✅ پندهای اخلاقی(۱)
🏝چهار خصلتی که با آن ایمان کامل میشود؛
اخلاق خوب، نفس با سخاوت، زیاده نگفتن و بخشش زیادی مال
مقام معظم رهبری؛ شرح حدیث در ابتدای جلسه درس خارج فقه در تاریخ ۱۳۹۷/۰۸/۲۹
🏳🏳🏳🏳🏳
🎆عَنِ المُفَضَّلِ بنِ عُمَرَ قالَ سَمِعتُ اَبا عَبدِ اللهِ جَعفَرَ بنَ مُحَمَّدٍ عَلَیهِمَا السَّلام یَقولُ: لا یَکمُلُ ایمانُ العَبدِ حَتّى یَکونَ فیهِ خِصالٌ اَربَعٌ: یُحسِنُ خُلُقَهُ وَ تَسخُو نَفسُهُ وَ یُمسِکُ الفَضلَ مِن قَولِهِ وَ یُخرِجُ الفَضلَ مِن مالِه.(۱)
🎆[بر اساس محتوای این روایت:] اگرچه ایمان یک امر قلبی است، امّا همین امر قلبی با بعضی از اعمال جوارحی تکمیل میشود یا نقص پیدا میکند؛ حالا یا به خاطر اینکه این اعمالِ جوانحیِ مستحسَن، منبعث است از آن قلب مؤمن، ایمانِ او است که این صفات حسنه را و خصال حسنه را در او ایجاد میکند که [منظور روایت] ممکن است این باشد؛ یا ممکن هم هست که بگوییم با قطع نظر از این معنا، نفْسِ دارا بودن خصال حسَن و اعمال نیک و اعمال جوارحیِ خوب، موجب میشود که آن ایمانی که در قلب انسان هست، صفای بیشتری پیدا کند که هر دوی اینها در شرع، در آیات قرآن و روایات، نمونهها و نمودارهایی دارد؛ علیایّحال، چهار خصلت را [برای تکمیل ایمان] ذکر میفرمایند:
🛤 یُحسِنُ خُلُقَهُ
اوّل: اخلاق خوب؛ ما تا حالا چقدر روایات خواندهایم راجع به اخلاق خوب، خُلق خوب! اخلاق خوب در خانه، با همسر، با فرزندان، با پدر و مادر؛ در محیط کار، با همکاران؛ در محیط عمومی، با عامّهی مردم؛ اخلاق خوب، خوش اخلاقی؛ نقطهی مقابلش بداخلاقی و عبوسی و کجخُلقی و مانند اینها است. ببینید چقدر روایات متعدّدی در این جهت خوانده شده، این هم یکی از این روایات است. حُسنِ خُلق؛ بعضیها هستند از لحاظ عمل آدمهای خوبی هم هستند، [امّا] بداخلاقند؛ در خانه با زن و بچّه، با مردم بداخلاقند؛ اعمالشان خوب است امّا اخلاقشان بد است. بعضی از حضرات بانوان به بنده گاهی شکایت میکنند، نامه مینویسند به من که مثلاً فرض کنید همسر ما طلبهی خوبی هم هست، درسخوان هم هست، [امّا] بداخلاق است، در خانه بداخلاقی میکند؛ یا همسر ما پاسدار است که خب یک پاسدار بودن خصوصیّت مثبتی است دیگر، مجاهد فیسبیلﷲ است، امّا در خانه اخلاقش بد است؛ خب، این خیلی نقص بزرگی است. این بداخلاقی، آن کاری را که شما با ایمانتان، با عمل صالحتان انجام میدهید خراب میکند، ناقص میکند. خوشاخلاقی خیلی نعمت بزرگ و حسنهی بزرگی است.
