🔰تحصیل و مدرک🔰
▫️درسهایی که ما میخوانیم همیشه برای بالا بردن درک نیست؛ گاهی برای گرفتن مدرک است.
گرفتن مدرک، همیشه برای یافتن فرصت خدمت نیست؛
گاهی برای به دست آوردن نگاه مردم است
فرصت خدمت همیشه دلیل تحصیل نیست؛
گاهی فرصت خدمت ، بهانهٔ ربودن نگاه مردم است.
▫️امروز جامعه، خدمتی را از تو میخواهد که فقط از عهده تو بر می آید. باری که تو میخواهی به دلیل یا بهانه خدمت، بلند کنی داوطلبان بسیاری دارد.
❤️ تو
باری را بلند کن که کسی جز تو توان بلند کردنش را ندارد.
این طور، هم بالا بودن درکَت به همه ثابت میشود،
هم نگاه خدا را برای خودت میخری
و هم خدمتی میکنی که تا دنیا دنیاست برایت میماند.❤️
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5798909094660146672.mp3
1.75M
🔸ترتیل صفحه 147 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام نهاوند
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 147
ثَمَانِيَةَ أَزْوَاجٍ ۖ مِنَ الضَّأْنِ اثْنَيْنِ وَمِنَ الْمَعْزِ اثْنَيْنِ ۗ قُلْ آلذَّكَرَيْنِ حَرَّمَ أَمِ الْأُنْثَيَيْنِ أَمَّا اشْتَمَلَتْ عَلَيْهِ أَرْحَامُ الْأُنْثَيَيْنِ ۖ نَبِّئُونِي بِعِلْمٍ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (143)
[از دام ها ]هشت تا [آفريد]: از بره دو تا و از بز دو تا. بگو: آيا [خدا ]نرهاى آنها را حرام کرده يا ماده ها را يا آنچه را که رحم ماده ها در بر گرفته است؟ اگر راست مى گوييد از روى دانش به من خبر دهيد. (143)
وَمِنَ الْإِبِلِ اثْنَيْنِ وَمِنَ الْبَقَرِ اثْنَيْنِ ۗ قُلْ آلذَّكَرَيْنِ حَرَّمَ أَمِ الْأُنْثَيَيْنِ أَمَّا اشْتَمَلَتْ عَلَيْهِ أَرْحَامُ الْأُنْثَيَيْنِ ۖ أَمْ كُنْتُمْ شُهَدَاءَ إِذْ وَصَّاكُمُ اللَّهُ بِهَٰذَا ۚ فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَىٰ عَلَى اللَّهِ كَذِبًا لِيُضِلَّ النَّاسَ بِغَيْرِ عِلْمٍ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ (144)
و از شتر دو تا و از گاو دو تا. بگو: آيا [خدا ]نرهاى آنها را حرام کرده يا ماده ها را يا آنچه را که رحم ماده ها در بر گرفته است؟ آيا وقتى خدا شما را به اين [تحريم ]توصيه کرد حاضر بوديد؟ پس کيست ستمکارتر از آن کس که بر خدا دروغ ببندد تا به نادانى مردم را گمراه کند؟ همانا خدا گروه ستمکاران را هدايت نمى کند. (144)
قُلْ لَا أَجِدُ فِي مَا أُوحِيَ إِلَيَّ مُحَرَّمًا عَلَىٰ طَاعِمٍ يَطْعَمُهُ إِلَّا أَنْ يَكُونَ مَيْتَةً أَوْ دَمًا مَسْفُوحًا أَوْ لَحْمَ خِنْزِيرٍ فَإِنَّهُ رِجْسٌ أَوْ فِسْقًا أُهِلَّ لِغَيْرِ اللَّهِ بِهِ ۚ فَمَنِ اضْطُرَّ غَيْرَ بَاغٍ وَلَا عَادٍ فَإِنَّ رَبَّكَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (145)
بگو: در آنچه به من وحى شده است غذايى نمى يابم که بر خورنده اى که آن را مى خورد حرام باشد مگر آنکه مردار يا خون ريخته شده يا گوشت خوک باشد که آن پليد است يا حيوانى باشد که [وقت ذبح ]به گناه نام غير خدا بر آن برده شده باشد. پس کسى که ناچار شود [و بخورد ]در حالى که خواهان [لذّت ]نباشد و [از حدّ ضرورت ]تجاوز نکند قطعاً پروردگار تو آمرزگار و رحيم است. (145)
وَعَلَى الَّذِينَ هَادُوا حَرَّمْنَا كُلَّ ذِي ظُفُرٍ ۖ وَمِنَ الْبَقَرِ وَالْغَنَمِ حَرَّمْنَا عَلَيْهِمْ شُحُومَهُمَا إِلَّا مَا حَمَلَتْ ظُهُورُهُمَا أَوِ الْحَوَايَا أَوْ مَا اخْتَلَطَ بِعَظْمٍ ۚ ذَٰلِكَ جَزَيْنَاهُمْ بِبَغْيِهِمْ ۖ وَإِنَّا لَصَادِقُونَ (146)
