پیش بینی ۵۵ میلیارد دلار درآمد نفت و گاز در لایحه بودجه ۱۴۰۴
بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ نشان می دهد که در سال آینده با در نظر گرفتن میزان تسعیر، ۵۰ میلیارد دلار ناشی از فروش نفت در بازارهای بین المللی در نظر گرفته شده است.
همچنین ۵ میلیارد دلار نیز از محل صادرات گاز در بودجه سال آینده محاسبه شده است.
بدین ترتیب دولت برای سال آینده ۵۵ میلیارد دلار درآمد حاصل از فروش نفت و گاز پیش بینی کرده است.
🛢️ @Radionaft
مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان منصوب شد
محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در حکمی «فردین راشدی» را بهعنوان مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان منصوب کرد.
راشدی دارای مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی تبریز و کارشناسی ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی شریف است؛ وی پیش از این مدیر عملیات شرکت پالایش نفت آبادان بوده است.
🛢️ @Radionaft
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس: ورودی یکی از پالایشگاهها چند سال متوجه نبودند که از زیر خط لوله پالایشگاه انشعاب زدند و نفت از آنجا سرقت میشود
🛢️ @Radionaft
ایرانیها به اندازه کشور چین گاز میسوزانند
مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: میزان گازی که به شبکه تحویل میدهیم و مصرف میکنیم معادل میزان مصرف کشور چین است.
آبان امسال یک سال استثنایی بود چون برای اولین بار است که یک توده اسکاندیناوی وارد کشور شده و این اتفاق تاحالا سابقه نداشته است.
با ازای هر درجه کاهش دمای هوا، میزان مصرف گاز ٢۵ میلیون متر مکعب افزایش مییابد، بنابراین ورود این توده میزان مصرف گاز را افزایش داده است.
🛢️ @Radionaft
تولید بیوقفه سوخت
مصرف ناوگان فرسوده کشور سه برابر استاندارد جهانی است
اکنون که بحث لایحه بودجه مطرح است و برنامهریزی اقتصادی دولت چهاردهم در قالب لایحه بودجه به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده، مسئله بنزین دوباره کلیدواژه سایتها و فضای مجازی شده است و از زبان مسئولان دولتی و نهادهای خصوصی تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اقتصاددانان و جامعهشناسان درباره ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن اظهارنظر میکنند.
پالایشگاهها و واحدهای تولیدی کشور تحت فشار قابلتوجهی برای تولید حداکثری فرآورده قرار دارند و حجم زیادی از بودجه اقتصادی، تجهیزات و زیرساختهای حملونقل کشور در خدمت توزیع این بار عظیم مصرف قرار گرفته است.
با وجود قرارگیری واحدهای تولیدی پالایشی کشور با حداکثر ظرفیت و توان و بهکارگیری زنجیره عظیمی از نیروی انسانی، تجهیزات و ناوگان، همچنین صرف هزینه بسیار برای عملیات تولید تا توزیع سوخت، همچنان با کوچکترین تلنگری وزارت نفت باید جوابگوی شرایط موجود باشد، درحالیکه سازمانهای متعددی ازجمله خودروسازان در این زمینه در زمان مناسب بهدرستی به نقش خود عمل نکردهاند.
🛢️ @Radionaft
نیازی به واردات سوخت هواپیما نداریم
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران روند مصرف سوخت در ناوگان هوایی کشور را افزایشی اعلام کرد و گفت: با توجه به توان پالایشگاههای داخلی در این زمینه واردات نداریم.
کرامت ویسکرمی در برنامه میز اقتصاد سیما با بیان اینکه مقدار تولید سوخت هوایی در سال ١۴٠١ و ١۴٠٢ بهطور میانگین روزانه حدود ۴ میلیون لیتر بوده است، اظهار کرد: در سال ١۴٠١ بیش از یک میلیارد و ۴۶۷ میلیون لیتر به ١٩٨ هزار فروند هواپیما و در سال ١۴٠٢ بیش از یک میلیارد و ۴۶۳ میلیون لیتر به ٢٠١ هزار فروند هواپیما تحویل شده است.
وی با بیان اینکه روند مصرف سوخت در ناوگان هوایی کشور هر ساله صعودی است، افزود: نرخ سوخت برای ایرلاینهای داخلی بر اساس مصوبه سال ۱۳۹۴ هیئت وزیران ۶۰۰ تومان و به صورت یارانهای و برای ایرلاینهای خارجی و پروازهای باری به صورت آزاد محاسبه میشود.
🛢️ @Radionaft
انتصاب عباس کریمی به عنوان مدیرعامل شرکت پتروشیمی شازند موجی از انتقادات و انتشار اسناد بازرسی و حراستی در خصوص این فرد را به همراه داشت که دولت را در موضع اصلاح قرار داده است.
به گزارش نفیر نفت: همزمان با خبر انتصاب عباس کریمی به عنوان مدیرعامل شرکت پتروشیمی شازند، موجی از انتقادات به این انتصاب، با انتشار نامههای سازمانهای نظارتی در خصوص ایشان همراه شد.
در اولین واکنش پر سر و صدا عبدالرضا داوری که فعالیت چشمگیری در فضای مجازی دارد، در شبکه اجتماعی ایکس نسبت به تابعیت دوگانه عباس کریمی پستی منتشر کرد
موضوعی که خیلی زود به ترند شبکههای اجتماعی تبدیل شد و کاربران دیگر به انتشار نامههای سازمانهای بازرسی در خصوص انتصابات غیرقانونی عباس کریمی روی آوردند و نسبت به بی توجهی به نامههای سازمانهای نظارتی ابراز تعجب کردند.
در این نامهها نسبت به انتصابات خلاف قانون عباس کریمی در شرکتهای متعدد پتروشیمی که در دولت قبل صورت گرفته بود موضعگیری شده است.
پ.ن: آقای کریمی دوتابعیتی بودن خود را رد کرده است.
🛢️ @Radionaft
بنزین هواپیما لیتری ۶۰۰ تومان!
تاکنون ایرلاین های کشور از بنزین لیتری ۶۰۰ تومان «عملاً رایگان» استفاده میکردند که حتی از بنزین خودرو هم ارزانتر بود، حال در رایحهی بودجه ۱۴۰۴ قیمت بنزین هواپیما ۱۱ برابر خواهد شد تا به نوعی دولت قصد کند تا هزینه نوسازی ناوگان هوایی را از اقشار مرفه دریافت کند.
اگر چه با برداشته شدن تعیین قیمت دستوری و آزاد شدن نرخ بلیط هواپیما، ایرلاین ها آزادی عمل بهتری برای گران کردن بلیط هواپیما داشتند و قطعا با نرخ بنزین ۶۰۰ تومانی در حقیقت سود سرشاری از این محل نصیب آنها می شد اما حالا با افزایش ۱۱ برابری قیمت بنزین هواپیما می توان گفت این سود سرشار از آنها سلب خواهد شد.
حال سوال این است که با گران شدن بلیط هواپیما، خدمات فرودگاهی بهتر خواهد شد و آیا نوسازی ناوگان با این افزایش منابع دولت که گفته می شود از این مسیر ۱۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود، می تواند یکی از برنامه ها و اولویت های دولت باشد؟
🛢️ @Radionaft
مشاور امور اجرایی وزیر نفت منصوب شد
محسن پاکنژاد، وزیر نفت در حکمی بهروز نعمتی را بهعنوان «مشاور وزیر در امور اجرایی و عضو شورای معاونین» منصوب کرد.
🛢️ @Radionaft
آمادگی کامل نیروگاهها آمادگی برای تولید برق
قول وزارت نفت برای رفع مشکل تامین سوخت
وزیر نیرو ضمن ابراز امیدواری نسبت به رفع مشکل تامین سوخت نیروگاهی توسط وزارت نفت گفت: همه نیروگاههای کشور آماده تولید برق هستند و به جهت فنی در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارند.
🛢️ @Radionaft
بالاترین رکورد تولید روزانه گاز در پارس جنوبی ثبت شد
تولید ۷۱۱ میلیون متر مکعب گاز غنی
سرپرست معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس گفت: بالاترین رکورد تولید روزانه گاز از تأسیسات فراساحلی میدان مشترک پارسجنوبی به مقدار ۷۱۱ میلیون متر مکعب گاز غنی، چهارشنبه (۲۳ آبان) ثبت شد.
سپهدار عباسزاده گفت: رکورد قبلی تولید به مقدار ۷۰۶ میلیون متر مکعب مربوط به سال ۱۴۰۲ بوده است.
شرکت نفت و گاز پارس بهعنوان بزرگترین شرکت تولیدکننده گاز در ایران که راهبری حدود ۴۰ سکوی دریایی به همراه صدها چاه تولیدی و هزاران کیلومتر خط لوله دریایی در گسترهای به مساحت ۳۷۰۰ کیلومتر از بخش ایرانی بزرگترین میدان گازی جهان در خلیج فارس را برعهده دارد، بیش از ۷۰ درصد گاز کشور را تولید میکند.
🛢️ @Radionaft
پزشکیان: من در خانه لباس گرم میپوشم؛ مردم هم همین کار را کنند
مسعود پزشکیان امروز شنبه در نشستی با مدیران وزارت نیرو و نفت ضمن استماع گزارش سوخت نیروگاههای حرارتی کشور گفت: شرایط ناترازیانرژی کشور را صادقانه با مردم مطرح کنیم و از آنها بخواهیم که برای عبور از شرایط بحرانی فعلی قدم اول صرفهجویی است و برای هر پروژهای که برای کاهش مصرف طراحی میکنید، پیوست رسانهای لازم را در نظر بگیرید.
رئیس جمهور ضمن تأکید بر لزوم آغاز نهضت صرفهجویی در کشور گفت: خود من در خانه از لباس گرم استفاده میکنم. دیگران هم میتوانند این کار را انجام دهند. میتوان با کاهش دمای هوای ادارات دولتی از طریق کاهش فعالیت سیستمهای گرمایشی در انرژی صرفهجویی کرد تا بتوانیم برق و گاز بیشتری به خانههای مردم برسانیم و خاموشیها هم کمتر شود.
🛢️ @Radionaft
شریعتمداری در راه هلدینگ...
شنیده ها حاکی از این است که بعد از جلسهی ۷۰ دقیقهای شریعتمداری با رئیس جمهور در اوایل هفتهی قبل و تایید وزیر نفت، او به زودی به عنوان مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس معرفی و جایگزین علی عسگری خواهد شد.
🛢️ @Radionaft
بازداشت شدهی ۸۸ بر مسند پتروشیمی هنگام!
انتصاب محسن بیگلربیگی به عنوان سرپرست پتروشیمی هنگام با حواشی بسیاری همراه بوده
این مدیر جوان و بی تجربه بهشهری که از قضا از نزدیکان پزشکیان و شریعتمداری محسوب میشود، سابقه دستگیری در فتنه ۸۸ را داشته و برخی از اعضای درجه یک و دو ایشان بعلت عضویت در گروهک منافقین در دهه ۶۰ اعدام شدند،
انتصاب بیگلربیگی موجی از انتقادات کاربران مجازی را به دولت پزشکیان به همراه داشته، حال تمام نگاه ها به نهادهای نظارتی برای رد این انتصاب پر حاشیه دوخته شده است.
🛢️ @Radionaft
ناترازی گاز به ۶۴ میلیارد مترمکعب رسید
دیوان محاسبات کشور در گزارشی اعلام کرد که بررسیهای فنی و تخصصی این نهاد نظارتی نشان میدهد، ناترازی گاز در سال ۱۴۰۲ به ۶۳.۹ میلیارد متر مکعب رسیده است.
🛢️ @Radionaft
رفع ناترازی بنزین با وجود خودروهای پرمصرف ممکن نیست
فرهاد شهرکی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ناترازی انرژی ما را درگیر کرده است، به «شانا» گفت:
بنزین با یارانه پنهان در خودروهایی با مصرف سوخت حداقل ۱.۵ برابر استاندارد جهانی سوزانده میشود که این موضوع نهتنها به هدررفت سرمایه منجر شده، بلکه به آلودگی محیط زیست نیز افزوده است.
سال گذشته حدود ۲.۵ تا ۳ میلیارد دلار از درآمدهای کشور به واردات بنزین اختصاص یافت و این بنزین با یارانه پنهان در خودروهایی با مصرف سوخت حداقل ۱.۵ برابر استاندارد جهانی سوزانده شد. این موضوع نهتنها به هدررفت سرمایه منجر شده، بلکه به آلودگی محیط زیست نیز افزوده است.
🛢️ @Radionaft
سخنگوی دولت افزایش ۴۰ درصدی قیمت بنزین در سال آینده را تکذیب کرد
فاطمه مهاجرانی درباره اظهارات امروز حجتالله میرزایی رئیس مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی که بر اساس اظهارات آقای رئیس جمهور پیشبینی کرده بود، قیمت بنزین سال آینده ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش مییابد، گفت: تاکنون در دولت هیچ تصمیمی درخصوص افزایش قیمت بنزین اتخاذ نشده است.
وی در عین حال اعلام کرد: بحثهای کارشناسی در دولت برای قیمت حاملهای انرژی در جریان است و برنامه دولت هم آمادهسازی افکار عمومی در خصوص تصمیمات احتمالی برای حاملهای انرژی است.
وی ادامه داد: دولت همانطور که قبلاً اعلام کرده بود در خصوص قیمت حاملهای انرژی مردم را غافلگیر نخواهد کرد.
🛢️ @Radionaft
مجوز بانک مرکزی برای سرمایهگذاری ۷ میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی
حسن عباس زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
برنامه صادراتی صنعت پتروشیمی برای امسال ۱۳ میلیارد دلار پیش بینی شده است.
مجوز استفاده از ۵۰ درصد این مقدار ارز صادراتی از سوی بانک مرکزی برای سرمایهگذاری در توسعه صنعت داده شده است.
🛢️ @Radionaft
نرخ سوخت هواپیما به لیتری ۷ هزار تومان افزایش خواهد یافت
مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتگو با سرویسخبری مهر گفت: هماکنون نرخ سوخت شرکت پخش فرآوردههای نفتی به شرکتهای هواپیمایی ۶۰۰ تومان برآورد میشود، اما بر اساس تصمیم دولت که در لایحه بودجه نیز لحاظ شده، نرخ سوخت درب پالایشگاه هواپیما ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت، البته باید به تصویب مجلس برسد.
وی افزود: با توجه به جلساتی که با سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، نظرات بر این است تا نرخ سوخت هواپیما به لیتری ۷ هزار تومان افزایش مییابد، اگر این مسئله تصویب و اجرایی شود، در میزان قیمت بلیت هواپیما نیز تأثیر خواهد داشت. تأثیر نرخ فعلی سوخت هواپیما، برای هر ساعت از صندلی حدود ۲۴ هزار تومان است که اگر نرخ سوخت هواپیما به ۷ هزار تومان برسد، در مقابل تأثیر آن برای هر ساعت صندلی ۲۸۰ هزار تومان برآورد
میشود.
🛢️ @Radionaft
نقش تحولآفرین همکاری وزارت صمت و پالایش و پخش در رفع ناترازی بنزین
محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه سالانه رقم قابلتوجهی از منابع ملی صرف واردات بنزین میشود، گفت:
این شرکت و وزارت صمت با دیدگاه راهبردی در حوزه مدیریت مصرف سوخت و با همکاری یکدیگر میتوانند ایفای نقش مؤثری برای مقابله با ناترازی سوخت در دولت چهاردهم داشته باشند.
باید برنامهریزیهای مرتبط با ناترازی انرژی در افق بلندمدت و کوتاهمدت تدوین و بخشهای مختلف نسبت به عملکرد خود در این زمینه پاسخگو باشند.
۵۲ درصد ناوگان خودرویی کشور فرسوده است و این ناوگان فرسوده ۲ برابر استاندارد جهانی مصرف سوخت دارد.
🛢️ @Radionaft
ریخت و پاش در پتروشیمی امیرکبیر / سفرهای اروپایی از جیب مردم!
رادیو نفت به نقل از انرژی پرس:
حواشی و اوضاع نابسامان پتروشیمی امیرکبیر به حاشیه امنی برای برخی مدیران تبدیل شده است. حدود یک ماه از نامه جنجالی اسماعیل للهگانی، مدیرعامل بانک رفاه و معرفی ۵ گزینه جهت تصدی پست مدیرعاملی پتروشیمی امیرکبیر میگذرد اما هنوز خبری از انتخاب مدیرعامل نیست و جدال بر سر کرسی مدیریت این پتروشیمی همچنان ادامه دارد.
پتروشیمی امیرکبیر مدیرعامل ندارد و همین فرصتی برای خریدهای مشکوک و سفرهای گروهی بهبهانه آموزش به اروپا و تاراج بیتالمال در این شرکت شده است.
🛢️ @Radionaft