🔍 3 سطح اساسی در روایت یک پیام رسانهای
◾️هر نوع پیام رسانهای، سه سطح اساسی در روایت آن وجود دارد. توصیف، معنای آشکار و معنای تلویحی روایت. بنابراین، ابتدا باید بتوان به صورت دقیق عناصر مهمی را توصیف کرد که داستان را میسازند و چیزی توصیف شود که در داستان رخ داده است.
◾️گام مهم در تحلیل متن، عبور از مرحله توصیف و رسیدن به مرحله تأویل مضامین آشکار است که از طریق روایت بیان میشود. در نهایت، میتوان به تأویلهایی پرداخت که معنای ضمنی متن را مطرح میسازند.
🔗 @r_esmaeili
جنگ رسانه ای
🎙 #بشنوید| دسته بندی انواع تکنیکهای اقناع #تکنیکهای_اقناع #عملیات_روانی 🔗 @r_esmaeili
تأثیرگذاری نگرش بر رفتار.mp3
2.34M
🎙 #بشنوید| تأثیرگذاری نگرش بر رفتار
◾️آیا هر نگرشی منجر به #رفتار میشود؟
◾️رابطه بین #نگرش و رفتار چیست؟
◾️آیا استدلالهای شناختی روی رفتار تأثیر میگذارد؟
🔗 @r_esmaeili
شیوههای عملیات روانی علیه ایران در مواجهه با کرونا.pdf
1.23M
📋 #مقاله| شیوههای عملیات روانی علیه ایران در مواجهه با کرونا
🖇مطالعه صفحه اینستاگرام مسیح علینژاد در ماه نخست شیوع
🔦عملیات روانی از سوی رسانهها علیه جمهوری اسلامی ایران از آغاز پیروزی انقلاب تا به امروز، همواره امری بارز بوده است، اما شیوع کرونا در جهان و سیطره آن بر تمام شرایط زندگی فردی، اجتماعی و حتی بینالمللی، موج جدیدی از عملیات روانی با شدتی هرچه بیشتر علیه ایران به همراه داشت.
🔦در این عرصه، فعالیتهای ضد نظام اسلامی مسیح علینژاد علیه ایران و عملکرد او در صفحه اینستاگرامش در مواجهه با این بیماری، معطوف به نوع مدیریت رؤسای نظام گردید و عملکرد آنان را نشانه گرفت.
#عملیات_روانی
#کرونا
#مسیح_علینژاد
🔗 @r_esmaeili
💢 غربستیزی به سبک آوینی
▪️ یکی از رویکردهایی که شهید آوینی از آن تاثیر پذیرفت، نگاه غربستیزی متاثر از فردید و هایدگر میباشد. فردید با آگاهی گسترده از تاریخ غرب و جریانهای فلسفی و سیاسی و هنری آن، جریان غربستیزی فلسفی را در ایران بنیاد نهاد.
▫️ فردید، با رویکرد فلسفه به نقد غرب و مشکلات دیگر جامعه ایران پرداخت؛ ولی به گفتار بیش از نگارش اهمیت میداد. فردید را میتوان به دلیل اندیشه ضدمدرنیسم و تکنولوژی، ذوب شده در هایدگر، فیلسوف آلمانی دانست.
▪️ او را بهترین شارح هایدگر در سال 1330 میدانستند؛ ولی فردید بر این باور بود که هایدگر در مقام تفکر خویش، از ادراک تام و تمام و اصیل نور محمدی محروم بود.
▫️ البته فردید علاوه بر شهید آوینی بر شخصیتهای متعددی از جمله جلال آل احمد هم تاثیر گذاشت، بهگونهای که میتوان جلال را منعکس کننده اندیشههای فلسفی فردید، اما در قالبهای ادبی و شهید آوینی را منعکس کننده اندیشههای فلسفی فردید، در عرصه هنر دانست.
✍🏻 رفیع الدین اسماعیلی
#شهید_آوینی
#غرب_شناسی
🔗 @r_esmaeili
♦️ خود مختاری تام انسان مدرن
🔻 غرب مدرن اولین و تنها تمدنی است که با مادی انگاشتن هستی، عقل خود بنیاد نفسانیتمدار را محور آن قرار داد و انسان را به مثابه موجودی خود مختار و مستقل در نظر گرفت. خود مختاری انسان غربی، مراحل و تطوراتی داشت که در مرحله اول آن هنرمندان و فیلسوفان نقش مهمی داشتند.
▪️ در مرحله نخست و در عصر رنسانس، به مدد دگراندیشان هنرمند و فیلسوف، انسان در پی کشف خود نفسانیاش بوده و اگر تا پیش از این و دوران باستان، انسان در چشم خدایان دیده میشد و خود تصویر بود، از عصر رنسانس، به بعد، جهان به تصویر تبدیل شد و انسان چونان تماشاگر، خود، سازنده پندار حضور مستقل در اشیا شد.
▫️ خودگرایی دوران رنسانس در عصر روشنگری به استقلال کامل خود، خود محوری و سوبژکتیویسم انجامید، کنشگری انسان غربی در این دوران، پایههای مدرنیته را انسجام بخشید. در عصر روشنگری، سوژه مدرن، خودخواهی و خودبینی (انانیت و نفسانیت) را هدف و معنای زندگی قرار داد و تا اواخر قرن 19 میلادی ماموریت تمدن مدرن را به خود اختصاص داد.
🔺 اگر از اواخر قرن هجدهم تا پیش از ظهور عصر پستمدرن را دوران پساروشنگری بنامیم، در این دوران با گسترش سوبژکتیویسم در قالب انقلاب صنعتی و پس از آن برخی اعتراضها نسبت به قواعد مدرنیته روبهرو هستیم که به ظهور نوعی از خودمداری افراطی در دوران پست مدرن میانجامد.
✍🏻 رفیع الدین اسماعیلی
#غرب_شناسی
🔗 @r_esmaeili
هدایت شده از کانال خبری ، تحلیلی گردباد نیوز
جنگ شناختی و استعمار پلتفرمی
✍سید علیرضا آلداود
⭕️جنگ شناختی به عنوان سلاح افکار عمومی با هدف دستکاری گفتمان عمومی توسط عناصر خارجی تعریف میشود که به دنبال تضعیف وحدت اجتماعی یا آسیب رساندن به اعتماد عمومی به نظام سیاسی، بی ثبات سازی و عادی سازی موضوعات متضاد با ارزشها و هنجارهای یک کشور هستند، در این جنگ پاشیدن بذر بی اعتمادی بر روی افکار عمومی از اهداف اصلی به حساب می آید.
⭕️ جنگ شناختی تلاش می کند ادراکات و سپس رفتار مردم را تغییر دهد، ادراک محصول شناخت است که «مکانیسمی» است که تلاش می شود در این جنگ از آن بهره ببریم.
⭕️برای درک جنگ شناختی، شروع با مفهوم شناخت مفید است، که احتمالاً به عنوان «فرایند ذهنی کسب و درک دانش، که متضمن مصرف، تفسیر و درک اطلاعات است» تعریف میشود (اتول، 2020). در نتیجه، یک درک ممکن این است که حوزه شناختی شامل «ادراک و استدلالی است که در آن مانور با بهرهبرداری از محیط اطلاعاتی برای تأثیرگذاری بر باورها، ارزشها و فرهنگ افراد، گروهها و/یا جمعیت به هم پیوسته حاصل میشود».
⭕️ بر اساس تفسیر حوزه شناختی ارائه شده در بالا، پل اوتول (2020) جنگ شناختی را به عنوان "مانورهایی در حوزه شناختی برای ایجاد یک ادراک از پیش تعیین شده در بین مخاطبان هدف به منظور کسب مزیت نسبت به طرف دیگر" تعریف می کند.
⭕️ با توجه به تعاریف بالا بستر این جنگ در حال حاضر در سطح کشور ما که دشمن می تواند بر روی ادراک و رفتار سرمایه اجتماعی کشور تاثیرگذاری حداکثری داشته باشد سرویسهای فضای مجازی عمدتا خارجی است که متاسفانه کاملا رهاشده و بدون هیچ گونه ضابطهای مجری این جنگ شدهاند.
⭕️ در شرایط کنونی اتفاق دیگری که در کشور ما رخ داده و بسیار آزاردهنده است تجربه عجیب #استعمار_پلتفرمی در سال ۲۰۲۲ است که تقریبا در هیچ کدام از کشور های پیشرفته آنرا در این سطح نمیبینیم.
⭕️ تجربه اتحادیه اروپا مخصوصا از سال ۲۰۱۲ و پس از افشاگریهای اسنودن که بخشی از مقابله این اتحادیه ضد جنگ شناختی-ترکیبی آمریکاییهاست اکنون در برابر ماست: راه اندازی شبکه اروپایی با هدف جلوگیری از سرقت دادههای اروپاییها توسط پلتفرمهای آمریکایی(جلوگیری از شنود NSA و جاسوسی GCHQ(مصاحبه مرکل))، تصویب قوانین GDPR، آنتی تراست و اخیرا DMA برای جلوگیری از این استعمار پلتفرمی و...
⭕️ نکته آخر اینجاست که پلتفرمهای پرمخاطب خارجی حاضر در کشور ما یعنی همان بستر جنگ شناختی در حال اجرای طرح صیانت خودشان در کشور بدون هیچ مانعی هستند و حال این سوال از مخالفان قانونمند شدن فضای مجازی در داخل مطرح است که در برابر این میزان خسارت به سرمایه اجتماعی کشور بخصوص کودکان و نوجوانان، ولنگاری، بی قانونی، سانسور ارزشهای مردم ایران در این پلتفرمها پیشنهادشان غیر از تخریب دلسوزان و برچسب زنی و حملات کور به آنان چیست؟
ادامه دارد...
🔰 تعریف عملیات روانی و جنگ روانی
💠اصطلاح عملیات روانی (psychological operation) نخستین بار در سال ۱۹۴۵، از سوی کاپیتان الیس ام. زاچاریاس به کار برده شد. اما این واژه دارای تعریف جامعی نیست، شاید ازآنرو که فعالیتی آمیخته با چندین رشته است و پدیدارهای اجتماعی را از منظر #علم_روانشناسی، #علوم_اجتماعی، #علوم_ارتباطات، #علوم_سیاسی، و #جغرافیای_سیاسی_رسانه بررسی میکند.
💠با این وجود، «عملیات روانی» در تعریفی جامع چنین بیان میشود: «مجموعه اقدامات تبلیغی - روانی یک کشور یا گروه به منظور اثرگذاری و #نفوذ بر #عقاید و #رفتار دولتها و مردم در جهت مطلوب، با اتکا به زمینهها و ابزارهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی».
💠گروهی نیز #عملیات_روانی را شامل جنگ روانی میدانند. در تعریف واژه «جنگ روانی» باید اذعان نمود که نخستین بار، نویسنده آمریکایی، پل لاینبرگر، به طور رسمی این عنوان را برای کتاب خود انتخاب نمود و در سال بعد از آن، کتاب تحت عنوان جنگ روانی علیه آلمان از سوی دانیل لرنز منتشر شد.
💠اما شاید جامع ترین و کامل ترین تعریف از #جنگ_روانی تعریف صلاح نصر باشد: جدیدترین سلاح جنگی که علیه «فکر»، «عقیده»، «شجاعت»، «اطمینان» و «میل به جنگیدن» عمل میکند. به طور کلی نقطه تمایز #جنگ و #عملیات در نوع عملکرد آن است؛ اولی تخاصم به صورت آشکارا از سوی دشمن، و دمی که به شکلی پنهانی صورت میپذیرد.
🔗 @r_esmaeili
جنگ رسانه ای
🔰 تعریف عملیات روانی و جنگ روانی 💠اصطلاح عملیات روانی (psychological operation) نخستین بار در سال ۱
☑️اهداف و ابزارهای اصلی عملیات روانی
🔘اهداف و ابزارهای اصلی عملیات روانی را میتوان به دو مقوله #مدیریت_افکار و #مدیریت_احساس تقسیم نمود که هر یک - به ترتیب - به هدف تسخیر قوه عاقله و تسخیر قلوب انجام میشود.
🔘چارچوب اهداف عملیات روانی در ایجاد «جنگ جهانبینی» (weltan - Schauungskrieg) به معنای بهکارگیری علمی #پروپاگاندا، وحشتآفرینی و فشار دولتی بهمثابه ابزاری برای تضمین پیروزی ایدئولوژیک بر دشمنان است که اصلیترین هدف آن امحای نرم و کامل نظام و دولتهاست.
🔘در جهت بهکارگیری راهبرد #تغییر_نگرش به خود و دیگران شیوههایی همچون تمسخر و تحقیر ارزشها، ارائه شبهه در اعتقادات مذهبی و وابستهسازی ایجاد میشود که با مدیریت افکار، یقین را به شک و در نهایت، #واگرایی_اعتقادی تبدیل میکند.
🔘اما در حیطه مدیریت احساس، شیوههای عملیات روانی همچون ترس، یأس و تحریک احساسات به کار گرفته میشود، به گونهای که حب را به بغض و در نهایت، راهبرد #تغییر_رفتار را ایجاد میکند.
🔘شکلگیری #شناختها و #نگرشها فرایندی پیچیده است و به ارزشها و همچنین عواطف فرهنگی و شخصیتی بستگی دارد. این عملیات به نوعی، «غیر» یا «دیگری» را در برابر «خود» و یا «ما» قرار میدهد و از آن نزد #مخاطب تصویرسازی مینماید، به گونهای که هویت تنها در پرتو غیر یا خصم شناخته میشود و نوعی غیریتسازی میکند.
🔗 @r_esmaeili
هدایت شده از فکرت
10.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #سینما
✅ «سینما»؛ عرصه انتقال تجربه
🎙بهروز افخمی، کارگردان سینما
▪️سینما ابزاری در جهت گسترش دادن تجربه انسان است. سینما، تجربه کردن حیطههایی میباشد که به طور معمول در زندگی نمیتوانید تجربه کنید. سینما بدون اینکه آسیبهای بزرگی بر شما تحمیل شود، شما را باتجربهتر میکند.
💢 تماشای فایل با کیفیت در:
🔗 آپــارات | 🔗 یوتیــوب
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
هدایت شده از استاد محمدحسین فرجنژاد
📌 استفاده از جنگ سخت برای اهداف شناختی
🔻درمیان جنگ سخت و نرم، جنگ شناختی نوعی جنگ نرم محسوب میشود. با این حال میتوان از جنگ سخت برای رسیدن به اهداف شناختی نیز استفاده کرد.
🔻آشوبهای اخیر که هدفی شناختی داشت مثالی از بکارگیری جنگ سخت برای اهداف شناختی است که با وجود استفاده از تمام رسانهها، در کنارش از عملیات فیزیکی یا همان آشوبها نیز بهرهگیری شد. بعضی اوقات برای رسیدن به هدف در جنگ شناختی، نیاز به استفاده از محیط میدانی است.
📎 دکتر رفیعالدین اسماعیلی، #دوره رسانه و #جنگ_شناختی
🆔 eitaa.com/farajnezhad110
🆔 rubika.ir/faraj_nejad
🆔 wekhed.ir/Faraj_Nejad