و [در زمان موسى ]هر حيوان ناخن دارى را بر يهوديان حرام کرديم، ولى از گاو و گوسفند فقط چربى هاى آن دو را بر آنان حرام کرديم مگر آنچه بر پشت آنها بر روده هايشان باشد يا آنچه به استخوان چسبيده است اين [تحريم ]را به سبب ظلمشان به آنان کيفر داديم. و ما قطعاً [در گزارش اين خبر ]راستگوييم. (146)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۴۷🌷
👈👈خوراک های حرام:
خداوند در آیات 136 تا 139 همین سوره بیان فرموده که مشرکان با دروغ بستن بر خدا، خوردن برخی از خوراکی ها را بر خود یا دیگران ممنوع اعلام می کردند. این آیه در پاسخ به این اعتقاد جاهلانه می گوید: خوراکی هایی را که شما حرام می دانید، خدا حرام نکرده است؛ بلکه خوراکی هایی حرام هستند که خدا مشخص کرده است و خود شما از برخی از آنها استفاده می کنید؛ مانند گوشت مردار، خون، گوشت خوک و چهارپایی که در هنگام ذبحش، به جای نام پاک خدا، نام بت های بی جان برده شده است. بدون شك ممنوعیّت استفاده از غذاهایی که در این آیه، حرام اعلام شده، مانند همه ی دستورهای خدا، علّت خاصی دارد که به ویژگی های جسمی یا روحی انسان مربوط است.
پیشوایان معصوم ما به زیان های این غذاها اشاره کرده اند و امروزه پیشرفت های علمی بشر نیز پرده از روی برخی از این رازها برداشته است. امام صادق، خوردن گوشتِ مردار را باعث ضعف بدن، کم شدن نیرو و بروز سکته و مرگ ناگهانی دانسته اند. این مشکلات شاید معلول این باشد که دستگاه گوارش انسان نمی تواند از مردار، خون سالم و زنده بسازد. به علاوه، مردار، کانونی از انواع میکروب هاست. دومین چیزی که در آیه ممنوع اعلام شده، خوردن خون است. خون خواری، بر جسم و جان انسان اثر منفی میگذارد؛ زیرا خون به شدّت میکروب ها را به خود جذب می کند و گلبولهای سفید موجود در خون که پاسداران کشور تن هستند، پیوسته در منطقه ی خون پاسداری می کنند تا میکروب ها به این سنگر حساس که با تمام مناطق بدن ارتباط نزدیک دارد، راه پیدا نکنند. البته هنگامی که خون از جریان می افتد و به اصطلاح می میرد، گلبول های سفید از بین می روند و میکروب ها فضای مناسبی برای رشد و تکثیر پیدا می کنند. از سوی دیگر، خوردن خون باعث سنگ دلی می شود؛ به صورتی که این کار، ضرب المثلی برای بی رحمی شده است. سومین غذای حرام در این آیه، گوشت خوک است. خوردن گوشت خوک نیز مانند خون، تأثیرات ناگواری بر جسم و روح دارد. خوک از کثافات و حتّی مدفوع خود تغذیه می کند و گوشت او سرشار از میکروب ها به-خصوص دو نوع انگل خطرناک به نامهای «کرم تریشن» و «کرم کدو» است. ویژگی مهم تر اینکه خوک ذاتاً نسبت به جفت خود بی غیرت است، و خوردن گوشت آن، موجب ایجاد این صفت زشت در آدمی می شود. شایع بودن این ویژگی در جوامعی که از گوشت خوک تغذیه می کنند، دلیل روشنی بر این ادعاست. آخرین خوراک حرام، گوشت دامی ست که در هنگام ذبح، به جای نام پاک خدا، نام مخلوقات ناچیز و حتّی بت های بی جان بر آن برده شده است. اگرچه خوردن گوشت این حیوانات در ظاهر ضرری به بدن نمی رساند، اثر روانی و تربیتی نامطلوبی دارد؛ زیرا یادآور سنّت پلید شرک و بت پرستی است. این کار همچنین زیر پا گذاشتن مهم ترین اصل دین یعنی توحید است. البته باید توجّه داشت که اگرچه تمام دستورهای دین، علت و حکمت مهمی دارد، مهم ترین انگیزه برای انجام آنها، فرمانبرداری از دستور خداست، و نه بهره مندی از آثار مادّی و معنوی آن دستور. آری، اسلام، دین تسلیم در برابر خدا و خواست و ارادهی اوست، و انسانِ مسلمان، دستورهای الهی را با جان و دل می پذیرد؛ چه حکمت آن را بفهمد و چه از آن بی خبر باشد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
💎کلیدهای تربیت و رفتار همسرداری(۱۳۹۳)
❤️#همسرداری
🔵#محبتهای_ابتکاری
💠 همیشه محبتهای ابتکاری به همسر، روح تازهای به زندگی میدمد و باعث لذت و آرامش جدیدی میشود.
🔸 گاه درب ماشین یا خانه را با زبان محبت برای همسرتان باز کنید.
🔸 کفشهایش را برایش جفت کنید.
🔸گاه موقع تنهایی به احترامش جلوی پایش بلند شوید.
🔸سر سفره صبر کنید و بگویید بدون تو غذا از گلویم پایین نمیرود.
🔸برخی مواقع لقمه در دهان همسرتان بگذارید و بگویید این لقمهی محبّت است.
🔸دستهایش را بعد از شستن ظرف و کار در خانه ماساژ دهید و بگویید چون خسته شدی بگذار خستگی را از دستانت بیرون کنم
🔸 و دهها ابتکار دیگری که تا به حال انجام نداده و یا کمتر برای او انجام دادهاید. از تاثیرات فراوان محبتهای ابتکاری غافل نشوید.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
⁉️ با گریه و قهر کودکم چه کنم؟
#تربیت_فرزند
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
💕💕
بعضی از کودکان به خاطر جلب توجه دیگران ، گاهی رفتارهای به دور از ادبی از خودشون نشون میدن. بیشتر این کودکان با انجام این رفتارها سعی دارن نظر دیگران رو به خودشون جلب کنن حتی اگر این جلب توجه همراه با واکنش بد بقیه باشه. خیلی از ماها با این نوع کودکان توی میهمانی ها برخورد داشتیم، کودکانی که رفتار ناخوشآیندی از خودشون بروز میدن اما والدینشون رفتار اونها رو به روی خودشون نمیارن.
-معمولا توی این طور موقعیت ها با خودمون میگیم امکان نداره همچین بچه ای تربیت کنم!
- همه پدر و مادرها دوست دارن فرزندانی خوب و مودب تربیت کنن، چون معمولا هیچ کس دوست نداره با یک کودک بی ادب همکلام بشه، و فرزند بی ادب به یک بزرگسال بی ادب تبدیل خواهد شد.
اما رسیدن به این منظور مستلزم شروع رفتارهای مناسب از سنین پایین و استمرار اون هست ؛
* اولین قدم برای پرورش کودک مودب و محترم، اینه که کودک شما یاد بگیره که برای خود ارزش قائل بشه. وقتی اون میپذیره که مهمه، درک می کنه که اعمال و رفتارش بر دیگران تاثیر داره.
* در غیر این صورت فکر میکنه وقتی خودش باارزش نیست، پس رفتار خوب یا بدش هم تاثیری نداره و مهم نیست و بنابراین مسوولیت رفتارش رو هم نمیپذیره و در نتیجه به خودش اجازه میده با هر کس هر رفتاری رو که دوست داره انجام بده.
* البته در مورد کودک، رفتارهای اشتباه در برخی شرایط مساله ای عادیه؛ اما با قرار دادن برخی محدودیت ها کودک یاد می گیره رفتار خودش رو کنترل کنه؛
* باید قوانین روشنی وجود داشته باشه که عمل نکردن به اون عواقبی برای کودک داشته باشه. مثل گذاشتن بعضی محرومیت ها مثل محروم شدن از تماشای تلویزیون یا نرفتن به پارک که میتونه عواقب این قانون شکنی محسوب بشه.
