4_5841431452733933582.mp3
1.86M
🔸ترتیل صفحه 436 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام عجم - کرد
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 35
سوره مبارکه فاطر
صفحه 436
وَمَا يَسْتَوِي الْبَحْرَانِ هَٰذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ سَائِغٌ شَرَابُهُ وَهَٰذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ ۖ وَمِنْ كُلٍّ تَأْكُلُونَ لَحْمًا طَرِيًّا وَتَسْتَخْرِجُونَ حِلْيَةً تَلْبَسُونَهَا ۖ وَتَرَى الْفُلْكَ فِيهِ مَوَاخِرَ لِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ (12)
و دو دريا مساوى نيستند اين يکى شيرينِ خوشکام و آبش گواراست و آن يکى شور و تلخ است و از هر يک گوشتى تازه مى خوريد و زيورى استخراج مى کنيد که آن را مى پوشيد و کشتى ها را در آن، شکافنده آب مى بينى تا شما [در طلب معاش] از فضل او بجوييد و شايد سپاس گزارى کنيد. (12)
يُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَيُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ كُلٌّ يَجْرِي لِأَجَلٍ مُسَمًّى ۚ ذَٰلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ لَهُ الْمُلْكُ ۚ وَالَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ مَا يَمْلِكُونَ مِنْ قِطْمِيرٍ (13)
شب را در روز فرو مى برد و روز را در شب فرو مى برد و خورشيد و ماه را مسخّر کرده است که هر يک براى مدّتى معيّن سير مى کنند. اين است خدا پروردگار شما، فرمانروايى فقط براى او است و آنها که جز او [به عنوان معبود] مى خوانيد [حتّى] مالک لفّافه هسته خرمايى نيستند. (13)
إِنْ تَدْعُوهُمْ لَا يَسْمَعُوا دُعَاءَكُمْ وَلَوْ سَمِعُوا مَا اسْتَجَابُوا لَكُمْ ۖ وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يَكْفُرُونَ بِشِرْكِكُمْ ۚ وَلَا يُنَبِّئُكَ مِثْلُ خَبِيرٍ (14)
اگر آنها را بخوانيد خواندن شما را نمى شنوند و اگر [به فرض محال] بشنوند شما را اجابت نمى کنند و روز قيامت شرک شما را انکار مى کنند و هيچ کس مانند [خداى] آگاه تو را خبردار نمى کند. (14)
۞ يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ ۖ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ (15)
اى مردم! شماييد نيازمندان به خدا و خداوند خود بى نياز و ستوده است. (15)
إِنْ يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَيَأْتِ بِخَلْقٍ جَدِيدٍ (16)
اگر بخواهد شما را مى برد و خلق تازه اى مى آورد. (16)
وَمَا ذَٰلِكَ عَلَى اللَّهِ بِعَزِيزٍ (17)
و اين بر خدا دشوار نيست. (17)
وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَىٰ ۚ وَإِنْ تَدْعُ مُثْقَلَةٌ إِلَىٰ حِمْلِهَا لَا يُحْمَلْ مِنْهُ شَيْءٌ وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَىٰ ۗ إِنَّمَا تُنْذِرُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ بِالْغَيْبِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ ۚ وَمَنْ تَزَكَّىٰ فَإِنَّمَا يَتَزَكَّىٰ لِنَفْسِهِ ۚ وَإِلَى اللَّهِ الْمَصِيرُ (18)
و هيچ گنه بارى، بار گناه ديگرى را برنمى دارد و اگر گران بارى دعوت کند که از بارش بردارند، چيزى از آن برداشته نمى شود اگرچه [دعوت شونده ]خويشاوند باشد. تو فقط به کسانى مى توانى اخطار [مؤثّر] بکنى که در پنهانى از پروردگارشان مى ترسند و نماز را بر پا مى دارند و هر کس [از گناه ]پاکيزه شود فقط به سود خودش پاکيزه مى شود و بازگشت فقط به سوى خدا است. (18)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۳۶🌷
هیچ گنهکاری بار گناه دیگری را به دوش نمی کشد:
جمله ی «وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزرَ اُخریّْ» ـ که در پنج آیه آمده، یکی از اصول مهم و زیربنایی اندیشه ی اسلامی است. در حقیقت این جمله از سه جهت دارای اهمّیّت است.
نخست، بیانگر عدل خداست و اینکه خدا هر کس را در ازای کارهای خوب و بدِ خود او پاداش و کیفر می دهد، و نه در برابر کارهای دیگران؛ زیرا جزا دادنِ کسی به سبب کار دیگری، ظلم است، و ظلم و ستم از خدای عادل دور است.
دوّم اینکه به همه ی انسان ها درک و فهم وسیعی می بخشد که صالح یا فاسد بودن جامعه و خوب یا بد بودن مردم نباید در خودسازی فردی و اصلاح اجتماعی و مبارزه ی آن ها با ظلم و ستم اثر بگذارد؛ زیرا همه ی ما در پیشگاه خدا مسئولیم و خوب یا بد بودن بیشتر مردم، جواز خوب یا بد بودن ما نیست، و سرانجام تمام انسان ها تک به تک باید در پیشگاه خدا بایستند و در برابر رفتار خویش پاسخ گو باشند، و کسانی که به وظیفه ی خود عمل کرده اند، سعادتمندند، و آنان که کوتاهی کرده اند، زیانکار خواهند بود.
نکتّه ی سوّمی که از این آیه استفاده می شود، شدّت و سختی روز رستاخیز است که هیچ کس حاضر نمی شود در آن روز بار گناه دیگری را به دوش کشد؛ هرچند او از بستگان نزدیک یا دوستانش در دنیا باشد؛ در حالی که در دنیا بسیاری از افراد، به سبب رفاقت، خویشاوندی یا حتّی سود مادی حاضرند بار گناهان دیگران را بر دوش کشند.
آری، احوال قیامت چنان سخت و هولناک است که نه تنها کسی بار گناه دیگری را به دوش نمی کشد، بلکه به فرموده ی آیات قرآن ، انسان ها از شدّت ترس و وحشت، تمام پیوندهای دوستی و خویشاوندی را به فراموشی می سپارند و با دیدن نزدیک ترین خویشاوندان خود، پا به فرار می-گذارند، و چه بسا آرزو دارند که بار گناه خود را بر دوش عزیزترین کسان خود در دنیا بگذارند. البتّه دوستان خدا از این وضعیّت مستثنی هستند و آنان در آخرت در کنار یکدیگر در کمال دوستی و محبّت زندگی خواهند کرد .
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌸🍃
🍃
🔖امام كاظم عليه السلام:
تُسْتَحَبُّ عَرامَةُ الصَّبىِّ فى صِغَرِهِ لِيَكونَ حَليما فى كِـبَرِهِ
شایسته است کودک به هنگام خردسالی، بازیگوش و پرنشاط باشد تا در بزرگسالی صبور و شکیبا گردد
📚کافی جلد6 صفحه51
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
❤️#همسرداری
♻️#سیاست_همسرداری
👨آقای خانه!
🔹️وقتی به خانه بر میگردید از همسرتان بپرسید که آیا روز خوبی را پشت سر گذاشته یا نه؟!
به حرفهایش توجه کنید، اما در مورد کارهایش قضاوت نکنید. با او همدردی کنید، بگذارید هر چه میخواهد گله و شکایت کند.
👸خانم خانه!
🔹️حتماً هنگام ورود همسرتان به خانه لبخند به لب داشته باشید، حتی اگر کوهی از مشکلات بر دوشتان سنگینی میکند. اصلاً خوب نیست که موقع ورود همسرتان به تلویزیون چسبیده باشید و یا در آشپزخانه یا اتاق پنهان شده باشید!
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
👶#فرزند_پروری
🌀بهترین ترکیبی که هر پدر و مادری میتوانند داشته باشند
❤️پدری است که در پشت چهرهی قاطع خود، مهربان باشد
💚مادری که در پشت چهرهی مهربانش، قاطع باشد
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
7.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸🍃
🍃
🔖امام علی علیه السلام:
لَمْ يَذْهَبْ مِنْ مَالِكَ مَا وَعَظَكَ
آنچه از مال تو از دست مى رود و مايه پند و عبرتت مى گردد در حقيقت از دست نرفته است
📚حکمت 196 نهج البلاغه
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
روزمون رو شروع میکنیم با😍
4_5843683252547618524.mp3
2.04M
🔸ترتیل صفحه 437 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام کرد
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 35
سوره مبارکه فاطر
صفحه 437
وَمَا يَسْتَوِي الْأَعْمَىٰ وَالْبَصِيرُ (19)
و [مؤمن و کافر يکسان نيستند، چنان که] کور و بينا يکسان نيستند. (19)
وَلَا الظُّلُمَاتُ وَلَا النُّورُ (20)
و نه تاريکى ها و روشنايى. (20)
وَلَا الظِّلُّ وَلَا الْحَرُورُ (21)
و نه سايه [خنک] و حرارت گرما (21)
وَمَا يَسْتَوِي الْأَحْيَاءُ وَلَا الْأَمْوَاتُ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُسْمِعُ مَنْ يَشَاءُ ۖ وَمَا أَنْتَ بِمُسْمِعٍ مَنْ فِي الْقُبُورِ (22)
و زندگان و مردگان [نيز] يکسان نيستند، همانا خدا [حق را] به هر که بخواهد مى شنواند و تو هرگز نمى توانى به آنان که در قبرها هستند [حق را ]بشنوانى. (22)
إِنْ أَنْتَ إِلَّا نَذِيرٌ (23)
تو جز اخطارکننده اى نيستى. (23)
إِنَّا أَرْسَلْنَاكَ بِالْحَقِّ بَشِيرًا وَنَذِيرًا ۚ وَإِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلَّا خَلَا فِيهَا نَذِيرٌ (24)
همانا تو را به حق فرستاديم در حالى که مژده دهنده و اخطارکننده اى و هيچ امّتى نبوده مگر اين که اخطارکننده اى در آن گذشته است. (24)
وَإِنْ يُكَذِّبُوكَ فَقَدْ كَذَّبَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ جَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ وَبِالزُّبُرِ وَبِالْكِتَابِ الْمُنِيرِ (25)
و اگر تو را تکذيب مى کنند، همانا کسانى هم که پيش از اينان بودند به تکذيب پرداختند; رسولانشان با معجزه هاى روشن و با نوشته ها و با کتاب روشنگر سوى آنان آمدند. (25)
ثُمَّ أَخَذْتُ الَّذِينَ كَفَرُوا ۖ فَكَيْفَ كَانَ نَكِيرِ (26)
سپس آنان را که کفر ورزيدند [به قهر خود] گرفتم پس عقوبت من چگونه بود؟ (26)
أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ ثَمَرَاتٍ مُخْتَلِفًا أَلْوَانُهَا ۚ وَمِنَ الْجِبَالِ جُدَدٌ بِيضٌ وَحُمْرٌ مُخْتَلِفٌ أَلْوَانُهَا وَغَرَابِيبُ سُودٌ (27)
آيا نديده اى که خدا از آسمان آبى نازل کرده است پس به وسيله آن ميوه هايى پديد آورده ايم که رنگ هاى آنها مختلف است و بعضى [از] کوه ها داراى رگه هايى است به رنگ هاى مختلف: سفيد و سرخ و سياه پر رنگ. (27)
وَمِنَ النَّاسِ وَالدَّوَابِّ وَالْأَنْعَامِ مُخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ كَذَٰلِكَ ۗ إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ غَفُورٌ (28)
و نيز از مردم و جنبندگان و دام ها (شتر، گاو و گوسفند)، رنگ هاى مختلف وجود دارد. از بندگان خدا تنها اهل معرفت از او خشيت دارند همانا خدا عزّتمند و آمرزگار است. (28)
إِنَّ الَّذِينَ يَتْلُونَ كِتَابَ اللَّهِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَنْفَقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلَانِيَةً يَرْجُونَ تِجَارَةً لَنْ تَبُورَ (29)
همانا کسانى که کتاب خدا را تلاوت مى کنند و نماز را برپا مى دارند و از آنچه به آنان عطا کرده ايم پنهان و عيان انفاق مى نمايند، به تجارتى اميد دارند که هرگز از بين نمى رود. (29)
لِيُوَفِّيَهُمْ أُجُورَهُمْ وَيَزِيدَهُمْ مِنْ فَضْلِهِ ۚ إِنَّهُ غَفُورٌ شَكُورٌ (30)
تا خدا اجرشان را به طور کامل به آنان بپردازد و از فضل خود افزونشان دهد، همانا او بسيار آمرزنده و سپاسگزار است. (30)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۳۷🌷
دانشمندان حقیقی:
شاید هنگامی که واژگان علم و دانش و عالم و دانشمندان به گوش ما برسد، به یاد درس و بحث و دانشگاه و آزمایشگاه و کتابخانه بیفتیم؛ ولی تعریف قرآن از دانش و دانشمند، با تعریف ما متفاوت است. از نظر قرآن، دانشمندان، کسانی نیستند که مغزشان صندوقچه ی آراء و افکار این و آن و پر از فرمول ها و قوانین علمی جهان باشد. از نظر قرآن، نشانه ی دانشمند حقیقی، این نیست که بیشتر عمر خود را در دانشگاهها و کتابخانه ها سپری کند و کتاب ها و مقالات فراوانی به جای گذاشته باشد؛ بلکه قرآن، دانشمندان حقیقی را کسانی بر می شمرد که در نشانه های خدا در جهان هستی و وجود خود می اندیشند، در سخنان او و فرستادگانش تدبّر می کنند، و این فکر و اندیشه، آنان را در برابر عظمت و بزرگی خدا خاشع و فروتن می کند و به انجام وظایف خود در قبال او وا می دارد. آری، عالمان راستین، کسانی هستند که خدا و وعده هایش را با تمام وجود باور کرده اند و تمام تلاش خویش را برای جلب خشنودی او به کار می بندند؛ کسانی که از تک تک پدیده های هستی، درس خداشناسی می گیرند و با دیدن هر موجودی، به یاد پدیدآورنده ی دانا و توانای آن و علم و قدرت بی پایان او می افتند، و این یادآوری مقدّس، به علم و آگاهی ایشان از خدا می افزاید و بر فروتنی آنان در برابر خدا اضافه می کند.
در آیات قبل، به نزول باران و پدید آمدن میوه های رنگارنگ از آن اشاره شده بود؛ همچنین به رنگ های کوه ها و رگه های سنگ ها که گاهی سفید، گاهی سرخ و گاهی مشکی است؛ همچنین به رنگ های گوناگون پوست انسان ها، جانوران و حیوانات و دام ها. آنگاه این گوناگونی رنگ ها، یکی از نشان های خدا معرّفی شده که تنها عالمان حقیقی از آن درس می گیرند، و این علم و آگاهی، به خداشناسی و خداترسی آنان می افزاید. «برگ درختان سبز در نظر هوشیار/هر ورقش دفتری است، معرفت کردگار». البته پژوهشگران بی ایمان نیز در ویژگی ها و رازهای پدیده های جهان دقّت و مطالعه می کنند؛ ولی متأسّفانه مطالعاتشان، ایشان را به آفریدگار جهان نزدیک نمی کند. برای همین، با دیدن گلهای زیبای باغ خلقت، باغبان زبردست آن را نمی ستایند. از این رو، از نظر قرآن، چنین افرادی، دانشمندان حقیقی نیستند؛ بلکه حاملان دانش هستند که از علم خود بهره ی کامل نمی برند. امّا علمی که انسان را با خدا آشنا کند و در پرتو ایمان به او و خشنودی اش باشد، باارزش ترین سرمایه ی انسان محسوب می شود. در حدیثی از پیامبر می خوانیم:
«علم، مایه ی زندگی انسان و رهایی او از جهل، مایه ی روشنایی چشم ها و رهایی آنها از تاریکی، و مایهی قوت بدن ها و رهایی آن ها از ناتوانی است. [علم و دانش،] انسان را به منزلگاه های خوبان و اقامتگاه های نیکوکاران و بالاترین درجات در دنیا و آخرت می رساند. [ارزش] بحث و مذاکره در باره ی علم و دانش، با روزه داری برابر است، و خواندن و مطالعه ی آن، با عبادت شبانه مساوی است.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
👶#فرزند_پروری
💢صرف اینکه دائما به کودک تذکر بدهيد "مودب باش، درست بشین، سلام کن و..." نه تنها مهارتهای اجتماعی کودک افزایش نميياد بلکه اعتماد به نفس او نيز کاهش پيدا ميكند.
🔸️کودک نوپا تصوری که شما از ادب و تربیت دارید، ندارد. اينطور نيست که اگر کودک شما در 2 سالگی سلام نکرد، در بزرگسالی هم سلام نکند. او مفهوم سلام کردن را نمیداند و شما هم قادر نخواهید بود با هیچ منطقی این موضوع را به او تفهیم کنید. او باید خودش آمادگی لازم را پیدا کند.
💥پس به هیچ وجه کودک نوپا را مجبور به سلام کردن نکنید و برای سلام کردن صرفا از تکنیک جدول تربیتی "ترغیب و تشویق" استفاده كنيد. هیچ وقت به او براي انجام ندادن رفتارهای اجتماعی احساس شرم و گناه ندهید و از جملاتی مانند: بد و زشت است و گناه و... استفاده نکنید. اصرار و خواهش هم در انجام این رفتارها تاثیری نخواهد داشت.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil