قرآن ترجمه المیزان
سوره 11
سوره مبارکه هود
صفحه 222
۞ وَمَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا ۚ كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ (6)
و هيچ جنبنده اى در زمين نيست مگر اينکه روزيش تنها بر خداوند است و جايگاه دائمى آن و جايگاه موقتش را مى داند; همه در کتاب روشنى [ثبت]است. (6)
وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ وَكَانَ عَرْشُهُ عَلَى الْمَاءِ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا ۗ وَلَئِنْ قُلْتَ إِنَّكُمْ مَبْعُوثُونَ مِنْ بَعْدِ الْمَوْتِ لَيَقُولَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا إِنْ هَٰذَا إِلَّا سِحْرٌ مُبِينٌ (7)
و او کسى است که آسمانها و زمين را در شش روز آفريد و پيشتر ، عرشش بر آب [مستقر] بود; تا بيازمايد شما را که کدامتان نيکو کردارتر است و اگر بگويى: <شما پس از مرگ يقيناً برانگيخته مى شويد>; همانا کسانى که کافر شدند ، خواهند گفت: <نيست اين [سخن] مگر افسونى آشکار>. (7)
وَلَئِنْ أَخَّرْنَا عَنْهُمُ الْعَذَابَ إِلَىٰ أُمَّةٍ مَعْدُودَةٍ لَيَقُولُنَّ مَا يَحْبِسُهُ ۗ أَلَا يَوْمَ يَأْتِيهِمْ لَيْسَ مَصْرُوفًا عَنْهُمْ وَحَاقَ بِهِمْ مَا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ (8)
همانا اگر عذاب را تا مدتى محدود از ايشان به تأخير اندازيم ، يقيناً خواهند گفت: <چه چيز آن را باز مى دارد؟> بدانند! در آن روز که به سراغشان آيد ، از آنان باز گردانده نمى شود و همان [عذابى] که به استهزايش مى گرفتند ، ايشان را فرا خواهد گرفت. (8)
وَلَئِنْ أَذَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنَّا رَحْمَةً ثُمَّ نَزَعْنَاهَا مِنْهُ إِنَّهُ لَيَئُوسٌ كَفُورٌ (9)
و اگر به انسان از ناحيه خويش رحمتى بچشانيم ، سپس آن را از او بازگيريم ، به يقين بسيار نااميد و ناسپاس خواهد شد. (9)
وَلَئِنْ أَذَقْنَاهُ نَعْمَاءَ بَعْدَ ضَرَّاءَ مَسَّتْهُ لَيَقُولَنَّ ذَهَبَ السَّيِّئَاتُ عَنِّي ۚ إِنَّهُ لَفَرِحٌ فَخُورٌ (10)
و اگر پس از گزندى که به او رسيده است نعمتى به وى بچشانيم ، حتماً خواهد گفت: <همه رنجها از من دور شد>. همانا او [در اين حال ]شادمان و بر خود بسى بالنده است. (10)
إِلَّا الَّذِينَ صَبَرُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَٰئِكَ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَأَجْرٌ كَبِيرٌ (11)
مگر کسانى که شکيبايى ورزيده و کارهاى شايسته انجام دادند; اينانند که بر ايشان آمرزش و پاداشى بزرگ است. (11)
فَلَعَلَّكَ تَارِكٌ بَعْضَ مَا يُوحَىٰ إِلَيْكَ وَضَائِقٌ بِهِ صَدْرُكَ أَنْ يَقُولُوا لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْهِ كَنْزٌ أَوْ جَاءَ مَعَهُ مَلَكٌ ۚ إِنَّمَا أَنْتَ نَذِيرٌ ۚ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ وَكِيلٌ (12)
پس براى اينکه نگويند: <چرا گنجى بر او فرستاده نشده يا فرشته اى همراه او نيامده است> ، در اين خطر هستى که برخى از آنچه را به تو وحى مى شود وانهى ، در حالى که سينه ات از آن به تنگ مى آيد. تو فقط اخطار کننده اى و خداوند بر هر چيزى نگهبان است. (12)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۲۲🌷
انسان های كم طاقت و مغرور:
زندگی انسان، مانند سكّه ای دوروست كه در هر زمانی یك طرف آن نمایان است. یك روی این سكّه، خوشی ها و نعمت ها، و روی دیگرش، مصیبت ها و سختی هاست. گاهی دنیا و امكاناتش به انسان رو می آورد و مطابق میل او پیش می رود، و گاهی نعمت ها از او گرفته می شود و انسان به هر راهی كه پا می گذارد، به بن بست می رسد. انسان ها امّا در برابر این دو حالت، عكس العمل های متفاوتی نشان می دهند.
بسیاری از افراد كه دنیا و آفریدگار آن را به درستی نمی شناسند و نمی دانند كه چرا در آن حضور دارند و سرانجام به كجا می روند، با دگرگونی های دنیا تغییر می كنند و با هر بادی به این سو و آن سو پرت می شوند. هنگامی كه سختی ها به آنان رو می آورد و نعمت های خدا از آنان گرفته می شود، از همه جا نومید می شوند و لب به ناشكری باز می كنند و گاهی بر سر خدا نیز فریاد می كشند كه این چه روزگاری است كه برای ما مقرّر كرده ای و چرا تمام مصیبت های جهان را بر ما فرود آورده ای. وقتی هم كه سكّه ی زندگی شان برمی گردد و مشكلات یكی پس از دیگری حل می شوند، همه ی گذشته شان را به فراموشی می سپرند و به جای شكر خدا، از شانس و اقبال سخن می گویند و خودشان را گم می كنند و به دیگران فخر می فروشند؛ غافل از اینكه آن سختی ها و این خوشی ها، همگی بخشی از امتحان خداست که گاهی به صورت نعمت و گاهی به صورت سختی نمایان می شود، و هدف از آن، روشن شدن میزان بندگی افراد بوده است. آری، دنیا بر اساس قوانین خدا پدید آمده است، و طبق این قوانین، خوشی ها و ناخوشی ها سراغ انسان می آید؛ امّا در هر دو حالت، ذرّه بین خدای جهان آفرین بر وجود بندگانش قرار دارد تا معلوم شود که آن ها آنقدر قدرشناس هستند كه با پدید آمدن مشكلات، آفریدگار مهربان خود را فراموش نكنند و به جای ناسپاسی، صبر و تحمّل نمایند و به درگاه خدا رو آورند و از او بخواهند كه مشكلشان را حل کند یا نه؛ و آیا در هنگام آسایش و راحت، آنقدر معرفت دارند كه پروردگارشان را از یاد نبرند و ثروت و قدرت زودگذر، آنان را از خدا و سپاس او غافل نکند. این آیات پس از نكوهش دسته ی یکم، افرادی را ستایش میكند كه در مشكلات صبر می كنند و در خوشی ها، با انجام كارهای شایسته، شكر نعمت های خدا را به جای می آورند. امیر مؤمنان علی در سخن حكیمانه ای فرموده است: «روزگار، دو روز است؛ روزی كه به سود توست، و روزی كه به ضرر توست، بنابراین هنگامی كه به سود توست، سرمستی مكن، و روزی كه به ضرر توست، شكیبا باش.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قهر زن و شوهر ممنوع ⛔️
♻️ استاد پناهیان
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
اصرار بر كنترل کودک براي اينكه دقیقاً
“همانی بشود كه ما می خواهيم”
دو نتيجه در پی خواهد داشت:
🔸يا يك رُبات حرف گوش کن و همیشه تسلیم خواهیم داشت
🔸و یا یک آشوبگر و یاغی که هر مرزی را در می شکند.
نتیجه وسواسها و اصرارهای بی مورد والدین بر آنچه الگوی از پیش ساخته تربیتی خود ساخته اند، این دو مورد است و حد وسطی هم ندارد!
پس اولاً هیچگاه لباس از پیش بریده ای را برای تربیت کودکمان قواره نکنیم...
و ثانیاً روی نسخه های تربیتی خود و دیگران اصرار بیش از اندازه نداشته باشیم...شاید این نسخه متناسب با کودک ما نباشد!
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
♦️ قالیچه سوخته چقدر بها دارد؟🤔🤔
🏴السلام علیک یا ابا عبدالله(علیه السلام)
👈مردی ﺑﺪﻫﮑﺎﺭ ﺷده بود، يك ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ توی خونه ﺩﺍﺷﺖ،
ﮔﻮﺷﻪ ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ ﺳﻮﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ.
مجبور بود، همون رو برداشت برد بازار برای فروش.
ﻫﺮ ﻣﻐﺎﺯﻩﺍﯼ كه ﻣﯿﺮﻓﺖ، ﻣﯿﮕﻔﺘﻦ: ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ ﺍﮔﻪ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﻮد ۵۰۰ تومن ﻣﯽﺍﺭﺯﯾﺪ،
ﺍﻣﺎ ﺣﺎﻻ ﮐﻪ ﺳﻮﺧﺘﻪ ﻣﺎ ١٠٠ ﯾﺎ ۱۵۰ تومن ﺑﯿﺸﺘﺮ نمیخریم.
ﮔﺮﻓﺘﺎﺭ ﺑﻮﺩ و به ﺍﻣﯿﺪ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺨﺮﻥ ﺍﺯ اﯾﻦ ﻣﻐﺎﺯﻩ ﺑﻪ ﺍﻭﻥ ﻣﻐﺎﺯﻩ میرفت.
داخل ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻐﺎﺯﻩ ﻫﺎ، حاج جواد فرش چی ﻣﻐﺎﺯﻩ ﺩﺍﺭ، از منصف های بازار و از ارادتمندان اهل بیت(علیهم السلام) پرﺳﯿﺪ:
قالی خوبیه، چرا ﻗﺎﻟﯽ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺑﯽ ﺭﻭ ﻣﺮﺍﻗﺒﺖ ﻧﮑﺮﺩﯾﺪ؟
ﮔﻔﺖ: ﻣﻨﺰﻟﻤﻮﻥ ﺭﻭﺿﻪ ﺩﺍﺷﺘﯿﻢ،
ﻣﻨﻘﻞ ﭼﺎﯾﯽ ﺭﻭﯼ ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻟﯽ ﺑﻮﺩ، ﺫﻏﺎلها ﺭﯾﺨﺖ و ﻗﺎﻟﯽ ﺳﻮﺧﺖ.
حاج جواد یک تکونی به خودش داد: گفتی ﺗﻮ ﺭﻭﺿﻪ ﺳﻮﺧﺘﻪ؟
گفت: بله.
گفت: ﺍﯾﻦ ﺍﮔﻪ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﻮد ۵۰۰ تومن ﻣﯽﺍﺭﺯﯾﺪ ﺍﻣﺎ ﺣﺎﻻ ﮐﻪ ﺑﺮﺍی اﺭﺑﺎﺏ ﻣﻦ ﺳﻮﺧﺘﻪ ﻣﻦ ١ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺍﺯﺕ ﻣﯿﺨﺮﻡ.🤍😭
قالیچه رو خرید و روی میزش پهن کرد و
تا آخر عمرش روی قسمت سوخته قالیچه که به اندازه کف دست بود گل محمدی پرپر میکرد و دوستان صمیمی و همکارانش همه به نیت تبرک یک پر از گل را برداشته تو چایی شون می ریختند.
✳️ اوﻥ ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ تو روضه سوخته ﺑﻮﺩ قیمت گرفت،
کاش دلمون تو روضهها بسوزه.
اونوقت بگیم: یا امام حسین(علیه السلام) دل سوخته رو چند میخری ؟!
❣️هر چیز در عزای حسین سوخته شد ارزش دارد
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6023801618162517146.mp3
1.85M
🔸ترتیل صفحه 223 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 11
سوره مبارکه هود
صفحه 223
أَمْ يَقُولُونَ افْتَرَاهُ ۖ قُلْ فَأْتُوا بِعَشْرِ سُوَرٍ مِثْلِهِ مُفْتَرَيَاتٍ وَادْعُوا مَنِ اسْتَطَعْتُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (13)
بلکه مى گويند: <آن را بافته است> ، بگو: <[اگر اين گونه است و] اگر راستگو هستيد ، ده سوره ساختگى همانند آن بياوريد و جز خدا هر کس را که مى توانيد فرا خوانيد>. (13)
فَإِلَّمْ يَسْتَجِيبُوا لَكُمْ فَاعْلَمُوا أَنَّمَا أُنْزِلَ بِعِلْمِ اللَّهِ وَأَنْ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖ فَهَلْ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (14)
پس اگر شما را اجابت نکردند ، بدانيد که آنچه نازل شده ، به علم خداوند است و اينکه معبودى جز او نيست; پس آيا شما تسليم و پذيراييد. (14)
مَنْ كَانَ يُرِيدُ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا وَزِينَتَهَا نُوَفِّ إِلَيْهِمْ أَعْمَالَهُمْ فِيهَا وَهُمْ فِيهَا لَا يُبْخَسُونَ (15)
کسانى که هماره زندگانى دنيا و زيور آن را بخواهند ، [نتايج ]تلاشهايشان را در آن جابه تمامى به آنان مى دهيم و به ايشان در آنها (نتايج تلاشها) کم و کاستى واردنمى شود. (15)
أُولَٰئِكَ الَّذِينَ لَيْسَ لَهُمْ فِي الْآخِرَةِ إِلَّا النَّارُ ۖ وَحَبِطَ مَا صَنَعُوا فِيهَا وَبَاطِلٌ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (16)
اينان کسانى اند که در آخرت جز آتش بر ايشان نخواهد بود و آنچه در دنيا از اعمال نيک کردند ، نابود شده و آنچه [از ساير اعمال] انجام مى دادند تباه است. (16)
أَفَمَنْ كَانَ عَلَىٰ بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّهِ وَيَتْلُوهُ شَاهِدٌ مِنْهُ وَمِنْ قَبْلِهِ كِتَابُ مُوسَىٰ إِمَامًا وَرَحْمَةً ۚ أُولَٰئِكَ يُؤْمِنُونَ بِهِ ۚ وَمَنْ يَكْفُرْ بِهِ مِنَ الْأَحْزَابِ فَالنَّارُ مَوْعِدُهُ ۚ فَلَا تَكُ فِي مِرْيَةٍ مِنْهُ ۚ إِنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يُؤْمِنُونَ (17)
پس آيا کسانى که از ناحيه پروردگارشان بر دليل روشنى متکى هستند و در پى ايشان است [و تأييدشان مى کند ]گواهى از ناحيه او و [نيز] کتاب موسى که پيش از آن بوده در حالى که پيشوا و رحمت است ، [مانند کسانى اند که اين گونه نيستند]؟ اينان به آن (قرآن) ايمان مى آورند و هر کس از آن گروهها بدان کفر ورزد ، ميعادش آتش است; پس مبادا درباره آن در ترديد باشى; زيرا آن سراسر حق است و از جانب پروردگار توست ، ولى بيشتر مردم ايمان نمى آورند. (17)
وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَىٰ عَلَى اللَّهِ كَذِبًا ۚ أُولَٰئِكَ يُعْرَضُونَ عَلَىٰ رَبِّهِمْ وَيَقُولُ الْأَشْهَادُ هَٰؤُلَاءِ الَّذِينَ كَذَبُوا عَلَىٰ رَبِّهِمْ ۚ أَلَا لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الظَّالِمِينَ (18)
و کيست ستمکارتر از کسانى که بر خداوند دروغ بافته اند. آنان بر پروردگارشان عرضه مى شوند و گواهان خواهند گفت: <اينان کسانى اند که بر پروردگار خويش دروغ بستند>. هان لعنت خداوند بر ستمگران باد. (18)
الَّذِينَ يَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ وَيَبْغُونَهَا عِوَجًا وَهُمْ بِالْآخِرَةِ هُمْ كَافِرُونَ (19)
کسانى که از راه خدا روى مى گردانند و براى آن کجى مى جويند و آنان به سراى آخرت کافرند. (19)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۲۳🌷
پاداش دنیاپرستان:
مطالعه و بررسی زندگی جانداران، گویای این حقیقت است كه هر جانداری از لحظه ی آغاز حیات، برای رشد و تكامل، در وضع ویژه ای قرار می گیرد و پس از استفاده از آن وضع، آن را ترك كرده، برای گذراندن مرحله ی بعد، در وضع جدیدی حاضر می شود. برای نمونه، گیاهان در ابتدا در پوسته ی دانه هستند، سپس در دل خاك قرار می گیرند و پس از مدّتی به دنیای روی زمین قدم می گذارند؛ یا پستانداران مدّتی را در دنیای رَحِم می گذرانند، سپس آن دنیای تنگ و تاریك را رها كرده، به دنیای بسیار بزرگتری وارد می شوند؛ یا پرندگان چند روزی را در تخم سپری می كنند و پس از رشد كافی، دیواره ی آن را شكسته، به جهان جدید پا می گذارند. به راستی اگر هر یك از این جانداران، بیش از حدّ نیاز در وضع ابتدایی خود بماند، چه اتّفاقی برایش می افتد؟ اگر دانه از خاك بیرون نیاید، اگر پستاندار از رحم مادرش خارج نشود، و اگر پرنده، پوسته ی تخم را نشكند، چه انجامی خواهد یافت؟ فرض كنید كه جنینِ انسان نیز اختیار داشته باشد و به محیط جنینی خود بیش از حد دل ببندد و نخواهد به دنیا پا گذارد. روشن است كه پس از مدّت مشخّص، یعنی 9 ماه، او از بین خواهد رفت! زندگی دنیا نیز برای انسان ها، یكی از مراحل رشد و تكامل است كه هر انسانی باید بر اساس صلاحدید پروردگار هستی، مدّتی را در آن سپری كند و برای مرحله ی بعدی زندگی اش، امكاناتی را فراهم آورد؛ یعنی كارهای شایسته ای كه در پرتو ایمان، سعادت او را در جهان پس از مرگ تضمین می كند. طبیعی است که انسان برای زندگی در دنیا، به اسباب و وسایلی نیاز دارد؛ اسبابی مانند خانه، وسیله ی نقلیه، پول، لباس، غذا و...؛ امّا نباید فراموش کنیم که اینها، اسباب گذراندن این مرحله ی مهم هستند، و نه هدف زندگی ما. آری، اگر جای این وسایل با هدف عوض شود، انسان به دنیا و زیبایی های گذرایش دل می بندد و تمام آرزویش ماندن در دنیا و حفظ اسباب و وسایل زندگی و افزودن بر آنها می شود. به همین سبب، از انتقال به مرحله ی بعد یعنی جهان آخرت تنفّر پیدا می کند و با هر کس و هر چیز که از رفتن و دل کندن سخن بگوید، مقابله می کند. از همین رو، دشمنان اصلی پیامبران، دنیاپرستان بوده و هستند. خداوند در این آیات بروشنی بیان می فرماید که افرادی که در زندگی فقط و فقط در پی دنیا و زرق و برق و لذّاتش هستند، در آخرت هیچ بهره ای از پاداش الهی نخواهند داشت، و اگر کارهای به ظاهر خوبی هم داشته باشند، در همین دنیا نتیجه ی آن را بدون کم و کاست می بینند. مثلاً منکران خدا که برای رسیدن به شهرت یا ثروت، به کارهای خوب و انسان دوستانه دست می زنند، در دنیا مشهور و ثروتمند می شوند؛ یا کسانی که برای خوشآمد دیگران کار خوبی انجام می دهند، پاداش خود را با تشویق ایشان دریافت می کنند. بر اساس روایات اهلبیت، خداوند کارهای بظاهر خوب افرادی را که با او سر دشمنی دارند نیز بی پاداش نمی گذارد؛ بلکه با دادن نعمت هایی فراتر از لیاقتشان در همین دنیا، از آنان سپاسگزاری می کند؛ نعمت هایی مانند سلامت، ثروت، امنیّت و حتّی جان کندن راحت. چنین افرادی امّا در آخرت بهره ای از بهشت نخواهند داشت.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
14.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فرزندآوری
به نظر من ارزش داره آدم الان یه مقدار سختی را تحمل کنه برا آیندش😉
کلیپ رو ببینید 👌
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرزندپروری
🔰 چجوری بچههامون رو تحول خواه تربیت کنیم؟
🎙#استاد_صحرایی
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
13.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#موبایل
#سواد_رسانه
فیلمی بدون کلام و مفهومی، در معرفی کارکرد مهمترین ابزار جهت بی دین شدن و بی تربیت شدن فرزندانمان😭😔
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6026085935173600335.mp3
1.91M
🔸ترتیل صفحه 224 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 11
سوره مبارکه هود
صفحه 224
أُولَٰئِكَ لَمْ يَكُونُوا مُعْجِزِينَ فِي الْأَرْضِ وَمَا كَانَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ۘ يُضَاعَفُ لَهُمُ الْعَذَابُ ۚ مَا كَانُوا يَسْتَطِيعُونَ السَّمْعَ وَمَا كَانُوا يُبْصِرُونَ (20)
اينان در زمين از دسترس خارج نبوده اند و جز خداوند ياوران و سرپرستانى نداشته اند; عذابشان دو چندان مى شود; آنان نه بر شنيدن توانا بودند و نه مى ديدند. (20)
أُولَٰئِكَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَضَلَّ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَفْتَرُونَ (21)
اينان کسانى اند که خويشتن را تباه کردند و آنچه به دروغ مى بافتند به ايشان دسترسى پيدا نکرد. (21)
لَا جَرَمَ أَنَّهُمْ فِي الْآخِرَةِ هُمُ الْأَخْسَرُونَ (22)
ناگزير آنانند که در سراى آخرت زيانکارترينند. (22)
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَخْبَتُوا إِلَىٰ رَبِّهِمْ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (23)
همانا کسانى که ايمان آوردند و کارهاى شايسته کردند و در برابر پروردگارشان خاضع بودند ، اينان اهل بهشتند; ايشان در آن جاودانه اند. (23)
۞ مَثَلُ الْفَرِيقَيْنِ كَالْأَعْمَىٰ وَالْأَصَمِّ وَالْبَصِيرِ وَالسَّمِيعِ ۚ هَلْ يَسْتَوِيَانِ مَثَلًا ۚ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ (24)
مَثل آن دو گروه مَثل نابينا و ناشنوا و بينا و شنواست. آيا مَثل آنها همسان است؟ پس آيا متوجه نمى شويد؟ (24)
وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَىٰ قَوْمِهِ إِنِّي لَكُمْ نَذِيرٌ مُبِينٌ (25)
و هر آينه فرستاديم نوح را به سوى قومش ، [او گفت:]<همانا من شما را اخطار کننده اى روشنگرم>; (25)
أَنْ لَا تَعْبُدُوا إِلَّا اللَّهَ ۖ إِنِّي أَخَافُ عَلَيْكُمْ عَذَابَ يَوْمٍ أَلِيمٍ (26)
با اين پيام که مپرستيد مگر خداوند را. من بر شما از عذاب روزى دردناک جدّاً هراسانم. (26)
فَقَالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ قَوْمِهِ مَا نَرَاكَ إِلَّا بَشَرًا مِثْلَنَا وَمَا نَرَاكَ اتَّبَعَكَ إِلَّا الَّذِينَ هُمْ أَرَاذِلُنَا بَادِيَ الرَّأْيِ وَمَا نَرَىٰ لَكُمْ عَلَيْنَا مِنْ فَضْلٍ بَلْ نَظُنُّكُمْ كَاذِبِينَ (27)
پس مهترانى از قومش که کفر ورزيدند ، گفتند: <نمى بينيم تو را مگر بشرى همانند خودمان و نمى بينيم تو را که پيرويت کرده باشند ، جز کسانى که ايشان فرومايگان ما هستند. [اينها پيرويت کردند] نسنجيده و بى تأمل و نمى بينيم که شما بر ما هيچ مزيّتى داشته باشيد; بلکه شما را دروغگو مى پنداريم>. (27)
قَالَ يَا قَوْمِ أَرَأَيْتُمْ إِنْ كُنْتُ عَلَىٰ بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّي وَآتَانِي رَحْمَةً مِنْ عِنْدِهِ فَعُمِّيَتْ عَلَيْكُمْ أَنُلْزِمُكُمُوهَا وَأَنْتُمْ لَهَا كَارِهُونَ (28)
گفت: <اى قوم من! مرا خبر دهيد اگر بر دليل روشنى که از ناحيه پروردگارم است ، متکى باشم و از نزد خودش به من رحمتى بخشيده باشد که بر شما پوشانده شده باشد ، آيا شما را به [پذيرش ]آن وادار مى کنيم در حالى که آن را ناپسند مى داريد. (28)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۲۴🌷
نشانه ی ایمان:
همه می دانیم که ایمان به خدا و پذیرش اصول دین، تقلیدی نیست؛ یعنی هر مسلمان باید وجود خدا، نبوّت پیامبر، امامت امامان و وجود عالم پس از مرگ را بر اساس دلایل عقلی بپذیرد؛ نه با شنیدن از پدر و مادر یا افراد دیگر. امّا هنگامی که حقّانیّت دین خدا برای انسان ثابت شد و یقین کرد که قرآن، پیامبر و امامان از سوی آفریدگار هستی سخن می گویند و برنامه ی سعادتش را برای او آورده اند، با اعتماد کامل به ایشان، آن برنامه را می پذیرد و به طور کامل به آن عمل می کند. حتّی ممکن است علّت برخی از دستورهای دین را به درستی نفهمد و نتواند پرده از اسرار همه ی احکام خدا بردارد؛ امّا چون پیش از این، به درست بودن دین اطمینان پیدا کرده، بی چون و چرا آن را می پذیرد و در برابرش تسلیم می شود؛ درست مانند بیماری که پس از تحقیق فراوان، پزشک ماهری را برای درمان خود انتخاب کرده و به دستورهای دارویی و غذایی او کامل عمل می کند؛ در حالی که ممکن است از علّت تمام آن دستورها آگاهی نداشته باشد. خدای بزرگ در این آیه به همین نکته اشاره فرموده و یکی از نشانه های افراد باایمان را «فروتنی و تسلیم در برابر خود» برشمرده است. پیشوایان معصوم ما نیز این ویژگی را نشانه ی ایمان راستین انسان دانسته اند. در روایتی می خوانیم که شخصی از امام صادق پرسید: «پیامبران چگونه می فهمند پیامبر شده اند؟» حضرت فرمود: «پرده ی غیب از جلوی چشمانشان کنار می رود.» او پرسید: «چگونه انسان باایمان می فهمد که ایمانش حقیقی است؟» امام فرمود: «به اینکه در برابر دستورهای خدا تسلیم می شود یا خیر.» در روایت دیگری می خوانیم که یکی از یاران امام باقر به آن حضـرت گفت: «شخصی از شیعیان با ما نشست و برخاست دارد. هر سخنی از شما می شنود، می-گوید: [در برابر فرمایش امامان] تسلیم باشید؛ تا آنجا که به «سِلم» (شخص تسلیم شده) معروف است، و هر گاه می آید، دوستان ما می گویند: سِلم آمد!» امام باقر فرمود: «براستی اهل تسلیم رستگار شدند. اهل تسلیم، پاکان و شرافتمندان حقیقی هستند.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
پرخاشگری کودک و لجبازی.mp3
6.68M
#سؤال_مخاطب
دختری دارم نه ساله که پرخاشگری زیاد میکند و تمام وقت خود را در منزل صرف دیدن کارتون و بازی با تبلت میکند.با تکرار فراوان باید وسایلش را جمع کند.
واقعا خیلی دارم اذیت میشم.اصلا به حرفهایم گوش نمیدهد.میشه لطفاً بنده را راهنمایی بفرمایید.
#پرخاشگری_کودک
#لجبازی_کودک
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
⭕️ | خلأ عاطفی
✍️ رابطه عاطفی با برادر و خواهر، یک نیاز است. خانوادههایی که تکفرزند هستند، بهخاطر نداشتن این رابطه عاطفی، مستعدّ مشکلات روحی همچون وابستگی افراطی به دیگران هستند.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
چرا به بچهها استقلال نمیدیم؟
۱.دلسوزی افراطی
۲. بیاعتمادی به فرزندان
۳. حساسیت بیشاز حد نسبت به تصمیم یا عمل اشتباه
بعضی والدین به حدی نگران اشتباه کردن بچهها هستن که صورت مساله رو پاک میکنن و کلا اجازه نمیدن بچه تصمیمی بگیره 😳
اصن چرا فکر میکنیم هر تصمیمی که بچهها میگیرن باید درست باشه؟ چرا فرصت اشتباه بهشون ندیم؟ 🤔
آخه همه اشتباها که خطرناک و غیر قابل جبران نیستن.
مثلا اگه بچهها بدون کمک یا نظارت
والدین برنامه کلاسیشون رو بچینن
چه خطری تهدیدشون میکنه؟ 📚
نهایتا چندبار اولیکم اشتباه میکنن
شاید دعوا هم بشن، ولی در عوض
یاد میگیرن دیگه، نه؟
❗️حواسمون باشه❗️
بچههایی که بهشون اجازه تجربه کردن داده نمیشه، بعدها خیلی اشتباه میکنن.
اما در عوض اگه بچه #خود_اتکا بار بیاد، تو سنین بالا تصمیمها و عملهای خیلی دقیقی خواهد داشت 👌
#استقلال_کودک
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6030589534800971280.mp3
2.11M
🔸ترتیل صفحه 225 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 11
سوره مبارکه هود
صفحه 225
وَيَا قَوْمِ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مَالًا ۖ إِنْ أَجْرِيَ إِلَّا عَلَى اللَّهِ ۚ وَمَا أَنَا بِطَارِدِ الَّذِينَ آمَنُوا ۚ إِنَّهُمْ مُلَاقُو رَبِّهِمْ وَلَٰكِنِّي أَرَاكُمْ قَوْمًا تَجْهَلُونَ (29)
و اى قوم من! هيچ مالى از شما در برابر آن (ابلاغ رسالت) درخواست نمى کنم. پاداش من جز بر خداوند نيست و من طرد کننده کسانى که ايمان آورده اند نيستم; زيرا آنان ملاقات کنندگان پروردگار خويشند و ليکن من مى بينم شما مردمى هستيد که نادانى مى کنيد. (29)
وَيَا قَوْمِ مَنْ يَنْصُرُنِي مِنَ اللَّهِ إِنْ طَرَدْتُهُمْ ۚ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ (30)
و اى قوم من! اگر آنان را طرد کنم چه کسى مرا يارى مى کند و از [کيفر ]خدا خلاصى مى دهد. پس آيا متوجه نمى شويد؟. (30)
وَلَا أَقُولُ لَكُمْ عِنْدِي خَزَائِنُ اللَّهِ وَلَا أَعْلَمُ الْغَيْبَ وَلَا أَقُولُ إِنِّي مَلَكٌ وَلَا أَقُولُ لِلَّذِينَ تَزْدَرِي أَعْيُنُكُمْ لَنْ يُؤْتِيَهُمُ اللَّهُ خَيْرًا ۖ اللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا فِي أَنْفُسِهِمْ ۖ إِنِّي إِذًا لَمِنَ الظَّالِمِينَ (31)
و به شما نمى گويم که گنجينه هاى خداوند نزد من است و نه اين که غيب مى دانم و نمى گويم که من فرشته ام و درباره کسانى که چشمان شما حقير [شان] ديده است ، نمى گويم که خداوند هرگز خيرى به آنان نمى بخشد. خداوند به آنچه در ضميرهايشان است ، داناتر است; چرا که من در اين صورت بى ترديد از ستمکاران خواهم بود>. (31)
قَالُوا يَا نُوحُ قَدْ جَادَلْتَنَا فَأَكْثَرْتَ جِدَالَنَا فَأْتِنَا بِمَا تَعِدُنَا إِنْ كُنْتَ مِنَ الصَّادِقِينَ (32)
گفتند: <اى نوح! همانا با ما مناظره کردى و بسيار به بحث و جدل با ما پرداختى. پس اگر از راستگويانى براى ما بياور آنچه را هماره به ما وعده مى دهى!> (32)
قَالَ إِنَّمَا يَأْتِيكُمْ بِهِ اللَّهُ إِنْ شَاءَ وَمَا أَنْتُمْ بِمُعْجِزِينَ (33)
گفت: <فقط خداوند است که اگر بخواهد آن را برايتان مى آورد و شما هم از دسترس [او ]خارج نمى شويد>. (33)
وَلَا يَنْفَعُكُمْ نُصْحِي إِنْ أَرَدْتُ أَنْ أَنْصَحَ لَكُمْ إِنْ كَانَ اللَّهُ يُرِيدُ أَنْ يُغْوِيَكُمْ ۚ هُوَ رَبُّكُمْ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ (34)
<و چنان چه خداوند خواسته باشد شما را به بيراهه اندازد ، اگر بخواهم شما را نصيحت کنم ، نصيحت من به شما سودى نمى رساند. او پروردگار شماست و تنها به او باز گردانده مى شويد>. (34)
أَمْ يَقُولُونَ افْتَرَاهُ ۖ قُلْ إِنِ افْتَرَيْتُهُ فَعَلَيَّ إِجْرَامِي وَأَنَا بَرِيءٌ مِمَّا تُجْرِمُونَ (35)
بلکه مى گويند آن [قرآن] را بافته است: بگو: <اگر آن را بافته باشم گنه کارى من تنها بر [ذمّه] خودم است و من از گنه کارى شما به دورم>. (35)
وَأُوحِيَ إِلَىٰ نُوحٍ أَنَّهُ لَنْ يُؤْمِنَ مِنْ قَوْمِكَ إِلَّا مَنْ قَدْ آمَنَ فَلَا تَبْتَئِسْ بِمَا كَانُوا يَفْعَلُونَ (36)
و به نوح وحى شد: <همانا واقعيت اين است که از قوم تو آن کسان که [تاکنون ]ايمان نياورده اند ، هرگز ايمان نخواهند آورد. پس بر آنچه مى کردند اندوهگين مباش (36)
وَاصْنَعِ الْفُلْكَ بِأَعْيُنِنَا وَوَحْيِنَا وَلَا تُخَاطِبْنِي فِي الَّذِينَ ظَلَمُوا ۚ إِنَّهُمْ مُغْرَقُونَ (37)
و زير نظر ما و (بر طبق) وحى ما کشتى را بساز و درباره کسانى که ستم کردند با من سخن مگوى به يقين آنان غرق شدنى هستند>. (37)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۲۵🌷
بدترین حالت انسان:
جهان هستی، مجموعه ای منظم و به هم پیوسته است که قوانین دقیق خدا بر آن حکومت می کند و هیچ کس جز خود او نمی تواند آن قوانین را تغییر دهد. یکی از این قوانین، «هدایت حق جویان و گمراه شدن حق ستیزان» است. آری، این سنّت قطعی آفریدگار هستی است که دل و جان انسان هایی که حق و حقیقت را بدون تعصّب و لجاجت می پذیرند، روشن و روشن تر می شود و به منبع روشنایی جهان یعنی خدای مهربان، نزدیک تر؛ چنانکه در آیه ی 76 سوره ی مریم می خوانیم:
«خداوند بر هدایت کسانی که هدایت او را پذیرفته اند، می افزاید.»
در مقابل امّا کسانی که از ترسِ به خطر افتادن ثروت و قدرت و لذّات زودگذرشان در دنیا با حقیقت مخالفت می کنند، آرام آرام قدرت تجزیه و تحلیل صحیح را از دست داده، فرقی بین حق و باطل نمی گذارند و حتّی جای آن دو در ذهن شان تغییر می کند؛ تا حدّی که در عین تبهکاری، خود را اصلاحگر می نامند و مردم باایمان و خداجو را افراد نادان و بی خرد می شمارند. آری، این واقعیت تلخی است که خدا بارها در کتاب خود به آن اشاره کرده است.
این واقعیت، یعنی«گمراه شدن کافران توسّط خدا»، یکی از قوانین خدا در جهان محسوب می شود. در آیه ی 23 سوره ی جاثیه می خوانیم:
«به من خبر بده آن کسی که هوای نفسش را معبود خود قرار داده و خدا با آگاهی [از کفر و لجاجت او] گمراهش کرده و بر گوش و قلبش مُهر نهاده و بر چشمش پرده ای افکنده [تا حقیقت را نفهمد؛ به من بگو] پس از [گمراهی او توسّط] خدا، چه کسی می تواند هدایتش کند؟ آیا پند نمی گیرید؟!»
در آیه ی مورد بحث(34 هود) می خوانیم که حضرت نوح به قوم کافر و لجوج خود که پس از نهصدوپنجاه سال دعوت او باز هم ایمان نیاوردند، فرمود:
«اگر خدا بخواهد شما را [به سبب گناهانتان] گمراه کند، دیگر پند و اندرزهای من برای شما سودی ندارد.»
پیشوایان ما نیز این حقیقت را بر اساس قرآن بیان کرده و به ما هشدار داده اند که مبادا به چنین حالتی مبتلا شویم. در روایتی از امام صادق می خوانیم: «دل و جان تو، گوش هایی دارد. هنگامی که خدا بخواهد بنده ای را [به سبب حق طلبی اش] هدایت کند، گوش های جانش را [بر سخنان حق] می گشاید، و هنگامی که خدا [به علّت لجاجت انسان] غیر از آن را بخواهد، بر گوش های قلبش مُهر می زند. در اینصورت، هیچ گاه او روی صلاح و شایستگی را نخواهد دید.»
از مجموع این آیات و روایات در می یابیم که چون همه ی امور در جهان هستی با اراده ی خداوند انجام می شود، هدایت و گمراهی انسان ها نیز از این قانون پیروی می کند؛ امّا نکته ی شایان توجّه این است که انتخاب مسیر هدایت یا گمراهی، به دست خود انسان است، و آدمی هر یک از این دو راه را برگزیند، خداوند در همان مسیر او را یاری می کند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
♻️ داروی تقویتی
✍️ با گفتن جملات عاطفی و عاشقانه به همسرتان، به او عشق تزریق کنید؛ محبت کردن، آن هم از نوع کلامی، مانند داروی تقویتی است که اثرات معجزهآسایی خواهید داشت.
#همسرداری
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🙋♀️ کودکان خجالتی
❎ گاهی کودکان خود را تأیید کنید و به آنها و نظراتشان توجه نمائید و بدانید که بیتوجهی کردن به احساسات کودکان، نه تنها موجب رنجش آنان میشود، بلکه ترس از نظر دادن، سرکوب کردن احساسات خود و منزوی شدن را در پی خواهد داشت.
‼️ خجالت یعنی ترس و اضطراب به علاوۀ فقدان اعتماد به نفس.
✴️ نگذارید فرزندانتان کمرو و خجالتی شوند.
#تربیت_فرزند
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
✅⁉️کودکان چگونه #بد_آموز می شوند؟
⚠️وقتی والدین، خواسته یا ناخواسته، بر کودکانی که چیزی را خراب میکنند، جیغ میزنند، کودکان یاد میگیرند که «جیغ» بزنند.
⚠️وقتی کودکان به این نتیجه میرسند که با #جیغزدن به «خواست هایشان دست مییابند، این کار را ادامه میدهند.
⚠️وقتی والدین چیزی را به زور از دست کودک میگیرند، کودک « #زورگیری» را یاد میگیرد.
⚠️برخی از والدین به کودک #بیاشتها میگویند: «اگر غذا نخوری، آن را به فلانی میدهیم!»، اینگونه، کودک «خسیس بودن» را میآموزد.
⚠️وقتی والدین، برای #آرامش کوتاهمدت خودشان، به کودکان وعدههایی میدهند، کودک «دروغگویی» را میآموزد.
⚠️وقتی والدین، برای #آرامش کودکِ آسیبدیده، دیوار یا اسباب بازی را با سیلی میزنند و میگویند: «اینو زدمش، دیگر گریه نکن»، کودک « #انتقامگیری» را میآموزد.
#کودک
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6032849894484477240.mp3
1.95M
🔸ترتیل صفحه 226 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام نهاوند
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 11
سوره مبارکه هود
صفحه 226
وَيَصْنَعُ الْفُلْكَ وَكُلَّمَا مَرَّ عَلَيْهِ مَلَأٌ مِنْ قَوْمِهِ سَخِرُوا مِنْهُ ۚ قَالَ إِنْ تَسْخَرُوا مِنَّا فَإِنَّا نَسْخَرُ مِنْكُمْ كَمَا تَسْخَرُونَ (38)
و [نوح] به ساختن کشتى مى پردازد و هرگاه گروهى از قومش بر او گذر مى کردند او را مسخره مى کردند; (او) مى گفت: <اگر ما را به تمسخر مى گيريد ، بى گمان ما [نيز ]شما را مسخره خواهيم کرد ، همان گونه که شما مسخره مى کنيد>. (38)
فَسَوْفَ تَعْلَمُونَ مَنْ يَأْتِيهِ عَذَابٌ يُخْزِيهِ وَيَحِلُّ عَلَيْهِ عَذَابٌ مُقِيمٌ (39)
پس به زودى خواهيد دانست: کيست که بيايدش عذابى که خوارش کند و فرود آيد بر او عذابى جاودانه. (39)
حَتَّىٰ إِذَا جَاءَ أَمْرُنَا وَفَارَ التَّنُّورُ قُلْنَا احْمِلْ فِيهَا مِنْ كُلٍّ زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ وَأَهْلَكَ إِلَّا مَنْ سَبَقَ عَلَيْهِ الْقَوْلُ وَمَنْ آمَنَ ۚ وَمَا آمَنَ مَعَهُ إِلَّا قَلِيلٌ (40)
تا آن گاه که فرمان ما فرا رسيد و تنور فوران کرد; گفتيم: <حمل کن در آن يک جفت دوتايى از همه [حيوانها] و [نيز ]خانواده ات را جز کسى که پيشتر آن سخن (حکم غرق شدن) عليه او رفته است و [نيز] کسانى که ايمان آوردند> و جز اندکى ايمان نياوردند و همراهى او نکردند. (40)
۞ وَقَالَ ارْكَبُوا فِيهَا بِسْمِ اللَّهِ مَجْرَاهَا وَمُرْسَاهَا ۚ إِنَّ رَبِّي لَغَفُورٌ رَحِيمٌ (41)
و [نوح] گفت: <در آن سوار شويد که حرکت کردنش و لنگر انداختنش تنها با نام خداوند است. بى هيچ ترديد پروردگارم آمرزنده و مهربان است>. (41)
وَهِيَ تَجْرِي بِهِمْ فِي مَوْجٍ كَالْجِبَالِ وَنَادَىٰ نُوحٌ ابْنَهُ وَكَانَ فِي مَعْزِلٍ يَا بُنَيَّ ارْكَبْ مَعَنَا وَلَا تَكُنْ مَعَ الْكَافِرِينَ (42)
و آن [کشتى] ايشان را در ميان موجهايى بسان کوهها مى برد و نوح ، پسرش را که در کنارى بود ندا در داد که: <اى پسرک من! سوار شو و همراه ما باش و با کافران مباش>. (42)
قَالَ سَآوِي إِلَىٰ جَبَلٍ يَعْصِمُنِي مِنَ الْمَاءِ ۚ قَالَ لَا عَاصِمَ الْيَوْمَ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِلَّا مَنْ رَحِمَ ۚ وَحَالَ بَيْنَهُمَا الْمَوْجُ فَكَانَ مِنَ الْمُغْرَقِينَ (43)
گفت: <به زودى به کوهى که مرا از اين آب نگاه دارد ، مأوى مى گيرم [نوح ]گفت: <امروز هيچ نگهدارنده اى در برابر فرمان خدا نيست ، مگر کسى که رحم کرده است [واوهمان خداوند است]> و موج ميان آن دو حايل شد. پس [او] از غرق شدگان گرديد. (43)
وَقِيلَ يَا أَرْضُ ابْلَعِي مَاءَكِ وَيَا سَمَاءُ أَقْلِعِي وَغِيضَ الْمَاءُ وَقُضِيَ الْأَمْرُ وَاسْتَوَتْ عَلَى الْجُودِيِّ ۖ وَقِيلَ بُعْدًا لِلْقَوْمِ الظَّالِمِينَ (44)
و گفته شد: <اى زمين! آبت را فرو بر و اى آسمان! باز ايست> و آب کاستى يافت و کار پايان داده شد و آن [کشتى ]بر کوه جودى قرار گرفت و گفته شد: <[از رحمت خدا ]دور باشند مردم ستمگر!> (44)
وَنَادَىٰ نُوحٌ رَبَّهُ فَقَالَ رَبِّ إِنَّ ابْنِي مِنْ أَهْلِي وَإِنَّ وَعْدَكَ الْحَقُّ وَأَنْتَ أَحْكَمُ الْحَاكِمِينَ (45)
نوح ، پروردگارش را ندا کرد. [او ]گفت: <پروردگارا! همانا پسرم از خانواده من است و بى ترديد وعده تو راست است و تو بهترين داورانى>. (45)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۲۶🌷
توفان نوح:
نزدیک به هزار سال از شروع رسالت نوح می گذشت. 950 سال، زمان کمی برای دریافتن حقیقت نبود؛ ولی قوم نوح به سبب لجاجت و گناه، از دیدن حقیقت کور و از شنیدنش کر شده بودند، و نتیجه ی ده قرن تلاش پیامبر خدا برای هدایت مردم، ایمان آوردن جمعیّت اندکی در حدود هشتاد نفر بود! فرصت ایمان آوردن دیگر رو به پایان بود و زمان دیدن وعده های نوح نزدیک می شد. وحی خدا بر آن پیامبر کهن سال فرود آمد که غیر از همین افراد باایمان و اندک، کسی به تو ایمان نمی آورد و چنین مقرّر شده است که کافران لجوج دیگر، گرفتار توفان شوند. به همین علّت، از این به بعد، تو مأمورِ ساختن کشتی بسیار بزرگی هستی تا با آن، جان افراد باایمان و نسل حیوانات بی گناه حفظ شود. نوح و مؤمنان همراهش، بر اساس آموزش ویژه ی خدا که از طریق وحی به نوح می رسید، شروع به ساختن کشتی کردند؛ البته در سرزمینی که از دریاها بسیار دور بود. به همین سبب، هرگاه گروهی از کافران قومش بخصوص اشراف و سران مغرور و سرمست از کنارش می گذشتند، به او می خندیدند و مسخره اش میکردند؛ ولی نوح که می دانست چه اتّفاقی خواهد افتاد، با صبر و استقامت به ساختن کشتی ادامه می داد و به آنان می فرمود:
«اگر شما اکنون ما را مسخره می کنید، در آینده ای نزدیک، زمانی فرا می رسد که ما شما را مسخره خواهیم کرد.»
پس از سالها تلاش و زحمتِ حضرت نوح و مؤمنان، آن کشتی غول پیکر ساخته شد و زمان مقرّر فرا رسید. چون توفان، عالم گیر بود و هیچ موجود هوازی را بر سطح زمین زنده نمی گذاشت، نوح از سوی خدا مأمور شد که برای بقای نسل انسان و حیوانات، یک جفت از هر نوع حیوان را بر کشتی سوار کند و خود و خانواده اش و افراد باایمان نیز بر کشتی سوار شوند. البته همسر و پسر نوح که از کافران بودند، سوار کشتی نشدند. پس به فرمان خدا، تنوری که محل آتش و گرما بود، ناگاه فوران کرد و آبی سیل آسا از آن خارج شد. نوح که می دانست این نخستین نشانه ی عذاب الهی است، آماده ی توفان شد. آری، آسمان و زمین، مأموریت خود را آغاز کردند. آسمان با تمام قدرت بارید و زمین، آبهای درون خود را بیرون داد. مردمی که صدها سال نوح را دروغگو می شمردند، با حیرت و وحشت به جهان اطراف خود نگاه می کردند که به سرعت پر از آب می شد؛ امّا نوح و افراد باایمان که با آرامش و لبخند بر عرشه ی کشتی ایستاده بودند، با یاد خدا و کمک خواستن از او، سیر تاریخی خود را آغاز کردند. توفان، بینهایت مهیب و وحشتناک بود؛ تا آنجا که ارتفاع برخی از امواج، به بلندی یک کوه می رسید. طبق احادیث امامان، کشتی نوح، شش ماه بر روی آب سرگردان بود، و در این مدّت، از روی سرزمین های متعدّدی مانند مکّه و کربلا عبور کرد. تا اینکه سرانجام فرمانروای جهان به آسمان فرمان آرامش داد و زمین را مأمور کرد که آبها را به درون خود فرو برد. بدین ترتیب، توفان عالمگیر نوح، پس از پاکسازی زمین از وجود آلوده ی کافران و منکران خدا، به پایان رسید و کشتی نوح بر فراز کوه «جودی» فرود آمد و سرنشینان آن با سلامت و امنیّت به زمین پا گذاشتند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
radio-maaref-02_04_29_02.mp3
4.92M
#بسیار_شنیدنی👌🏼👌🏼👌🏼👌🏼
◾دستگاه امام حسین (ع) کلاسِ درسِ ادب ◾
🍃مجلس اباعبدالله (ع) حرم امام حسین (ع) 🍃
✅ موضوع: تاثیر مجالس اباعبدالله علیه السلام در رعایت ادب اجتماعی فرزندان
🔶 استاد حجت الاسلام و المسلمین #سید_هادی_عظیمی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
16.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ آیا فرزندانتون را جوری تربیت کردید که در مقابل هر مشوق و پاداشی، از دین و اعمال عبادی خود دست نکشند؟!
⁉️ آیا باورهای دینی برای بچههامون، درونی شده است؟؟!!
#تربیت_دینی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
25.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰قسمت دوم: رشد و شکوفایی در مبارزه
🔸ما هنوز نوجوونهامون را دست کم می گیریم !
🔸ما هنوز با آنها مثل کودک برخورد میکنیم !
🔸ما هنوز به جای آنها میبینیم و به جای آنها تحلیل میکنیم و به جای آنها تصمیم میگیریم و انتخاب میکنیم !
♦️ یا اینکه تسلیم محیطهای جذاب و اتمسفر و هوای غالب عصر حاضر شده و کنار کشیده و رهاشون می کنیم !
✅ در حالی که به قول روایت کار مربی توی این سن ملازمت و همراهی و نور انداختن و بسترسازی رشد نوجوان هاست.
✅ دفاع مقدس نوجوانها رو با مسائل واقعی مواجه میکرد و آنها را در #متن_مبارزه قرار میداد لذا شکوفا شدند و رشد کردند و زود بزرگ شدند.
✅ ما نیز در عصر حاضر باید بستر مواجهه با مسائل و صحنه های واقعی را برای نوجوانها فراهم کنیم.
✅ اول از همه آنها را با مسائل خانواده درگیر کنیم ، بهشون مسئولیت بدیم، مسئولیت خواهر و برادرش ، مسئولیت کارهای خونه و کمکم مسئولیتهای محله و شهر و ...
✅ کمی که بزرگتر شدند میتوان با تشریح جریان تاریخی حق و باطل و وجوب ایفای نقش تاریخیشون آنها را با یک مبارزه واقعی درگیر کرد.
✅ باورمون باشه این نوجوونها چیزی کمتر از نوجوونهای دفاع مقدس ندارند.
⭕️ پ.ن: فیلم همخوانی شعر حماسی توسط نوجوانان در محضر حضرت آقا
#مبارزه_رشد
#روش_تربیتی
#تربیت_انقلابی
#تربیت_در_صحنه
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6035177251362833950.mp3
1.94M
🔸ترتیل صفحه 227 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام ماهور
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil