#داستان
۹۷.نصرانی تشنه
☀️امام صادق علیه السلام راه میان مکه و مدینه را طی میکرد. مصادف، غلام معروف امام نیز همراه امام بود. در بین راه چشمشان به مردی افتاد که خود را روی تنه درختی انداخته بود. وضع عادی نبود.
☀️ امام به مصادف فرمود:
«به طرف این مرد برویم، نکند تشنه باشد و از تشنگی بیحال شده باشد».
نزدیک رسیدند.
🌟امام از او پرسید:
«تشنه هستی»؟
🧙♂«بلی».
👤مصادف به دستور امام پایین آمد و به آن مرد آب داد. اما از قیافه و لباس و هیئت آن مرد معلوم بود که مسلمان نیست، مسیحی است. پس از آنکه امام و مصادف از آنجا دور شدند، مصادف مسئلهای از امام سؤال کرد و آن اینکه «آیا صدقه دادن به نصرانی جایز است»؟
☀️ امام فرمود:
«در موقع ضرورت، مثل چنین حالی، بلی».
📚شهید مطهری، داستان راستان، جلد دوم
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
9.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥دخترم میپرسه خدا از کجا اومده؟ بهش چی بگم؟
💥پاسخ استاد محمدی شاهرودی را بشنوید
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
11.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥داستان طنز از زبان آقای قرائتی در زمان آیت الله بروجردی 😁😁
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
༻﷽༺
ما رأیٺ الا جمیلا چون نمایان مےشود
با نگاه زینبے عالم گلستان مےشود
هر ڪسے ڪه ساخٺ سبڪ زندگے را زینبے
زن اگر باشد یقیناً مرد میدان مےشود
💐ولادت حضرت زینب سلام الله علیها و روز پرستار بر شما پیروان و محبّان اهل بیت علیهم السلام مبارک باد.
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
🔹ولادت حضرت زینب (س)
حضرت زینب کبری(س) سومین فرزند امام علی (ع) و فاطمه (س)، اولین دختر و یکی از شخصیت های بی نظیر و مؤثر در دنیای اسلام است که در روز ۵ جمادی الاول سال پنجم یا ششم هجری قمری (پس از صلح حدیبیه و دو سال بعد از ولادت امام حسین بن علی (ع)) در محلّه بنی هاشم شهر مدینه منوّره به دنیا آمد.
🔸نام و القاب حضرت زینب(س)
بر اساس روایات متعدد، پیامبر اکرم(ص) نام حضرت زینب را برای دختر حضرت فاطمه(س) انتخاب کردند که این نام توسط جبرئیل از سوی خداوند به پیامبر (ص) گفته شده بود.(شریف القرشی، السیده زینب، ۱۴۲۲ق، ص۳۹)
نام مبارک آن حضرت، " زینب " در لغت به معنای درخت نیکو منظر و خوشبو و یا به معنای «زین أب» یعنی افتخار و زینت پدر است . کنیه گرامیشان، ام الحسن و ام کلثوم است.
برای ایشان، القاب فراوانی نقل شده است، همانند عقیله بنی هاشم، عالِمه غیر معلَّمه، عارفه، موثّقه، فاضله، کامله، عابده آل علی، معصومه صغری، امینةاللّه، نائبةالزهرا، نائبةالحسین، عقیلة النساء، شریکة الشهداء، بلیغه، فصیحه و شریکةالحسین. (جزائری، الخصائص الزینبیة، ۱۴۲۵ق، ص۵۲-۵۳)
حضرت زینب(س) را به سبب سختی های بسیاری که در زندگی دید، ام المصائب نیز لقب داده اند. درگذشت جدش پیامبر(ص)، بیماری و به شهادت رسیدن مادرش، شهادت پدرش امیرالمؤمنین(ع) ، شهادت برادرش امام مجتبی(ع)، واقعه کربلا و به اسارت رفتن در کوفه و شام از جمله وقایع سخت و تلخ زندگی وی به شمار می آید. ( امین، اعیان الشیعة، ۱۴۰۶ق، ج7، ص۱۳۷)
ازدواج و همسر حضرت زینب (س)
حضرت زینب (س) با عبداللَّه جعفر (پسر عموی خود) ازدواج کرد. برخی از مورخین تاریخ این ازدواج را سال هفدهم هجری می دانند. (زینب کبری عقیله بنی هاشم ،حسن الهی،ص۷۶)
🔺فرزندان حضرت زینب (س)
در برخی منابع از چهار پسر به نام های:علی، عون، عباس، محمد و یک دختر به نام ام کلثوم به عنوان فرزندان زینب(س) و عبدالله نام برده شده است. (ابن الاثیر، أسد الغابة، ۱۴۰۹ق، ج6، ص۱۳۳)
عون و محمد در واقعه کربلا به شهادت رسیدند. (مفید، الارشاد، ۱۳۷۲ش، ج۲، ص۱۲۵)
معاویه برای فرزندش یزید از ام کلثوم دختر حضرت زینب(س) خواستگاری کرد؛ ولی امام حسین (ع) او را به همسری پسر عمویش قاسم بن محمد بن جعفر بن ابی طالب درآورد. (امین، اعیان الشیعة، ۱۴۰۶ق، ج۷، ص۱۳۷)
ویژگی ها، فضایل اخلاقی حضرت زینب(س)
این بانوی بزرگ، دارای قوت قلب، فصاحت زبان، شجاعت، زهد و ورع، عفاف و شهامت فوق العاده بود. امام حسین(ع) هنگام دیدار، به احترامش از جا بر می خاست. زینب کبری، از جدش رسول خدا(ص) و پدرش امیرالمؤمنین و مادرش فاطمه زهرا(س)حدیث روایت کرده است. (الحسین فی طریقه الی الشهاده، ص۶۵)
🔻علم و سخنوری
سخنان و خطبه های زینت(س) را در کوفه و همچنین در دربار یزید، که همراه با استدلال به آیات قرآن بود، بیانگر دانش او دانسته اند. (کحّاله، أعلام النساء، ۲۰۰۸، ج۲، ص۹۲-۹۷)
▫️مقام وصایت و نیابت
مقام وصایت و نیابت، از امتیازات و خصلت های ویژه حضرت زینب (س) است، در پرتو این مقام بلند معنوی و انسانی حضرت زینب(س) عهده دار کم سابقه ترین مأموریت، برای یک زن در طول تاریخ گردیده است. به هر حال مقام و استعداد و دانایی زینب که وی را عقیله بنی هاشم نیز نامیده اند، از مقام و استعداد افراد عادی بسیار برتر است.
عبادت
حضرت زینب(س) شب ها به عبادت می پرداخت و در دوران زندگی، هیچ گاه تهجّد را ترک نکرد. آنچنان به عبادت اشتغال ورزید که ملقّب به «عابده آل علی» شد. (جعفر النقدی، زینب الکبری بنت الامام، ص۶۱)
▪️صبر و استقامت
حضرت زینب را تجسم و نماد صبر جمیل نامیده اند. مقاومت در راه پاسداری از حریم دین، کنترل نفس خود در برابر ناملایمات و ضعف نشان ندادن در مقابل دشمن و عدم شکوه در حضور مردم را از جمله ویژگی های صبر زینب(س) نام برده اند. ( « حضرت زینب(س)، نماد صبر جمیل»، خبرگزاری حوزه )
او در روز عاشورا ، هنگام دیدن پیکر خونین برادرش چنین گفت:«بار خدایا! این قربانی و کشته در راه خودت را از ما (خاندان پیامبر) بپذیر.» (فیض الاسلام، خاتون دوسرا، ۱۳۶۶ش، ص۱۸۵)
🌷 تعلیم و تفسیر قرآن
حضرت زینب (س) فرزند پیامبر، که قلب او محل نزول وحی و قرآن و فرزند علی (ع) از مفسرین قرآن است؛ بنابراین جای تعجبی ندارد که ایشان نیز معلم و مفسر قرآن بودند. بر اساس روایت متعدد حضرت زینب(س) در کوفه برای زنان قرآن را تفسیر می کردند. (محلاتی، ریاحین الشریعة، ۱۳۴۹ش، ج۳،
ادامه در صفحه بعد👇👇👇👇👇👇👇
ادامه صفحه قبل👆👆👆👆👆👆👆
🌹نقش حضرت زینب(س) در کربلا
وقت ی امام حسین(ع) پس از امتناع از بیعت با یزید، از مدینه به قصد مکه خارج شد، زینب نیز با دو تن از فرزندانش به نامهای محمد و عون، همراه برادر گشت. در طول نهضت عاشورا، نقش فداکاریهای عظیم زینب، بسیار بود.
او در واقعه عاشورا مصیبت از دست دادن عزیزترین کسانش یعنی برادران، فرزندان و فرزندان برادر را متحمل شد اما همه این مصیبت ها را تحمل نمود ودر پاسخ سوال طعن آمیز ابن زیاد که پرسید:
"کار خدا را با برادر واهل بیت خود چگونه یافتی"؟ فرمود"
وما رایت الا جمیلا
🌹🌷💐❤️💐🌷🌹
با تشکر از ارسال کننده مطلب فوق"استاد موسوی لزوری"
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
#داستان
۹۸. مهمانان علی
👥مردی با پسرش به عنوان مهمان بر علی علیه السلام وارد شدند. علی با اکرام و احترام بسیار آنها را در صدر مجلس نشانید و خودش روبروی آنها نشست.
