قرآن ترجمه المیزان
سوره 5
سوره مبارکه المائدة
صفحه 110
وَمِنَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَىٰ أَخَذْنَا مِيثَاقَهُمْ فَنَسُوا حَظًّا مِمَّا ذُكِّرُوا بِهِ فَأَغْرَيْنَا بَيْنَهُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ ۚ وَسَوْفَ يُنَبِّئُهُمُ اللَّهُ بِمَا كَانُوا يَصْنَعُونَ (14)
و از آنان که گفتند: ما نصرانى هستيم، نيز پيمان گرفتيم، پس بهره [عظيمى ]را از آنچه بدان تذکّر داده شدند فراموش کردند (ناديده گرفتند); در نتيجه، ميان آنان تا روز قيامت دشمنى و کينه افکنديم، و به زودى خدا آنان را از آنچه مى کردند با خبر خواهد کرد. (14)
يَا أَهْلَ الْكِتَابِ قَدْ جَاءَكُمْ رَسُولُنَا يُبَيِّنُ لَكُمْ كَثِيرًا مِمَّا كُنْتُمْ تُخْفُونَ مِنَ الْكِتَابِ وَيَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ ۚ قَدْ جَاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَكِتَابٌ مُبِينٌ (15)
اى اهل کتاب! همانا رسول ما در حالى به سوى شما آمد که بسيارى از آنچه را از کتاب [آسمانى ]پنهان مى داشتيد براى شما بيان مى کند، و از بسيارى در مى گذرد. بى شک از جانب خدا نورى و کتابى روشن براى شما آمده است. (15)
يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَيُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَيَهْدِيهِمْ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ (16)
خدا به وسيله آن، کسانى را که از پى خشنودى او مى روند به راههاى سلامت هدايت مى کند و آنان را به خواست خود از ظلمت ها به سوى نور بيرون مى برد و به راهى راست هدايتشان مى کند. (16)
لَقَدْ كَفَرَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ هُوَ الْمَسِيحُ ابْنُ مَرْيَمَ ۚ قُلْ فَمَنْ يَمْلِكُ مِنَ اللَّهِ شَيْئًا إِنْ أَرَادَ أَنْ يُهْلِكَ الْمَسِيحَ ابْنَ مَرْيَمَ وَأُمَّهُ وَمَنْ فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا ۗ وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا ۚ يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (17)
کسانى که گفتند: خدا همان مسيح پسر مريم است قطعاً کافر شده اند. بگو: اگر خدا بخواهد مسيح پسر مريم و مادرش و همه آنان که در زمين اند هلاک کند چه کسى در برابر خدا اختيار چيزى را دارد؟ و حال آنکه فرمانروايى آسمانها و زمين و آنچه ميان آن دو است مختصّ خداست. هر چه را بخواهد خلق مى کند. و خدا بر هر چيزى تواناست. (17)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۱۰🌷
👈دو عامل خروج از تاریکی ها:
روشنایی و تاریکی، دو حالتی ست که بی شک همه ی ما آن را بارها تجربه کرده ایم. ما در روشنایی، اطراف خود را می بینیم، از موانع روبرویمان می گذریم و براحتی به راه خود ادامه می دهیم. برعکس، در حالت تاریکی حتّی نمی توانیم جلوی پایمان را ببینیم، در اضطراب و وحشت به سر می بریم و با موانع روبرویمان برخورد می کنیم و امکان حرکت و ادامه ی راه برایمان وجود ندارد. خداوند بارها در قرآن بیان فرموده که همانطور که جسم انسانها در یکی از دو حالت روشنایی یا تاریکی به سر می برد، روح و جان آنان نیز در نور یا ظلمت قرار می گیرد. در حالت نورانیت و صفای دل، انسان احساس آرامش می کند، از زندگی خود راضی است، از مردم کینه به دل ندارد، به کسی حسد نمی ورزد و لذّت بخش ترین چیز برای او، مناجات و سخن گفتن با آفریدگار مهربان هستی و انجام کارهایی ست که او را خشنود می کند. در این حالت، انسان، زندگی را مسیری روشن و با هدفی مهم و ارزشمند می شمارد.
