👌💎🙏قبل از افطار این دعا را بخوان تا دعایت مستجاب شود
حضرت صادق علیه السلام فرمود: رسول خدا صلّی الله علیه وآله به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: ای اباالحسن! ماه رمضان آمده است. دعای خود را قبل از افطار کردنت قرار بده. زیرا جبرئیل نزد من آمد و چنین گفت: ای محمد، هرکس این دعا را در ماه رمضان در قبل از افطار کردن بخواند، دعایش مستجاب شده، روزه و نمازش پذیرفته شده، و ده دعای وی مستجاب خواهد شد. همچنین خداوند گناهش را آمرزیده، همّ و اندوهش را گشوده، رنج و دشواریش را برطرف کرده، حوائجش را روا کرده، عملش را با اعمال انبیا و صدّیقین بالا می برد، و این فرد روز قیامت در حالیکه چهره اش از ماهِ شبِ بدر روشن تر است می آید. به جبرئیل گفتم: این دعا چیست؟ گفت: این دعا چنین است:
«اللَّهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظِيمِ، وَ رَبَّ الْكُرْسِيِّ الرَّفِيعِ، وَ رَبَّ الْبَحْرِ الْمَسْجُورِ، وَ رَبَّ الشَّفْعِ الْكَبِيرِ وَ النُّورِ الْعَزِيزِ، وَ رَبَّ التَّوْرَاةِ وَ الْإِنْجِيلِ وَ الزَّبُورِ وَ الْفُرْقَانِ الْعَظِيمِ، أَنْتَ إِلَهُ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَ إِلَهُ مَنْ فِي الْأَرْضِ، لَا إِلَهَ فِيهِمَا غَيْرُكَ، وَ أَنْتَ مَلِكُ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَ مَلِكُ مَنْ فِي الْأَرْضِ، لَا مَلِكَ فِيهِمَا غَيْرُكَ، أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الْكَبِيرِ وَ نُورِ وَجْهِكَ الْمُنِيرِ، وَ بِمُلْكِكَ الْقَدِيمِ.
يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ، يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ، يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ! أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الَّذِي أَشْرَقَ بِهِ كُلُّ شَيْءٍ، وَ بِاسْمِكَ الَّذِي أَشْرَقَتْ بِهِ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ، وَ بِاسْمِكَ الَّذِي صَلَحَ بِهِ الْأَوَّلُونَ وَ بِهِ يَصْلُحُ الْآخِرُونَ.
يَا حَيُّ قَبْلَ كُلِّ حَيٍّ! وَ يَا حَيُّ بَعْدَ كُلِّ حَيٍّ! وَ يَا حَيُّ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ! صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي، وَ اجْعَلْ لِي مِنْ أَمْرِي يُسْراً وَ فَرَجاً قَرِيباً، وَ ثَبِّتْنِي عَلَى دِينِ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَلَى سُنَّةِ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمُ السَّلَامُ، وَ اجْعَلْ عَمَلِي فِي الْمَرْفُوعِ الْمُتَقَبَّلِ، وَ هَبْ لِي كَمَا وَهَبْتَ لِأَوْلِيَائِكَ وَ أَهْلِ طَاعَتِكَ، فَإِنِّي مُؤْمِنٌ بِكَ وَ مُتَوَكِّلٌ عَلَيْكَ مُنِيبٌ إِلَيْكَ مَعَ مَصِيرِي إِلَيْكَ، وَ تَجْمَعُ لِي وَ لِأَهْلِي وَ وُلْدِيَ الْخَيْرَ كُلَّهُ، وَ تَصْرِفُ عَنِّي وَ عَنْ وُلْدِي وَ أَهْلِيَ الشَّرَّ كُلَّهُ، أَنْتَ الْحَنَّانُ الْمَنَّانُ بَدِيعُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ، تُعْطِي الْخَيْرَ مَنْ تَشَاءُ وَ تَصْرِفُهُ عَمَّنْ تَشَاءُ، فَامْنُنْ عَلَيَّ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ!»
(بحارالأنوار، ج 98، ص10- 11 به نقل از اقبال الأعمال)
✅ از سروران گرامی تقاضا می شود، اولین دعای مستجاب خود را فرج مولایمان امام زمان علیه السلام قرار دهند.
✅ «اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
💠 موارد استحباب امساک در ماه رمضان
💬 براى رعایت ادب و احترام ماه مبارك رمضان، براى این اشخاص مستحب است از مبطلات روزه خوددارى كنند، هر چند روزه نباشند:
1️⃣- مسافرى كه در سفر مبطل روزه انجام داده و پيش از ظهر به وطن يا جايى كه مى خواهد ده روز بماند، رسيده است؛
2️⃣- مسافرى كه بعد از ظهر به وطن يا به جايى كه مى خواهد ده روز بماند میرسد؛
3️⃣- بیماری که مبطل روزه انجام داده و پيش از ظهر بهبودى يافته است؛
4️⃣- بيمارى كه بعد از ظهر بهبودى يافته است؛
5️⃣- زنى كه در بین روز از عادت ماهانه يا خونريزى زايمان پاك شود؛
6️⃣- كافرى كه در روز ماه رمضان مسلمان شود؛
7️⃣- كودكى كه در روز ماه رمضان بالغ شود.
🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸
#تزریق_آمپول
🔒 پرسش:
تزریق چه نوع آمپولی #روزه را باطل میکند؟
🔑 پاسخ:
❇️ امام خمینی:بنا بر احتیاط واجب آمپولی 💉 که به جای غذا به کار میرود، ولی آمپولی که عضو را بیحس مینماید یا به جای دوا استعمال میشود، اشکال ندارد.
❇️ آیت الله خامنهای: بنابر احتیاط واجب آمپولهای مقوی یا مغذی و هر آمپولی که در رگ تزریق میشود؛ لکن آمپولهای دارویی که در عضله تزریق میشود و نیز آمپولهایی که برای بیحس کردن به کار میرود، مانعی ندارد.
❇️ سیستانی، وحید، صافی، نوری، گلپایگانی، تبریزی، خویی: انواع آمپول روزه را باطل نمیکند ولی بنابر احتیاط مستحب از استعمال آمپولی که به جای غذا به کار میرود خودداری نماید.
❇️ مکارم: بنابر احتیاط واجب آمپولی در رگ #تزریق شود؛ در غیر این صورت اشکال ندارد.
❇️ زنجانی، بهجت، فاضل: آمپولی که به جای غذا به کار میرود؛ ولی تزریق آمپولی که عضو را بیحس میکند یا به جای دوا استعمال میشود، اشکال ندارد.
📚 منبع: کتاب "جامع احکام نموداری، صفحه ۳۲۹"
12.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➖زکات بدن روزه است...
🔰 امام صادق از پدران بزرگوارشان علیهم السلام از پیامبر صلی الله علیه و آله نقل کردند که ایشان به اصحاب خویش فرمودند :
برای هرچیزی زکاتی است و زکات أبْدان روزه هست.
✍🏻 علامه مجلسی اعلی الله مقامه الشریف :
🔰 امام علیه السلام تشبیه کرده است روزه را به زکاة، زیرا همانطور که زکاة سببی است برای طهارة مال و رشد و زيادة آن همانطور روزه سببی است برای تطهیر بدن از گناهان و تطهیر نفس از صفات ذمیمه و رشد نفس آدمی به سوی کمالات و سعادات.
📚:منابع
1:الكافي ج4 ص62
2:مرآة العقول ج۱۶ ص۱۹۸ و ۱۹۹
🌹شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيٓ أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَ بَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَىٰ وَ الْفُرْقَان...🌹
🌷 ماه رمضان، ماهی كه #قرآن در آن نازل شده است؛ قرآنی كه هدایتگر مردم و دارای دلایلی روشن از هدایت و مایه جدایی حق از باطل است...🌷 (سوره بقره، آیه ۱۸۵)
✍ #رمضان از ماده «رَمَض» به معناى «سوزاندن و شدّت حرارت» است. البتّه سوزاندنى كه دود و خاكستر به همراه نداشته باشد.
✅ وجه تَسميه اين ماه از آن روست كه در ماه رمضان «گناهان انسان» سوزانده و به تعبیر دیگر، در #رحمت_خداوند ذوب مى شود.
👌 یکی از دلایل ارزش و اهمّیت ماه رمضان، #نزول_قرآن در این ماه مىباشد؛ رمضان تنها ماه قمری است كه نامش در قرآن آمده است. در #تفسير_برهان ذيل آيه شريفه از پيامبر اكرم صَلّىاللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم نقل شده است كه فرمودند:
🌷تمام كتابهاى آسمانى، در ماه رمضان نازل شدهاند.🌷
🍃 همچنین ایشان می فرمایند:
🌹اِن اَرَدتُم عَيشَ السُّعَداءِ وَ مَوتَ الشُّهَداءِ وَ النَّجاةَ يَومَ الحَسرَةِ وَ الظِّلَّ يَومَ الحَرورِ وَ الهُدى يَومَ الضَّلالَةِ فَادرُسُوا القُرآنَ فَاِنَّهُ كَلامُ الرَّحمانِ و حِرزٌ مِنَ الشَيطانِ و رُجحانٌ فِى الميزانِ🌹
☘ اگر زندگى سعادتمندان، مرگ شهيدان، نجات روز حسرت (قيامت)، سايه روزِ سوزان و هدايت در روز گمراهى را مى خواهيد، #قرآن را ياد بگيريد كه آن سخن خداى مهربان است و سپرى است در مقابل شيطان و سنگينى در ترازوى اعمال.☘
📚 ألحیاة، ج 2 ،ص 234
🌹 #مهدی_جان
کاش در این رمضان لایق دیدار شوم
سحری با نظر لطف تو بیدار شوم
کاش منت بگذاری به سرم مهدی جان
تا که همسفره تو لحظهی افطار شوم
🌙 #ماه_رمضان
💔 #جمعه_های_دلتنگی
🌹 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
5.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ روزه داری برای بدن چه فوایدی دارد؟
🔹رسول خدا صلی الله علیه و آله::
روزه بگیرید تا سالم بمانید.....
7.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دعای_سحر
#دعای_بهاء
#قضای_حوائج
#دعای_مباهله
✅ فضیلت دعای اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ مِنْ بَهَائِکَ بِأَبْهَاهُ وَ کُلُّ بَهَائِکَ بَهِیٌّ...
🔹 حسین بن خالد از حضرت صادق علیه السلام نقل میکند که پدر بزرگوار ایشان حضرت باقر علیه السلام فرمود: اگر بگویم که اسم اکبر خدا در این دعا نهفته است، راست گفتهام. اگر مردم میدانستند که این دعا به سرعت به اجابت میرسد، برای آموختن آن میشتافتند. من این دعا را میخوانم و سپس حوائجم را از خداوند درخواست میکنم و آنها برآورده میگردد.
این دعا همان دعای مباهله است که جناب جبرئیل بر رسول خدا صلّی الله علیه و آله نازل شد و آن را به ایشان آموخت و سپس عرض کرد: تو و جانشین و دو نوه و دخترت از منزل بیرون بیایید و با قوم نصاری مباهله کنید و این دعا را بخوانید.
سپس حضرت صادق علیه السلام فرمود: هروقت مهیّای راز و نیاز با خداوند شدید، این دعا را حتماً بخوانید، که آنچه نزد خداست ، بهتر و پایدارتر است، این دعا از گنجهای دانش است، پس به آن توسّل جسته و آن را از نااهل؛ یعنی از نابخرادان و منافقین کتمان نمایید.
📚 اقبال الاعمال، ص845-846
🌹 در شبهای ماه مبارک رمضان، این دعا را به نیت سلامتی و فرج امام عزیزمان بخوانیم.
🔻مبطلات روزه🔻
3⃣⬅️ بقاء بر جنابت تا اذان صبح
❓مسأله: اگر جنب عمداً تا اذان صبح غسل نكند يا اگر وظيفه او تيمم است عمداً تيمم نكند روزهاش باطل است.
📖توضيح المسائل مراجع، م 1619.
❓مسأله: كسى كه جنب است اگر عمداً غسل نكند تا وقت تنگ شود مىتواند با تيمم روزه بگيرد و صحيح است و به خاطر كوتاهى در انجام غسل فقط معصيت كرده است.
📖توضيح المسائل مراجع، م 1621
❓مسأله: اگر روزهدار در ماه رمضان غسل جنابت را فراموش كند و پس از چند روز يادش بيايد بايد روزه آن چند روز را قضا نمايد.
📖توضيح المسائل مراجع، م 1622
❓مسأله: كسى كه در شب ماه رمضان براى غسل و تيمم وقت ندارد و خود را جنب كند. در اين صورت قضا و كفاره بر او واجب است، و اگر تنها براى تيمم وقت داشته باشد و خود را جنب كند، و تيمم نمايد، روزهاش باطل نيست ولى گنهكار است.
📖توضيح المسائل مراجع، م 1623.
❓مسأله: اگر بعد از اذان صبح بيدار شود و ببيند محتلم است، هرچند پيش از اذان محتلم شده باشد، روزهاش صحيح است.
📖توضيح المسائل مراجع، م 1633
❓مسأله: اگر روزه دار در روز، بىاختيار جنب شود روزهاش باطل نمىشود و واجب نيست فوراً غسل كند.
📖وسیله النجاة،ج 1، ص 950، م 1632 و 1633.