🧫🛋موقع صرف غذا رسید. غذا آوردند و صرف شد. بعد از غذا قنبر، غلام معروف علی، حولهای و طشتی و ابریقی برای دست شویی آورد.
☀️علی آنها را از دست قنبر گرفت و جلو رفت تا دست مهمان را بشوید.
👤 مهمان خود را عقب کشید و گفت:
«مگر چنین چیزی ممکن است که من دستهایم را بگیرم و شما بشویید»؟
☀️علی فرمود: «برادر تو، از سر تو است، از تو جدانیست، میخواهد عهدهدار خدمت تو بشود، درعوض خداوند به او پاداش خواهد داد، چرا میخواهی مانع کار ثوابی بشوی»؟
🔹باز هم آن مرد امتناع کرد. آخر علی او را قسم داد که «من میخواهم به شرف خدمت برادر مؤمن نائل گردم، مانع کار من مشو».
👤مهمان با حالت شرمندگی حاضر شد.
☀️علی فرمود:
«خواهش میکنم دست خود را درست و کامل بشویی، همان طوری که اگر قنبر میخواست دستت را بشوید میشستی، خجالت و تعارف را کنار بگذار».
🌻همینکه از شستن دست مهمان فارغ شد، به پسر برومند خود محمدبن حنفیه گفت:
«دست پسر را تو بشوی. من که پدر تو هستم دست پدر را شستم و تو دست پسر را بشوی. اگر پدر این پسر در اینجا نمیبود و تنها خود این پسر مهمان ما بود من خودم دستش را میشستم، اما خداوند دوست دارد آنجا که پدر و پسری هر دو حاضرند، بین آنها در احترامات فرق گذاشته شود.»
🧑💼محمد به امر پدربرخاست و دست پسر مهمان را شست.
🌺 امام عسکری وقتی که این داستان را نقل کرد فرمود:
«شیعه حقیقی باید اینطور باشد».
📚شهید مطهری، داستان راستان، جلد اوّل
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
بسم الله الرحمن الرحیم
زینت پدر
✍دکتر حسین ناصرپور
🔹 زینب اسمهای متعددی دارد از قبیل عقیله، موثقه، عارفه، عالمه و محدثه و... و هرکدام هم دارای معنای ژرف و عمیقی هستند.
🌱 حضرت امام سجاد علیه السلام فرمودند: تو فاهمه غیر مفهمه و عالمه غیر معلمه ای. یعنی تو فهمیدهای هستی که کسی به تو نفهمانده و دانایی که هیچ معلمی به تو نیاموخته، این سخن بیانگر این است که درک، فهم و دانایی او ذاتی والهی است . اگرچه او دارای شجاعت علی، حیا فاطمه، صبر حسن و شجاعت حسین علیهم السلام است ولی به نظر میرسد که بهترین اسم برای ایشان همان زینب باشد که زینت پدر است چرا که در کاخ یزید خطبههایی خواند که شبیه، و یادآور خطبه های پدرش حضرت علی بن ابی طالب بود و در صبر نیز یادآور پدرش بودکه ۲۵ سال صبر کرد و زینب نیز در راه اسلام و ولایت نماد صبر جمیل است.
🔸 در مقاومت و پاسداری از حریم دین و کنترل نفس خود در برابر ناملایمات و در مقابل دشمن و عدم شکوه در حضور مردم، که همگی نماد پدرش است او نه تنها در فصاحت و بلاغت مانند پدر، بلکه در زهد، عبادت، فضیلت، شجاعت، سخاوت نیز شبیه تری است، پس او زینت پدر بود.
🔺 نقش او در کربلا نیز عدل نقش برادر است همانطور که امام حسین با شهادتش دشمن ظالم را رسوا و از حقانیت دین دفاع کرد او نیز با خطابههای آتشیناش اهداف پلید دشمن را افشا، پیام حقانیت را به جهانیان ابلاغ، اهداف برادر را احیا و یتیمان و اسیران را پناه بود و به همین دلیل روز ولادت این بانوی اسوه را روز پرستار نام نهاده اند.
💐 بنابراین بجاست که این روز را به پرستاران عزیز،استادان، دانشجویان، دانشجو معلمان،دانشگاهیان، معلمان، فرهنگیان، همه مردم به خصوص شیعیان تبریک عرض نموده و از خداوند منان بطلبیم که همه ما را پیرو راستین و قدر دان ایثار گری هایشان قرار دهد بفضله وکرمه
📚 دانشگاه فرهنگیان مرکز شیخ مرتضی انصاری دزفول،دکتر حسین ناصرپور
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari