روزنامهی 20 minutes که از بودجه عمومی تهیه و مجانی در زوریخ (سوئیس) توزیع میشود.
امروز در صفحه اول تصویر سران حماس که در جنگ اخیر توسط اسرائیل ترور شدهاند را کار کرده.
عکس آسید علی آقای قاضی را هم جزو رهبران محسوب کرده! پائین سمت چپ...
https://eitaa.com/rahbord
9.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹۱۹ دی در دیدار مردم قم، امام خامنه ای از مسئولان انتقام، تجلیل و نسبت به انتقام بی تدبیرانه، نقد کردند.
♦️ایشان فرمودند: مسئولان محترم (انتقام) جدا مشغول کارند، بنده از نزدیک اطلاع دارم و خوب کار کردند و خوب کار میکنند.
♦️همچنین در نقد انتقام بی تدبیرانه تاکید کردند:
ما اصرار نداریم این و آن را متهم کنیم ما اصرار داریم عوامل واقعی پشت پرده فاجعه را پیدا کنیم و اونها را سرکوب کنیم
♦️حالا با این سخنان رهبر معظم انقلاب، تکلیف کسانی که این روزها سپاه را متهم به تساهل و محافظ کاری می کردند چیست؟ بنظر می رسد این جماعت به نوعی از رهبری اخطار گرفتند...
https://eitaa.com/rahbord
🔹واضحات جنگ یمن :
1⃣هیچ ائتلافی در دریای سرخ وجود ندارد و این اقدامات توطئه آمریکا و انگلیس است. توضیح آنکه در چند سال اخیر آمریکا نتوانسته هیچ ائتلاف موفقی را در منطقه ایجاد کند
2⃣از آغاز جنگ یمن آمریکا و انگلیس تمام قد در عرصه نظامی و دیپلماتیک به عربستان سعودی کمک کردند، نتیجه چه شد ؟ انصار الله بعد چند سال جنگ قوی تر نشده ؟
حالا با این به اصطلاح ائتلاف کاغذی همان را این چند سال بی نتیجه و شکست خورده را می روند
3⃣نوع مواجهه ارتش یمن نشان می دهد که سناریو های مختلف را آماده کرده است. به هر حال یمن دسترسی مناسبی به اهداف آمریکا و انگلیس در منطقه دارد ؛ از جمله آرامکو، سکوهای نفتی امارات و کشتی های آمریکایی و انگلیسی؛ واکنش عربستان به جنگ و ابراز نگرانی آنها و گران شدن قیمت نفت نشانه های این موضوع است
4⃣ حقیقت دیگر و به عبارتی نقطه قوت انصار الله وحدت کلمه در مردم این کشور و حمایت تمام از ارتش یمن است
✍مصطفی برزکار
https://eitaa.com/rahbord
🔹اهمیت توقیف نفتکش آمریکا
🔻کشتی نیکولاس ST که نفت آمریکا را حمل می کرد صبح جمعه ۲۲ دی ماه توسط جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان توقیف شد. این توقیف دارای اهمیت راهبردی است.
🛑 اما چرا ؟⁉️
🔻 ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ پهپاد گلوبال هوک آمریکا توسط سامانه پدافندی سوم خرداد زده شد و در کمتر از یک ماه بعد از آن، کشتی انگلیسی استیما در جواب توقیف کشتی ایرانی در جبل الطارق ، توقیف شد ؛ این اتفاقات را تحلیلگران دارای یک معنا می دانستند که عبارت است از ورود جمهوری اسلامی ایران به لایه چهارم قدرت ، یعنی قدرت ضربت متقابل .
🔻توضیح آنکه در یک تقسیم بندی قدرت در سطح بین الملل ، ۴ لایه قابل ارزیابی است. ۱- لایه اول کشورهای بدون قدرت چانه زنی هستند ۲- کشور های با قدرت بسیج کنندگی ملی ۳- کشورهای دارای قدرت بازدارندگی ۴- کشور های دارای قدرت ضربت متقابل
🔻قدرت ضربت متقابل سطحی از بازدارندگی در گستره جهانی است ؛ بدین معنا کشور دارای قدرت متقابل این توانمندی را دارد که هر کجای دنیا به منافع او آسیب رسید، در همانجا یا در جای دیگری بتواند تلافی کند .
🔻در سال ۹۸ تحلیل گران ایران را در جایگاه لایه چهارم قرار دادند و البته در میدان عمل هم چنان بود و نشانه آن رفت و آمد کشتی های ایران به ونزوئلا بود و با وجود تهدیدات آمریکا مبنی بر توقیف ، هیچ اتفاقی نیافتاد
🔻نکته مهم آن است که آمریکا سعی کرد تا این قدرت ایران را نادیده بگیرد و بنابراین کشتی سوئز راجان در اردیبهشتماه سال جاری در حالی که حامل نفت ایران بود توسط آمریکا، ربوده شد و یک میلیون نفت آن برداشت شد .
🔻اکنون همان نفتکش با تغییر نام به نیکولاس ST در حال حمل نفت آمریکا در دریای عمان بود که با حکم قضائی و تأیید سازمان بنادر و کشتیرانی توسط نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به تلافی سرقت نفت توسط رژیم آمریکا توقیف شد.
🔻در حقیقت توقیف این کشتی ۳ پیامد داشت :
۱- تثبیت حضور ایران در لایه چهارم یعنی قدرت ضربت متقابل
۲- بازگرداندن نفت ربوده شده توسط آمریکایی
۳- حفظ و تقویت اقتدار نظام در منطقه
✍مصطفی برزکار
https://eitaa.com/rahbord
🛑معانی یک اقدام هوشمندانه
🔻حمله ضد تروریستی سپاه پاسداران را هم میتوان به مثابه یک موضوع مستقل تحلیل کرد و هم میتوان آن را در ارتباط با حوادث پیچیده منطقه در نظر گرفت. در این زمینه چند نکته تأملبرانگیز را میتوان در ابعاد گوناگون اینگونه بر شمرد:
1⃣ در بعد نظامی این انتقام و عملیات ضد تروریستی از چند جهت قابل تحسین است:
الفـ شلیک موشکها از چند نقطه مختلف از کشور انجام گرفته و هدفهای گوناگونی را مورد اصابت قرار داده که سطح آمادگی در مواجهه با تهدیدات را نشان میدهد.
بـ شلیک به اهداف خاص در فاصله ۱۳۰۰ کیلومتری پیام روشن و صریحی برای دشمنان دارد.
جـ میزان تخریب اهداف نشاندهنده هوشمندی در رهگیری است.
دـ کشف و شناسایی مقرهای تروریستها و جاسوسخانههای پوششی رژیم صهیونیستی نیز یک دستاورد و توانمندی اطلاعاتی بالاست.
2⃣ در بعد سیاسی نیز میتوان گفت:
الفـ آمریکا پس از حملات اخیر به یمن سعی داشت تا قاعده بازی را در منطقه بر اساس غلبه قهری خود تعریف کند؛ لذا با ارسال پیام به اصطلاح هشدار سعی کرد ضمن تأثیر بر جنگ غزه، ایران را در طراحی خود کنترل کند؛ اما این اقدام به موقع نشان داد جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت طراحی خود را دارد و ابتکار عمل را در این طراحی در دستان خود نگه میدارد.
بـ هدف قرار دادن محل تجمع تروریستهای تکفیری و مقر جاسوسی رژیم صهیونیستی، یعنی مجازات عاملان و آمران حادثه تروریستی کرمان توأمان با هم صورت گرفته، و این یعنی هوشمندی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با حوادث و پدیدههای مختلف در منطقه.
جـ اقدام جمهوری اسلامی ایران علاوه بر انتقام از عاملان و آمران اقدام تروریستی کرمان و راسک، در تحولات پیچیده منطقه تأثیرگذار خواهد بود و تقویت جبهه مقاومت را در مواجهه با جبهه غربی و عبری به دنبال دارد؛ به خصوص آنکه همزمان با این اقدام، اقدمات مؤثرتر انصارالله و سایر گروههای مقاومت انجام شد.
🔻نکته پایانی آنکه خط رسانهای دشمن بر آن قرار گرفته تا با تلاش مذبوحانهای اقدام با صلابت جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک اقدام تروریستی معرفی کنند. در جواب این خط باطل باید گفت، قطعاً مسئولان اقلیم کردستان فراموش نکردهاند که زمانی داعش به دروازههای کردستان رسیده بود، این حاج قاسم و یارانش بودند که از جنایت تروریستهای تکفیری در اقلیم جلوگیری کردند، و دهها مدافع حرم ایرانی در عراق برای مبارزه با تروریستها به شهادت رسیدند. آری، همان منطق مواجهه با تروریستها ایجاب میکند تا منطقه از لوث تروریستهای صهیونیسم نیز پاک شود.
مصطفی برزکار
https://eitaa.com/rahbord
در خصوص واکنش های پاکستان به نابودی مقر تروریست ها :
امنیت یکی از مهم ترین مولفهای حکمرانی است و ملاحظات دیگر در مقابل آن رنگ می بازد ؛ گروهک های تروریستی طی سال های مختلف مناطق مرزی پاکستان را تبدیل به مامن خود کرده بودند؛ بارها هم از مقامات پاکستان خواسته شده که برخورد کنند و نشد ! حال باید چه کرد ؟ چند اقدام تروریستی دیگر باید رخ می داد ؟ بنابراین ضرورت حفظ امنیت ایجاب می کرد که مقر گروهک ها در خاک پاکستان نابود گردد.
مصطفی برزکار
https://eitaa.com/rahbord
عکسی که به پیوست این نکته ملاحظه می فرمائید نظر آقای خاتمی در سال ۱۳۶۲ است. وی در آن دوران معتقد است که باید هنر انقلابی شود :
سید محمد خاتمی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمستان ۱۳۶۲ همزمان با هفته وحدت سفری به استان گرگان داشت. خبرنگار روزنامه اطلاعات در حاشیه این دیدار نظر وزیر وقت را درباره پخش تصویر آلات موسیقی و فعالیت آموزشگاههای موسیقی جویا شد. پاسخهای خاتمی را به نقل از روزنامه اطلاعات ۲۵ دی ۱۳۶۲ بخوانید.
https://eitaa.com/rahbord
👇👇👇
🔸چند نکته در خصوص اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در سوریه :
1⃣ پس از عملیات طوفان الاقصی و ناتوانی رژیم صهیونیستی در سرپوش گذاشتن بر شکست متزلزل کننده ، حتی با وجود جنایات بی سابقه علیه مردم مظلوم فلسطین، اینک در شرایط دشوارتری قرار گرفته که چند وجه دارد :
الف- فرسایشی شدن جنگ و بالا رفتن تلفات ارتش رژیم صهیونیستی
ب - عدم دستیابی به حتی یکی از اهداف رژیم
ج- تظاهرات و اعتراضات ساکنان سرزمین های اشغالی علیه کابینه نتانیاهو
د- فشار افکار عمومی دنیا و احساسات ضد رژیم صهیونیستی و...
2⃣ کابوس دیگر رژیم صهیونیستی آن است که آمریکا با توجه به اینکه از یک سو وارد فرآیند انتخابات شده و از سوی دیگر گروه های مقاومت حملات متعددی علیه پایگاه هایش ثبت کرده، دچار تزلزل در ادامه جنگ غزه شده است
3⃣در چنین شرایطی متوقف شدن جنگ پیامدهایی خواهد داشت از جمله :
- سقوط کابینه نتانیاهو
- پایان عمر سیاسی نتانیاهو
- تشدید شدن بحران های سیاسی در سرزمین های اشغالی و....
4⃣ لذا یک سناریو را رژیم به شدت پیگیری می کند که بر طبق آن فضایی ایجاد شود تا جمهوری اسلامی ایران را رسما وارد جنگ نماید تا ضمن درگیر نمودن ایران و آمریکا ، از بن بست چند وجهی کنونی رهایی یافته و آتش جنگ را در کل منطقه شعله ور نماید .
لذا با اقدام تروریستی و پذیرفتن مسئولیت آن به دنبال کلافه نمودن جمهوری اسلامی ایران و گسترده تر شدن دامنه جنگ است .
5⃣ اگر گروههای مقاومت در موضع ضعف قرار داشتند، شاید ورود جمهوری اسلامی ایران توجیه بیشتری داشت، اما در شرایط کنونی که گروههای مقاومت ، رژیم را به بن بست کشانده است ، هر اقدام عجولانه ، نه تنها تامین کننده منافع ملی نیست، بلکه ما را در پازل صهیونیست ها قرار خواهد داد .
6⃣ بنابراین اقدام صهیونیست ها از موضع قدرت نیست بلکه دست و پا زدن های صهیونیست ها در بن بست است . این موضوع در تبیین برای افکار عمومی باید مد نظر باشد.
✍مصطفی برزکار
https://eitaa.com/rahbord
🔹پیامدهای کنشگری ریاکارانه
🔻مسئله فلسطین و تأثیرات طوفانالاقصی و اکنون جنگ نابرابر در غزه یکی از نقاط عطف و نشانگان تغییر در هندسه جهانی به شمار میآید. به عبارتی، امروز شاهد یک صفبندی حامیان رژیم صهیونیستی در یکسو و حامیان مردم مظلوم فلسطین در سوی دیگر هستیم که این جنگ را به یک شاخص در روابط بینالملل تبدیل کرده است. از تظاهرات مردم در کشورهای گوناگون تا شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی، و در نهایت حمایت محور مقاومت از مردم بیپناه فلسطین نشان میدهد این روند با هر نتیجهای بر مناسبات منطقهای و جهانی تأثیر بزرگی خواهد داشت.
🔻اما در این میان، کنشگری برخی کشورهای اسلامی تأملبرانگیز و عجیب است. رفتار دوگانه و فارغ از نگاه راهبردی به آینده که ژست انتقادی ریاکارانهای را نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی داشته باشد، اما با فعل یا ترک فعل خود کمک حال این رژیم کودککش است.
🔻نشانه این ریاکاری را رهبر معظم انقلاب در دیدار روز سهشنبه ۳ بهمن دستاندرکاران کنگره ۲۴ هزار شهید تهران بزرگ بیان کردند و فرمودند: «برخی مواقع موضعگیریها و اظهارات مسئولان کشورهای اسلامی اشتباه است؛ زیرا درباره موضوعی همچون آتشبس در غزه صحبت میکنند که از اختیار آنها خارج است و در دست دشمنِ خبیثِ صهیونیستی است، مسئولان کشورهای اسلامی باید نسبت به موضوعاتی که در اختیار آنهاست، اقدام کنند.»
🔻حداقل اقدام در مقابل جنایات صهیونیستها، قطع ارتباط سیاسی و اقتصادی است؛ نمیتوان ادعای حمایت از فلسطین را داشت و همزمان مراودات اقتصادی عادی با رژیم صهیونیستی ادامه داشته باشد و شریانهای حیاتی این رژیم ضد بشری از جانب برخی کشورهای به اصطلاح اسلامی حفظ شود.
🔻این بازی ریاکارانه با هیچ منطق واقعگرایانه از روابط بینالملل هم همخوانی ندارد؛ چرا که منطقهای که افکار عمومی کشورهای مختلف و به خصوص اسلامی امروز بیش از هر زمان دیگری نسبت به آزادی قدس شریف اصرار دارد، این بازیگری دووجهی به زودی به عکس خود تبدیل خواهد شد و
1⃣ عدم همراهی با موج ضدصهیونیستی در کشورهای منطقه، حکومتهای این کشورها را با چالش جدی مواجه خواهد کرد؛ چالش جنبشهای اجتماعی که محور اصلی آنها قدس شریف و مردم مظلوم فلسطین است.
2⃣ این کشورها در شرایطی قرار خواهند گرفت که از یکسو آمریکا و رژیم صهیونیستی برای علنیسازی روابط به آنها فشار میآورند و از سوی دیگر از افکار عمومی برای این روابط خفتبار ترس دارند.
🔻اکنون دو مسیر پیش روی کشورهای اسلامی است؛ یکی راه حمایت و حضور در جبهه ضد صهیونیستی است و دیگری راه اشتباه سالهای اخیر است که تاکنون دستاوردی برای آنها نداشته است.
✍مصطفی برزکار
https://eitaa.com/rahbord
🔹چالش در ارتباط با افکار عمومی
1⃣ چند روز پیش گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF خودمان ! با درخواست کتبی وزیر اقتصاد، ایران را از لیست توصیه های شماره ۷ که تاثیر زیادی نیز بر ورود ایران به لیست سیاه داشته، خارج کرد
2⃣ توجه داشته باشید که در اوج همکاری ها و عقب نشینی های بی مورد در دولت آقای روحانی در ذیل لیست سیاه قرار گرفتیم اما در دولت رئیسی که مبنا دست رد به زیاده خواهی ها قرار گرفت، شاهد عقب نشینی FATF هستیم
3⃣ شما را دعوت به تامل به این دو سوال می کنم که، چرا این اتفاق بزرگ نمودی در افکار عمومی ندارد؟ چرا بر بازار تاثیری ندارد؟
4⃣ شاید جوابتان این باشد که چون مردم تاثیر آن را بر سفره خود مشاهده نمی کنند . در جواب از شما عرض می کنم ،زمانی که در لیست سیاه قرار گرفتیم ، تولید اثرات روانی آن بیشترین تاثیر بر قیمت ها و بازار داشت، یعنی تولید اتفاق ابتدا در افکار عمومی بود و بعد قیمت ها تحت تاثیر قرار گرفت و اکنون انتظار آن است که روند مثبت با عقب نشینی fata ایجاد شود، اما صورت نمی گیرد . چرا ؟
5⃣ این چالش عمده ماست که روی آن متاسفانه متمرکز نیستیم. لذا پیوستن به شانگهای و بریکس ، افزایش فروش نفت ، رتبه بندی معلمان و افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران و.... به صورت مطلوب به افکار عمومی منتقل نمی شود
6⃣ این چالش را در ابعاد مختلف باید رفع کرد :
- ضعف در سخن گفتن با مردم . آیا وزیر اقتصاد و یا رسانه ها توانسته اند این دستاورد را برای مردم تبیین کنند؟
- فقدان پیوست رسانه ای . خط رسانه ای مناسب کدام است ؟ و دهها سوال دیگر
- مشکل در هماهنگی با فعالین رسانه ای. و....
معتقدم انصافا دولت اقدامات بسیار خوبی را رقم زده اما از تبیین آنها ناتوان است
✍مصطفی برزکار
https://eitaa.com/rahbord