🌺نکته تفسیری صفحه ۲۷:🌺
نیکی چیست و نیکوکار کیست؟:
پس از آنکه خدا قبله ی مسلمانان را از بیت المقدّس به سوی کعبه تغییر داد، اهل کتاب، یعنی یهودیان و مسیحیانی که پیش از مسلمانان کتاب آسمانی داشتند و حاضر نبودند حق را بپذیرند، شروع به جار و جنجال کردند تا از آب گل آلود ماهی بگیرند! یهودیان گفتند که نیکوکاری، راه و روش ماست که به سمت مغرب عبادت می کنیم، و مسیحیان ادعا کردند که نیکوکاران واقعی ما هستیم که قبله ی ما به سمت مشرق است. خداوند دانا، این سخنان کودکانه را رد کرد و توضیح داد که جهت قبله را خود تعیین می کند. او برای هر امّتی، بنا بر مصلحتشان، قبله ای قرار داده است، و پرداختن به این امور ظاهری و کنار گذاشتن موضوعات اصلی، نشانه ی ایمان و نیکوکاری نیست.
به راستی انسانیت یک انسان به چیست، و خوبی و بدی یک فرد را چگونه می توان تشخیص داد؟ با چه معیاری افراد نیکوکار را بشناسیم و چگونه بفهمیم که خود ما از آنها هستیم؟ این آیه به این پرسشها پاسخ می دهد. خداوند، در این آیه، نشانه های اصلی ایمان را توضیح داده تا مردم بدانند نیکی چیست و نیکوکار واقعی کیست. از نظر قرآن، نیکوکاران واقعی، این ویژگی ها را دارند:
1ـ به خدای یگانه ایمان دارند و تنها او را می پرستند.
2ـ باور دارند که خدا بندگانش را پس از مرگ زنده کرده، در دادگاه قیامت به اعمالشان رسیدگی می کند.
3ـ قبول دارند که در جهان، مخلوقاتی به نام فرشتگان وجود دارند و خدا به وسیله ی آنان، امور جهان را اداره می کند.
4ـ به کتابهای آسمانی که بر پیامبران نازل شده، ایمان دارند و به همه ی آنها احترام می گزارند.
5ـ دعوت پیامبران خدا را می پذیرند و در برابر آنان تسلیم می شوند.
6ـ نسبت به خویشاوندان فقیرشان بی تفاوت نیستند و به آنان کمک مالی می کنند.
7ـ به امور کودکان یتیم و بی سرپرست رسیدگی می کنند.
8ـ به افرادی که از آنها صدقه می خواهند، انفاق می کنند.
9ـ برای آزاد کردن بردگان، از مال خود خرج می کنند.
10ـ در برابر خدای بزرگ و نعمت بخش سر خم می کنند و به نماز می ایستند.
11ـ حقوق واجب مالی خود را ادا می کنند.
12ـ به عهد و پیمانشان با خدا و خلق خدا وفادارند.
13ـ بر فقر و تنگدستی صبر می کنند.
14ـ بر بیماری و رنج شکیبایی می ورزند.
15ـ در جنگ با دشمنان خدا استقامت دارند.
آری، ایمان به خدا، مشتی خرافات و خیالات باطل نیست؛ بلکه مجموعه ای از اعتقادات راست است؛ عقایدی که بر اساس حقایق جهان هستی، در جان و دل می نشیند و انسان را به موجودی دانا تبدیل می کند. این باورهای درست، باعث می شود که ما با آفریدگارمان ارتباط درستی برقرار کنیم، بندگان او را دوست داشته باشیم و در برابر سختی های روزگار تسلیم نشویم. اگر اندکی در باره ی اعتقادات باطل و آداب و رسوم خرافی مردم غیر مسلمان مطالعه کنیم، متوجّه میشویم که قرآن چه حق بزرگی بر گردن ما دارد. قرآن، جهان را چنان که هست، به انسانها نشان داده و به آنان آموخته است که چگونه زندگی کنند تا نام انسان، برازنده ی آنان باشد. بار دیگر این آیه را بخوانیم و به یاد داشته باشیم که پیامبر گرامی ما در بارهری آن فرمود: «هر کس به این آیه عمل کند، ایمان خود را کامل کرده است.»[1]
[1] . المیزان فی تفسیر القرآن ، ج1 ، ص431
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 بچه هاتون رو انقلابی تربیت کنید!
🔻اگر میخواهیم نوجوان خود را انقلابی تربیت کنیم باید او را به سمت تولید ببریم. تولید هر چیزی که موثر و مشروع برای انقلاب اسلامی است. تولید را از هر چیزی که میتواند شروع کند. مثلا جامدادی خود را تولید کند. خرید جامدادی، برای کسی که میتواند جامدادی خود را تولید کند، سم است و او را ضد انقلاب بار خواهد آورد. یا حتی اگر دفترهایی دارد که برگههایی انتهای آنها باقی مانده که از روی هم قرار دادن آنها میتواند، دفتر جدید تهیه کند، خرید دفتر جدید اشتباه است. انقلابی یعنی اثر گذار و تولید کننده بودن، و مصرفکننده یعنی متاثر بودن. ما اگر بلد نباشم لباس خود را بدوزیم، مجبوریم هر چیزی که بازار و تولید کننده روز تولید میکند را استفاده کنیم. زمانی افراد میتوانند علیه تولید کننده موجود شورش کنند که خودشان تولید کننده باشند. یعنی زمانی که همه کیف بن تن استفاده میکنند، او میتواند کیف دیگری داشته باشند. روایتی که میگوید: لا تستوحشوا فی طریق الهدی لِقِلَّة اهله همین است. یعنی در زمانی که همه کار دیگری میکنند، انسان بتواند وارد راه حق شود. کسی میتواند در طریق هدایت بماند که خودش هویت تولید کننده داشته باشد و از درون بجوشد.
خانم دکتر رقیه فاضل.
#تربیت_نوجوان
#استاد_فاضل
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
5.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 روش کلیدی رفتار با نوجوان
🔻اگر پدر و مادر به کودک بگویند چیزی اشتباه است، میگوید چون مامان و بابا گفتهاند درست است و میپذیرد اما نوجوان قبول نمیکند، کتاب میخواند، فیلم میبیند، از رسانهها جستجو میکند.به دلیل اینکه در نوجوان قدرت تفکر انتزاعی ایجاد میشود و احساسش این است که به هر چیزی برسد درست است. حتی به اصطلاح به یک تفکر ممکناتی میرسد، به این معنا که هر چیزی ممکن است درست باشد و خیلی چیزها را زیر سوال میبرد. مثلا اینکه استفاده از مشروب یا مواد مخدر نیز ممکن است درست باشد. راه برخورد با نوجوان در این بازه سنی این است که بر خلاف دوران کودکی که بیشتر با او صحبت میکردیم، باید بیشتر شنونده باشیم و اجازه دهیم با ما صحبت کند. استدلالهایش را بگوید و ما نیز برای او استدلال کنیم. از صحبتهایش برآشفته نشویم که چرا خدا و پیغمبر و همه چیز را زیر سوال میبرد. بلکه ابتدا شنونده خوبی باشیم و بعد با زبانی مهربان با او استدلال کنیم.
دکتر فرحبخش.
#تربیت_نوجوان
#استاد_فرحبخش
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6021404197482660979.mp3
1.68M
🌹🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌹🌹
روزمون رو شروع میکنیم با😍
🔸ترتیل صفحه 28 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام ماهور
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 28
فَمَنْ خَافَ مِنْ مُوصٍ جَنَفًا أَوْ إِثْمًا فَأَصْلَحَ بَيْنَهُمْ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (182)
اما هر کس در مورد وصيّت کننده اى از انحراف يا گناهى هم بيم داشته باشد و ميان آنان را اصلاح کند گناهى بر او نيست، همانا خدا بسيار آمرزنده و رحيم است. (182)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (183)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! روزه بر شما نوشته شده است چنانکه بر کسانى که پيش از شما بودند نوشته شده بود، باشد که تقوا پيشه شويد. (183)
أَيَّامًا مَعْدُودَاتٍ ۚ فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ ۚ وَعَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ ۖ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ ۚ وَأَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ ۖ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (184)
در روزهائى معدود، پس هر کس از شما مريض يا در سفر باشد شمارى از روزهائى ديگر ]روزه بگيرد[. و بر کسانى که روزه براى آنان طاقت فرساست فديه اى واجب است که ]آن [طعام يک مسکين است ولى هر کس از روى ميل خيرى انجام دهد ]و بيش از طعام يک مسکين بدهد [براى او بهتر است; و روزه گرفتن براى شما بهتر است اگر بدانيد. (184)
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَىٰ وَالْفُرْقَانِ ۚ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ ۖ وَمَنْ كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ ۗ يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلَىٰ مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ (185)
]آن روزهاى معدود[ ماه رمضان است، ماهى که قرآن در آن نازل شده است ]کتابى[ که راهنماى مردم و ]دربردارنده [دليل هاى روشن هدايت و جدائى حق از باطل است، پس هر کس از شما اين ماه را دريابد بايد در آن روزه بگيرد و هر کس مريض يا در سفر باشد شمارى از روزهائى ديگر ]روزه بگيرد[. خدا براى شما آسانى مى خواهد و دشوارى نمى خواهد و ]قضاى روزه [براى اين است که شما روزه ها را کامل کنيد و خدا را به پاس آن که شما را ]به قضاى روزه [راهنمائى کرد بزرگ بداريد و باشد که ]بخاطر رخصت افطار [سپاس بگزاريد. (185)
وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ ۖ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ ۖ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ (186)
و هر گاه بندگانم از تو درباره من بپرسند ]که نزديکم يا دور؟ بگو: [بى گمان من نزديکم و دعاى دعا کننده را وقتى که مرا بخواند اجابت مى کنم، پس بايد مرا اجابت کنند و به من ايمان آورند باشد که به رشد خود برسند. (186)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌺نکته تفسیری صفحه ۲۸:🌺
من نزدیکم:
به آسمان نگاه می کنیم و فضایی بیکران با میلیاردها ستاره و سیاره که نمی توانیم بزرگی اش را تصور کنیم. به زمین می نگریم و میلیاردها موجود بی جان و جاندارش که هر یک پر از هزار راز و رمز هستند. صدایی می شنویم؛ صدایی از همه ی هستی که با تمام وجود می گوید «خدا». جست وجوکنان دنبال او می رویم. نشانه هایش را می بینیم؛ ولی خودش را نه. آن قدرت بینهایت، مهربان و هستی بخش کجاست؟ نزد پیامبرش می رویم و از «او» می پرسیم، و از زبان او می شنویم که خدا می گوید:«من نزدیکام؛ نزدیکتر از رگ هایتان به شما؛ نزدیکتر از خودتان به خودتان.»
به خودمان فکر می کنیم: قلبمان می تپد، خون در رگهایمان جریان دارد، نفس می کشیم، می خوابیم و بیدار می شویم و رشد می کنیم و خودمان هیچ اختیاری در این کارها نداریم. کیست که چنین می کند؟ آیا خدایی که دور است، لحظه به لحظه می تواند وجود ما را اداره کند؟ نه، امکان ندارد. بلکه او نزدیک است، دوستمان دارد، صدایمان را می شنود و از ما خواسته است که با او سخن بگوییم. این آیه، یکی از لطیفترین و زیباترین پیامهای خدا به ما ان سانهاست. یک بار دیگر آیه را می خوانیم و در عبارات آن بیشتر دقّت می کنیم: «بندگان من»، «در باره ی من»، «من نزدیک ام»، «هنگامی که مرا بخوانند»، «اجابت میکنم»، «به من ایمان آورند». چقدر مهربان است! با اینکه ذره ای به ما نیاز ندارد، مرتّب خودنمایی میکند تا دل ما را به خود جذب کند. آفریدگار جهان به ما پیغام داده که چون دوست مهربانی در کنار ماست، دعای ما را می شنود و مستجاب می کند و از ما خواسته که به دعوتش پاسخ مثبت دهیم. دعوت او، پیام قرآن و ندای پیامبرش است، و پذیرفتن دعوتش، برای رشد خود ماست و به او سودی نمی رساند. «دعا»، یکی از اسرار جهان است؛ زیرا انسان به وسیله ی آن، با قدرت بی پایان هستی ارتباط برقرار می کند و از او نیرو و انرژی می گیرد. خدا به وسیله ی قرآن و پیامبر صلوات الله علیه ، بارها ما را به دعا دعوت کرده است. ما کار و تلاش میکنیم تا در دنیا و آخرت، زندگی خوبی داشته باشیم؛ ولی کار و تلاش ما که لازم است، فقط یک روی سکّه است، و روی دیگر آن، هزاران هزار اسباب و علّت دیگر است که از دست ما خارج است. حتّی کار و تلاش ما، به وجود عوامل دیگری مانند سلامت جسم و روان، مشروط است. اینجاست که معنای دعا روشن تر می شود. ما به وسیله ی دعا با خدای جهان که تمام موجودات و همه ی اسباب و علل در اختیار او هستند، رابطه برقرار می کنیم و از او می خواهیم که در رسیدن به اهدافمان، به ما کمک کند. طبق وعده ی خداوند در قرآن، او دعای بندگانش را مستجاب می کند؛ یعنی هیچ دعایی را بی پاسخ نمی گذارد. گاهی از اوقات امّا آنچه ما از خدا می خواهیم، برآورده نمی شود؛ زیرا او می داند که اجابت خواسته ی ما به صلاحمان نیست. در این صورت، چیزی بهتر از آن را در دنیا یا آخرت به ما می دهد. یا اینکه ما خدا را به زبان خوانده ایم؛ ولی در دل به افراد و سبب های دیگر دل بسته ایم. در حقیقت، خدا را از دل نخوانده ایم. شاید هم گناهی کرده ایم و باید اوّل آن را جبران کنیم و از خدا پوزش طلبیم.
پیشوای اوّل ما شیعیان به فرزند خود امام حسن مجتبی علیه السلام می فرماید:
«خداوند، کلید گنجهایش را در دستان تو قرار داد؛ بدینصورت که به تو اجازه داد از او درخواست کنی. پس هر گاه بخواهی، می توانی به وسیله ی دعا، درهای نعمتش را باز کنی و باران رحمتش را بر خود فرود آوری. پس مبادا تأخیر در استجابت دعا، تو را نومید کند؛ که چه بسا خداوند دعایت را دیرتر مستجاب می کند تا پاداش بیشتری به تو بدهد.»[1]
[1] . نهج البلاغه ، نامه31 ، (ص: 399)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
8.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌نوجوان من، ناسازگاره، اصلاً حرف گوش نمیده!
همسر من لجبازه، همش ساز خودشو میزنه!
ممکنه ایراد کار....!
🎙استاد شجاعی
#تربیت_فرزند
#تربیت_مهدوی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🔴 #سیاستهای_همسرداری
💠 یک نکتهی مهم اینکه اگر #هدیهای از سمت همسرتان دریافت میکنید هیچ وقت از همان اول شروع به انتقاد نکنید:
⁉️ چرا رنگ قرمزش را نگرفتی؟
⁉️چرا کوتاه ترش را نگرفتی؟
⁉️ چرا فلان مدل را نگرفتی؟
⁉️ چرا ....
💠 اخلاق اسلامی حکم میکند که با کمال میل هدیهی همسرتان را بپذیرید. سعی کنید حتی اگر خوشتان نیامد از آن استفاده کنید تا نتایج آن را ببینید!
💠 هیچ وقت هدیهی همسرتان را به کسی نبخشید؛ فکر اینکه بخواهید بروید مغازه و آن را تعویض بکنید را از سرتان بیرون کنید.
💠 با کمال میل و با هیجان، هدیهی همسرتان را قبول کنید. این رفتار، شما را به شدّت #محبوب میکند.
💠 حتی اگر روزی همسرتان فهمید که برخی خصوصیات این هدیه، مورد پسند شما نبوده به او بگویید بخاطر علاقهام به تو از آن استفاده کردم و چون انتخاب تو بود برایم شیرین و لذتبخش بود.👌
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🔴 #آگهی_های_زندگی
💠 مردی از خانهاش راضی نبود، نزد دوستش در بنگاه املاک رفت و از او خواست کمکش کند تا خانه را بفروشد. دوستش برای بازدید به خانهاش آمد و بر اساس مشاهداتش، یک آگهی فروش نوشت و آنرا برای صاحبخانه خواند.
متن آگهی این بود: 👇
💠 خانهای زیبا که در باغی بزرگ و آرام قرار دارد، تراس بزرگ مشرف به کوهستان دارد، دارای اتاقهای دلباز و پذیرایی و ناهار خوری وسیع، کاملاً دلخواه برای خانوادههای پرجمعیت، دارای نور کافی، نزدیک به بازار و ...
💠 صاحبخانه به دوستش گفت: دوباره بخوان! دوستش متن آگهی را دوباره خواند. صاحبخانه گفت: آقا این خانه دیگر فروشی نیست!!! دوستش علت را پرسید، آن مرد گفت: در تمام مدت عمرم میخواستم جایی مثل این خانه که تعریف کردی داشته باشم، ولی تا وقتی که تو آگهی را نخوانده بودی نمیدانستم که چنین جایی دارم.
💠 خیلی وقتها نعمتهایی را که در اختیار داریم نمیبینیم چون به بودن با آنها عادت کردهایم، مثل سلامتی، مثل نفس کشیدن، مثل محبّت دیدن، مثل پدر، مادر، خواهر و برادر، فرزند، دوستان و همسر خوب و خیلی چیزهای دیگر که به آنها عادت کردهایم و چشمانمان برای دیدنشان توقّف نمیکند. قدر داشتههای خود را بدانیم.
#تربیت_نفس
#تربیت_خانواده
#همسرداری
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 نتایج مقایسه کردن همسر با دیگری
🔴 #استاد_عباسی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6026140257919960057.mp3
1.67M
🌹🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌹🌹
روزمون رو شروع میکنیم با😍
🔸ترتیل صفحه 29 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 29
أُحِلَّ لَكُمْ لَيْلَةَ الصِّيَامِ الرَّفَثُ إِلَىٰ نِسَائِكُمْ ۚ هُنَّ لِبَاسٌ لَكُمْ وَأَنْتُمْ لِبَاسٌ لَهُنَّ ۗ عَلِمَ اللَّهُ أَنَّكُمْ كُنْتُمْ تَخْتَانُونَ أَنْفُسَكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ وَعَفَا عَنْكُمْ ۖ فَالْآنَ بَاشِرُوهُنَّ وَابْتَغُوا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَكُمْ ۚ وَكُلُوا وَاشْرَبُوا حَتَّىٰ يَتَبَيَّنَ لَكُمُ الْخَيْطُ الْأَبْيَضُ مِنَ الْخَيْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ۖ ثُمَّ أَتِمُّوا الصِّيَامَ إِلَى اللَّيْلِ ۚ وَلَا تُبَاشِرُوهُنَّ وَأَنْتُمْ عَاكِفُونَ فِي الْمَسَاجِدِ ۗ تِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ فَلَا تَقْرَبُوهَا ۗ كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ آيَاتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ (187)
در شب هاى روزه دارى آميزش با زنانتان براى شما حلال شد، آنان لباس شما هستند و شما لباس آنانيد، خدا مى دانست که ]اگر آميزش را حرام مى ساخت [شما به خود خيانت مى کرديد از اين رو بر شما رحمت آورد و از ]تحريم آميزش بر [شما در گذشت، پس اکنون ]که اين را دانستيد [با آنان آميزش کنيد و آنچه را خدا برايتان نوشته است طلب نمائيد; و بخوريد و بياشاميد تا وقتى که رشته سفيد فجر از سياهى شب براى شما آشکار شود، سپس روزه را تا ]فرا رسيدن [شب تمام کنيد; و در حاليکه در مساجد معتکفيد با آنان آميزش نکنيد. اينها حدود خداست، پس به آنها نزديک نشويد. اينگونه خدا آيات خود را براى مردم بيان مى کند باشد که آنان تقوا پيشه شوند. (187)
وَلَا تَأْكُلُوا أَمْوَالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْبَاطِلِ وَتُدْلُوا بِهَا إِلَى الْحُكَّامِ لِتَأْكُلُوا فَرِيقًا مِنْ أَمْوَالِ النَّاسِ بِالْإِثْمِ وَأَنْتُمْ تَعْلَمُونَ (188)
و مالتان را ميان خوتان به باطل تصرّف نکنيد و آن را ]به عنوان رشوه [براى قُضات نفرستيد تا بخشى از اموال مردم را به گناه تصرف کنيد در حالى که مى دانيد ]ناحق است[. (188)
۞ يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْأَهِلَّةِ ۖ قُلْ هِيَ مَوَاقِيتُ لِلنَّاسِ وَالْحَجِّ ۗ وَلَيْسَ الْبِرُّ بِأَنْ تَأْتُوا الْبُيُوتَ مِنْ ظُهُورِهَا وَلَٰكِنَّ الْبِرَّ مَنِ اتَّقَىٰ ۗ وَأْتُوا الْبُيُوتَ مِنْ أَبْوَابِهَا ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (189)
از تو درباره هلال هاى مى پرسند، بگو: آنها وقت نماهائى براى مردم و براى حجّ اند. و نيکى آن نيست که به خانه ها از پشت آنها در آئيد وليکن نيکى ]مجسّم [کسى است که تقوا پيشه باشد، و به خانه ها از درهايشان درآييد، و از خدا پروا بداريد، باشد که ظفرمند گرديد. (189)
وَقَاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَكُمْ وَلَا تَعْتَدُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ (190)
و در راه خدا با کسانى که با شما مى جنگند بجنگيد و ]از مرز عدالت [تجاوز نکنيد، همانا خدا تجاوزگران را دوست نمى دارد. (190)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil