🌺نکته تفسیری صفحه ۴۳:🌺
ابراهیم و نمرود:
داستان دشمنی ابراهیم با خدایان دروغین، بارها در قرآن تکرار شده است. به راستی حضرت ابراهیم(ع) قهرمان یکتاپرستی است. او در شهر«بابل»(در سرزمین عراق کنونی) به دنیا آمد. در زمان او پادشاه زورگو و ستمگری به نام«نمرود بن کنعان» فرمانروایی آن سرزمین را به دست داشت. تقریباً تمام مردم بابل، بت پرست بودند و اگرچه نمرود نیز بت می پرستید، ولی از نادانی مردم سوء استفاده کرد و خود را به عنوان خدای بزرگ مردم معرفی نمود؛ یعنی او در کنار خدایان مختلف، خدای خاص و ویژة آنان بود! پس از آنکه حضرت ابراهیم(ع)به جرم شکستن بتها، در آتش پرتاب شد و در کمال حیرت و ناباوری مردم، آن کوهِ آتش به گلستان تبدیل گشت، کار برای نمرودو نمرودیان سخت شد؛ زیرا دشمنِ خدایان آنان، به صورت معجزه آسایی از مرگ حتمی نجات یافته بود و اکنون با کمال آرامش در برابر آنان ایستاده بود. اینجا دیگر سلاح زور، بی اثر شده بود و برای فراموش شدن ابراهیم در یادهای مردم، باید راه دیگری پیدا میکردند. ابراهیم(ع)و نمرود، روبروی هم ایستادند تا با هم بحث کنند و مردم قضاوت کنند که سخن کدامیک درست تر است. نمرود با غرور و تکبر به ابراهیم گفت: خدای تو کیست؟ ابراهیم در معرفی پروردگار خود به «پدیدة مرگ و حیات» اشاره کرد؛ به راستی زنده شدن و مردن، یکی از پیچیده ترین اسرار جهان است. چه اتفاق می افتد که از دانه ای که مانند یک سنگریزه خشک و سفت است، جوانة سبز و شاداب سر می زند و پس از مدتی، درختی شکوهمند پدید می آید. ما از کجا آمده ایم و چه اتفاقی افتاده که ما هستیم؟ چه می شود که انسانی توانا، ناگهان به لاشه ای متعفّن و بدبو تبدیل می شود؟ آری؛ ابراهیم با دانایی تمام از این راز سخن گفت و خداوند را به عنوان کسی که زنده می کند و می میراند، معرفی کرد؛ ولی نمرود حیله گر، از نادانی مردم استفاده کرد و گفت: اینکه مهم نیست، من هم زنده می کنم و می میرانم. آنگاه دستور داد دو زندانی را به آنجا آورده، یکی را بکشند و دیگری را از مرگ نجات دهند و بدین وسیله چنین نشان داد که او هم زنده کننده و می راننده است. اگرچه سخن نمرود ربطی به دلیل ابراهیم نداشت، ولی دیگر وقت آن نبود که ابراهیم بیشتر از این در این مورد با نمرود بحث کند. به همین خاطر دلیل دیگری آورد. ابراهیم گفت: همة شما می بینید که هر روز صبح خورشید از مشرق طلوع می کند و قطعاً این پدیده حساب شده، براساس برنامه ریزی خداست، حالا اگر تو خدای جهان هستی، کاری کن که خورشید از مغرب طلوع کند. اینجا بود که نمرود بهت زده شد؛ چون ابراهیم سخنی گفت که نمرود پاسخی برایش نداشت. آری؛ نمرود و نمرودهای تاریخ در هر زمان با اندک قدرتی، خود را گم کردند و ادعای خدایی نمودند، ولی ذرّه ذرّه هستی گواهی می دهد که پروردگار جهان، خدایی یکتا، توانا، دانا و بی نیاز است.[1]
[1] این متن از تفسیر المیزان، نمونه و مجمع البیان ذیل آیه مورد بحث اقتباس شده است.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
جریان ولادت حضرت علی علیه السلام در کعبه
تولد آن حضرت در شهر مكه معظمه و در داخل خانه خدا (كعبه) واقع گرديد. تولد در خانه كعبه، فضيلتي ويژه حضرت علي علیهالسلام است و خداي متعال تنها وي را به چنين امتيازي كرامت نمود. نه پيش از او و نه پس از او، براي هيچ كسي چنين فضيلتي پديد نيامده است.[۷]
مرحومشیخ عباس قمی، كيفيت ولادت آن حضرت را چنين بيان كرد: آنچه به سندهاي بسيار وارد شده، آن است كه روزي عباس بن عبدالمطلب با يزيد بن قعنب و با گروهي از بني هاشم و جماعتي از قبيله بني العزي در برابر خانه كعبه نشسته بودند، ناگاه فاطمه بنت اسد به مسجد درآمد و به حضرت اميرالمؤمنين علیهالسلام، نه ماه آبستن بود و او را درد زائيدن گرفته بود.
پس در برابر خانه كعبه ايستاد و نظر به جانب آسمان افكند و گفت: پروردگارا! من ايمان آوردهام به تو و به هر پيامبر و رسولي كه فرستادهاي و به هر كتابي كه نازل گردانيدهاي و تصديق كردهام به گفتههاي جدم حضرت ابراهيم خليل علیهالسلام كه خانه كعبه بنا كرده او است، پس سئوال ميكنم از تو به حق اين خانه و به حق آن كسي كه اين خانه را بنا كرده است و به حق اين فرزندي كه در شكم من است و با من سخن ميگويد و به سخن گفتن خود مونس من گرديده است و يقين دارم كه او يكي از آيات جلال و عظمت تو است كه آسان كني بر من ولادت او را.
عباس و يزيد بن قعنب گفتند كه چون فاطمه از اين دعا فارغ شد ديديم كه ديوار عقب خانه شكافته شد. فاطمه از آن رخنه داخل شد و از ديدههاي ما پنهان گرديد، پس شكاف ديوار به اذن خدا به هم پيوست و ما چون خواستيم در خانه را بگشاييم چندان كه سعي كرديم، در گشوده نشد. دانستيم كه اين امر از جانب خدا واقع شده و فاطمه سه روز در اندرون كعبه ماند.
اهل مكه در كوچهها و بازارها اين قضيه را نقل ميكردند و زنها اين حكايت را ياد ميكردند و تعجب مينمودند. تا روز چهارم رسيد، پس همان موضع از ديوار كعبه كه شكافته شده بود ديگر باره شكافته شد، فاطمه بنت اسد بيرون آمد و فرزند خود اسدالله الغالب علي بن ابيطالب علیهالسلام را در دست خويش داشت و ميگفت: اي گروه مردم! به درستي كه حق تعالي برگزيد مرا از ميان خلق خود و فضيلت داد مرا بر زنان برگزيده كه پيش از من بودهاند. زيرا كه حق تعالي برگزيد آسيه دختر مزاحم را و او عبادت كرد حق تعالي را پنهان در موضعي كه عبادت خدا در آن جا سزاوار نبود، مگر در حال ضرورت يعني خانه فرعون. و مريم دختر عمران را حق تعالي برگزيد و ولادت حضرت عیسی علیهالسلام را بر او آسان گردانيد و در بيابان درخت خشك را جنباند و رطب تازه از براي او از آن درخت فرو ريخت و حق تعالي مرا بر هر دو و زيادتي داد و همچنين بر جميع زنان عالميان كه پيش از من گذشتهاند. زيرا كه من فرزندي آوردهام در ميان خانه برگزيده او و سه روز در آن خانه محترم ماندم و از ميوهها و طعامهاي بهشت تناول كردم و چون خواستم كه بيرون آيم در هنگامي كه فرزند برگزيده من بر روي دست من بود، هاتفي از غيب مرا ندا كرد كه: اي فاطمه! اين فرزند بزرگوار را "علي" نام كن، به درستي كه منم خداوند علي أعلي و او را آفريدهام از قدرت و عزت و جلال خود و بهره كامل از عدالت خويش به او بخشيدم و نام او را از نام مقدس خود اشتقاق نمودهام و او را به آداب خجسته خود تأديب نمودهام و امور خود را به او تفويض كردهام و او را به علوم پنهان خود مطلع كردهام و در خانه محترم من متولد شده است و او اول كسي است كه اذان خواهد گفت بر روي خانه من و بتها را خواهد شكست و آنها را از بالاي كعبه به زير خواهد انداخت و مرا به عظمت و مجد و بزرگواري و يگانگي ياد خواهد كرد و اوست امام و پيشوا بعد از حبيب من و برگزيده از جميع خلق من محمد صلی الله علیه و آله كه رسول من است و او وصي او خواهد بود. خوشا حال كسي كه او را دوست دارد و ياري كند او را و واي بر حال كسي كه فرمان او نبرد و ياري او نكند و انكار حق او نمايد.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاش شیطان 👿برای مانع شدن از بیدار شدن برای نماز صبح.👆👆
👌حدیثی از از کتاب صحیح بخاری اهل سنت
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
11.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠اعتکاف با ما چه میکند⁉️
🔰پاک ترین حالت یک انسان، زمانی است که از مادر متولد می شود؛ خدا وعده داده است که معتکف را مثل زمان تولد، پاکیزه و بی گناه کند!!
وای بر کسی که به بهانه های مختلف، دعوت خدا را رد کند😔💔
#اعتکاف
#فرصت
#تولد_دوباره
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
12.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐 #درس_اخـــلاق
🔻استاد پناهیان
🔻با خدا سرگرم شو!
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد عالی
💠خرج خدا نشی، خرج چی میشی
سرمایه ت کجاست دقیقا
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
هدایت شده از جنبش فرهنگی رحیل
5.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نازد به خودش خدا که حیدر دارد
دریای فضایلی مطهر دارد
همتای علی نخواهد آمد والله
صد بار اگر کعبه ترک بردارد...🌹
🌺 ولادت امیر المومنین #امام_علی علیه السلام را به شما عزیزان تبریک عرض می نماییم .
#فقط_حیدر_امیر_المومنین_است
#جنبش_فرهنگی_رحیل
[ @jonbeshrahil ]
صوت «زیارت آل یاسین».mp3
19.79M
✨امام زمان فرمودند
این طور به من سلام بدهید✨
🔷زیارت آل یاسین💗
اللهم عجل لولیک الفرج🌸
اسعد الله ایامکم یا بقیه الله💗
🌸🌿🌸🌿🌸
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
7.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علیبنابیطالب شخصیتی است که شیعه، سنی، غیرمسلمان و بیدین، احترامش میکنند
➕صحبتهای جرج جرداق مسیحی درباره امیرالمؤمنین
#ولادت_حضرت_علی(علیه السلام)🌹
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5780631088237905201.mp3
1.98M
🔸ترتیل صفحه 44 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 44
وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ أَرِنِي كَيْفَ تُحْيِي الْمَوْتَىٰ ۖ قَالَ أَوَلَمْ تُؤْمِنْ ۖ قَالَ بَلَىٰ وَلَٰكِنْ لِيَطْمَئِنَّ قَلْبِي ۖ قَالَ فَخُذْ أَرْبَعَةً مِنَ الطَّيْرِ فَصُرْهُنَّ إِلَيْكَ ثُمَّ اجْعَلْ عَلَىٰ كُلِّ جَبَلٍ مِنْهُنَّ جُزْءًا ثُمَّ ادْعُهُنَّ يَأْتِينَكَ سَعْيًا ۚ وَاعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ (260)
و [ياد کن ]وقتى را که ابراهيم گفت: پروردگارا! به من بنماى که چگونه مردگان را زنده مى کنى؟ گفت: آيا [شک دارى و ]ايمان نياورده اى؟ گفت: چرا، ولى براى اينکه قلبم مطمئن شود [اين را خواستم ]گفت: پس چهار پرنده به سوى خود برگير و [بعد از ذبح ]ريزريزشان کن [و به هم درآميز ]سپس از اين مجموعه بر هر کوهى بخشى بگذار، آنگاه آنها را بخوان، شتابان نزد تو خواهند آمد، و بدان که خدا عزّتمند و حکيم است. (260)
مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ ۗ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَنْ يَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ (261)
داستان کسانى که اموالشان را در راه خدا انفاق مى کنند مانند اين است که دانه اى هفت خوشه بروياند که در هر خوشه اى صد دانه باشد، و خدا براى هر که بخواهد [آن را] چند برابر مى کند و خدا گشايشمند و داناست. (261)
الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ثُمَّ لَا يُتْبِعُونَ مَا أَنْفَقُوا مَنًّا وَلَا أَذًى ۙ لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ (262)
کسانى که اموالشان را در راه خدا انفاق مى کنند سپس در پى انفاقشان نه منتّى مى نهند و نه آزارى مى رسانند، اجرشان برايشان نزد پروردگارشان خواهد بود و نه ترسى بر آنان است و نه غمگين مى شوند. (262)
۞ قَوْلٌ مَعْرُوفٌ وَمَغْفِرَةٌ خَيْرٌ مِنْ صَدَقَةٍ يَتْبَعُهَا أَذًى ۗ وَاللَّهُ غَنِيٌّ حَلِيمٌ (263)
سخن پسنديده و گذشت کردن [در برابر سائل ]بهتر است از صدقه اى که آزارى در پى آن باشد و خدا بى نياز و بردبار است. (263)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَىٰ كَالَّذِي يُنْفِقُ مَالَهُ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ۖ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ صَفْوَانٍ عَلَيْهِ تُرَابٌ فَأَصَابَهُ وَابِلٌ فَتَرَكَهُ صَلْدًا ۖ لَا يَقْدِرُونَ عَلَىٰ شَيْءٍ مِمَّا كَسَبُوا ۗ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ (264)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! صدقات خود را با منّت گذاشتن و آزار رساندن تباه نکنيد مانند کسى که مال خود را براى نماياندن به مردم انفاق مى کند و به خدا و روز واپسين ايمان ندارد، که داستان او مانند اين است که بر روى سنگى اندک خاکى باشد [که در آن کشت کرده اند ]پس رگبارى به آن برسد [و خاک را بشويد ]و آن را سنگى صاف بر جاى گذارد. [رياکاران ]از آنچه کسب کرده اند قادر بر چيزى نيستند. و خدا گروه کافران را هدايت نمى کند. (264)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌺نکته تفسیری صفحه ۴۴:🌺
آفات انفاق:
خستگی و درماندگی در چهرة مرد بیابان نشین موج می زد. آفتاب گرم مدینه، توانش را بریده بود و چیزی نمانده بود که چشمة امیدش را بخشکاند. نزدیک مردی رفت و از او پرسید: برادر! بخشنده ترین کسی که در مدینه زندگی می کند، کیست؟ مرد کمی فکر کرد و گفت: بدون شک از جناب حسین بن علی(ع)بخشنده تر وجود ندارد. به نظرم الآن در مسجد پیامبر(ص)به نماز و عبادت مشغول است. به نزد او برو، ناامید باز نمی گردی. با شنیدن نام حسین، احساس عجیبی در دل مرد بیابان نشین ایجاد شد و تمام نیرویی که برایش مانده بود، در پاهایش جمع شد و او را به سمت مسجد برد. به مسجد داخل شد و چشمانش را به دیدن بهترین انسان روی زمین، میهمان کرد. امام در حال نماز و راز و نیاز با خدای خود بود. مرد، نزدیکتر آمد و با احترام روبروی مسجد ایستاد و درخواست خود را با او مطرح کرد. امام سلام نمازش را داد و به قنبر ـ که سالها افتخار خدمتگزاری امام و پدرش را داشت ـ فرمود: آیا چیزی از ثروتی که از حجاز داشتیم، باقی مانده است؟ قنبر عرض کرد: بله، چهار هزار دینار باقی مانده است. حضرت فرمود: آنها را بیاور که شخصی نزد ما آمده که به داشتن آن ثروت، سزاوارتر است. قنبر دینارها را آورد و به حضرت داد. امام حسین(ع)عبایش را از دوش خود برداشت و پول ها را در میان آن گذاشت و از روی خجالت از آن مرد بیابان نشین، آن را از لای در مسجد بیرون آورد مرد بیابان نشین پول را گرفت و گریست. امام فرمود: آیا به نظرت چیزی که به تو دادیم کم است؟ او گفت: نه! گریة من برای این است که چطور زمانی می رسد که این دستهای بخشنده، زیر خاک قرار می گیرد.[1]
یکی از توصیه های مهمّ قرآن، «انفاق و صدقه» است. قرآن بارها به مسلمانان توصیه کرده است که نسبت به فقرا، بی تفاوت نباشند و از دارایی خود به آنها کمک کنند. ولی باید بدانیم که ممکن است ارزش این کار بزرگ با چند اشتباه از بین برود. منّت گذاشتن بعد از صدقه و گفتن سخنان آزاردهنده به انفاق شونده، باعث می شود که صدقه، دیگر پاداشی نداشته باشد. توجه به زندگی پیشوایانمان به خوبی نشان می دهد که آنان با افراد فقیر و بینوا، بسیار محترمانه برخورد می کردند و هرگز پس از صدقه، بر سر آنان منّت نمی گذاشتند و سخنی نمی گفتند که آنان را بیازارد. همچنین انفاق آنان فقط برای رضای خدا بوده است؛ نه برای خودنمایی و مشهورشدن در میان مردم. پیشوای ششم ما فرموده است: «روز قیامت یکی از بندگان خدا را می آورند که از مالش انفاق کرده است. او عرض می کند: پروردگارا ! من برای بدست آوردن رضای تو از ثروتم انفاق کردم. خدا می فرماید: نه، بلکه برای این انفاق کردی که مردم بگویند: فلانی چقدر بخشنده است. آنگاه خدا دستور میدهد که او را به دوزخ روانه کنند»[2].
[1] بحارالانوار، ج44، ص190
[2] بحارالانوار، ج7، ص181
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil