مرحوم شيخ مفيد(رضوان الله تعالي عليه) در کتاب شريف أمالي از معصوم(سلام الله عليه) نقل کرد دعايي مستجاب است که دعا کننده موحّد باشد، بداند فقط از خدا چيزی ميخواهد و لاغير! اگر کسي بيماري داشته باشد چشمش هم به داروي خودش باشد به رهنمود طبيب باشد به دستگاه تغذيه و تجزيه و مانند آن باشد و خدا را هم يکي از اين علل و اسباب بداند چنين دعايي موحّدانه نيست يا بياثر است يا کماثر؛ ولي اگر کسي بگويد خدايا همه اينها فيض تو هستند، همه اينها را تو تدبير ميکني همه اينها دست اندرکاران تو هستند ﴿وَ ما يَعْلَمُ جُنُودَ رَبِّكَ إِلاَّ هُوَ﴾ من از تو ميخواهم که تو مسبّب اسباب هستي؛ فرمودند اين دعا يقيناً مستجاب است، دعاي موحّد ممکن نيست رد بشود. در بخش پاياني سوره مبارکه «يوسف» که دارد: ﴿وَ مَا يُؤْمِنُ أَكْثَرُهُم بِاللَّهِ إِلّا وَ هُم مُشْرِكُونَ﴾ يک زنگ خطري است که بسياري از مردم گرفتار يک شرک مرموز هستند. آن�که ميگويد خدا هست «ولي»! خدا هست «اما»! اين «ولي» و «اما» را شرک و شريک او قرار ميدهد؛ ولي اگر بگويد خدا هست و همه آنچه علل و اسباب هستند مأموران اجرايي خداي سبحان هستند چنين شخصي موحد است و دعاي او موحّدانه است و يقيناً اثربخش است.
#تفسیر_تسنیم
#علامه_جوادی_آملی
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۱۸ – ۱۷#سوره_فاطر
#تزکیه نفس
#سالک الی #اللّه باید بداند که هیچ کس #گناه دیگری را در نزد خدا به #دوش نمی کشد ولو از نزدیکان و #خویشاوندان #انسان باشد و اگر کسی مشغول به #تزکیه نفس می شود، به #نفع خودش تزکیه نفس کرده و خود را از #هلاکت گاهها نجات داده و #رستگار گردیده است.
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
.
🔰 چرا نباید ماه شعبان را از دست داد؟
💠 #ماه_شعبان درست است که شاید از بعضی جهات نظیر #ماه_رجب نباشد و یقیناً مانند #ماه_مبارک_رمضان نیست، چون آن ( #شهر_الله ) است. امّا پخش کردن #جایزه ، #حسابرسی ، وارسی شدن، آن ورقه نهایی و #پایان_نامه ها را گرفتن نسبت به ماههای قبل و بعد خیلی فرق می کند. این است که بزرگان می گویند ماه #شعبان را از دست ندهیم. دعاهای ماه شعبان هم نشان می دهد، این ( #مناجات_شعبانیه ) هم نشان می دهد.
می بینید آدم وقتی یکسال در خدمت ولیّ خود بود، #آخر_سال است که به او اجازه می دهند که با او دوستانه حرف بزند. فرمود: شما اگر #دوست من هستید، کاری بکنید که من هم دوست شما بشوم.
📋 درس خارج فقه
📆 قم ؛ ۱۳۹۷/۰۲/۱۹
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#معرفی_کتاب #تفسیر_موضوعی #المیزان
#آیت_الله_سید_محمد_حسین_طباطبایی #علامه_طباطبایی #طباطبایی
🔅🔅🔅
🔰معرفی تفسیر «الميزان فى تفسيرالقرآن»(قسمت دوم)
📌شيوه تفسيرى علامه طباطبايی در المیزان
شيوه علامه طباطبايى در تفسير به اين شرح است كه در آغاز چند آيه از يك سوره را می آورد، پس از آن به بخشى تحت عنوان بيان آيات كه شامل مباحث موضوعى است، می پردازد. در اين قسمت غالبا مباحث لغوى، ادبى، توضيح معناى آيه با توجه به آيات نظير و مشابه و مسائل دلالتى آيه مطرح می شود. سپس در بخشى ديگر نقل و نقد احاديث و اخبار آغاز می گردد. در اين قسمت علامه از منابع گوناگون حديثى شيعه و سنى سود می جويد و عمده مطالب( بحث روايتى) را نقل و نقد دلالتى اين دسته از اخبار تشكيل می دهد.
🔹از اين قسمت كه بگذريم، مباحث مستقل موضوعى تفسير الميزان شايان ذكر است، زيرا مباحثى عميق و گسترده در زمينه كلام، فلسفه، اخلاق، علوم قرآن، فقه و مباحث اجتماعى در اين قسمت ديده می شود كه كمتر در تفاسير عصر يافت می گردد.
▫️مرحوم علامه خود در مقدمه اين تفسير جمع بندى فشرده اى به صورت زير به عنوان نتيجه و ره آورد اين شيوه آورده است:
1- معارف مربوط به اسما و صفات خدا همچون حيات، علم، قدرت و....
2- معارف مربوط به افعال خداى متعال همچون خلق، امر، اراده، مشيت، هدايت و....
3- معارف مربوط به واسطه هاى ميان خدا و انسان؛ مانند حجابها، لوح و قلم، عرش و....
4- معارف مربوط به انسان پيش از دنيا
5- معارف مربوط به انسان در دنيا از قبيل شناخت تاريخ نوع انسان، شناخت خود انسان، شناخت اصول اجتماعى انسان، شناخت نبوت، رسالت، وحى، الهام، كتاب، دين و....
6- معارف مربوط به انسان پس از دنيا يعنى برزخ و معاد.
7- معارف مربوط به اخلاق انسانى.
▫️در ذيل بيان هاى مذكور، بحثهاى روايى متفرق و گوناگونى از پيامبر و اهلبيت عليهم السلام از طريق عامه و خاصه آورده شده و نيز به مباحث گوناگون فلسفى، علمى، تاريخى، اجتماعى و اخلاقى پرداخته شده است.
▫️اما درباره آيات الاحكام از آنجا كه به فقه بازمی گردد، علامه از بحث پيرامون آنها پرهيز كرده است.
....ادامه دارد....
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
3.taha116-122.mp3
3.19M
#تلاوت_ماندگار
#قاریان
🔳فَقُلْنَا يَا آدَمُ إِنَّ هَذَا عَدُوٌّ لَكَ وَلِزَوْجِكَ فَلَا يُخْرِجَنَّكُمَا مِنَ الْجَنَّةِ فَتَشْقَى۱۱۷
◾️پس گفتيم اى آدم در حقيقت اين [ابليس] براى تو و همسرت دشمنى [خطرناك] است زنهار تا شما را از بهشت به در نكند تا تيره بخت گردى۱۱۷
🔈 استاد محمد اللیثی
🔘تلاوت سوره طه آیات ۱۱۶ تا ۱۲۲
🍁 صفحه قرآنی رحیق رو دنبال کنید رفقای عزیزم☺️
گروه :
https://eitaa.com/joinchat/2376204464C4bdef3b84d
کانال :
https://eitaa.com/joinchat/2952462340C4011b8cfbf
Al-Muddathir06.mp3
7.46M
#چشمه_حکمت #درس_گفتار
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق(تفسیر وقرآن پژوهی)
#تفسیر_قرآن
#آیت_الله_جوادی_آملی
#تفسیر_سوره_مدثر
#سوره_مدثر #مدثر #مدثر
🔅🔅🔅
💢 تفسیرصوتی سوره المدثر
📼 آیت الله جوادی آملی- جلسه ششم و پایانی
☘️☘️☘️
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جُستارهای قرآنی رحیق
#چشمه_حکمت #درس_گفتار
#تسنیم #سوره #مدثر
📌رساله عهد!!
▫️...ما سه تا کتاب فقهي داريم «العهد، اليمين، النذر»، ما نذر و يمين را ميفهميم که کجا نذر ميکنند، که حنث نذر شود، چه ميشود؛ اما عهد نداريم. عهد يعني چه؟ يعني بيا با من عهد ببند، من طرف عهد تو هستم. اين رساله عهد يعني عهد! يمين يعني چه؟ نذر يعني چه؟ تعهد است. انسان بايد کفاره بپردازد. «العهد، اليمين، النذر» اين سه تا کتاب از کتابهاي فقهي است که در همه کتابهاي فقهي ما هست. ما نذر را بلد هستيم، يمين را بلد هستيم، سوگند ياد ميکنيم؛ اما عهد نداريم. با چه کسي عهد ببنديم؟
▫️بعضي از بزرگان که مواظب کارشان بودند، رسالهاي دارند که من با خدا عهد بستم، عهد کردم که حرف لغو نزنم، شوخي نکنم، آبروي کسي را نبرم، عهد کردم که پُرخوري نکنم، نه نذر و نه يمين! آنها چيزي ديگر است. سومي يعني سومي! اين کتاب سوم از سه کتاب فقهي کنار هم است.
#آیت_الله_جوادی_آملی
📼فرازی از #درسگفتار سوره المدثر جلسه ششم
#آیت_الله_جوادی_آملی
🌹🌹🌹
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
09-havaye nafs.mp3
8.64M
#درس_اخلاق #اخلاق_و_تزکیه #اخلاق #تزکیه #مصباح
🔊مرحوم آیت الله #مصباح_یزدی (رضوان الله علیه) با موضوع هوای نفس(9)
🔶توجه: سلسله دروس اخلاقی حضرت استاد روزهای سه شنبه تقدیم دوستان می شود.
🍀🍀🍀
🖥برای ترویج و تبلیغ و انتشار آموزه های اصیل دینی خالصانه تلاش کنیم.
☘️☘️☘️ @rahighemakhtoom
✳️ جُستارهای قرآنی رحیق
#چشمه_حکمت #درس_گفتار
🔰برای اجتناب از کثرت پست ها برای مدتی فایل های صوتی استاد جوادی بارگذاری نمی شود/
در صورت نیاز دوستان به فایل متنی درس گفتار تفسیر حضرت استاد آیت الله جوادی آملی به پی وی ادمین اعلام فرمایند تا فایل برای آنان ارسال گردد.🌷
@rahighemakhtoom
#آموزش
#علوم_قرآنی
استاد آیت الله محمد هادی #معرفت
🔅🔅🔅
🔳سرانجام مصحف على(ع)
▫️سُليم بن قيس هلالى(متوفاى ٩٠ه.ق) - كه از اصحاب خاص اميرمؤمنان عليه السلام بود - از سلمان فارسى چنين روايت مىكند: «وقتى كه على عليه السلام بىمهرى مردم را نسبت به خود احساس كرد، در خانه نشست و از خانه بيرون نيامد تا آنكه قرآن را كاملاً جمعآورى كرد. قرآن پيش از جمعآورى حضرت، روى پارههاى كاغذ، تختههاى نازك شده و ورقها نوشته شده و بهصورت پراكنده بود. على عليه السلام به اين وصيت عمل كرد؛ ولى به دلايلى از او پذيرفته نشد. اما از آنجايى كه قرآن زيربناى جامعۀ اسلامى و مرجع تشريع آيين اسلام بود، ضرورت داشت تا خلفاى وقت از ديگر كاتبان كلام الهى استفاده كرده و قرآن را از روى قطعات چوب و استخوان و سينههاى حافظان قرآن فراهم و ضبط كنند؛ به خصوص آنكه در جنگ يمامه هفتاد تن و به قولى چهارصد تن از حافظان قرآن به شهادت رسيدند و اين زنگ خطرى براى مسلمانان بود.
▫️بنابراين ابوبكر از زيدبنثابت خواست تا قرآن را جمع آورى كند. زيد مىگويد: ابوبكر مرا فراخواند و پس از مشاوره با عمر - كه در آنجابود - گفت: بسيارى از قاريان و حافظان قرآن در حادثۀ يمامه كشته شدهاند و بيم آن مىرود كه در موارد مشابه نيز گروهى ديگر كشته شوند و قسمت عمدۀ قرآن از بين برود.
▫️آنگاه جمعآورى قرآن را مطرح ساخت. گفتم: چگونه مىخواهيد كارى كنيد كه پيامبر صلى الله عليه و آله آنرا انجام نداد؟ گفتند: اين كار ضرورت دارد و بايد انجام شود. و آن اندازه سخن گفتند و به من اصرار ورزيدند تا آنرا پذيرفتم. آنگاه ابوبكر به من گفت: مىبينم كه جوان عاقلى هستى و هرگز ما به تو انديشۀ ناروا نمىداريم. تو كاتب وحى رسول خدا بودى. اينكار را دنبال كن و به خوبى انجام ده. زيد مىگويد: سنگينى اينكار كه بر من تحميل شدهبود از تحمّل كوه گران سختتر بود، ولى بهناچار آنرا پذيرفتم و قرآن را كه بر صفحاتى از سنگ و چوب نوشته شدهبود، جمعآورى كردم.
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
پاسداشت موهبت های الهی ماه شعبان.عبداللهی.۱۴۰۱۱۱۰.mp3
10.35M
📌 پاسداشت ماه شعبان
▪️ الْعَبَّاسِ بْنِ هِلاَلٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا اَلْحَسَنِ عَلِيَّ بْنَ مُوسَى اَلرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَقُولُ: مَنْ صَامَ مِنْ شَعْبَانَ يَوْماً وَاحِداً اِبْتِغَاءَ ثَوَابِ اَللَّهِ دَخَلَ اَلْجَنَّةَ وَ مَنِ اِسْتَغْفَرَ فِي كُلِّ يَوْمٍ مِنْ شَعْبَانَ سَبْعِينَ مَرَّةً حُشِرَ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ فِي زُمْرَةِ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ وَجَبَتْ لَهُ مِنَ اَللَّهِ اَلْكَرَامَةُ وَ مَنْ تَصَدَّقَ فِي شَعْبَانَ بِصَدَقَةٍ وَ لَوْ بِشِقِّ تَمْرَةٍ حَرَّمَ اَللَّهُ جَسَدَهُ عَلَى اَلنَّارِ وَ مَنْ صَامَ ثَلاَثَةَ أَيَّامٍ مِنْ شَعْبَانَ وَ وَصَلَهَا مِنْ صِيَامِ شَهْرِ رَمَضَانَ كَتَبَ اَللَّهُ لَهُ صَوْمَ شَهْرَيْنِ مُتَتٰابِعَيْنِ.
▪️ از عباس بن هلال نقل است كه گفته: از امام رضاعليه السّلام)شنيدم كه مىگفت:هر كه روزى از ماه شعبان را براى خدا روزه بدارد به بهشت درآيد و هر كه در هر روز از شعبان هفتاد بار استغفار كند آمرزيده شود و در قيامت در گروه پيامبر(صلّى الله عليه و آله)محشور باشد و از سوى خدا احترام وى واجب گردد.و هر كه در شعبان صدقهيى دهد اگر چه نيمهيى از خرما باشد،خدا وى را بر دوزخ حرام گرداند و هر كه سه روز از شعبان را روزه دارد و آن را به رمضان بپيوندد پاداش روزۀ دو ماه را در نامۀ كردار وى نگارند.
🔊استاد عبداللهی مدیر صفحه قرآنی رحیق
@rahighemakhtoom