🪄راهکار بازگشت اعتماد
✍مصطفی برزکار
نخستین روزهای آغاز کار دولت آقای رئیسی مصادف است با هفته دولت؛ فرصت مغتنمی برای بحث در خصوص دولت و راهی که باید بپیماید. یکی از دغدغههای این روزهای رئیسجمهور و هیئت دولت و همچنین نیروهای اصیل انقلابی این است که اعتمادی که طی سالهای گذشته و با ناکارآمدی مسئولین دولتی کاهش قابلملاحظهای داشته، چگونه قابل بازیابی است؟!
نکات تحلیلی: با توجه به خروجی نظرسنجیهای معتبر، آنچه مردم را نسبت به شرایط موجود معترض کرده است، تنها مشکلات نیست، بلکه کم شدن اعتماد نسبت به مسئولین است که این امر ناشی از چند عامل است که یکی از مهمترینهای آن، شکلگیری این باور در مردم است که مسئولان صداقت ندارند. باوجود خیل عظیمی از مسئولینی که در راه اعتلای ایران اسلامی با جدیت گام برمیدارند، باور شکلگرفته در ذهن مردم ناشی از چند مسئله است که عمدتاً در دولت قبل شاهد آن بودیم:
1️⃣تفاوت بین کلام و عمل؛ دم از مردم زدن، اما در مواجهه با مشکلات ایشان اقدام جدی و مؤثر انجام ندادن و یا لااقل نشانههایی از اینکه در حال تلاش برای عمل به گفتهها هستند.
2️⃣ مسئله ساده زیستی؛ یکی از مؤلفههای اصلی مدیریت و مسئولیت تراز انقلاب اسلامی، ساده زیستی است. متأسفانه در سالهای اخیر انتشار رفتار و منش اشرافی گری از سوی برخی مسئولین دولتی، ذهنیت اجتماعی را اینگونه شکل داده که تمام مسئولان نظام اینگونه زندگی میکنند!
3️⃣حضور در میان مردم؛ حضور میدانی مسئولان در میان مردم دارای آثار و برکات زیادی است که در این مقال نمیگنجد. امری که مقام معظم رهبری نیز بارها بر آن تأکید داشته و به دولت جدید نیز توصیه فرمودند. عدم حضور مسئولان عالیرتبه دولتی در میان مردم از دیگر مسائلی است که بین مردم و مسئولان فاصله ایجاد نموده است.
📍نکته راهبردی: اگر این اعتماد به جامعه بازگردد و مردم احساس کنند که مسئولین در مقابل مشکلات در کنار مردم قرار دارند، حجم قابلتوجهی از از اعتراضات کاهش خواهد یافت و مواجهه با مشکلات نیز سادهتر خواهد شد. عمل به وعدهها، ساده زیستی، حضور در میان مردم، ازجمله مصادیقی است که مردم و مسئولان را به هم نزدیکتر میکند. آن چیزی که رجایی و باهنر را تبدیل به اسطوره در تاریخ نموده است، تنها مربوط به خدمات ایشان نیست، بلکه توجه به مردم و بخصوص فرودستان و حضور در میان ایشان یکی از مؤلفههای اصلی محبوبیت شهیدان رجایی و باهنر است.
https://eitaa.com/joinchat/2052259840Cc4c32ad537
🔮روایت هشتگ های فضای مجازی
در فضای مجازی ، با آغاز موج پنجم کرونا، موج هشتگ سازی (واکسن وارد کنید) با هماهنگی عجیب معاندین و حتی رسانه های خاص در داخل و توئیت نویسانی مانند صادقی و.... شدت گرفت و درصد قابل توجهی از تولید مطلب در فضای مجازی را به خود اختصاص داد.
دو اتفاق در این روزها افتاده که می تواند آن موج هشتگ سازی و جنگ شناختی معاندین و برخی جریان های داخلی را خنثی، و امید را افزایش دهد ؛
🔮 به مدد تلاش و پیگیری های دولت، شاهد افزایش ۷۴ درصدی واردات واکسن و ورود حجم زیادی از ورود واکسن بدون پیوستن به fatf و یا حتی توافق وین هستیم !
- 🔮همان جریانی که شعار ضرورت ورود واکسن از آمریکا را برای کمک به مردم ایران سر می داد، حالا در ترکیه کنسرت های پر جمعیت برگزار می کند و برای حضور در کنسرت نفری ۵ میلیون تومان هم پرداخت مس کنند .
نکته اینجاست که اکنون فضا برای مواجهه و تمرکز بر هشتگ های خنثی ساز و آفندی فراهم است .
یکی از نکات اصلی که باید مد نظر اهل قلم و تولیدکنندگان محتوا در فضای مجازی باشد تمرکز بر هشتگ هایی است که مقصود و مقصدش شفاف و روشن و با برنامه باشد
اگر نکته کانونی تمرکز را قبول داشته باشید . قضایایی مانند جابجایی امام جمعه لواسان در اولویت قرار ندارد و در واقع گراهای اشتباهی است که نیروها و توپخانه خودی را سردرگم می کند
منافع ملی یا تعصب حزبی!
چند اتفاق خوب در روزهای اخیر بارقه امید را برای کاهش مشکلات جامعه به وجود آورده است؛ افزایش نزدیک به 80 درصدی واردات واکسن در مدت کوتاهی که باعث شکسته شدن رکورد تزریق واکسن نیز شد و پیوستن جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای؛ پیمانی که برای پی بردن به پیامدهای مثبت آن، کافی است نگاهی کوتاه به ظرفیتهایش داشت و یا حتی واکنشهای پیوستن ایران به آن را بررسی کرد. همزمان با این اتفاقات مثبت، رویکردی حاشیهای شکل گرفته تا با ایجاد دعوای جناحی در داخل، این دستاوردها را به حاشیه ببرد.
نکات تحلیلی:
1- آنچه مهم است موفقیتهایی است که موجب بهبود شرایط، شکست پروژه فشار دشمن، امیدواری مردم و افزایش تابآوری جامعه است؛ بنابراین نقطه تمرکز رسانهای میبایست دفاع از این موفقیتها باشد که باوجود دشمنیها و توطئههای دشمنان و بخصوص دولت آمریکا کسب شده است.
2- این موفقیتها درس بزرگی به همراه دارد؛ اینکه نگاه به غرب و چشم امید به گشایش کشورهای غربی آوردهای برای کشور ندارد و در مقابل، سیاست نگاه به شرق که بارها توسط مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته است، میتواند از فشار تحریمها بکاهد و با تلفیق آن با خودباوری ملی، تحریمهای ظالمانه نیز بیاثر گردد.
3- رویکرد سیاست خارجی کشور همواره توسط کشورهای دیگر نیز رصد میشود و بر روابط فیمابین تأثیرگذار است. رویکرد دولت کنونی در پیگیری نگاه به کشورهای همسایه و کشورهای آسیایی میبایست بهصورت اصولی و برای تأمین منافع ملی در دولت سابق به جد دنبال میشد، این سیاست بخصوص در سال 94 و با سفر رئیسجمهور چین در رأس یک هیئت بلندپایه به ایران، امکان زمینهسازی داشت؛ اما رویکرد ضعیف دولت روحانی در بهکارگیری این ظرفیت، مواضع و عملکردهای غربگرایانه دولت نشان داد که همچنان چشم دولتمردان به گشایشهای برجامی است. دولت سابق تا آخرین روزها نیز علاقهای برای گسترش روابط با چین، روسیه و یا سایر کشورهای همسایه و آسیایی نشان نداد و گام مؤثری در این حوزه برنداشت؛ هرچند سیاست نگاه به شرق توسط مقام معظم رهبری نیز مورد تأکید قرار گرفته بود. حالا اما با اعلام رسمی سیاست خارجی دولت رئیسی، کشورهای عضو شانگهای و ازجمله چین و روسیه میدانند که سیاست نگاه به شرق در دولت جدید ایران، مدنظر خواهد بود. این مسئله مورد استقبال این کشورها نیز قرار گرفت که عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای، اولین چراغ مثبت به موضع جدید سیاست خارجی کشورمان بود
«استقلال در امنیت» ارزش است
روز یکشنبه ۱۱ مهر فرمانده معظم کل قوا در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح در خصوص حفظ امنیت و ضرورت حفظ آن توسط نیروهای مسلح بیانات مهمی را ایراد فرمودند که این بیانات بهمنزله نقشه راه امنیت کشور برای نیروهای مسلح ایران اسلامی است.
نکات تحلیلی:
1⃣«امنيت»، یکی از بنیادیترین نيازهای هر جامعه و مهمترین عامل براي دوام زندگي اجتماعي به شمار میرود؛ به همین دلیل فرمانده معظم کل قوا آن را مهمترین مسئلهای دانستند که در نگاه به نیروهای مسلّح باید مورد توجّه قرار بگیرد. ایشان فرمودند «امنیت یک کشور، زیرساخت اساسی برای همه فعالیتهای در جهت پیشرفت در این کشور است»؛ و همه زیرساختها به آن بستگی دارد.
2⃣امنیت با چنین مختصاتی، زمانی به معنای واقعی تأمین خواهد شد که در قبضه بیگانگان نباشد و ارزش حفظ امنیت ازنظر مقام معظم رهبری همین است که نیروهای مسلح ایران اسلامی در کنار یکدیگر و بدون حضور و اتکای به بیگانگان آن را تأمین نمودهاند. امری که حتی برای کشورهای اروپایی نیز باآنهمه ادعا، سخت شده و بگومگوهای اخیر بین فرانسه و آمریکا نشان داد «حتّی کشورهای پیشرفته اروپایی هم وقتیکه امنیتشان در قبضه یا مرتبط با یک نیروی بیگانه است - ولو بهحسب ظاهر آن نیروی بیگانه با آنها دشمن هم نیست؛ یعنی ظاهراً همه در یک مجموعه قرار دارند- درعینحال احساس میکند که کمبود دارد»؛ البته این اتکا بیضرر نبوده و هیچ کشوری تاکنون امنیت خود را به قدرتهایی مانند آمریکا گره نزده مگر اینکه آسیب دیده است. به همین دلیل اروپاییها هم به فکر استقلال امنیت خود از ناتو افتادهاند.
3⃣ وقتی وضعیت برای کشورهای اروپایی اینطور است، «آن کسانی که با توهّم تکیه به دیگران و با تکیه به دیگران گمان میکنند که امنیت خودشان را میتوانند تأمین کنند، بدانند که سیلیِ این را بهزودی خواهند خورد». این مورد شامل حال کشور آذربایجان هم میشود که امنیت خود را به حضور صهیونیستها و دیگر بیگانگان گره زده است و به همین خاطر این پیشبینی مقام معظم رهبری منطق تاریخی دارد که همین صهیونیستها امنیت این کشور را به خطر خواهند انداخت.
نکته پایانی: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با دو مؤلفه اقتدار و عقلانیت و با تکیه بر توان نیروی انسانی و تجهیزات بومی، امنیت کشور را در جغرافیایی که شاهد ناپایدارترین امنیت است، به بهترین نحو حفظ کردهاند و این مدال افتخار آنان است
سفر برای مردمی ماندن!
یکی از ویژگیهای دولت سیزدهم که در همین ابتدای راه نمود فعالی پیدا کرده است، سفرهای استانی است. حضور فعال دولتمردان که اتفاقاً از استانهای محروم هم آغاز گردیده دارای آثار و برکات بزرگی است. مردمی بودن، حضور در میان مردم و از نزدیک در جریان امور مردم بودن از توصیههای مؤکد رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار اعضای دولت جدید با معظم له نیز بوده است و اکنون دکتر رئیسی خبر از ادامه سفرهای استانی میدهد. به عقیده رئیسجمهور، «در بسیاری از موارد، برخی طرحها که دچار وقفه بیدلیل شدهاند، با پیگیریهای مدیران ارشد در جریان بازدید حضوری، فعال میشود». بااینحال، در خصوص سفرهای استانی توجه به چند نکته ضروری به نظر میرسد؛
نکات تحلیلی:
1️⃣ ازجمله شعارهای مهم دکتر رئیسی در ایام انتخابات، تشکیل دولت مردمی بوده است؛ یکی از مؤلفههای اصلی دولت مردمی، حضور بدون واسطه در میان مردم است. مقام معظم رهبری نیز یکی از شروط تحقق دولت مردمی را با مردم و در میان مردم بودن عنوان کردهاند
2️⃣ آنچه بر ارزش سفرهای استانی دولت افزوده است، اصرار معظم له بر حضور در مناطق محروم و محلهها و مناطقی است که حتی شاید مدیران محلی هم کمتر در آنجا حضور مییابند. ترجمان سخن مقام معظم رهبری این است که ایشان حضور در میان مردم را گزینشی نمیدانند و معتقدند: «مردم یعنی همه مردم؛ بدون امتیازهای طبقاتی و گروهی».
3️⃣وحدت و وفاق ملی یکی از بزرگترین سرمایههای اجتماعی در مواجهه با تهدیدات بیرونی و چالشهای درونی است. حضور دولت در مناطق مختلف کشور، شنیدن دغدغههای مردم و برداشتن موانع پیش رو با رأی و نظر مردم، موجب تقویت این سرمایه اجتماعی میشود.
4️⃣ترمیم مستمر روابط میان مردم با دولت ازجمله ضروریات هر حکومتی برای دوام و توفیق است؛ این امر حاصل نمیشود مگر با اطلاع و آگاهی از دغدغههای جامعه و برنامهریزی، اقدام و عمل بر اساس آن دغدغهها. یکی از دلایل اصلی اعتراض در کشور ما به همین حضور ناکافی مسئولین در میان مردم برمیگردد. مقام معظم رهبری راهکار نزدیکی دولت به مردم و مردمی بودن دولت را این میدانند که دولتمردان: «صادقانه با مردم حرف بزنند، مشکلات را به مردم بگویند، راهحلها را به مردم بگویند، توقّعات را از مردم ابراز کنند و کمکهای لازم را به مردم تقدیم کنند. حرف زدن با مردم یکی از کارهای مهمی است که دولت مردمی بایستی [به آن] متعهّد باشد». مردمی بودن و مردمی ماندن دولت اصل مهم و ضروری است و سفرهای استانی نیز با توجه به این اصل ارزشگذاری میشود.
رؤیای بیتعبیر!
آمریکا در مواجهه با انقلاب اسلامی ایران، راهبردهای مختلفی را آزموده است؛ در دوران ترامپ نیز راهبرد فشار حداکثری با این ادعا که در مدت شش ماه ایران به زانو در خواهد آمد، اجرا شد. اکنون پس از گذشت 4 سال، به اعتراف مقامات آمریکایی، این طرح با شکست مواجه شده است؛ اما در دولت بایدن، رویکرد فشار حداکثری با معادلههای دیگری پیگیری میشود که تمرکز بر گروهکهای تروریستی، یکی از مؤلفههای آن است.
نکات تحلیلی: 1- بهرهگیری از ظرفیت گروهکهای تروریستی علیه جمهوری اسلامی ایران، خروجی اندیشکدههای آمریکایی است که در آن، آمریکا بهعنوان پشتیبان عمل نموده و رژیم صهیونیستی قرار است نقش آموزشدهنده و مدیر میدانی را بازی کند.
2- در همین راستا مقرهای تروریستهای کومله و دموکرات واقع در اقلیم کردستان برای آموزش تروریستها و مراکز شنود و جاسوسی علیه جمهوری اسلامی ایران در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده شد و اقدامات خرابکارانه گروهکها در داخل کشور سرعت بیشتری به خود گرفته است.
3- جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این اقدامات خصمانه، به تروریستها و حامیان آنها هشدار داد که در صورت ادامه روند، با اقدام سخت نیروهای مسلح مواجه خواهند شد و با توجه به تداوم این روند تروریستی، اخیراً نیروی زمینی سپاه طی یک عملیات حسابشده، تعدادی از این لانههای جاسوسی را در اقلیم کردستان عراق منهدم نمود. این عملیات از قبل توسط فرمانده نیروی زمینی سپاه رسانهای شد تا پس از ترک تروریستها از مقرها، توپخانه و پهپادهای نیروی زمینی، متناسب با اهداف از پیش تعیینشده عملیات کنند؛ هدف اصلی در این عملیات، نه گرفتن تلفات انسانی از تروریستها، بلکه مقابله با ظرفیتها و تجهیزات جاسوسی و شنود و آموزش تروریستها بود.
نکته راهبردی: بهرهگیری از ظرفیت گروهکهای تروریستی برای فعال کردن مسائل قومیتی در کشور نقشه جدیدی برای تحمیل هزینههای امنیتی علیه جمهوری اسلامی محسوب نمیشود. اوایل انقلاب نیز شاهد بهرهگیری آمریکا از این نقشه بودهایم. با توجه به تجارب آن زمان و اشراف اطلاعاتی و قدرت نظامی کنونی، میتوان از هماکنون پیشبینی کرد که توطئه استفاده از ظرفیت گروهکهای قومی به شکست میانجامد. اقوام مختلف ایران اسلامی در طی بیش از 4 دهه گذشته، مدافعان مقاوم نظام اسلامی بودهاند و خود همین مردم تروریستها را از کشور بیرون راندهاند و فتنه آنها را خاموش کردهاند. بااینحال هوشیاری مسئولین برای مقابله با این گروهکها و جلوگیری از پا گرفتن مجدد آنها در آن سوی مرزها، ضرورتی اجتنابناپذیر است.
وظیفه بزرگ مسلمانان!
مقام معظم رهبری در سالروز ولادت پیامبر اعظم(ص)، مانند هرسال و خطاب به مسلمانان بیانات مهمی را بیان نمودند. ایشان سخنان خود را با این مسئله اساسی شروع کردند که: «در هر دورهای از دورههای زمان، وظیفه مؤمنین این است که ببینند دین از آنها چه میخواهد و چه مأموریتی را بر عهده آنها میگذارد». در پاسخ به این مسئله مهم، معظم له دو وظیفه مهم را بیان نمودند؛
الف- اداء حقّ جامعیت اسلام؛
«اصراری وجود داشته است و دارد بر اینکه اسلام را در عمل فردی و عقیده قلبی منحصر کنند؛ ازنظر این گرایشِ باطناً سیاسی و ظاهراً فکری، عرصههای مهم زندگی و مناسبات اجتماعی از دخالت اسلام باید خارج بشود». در این مسئله توجه به چند نکته ضروری است: «اولاً این حرکتِ درواقع ضد اسلامی، عمدتاً از سوی قدرتهای سیاسی بزرگ دنیا است. متون اسلامی صریحاً این را رد میکند و ما مسلمانها به این مسئله باید اهمیت بدهیم»؛ و نکته دوم «اداء حق» است؛ بدین معنا که «در درجهی اوّل، تلاش کنیم نظر اسلام را درباره خودش که به کدام عرصه از عرصههای زندگی اهتمام میورزد، در آنها نظر دارد، اقدام دارد، تبیین کنیم، ترویج کنیم، بیان کنیم؛ اوّل قدم این است، بعد هم سعی کنیم [این مطلب] تحقّق پیدا کند».
ب- وحدت مسلمانان؛
معظم له توجه به چند نکته در خصوص وحدت را ضروری دانستند:
1- «اتّحاد مسلمانان یک فریضه قطعیِ قرآنی است؛ این یک چیز دلبخواه نیست؛ این را بهعنوان یک وظیفه باید نگاه کنیم».
2- «وحدت و اتّحاد مسلمانها یک امر تاکتیکی نیست که حالا بعضی خیال کنند به خاطر شرایط خاصی ما بایستی با همدیگر متّحد باشیم؛ نه، یک امر اصولی است».
3- «علّت اینکه ما در جمهوری اسلامی بر وحدت مسلمین، زیاد تأکید میکنیم، این است که فاصله زیاد است».
4- برای تحقق وحدت «لازم است که هر کسی، در هر نقطهای، در هر جایی که حضور دارد، محور بحث مهم اتّحاد باشد؛ و بحث کنیم، تبیین کنیم، تحریض کنیم، برنامهریزی کنیم، تقسیم کار کنیم در این زمینهها».
5- «یکی از اهداف نظام جمهوری اسلامی و اهداف انقلاب اسلامی، ایجاد تمدّن نوین اسلامی است: با نگاه به ظرفیتها، حقایق و واقعیات امروز. این کار جز با اتّحاد شیعه و سنّی امکانپذیر نیست».
6- «شاخص عمده برای اتّحاد مسلمین، مسئله فلسطین است». جدیت در مسئله فلسطین در جهت وحدت است و عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، خیانت به وحدت است.
https://eitaa.com/joinchat/2052259840Cc4c32ad537
حمله سایبری اخیر از کجا آب می خورد!
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی از اهداف جدید نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی برای دشوار کردن و یا مختل کردن زندگی مردم ایران پرده می دارد.
هاآرتص در این مطلب نوشت: حمله سایبری اخیر به پمپ بنزین های ایران نشان از استراتژی جدید اسرائیل برای مهار برنامه هسته ای ایران دارد: دشوار ساختن زندگی روزمره ایرانیان.
حتی اگر اسرائیل عامل این حمله سایبری که در روز سهشنبه دهها هزار راننده ایرانی را آزار داد، نبود، این حمله با آخرین استراتژی نهادهای امنیتی تل آویو علیه برنامه هستهای ایران همراه است که آن، بهره برداری از سبک زندگی طبقه متوسط ایران است.
مقامات امنیتی اسرائیل اخیراً هدف خود را متوجه افکار عمومی ایران یا حداقل طبقه متوسط شهری تحصیلکرده کرده اند چراکه آنها را نقطه ضعف تهران می دانند. اسرائیل بر این باور است که این گروه تحمل آسیب به کیفیت زندگی خود را آنچنان ندارد.
یک منبع دیپلماتیک اخیرا تأیید کرد که مقامات اسرائیلی تصمیم گرفتهاند از ویژگی «تزفونبونی» (اصطلاحی عبری و منفی برای ساکنان شمال تلآویو که ثروتمند و لوس تلقی می شوند) طبقه متوسط شهری پرجمعیت ایران استفاده کنند.
وی گفت که مقامات اسرائیلی دریافته اند که طیف شهرنشین تحصیلکرده از بیان مواضع خود نمی ترسند و زمانی که آرامش نسبی زندگی خود را تهدید می کنند، ساکت نمی نشینند.
یک مقام ارشد اسرائیلی اخیراً گفت که مشکلات روزانه برای تهران مسئله آفرین شده است و حمله سایبری روز سهشنبه که بر ۴۳۰۰ پمپ بنزین در سراسر کشور تأثیر گذاشت، آخرین نمونه ی آن است
♨️نگاه نو به فرهنگ
*شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان مرجع عالی سیاستگذاری، تعیین خطمشی، تصمیمگیری و هماهنگی و هدایت امور فرهنگی، آموزشی و پژوهشی کشور در چارچوب سیاستهای کلی نظام محسوب میشود و تصمیمات و مصوبات آن لازمالاجرا و در حکم قانون است. ۲۳ آبان ۱۴۰۰ رهبر معظم انقلاب، اعضای دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی را معرفی نمودند و به بهانه این معرفی چند نکته مهم را که در حقیقت میتوان آن را رویکرد جدید این شورا نامگذاری کرد، بیان کردند.
👈 نکات تحلیلی
1️⃣اهمیت و جایگاه شورا در این دوره، از دورههای گذشته مهمتر و حساستر است؛ چراکه انقلاب اسلامی وارد دومین چله خود شده و در گام دوم باید به زیرساختهای تمدنی، نگاه نو، آسیب شناسانه و روزآمد ساز داشته باشد و در رأس این زیرساختها «فرهنگ» قرار دارد. این نگاه، رسالت خطیر شورا را عمیقتر نموده تا نصبالعین اعضا قرار گیرد و البته مطالبه نخبگان و فعالان فرهنگی نیز بر همین مبنا شکل گیرد.
2️⃣ رویکردی که در دوره جدید ازجمله اولویتهای شورا بهحساب میآید عبارت است از پدید آمدن باور عمیق در متصدیان فرهنگی و نخبگان و فعالان عرصههای گوناگون کشور نسبت به اینکه: اولاً فرهنگسازی در هریک از اجزاء تمدّنی جامعه، برترین وسیله پیشرفت و موفقیت آن بینیاز کننده از ابزارهای الزامآور و تحکّمی است؛ دوماً شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همه بخشهای گسترده آن، نیازمند نظم و محتوای انقلابی است.
3️⃣ برای مجموعهای که قرار است نگاه نو، آسیب شناسانه و روزآمدساز به عرصه فرهنگ داشته باشد، ایجاب میکند که این نگاه را با توجه به شرایط جدید، از خود شروع نماید و این ازجمله الزامات و ضرورتهای یک چنین مجموعهای است.
4️⃣ نگاه سیاسی و سنگاندازیهای دولتی در سالهای گذشته یکی از عوامل اصلی عدم تأثیرگذاری تصمیمات شورا محسوب میشود؛ اما حالا انتظار این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی قدمهای روشن و متناسب برداشته و نسبت به خلأهای موجود در بخش فرهنگ، تحرک ویژه داشته باشد.
👈 نکته پایانی
واقعیت آن است که کلید حل مشکلات در بسیاری از عرصهها مانند اقتصاد و سیاست در مسئله فرهنگ است و به همین سبب است که مقام معظم رهبری آن را در رأس زیرساختهای تمدنی بهحساب میآورند که نیاز به تحول دارد. تحولی که انشاءالله در تصمیمات و برنامهریزیهای شورا نمود پیدا کند.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
پايگاه خبري اكسيوس خبر داده است توافق موقت در دستور كار دولت بايدن قرار گرفته است.دو منبع آمریکایی به اين پايگاه گفتهاند ایده مطرحشده از سوی آمریکاییها در ديدار جيك ساليوان مشاور امنيت ملي آمريكا با همتاي اسراييلي خود این بود که آمریکا و متحدانش در ازای توقف موقت بخشهایی از برنامه هستهای ایران، امکان آزادسازی بخشهایی از داراییهای مسدودشده ایران را فراهم خواهند کرد و یا اینکه برای مبادلات کالاهای بشردوستانه، معافیتهای تحریمی صادر خواهند کرد.
راهکار مقابله با چالش آب
چالش کمآبی و تجمع مردم اصفهان در بستر زایندهرود و پسازآن مردم شهرکرد در رسانههای مختلف واکنشهای مختلفی را به دنبال داشته است؛ برخی که اساساً مسئله آنها کمک به کشاورزان و مردم استانهای مختلف در بحث کمآبی نیست و از هر مشکل و اعتراض اجتماعی به دنبال ایجاد فضای مسموم روانی و تشنج اجتماعی هستند، در این موضوع نیز باز همان ساز تکراری را میزنند و گروه دیگر سعی دارند با بررسیهای مختلف کارشناسی راهکاری برای مشکل بیابند و البته در کنار رسانهها، این روزها بسیاری از فعالین فضای مجازی و کارشناسان سیاسی نیز در حال اظهارنظر در مورد این تجمعات و مشکل کمآبی هستند؛ روی سخن این نوشتار با این طیف آخر است.
نکات تحلیلی:
1⃣نکتهای که میبایست تبیینگران، کارشناسان سیاسی و فعالین فضای مجازی به آن عنایت داشته باشند آن است که، مسئله کمآبی نیاز به راهکارهای کارشناسی و فنی دارد و بنابراین آنچه باید ترویج شود، دوری از فضای احساسی و احتمالاً تعصبات سرزمینی و شکلگیری گفتمانی کارشناسی و منطبق با واقع برای مطالبه گری مردمی است؛ در غیر این صورت تجمع حاصلی در بر نخواهد داشت.
2⃣ رسالت نخبگان و کارشناسان فنی برای ایجاد فضای منطقی این روزها دوچندان است. نیاز ضروری، شفافسازی نسبت به علل ایجاد مشکل و ارائه راهکارها و البته سخن گفتن با مردم است. مردمی که این روزها نسبت به وضعیت حال و آینده مسئله آب نگراناند، حق دارند که اطلاعات درست و راهکارها را از زبان کارشناسان بشنوند؛ در این صورت قطعاً مردم نیز با اتحاد برای مواجهه بهتر با مشکل کمک خواهند کرد.
3⃣یکی از نکات مهم و ثمربخش در چنین مواقعی، حضور مسئولان در بین مردم و سخن گفتن با ایشان است. مقام معظم رهبری وظیفه مهم دولت سیزدهم را مردمی بودن توصیف کرده و فرمودهاند: «صادقانه با مردم حرف بزنند، مشکلات را به مردم بگویند، راهحلها را به مردم بگویند، توقّعات را از مردم ابراز کنند و کمکهای لازم را به مردم تقدیم کنند. حرف زدن با مردم یکی از کارهای مهمی است که دولت مردمی بایستی [به آن] متعهّد باشد». ضروری است که رویه خوب دولت در ماههای اخیر در این مسئله هم خود را نشان دهد.
نکته پایانی: چالش آب بیش از هر چیزی نیازمند عزم ملی است؛ مردم و مسئولان و کارشناسان، تکمیلکننده این زنجیره برای کاستن از آلام کمآبی هستند.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
https://eitaa.com/joinchat/2052259840Cc4c32ad537
♨ دور جدید مذاکرات هستهای
*مذاکره برای رفع تحریم از عصر دوشنبه ۸ آذر در هتل کوبورک وین با حضور همه اعضای عضو برجام آغاز میشود. آمریکا هم در هتل حضور دارد؛ اما چون عضو برجام نیست، در اتاق کناری! حضور دارد و مذاکرات را پیگیری میکند. دولت سیزدهم از ابتدای آغاز به کار خود دیپلماسی هستهای متفاوتی از دولت روحانی را در پیش گرفته که دال مرکزی آن مبتنی بر دو مؤلفه اساسی است؛ اول جدا کردن اقتصاد و معیشت از مذاکرات هستهای، امری که باعث بسیاری از تلاطمهای اقتصادی کشور است. دوم، بیان و پیگیری این اصل مهم که رفع تحریمها هدف مذاکرات است و اگر رفع تحریم صورت نپذیرد، مذاکره ضرورتی ندارد. آمریکاییها از همان ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم نیز بیکار ننشسته و در دو سطح تاکنون بحث هستهای را پیگیری کردهاند؛ یکی در سطح رسمی و تلاش برای آغاز مذاکرات و گفتگو با روسیه، چین و سایرین و دوم، عملیات روانی گسترده رسانهای برای به دست گرفتن ابتکار عمل در مذاکرات. یکی از موارد عملیات روانی آمریکاییها، ایده توافق موقت است. این بحث در رسانههای آمریکا مانند نیویورکتایمز و آکسیوس پیگیری شده و بهصورت رسمی و در قالب بستهای پیشنهادی مطرح نشده است؛ این ایده با چند هدف توسط آمریکا پیگیری میشود.
👈 نکات تحلیلی
1⃣ تست زدن افکار عمومی و تیم مذاکره کننده ایران؛ آمریکاییها قبلاً این نکته را تجربه کردهاند که با ارائه پیشنهادات مبهم، باعث تزلزل در افکار عمومی و حتی تیم مذاکرهکننده شدهاند؛ اما این بار این تیر بهاصطلاح به سنگ میخورد، چراکه تیم ایرانی اعلام کرده به دنبال رفع یک جای تحریمهاست.
2⃣ امریکا سعی دارد با جلوگیری از پیشرفتهای جدید هستهای ایران، ازجمله توقف غنیسازی ۶۰ درصدی و در مقابل، پیشنهاد آزادسازی بخش محدودی از اموال ایران در خارج از کشور، برای ایجاد یک توافق گستردهتر و طولانیتر، زمان بخرد و راه را هموار سازد.
3⃣ بازگشت آمریکا به برجام، بدون لغو هیچ تحریمی؛ چون آزادسازی بخش محدودی از داراییهای ایران به معنای رفع تحریم نیست، در حقیقت ایده توافق موقت یک ایراد اساسی حقوقی دارد و نشان میدهد که آمریکا به دنبال حل مسئله نبوده و حاضر نیست تحریم را نادیده بگیرد، چراکه باوجود توافق برجام، به دنبال توافق موقت جدید است!
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
https://eitaa.com/joinchat/2052259840Cc4c32ad537
♨ دیپلماسی هسته ای رئیسی جواب داد
از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم، دیپلماسی هستهای جمهوری اسلامی ایران تغییر محسوس داشته و از نگاه( توافق به هر قیمت) در دولت های یازده و داوازدهم ، عبور کرده است و تمرکز خود را بر :
۱- مذاکره برای رفع تحریم در مقابل مذاکره برای مذاکره قرار داده است.
۲- جدا سازی اقتصاد و معیشت مردم و مذاکره و تلاش برای مقابله با تلاطم های اقتصادی ناشی از فضای روانی مذاکرات هسته ای
آثار و پیامدهای این رویکرد در مذاکرات اخیر به خوبی نمایان شد ؛ برخی از این آثار عبارتند از :
۱- خروج چین از انفعال در مذاکرات و حمایت های محسوس و فعالانه این کشور از مواضع جمهوری اسلامی ایران
۲- عدم همراهی کامل طرف های اروپایی از مواضع رژیم آمریکا البته این اتفاق دلایل دیگری هم دارد ، اما مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران هم در این سردرگمی بی تاثیر نبوده است
۳- از دست دادن ابتکار عمل آمریکایی ها . در مذاکرات پیشین آمریکایی ها پلن های خود را به گونه ای برنامه ریزی می کردند که در صورت توفیق در مذاکرات ، با ابتکار عمل عملیات روانی ، هزینه بی نتیجه بودن مذاکرات را متوجه ایران می کردند . اما مواضع اصولی و مستدل تیم مذاکره کننده باعث شده هم در طول مذاکرات ابتکار عمل در دست آمریکایی ها نباشد و هم در صورت بی نتیجه شدن مذاکرات ، هزینه آن متوجه آمریکا باشد
حالا آمریکا به دنبال ایجاد تلاطم در افکار عمومی از طریق کانال های ماهواره ای و فضای مجازی است . و به همین منظور ، بخش رسانهای وزارت خارجه آمریکا طی دستورالعملی به شورای هماهنگی رسانههای فارسیزبان، محورهای زیر را برای اجرا در مورد مذاکرات برجام ارسال کرده است:
▪️عبث بودن خروج ترامپ از برجام و منطقی بودن موضع بایدن در مذاکرات فعلی و تمایل آمریکا به بازگشت به برجام.
▪️پیششرطها و مواضع ایران در مذاکرات برجام غیرموجه هستند.
▪️آسیبپذیری و شکنندهبودن وضعیت اقتصادی ایران و عدم توجه نظام به وضعیت مردم.
▪️بیثبات نشان دادن بازار ارز با تاکید بر تورم و افزایش بالای قیمت ارز در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین.
▪️گسترش تعاملات اقتصادی یکسویه ایران با چین و تعارض این وابستگی با استقلال سیاسی ایران.
▪️زمانبر نشاندادن اثرات مثبت توافق احتمالی بر وضعیت اقتصادی ایران (تا ایران از آثار توافق سود نبرد!)
▪️اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، مقصر تیم مذاکرهکننده ایران است.
در چنین شرایطی و در روزهای آینده مشاهده کنید که چه کسانی خواسته و یا ناخواسته در زمین دشمن بازی می کنند
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
https://eitaa.com/joinchat/2052259840Cc4c32ad537
بر اساس دادههای دقیق بالغ بر ۸۳ درصد منابع آلاینده تهران اختصاص به منابع متحرک دارند مانند خودروها. ۱۷ درصد آلودگی هوای تهران متعلق به منابع ثابت مانند پالایشگاه ها، کارخانهها، فرودگاه، راه آهن، پایانههای اتوبوسرانی و .... است.
رئیسی و خادمی جمهور!
شب گذشته (14 آذر) رئیس جمهور در برنامه تلویزیونی با مردم در خصوص عملکرد 100 روزه دولت سخن گفت؛ از مباحث داخلی مانند واکسن و مشکل کم آبی تا مباحث مربوط به سیاست خارجی همچون سازمان شانگهای ، سوآپ گازی با ترکمنستان و بالاخره مذاکرات هسته ای که نوشتن در خصوص هرکدام مجال کافی می خواهد که در این مقال نمی گنجد. اما این گزارش نکات قابل تاملی داشت که به چند مورد اشاره می شود
1- رئیس جمهور زمانی که در خصوص نواقص و مشکلات سخن می گفت، ورود مصداقی و به اصطلاح کف میدانی داشت که حاکی از تسلط بر چالش های کشور بود و این مورد یکی از برکات سفرهای استانی رئیس جمهور است؛ چرا که باعث شده تا رئیس جمهور از کلی گویی پرهیز نموده و با زبان بی تکلف، صریح و با اشراف نسبت به موضوعات مختلف، با مردم سخن بگوید
2- رعایت اخلاق و فرهنگ سازی برای گفتگو با مردم یکی دیگر از ویژگی سخنان دیشب رئیس جمهور بود؛ مردم طی سالها عادت کرده بودند که منشا مشکلات دولت های گذشته معرفی شود، و لااقل در موضوع واکسن و خزانه خالی زمان تحویل گرفتن دولت در همین گفتگو، رئیس جمهور می توانست از دولت قبل و کنایه به ایشان سخن بگوید؛ اما ترجیح داد تا با تمرکز بر اقدامات دولت سیزدهم، در راه فرهنگ سازی گفتگوی درست با مردم قدم بردارد
3- توفیقات بیان شده از بحث واکسن تا ارتباط موثر با کشورهای همسایه همچون ترکمنستان و تاجیکستان و قرارداد های مهم و تاثیر گذار با سایر کشور ها و عضویت ایران در سازمان شانگهای و... به خوبی نشان دادکه دولت در امر مهم تبلیغات و عملیات رسانه ای توفیق چندانی مانند سایر عرصه ها نداشته است . چرا که بسیاری از این موارد به خوبی در افکار عمومی انعکاس نیافته و بخشی از مردم از این دستاورد ها و تاثیرات آن اطلاعی ندارند.
شاید بتوان گفت که برجسته ترین ویژگی سخنان رئیس جمهور امیدآفرینی بر مبنای واقعیات و نه بر اساس وهمیات بود. تجربیات موفق دولت در 100 روز اخیر بدون اتکا به غرب و حتی بدون FATF و به دنبال آن واکنش مثبت مردم و نظرات ایشان و رضایت 72 درصدی از رئیس جمهور به اعتراف موسسه گالوپ ، به خوبی نشان داد که کار صادقانه برای مردم همراه با مجاهدت و آنچه که رئیس جمهور آن را کار بسیجی وار نامید، باعث امیدواری مردم نسبت به آینده و مشارکت ایشان برای حل مشکلات خواهد شد
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄.
https://eitaa.com/rahbord/32
یک نکته خصوص نگاه چین به غرب آسیا
چین به دلایل محیط زیستی ناچار به کاهش مصرف زغالسنگ است که تاکنون مهمترین منبع انرژیاش محسوب میشد.
پیشبینیها بر این است که تا سال 2030، وابستگی 50 درصدی چین به انرژی خاورمیانه به حدود 70 درصد خواهد رسید و احتمال دارد این کشور در آینده به منابع گازی خاورمیانه نیز بیشتر توجه کند
♨ الزامات روشنگری
*در شرایط کنونی و بنا به دو ضرورت، وضعیت درونی کشور که شاهد انباشت انتظارات اجتماعی است و هم نقشه و طرحریزی دشمن که گرانیگاه اصلی آن بر جنگ شناختی و دامن زدن به اعتراضات قرار گرفته است، بیش از هر زمان دیگری نیاز به تبیین و روشنگری در جامعه وجود دارد و تأکید مقام معظم رهبری در جمعها و در مواجهه با مخاطبین مختلفی که با ایشان ملاقات داشتهاند، بر جهاد تبیین نیز، نشئتگرفته از این دو عامل است؛ اما برای موفقیت در جهاد تبیین، نیاز به هوشیاری است تا راه را به انحراف نرفته و روشنگری در مسیر درست خود صورت گیرد؛ لذا برای تحقق این مهم باید به چند اصل اساسی توجه داشت.
👈 نکات تحلیلی
1⃣ مسئله شناسی و اولویت شناسی مسائل کشور؛ مقام معظم رهبری در این خصوص فرمودند: «اولویتهایی هم در کار کشور هست که بایستی به اولویت بودنش توجّه داشت و دنبال کرد که شاید مهمترینش مسئله اقتصاد است و بعد مسئله فرهنگ و رسانه و علم است که اینها اولویتهای اساسی کشور است». تمرکز بر اولویتها یعنی اینکه نباید حواشی جای آن را بگیرد و شاهد دعواهای رسانهای بدون فایده باشیم. در این مسیر، اظهارنظر یک نماینده و یا رسانهای شدن یک نامه محرمانه نباید تبدیل به مطالبه اصلی جریان انقلاب شود. این، درست بازی در زمینی است که دشمن برای ایران ترسیم کرده است.
2⃣ زمانشناسی؛ در خصوص زمانشناسی، رهبر معظم انقلاب فرمودند: «در جنگ فرهنگی، در جنگ سیاسی، در جنگ امنیتی، تحرک دشمن را درست نمیتوان دید. گاهی اوقات، دشمن کار را بهگونهای ترتیب میدهد که حرف حقی از زبان یک نفر صادر بشود! دشمن ناحق و باطل است، پس چرا میخواهد این حرف حق از زبان آن شخص صادر بشود؟ چون میخواهد پازل خودش را کامل کند. این پازل از صد یا دویست قطعه تشکیلشده؛ یک قطعهاش هم همین حرف حقی است که آن شخص باید بزند تا این پازل را کامل کند! اینجا این حرف حق را نباید زد. پازل دشمن را نباید کامل کرد». باید سنجید که موضوع حقی که اکنون ما پیگیری میکنیم، واقعاً زمان بیان آن هست یا نه؟! آیا مشکلی را حل میکند یا مشکلزا خواهد بود.
3⃣ جبهه شناسی؛ در زمانهای که دشمن با همه ابزار و روشها سعی در مواجهه با انقلاب اسلامی دارد، باید مراقب بود که جبهه خودی را گم نکنیم و به بهانه انتقاد و اختلافنظرها، جای دوست و دشمن عوض نشود.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷https://eitaa.com/joinchat/2052259840Cc4c32ad537
♨ ملیترین و امتیترین قهرمان شهید
*امروز دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی است؛ در بزرگداشت این قهرمان، بهترین جمله را مقام معظم رهبری فرمودند: «شهید عزیز ما، شهید سلیمانی، ثابت کرد که هم میتوان ملیترین چهره کشور بود، هم امّتیترین چهره».
👈نکات تحلیلی
1⃣ امت- ملت یکی از دوگانههایی است که دشمن همواره سعی داشته تا بهمنظور ایجاد انشقاق فکری و دوگانگی هویتی در جوامع، آن را بر افکار عمومی القا کند و برخیها هم غافلانه آن را تکرار میکنند. درواقع یکی از نمودهای این غفلت در شعار جعلی نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران نهفته بود. عملکرد حاج قاسم در مقابل این دوگانه جعلی قرار دارد؛ کسی که بیش از 4 دهه هم در دفاع از ملت بود و هم امت. درواقع این شهید بزرگوار ثابت کرد هم دغدغه مسلمان، مسیحی، فارس، کرد و... منطقه را دارد و هم در راه منافع ملت ایران و امنیت آنان جانش را تقدیم میکند. در عرصه ملی، حضور در دفاع مقدس، دفاع از مرزها در جنوب شرق در مقطعی و پسازآن مأموریت گسترش نفوذ معنوی جمهوری اسلامی ایران، دفع شر اشرار مورد حمایت آمریکا و جلوگیری از نزدیک شدن آنها به مرزهای کشور، از او یک قهرمان ملی میسازد و حلقه وصل بودن برای بسیج مردمی از سراسر کشورهای منطقه برای دفع داعش، از او یک چهره امتی میسازد که اگر نبود مجاهدتهای او و یارانش، امت اسلامی امروز معلوم نبود که در چه وضع وحشتناکی بود! آری او ملیترین و امتیترین قهرمان و الگویی صادق در پیش چشمان مردم دنیاست.
2⃣ آنچه باعث شد تا حاج قاسم در چنین ترازی قرار گیرد، تربیت در مسیر مکتب امامین انقلاب بود، تا در برهه فعلی او عصاره این مکتب را در رفتار و عملکرد خود با عنوان مکتب حاج قاسم برای مردم بازگو کند. مقام معظم رهبری در معرفی این مکتب فرمودند: «اگر بخواهیم آن چیزی را که اسمش را میگذاریم «مکتب سلیمانی»، در یکی دو جمله کوتاه تبیین کنیم، باید بگوییم این مکتب عبارت است از صدق و اخلاص». صدق حاج قاسم ازاینرو بود که این شهید بزرگوار با هدف، با عهد الهی و با آرمانهای انقلاب اسلامی برخورد صادقانه داشت. در وصف اخلاص او مقام معظم رهبری فرمود: «اخلاص او را از کجا میشود فهمید؟ ازاینجاییکه اصلاً دنبال دیده شدن نبود؛ حالا جوری شده که همه دنیا دارند او را میبینند».
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 https://eitaa.com/joinchat/2052259840Cc4c32ad537
✍ مقابله با هزاران چاقو !
در کنار همه تحولات و پدیده های حوزه های مختلف سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی ، تحولاتی در حال رخ دادن است که افکار عمومی از آن مطلع نیست؛ اتفاقاتی که دشمن در حوزه امنیتی هم کار اندیشکده ای روی آن انجام داده و هم برنامه ریزی میدانی دارد. و عملکرد نظام در این حوزه معرکه بوده، و باعث عزت هر ایرانی است ؛ هرچند متاسفانه خیلی در خصوص چگونگی رسانه ای شدن آن کار نشده است.
آمریکا در دوره بایدن راهبرد فشار حداکثری هوشمندانه را در پیش گرفته است که ۳ مولفه اساسی دارد :
1️⃣ از بین بردن تمرکز امنیتی جمهوری اسلامی ایران از طریق ایجاد چالش های متعدد امنیتی
2️⃣ از بین بردن تمرکز دیپلماتیک جمهوری اسلامی
3️⃣ از بین بردن تمرکز و آرامش افکار عمومی
تشریح هر کدام از این مولفه ها را در یادداشت های بعدی ارائه خواهم داد، اما در خصوص محور اول یعنی در بحث از بین بردن تمرکز امنیتی جمهوری اسلامی ایران تامل در چند نکته مهم است :
1️⃣ فاز اجرایی این کار به رژیم صهیونیستی سپرده شد که نخست وزیر رژیم این رویکرد را مرگ با هزاران چاقو نامگذاری کرد
2️⃣ برنامه ریزی بر ان صورت گرفته بود که در چند حوزه دچار چالش شویم :
⛔ قرار بود که با راه انداختن یک جنگ مذهبی در افغانستان، ایران را وارد این معرکه کنند تا بخشی از تمرکز را در این سو مصروف طالبان نماید؛ و حتی برخی را در داخل تحریک می کردند که به بهانه مقاومت و پنجشیر ... این اتفاق بیافتد که نظام با درایت این موضوع را مدیریت کرد
⛔ در غرب کشور صهیونیست ها مشخصا بر روی کوموله و دموکرات سرمایه گذاری کرده و سعی داشتند با نزدیک کردن پایگاه های ایشان به مرز ها و متصل کردن سر پل ها در مناطق کردی، فضایی مانند دهه ۶۰ را به وجود بیاورند ؛ در این مرحله نیروی زمینی سپاه با یک عملیات طوفانی مقر ها را نابود ساخت و این توطئه را فعلا خنثی نمود
⛔ در مسئله آذربایجان گرچه طراحی این بود که تقابل بین ایران و آذربایجان شکل بگیرد ، اما با ترسیم خط قرمز توسط نیروهای مسلح و البته اقدامات دیپلماتیک ، این مسئله هم مدیریت شد
⛔ نکته دیگر تلاش صهیونیست ها برای فعال سازی گروهک های تروریستی در مناطق مختلف است که گرچه به عنوان مثال چند روز اخیر ۴ شهید در جنوب شرق تقدیم انقلاب شد ، اما این مسئله کنترل شده تا کنون
آنچه که آورده شد ، تنها بخشی از طراحی ها و اقدامات نظام است که افکار عمومی در جریان آن نیست ، و مطلع نیست که قدرت انباشته ایران اسلامی چگونه ملت ایران را از گردنه های سخت عبور می دهد
https://eitaa.com/joinchat/2052259840Cc4c32ad537
✅سرمایه اجتماعی راهبردی نظام
بیانات مقام معظم رهبری در جمع مردم قم به مناسبت سالروز حادثه 19 دی ، حاوی نکات مهم و راهبردی است که بیان کننده ماهیت و منطق حرکت مردم و سرمایه اجتماعی نظام اسلامی است. سرمایه اجتماعی ، میراثی تاریخی است که از طریق تشویق افراد به «همکاری» و «مشارکت» در تعاملات اجتماعی ، قادر است به حل میزان بیشتری از معضلات موجود در آن اجتماع ، فائق آید و حرکت به سوی رشد وتوسعه شتابان اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی و ... را امکان پذیر سازد .
⭕️مقام معظم رهبری نقاط عطف مهم 150 سال اخیر را که مردم ایجاد کرده اند را دارای 2 خصوصیت مهم معرفی نمودند :
الف- رهبری « یک مرجع دینی، یک عالِم دینی و عالِم شجاع، مبارز و سیاستشناس ». در قضیّهی تنباکو، میرزای شیرازی در مشروطه مراجع نجفند، در سیام تیر، مرحوم آیتالله کاشانی است؛ در پانزدهم خرداد سال ۴۲، امام بزرگوار و برخی از بزرگان و علمای دیگر هستند؛ و ...
ب- غیرت دینی ممزوج با عقلانیت، در حقیقت این غیرت دینی برخواسته از بصیرت و عقلانیت است که می تواند موج آفرین باشد و محاسبات دشمن را بر هم بزند. کما اینکه در حوادث مختلف مانند سال آخر حکومت پهلوی، 9 دی 1388 ، تشییع پیکر حاج قاسم و.. دشمن محاسباتی داشت که حضور مردم آن ها را ناکام گذاشت
⭕️برای حفظ این سرمایه اجتماعی چند نکته مهم را رهبر معظم انقلاب ضروری می دانند :
1️⃣حفظ غیرت دینی ؛ « عامل نجات کشور در بزنگاههای مختلف، غیرت دینی ملّت ایران بوده. غیرت دینی است که تهدیدها را به فرصت تبدیل میکند.»
2️⃣حفظ حساسیت مردم نسبت به مسائل اساسی انقلاب با وجود تلاش دشمن برای کاستن از این حساسیت؛
3️⃣حفظ وحدت . ملتی که مامور به حساس بودن بر مسائل اساسی انقلاب اسلامی است می بایست وحدت را سرلوحه داشته باشد
4️⃣تقویت امید و چشمانداز به آینده
🔶نکته پایانی : یکی از خصوصیات منحصربه فرد جمهوری اسلامی ایران ، سرمایه اجتماعی راهبردی است که در هر زمان که نیاز بوده ، باوجود توطئه دشمن و چالش های داخلی به میدان آمده است. بنابراین حفظ و تقویت این سرمایه اجتماعی ، امری لازم و ضروری به شمار می آید. وظیفه ای که مقام معظم رهبری فرمودند علاوه بر حاکمیت، بر دوش «. اهل فکر، اهل قلم، اهل بیان، اهل فعّالیّتهای گوناگون اجتماعی، اهل فعّالیّت در فضای مجازی» می باشد.
https://eitaa.com/joinchat/2052259840Cc4c32ad537
هاآرتص
حزب الله به متخصص پهپاد و اسراييل به متخصص سرنگوني آنها تبديل شده اند
هارل آموس
1- پهپاد جاسوسی حزب الله سرنگون شده توسط ارتش اسرائیل در روز سه شنبه، پنجمین پهپاد سرنگون شده در یکسال گذشته است. ارتش اسرائیل، نحوه سرنگونی پهپاد ها را آشکار نمی کند، اما با توجه به چگونگی بکارگیری پهپادها توسط دیگر کشورها می توان گفت: درحال مشاهده نبردی الکترونیک و سیستم های دفاع موشکی جنبشی یا سینتیک هستیم.
2- در سال های اخیر، با فروکش کردن شعله های آتش جنگ داخلی سوریه، حزب الله اکثر نیروهای یگان رضوان خود را از سوریه به لبنان بازگردانده و برخی از آن ها را به روستاهای جنوبی لبنان اعزام کرده است.
3- در سال های اخیر، حزب الله در حوزه جنگ افزار پهپادی پیشرفتی چشمگیر و فزاینده داشته است. هر هفته، به شکلی پی در پی، پهپادی در حاشیه مرزی لبنان و اسرائیل مشاهده و در مواردی این پهپاد ها، صدها متر در حریم هوایی جنوب اسرائیل رخنه می کنند.
4- ارتش ها، گروه های تروریستی و گروه های کوچک شبه نظامی می توانند با استفاده از پهپاد ها با عملیات گسترده ارتش های بزرگتر مقابله کنند. ارتش اسرائیل نیز، درحال آماده سازی و توسعه طرحی برای بکارگیری هرچه بیشتر پهپادها در یگان های نظامی خود است.
5- بکارگیری پهپادها توسط حزب الله، نقض کننده دو مسئله است: با نفوذ به محدوده هوایی مرزهای اسرائیل در جنوب لبنان، حق حاکمیت اسرائیل و قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با منع حضور نیروهای حزب الله در جنوب رودخانه لیتانی است را نقض می کنند. از منظر قانونی، اسرائیل نیز با جمع آوری اطلاعات در قلمرو هوایی لبنان، و شلیک موشک توسط نیروی هوایی خود به سوی پایگاه ها و تاسیسات نظامی و کاروان های قاچاق در خاک سوریه، حق حاکمیت لبنان و سوریه را نقض می کند.
✍️ فداییان اسلام ، فداییان انقلاب اسلامی
27 دی ماه مصادف است با سالروز شهادت نواب صفوی و دو تن از یارانش در سال 1334 . یکی از حقایقی که در جهاد تبیین می بایست برای نسل های جدید تبیین گردد، اقدامات جهادی و انقلابی گروههایی مانند فداییان اسلام است. دو نکته اصلی در خصوص فداییان عبارت است از :
الف- چون روش مبارزات فداییان مسلحانه و با ترور برخی از عوامل رژیم پهلوی همراه بود، باید بر این نکته اذعان داشت که برای انتخاب این راهبرد مبارزاتی توجه به شرایط زمانی بسیار حائز اهمیت است و به جرات می توان گفت که اقدامات فداییان اسلام در اوج خفقان پهلوی، تاثیر زیادی بر شکل گیری انگیزه های انقلابی در مردم و انقلابیون داشتند. چنان که مقام معظم رهبری فرمودند:« باید گفت که اولین جرقه های انگیزش انقلابی اسلامی به وسیله ی نواب در من به وجود آمد و هیچ شکی ندارم که اولین آتش را در دل ما نواب روشن کرد».
ب- فداییان اقدامات بسیاری در کارنامه انقلابی خود دارند که تاثیرات زیادی در حرکت مبارزاتی مردم ایران داشت از جمله:
1️⃣ناکام گذاشتن اقدامات انحرافی علیه اسلام و تشیع . در شرایط بعد از سال 1320 فضایی که در کشور به وجود آمد که برخی از گروههای ضد اسلام و تشیع نیز از این فرصت برای ضربه زدن و انحراف در مبانی دینی برای ایشان به وجود آورد . «احمد کسروی» از جمله افرادی بود که خط معارض و مهاجم علیه اسلام تشیع را دنبال می کرد. کتاب «شیعی گری» به روحانیت، مقدسات اسلامی، پیشوایان مذهب تشیع و امامان بحق و معصوم علیهم السلام حمله می کرد،و در کتاب های صوفی گری، بهاییگری، مادی گری و حتی تاریخ مشروطیت، مقدسات دینی و روحانیت را مورد حمله قرار داد. نواب صفوی برای جلوگیری از این اقدامات حتی به منزل کسروی مراجعه کرد اما او از این رویه کوتاه نیامد تا اینکه یکی از یاران نواب بنام امامی، در 20 اسفند 1324، کسروی را ترور کرد. خبر اعدام انقلابی کسروی در همه جا منتشر شد و مردم مسلمان را غرق در شادی و سرور نمود.
2️⃣کمک به راهیابی اعضای جبهه ملی به مجلس : بعد از سال 1327، که جنبش ملی شدن صنعت نفت به اوج خود رسید و فعالیت گروه های مخالف رژیم علنی شد و اقلیت موجود در مجلس مانع تصویب قرار داد «گس گلشاییان» گردید، رژیم استبدادی شاه برای این که حتی اقلیت مخالفی نیز وارد مجلس نشود، توسط «هژیر» دست به تقلب در انتخابات زد و به بهانه ی ترور شاه و دست داشتن آیت الله کاشانی در این ترور، ایشان را بازداشت و به لبنان تبعید کرد.فداییان اسلام «هژیر» را اعدام انقلابی کردند و با نامزد نمودن آیت الله کاشانی و مصدق، گروه اقلیت دوباره به مجلس راه یافت. با وجود این که نواب میانه ی خوبی با ملی گراها نداشت، اما با توجه به رهبریت آیت الله کاشانی و به منظور وحدت مبارزات اسلامی و ملی، از همگامی و همراهی با آن ها دریغ نورزید.
