🔰 رمزگان اجتماعی در واقعیت
🔻 منظور از «رمزگان اجتماعی» این است که حضور انسانها در زندگی واقعی، همواره حضوری رمزگذاری شده است. بهعبارت دیگر ادارک ما از اشخاص مختلف براساس ظاهرشان، طبق رمزهای متعارف در فرهنگ ما شکل میگیرد.
▪️ مسئول انتخاب بازیگران، با استفاده از این رمزها، کارش را آگاهانهتر و متعارفانهتر انجام میدهد، مثلا پوشیدن لباس مشکی در روزهای عزاداری در ایران جزو فرهنگ کشور است که اگر در فیلمی این موضوع را رعایت کند، رمزگان فرهنگی را رعایت کرده است.
🔺 بنابراین این رمزها قبل از اینکه وارد فیلم بشود، در جامعه رمزگذاری شده است. به بیان دقیقتر، فقط به وسیله رمزگان فرهنگ ما است که میتوان واقعیت را درک و فهم کنیم، چهبسا واقعیت عینی و تجربی وجود داشته باشد، اما هیچ شیوه جهان شمول یا عینی برای ادراک و فهم آن وجود ندارد.
✍🏻 رفیع الدین اسماعیلی
#تحلیل_فیلم
🔗 @r_esmaeili
💢 سیاهنمایی در گفتمان روشنفکری
🔻 یکی از عناصری که پیرامون گفتمان روشنفکری مطرح میباشد، سیاهنمایی است. وقتی مرجع اصلی سینمای شبه روشنفکری، فرهنگ و جامعه غرب باشد هرچه رنگ و بوی خودی دارد را پس میزنند.
▪️ چنین گفتمانی در بهترین حالت خودیها را بهروشی تحقیرآمیز از آن یاد میکند و همین مسئله یکی از عناصر اساسی این گفتمان، یعنی سیاهنمایی را برمیسازد. سیاهنمایی بهوفور در فیلمهای سینمای روشنفکری یافتنی است.
🔺 اینان با خلق یک سری کلیشه شخصیتی مثل دروغگویی، هوسبازی و تیپهای شخصیتی از این قبیل و نسبت دادن آنها به شخصیت مردمان جامعه خود، به سیاهنمایی از وضع جامعه خود میپردازند و با دستکاری ذهن مخاطبین، غرب را بهعنوان حد نهایی سعادت معرفی میکنند.
✍🏻 رفیع الدین اسماعیلی
#روشنفکری
🔗 @r_esmaeili
سینمای دینی.mp3
7.71M
💢 سینمای دینی
🔻 پس از استقبال بینظیر از فیلمهایی که پیرامون زندگی حضرت مسیح ساخته میشد حتی هالیوود تصور نمیکرد سینمای دینی چنین مخاطبی را به سمت صنعت سینما جذب کند.
🎙 مرحوم نادر طالبزاده
#سینمای_دینی
🔗 @r_esmaeili
💡 #نشست هفتگی مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد فرج نژاد
🖇 مدیریت تصویر در جنگ رسانهای؛ بایستههای جنگ روایتها
👤استاد سید مهدی سیدی
📅سهشنبه 4 بهمن ماه، ساعت 16
🏢قم، هنرستان، موسسه فرهنگی رسانهای استاد فرج نژاد، پلاک 245
📝جهت حضور در نشست، نام و نام خانوادگی و شماره تلفن همراه خود را به آیدی @majaziiha ارسال کنید.
🆔 eitaa.com/farajnezhad110
🆔 rubika.ir/faraj_nejad
🆔 wekhed.ir/Faraj_Nejad
🖇سطوح مختلف رمزگان جان فیسک
◽️سطح 1: واقعیت یا رمزگان اجتماعی؛ واقعهای که قرار است از #تلوزیون پخش شود، پیشاپیش با رمزهای اجتماعی رمزگذاری شده است. مثل: ظاهر، لباس، چهره پردازی، محیط، رفتار، گفتار، حرکات سر و دست، صدا و غیره.
◽️سطح 2: بازنمایی یا رمزگان فنی؛ رمزهای اجتماعی را رمزهای فنی به کمک دستگاههای الکترونیکی #رمزگذاری میکنند. برخی از رمزهای فنی عبارتند از: دوربین، نورپردازی، تدوین، موسیقی و صدابرداری که رمزهای متعارف بازنمایی را انتقال میدهند و رمزهای اخیر نیز بازنمایی عناصری دیگر را شکل میدهند، از قبیل روایت، کشمکش، شخصیت، گفتوگو، زمان و مکان، انتخاب نقش آفرینان و غیره.
◽️سطح 3: ایدئولوژی یا رمزگان ایدئولوژیک؛ رمزهای #ایدئولوژی، عناصر فوق را در مقولههای «انسجام» و «مقبولیت اجتماعی» قرار میدهند. برخی از رمزهای ایدئولوژی عبارتند از: فردگرایی، پدرسالاری، نژاد، طبقه اجتماعی، مادی گرایی، سرمایهداری و غیره.
🔍شاید به جرئت بتوان گفت: این روش، روشی جامع و کامل برای نقد و تحلیل پیامهای تصویری است. نقطه مثبت روش فیسک این است که علاوه بر اینکه به متن و شیوههای استخراج نشانهها از متن پرداخته و به روشنی بیان کرده است، توجه جدی به خارج از متن و تحلیل بینامتنی نیز دارد. در حقیقت، میتوان روش #جان_فیسک را #نشانه_شناسی اجتماعی دانست.
#نقد_فیلم
#روش_نقد
🔗 @r_esmaeili
🖇بررسی مخاطب در تولید پیام
☑️متن رسانهای را نمیتوان صرفاً به معنایی ثابت، منسجم و مجرد تقلیل داد، در عوض، این امکان را میدهد تا مخاطبان مختلف تأویلهای گوناگونی انجام دهند. مخاطبان مختلف از متن رسانهای استفادههای کاملاً متفاوتی دارند.
🔘بنابراین، باید ماهیت مخاطب، استقرار مخاطب و شیوهی خطاب در رسانه بررسی شود:
1️⃣ماهیت مخاطب، یعنی اینکه متون رسانهای با هر کسی سروکار ندارد، بلکه تولیدکننده هر فیلمی از ابتدا یک مخاطب خاص را در ذهن داشته است. میزان تحصیلات، جنس مخاطب، سن مخاطب، وضعیت اقتصادی و طبقه اجتماعی به مشخصسازی ماهیت مخاطب کمک میکند.
2️⃣استقرار مخاطب، یعنی اینکه چگونه یک پیام یا تصویر میتواند شیوه خاصی از تفکر و احساس را در مورد محصول، یا فیلم موردنظر در مخاطب ایجاد کند.
3️⃣شیوهی خطاب هم، یعنی اینکه نوع خطاب پرسشی است یا گزارهای یا امری یا خبری و...
🔗 @r_esmaeili
💠 تقویت سواد رسانهای لازمه استفاده هوشمندانه از فضای مجازی
🔻 خوشبختانه طی سالیان اخیر، گامهای استوار و بسیار ارزشمندی در راستای آموزش سواد رسانهای در سطح جامعه برداشته شده که نوید بخش تحولات مطلوبتری در آینده است، هر چند که به هیچ وجه نباید به اقدامات صورت گرفته فعلی اکتفا کرد.
🔘 آن چه مسلم است ما در دنیایی بهسر میبریم که روز به روز بر دامنه استفاده از فضای مجازی اضافه میشود، ضمن آنکه به خاطر تأثیر بسیار بالای رسانههای نوین بر افکار عمومی نمیتوانیم از این مباحث غفلت کنیم.
🔘 اهتمام نسبت به آموزش سواد رسانهای در راستای افزایش سطح توانمندی اعضای جامعه در مواجهه با رسانه و پیامهای آن، بسیار مهم و ضروری است، همچنین ما برای استفاده صحیح و مطلوب از ظرفیت فضای مجازی باید به دنبال تقویت و توسعه سواد رسانهای در جامعه باشیم.
🔺 بهمنظور تحقق اهداف گام دوم انقلاب در عرصه رسانه ما باید بهطور جدی و برنامهریزی شده به این سمت برویم، کما اینکه آموزش سواد رسانهای باید براساس ارزشها و آرمانهای دینی و انقلابی توسعه یابد تا کمک حال ما در جنگ نرم فرهنگی و رسانهای باشد.
🎙 رفیع الدین اسماعیلی
#سواد_رسانه
#فضای_مجازی
🔗 @r_esmaeili
🔍 3 سطح اساسی در روایت یک پیام رسانهای
◾️هر نوع پیام رسانهای، سه سطح اساسی در روایت آن وجود دارد. توصیف، معنای آشکار و معنای تلویحی روایت. بنابراین، ابتدا باید بتوان به صورت دقیق عناصر مهمی را توصیف کرد که داستان را میسازند و چیزی توصیف شود که در داستان رخ داده است.
◾️گام مهم در تحلیل متن، عبور از مرحله توصیف و رسیدن به مرحله تأویل مضامین آشکار است که از طریق روایت بیان میشود. در نهایت، میتوان به تأویلهایی پرداخت که معنای ضمنی متن را مطرح میسازند.
🔗 @r_esmaeili
جنگ رسانه ای
🎙 #بشنوید| دسته بندی انواع تکنیکهای اقناع #تکنیکهای_اقناع #عملیات_روانی 🔗 @r_esmaeili
تأثیرگذاری نگرش بر رفتار.mp3
2.34M
🎙 #بشنوید| تأثیرگذاری نگرش بر رفتار
◾️آیا هر نگرشی منجر به #رفتار میشود؟
◾️رابطه بین #نگرش و رفتار چیست؟
◾️آیا استدلالهای شناختی روی رفتار تأثیر میگذارد؟
🔗 @r_esmaeili
شیوههای عملیات روانی علیه ایران در مواجهه با کرونا.pdf
1.23M
📋 #مقاله| شیوههای عملیات روانی علیه ایران در مواجهه با کرونا
🖇مطالعه صفحه اینستاگرام مسیح علینژاد در ماه نخست شیوع
🔦عملیات روانی از سوی رسانهها علیه جمهوری اسلامی ایران از آغاز پیروزی انقلاب تا به امروز، همواره امری بارز بوده است، اما شیوع کرونا در جهان و سیطره آن بر تمام شرایط زندگی فردی، اجتماعی و حتی بینالمللی، موج جدیدی از عملیات روانی با شدتی هرچه بیشتر علیه ایران به همراه داشت.
🔦در این عرصه، فعالیتهای ضد نظام اسلامی مسیح علینژاد علیه ایران و عملکرد او در صفحه اینستاگرامش در مواجهه با این بیماری، معطوف به نوع مدیریت رؤسای نظام گردید و عملکرد آنان را نشانه گرفت.
#عملیات_روانی
#کرونا
#مسیح_علینژاد
🔗 @r_esmaeili
💢 غربستیزی به سبک آوینی
▪️ یکی از رویکردهایی که شهید آوینی از آن تاثیر پذیرفت، نگاه غربستیزی متاثر از فردید و هایدگر میباشد. فردید با آگاهی گسترده از تاریخ غرب و جریانهای فلسفی و سیاسی و هنری آن، جریان غربستیزی فلسفی را در ایران بنیاد نهاد.
▫️ فردید، با رویکرد فلسفه به نقد غرب و مشکلات دیگر جامعه ایران پرداخت؛ ولی به گفتار بیش از نگارش اهمیت میداد. فردید را میتوان به دلیل اندیشه ضدمدرنیسم و تکنولوژی، ذوب شده در هایدگر، فیلسوف آلمانی دانست.
▪️ او را بهترین شارح هایدگر در سال 1330 میدانستند؛ ولی فردید بر این باور بود که هایدگر در مقام تفکر خویش، از ادراک تام و تمام و اصیل نور محمدی محروم بود.
▫️ البته فردید علاوه بر شهید آوینی بر شخصیتهای متعددی از جمله جلال آل احمد هم تاثیر گذاشت، بهگونهای که میتوان جلال را منعکس کننده اندیشههای فلسفی فردید، اما در قالبهای ادبی و شهید آوینی را منعکس کننده اندیشههای فلسفی فردید، در عرصه هنر دانست.
✍🏻 رفیع الدین اسماعیلی
#شهید_آوینی
#غرب_شناسی
🔗 @r_esmaeili