🛤 وَ تَسخُو نَفسُه
[دوّم]: نفْس او باسخاوت باشد؛ از آن آدمهای بخیلِ ممسک یا از اینهایی که به قول معروف آب از دستشان نمیچکد نباشد؛ سخاوت داشته باشد، بتواند بذل و بخشش کند. حالا نمیگوییم بذل و بخشش زیاد؛ همه هم که تواناییاش را ندارند، از آن مقداری که میتواند، اهل بذل و بخشش [باشد]. بعضیها این جوری هستند: فقیرند، جزو مستضعفین جامعهاند، جزو فقرا و تنگدستهایند امّا مثلاً همان مقداری که دارند، سفرهای دارند، سفره باز میکنند، مهمان دعوت میکنند، تا آنجایی که میتوانند به این و آن کمک میکنند؛ این خیلی خوب است. این هم سخاوت.
🛤 وَ یُمسِکُ الفَضلَ مِن قَولِه
سوّم: زیادهگویی نکند؛ سخنِ زیاده را از کلام خودش نگه دارد و زیادهگویی نکند. بعضیها پُرحرفی میکنند؛ پُرحرفی خوب نیست؛ مگر آنجایی که لازم است، آنجایی که باید حرف زد، آنجایی که مقتضیِ حرف زدن است و سکوت در آنجا اَخو الرّضا(۲) و بد است؛ یک جاهایی هست که گناهِ سکوت، از حرف زدن بیشتر است؛ نه، آنجا مراد نیست، در حال معمولی، در جلسهی معمولی، در اجتماع معمولی پُرگویی کردن و حرف زیادی زدن هم چیز خوبی نیست.
🛤 وَ یُخرِجُ الفَضلَ مِن مالِه
[چهارم]: امّا نقطهی مقابل، خارج کردن مال است؛ [یعنی] زیادیِ مال خودش را خارج کند؛ هر چه زیادی دارد و برایش لازم نیست، آن را به این و آن ببخشد و بدهد.
🔅🔅🔅🔅🔅
......................................
۱) امالی طوسی، مجلس هشتم، ص ۲۳۰؛ «مفضّلبنعمر جُعفی گوید از حضرت جعفربنمحمّد (علیهما السّلام) شنیدم که میفرمود: ایمان بنده کامل نمیشود تا این چهار خصلت در او باشد: خوشخُلق باشد، سخاوتمند باشد، زیادی سخنش را نگه دارد و زیادی مالش را خارج نماید.»
۲) «السّکوت اخو الرّضا» معادل ضربالمثل فارسیِ «سکوت علامت رضا است» میباشد.
https://khl.ink/f/45951
#رهبری_فرزانگی
#پندهای_اخلاقی
@Rahbarifarzanegi
هدایت شده از ۰ نجفی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تبرک رهبر معظم انقلاب به مهر تربت کربلا
🔸 بخشی از مستند غیررسمی ۵
#رهبری_فرزانگی
╔═"═••⊰💙⊱••═''═╗
@deldadegi:دلدادگی
╚═-═••⊰💙⊱••═-═╝
Iاِنتشار بدون لینڪ=✔️
@Rahbaifarzanegi
رهبری و فرزانگی
✅ پندهای اخلاقی(۱) 🏝چهار خصلتی که با آن ایمان کامل میشود؛ اخلاق خوب، نفس با سخاوت، زیاده نگفتن و بخ
32.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏝چهار خصلتی که با آن ایمان کامل میشود؛
اخلاق خوب، نفس با سخاوت، زیاده نگفتن و بخشش زیادی مال
@Rahbarifarzanegi
بیانات رهبری(۴)
اهداف دشمن ازجنگ ترکیبی واغتشاشات(۲)
🔸🔸🔸🔸🔸
🔥جلوگیری از ایران قوی
❄️آنها فقط با جمهوری اسلامی مخالف نیستند، با ایران مخالفند؛ آمریکا با ایران قوی مخالف است، با ایران مستقل مخالف است. ...
بدون جمهوری اسلامی هم با ایرانی که قوی باشد مخالفند، با ایرانی که مستقل باشد مخالفند.
📜بیانات، ۱۴۰۱/۷/۱۱
https://khl.ink/f/51048
🔸🔸🔸🔸🔸
🔥باز داشتن مسئولین از کارهای اصلی و پیشرفت کشور
❄️یکی از این اهداف دشمن همین است که حواس مسئولین و مدیران و موظّفین کارهای اساسی را پرت کنند، مشغول کنند به این چیزهای روزمرّه. سرشان را گرم کنند، تا از کار اصلی بازبمانند. حواستان پرت نشود؛ کارهای اساسی را انجام بدهید.
📜 بیانات۱۴۰۱/۷/۲۰.
https://khl.ink/f/51139،
🔸🔸🔸🔸🔸
#رهبری_فرزانگی
#بیانات_رهبری
#جنگ_ترکیبی
@Rahbarifarzanegi
بیانات رهبری(۵)
اهداف دشمن از جنگ ترکیبی و اغتشاشات(3)
🔸🔸🔸🔸🔸
🔥 مخالف نشان دادن نسل جدید با ارزش های اسلامی و انقلابی
❄️ حضور جوانان ایرانی در همهی زمینهها امیدآفرین است؛ ... امروز یک جریان تبلیغاتی گمراهکنندهای وجود دارد که میخواهد عکس این را تبلیغ بکند؛ همّت این جریان تبلیغاتی این است که وانمود کند جوان ایرانی از ارزشها گسسته است و به آینده ناامید است و احساس مسئولیّت نمیکند؛ این را یک جریان تبلیغاتی دارند بشدّت دنبال میکنند. این، عکس واقعیّت است؛ درست نقطهی مقابل واقعیّت موجود در کشور ما است. نسل جوان ما در همهی عرصهها و میدانها تا امروز دارای حرکت درخشنده بوده است، در آینده هم انشاءالله همین جور خواهد بود. این جوان نمیتواند ناامید باشد، این جوان نمیتواند گسستهی از ارزشها باشد، این جوان یک نیروی خستگیناپذیر در وسط جبهه است و البتّه جوانان انقلابی و باایمان در همهی این موارد پیشتاز بودند. این وضع جوانها است.
📜 بیانات، ۱۴۰۱/۰۷/۱۱
ihttps://khl.ink/f/51048
🔸🔸🔸🔸🔸
#رهبری_فرزانگی
#بیانات_رهبری
#جنگ_ترکیبی
@Rahbarifarzanegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلمات حکیمانه(۱)
✅...این انقلاب چیز عجیبی ست...این انقلاب برای اربابان دنیاحالا حالاها دردسرها خواهد داشت...
〰〰〰〰〰〰
#رهبری_فرزانگی
#کلمات_حکیمانه
@Rahbarifarzanegi
پاسخ به شبهات در باره رهبری(۱)
🗯 شبهه: اطاعت بى چون و چرا از رهبر غیرمعصوم چرا؟
🌑🌑🌑🌑🌑
✍ پاسخ: روشن است که در میان معتقدان به ولایت فقیه, هیچ کس به عصمت ولى فقیه اعتقاد ندارد و چنین ادعایى نکرده است, چرا که تنها پیامبر(ص) و امامان(ع) معصوم هستند, در این جا این سوال مطرح مى شود; با توجه به معصوم نبودن ولى فقیه و احتمال خطا و اشتباه در او, آیا اطاعت بى چون وچرا از او صحیح است؟!
با توجه به چند مطلب پاسخ به این سوال داده مى شود:
🌘🌘🌘🌘🌘
1ـ از نظر شرع وقتى که خود امامان معصوم(ع) (چنان که قبلا ذکر شد) به ما دستور داده اند, از ولى فقیه جامع الشرایط اطاعت کنید, همین دستور براى ما کافى است و هیچ گونه اشکالى به وجود نخواهد آورد.
🌗🌗🌗🌗🌗
2ـ هنگامى که به سیره عملى شیعیان توجه مى کنیم مى بینیم آن ها بى چون و چرا از مراجع تقلید, تقلید مى کرده اند, و به فتواى آن ها عمل مى نمودند و مى نمایند, بى آن که به عصمت آن ها معتقد باشند, بلکه با تغییر فتواى آن ها در بعضى از موارد, و یا اختلاف فتواهاى مراجع, در مى یافتندو در مى یابند که مراجع تقلید دچار اشتباه در فتوا مى شوند, در عین حال هیچ کس اندک تردیدى در وجوب تقلید از آن ها نمى نمود و نمى نماید.
🌖🌖🌖🌖🌖
3ـ بدون شک هر جامعه اى به حکومت و رهبر نیاز دارد, و استوارى و استحکام حکومت بر این است که حاکم شایسته دستور بدهد و فرمان صادر کند, و مردم از او اطاعت کنند. اگر یکى از این دو تحقق نیابد, اصل حکومت متزلزل مى شود, بنابراین احتمال خطا هرگز مجوز سرپیچى از اطاعت حاکم عادل نخواهد شد. چنان که این موضوع در تمام دنیا در میان خردمندان رایج است,
🌔🌔🌔🌔🌔
به عبارت روشن تر اطاعت نکردن چنان زیانى دارد که با ضرر ناشى از پیروى دستور اشتباه قابل مقایسه نیست, و منافع پیروى از رهبر و فرمانده, خیلى زیادتر از ضرر اندک ناشى از پیروى از موارد اندک دستور اشتباه است. چنان که در مراجعه به پزشک متخصص, احتمال اشتباه او در تشخیص بیمارى وجود دارد, در عین حال خردمندان نه تنها مراجعه به او را جایز, بلکه شایسته مى دانند اطاعت نکردن از رهبر حق ـ به احتمال اشتباه اوـ موجب هرج و مرج و اختلال نظام خواهد شد, و قطعا ضرر ناشى از هرج و مرج صدها برابر بیش تر از ضرر اطاعت از چند اشتباه نادر است.
🌕🌕🌕🌕🌕
آنان که با مطرح کردن این گونه شبهه ها مى خواهند مساله مشروعیت ولایت فقیه را مخدوش کنند, یا ناآگاه هستند, و یا قطعا مى خواهند قداست رهبرى نظام اسلامى را که همیشه سد راه منافع نامشروع آنان یا اربابانشان بوده بشکنند, چرا که مى بینند قداست حریم ولایت فقیه و لزوم اطاعت از او موجب ناکام شدن اهداف دشمن خواهد شد, زیرا دشمن این معنى را دریافته که مثلا: یک فرمان امام راحل در دوران جنگ تحمیلى ایران و عراق, موجب شکستن حصر آبادان شد, زیرا که در ذهن هیچ یک از رزمندگان خطور نمى کرد که سرپیچى از فرمان رهبرى جایز است.
🌕🌕🌕🌕🌕
#رهبری_فرزانگی
#پاسخ_به_شبهات_رهبری
@Rahbarifarzanegi
هدایت شده از صالحین مخابرات
12.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صد بار هم نگاه کنید کمه ، ببینید ، یاد بگیرید و انتشار بدین
👏👏👏👏 کم نظیره 😊😍👏👏
هدایت شده از قاسمی
🔰 روایتی از ارتباط صمیمانه یک مرجع تقلید با رهبر معظم انقلاب
✔️ حضرت آیت الله خامنه ای جامع الفضائل هستند
🔺 آیت الله سبحانی:
🔹 جد بزرگوار ایشان، مرحوم آقای حاج سید حسین خامنهای در تبریز با ما همسایه بودند و پدر ما پشت سر ایشان نماز میخواندند و اصلاً جد بزرگ ایشان، عالم بزرگ تبریز بود و در مسجد جامع که نماز میخواندند، همه اقتدا میکردند. فرزند ایشان که پدر مقام معظم رهبری باشند، مرحوم آقای سید جواد با پدر ما رفیق و دوست دوران جوانی بودند؛ حتی هر موقع هم پدر من به مشهد میرفتند، گاهی به منزل ایشان وارد میشدند و گاهی هم به جای دیگر میرفتند.
🔹 ارتباط ما مربوط است به همان دوران جد ایشان و پدر ایشان؛ حتی شوهر عمه ایشان، شیخ محمد خیابانی هم مباحثهی پدر ما بود و با پدر ما مباحثه میکردند و آدم خیلی خوش فکری بود.
🔹 رهبر معظم انقلاب، فردی شایسته و واقعاً دلسوز است؛ هم اسلام را فهمیده است، هم نظام را فهمیده است و هم میداند که چگونه این نظام را حفظ کند و چگونه با دیگران رفتار کند و بالاخره یک فرد جامع و به اصطلاح جامع الفضائل است و امیدوارم خداوند منان ایشان را حفظ کند.
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
ویژگی های شخصیتی رهبری(۲)
از نسل کریمان (اجداد امام خامنه ای)
🌸مقام معظم رهبری جناب سید علی حسینی خامنه ای، از سلسله ساداتی است که به حضرت علی بن الحسین امام سجاد «علیه السلام» ختم می شوند و از جناب ایشان به امام حسین «علیه السلام» و از ایشان به کوثر اهل بیت یعنی فاطمه زهرا ختم می شود. ایشان هم از نسل کوثر و هم از سلسله کریمان و امامان معصوم (علیهم السلام) است.
🌼سلسله سادات حسینی خامنه ای به ترتیب از امام زین العابدین «ع» شروع و به ایشان ختم می گردد: امام علی بن الحسین «ع»، بعد «علی الاصغر»، بعد «سید حسن افطس»، بعد «سید حسین»، بعد جناب «سید حسن»، است.
🌺بعد از او «سلطان سید محمد» شهید و دفن شده در تفرش از استان مرکزی، بعد «سلطان سید احمد» مدفون در هزاوه استان مرکزی، .... بعد «سید قطب الدین، بعد «سید فخرالدین» (معروف به میرفخرا)، بعد «سید محمد تقی» است.
🌼بعد «سید محمد» (همان جوان زیبا و رشید و آقا زاده که از تفرش به تبریز و خامنه برای تبلیغ می رود و به اصرار مردم ماندگار شده و رأس سلسله سادات خامنه در تبریز می گردد.) بعد «سید حسین» از علمای بزرگ تبریز (که بعد از دروس نجف به تبریز آمده و در مسجد جامع امام جماعت و بزرگ و مورد احترام و دخترش را به جناب شهید محمد خیابانی از رهبران مشروطه در تبریز می دهد) است.
🌸بعد «سید جواد» پدر مقام معظم رهبری (که تبریز را ترک و ساکن مشهد مقدس می شود و از علمای آن دیار می گردد.) و بعد افتخار شیعه؛ بلکه افتخار امت اسلامی جناب سید علی الحسینی الخامنه ای که انشا أالله عمرش تا تحویل پرچم نظام مقدس جمهوری اسلامی به صاحب اصلی حضرت بقیه الله ارواح العالمین له الفداء، با دوام باد.
📜ر. ک: منشور حوزه و روحانیت، جلد هشتم، امام خامنه ای، تهران، انتشارات انقلاب اسلامی، 1396، صص 7-3.
#رهبری_فرزانگی
#ویژگیهای_شخصیتی_رهبری
@Rahbarifarzanegi
هدایت شده از ۰ نجفی
👆زن، زندگی، آگاهی ما
یا
👇زن، زندگی، آزادی غرب
#رهبری_فرزانگی
#واقعیت_غرب_وحشی
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
@Rahbaifarzanegi