3️⃣اعدام انقلابی مانع بزرگ ملی شدن صنعت نفت: رزم آرا نخست وزیر رژیم پهلوی و دست نشانده ی انگلستان، با ملی شدن صنعت نفت به شدت مخالفت می کرد و می گفت که ملت ایران توانایی و لیاقت اداره ی این صنعت عظیم را ندارد و به عناوین مختلف در تصویب این قانون در مجلس شورای ملی کارشکنی می کرد. در روز 16 اسفند 1329 یکی از فداییان اسلام بنام خلیل طهماسبی او را از سر راه برداشت! . قتل رزم آرا در دل رژیم چنان وحشتی انداخت که دولت بعدی (حسین علاء) نتوانست با ملی شدن صنعت نفت مخالفتی نماید و مجبور به استعفا گردید و مجلس، مصدق را به نخست وزیری انتخاب کرد.
https://eitaa.com/joinchat/2052259840Cc4c32ad537
فتوای تاریخی امام خمینی مبنی بر مهدورالدم بودن سلمان رشدی
25 بهمن 1367
انقلاب اسلامی ایران، ضربه سنگینی بر پیکره غرب وارد کرد و پایههای قدرت آن را سست نمود. اما ایمان مردم مسلمان ایران و مجاهدت و پایمردی آنها و رهبری بی نظیر حضرت امام، تمام توطئههای غریبان را برای براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی بر باد داد. غرب که علت ناکامی خود را در برخورد با ملتی غیرتمند، اسلام و آموزههای مترقی اسلام میدانست، سعی در حمله به اسلام به عنوان روح و سرچشمه مقاومت ملل مسلمان خصوصا ملت ایران نمود.
🔴 یکی از این توطئهها، انتشار کتاب آیات شیطانی به نویسندگی سلمان رشدی بود. این کتاب با حمله به پایههای اعتقادی و ایمانی مسلمین و با تمسخر و استهزا و توهین به مقدسات اسلامی و توهین به قرآن کریم و حضرت رسول اکرم (ص) قصد داشت با وهن پایههای دین و مذهب، زمینههای نفوذ انقلاب اسلامی و بازیافت هویت اسلامی را در میان جوامع اسلامی، سد کند. توزیع این کتاب خشم مسلمانان جهان را بر انگیخت.
✔ در مهرماه سال 1367، مسلمانان هند و پاکستان با تظاهرات علیه سلمان رشدی که خود هندی الاصل و تبعه انگلیس بود، نفرت خود را از انتشار کتاب آیات شیطانی اعلام کردند. در 25 دی 1367، مسلمانان شهر برادفورد انگلیس، نسخههایی از آیات شیطانی را سوزاندند و در 24 و 25 بهمن همان سال در جریان تظاهرات مردم پاکستان و هند علیه این کتاب، دست کم هفت نفر کشته شدند.
✅ حضرت امام خمینی به مثابه رهبری روشن بین، روشنگر و شجاع، فتنه جهان استکبار را با صدور حکم ارتداد و مهدور الدم بودن نویسنده و ناشرین آن، به خود آنان بازگرداندند. با صدور فتوای تاریخی امام موجی توفنده از امت مسلمان در مصاف با کفر پدید آمد. سلمان رشدی از لحظه صدور حکم، مخفی شده و پلیس اسکاتلندیارد، حفاظت وی را با صرف هزینههای کلان بر عهده گرفت.
🔴 متن فتوای امام خمینی علیه آیات شیطانی: بسمه تعالی انا لله و انا الیه راجعون به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان میرسانم مؤلف کتاب «آیات شطانی» که علیه اسلام و پیامبر و قرآن، تنظیم شده است، همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن، محکوم به اعدام میباشند. از مسلمانان غیور میخواهم تا در هر نقطه که آنان را یافتند، سریعا آنها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرأت نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هر کس که در این راه کشته شود، شهید است ان شاء الله. ضمناَ اگر کسی دسترسی به مؤلف کتاب دارد ولی خود قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد. والسلام علیکم و رحمة الله وبرکاته روح الله الموسوی الخمینی 29 بهمن 1367/ 11 رجب 1409 The Satanic Verses Salman Rushdie Published in 1989 by Viking Penguin Inc. 549 pages کتاب آیات شیطانی را اول بار پنگوئن به سالِ 1988 چاپ زد. از سلمان رشدی، نویسندهای که سه اثر داستانی به نامهای Grimus ، Midnight’s Children (بچههای نیمهشب)، Shame (شرم) و یک اثر غیر داستانی -سفرنامهی نیکاراگوئه- در کارنامهی خود داشت؛ نویسندهای هندیالاصل که در لندن زندگی میکرد. آیاتِ شیطانی داستانی است بلند در 547 صفحه. قصه ساختاری مدرن دارد که شاید بتوان آن را نوعی گرتهبرداریِ شرقی از پدیدهی رئالیسمِ جادوییِ امریکای جنوبی نامید
الگوی همیشگی بشر!
در ایام ولادت حضرت علی (ع) قرار داریم؛ آقایی که دست به قبضه شمشیر نبرد، مگر برای خدا، تا پهلوانان بزرگ عرب را بر سینه خاک بکوبد. مولایی که دائم به فکر مردم بود و جسور در تحقق عدالت؛ و ابوترابی که برای یتیمان پدری مهربان بود و در برابر مظلومان، اثری از آنهمه هیبت دیده نمیشد. آری علی (ع) جمع اضداد بود و به همین خاطر است که شهریار در حیرت از این همه خصوصیات و ویژگیهای مولا اینگونه میسراید که: نه خدا توانمش خواند نه بشر توانمش گفت/ متحیرم چه نامم شه ملک لافتی را.
1- امام علی (ع) اولین مردی است که به پیامبر ایمان آورده و همواره در رکاب پیامبر آنجا که نیاز بوده سخن گفته و تبیین نموده است؛ و آنجا که نیاز بوده شمشیر زده و در غزوههای مختلف، جانفشانی او را هیچ مورخی نتوانسته نادیده بگیرد؛ از شجاعت در لیله المبیت تا بر زمین زدن پهلوان بزرگ عرب در جنگ خندق و نجات جان پیامبر(ص) در جنگ احد؛ و اینگونه بود که پیامبر فرمودند: مبارزه علی بن ابیطالب با عمرو بن عبدود در روز خندق برتر از عبادت تمام امتم تا روز قیامت است. 2- امام علی(ع) آنگاه که در قامت حاکم میایستد در طول 4 سال و اندی حکومت، نمونه کاملی از حکومت اسلامی را عرضه میکند و به همین سبب کسانی که تحمل عدالت نداشته، در فتنههای مختلف در مقابل امام ایستادند تا مظلومانه به شهادت برسد؛ اما در همین دوره کوتاه حکومت، دستاوردهایی است که الگوی مناسب زمامداری اسلامی است. چنانکه در نامه 53 نهجالبلاغه خطاب به مالک اشتر (مأمور به استانداری مصر) نکاتی بسیار در حکومتداری نهفته است. از توجه به تودههای مردم، فارغ از هرگونه رنگ و نژاد و طبقه تا سنت پاسخگویی مسئولان به مردم و... 3- امام علی (ع) با همه اوصافی که از رشادت و شجاعت و حکومتداریاش گفته شد، بسیار متواضع بود و به همین خاطر پیامبر او را ابوتراب نامید.
ناشناسی که به تاریکی شب/ میبرد شام یتیمان عرب/ پادشاهی که به شب برقع پوش/ میکشد بار گدایان بر دوش؛ مگر میشود بر مبنای محاسبات بشری، این علی (ع) رئوف و مهربان و متواضع، همان علی(ع) جنگاور باشد؛ آری این همان علی(ع) است. حقاً که چنین انسانی لایق آن است که در خانه خدا به دنیا بیاد و در خانه خدا به شهادت برسد.