فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آغاز انتخابات ریاستجمهوری و مجلس در ترکیه
🔸پیش بینی ها از مشارکت ۸۵ درصدی مردم ترکیه خبر می دهد.
#انتخابات_ترکیه
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
#تنهایی راهبردی ایران به پایان رسید
این مقاله را «روئل مارک» گرشت مأمور پیشین سیا در زمینه ایران و «ری تکیه» عضو ارشد شورای روابط خارجی در مقاله ای برای وال استریت ژورنال نوشتند را حتماً بخوانید.
ایران برای نخستین بار در چهار دهه گذشته، از حمایت قدرت های بزرگ برخوردار شده است. تهران دارای سانتریفیوژهای پیشرفته، یک انباشت فزاینده از اورانیوم غنای بالا و کادری اصیل از فیزیکدانان و مهندسان هسته ای است. احتمالا هیچ مانع فنی چشمگیری هم پیش روی ایران، برای حرکت به سوی سلاح هسته ای وجود ندارد. اتحادهای رو به توسعه ایران با روسیه و چین نیز به پیشرفت هسته ای تهران یاری رسانده است.
در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، همزمان با سرعت گرفتن برنامه هستهای ایران، آمریکا و اروپا تحریمهای فراوانی را بر ایران وضع کردند که گاه نیز با همراهی چین و روسیه انجام می شد.
امروز، شرایط ژئوپلیتیک - همچنین محاسبات هستهای رئالپلیتیک (سیاست واقع) – برای جمهوری اسلامی بسیار دوستانهتر است. تجاوز روسیه به اوکراین روشن کرد که ولادیمیر پوتین علاقهای به نظم جهانی تحت رهبری اروپا و آمریکا ندارد. چین نیز از موقعیت «سهامدار مسئول» در سامانه تجاری لیبرال و دموکراتیک، عقب نشینی کرده، تلاش دارد نسخه خود برای ایجاد محدوده همکاری و توسعه شرق آسیا را پیاده کند که تا حدود زیادی با هدف سلطه بر تایوان طراحی شده است.
این ائتلاف تجدیدنظرطلب، تنهایی راهبردی ایران را به پایان رسانده است. روسیه، چین و ایران همگی خواهان زایل کردن قدرت آمریکا هستند. آنها درک میکنند که برای دستیابی به اهداف مشترک، نیاز دارند به یکدیگر در بخشهای نظامی و اقتصادی کمک کنند. به همین دلیل، جمهوری اسلامی فن آوری پهپاد و توپخانه به روسیه می دهد تا در جنگی به کار گرفته شود که در نگاه نخست، هیچ منافع اسلامی انقلابی ای در آن نیست. به سختی میشود باور کرد که چنانچه تهران کاستی ای در مهندسی هسته ای داشته باشد، روسیه ای که آماده تحویل جنگنده های پیشرفته Su-35 و سامانههای دفاع هوایی پیشرفتهتر به ایران است، از ارائه تجارب و فن آوری هستهای به تهران رویگردان شود.
برای زمانی دراز، نهادهای سیاست خارجی غرب، این آرامش خاطر را داشتند که روسیه و چین خواهان یک ایران هستهای نیستند. اما ولادیمیر پوتین هیچ مشکلی با بروز یک بحران هستهای در خاورمیانه نخواهد داشت، اگر این مسئله موجب انحراف توجه از جنگ اوکراین بشود. روسیه هم به مانند آمریکا، دهههاست که با کشورهای مجهز به سلاح هستهای در نزدیکی خود زندگی کرده است. تنها نکته تازه این است که بمب اتمی ایران، ضربه شدیدی به منافع آمریکا در خاورمیانه و در سراسر جهان خواهد زد. بیست سال است که دولتهای آمریکا تاکید کرده اند که هیچگاه به ایران اجازه دستیابی به سلاح هستهای داده نخواهد شد. هنگامی که ایران این کار را انجام دهد، ته مانده هیبت آمریکا در خاورمیانه هم بخار خواهد شد.
نیاز چین به نفت خاورمیانه نیز منطقه را آشفته کرده است. شی جین پینگ تقریبا هیچ اشارهای به ناخرسندی از جنگ پوتین برای بلعیدن اوکراین نداشته، جنگی که موجب بی ثباتی دومین شریک تجاری چین یعنی اتحادیه اروپایی می شود. بمب هستهای ایران همچنین میتواند خروج آمریکا از خاورمیانه را سرعت دهد. طبقه سیاسی آمریکا همیشه نسبت به ایده حمله نظامی به تاسیسات هستهای ایران آلرژیک بوده است. تصورش دشوار نیست که چه بسا آنها به این استدلال برسند که بمب هسته ای ایران، چندان تاثیری بر موازنه کلی قدرت نخواهد داشت. یک منطق متعارف رو به رشد در واشنگتن، چرخش به آسیا را توصیه می کند.
محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، ممکن است انسان بیتدبیر و بیرحمی باشد اما در پذیرش آشتی با تهران که با میانجیگری چین ساخته و پرداخته شد، سنجش معقولی داشت. او متوجه است که رژیم ایران در حال دستیابی به سلاح هستهای است، بنابراین تلاش می کند با دوستان ایران نزدیک باشد. امیرنشین های کوچک خلیج فارس که همیشه تمایل به آرامش و آشتی داشته اند، احتمالاً همین راه را با امتیازدهی های خود دنبال خواهند کرد. خاورمیانه، بدون حضور آمریکا، خود را سروسامان می دهد.
در تمامی این مانورها، رهبر جمهوری اسلامی نقش دارد؛ فردی که کشور خود را در میان انبوه دشمنان رهبری کرد.
هنگامی که او اخیراً گفت که "آمریکا میخواست با استفاده از فشار تحریم، مسئله هستهای را آنطور که دلخواه خودش بود، خاتمه دهد اما شکست خورد"، همچون همیشه واقعگرا بود. این روحانی، کاری را کرد که تنها حکمرانان بزرگ میتوانند انجام دهند: اینکه با دستی ضعیف، بازی هوشمندانه ای انجام داد. خبر آنلاین
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
📸یک فروند موشک پدافند سامانه گنبدآهنین اسرائیل نه تنها موفق به رهگیری موشک مقاومت نشد بلکه حتی عمل هم نکرد وسالم درنوار غزه سقوط کرد وبه دست گروههای مقاومت افتاد...
🔻پ.ن :
مشخصا این نمونه به جمهوری اسلامی پیشکش میشه تا روش مطالعات لازم صورت بگیره .😌
#قدس
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قرارداد رایگان برای مستاجران
🔸صفر تا صد کد رهگیری رایگان شد
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
ایران کشور اول دنیا در ساخت خطوط لوله نفت
موسسه تحقیقاتی آمریکایی:
🔹ایران با وجود اینکه تحت تحریمهای غیرقانونی آمریکا قرار دارد بزرگترین عملیات احداث خطوط لوله نفتی را در دست اجرا دارد. طول خطوط لوله نفتی که در ایران در دست احداث است بالغ بر ۱۹۰۰ کیلومتر برآورد شده که بیشتر از هر کشور دیگر در جهان است.
🔹پس از ایران، کشور هند در رتبه دوم قرار گرفته است. نیجر ، کانادا، بنین، چین، تایلند، عراق، روسیه، آرژانتین، آمریکا، مقدونیه شمالی، لهستان، اردن، بلغارستان، آنگولا، سوریه، کنیا، زامبیا و تانزانیا به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند.
tn.ai/2894434
#ایران_قوی
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥از بی شرافتی وشیطان صفتی صهیونیست ها همین بس که محل نگهداری بیماران خاص درغزه را باموشک مورد هدف قرار دادند !
#قدس
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در برنامه پرحاشیه چند شب پیش شبکه CNN با ترامپ، مجری از رئیس جمهور سابق آمریکا میپرسد که "شما بین روسیه و اوکراین میخواهید کدامشان پیروز شود؟"
جواب ترامپ و نظرش نسبت به نقش اروپا در این جنگ را ببینید...
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
🔸نیویورکتایمز : غرب از شکست اردوغان خشنود میشود. روزنامه آمریکایی نوشته پایتختهای غربی با دقت انتخابات ترکیه را تحتنظر دارند و امیدوارند رأیگیری با شکست اردوغان پایان یابد.
رهبران اروپایی از مواجهه با ترکیه به عنوان کشوری که دردسری ایجاد نمیکند خوشحال خواهند شد ، هر چند در این صورت پوتین نیز یک شریک مهم دیپلماتیک و اقتصادی خود را از دست خواهد داد.
وستانیوز
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
📌فردای انتخابات ترکیه و پیامد های احتمالی
مطمئنا موقعیت سیاسی اردوغان در بیست سال گذشته تاکنون به میزان رقابت انتخاباتی ۲۰۲۳ به خطر نیافتاده است.
میز شش نفره متشکل از احزاب و جریان های قدرتمند و البته متناقض ترکیه که آقای کمال قلیچدار اوغلو را برای زمین زدن اردوغان انتخاب کردند از حمایت های گفتمانی و سیاسی آمریکا و غرب برخوردار است.
اینجا اردوغان رقیب دیگری به نام ناکامی های دولت وی در بحران تورم و بدهی های سنگین برآمده از وام و زلزله سنگین و... نیز دارد و همین ناکارآمدی ها به گفتمان کمال قلیچداراوغلو مبنی بر عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا،آزادی های مدنی ،حضور پررنگ کرد ها در فرایند سیاسی ترکیه ،کاهش ماجراجویی های ترکیه در منطقه و اصلاح نظام سیاسی ترکیه به نظام پارلمانی و.... ضریب داده است .
اما نگرانی ها در جای دیگر است که آمریکا برای ترکیهِ بعد از اردوغان چه مسیری را طراحی کرده است؟خواسته آمریکا از کمال قلیچداراوغلو ممکن است این باشد که در ترکیه همه چیز باید تغییر کند ،نکته اساسی شعاع پیامدهای چرخش در مسیر بنیادینی است که رجب طیب اردوغان در بیست سال گذشته برای ترکیه بنا نهاد و این پیامد ها برای آمریکا اهمیتی نخواهد داشت اما جغرافیای سیاسی منطقه را دگرگون خواهد کرد
ترکیه به مانند اوکراین نمی تواند صددرصد شرقی یا غربی شود این یکی از پارامترهای ژئوپلیتیکی است که اگر سیاستمداران ترکیه به مانند زلنسکی ابله لوازم آن را رعایت نکنند این کشور آینده آرامی نخواهد داشت.
چالش بعدی آینده ترکیه ساختار ائتلاف ملت است ،ائتلاف ملت یا همان میز شش نفره که فقط بر سر زمین زدن اردوغان توافق دارند چگونه میخواهند ترکیه را اداره کنند؟
احزاب کاملا متناقض که اختلافات بنیادینی دارند چالشی ترین مساله پیش روی کمال قلیچداراوغلو برفرض انتخاب وی برای ریاست جمهوری است.
حزب مردم جمهوری خواه به رهبری کمال قلیچداراوغلو(متشکل از سوسیال دموکرات ها و ملی گرایی و چپ میان رو)، حزب خوب (ملی گرای راست افراطی)حزب راست میانه رو به رهبری داود اغلو و باباجان افراد جداشده از حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان ،حزب راست میانه روی حزب دموکرات و حزب سعادت که حزبی ملی گرا ،میانه و مذهبی است. ائتلاف ملت را تشکیل می دهند.
این احزاب کاملا متضاد همین که روی یک میز نشستند شروع یک سناریوی خطرناک برای دولت اردوغان و ترکیه است و باید دید برنامه آمریکا و غرب برای حفظ وحدت میز شش نفره چیست یا شاید به کلی سناریوی احتمالی آن ها برای فروپاشی میز شش نفره ائتلاف ملت(بعد از پیروزی احتمالی در انتخابات ریاستجمهوری)آغازی بر تنش های داخلی ترکیه است
ابوقاسم
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
پایان رأیگیریِ انتخابات ترکیه
🔹مراکز رأیگیریِ انتخابات ریاستجمهوری و پارلمانیِ ترکیه بسته شدند و روند شمارش آرا آغاز شد.
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
🔸موانع جدی بر سر راه حزب عدالت و توسعه جهت اسلامی سازی کامل فضای ترکیه
🔸به عنوان نمونه؛
در سال ۲۰۰۸ دادستان ارشد ترکیه به دلیل آنچه که تلاش حزب عدالت و توسعه در جهت برپایی حکومت اسلامی و تضعیف سکولاریسم در ترکیه خواند شکایتی را در دادگاه عالی ترکیه مطرح ساخت و درخواست لغو فعالیت حزب عدالت و توسعه و اعمال ممنوعیت فعالیت سیاسی برای ۷۰ تن از اعضای آن را کرد. رجب طیب اردوغان نخستوزیر و رهبر حزب، اتهام دادستان را رد کرد. در نهایت در اوت ۲۰۰۸ دادگاه عالی ترکیه با ۶ رأی موافق در برابر ۵ رأی مخالف با پیشنهاد دادستان مبنی بر جلوگیری از فعالیت سیاسی حزب مخالفت کرد (برای پذیرفته شدن شکایت ۷ رأی لازم بود) با این وجود براساس این حکم دادگاه، حزب عدالت و توسعه با تحریم مالی مواجه میشود و میلیونها دلار کمک مالی دولت به حزب عدالت و توسعه قطع خواهد شد. این رأی به عنوان هشداری به حزب تلقی شد.
🔹اما با این حال اردوغان تلاش های بسیاری جهت حذف قوانین ضد اسلامی انجام داده است و در مواردی قوانین اسلامی را جایگزین کرده است.
مثلا تا قبل از اردوغان حجاب در دانشگاهها و ادارات دولتی #غیرقانونی بود. با تلاش اردوغان و بر اساس همهپرسی قانون منع حجاب لغو گردید.
#انتخابات ترکیه
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
🔴نتایج اولیه انتخابات ترکیه با شمارش 21,3 درصد آرا
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
#فوری
ادعای مقامات آمریکایی؛
🚨 حمله پهپادی عراقی به آمریکاییها در سوریه
🔸 والاستریتژورنال به نقل از مقامات آمریکایی: شبهنظامیان عراقی وابسته به ایران پشت پرده حمله پهپادی به نیروهای آمریکایی در شمال شرق سوریه هستند.
🔻 این حمله ماه مارس انجام شد و طی آن یک آمریکایی کشته و بیش از ۲۰ آمریکایی دیگر زخمی شدند./نجبا
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
🔺ایران قهرمان وزنهبرداری آسیا شد
🔹تیم ملی وزنهبرداری ایران در مسابقات قهرمانی آسیا در جایگاه نخست ایستاد و قهرمان شد.
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
🚨قلیچدار اوغلو فاصلهاش با اردوغان را به کمتر از 9 درصد رساند
پس از شمارش 61.3 درصد آرای انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، قلیچدار اوغلو توانسته 42.61 درصد آرا را به خود اختصاص دهد. اردوغان نیز 51.56 درصد آرا را بدست آورده است.
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
🚨نتایج پارلمان ترکیه پس از شمارش ۴۳ درصد آراء
رنگ زرد ائتلاف حزب حاکم ۳۳۴ کرسی
رنگ قرمز ائتلاف اپوزیسیون ۲۰۸ کرسی
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
مهدیاران
🚨قلیچدار اوغلو فاصلهاش با اردوغان را به کمتر از 9 درصد رساند پس از شمارش 61.3 درصد آرای انتخابات ر
🚨شهردار استانبول: با قاطعیت میگم که #کمال_قلیچداراوغلو رئیس جمهور بعدی ترکیه است.
#اردوغان
پ.ن: احتمال جنگ داخلی وجود دارد و دقیقا قضیه مثل سال ۸۸ ایران شده
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
🔴احتمال رفتن انتخابات ریاست جمهوری ترکیه به دور دوم
🔻کاندیدای ریاست جمهوری باید ۵۰ درصد آرا به اضافه یک رای را کسب کند تا برنده اعلام شود و اگر به این درصد نرسید پس از دو هفته انتخابات به دور دوم بین نامزدها میرود.
🔻 در صورت باقی ماندن درصدها همانطور که پیش میروند، ما با سناریوی رفتن به دور دوم روبرو هستیم.
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
🚨اردوغان اکثریت آرا را ازدست داد
با شمارش 89 درصد صندوق ها؛ اردوغان اکثریت آرا را از دست داد و تا بدین لحظه انتخابات دور دومی شده
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وطن فروشان ...
◀️شعر سیاسی حماسی
از این وطن فروشان هرگز نبایست آشفت
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فردی در پارک الغدیر و در مقابل تذکر لسانی آمرین به معروف ضمن اهانت به ایشان فضای عمومی را متشنج میکند فلذا دستگیر و با دستور قاطع دادستان روانه زندان مرکزی قزوین می شود.
🔺 روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین
#حجاب
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
📸پیروزی ائتلاف اردوغان در انتخابات پارلمانی
🔹با شمارش ۹۸.۹۶ درصد آرای انتخابات پارلمانی ترکیه، ائتلاف «جمهور» وابسته به اردوغان از مجموع ۶۰۰ کرسی ۳۲۱ کرسی را کسب کرده و سهم ائتلاف «ملت» به رهبری قلیچدار اوغلو ۲۱۳ کرسی است. دیگر احزاب هم ۶۶ کرسی به دست آوردند.
tn.ai/2895114
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کار تمییز از بسیجیان مازندران،
از اتفاقاتی که در اغتشاشات رخ داد.
#حجاب
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran
🔴 در نگاه اول شاید به این حجم از حماقت رسانه ای بشود خندید که بشکل مضحکی یک تعداد نوجوان با دسته های کوچک چند نفره ازین قبیل تصاویر تولید و ارسال میکنند به اسم مبارزه مدنی یا القاء احمقانه ای که نامش (زنده بودن مبارزات انقلابی ست)!
🔹 اما در زیر پوست این رفتار بهرحال ما با بخشی از نوجوانان ایرانی و پاره تن مان روبرو شده ایم که باید برای مواجهه با این بچه های کم سن و سال و پر از هیجان ، واکنش عاقلانه داشته باشم.
🔹 آنجا که رهبری فرمودند (بی حجابی با باتوم حل نمیشود) ... همینجاست!
🔹 به سن و سال این نوجوانان نگاه کنیم و مانند خانواده خود با آنها برخورد کنیم.
https://eitaa.com/r_p_mahdyaran