به همین سبب، تا هنگامی که زنده است، برای جمع آوری توشه برای زندگی ابدی اش، از آن بهره می گیرد و هنگامی که با مرگ روبرو شود، با کمال میل آن را می پذیرد و برای منزل گرفتن در بهشت جاوید می شتابد. در حالت تاریکی و ظلمت اما انسان در حیرت و سرگردانی دائم قرار دارد. پیوسته خودش را با لذّت های گوناگون دنیا سرگرم می کند؛ امّا باز هم به آرامش حقیقی نمی رسد. او در زندگی اش هدفی را دنبال نمی کند و مرگ را وحشتناک ترین پدیده ی جهان می شناسد؛ زیرا از نظر او، مرگ، پایان هستی و زمان خداحافظی با لذّت ها و چیزهای دوست داشتنی اوست. سراسر وجودش پر از کینه و نفرت به دیگران است و هیچ رابطه ای با آفریدگار خود ندارد.
بر اساس این آیات، قرآن و پیامبر، دو هدیه ی ارزشمند خدا به بندگانش است تا آنان را از تاریکی های روحی به روشنایی و نور برسانند؛ وضعی آرمانی که به آن «سبل السلام»(جاده های سلامت) می گویند، و در آن، سلامت فردی، اجتماعی، جسمی، روحی، خانوادگی و... تضمین شده است. البته این انتقال و گذر از تاریکی ها به نور، یک شرط مهم و اساسی دارد، و آن، «پیروی از رضایت و خشنودی خدا» است. آری، آموزه های قرآن و پیامبر، کسانی را می تواند از تاریکی ها خارج کند و به نور برساند که در برابر خواست و فرمان خدا تسلیم شده باشند و از دستورهای او پیروی کنند. بنابراین، کسانی که خواست خود را بر خواست خدا ترجیح می دهند، از هدایت قرآن و پیامبر بهره ای نخواهند برد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌙 دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان
📚 بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ الجِنانِ واغْلِقْ عَنّ
فیهِ أبوابَ النّیرانِ وَوَفّقْنی فیهِ لِتِلاوَةِ
القرآنِ یا مُنَزّلِ السّکینةِ فی قُلوبِ المؤمِنین.
📌 ترجمه:
خدایا بگشا برایم در آن درهاى بهشت و
ببند برایم درهاى آتش دوزخ را و توفیقم
ده در آن براى تلاوت قرآن اى نازل کننده آرامش در دلهاى مؤمنان.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
❤️ اگر از همسرم ناراحت شدم چه کنم❓
👈گاهی اوقات زن یا شوهر نیاز خودش را مطرح نمیکند و به همسرش نمیگوید که چه رفتارها و گفتارهایی ناراحتش میکند
👈 همسر او هم متقابلاً چون نمیداند که این رفتار یا گفتار موجب ناراحتی و آزردگی خانم یا آقا میشود، آن را مکرراً انجام میدهد.
❤️ فرد مقابل هم که شدیداً از دست او عصبانی شده و در ذهنِ خود رأی صادر میکند و برچسب بیتوجهی یا بیعاطفهبودن به او میزند و احساس فداکاری نیز میکند بهایندلیل که آزرده میشود ، ولی تحمل میکند.
❣او در خیال خود به حفظ رابطهشان کمک میکند؛ اما درحقیقت به رابطۀ زناشوییشان و همسر خود خیانت بزرگی کرده است. او در ذهن خود این فرضیه را مطرح میکند که
«او باید بداند که من چه خواستهای دارم.»
یا اینکه «او میداند که من از فلان کارش ناراحت میشوم.»
و البته سخت در اشتباه است
👈گاهی افراد با گفتن ِ خواستههایشان میتوانند کمک بزرگی به خود و همسرشان کنند و نیازی نیست که آزردگیها و ناکامیهایشان را درون خود بریزند، چون این غصه ها، روی هم تلنبار میشود و ناگهان موجب انفجار و واکنش شدیدی میشود
#همسرانه
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
📌 زیاد ایراد گرفتن 📌
🎯 برای مستقل شدن فرزند ، خودتان را از جزئیات زندگی او دور نگه دارید.
بسیاری از بچهها از شنیدن چنین جملاتی گریزانند: 👇
"وقتی تکالیف مدرسه رو انجام میدی راست بشین"
"موهاتو از جلوی چشمت بزن کنار چطور داری میبینی"
"چی کار میکنی دکمههای آستینتو ببند"
😡 بسیاری از بچهها به این نوع صحبت کردن با لحنی عصبانی واکنش نشان میدهند و طوری به پدر و مادر نگاه میکنند که به این معنی است؛
" اذیتم نکن ، این کار به خودم مربوطه"
#تربیت_فرزند
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
27.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
❄️زیباترین وصف قرآن از لسان
امیر مومنان علیهالسلام
#نهج_البلاغه
🟠قرآن را بر او نازل كرد، نورى كه چراغهايش خاموش نشود. چراغى كه فروزندگيش كاستى نيابد، دريايى كه ژرفايش دانسته نگردد و راهى كه رونده اش را گمراه نكند و پرتوى كه روشناييش تاريكى نگيرد و فرقانى كه برهانش خاموشى نپذيرد و بنيانى كه اركانش ويران نگردد و شفايى كه در آن بيم بيمارى نباشد و پيروزيى كه يارانش منهزم نگردند و حقى كه ياورانش مغلوب و خوار نشوند.
📘#خطبه_198
🎤استاد محمدعلی انصاری
☑️ شهادت مظلومانه ولیّاللّه، اَخُ الرّسول، مولیالمؤمنین، امامالمتّقین، أمیرالمؤمنین قرآن ناطق، قسیمُ النّار و الجنة، حضرت امام علی علیهالسّلام را محضر مقدّس فرزندشان، صاحب العصر و الزّمان عجّل اللّه تعالی فرجه الشّریف و همه محبّان آن حضرت تسلیت عرض میکنیم.
🤲🏻 یاعالی بِحَقِّ عَلی عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5980784917942895994.mp3
2.03M
🔸ترتیل صفحه 111 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 5
سوره مبارکه المائدة
صفحه 111
وَقَالَتِ الْيَهُودُ وَالنَّصَارَىٰ نَحْنُ أَبْنَاءُ اللَّهِ وَأَحِبَّاؤُهُ ۚ قُلْ فَلِمَ يُعَذِّبُكُمْ بِذُنُوبِكُمْ ۖ بَلْ أَنْتُمْ بَشَرٌ مِمَّنْ خَلَقَ ۚ يَغْفِرُ لِمَنْ يَشَاءُ وَيُعَذِّبُ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا ۖ وَإِلَيْهِ الْمَصِيرُ (18)
و يهود و نصارى گفتند: ما فرزندان خدا و محبوبان او هستيم، بگو: پس چرا شما را به سبب گناهانتان عذاب مى کند؟ [نه ]بلکه شما بشرى هستيد از جنس کسانى که خلق کرده است. هر که را بخواهد مى آمرزد و هر که را بخواهد عذاب مى کند، و فرمانروايى آسمان ها و زمين و آنچه ميان آن دو هست مختصّ خداست، و بازگشت [همه ]فقط به سوى او است. (18)
يَا أَهْلَ الْكِتَابِ قَدْ جَاءَكُمْ رَسُولُنَا يُبَيِّنُ لَكُمْ عَلَىٰ فَتْرَةٍ مِنَ الرُّسُلِ أَنْ تَقُولُوا مَا جَاءَنَا مِنْ بَشِيرٍ وَلَا نَذِيرٍ ۖ فَقَدْ جَاءَكُمْ بَشِيرٌ وَنَذِيرٌ ۗ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (19)
اى اهل کتاب! همانا رسول ما پس از فترتى از رسولان به سوى شما آمده است در حالى که [حقايق را ]براى شما بيان مى کند تا نگوييد: بشارت دهنده و اخطار کننده اى براى ما نيامد. بى ترديد بشارت دهنده و اخطار کننده اى براى شما آمده است. و خدا بر هر چيزى تواناست. (19)
وَإِذْ قَالَ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ يَا قَوْمِ اذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ جَعَلَ فِيكُمْ أَنْبِيَاءَ وَجَعَلَكُمْ مُلُوكًا وَآتَاكُمْ مَا لَمْ يُؤْتِ أَحَدًا مِنَ الْعَالَمِينَ (20)
و [ياد کن ]وقتى را که موسى به قوم خود گفت: اى قوم من! نعمت هاى خدا را بر خودتان به ياد آوريد آن گاه که در ميان شما پيامبرانى قرار داد و شما را فرمانروا گردانيد، و آنچه را به هيچ کس از جهانيان نداده بود به شما داد. (20)
يَا قَوْمِ ادْخُلُوا الْأَرْضَ الْمُقَدَّسَةَ الَّتِي كَتَبَ اللَّهُ لَكُمْ وَلَا تَرْتَدُّوا عَلَىٰ أَدْبَارِكُمْ فَتَنْقَلِبُوا خَاسِرِينَ (21)
اى قوم من! به اين سرزمين مقدّس که خدا براى شما مقرّر داشته است در آييد و عقبگرد نکنيد که زيانکار شويد. (21)
قَالُوا يَا مُوسَىٰ إِنَّ فِيهَا قَوْمًا جَبَّارِينَ وَإِنَّا لَنْ نَدْخُلَهَا حَتَّىٰ يَخْرُجُوا مِنْهَا فَإِنْ يَخْرُجُوا مِنْهَا فَإِنَّا دَاخِلُونَ (22)
گفتند: اى موسى! در آنجا مردمى زورگو هستند و ما هرگز وارد آن جا نمى شويم تا آن ها را از آنجا بيرون بردند پس اگر از آنجا بيرون بروند قطعاً ما وارد خواهيم شد. (22)
قَالَ رَجُلَانِ مِنَ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمَا ادْخُلُوا عَلَيْهِمُ الْبَابَ فَإِذَا دَخَلْتُمُوهُ فَإِنَّكُمْ غَالِبُونَ ۚ وَعَلَى اللَّهِ فَتَوَكَّلُوا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ (23)
دو مرد که خدا بر آنها انعام کرده بود و از کسانى بودند که [از خدا ]مى ترسند گفتند: از اين دروازه بر آنان درآييد، که هر گاه از آن در آييد قطعاً شما پيروز خواهيد بود; و اگر مؤمنيد، فقط بر خدا توکّل کنيد. (23)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۱۱🌷
بنی اسرائیل و سرزمین مقدس:
پس از خروج بنی اسرائیل از مصر و آزاد شدن از چنگال فوعونیان، خداوند نعمتهای خود را یکی پس از دیگری به آنها بخشید. تنها چیزی که بنی اسرائیل نیاز داشتند، سرزمینی بود که آن را وطن خود کنند و با استقلال در آن بزیند. خداوند این نعمت را نیز برای آنان مهیا کرد؛ به این شرط که برای به دست آوردن آن جهاد کنند و زحمت بکشند. به همین منظور دستور داد که به سوی سرزمین مقدّس حرکت کنند ؛ سرزمینی که از شرک و بت پرستی پاک بود و بسیاری از پیامبران الهی در آن مسکن داشتند و خدا را به یگانگی می پرستیدند . احتمالاً منظور از آن سرزمین پاک شده، تمام «منطقه ی شامات» باشد؛ منطقه ای که به گواهی تاریخ، مهد پیامبران الهی و سرزمین ظهور ادیان بزرگ، همچنین مرکز یکتاپرستی و نشر تعلیمات انبیا بوده است . به هر حال، بنی اسرائیل به آنجا رسیدند.
در آن زمان، آن سرزمین در دستان افراد نیرومند و ستمکاری به نام «عمالقه» قرار داشت.
حضـرت موسی به بنی اسرائیل فرمان داد که به آن سرزمین حمله کنند، و به ایشان وعده ی پیروزی داد و فرمود که خدا آنجا را برای آنان قرار داده است؛ ولی آن ها که مردمی ترسو بودند، زیر بار جنگ نرفتند و به پیامبرشان گفتند:
«تو که می دانی در این سرزمین، افراد زورگو و ظالمی زندگی می کنند. ما هرگز وارد آن نمی شویم تا اینکه آنان خودشان از آن بیرون بروند. اگر بیرون رفتند، ما وارد آن خواهیم شد.»
در آن هنگام، دو نفر از افراد خداترس و باایمان به نام های «یوشع بن نون» و «کالب بن یوفنا» که دو تن از رهبران قبایل دوازده گانه ی بنی سرائیل نیز محسوب می شوند، آنان را خطاب قرار داده، گفتند: «از عمالقه نترسید و ناگهانی از دروازه ی شهر به آنان حمله کنید و غافل گیرشان کنید. اگر ایمان دارید، به خدا توکّل کنید و از چیزی نترسید.» قوم بنی اسرائیل امّا به پیامبرشان گفتند: «ای موسی، سخن ما همان است که گفتیم. تا هنگامی که عمالقه در آنجا هستند، ما وارد آن نمی شویم. تو و پروردگارت بروید و با عمالقه بجنگید. هنگامی که پیروز شدید، ما را نیز خبر کنید. ما همین جا نشسته ایم.» خداوند نیز به کیفر این نافرمانی، ورود به سرزمین مقدس را برای چهل سال بر بنی اسرائیل ممنوع کرد. آنان در این مدّت به سرگردانی در بیابان محکوم شدند؛ به طوری که هر چه حرکت می کردند، به جایی نمی رسیدند، و به اصطلاح، «دور خود می چرخیدند» . در روایات آمده است که حضرت موسی در همین دوران چهل ساله، دار فانی را وداع کرد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان 🍃
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِكَ دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً ومَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین.
خدایا قرار بده برایم در آن به سوى خوشنودیهایت راهنمایى و قرار مده شیطان را در آن بر من راهى و قرار بده بهشت را برایم منزل و آسایشگاه اى برآورنده حاجتهاى جویندگان
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
❤️ #امام_صادق_عليه_السلام:
💠پدرم، هرگاه دچار غم و اندوهى مىشد، زنان و كودكان را گرد مىآورد و دعا مىكرد و آنها #آمين مىگفتند.
📙 الکافی،ج ۲،ص ۴۸۷
💠 گاهی در مشکلات و گرفتاریها زن و فرزند را جمع کنیم، #دعا کنیم و حاجت خود را از خدا بخواهیم و آنها #آمین بگویند.
💠 اینکار، میتواند حس معنوی، همدلی و وحدت را به فضای خانه #تزریق کند.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🔹همه ما #شب_قدر دعای شریف جوشن_کبیر رو زمزمه کردیم،
اما؛ دقت کردیم به فراز ۷۹این دعا؟؟
﴿يا رازِقَ الطِّفلِ الصَّغيرِ
ای روزی رسان کودک خردسال﴾
پس چرا تا اسم نی نی جدید 👶 میاد به رزاقیت خداوند توجهی نداریم؟؟😔
یادمون نره ماخودمون هم سر سفره برکت خدا نشستیم...!
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil