@ashabolhousein-100.mp3
5.54M
#صوتی🔊
#جلسه_اول
دین بازیِ بچه مذهبی ها
#دین_بازی_یا_دین_داری
#شیخ_اسماعیل_رمضانی
📌بعضی وقت ها بچه مذهبی ها زیادم وقت میزارن اما چون بلد نیستن ، بازی میکنن
✔️دین بازی یعنی
امکانات دین رو به کار نگیری و استفاده نکنی.
✔️وقت نداریم ، باید نشون بدیم دین دارها خوشبخت تر از همه هستن
✔️جدیت در دینداری
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
روزمون رو شروع میکنیم با😍
405 (2).mp3
2.08M
🔸ترتیل صفحه 405 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 30
سوره مبارکه الروم
صفحه 405
وَعْدَ اللَّهِ ۖ لَا يُخْلِفُ اللَّهُ وَعْدَهُ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ (6)
خدا [اين] را وعده داده است و وعده اش را تخلّف نمى کند، ولى بيشتر مردم شناخت ندارند. (6)
يَعْلَمُونَ ظَاهِرًا مِنَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَهُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غَافِلُونَ (7)
[فقط] ظاهرى از زندگى دنيا را مى شناسند در حالى که آنان از آخرت غافل اند. (7)
أَوَلَمْ يَتَفَكَّرُوا فِي أَنْفُسِهِمْ ۗ مَا خَلَقَ اللَّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَمَا بَيْنَهُمَا إِلَّا بِالْحَقِّ وَأَجَلٍ مُسَمًّى ۗ وَإِنَّ كَثِيرًا مِنَ النَّاسِ بِلِقَاءِ رَبِّهِمْ لَكَافِرُونَ (8)
آيا [تنها به دنيا توجّه کرده اند و] با خود نينديشيده اند که خدا آسمان ها و زمين و آنچه را ميان آن دو هست جز به حقّ و براى مدّتى معيّن نيافريده است؟ و حقّاً بسيارى از مردم لقاى پروردگارشان (معاد) را باور ندارند. (8)
أَوَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ ۚ كَانُوا أَشَدَّ مِنْهُمْ قُوَّةً وَأَثَارُوا الْأَرْضَ وَعَمَرُوهَا أَكْثَرَ مِمَّا عَمَرُوهَا وَجَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ ۖ فَمَا كَانَ اللَّهُ لِيَظْلِمَهُمْ وَلَٰكِنْ كَانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ (9)
آيا [سر در لاک خود فرو برده و] در زمين سير نکرده اند تا بنگرند عاقبت آنهايى که پيش از اينان بودند چگونه بود؟ آنان نيرومندتر از اينان بودند و زمين را زير و رو کردند و آن را آباد ساختند، بيش از آنچه اينان آبادش کردند و رسولانشان با دليل هاى روشن [به ]سويشان آمدند [ولى آنان تکذيبشان کردند و هلاک شدند] پس چنان نبود که خدا به آنان ستم کند، ولى آنها بودند که به خودشان ستم مى کردند. (9)
ثُمَّ كَانَ عَاقِبَةَ الَّذِينَ أَسَاءُوا السُّوأَىٰ أَنْ كَذَّبُوا بِآيَاتِ اللَّهِ وَكَانُوا بِهَا يَسْتَهْزِئُونَ (10)
آن گاه بدترين فرجام (عذاب الهى) فرجام کسانى بود که بدى کردند، بدان سبب که آيات خدا را تکذيب نمودند و آنها را به تمسخر مى گرفتند. (10)
اللَّهُ يَبْدَأُ الْخَلْقَ ثُمَّ يُعِيدُهُ ثُمَّ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ (11)
خدا آفرينش [انسان] را آغاز مى کند سپس [بعد از مرگ] آن را تجديد مى نمايد آن گاه [براى جزا] به سوى او بازگردانده مى شويد. (11)
وَيَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ يُبْلِسُ الْمُجْرِمُونَ (12)
و روزى که قيامت برپا شود مجرمان نااميد و متحيّر مى شوند. (12)
وَلَمْ يَكُنْ لَهُمْ مِنْ شُرَكَائِهِمْ شُفَعَاءُ وَكَانُوا بِشُرَكَائِهِمْ كَافِرِينَ (13)
و از شريکانشان [که آنها را مى پرستيدند] براى آنان شفيعانى نخواهد بود و آنان شريکانشان را انکار مى کنند. (13)
وَيَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ يَوْمَئِذٍ يَتَفَرَّقُونَ (14)
و روزى که قيامت بر پا شود آن روز از هم جدا مى شوند. (14)
فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَهُمْ فِي رَوْضَةٍ يُحْبَرُونَ (15)
پس کسانى که ايمان آورده و کارهاى شايسته انجام داده اند، آنان را در بوستانى [دل انگيز] شادمان مى دارند. (15)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۰۵🌷
فرجام گناه:
بررسی زندگی بسیاری از یاغیان و جانیان نشان می دهد که آنان از ابتدا سرکش و طغیانگر نبوده اند؛ بلکه مانند مردم دیگر، حق و باطل را درک می کردند و به خوبی ها علاقه مند و از بدی ها متنفّر بوده اند . این حقیقت در قرآن و روایات معصومین به روشنی آمده که بندگان خدا در ابتدا پاک و حق جو به دنیا می آیند و از آلودگی ها تنفّر دارند. به راستی امّا چه اتّفاقی می افتد که این موجودات پاک، گاهی به هیولای دیوسیرتی تبدیل می شوند که به دشمنی با خدا بر می خیزند و نشانه های روشن او را انکار می کنند و پیامبران و معجزاتشان را به مسخره می گیرند؟ قرآن کریم در چندین مورد، به این نکته اشاره فرموده و علت اصلی این فرجام ناپسند را «ارتکاب گناه و اصرار بر آن» می داند. آری، نافرمانی خدا، کار انسان را به جایی می رساند که نشانه های خدا را دروغ، سخنان او را افسانه، و پاداش و جزای او را خیالات می شمرد.
در آیات 10 تا 15 سوره ی مطفّفین می خوانیم: «وای به حال تکذیب کنندگان در روز قیامت؛ همان ها که روز جزا را دروغ می شمرند؛ در حالی که فقط افراد سرکش و گنهکار آن را دروغ می شمرند. هنگامی که آیات ما برایشان خوانده می شود، می گویند: این ها خرافات و افسانه های قدیم است! هرگز چنین چیزی نیست؛ بلکه کارهای زشت آنان بر دل هایشان زنگار بسته [تا حقایق را نفهمند].» در آیات 5 و 6 سورهی قیامت نیز آمده است: «انسان می خواهد [آزاد باشد و بدون ترس از دادگاه قیامت] در تمام عمر گناه کند. [از این رو با تعجّب و مسخره کردن] می پرسد: قیامت کی فرا می رسد؟» آیه ی مورد بحث نیز به همین نکته اشاره می کند و می فرماید: «سرانجام گناهِ گنهکاران این شد که آیات خدا را دروغ شمردند و آن را به باد مسخره گرفتند.» آری، ارتکاب گناه، در دل انسان ظلمت ایجاد می کند. البتّه خدای بخشنده و مهربان، راه استغفار و توبه را برای بندگانش باز گذاشته تا به وسیله ی آن، ظلمت و تاریکی گناه را از بین ببرد؛ ولی ارتکاب گناه و پشیمان نشدن از آن و ادامه و اصرار بر گناهان دیگر، کار انسان را به جایی می رساند که دیگر هیچ روزنه ی امیدی در وجودش باقی نمی ماند و نشانه های خدا و سخنان او را به مسخره می گیرد. این واقعیّت در روایتی از امام صادق(ع) به روشنی بیان شده است: «هنگامی که یک نفر گناه می کند، در صفحه ی قلبش نقطه ی سیاهی ایجاد می شود. اگر توبه کند، آن نقطه پاک می شود، و اگر بر گناهانش بیفزاید، آن نقطه ی سیاه نیز زیاد می شود تا این که تمام وجودش را فرا می گیرد. در آن صورت، هیچ گاه رستگار نخواهد شد.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6033119154574202958.mp3
1.68M
﷽
📣| #صوت
🎙| دعای روز ششم ماه با صدای استاد میرزامحمدی
📜| اللّٰهُمَّ لَاتَخْذُلْنِى فِيهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِيَتِكَ، وَلَا تَضْرِبْنِى بِسِياطِ نَقِمَتِكَ، وَ زَحْزِحْنِى فِيهِ مِنْ مُوجِباتِ سَخَطِكَ، بِمَنِّكَ وَأَيادِيكَ يَا مُنْتَهىٰ رَغْبَةِ الرَّاغِبِينَ.
📖| خدایا، مرا در این ماه در معرض نافرمانیات وامگذار و با تازیانههای انتقامت عذابم مکن و از انگیزههای خشمت دورم بدار، به مهرورزی و عطاهایت، ای نهایت شوق مشتاقان.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👶#فرزند_پروری
💥💥ویژگی کودکان نسل جدید که باعث تفاوت نسلی بین والدین و فرزندان شده است
🔰دکترسعید #عزیزی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸خدایا! مرا پاکیزه بپذیر🔸
تنها چیزی که یک رزمندۀ پاک را مردد میکند، این است که به گناهی آلوده شود و بگوید که من با این آلودگی چگونه خدا را ملاقات کنم، و تنها چیزی که انسان را #آمادۀ_شهادت میکند، این است که خودش را #تمیز و #پاک کند؛ همانطوری که وقتی از #حمام میآیید، میگویید همین امروز برویم #مهمانی؛ اما اگر از کارگاه مکانیکی با دست و لباس گریسی آمدید، میگویید با این لباس نمیتوانم مهمانی بروم.
پاکی، نخستین شرط عشق به شهادت، و گناه بزرگترین مانع رشد و رشادت است.
———
📝 تصویر پیوست، آخرین دست نوشتۀ شهید حاج قاسم سلیمانی است که ساعاتی پیش از شهادت نوشته اند:
«خدایا عاشق دیدارت هستم؛ مرا پاکیزه بپذیر»
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
#تربیت_دینی
چطور کودکان را برای روزه گرفتن آماده کنیم؟
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
@ashabolhousein-101.mp3
4.21M
#صوتی🔊
#جلسه_اول
دین داری امری...
#دین_بازی_یا_دین_داری
#شیخ_اسماعیل_رمضانی
📌به بچه مذهبی ها میگن نماز چرا میخونی میگه چون خدا امر کرده نمیتونه اونو توصیف کنه .
✔️قران ۹۰ درصدش امر نیست ، توصیفه
✔️از امام زمانمون بخوایم یکم دین رو برامون توصیف کنن ،
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۰۶🌷
مایه ی آرامش:
یکی از نشانه های علم و قدرت خدا در جهان آفرینش، «قانون زوجیّت» است. این قانون در گیاهان و جانوران نیز وجود دارد و حتّی از یک نگاه، این قانون بر ذرّه ذرّه ی جهان هستی حاکم است؛ زیرا همان طور که می دانیم، اجزای مادّه از اتم تشکیل شده، و هر اتم از دو بار الکتریسیته ی مثبت و منفی پدید آمده است. جالب توجه اینکه در آیه ی 49 سورهی ذاریات می خوانیم: «از هر چیزی، دو نوع آفریدیم.» این قانون در عالم انسان ها نیز وجود دارد و بشر از دو جنس مرد و زن آفریده شده است. بر اساس خواست خدا، هر انسانِ سالمی پس از طی دوران کودکی و نوجوانی و گذر از مرحله ی بلوغ احساس می کند به جنس مخالف خود علاقه دارد و دوست دارد زندگی خود را در کنار او بگذراند. این احساس نیاز، روز به روز بیشتر می شود و انسان به جایی می رسد که در زندگی اش احساس خلأ می کند و جای کسی را خالی می بیند؛ کسی که در کنارش به آرامش برسد، از گفت وگو و هم نشینی با او لذّت ببرد و همراه با او دیگر احساس تنهایی نکند. به عقیده ی دانشمندان، این علاقه، یکی از مهم ترین نیازهای انسان است که اگر به آن پاسخ صحیح داده نشود، به بیماری های روحی و جسمی در وجود انسان تبدیل می شود.
از این رو خدا سنّت نیکوی ازدواج را در میان انسان ها مقرّر فرموده و به آنان اجازه داده که بر اساس این سنّت مقدّس، با همسر دلخواهشان ازدواج کنند و در کنار او به آرامش برسند. به راستی پیوند ازدواج و زندگی زناشویی، یکی از نشانه های بزرگ خداست. اینکه انسان ها ناخودآگاه به داشتن همسر احساس نیاز می کنند؛ اینکه به طوری باورنکردنی به همسران خود عشق می ورزند؛ و اینکه سالها در کنار هم زندگی می کنند و از زندگی خود لذّت می برند، جز با قدرت آفریدگار توانای هستی امکان پذیر نیست. همچنین از این آیه و آیات و روایات فراوان دیگری استفاده می شود که رسیدن به آرامش حقیقی در این مورد، تنها با ازدواج و تشکیل خانواده پدید می آید و عشق و علاقه ی حقیقی نیز در آن محیط گرم ایجاد می شود؛ نه با دوستی های خیابانی و دلبستگی های دروغین؛ چه این که چنین علاقههایی با هیچ قانون و ضابطهای تضمین نشده و بر اساس عقل و مسئولیت پذیری شکل نگرفته است؛ بلکه تنها دلیل چنین دوستی هایی، هوس های زودگذر است که با پدید آمدن هوسی تازه، از بین می رود. نکته ی دیگر این که این آیه، نتیجه ی ازدواج را رسیدن به آرامش و ایجاد محبّت و دوستی میان زن و مرد برمی شمرد. بیشک برای رسیدن به چنین آرامش و عشق و محبّتی باید در انتخاب همسر کاملاً دقّت کرد و کسی را به همسری برگزید که دارای ایمان، اخلاق نیکو و زمینه ی مطلوب برای زندگی مشترک باشد. از این رو در روایات، ویژگی های فراوانی برای یک همسـر مطلوب ذکر شده است . از جمله در روایتی از پیامبر (ص) می خوانیم:
«ای مردم، از گیاه سرسبز و خوش منظری که در لابه لای کثافات روییده، بپرهیزید.» از پیامبر در مورد منظورش سؤال شد. فرمود: «منظورم زن زیبارویی است که در خانواده ی بدی رشد کرده است.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5843600059031097293.mp3
1.53M
﷽
📣| #صوت
🎙| دعای روز هفتم ماه با صدای استاد میرزامحمدی
📜| اللّٰهُمَّ أَعِنِّى فِيهِ عَلَىٰ صِيامِهِ وَقِيامِهِ، وَجَنِّبْنِى فِيهِ مِنْ هَفَواتِهِ وَآثامِهِ، وَارْزُقْنِى فِيهِ ذِكْرَكَ بِدَوامِهِ، بِتَوْفِيقِكَ يَا هادِىَ الْمُضِلِّينَ.
📖| خدایا، مرا در این ماه بر روزه و شبزندهداریاش یاری ده و از لغزشها و گناهانش دورم بدار و ذکرت را همواره روزیام کن، به توفیقت ای راهنمای گمراهان.
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
#تربیت_دینی
🔸در ماه مبارک رمضان، کودکان ممکن است درباره روزهدارای و فواید و مضراتش روی بدن، سوال داشته باشند.
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
2.تربیت دینی فرزندان.mp3
32.04M
#تربیت_دینی
روزه و اعمال عبادی کودک و نوجوان
نکات طلایی و کاربردی
قسمت دوم
#استاد_کاظمی
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
@ashabolhousein-102.mp3
3.67M
#صوتی🔊
#جلسه_اول
توصیف دین دارانه
#دین_بازی_یا_دین_داری
#شیخ_اسماعیل_رمضانی
📌امیرالمومنین یه خطبه داره در مورد طاووس
✔️ما سکولار های مذهبی هستیم ، از دین سوالی نداریم .
✔️راجع به چیزهای مختلف بپرسیم از امام
مثلا :حدیث داریم نماز شب جز تفریحاته .
بگیم اقا شما موضوعات رو از چه زاویه ای میبینید ؟؟
✔️ما چون توصیفی از مشکلات توشون کم میاریم میگیم خدا داره ما رو امتحان میکنه
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
407 (2).mp3
1.87M
🔸ترتیل صفحه 407 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام عجم
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 30
سوره مبارکه الروم
صفحه 407
وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ تَقُومَ السَّمَاءُ وَالْأَرْضُ بِأَمْرِهِ ۚ ثُمَّ إِذَا دَعَاكُمْ دَعْوَةً مِنَ الْأَرْضِ إِذَا أَنْتُمْ تَخْرُجُونَ (25)
و از جمله نشانه هاى [قدرت] او اين است که آسمان و زمين به فرمان او برپا هستند، آن گاه چون با يک دعوت از زمين بخواند ناگاه [از قبرها ]بيرون مى آييد. (25)
وَلَهُ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ كُلٌّ لَهُ قَانِتُونَ (26)
و هر که در آسمان ها و زمين است، فقط مملوک او است و همه براى او خاضع اند. (26)
وَهُوَ الَّذِي يَبْدَأُ الْخَلْقَ ثُمَّ يُعِيدُهُ وَهُوَ أَهْوَنُ عَلَيْهِ ۚ وَلَهُ الْمَثَلُ الْأَعْلَىٰ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (27)
و او است که آفرينش [انسان] را آغاز مى کند، سپس آن را [در قيامت ]تجديد مى نمايد و اين براى او آسان تر است و برترين وصف ها در آسمان ها و زمين تنها براى او است و او است عزّتمند با حکمت. (27)
ضَرَبَ لَكُمْ مَثَلًا مِنْ أَنْفُسِكُمْ ۖ هَلْ لَكُمْ مِنْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ مِنْ شُرَكَاءَ فِي مَا رَزَقْنَاكُمْ فَأَنْتُمْ فِيهِ سَوَاءٌ تَخَافُونَهُمْ كَخِيفَتِكُمْ أَنْفُسَكُمْ ۚ كَذَٰلِكَ نُفَصِّلُ الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ (28)
[خدا] از حال خودتان براى شما مثلى زده است: آيا از بردگانتان در آنچه به شما عطا کرده ايم شريکانى داريد که شما در آن باهم برابر باشيد و همان طور که از يکديگر مى ترسيد [که مال مشترک را به خود اختصاص دهند] از بردگان نيز بترسيد؟ [البته نه، پس چگونه ممکن است مملوک خدا شريک او باشد؟! ]بدين گونه آيات خود را براى مردمى که عقل را به کار مى گيرند تبيين مى کنيم. (28)
بَلِ اتَّبَعَ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَهْوَاءَهُمْ بِغَيْرِ عِلْمٍ ۖ فَمَنْ يَهْدِي مَنْ أَضَلَّ اللَّهُ ۖ وَمَا لَهُمْ مِنْ نَاصِرِينَ (29)
[مشرکان کار خود را بر تعقّل بنا نگذاشته اند] بلکه آنان که ستم کرده اند (مشرکان) بى هيچ دانشى از هوس هاى خود پيروى نموده اند، در اين صورت کسانى را که خدا [بر اثر پيروى از هوس ها] گمراه کرده است چه کسى هدايت مى کند؟ [هيچ کس هدايتشان نمى کند] و آنان هيچ يارى کننده اى نخواهند داشت. (29)
فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا ۚ فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا ۚ لَا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ۚ ذَٰلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ (30)
پس [اکنون که بطلان شرک معلوم شد] با گرايش به حقّ به اين دين [توحيدى] روى بياور، با همان فطرت الهى که مردم را بر آن آفريده است; براى خلقت خدا هيچ گونه تبديلى نيست، اين است دين راست و درست ولى بيشتر مردم نمى دانند. (30)
۞ مُنِيبِينَ إِلَيْهِ وَاتَّقُوهُ وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَلَا تَكُونُوا مِنَ الْمُشْرِكِينَ (31)
[ملازم فطرت الهى باشيد] در حالى که روى آورندگان به سوى او هستيد و از وى پروا کنيد و نماز را برپا داريد و از مشرکان نباشيد. (31)
مِنَ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَكَانُوا شِيَعًا ۖ كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ (32)
[يعنى] از آنان که دينشان را شعبه شعبه کردند و گروه گروه شدند، در حالى که هر گروهى به آنچه نزدشان است دلخوش اند. (32)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۰۷🌷
پرستش؛ جزئی از وجود انسان:
وجود ما انسان ها پر از خواسته ها و تمایلات است؛ خواسته هایی که زندگی و سعادت ما به آن ها وابسته است و از جانب آفریدگار فرزانه ی ما در نهادمان قرار داده شده است. احساس گرسنگی و علاقه به غذا، نیاز جنسی و علاقه به همسر، علاقه به تکامل و تنفّر از یکنواختی و در جا زدن و ...، هر یک باعث می شوند که انسان برای برآورده کردنِ آن ها گام بردارد و زندگی خود را به سوی هدفش ادامه دهد. یکی از تمایلات محکم و نیرومندی که در وجود همه ی انسان ها نهاده شده، «میل به پرستش و فروتنی در برابر قدرت برتر» است. مطالعه ی تاریخ زندگی بشـر از ابتدا تاکنون، آثار به جا مانده از بشرِ قبل از تاریخ تا بشر پیشرفته ی کنونی، و بررسی های روان شناختی و جامعه شناختی، همه و همه به روشنی گواهی می دهند که حسّ پرستش و علاقه به نیایش با قدرت برتر و گرایش به دین و مذهب، در تمامی قرون و اعصار وجود داشته است. این همان مطلبی است که آیه ی مورد بحث نیز بدان اشاره کرده و آن را «آفرینش تغییرناپذیر خدا» برشمرده است.
البتّه ممکن است غرایز و تمایلات انسان ها گاه به سبب تربیت نشدن یا ناآگاهی به انحراف کشیده شود؛ مثلاً افرادی خود را با غذاهای ناسالم سیر کنند، یا از راههای نادرست ـ و نه ازدواج ـ با جنس مخالف خود ارتباط برقرار کنند. به همین ترتیب می بینیم که تمایل به پرستش، در بسیاری از مردم به انحراف کشیده شده و آنان را به بت پرستی، ستاره پرستی، انسان پرستی، شیطان پرستی و انواع خرافات دیگر سوق داده است. از این رو خدا برای هدایت این کششِ حیاتی در میان انسان ها، پیامبرانش را به سوی آنان فرستاده تا با آموزش صحیح و دقیق مردم و معرّفی آفریدگار و پروردگار حقیقی جهان هستی، پرستش آنان را در مسیر صحیح خود قرار دهند تا به وسیله ی این پرستش خالصانه و درست، شایسته ی دریافت پاداش جاودانه ی او شوند. در روایات معصومین نیز می خوانیم که خداوند، تمام بندگانش را به گونه ای آفریده که به حق و حقیقت و به توحید و یگانه پرستی علاقه دارند؛ ولی در پی تربیت و آموزش نادرست، به راه های انحرافی کشیده می شوند، و یکی از مهم ترین اهداف پیامبران الهی، تربیت و هدایت این کشش مقدّس است.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6037572644818129870.mp3
1.48M
﷽
📣| #صوت
🎙| دعای روز هشتم ماه با صدای استاد میرزامحمدی
📜| اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيْهِ رَحْمَةَ الاَيْتامِ، وَإِطْعامَ الطَّعامِ، وَإِفْشاءَ السَّلامُ، وَصُحْبَةَ الكِرامِ، بِطَوْلِكَ يا مَلْجَأَ الامِلِينَ
📖| خدایا روزیم گردان در این ماه مهرورزی نسبت به یتیمان و خوراندن طعام، و به آشکار کردن سلام و همنشینی با کریمان به فضل و کرمت ای پناه آرزومندان.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil