🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 48
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا تَدَايَنْتُمْ بِدَيْنٍ إِلَىٰ أَجَلٍ مُسَمًّى فَاكْتُبُوهُ ۚ وَلْيَكْتُبْ بَيْنَكُمْ كَاتِبٌ بِالْعَدْلِ ۚ وَلَا يَأْبَ كَاتِبٌ أَنْ يَكْتُبَ كَمَا عَلَّمَهُ اللَّهُ ۚ فَلْيَكْتُبْ وَلْيُمْلِلِ الَّذِي عَلَيْهِ الْحَقُّ وَلْيَتَّقِ اللَّهَ رَبَّهُ وَلَا يَبْخَسْ مِنْهُ شَيْئًا ۚ فَإِنْ كَانَ الَّذِي عَلَيْهِ الْحَقُّ سَفِيهًا أَوْ ضَعِيفًا أَوْ لَا يَسْتَطِيعُ أَنْ يُمِلَّ هُوَ فَلْيُمْلِلْ وَلِيُّهُ بِالْعَدْلِ ۚ وَاسْتَشْهِدُوا شَهِيدَيْنِ مِنْ رِجَالِكُمْ ۖ فَإِنْ لَمْ يَكُونَا رَجُلَيْنِ فَرَجُلٌ وَامْرَأَتَانِ مِمَّنْ تَرْضَوْنَ مِنَ الشُّهَدَاءِ أَنْ تَضِلَّ إِحْدَاهُمَا فَتُذَكِّرَ إِحْدَاهُمَا الْأُخْرَىٰ ۚ وَلَا يَأْبَ الشُّهَدَاءُ إِذَا مَا دُعُوا ۚ وَلَا تَسْأَمُوا أَنْ تَكْتُبُوهُ صَغِيرًا أَوْ كَبِيرًا إِلَىٰ أَجَلِهِ ۚ ذَٰلِكُمْ أَقْسَطُ عِنْدَ اللَّهِ وَأَقْوَمُ لِلشَّهَادَةِ وَأَدْنَىٰ أَلَّا تَرْتَابُوا ۖ إِلَّا أَنْ تَكُونَ تِجَارَةً حَاضِرَةً تُدِيرُونَهَا بَيْنَكُمْ فَلَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ أَلَّا تَكْتُبُوهَا ۗ وَأَشْهِدُوا إِذَا تَبَايَعْتُمْ ۚ وَلَا يُضَارَّ كَاتِبٌ وَلَا شَهِيدٌ ۚ وَإِنْ تَفْعَلُوا فَإِنَّهُ فُسُوقٌ بِكُمْ ۗ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۖ وَيُعَلِّمُكُمُ اللَّهُ ۗ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ (282)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! وقتى در ميان خود، بدهى اى را تا مدّتى معيّن [به سَلَف يا نسيه يا قرض ]به ذمّه گرفتيد آن را بنويسيد، و بايد نويسنده اى [آن را ]در ميان شما بنويسد، و هيچ نويسنده اى نبايد از نوشتن خوددارى کند چنانکه خدا به او آموخته است. پس بايد او بنويسد و آن کسى که حقّ بر ذمّه او است ديکته کند، و بايد از خدا، پروردگار خود پروا کند و چيزى از آن کم نکند. پس اگر کسى که حق بر ذمّه او است سفيه يا ضعيف باشد يا نتواند ديکته کند بايد ولىّ او به عدالت ديکته کند. و دو نفر از مردانتان را شاهد بگيريد; و اگر دو مرد نبود يک مرد و دو زن از گواهانى که مورد قبول شما هستند [شاهد بگيريد ]تا در صورتى که يکى از آن دو زن فراموش کرد ديگرى به او يادآورى کند. و چون شاهدان دعوت شوند [از پذيرفتن آن ]خوددارى نکنند، و از نوشتن آن ـ چه کم باشد يا زياد ـ تا پايان مدّتش ملول نشويد. اين نزد خدا با عدالت سازگارتر و براى اقامه شهادت مؤثرتر و به شک نکردن شما نزديک تر است; مگر آن که تجارتى نقدى باشد که آن را در ميان خود دست به دست مى گردانيد که بر شما گناهى نيست که آن را ننويسيد. و هنگامى که معامله [نقدى ]کرديد شاهد بگيريد. و هيچ نويسنده و شاهدى نبايد زيان ببيند، و اگر چنين کنيد قطعاً اين فسقى است که دامنگير شما شده است. و از خدا پروا کنيد، و خدا به شما تعليم مى دهد، و خدا به هر چيزى داناست. (282)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌺نکته تفسیری صفحه ۴۸:🌺
آیة دَین:
این آیه ـ که بلندترین آیه قرآن است ـ به آیة«دَیْن» معروف می باشد. دین به معنای بدهکاری است و خداوند در این آیه به مردم دستور می دهد که اگر در انجام یک معامله، یکی از دو طرف؛ بدهکار و دیگری طلبکار شد، حتماً محتوای بدهی و طلب خود را با دقت بنویسند. ممکن است این بدهی به خاطر قرض گرفتن، اجاره گرفتن، خرید و فروش، خرید نسیه و...به وجود بیاید. در هر صورت قرآن به ما توصیه می کند که آن بدهی حتماً نوشته شود و برای اینکه با دقت بیشتر ثبت گردد، بهتر است شخصی به غیر از دو طرف معامله، آن را بنویسد. همچنین از دو نفر به عنوان شاهد درخواست شود که هنگام معامله حاضر باشند تا اگر در آینده بین دو طرف معامله اختلاف پیش بیاید، حقیقت را در دادگاه بیان کنند. حتی خدا در مورد بدهکاری کودک یا شخصی که از نظر ذهنی، مشکل دارد، توصیه هایی فرموده است. آنگاه خدا تأکید می کند که: «از نوشتن بدهی چه کوچک باشد، چه بزرگ خسته نشوید زیرا این کار در نزد خدا عادلانه تر است و برای گواهی دادن در دادگاه و جلوگیری از شک و تردید، مؤثّرتر می باشد.» آیة بعد که درحقیقت ادامه دستورات این آیه است نیز به مسلمانان توصیه می کند که اگر در سفر بودند و نمی توانستند سند معامله را به خوبی تنظیم کنند و کسی هم برای گواهی حضور نداشت، میتوانند بدون نوشتن سند و با گفتنِ گرو، با هم معامله کنند و اگر به دلیل اطمینان چیزی به عنوان گرو گرفته نشود، در این صورت بدهکار نیز باید خدا را در نظر بگیرد و بدهی اش را به موقع پس دهد. در آخر، خداوند به گواهان هشدار می دهد که در دادن گواهی راست و درست، کوتاهی نکنند و اگر لازم باشد، با دقت در دادگاه گواهی دهند. به راستی این آیه یکی از نشانه های حقانیت قرآن است؛ زیرا چنین توصیه های دقیقی در آن جامعه عقب مانده که تعداد افراد باسواد بسیار کم بود، آن هم به واسطة کسی که در تمامی عمر، نه چیزی خوانده و نه نوشته بود، نشانگر این است که این مطالب از جایی فراتر از جامعه انسانها گفته شده است.[1] همچنین این آیه دلیل بزرگی است که دین اسلام به روابط اقتصادی مردم اهمیت ویژهای می دهد. از نظر قرآن همة مسلمانان باید مانند برادر یکدیگر با هم خوب و مهربان باشند، ولی هنگام معامله و داد و ستد، باید دقت و احتیاط را کاملاً رعایت کنند تا حق هیچکس در جامعه ضایع نشود. حتی لازم است که این مطلب در مورد افراد غیرمسلمان نیز رعایت شود. در تاریخ آمده است که پیامبر اسلام(ص) از شخص غیرمسلمانی مبلغی را به عنوان وام گرفت و زره خود را به عنوان گرو در نزد او گذاشت.[2] بدون شک بی توجهی به این دستور، ممکن است موجب زیان های فراوانی شود و راهی برای جبران خسارت ، باقی نگذارد. در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است:
«دعای چهار نفر مستجاب نمی شود ... یکی از آنها کسی است که مالی داشته و بدون اینکه سندی تنظیم کند، آن را وام داده است (و مالش از بین رفته است. او از خدا می خواهد که مالش را به او بازگرداند» خدا به او میگوید: آیا به تو دستور ندادم که (سندی تنظیم کنی و)شاهد بگیری؟»[3]
[1]اقتباس از تفسیر نمونه، ذیل آیه مورد بحث
[2]تفسیر نمونه، ج2، ص393
[3] تفسیر نورالثقلین، ج1، ص300
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🔅چهارتا ذکر قرآنی آرامش بخش در زندگی
①⇦•حسبنا الله و نعم الوکیل (برای وقتایی که ترس و اضطراب داری)
②⇦•لا اله الا انت انی کنت من الظالمین (وقتی خیلی ناراحتی و دلت گرفته)
③⇦•افوض امری الی الله ان الله بصیربالعباد (برا وقتایی که میخوای خدا مکر و حیله دیگران رو در حق تو خنثی کنه)
④⇦•ماشاالله لا قوه الا بالله (برا وقتایی که طالب زیبایی در دنیا هستی)
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
عوامل استرس فرزندان.mp3
1.8M
#استرس_کودکان
⁉️عوامل استرس و اضطراب فرزندان چیست؟
#استاد_حسینی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
25.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فرزندآوری
مشکلات اقتصادی
#استاد_وافی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
20.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ازدواج
#خانواده
❣یه چند دقیقه وقت بگذارید تجربه زیسته این زوج رو ببینید که حال دلتون خوب بشه. لبخند رضایت بشینه گوشه لبتون. چشماتون قلبی بشه... 😍
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
31.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مثبت_اندیشی
🔶 سلسله مباحث مثبت اندیشی
0⃣1⃣ آثار و فواید مثبت اندیشی (۷)
قسمت دهم
#استاد_مهکام
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5796577206591293006.mp3
1.97M
🔸ترتیل صفحه 49 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام ماهور
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 49
۞ وَإِنْ كُنْتُمْ عَلَىٰ سَفَرٍ وَلَمْ تَجِدُوا كَاتِبًا فَرِهَانٌ مَقْبُوضَةٌ ۖ فَإِنْ أَمِنَ بَعْضُكُمْ بَعْضًا فَلْيُؤَدِّ الَّذِي اؤْتُمِنَ أَمَانَتَهُ وَلْيَتَّقِ اللَّهَ رَبَّهُ ۗ وَلَا تَكْتُمُوا الشَّهَادَةَ ۚ وَمَنْ يَكْتُمْهَا فَإِنَّهُ آثِمٌ قَلْبُهُ ۗ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ (283)
و اگر در سفر بوديد و نويسنده اى نيافتيد که گرفته شود [کافى است]. پس اگر بعضى از شما بعضى ديگر را ايمن دانست [و سند يا وثيقه نگرفت ]بايد آن کس که ايمن دانسته شده است امانت او را ادا کند و بايد از خدا، پروردگار خود پروا نمايد. و شهادت را کتمان نکنيد، و هر کس آن را کتمان کند قطعاً قلبش گناهکار است. و خدا به آنچه مى کنيد داناست. (283)
لِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۗ وَإِنْ تُبْدُوا مَا فِي أَنْفُسِكُمْ أَوْ تُخْفُوهُ يُحَاسِبْكُمْ بِهِ اللَّهُ ۖ فَيَغْفِرُ لِمَنْ يَشَاءُ وَيُعَذِّبُ مَنْ يَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (284)
آنچه در آسمان ها و آنچه در زمين است مِلک خداست. و اگر آنچه را در دل داريد آشکار کنيد آن را پنهان بداريد خدا شما را به آن محاسبه مى کند، پس هر که را بخواهد مى آمرزد و هر که را بخواهد عذاب مى کند، و خدا بر هر چيزى تواناست. (284)
آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ ۚ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ ۚ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا ۖ غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ (285)
اين پيامبر به آنچه از پروردگارش به سوى او نازل شده ايمان آورده است و مؤمنان [نيز ]همه به خدا و فرشتگان و کتاب ها و رسولانش ايمان آورده اند. [مى گويند: ]ميان هيچ يک از رسولانش فرق نمى گذاريم. و گفتند: شنيديم و اطاعت کرديم. پروردگارا! آمرزش تو را مى طلبيم و بازگشت همه فقط به سوى تو است. (285)
لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۚ لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ ۗ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِنْ نَسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا ۚ رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِنَا ۚ رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِ ۖ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا ۚ أَنْتَ مَوْلَانَا فَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ (286)
خدا هيچ کس را جز به اندازه وسعش تکليف نمى کند. آنچه [از خير ]کسب کرده به نفع او است، و آنچه [از بدى ]کسب کرده به زيان او است. پروردگارا! اگر فراموش نموديم يا خطا کرديم ما را مؤاخذه مکن. پروردگارا! و هيچ تکليف سختى بر عهده ما مگذار چنانکه آن را بر عهده آنان که پيش از ما بودند گذاشتى. پروردگارا! و آنچه را که ما طاقت آن را نداريم بر ما تحميل نکن. و از ما بگذر و ما را بيامرز، و بر ما رحمت آور; توئى مولاى ما، پس ما را بر گروه کافران پيروز گردان. (286)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌺نکته تفسیری صفحه ۴۹:🌺
دین آسان:
فرض کنید که شما برای پرورش جسمتان در یک کلاس ورزشی ثبت نام کرده اید. مسلّماً در این کلاس برنامه هایی وجود دارد که بدن شما را ورزیده می کند. شاید از نظر یک انسان تنبل، این برنامه ها مشکل باشد، ولی از نظر شما کاملاً مفید است و شما آن را با کمال میل می پذیرید. آموزش و یادگیری نیز برای دانش آموزان ضعیف، دشوار است؛ ولی دانش آموزان با انگیزه و هوشیار، سختی آن را با دل و جان می پذیرند و برای رسیدن به قلّة علم و آگاهی، با حوصله و دقت از گردنه های تکلیف و امتحانات می گذرند. امّا این برنامه ها تا زمانی مفید و سازنده هستند که در حدّ توان افراد باشند و اگر بیش از حد مشکل و طاقت فرسا شوند، ارزش و فایده خود را از دست میدهند و حتّی افراد با انگیزه نیز از آن فرار میکنند. خدایی که ما را آفریده، برای پرورش جسم و روح و آبادساختن دنیا و آخرت، برنامة دقیق و کاملی برایمان فرو فرستاده است و ما برای رسیدن به سعادت واقعی، هیچ راهی به جز عمل به آن برنامه نداریم. البته دین، دارای دستوارتی است که شاید کسانی که فقط به لذّت جویی و خودخواهی فکر می کنند، آنها را سخت و دشوار بدانند؛ ولی واقعیّت نشان می دهد که اگر چه شاید انجام برخی از آن دستورات، کمی مشکل باشد، ولی سود و فایده ای که از آنها به ما می رسد، بی نهایت است. روزة ماه رمضان، نماز صبح در ابتدای روز، رفتن به حج، حجاب برای بانوان و... دستوراتی است که در ابتدا مشکل به نظر می رسند، ولی انجام آنها بیش از طاقت انسانها نیست و مستقیماً به نفع خود آنان می باشد. درست مانند تمارین دشوار ورزشی یا تکالیف مدرسه که برای پرورش جسم و ذهن انسانها لازم است. حتی همین دستورات در هنگام ناتوانی انسان حذف یا آسانتر می شود. مثلاً انسان مریض نباید روزه بگیرد یا شخصی که نمی تواند ایستاده نماز بخواند، باید آن را نشسته به جا آورد. به طور کلی دین اسلام کاملاً با خواسته های انسان موافق است و هیچ تکلیف طاقت فرسایی در آن وجود ندارد. اسلام با خوارکی های پاکیزه، لذّتهای حلال و تفریحات سالم کاملاً موافق است و حتی مسلمانان را به آن تشویق می کند. پیشوای نخست ما حضرت علی(ع)به فرزند خود امام حسن(ع)فرمود:«انسان با ایمان باید وقت خود را در سه حالت صرف کند:
1ـ امرار معاش و گذران زندگی
2ـ گامی برای آخرت
3ـ لذّتی که حرام نباشد»[1].
آری؛ اسلام با هر نوع ریاضت طاقت فرسا و کارهایی که برخلاف طبیعت انسان است ، مخالفت می کند و تمام برنامه های آن باعث تقویت و رشد منطقی و متعادل روح و جسم ما می شود. در روایات آمده است زنی به نزد پیامبر(ص) آمد و گفت: همسر من روزها روزه می گیرد و شبها عبادت می کند(و برای خانوده اش وقت نمی گذارد) پیامبر(ص) با ناراحتی به نزد آن مرد رفت و فرمود: خدا مرا نفرستاده تا مردم را به گوشه گیری از دنیا دعوت کنم. بلکه مرا با دینی آسان و مناسب فرستاده است. من هم روزه می گیرم و عبادت می کنم؛ ولی برای خانواده ام نیز وقت می گذارم (و از لذّتها و تفریحات سالم بهره می برم) پس هر کس مرا دوست دارد باید از راه و روش من الگو بگیرد.[2]
[1] بحارالانوار،ج67، ص65
[2] اقتباس از کافی، ج5، ص494
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
37.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مثبت_اندیشی
🔶 سلسله مباحث مثبت اندیشی
1⃣1⃣ ویژگی های افراد مثبت اندیش (۱)
قسمت یازدهم
#استاد_مهکام
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
26.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فرزندپروری
تاثیر رابطه والدین بر فرزندپروری
#استاد_صادقی_سرشت
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil