#آنهاچهمیگویند
تارنمای "اندیشکده خاورمیانه":
سپاه پاسداران و روحانیت در آینده نقش مهمی در انتقال قدرت ایران خواهند داشت اما نقش سپاه پررنگ تر است.
علیرغم اینکه به موازات «افزایش قدرت سپاه، نفوذ حوزههای علمیه و مراجع قم در جامعه و سیاست کاهش یافته»، ولی همچنان منصوبان مستقیم یا غیرمستقیم رهبری اعم از رییس قوه قضاییه، رییس مجمع تشخیص مصلحت، فقهای شورای نگهبان، ائمه جمعه، مسئولان نهادهای نمایندگی ولیفقیه و..، میتوانند در آینده نظام، نقشآفرین باشند.
افزایش قدرت سپاه در امور کشور ناشی از سیاست منطقهای ایران بوده که این نهاد را به «قدرتمندترین نهاد نظامی و امنیتی و بزرگترین کارتل اقتصادی» ایران بدل کرد.
سپاه اولاً به دلیل انسجام سازمانی در مقابل تکثر و پراکندگی نهاد روحانیت؛ ثانیاً به دلیل اطاعتپذیری بالا از رهبری در قیاس با انتقاد و زاویه برخی روحانیون با ساختار سیاسی و ثالثاً به دلیل قدرت اقتصادی در قیاس با توان کمتر حوزههای علمیه؛ نقش مهمتری در فرآیند «انتقال قدرت» در آینده نظام ایفا خواهد کرد. بهویژه «اگر دوران گذار با بحرانهای ناشی از اعتراضهای عمومی یا تقابلهای خارجی همراه شود».
🔴 ارزیابی جایگاه و نقش سپاه و روحانیت در مسأله جانشینی، ناظر به ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری و فرضیههایی که درباره نقشآفرینی این دوره از مجلس خبرگان وجود دارد؛ نشان از تمرکز اندیشکدههای آمریکایی بر آینده نظام و ارزیابی جدیتر از سیاستهای غرب نسبت به ایران طی ماهها و سالهای آتی دارد.
https://www.mei.edu/publications/moving-post-khamenei-era-role-irgc-and-clergy
@r32van
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امسال برنامه ای برای راهیان نور دارید؟
@r32van
رضوان
#آنهاچهمیگویند تارنمای "اندیشکده خاورمیانه": سپاه پاسداران و روحانیت در آینده نقش مهمی در انتقال
#آنهاچهمیگویند
تارنمای "اندیشکده خاورمیانه":
در بحثهای مربوط به آینده ایران در دوران پسا خامنهای، تحلیلگران اغلب بر نقشهای مجلس خبرگان، سپاه و روحانیت تمرکز میکنند. اما فراتر از این نهادها، حلقه درونی اطراف رهبر در چارچوب دفتر رهبری است.
درک نقش دفتر رهبری در دوره گذار بسیار مهم است، بویژه اینکه هیچ تضمینی وجود ندارد که رهبر بعدی از شخصیت های با نفوذ حلقه درونی خامنه ای حمایت کند.
تا زمانی که رهبر ایران در سلامت کامل به سر میبرد، به عنوان عالیترین مقام به انجام وظایف خود ادامه خواهد داد. اما در صورت وخامت وضعیت جسمی یا روحی رهبری، اتکای ایشان به اداره برای دریافت اطلاعات و ارتباط با مقامات دولتی تشدید می شود.
این وضعیت ممکن است شبیه به آنچه در ماه های آخر عمر آیت الله خمینی رخ داد، باشد. در آن زمان با افزایش ضعف جسمانی خمینی، زمان کمتری را به گفتگو با سایر مقامات یا پیگیری مسائل حکومتی اختصاص داد. در نتیجه، نقش و تاثیرگذاری دفتر او بر تصمیمات به شکلی چشمگیر افزایش یافت.
🔴 در حالی این اندیشکده، ادعای جانشینی موروثی را برای چندمین بار طرح نموده که سخنان اخیر حجتالاسلام محمدیعراقی درباره مخالفت صریح رهبر معظم انقلاب با این مسأله، خط بطلانی بر چنین شایعاتی می باشد. بررسی ها نشان میدهد که تمرکز اندیشکدههای آمریکایی بر آینده نظام و مساله جانشینی روز به روز بیشتر می شود.
https://www.mei.edu/publications/moving-post-khamenei-era-cutthroat-competition-within-supreme-leaders-office
@r32van