- دوستای عزیزم، تربیت کودک اصلا کار آسونی نیست و چالش های خودش رو داره و البته میدونیم که برای رسیدن به هر هدف مطلوبی توی زندگی باید تلاش کرد. یادمون باشه هیچ پدر و مادری با بی توجهی و بی خیالی و اهمیت ندادن فرزند خوب و سالمی تحویل جامعه ندادند.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5800922764307072806.mp3
1.86M
🔸ترتیل صفحه 148 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 148
فَإِنْ كَذَّبُوكَ فَقُلْ رَبُّكُمْ ذُو رَحْمَةٍ وَاسِعَةٍ وَلَا يُرَدُّ بَأْسُهُ عَنِ الْقَوْمِ الْمُجْرِمِينَ (147)
پس اگر تو را تکذيب کردند بگو: پروردگار شما داراى رحمتى گسترده است ولى مجازاتش از گروه مجرمان باز گردانده نخواهد شد. (147)
سَيَقُولُ الَّذِينَ أَشْرَكُوا لَوْ شَاءَ اللَّهُ مَا أَشْرَكْنَا وَلَا آبَاؤُنَا وَلَا حَرَّمْنَا مِنْ شَيْءٍ ۚ كَذَٰلِكَ كَذَّبَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ حَتَّىٰ ذَاقُوا بَأْسَنَا ۗ قُلْ هَلْ عِنْدَكُمْ مِنْ عِلْمٍ فَتُخْرِجُوهُ لَنَا ۖ إِنْ تَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَإِنْ أَنْتُمْ إِلَّا تَخْرُصُونَ (148)
به زودى کسانى که شرک ورزيده اند خواهند گفت: اگر خدا مى خواست نه ما و نه پدرانمان شرک نمىورزيديم. و هيچ چيزى را حرام نمى کرديم. کسانى که پيش از آنان بودند نيز همين گونه [انبيا را ]تکذيب کردند تا اينکه عذاب ما را چشيدند. بگو: آيا شما دانشى داريد که آن را براى ما آشکار کنيد؟ شما جز از گمان پيروى نمى کنيد و جز حدس نمى زنيد. (148)
قُلْ فَلِلَّهِ الْحُجَّةُ الْبَالِغَةُ ۖ فَلَوْ شَاءَ لَهَدَاكُمْ أَجْمَعِينَ (149)
بگو: پس دليل رسا فقط در اختيار خداست، و اگر مى خواست شما را همگى هدايت مى کرد. (149)
قُلْ هَلُمَّ شُهَدَاءَكُمُ الَّذِينَ يَشْهَدُونَ أَنَّ اللَّهَ حَرَّمَ هَٰذَا ۖ فَإِنْ شَهِدُوا فَلَا تَشْهَدْ مَعَهُمْ ۚ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا وَالَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ وَهُمْ بِرَبِّهِمْ يَعْدِلُونَ (150)
بگو: شاهدان خود را که شهادت مى دهند که خدا اين ها را [که شما مى گوييد ]حرام کرده است بياوريد. پس اگر شهادت دادند تو با آنان شهادت نده، و از هوس هاى کسانى که آيات ما را تکذيب کرده اند و کسانى که به آخرت ايمان ندارند و با پروردگار خود [غير او را ]برابر مى کنند پيروى مکن. (150)
۞ قُلْ تَعَالَوْا أَتْلُ مَا حَرَّمَ رَبُّكُمْ عَلَيْكُمْ ۖ أَلَّا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا ۖ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا ۖ وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ مِنْ إِمْلَاقٍ ۖ نَحْنُ نَرْزُقُكُمْ وَإِيَّاهُمْ ۖ وَلَا تَقْرَبُوا الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ ۖ وَلَا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ ۚ ذَٰلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ (151)
بگو: بياييد تا آنچه را پروردگارتان بر شما حرام کرده است براى شما بخوانم; آن اين است که چيزى را شريک او قرار ندهيد و به پدر و مادر [بدى نکنيد و ]نيکى کنيد، و فرزندان خود را به سبب فقر نکشيد، [زيرا ]ماييم که به شما و آنان روزى مى دهيم، و به کارهاى بسيار قبيح چه آشکار آنها و چه پنهانشان نزديک نشويد، و کسى را که خدا [کشتن او را ]حرام کرده است جز به حق نکشيد. اين است آنچه او به شما سفارش کرده است، باشد که عقل خود را به کار بگيريد. (151)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۴۸🌷
🌷خشنودی و خشم پدر و مادر = خشنودي و خشم خدا:
زکریّا اعمال حج را با شور و نشاط انجام می داد. او به تازگی و پس از دقت و مطالعه در آیات قرآن، اسلام آورده بود؛ امّا سؤالی ذهنش را به خود مشغول کرده بود. پس از پرس و جوی فراوان فهمید که بهترین شخص برای گرفتن پاسخ صحیح، امام جعفر صادق است. به همین سبب، خدمت آن حضرت رسید و ابتدا داستان مسلمان شدن خود را باز گفت. امام صادق از این ماجرا بسیار خوشحال شد و سه بار فرمود: «خدایا، او را هدایت فرما.» آنگاه فرمود: «پسـر عزیزم، هر سؤالی داری، بکن.» زکریا در بارهی ارتباط با خویشاوندان مسیحی اش سؤال کرد. امام صادق این ارتباط را با شروطی بدون اشکال دانست و به زکریا تأکید کرد: «به مادرت خیلی نیکی کن.» پس از اینکه زکریا به شهر خود بازگشت، خیلی بیشتر از گذشته به مادرش نیکی و محبّت کرد. او خود به مادر پیر و ناتوانش غذا می داد، لباس هایش را می شست، موهایش را پاکیزه می کرد و به او خدمت می نمود. مادرش که از این رفتار زکریا تعجّب کرده بود، پرسید: «پسرم، پیش از اینکه مسلمان شوی، چنین رفتاری با من نداشتی؟» و زکریا ماجرای ملاقاتش با امام صادق را بازگو کرد. مادر که تحت تأثیر توصیه های امام صادق قرار گرفته بود، از پسرش خواست که او را به دین اسلام هدایت کند. او نیز مانند پسرش اسلام آورد و پس از آن تنها یک روز زنده ماند. بدین ترتیب، توصیهی مهم امام صادق به زکریا، او را به پاداشی بزرگ و مادرش را به سعادت جاودان رساند.
یکی از دستورهای مهم قرآن کریم، احسان و نیکی به پدر و مادر است. قرآن بارها پس از دعوت ما به خداپرستی، به ما فرمان داده که به پدر و مادرمان احسان و نیکی کنیم؛ زیرا خداوند ما را به وجود آورده است و ما اين وجود باارزش را به واسطه ی پدر و مادرمان داريم.
در کنار دستور قرآن ، پیشوایان معصوم ما نیز تأکید فراوانی بر احسان به والدین کرده اند؛ تا آنجا که به فرموده ی آنان، حتّی اگر پدر و مادر کافر هم بودند، باید به آنان محبّت و نیکی کرد و حرمت شان را پاس داشت. برخی از توصیه های پیشوایانمان در این باره، این هاست:
1ـ پیش از آن که از ما چیزی بخواهند، به خواسته ی آنان عمل کنیم.
2ـ اگر با ما تندی کردند، سکوت کنیم و عکس العملی نشان ندهیم.
3ـ تنها با مهربانی به چهره ی آنان نگاه کنیم.
4ـ صدایمان را از صدایشان بلندتر نکنیم. 5ـ جلوتر از آنان راه نرویم.
6ـ با نامشان صدایشان نکنیم.
7ـ در حالی که به هر دو نیکی می کنیم، به مادر بیشتر توجّه کرده، بیشتر احترام بگزاریم.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 نفرت زده کردن بچه ها
🎥 تصویر استاد علی صفایی حائری
📚 #انسان_در_دو_فصل
#⃣ #ویدیو #کلیپ #تربیت
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
✨ سنجیده بودن تنبیه
تنبیه، باید به قصد بیداری دل باشد و نه تهدید جسم. پس تا از نتیجه بیدارسازی تنبیه مطمئن نیستید، اقدام به تنبیه نکنید.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
💕💕
نگران نباشید؛
گِل و خاکِ روی دست و صورت کودک شسته میشود و در نهایت تجربهها و خاطرههای خوب برایش باقی میماند.
این روایت از رسول خداست که فرمودند: اِنَّ التُّرابَ رَبيعُ الصِّبْيانِ ؛
خاك،
بهارِ (تفریحگاهِ) كودكان است.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
#همسرداری_ناب
💠 آقایون بدانید! برخی کارها در منزل، هم شما رو محبوب همسرتان میکند و هم برای #تهذیب_نفس مناسب است.
💠 مثلا گاهی #جوراب یا لباس همسرتان را بشویید. گاهی سرویس دستشویی منزل را نظافت کنید، منزل را جارو بزنید، گردگیری کنید، سیبزمینی پوست بگیرید و ....
💠 ظاهر برخی کارها، کوچک است اما بسیاری از کینهها و دلخوریهای بزرگ را از بین میبرد و اثرات #تربیتی خوبی دارد.
💠 خانمها با کمک کردن مرد در خانه، شاداب میشوند.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
دو تا کارگر گرفته بودم واسه اثاث کشی.
گفتن ۴۰ تومن من هم چونه زدم شد ۳۰ تومن...
بعد پایان کار، توی اون هوای گرم سه تا 10 تومنی دادم بهشون. یکی از کارگرا 10تومن برداشت و 20 تومن داد به اون یکی. گفتم مگر شریک نیستید؟؟
گفت چرا ولی اون عیالواره، احتیاجش از من بیشتره.
من هم برای این طبع بلندش دوباره 10 تومن بهش دادم
تشکر کرد و دوباره 5 تومن داد به اون یکی و رفتن
داشتم فکر میکردم هیچ وقت نتونستم اینقدر بزرگوار و بخشنده باشم، اونجا بود یاد جمله زیبایی که روی پل عابر خونده بودم افتادم. بخشیدن دل بزرگ میخواد نه توان مالی......
«همه میتونن پولدار بشن اما همه نمیتونن بخشنده باشن
پولدار شدن مهارته اما بخشندگی فضیلت»
«باسوادشدن مهارته اما فهمیدگی فضلیت..
«همه بلدن زندگی کنن اما همه نمیتونن زیبا زندگی کنن
زندگی عادته اما زیبا زیستن فضیلت...❤️👌
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
هدایت شده از جنبش فرهنگی رحیل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شهید حاج قاسم سلیمانی: دختر عزیزم! من متعلق به آن سپاهی هستم که نمی خوابد و نباید بخوابد تا دیگران در آرامش بخوابند. آرامش من فدای آرامش آنان بشود و بخوابند.
🔸لحظاتی از دیدار شهید سلیمانی با دختران شهدای مدافع حرم
🌸روز دختر و ولادت حضرت معصومه(س) مبارک باد
#حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها
#حاج_قاسم #سپاه_پاسداران
#جنبش_فرهنگی_رحیل
[ @jonbeshrahil ]
﷽
📣 #اطلاع_رسانی
🌸💐《 خانواده بهشتی 》💐🌸
🔶️ موضوع تربیت فرزند
🎙با ارائه :
🔹️ حجت الاسلام نظری
🕗 زمان :
دوشنبه 1 خرداد ۱۴۰۲ - ساعت 16
📍مکان :
خواجه ربیع، بلوار بهمن، بین بهمن 22 و 24، مسجد مهدیه
⬅️ ورود به جلسه برای عموم آزاد می باشد .
#خانواده_بهشتی
#تربیت_فرزند
#ارتباط_موثر
#جنبش_فرهنگی_رحیل
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
30.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فضای_مجازی
#کودکان
🔰 تربیت کودکان در فضای مجازی
🔺 ارتباط فرزندان با فضای مجازی چگونه باید باشد؟ 🧐
🔺 چرا نباید برای فرزندان زیر هفت سال گوشی و تبلت تهیه کرد؟!
🔺 اقسام بازی که در اسلام برای بچه ها توصیه شده است چیست؟
#استاد_همتی
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرزندپروری
♦️این قسمت: در تربیت "دینی و انقلابی" چه نگاه هایی باید داشته باشیم؟
#استاد_تراشیون
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5805426363934442804.mp3
1.92M
🔸ترتیل صفحه 149 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام ماهور
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 149
وَلَا تَقْرَبُوا مَالَ الْيَتِيمِ إِلَّا بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ حَتَّىٰ يَبْلُغَ أَشُدَّهُ ۖ وَأَوْفُوا الْكَيْلَ وَالْمِيزَانَ بِالْقِسْطِ ۖ لَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۖ وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَىٰ ۖ وَبِعَهْدِ اللَّهِ أَوْفُوا ۚ ذَٰلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (152)
و به مال يتيم جز به بهترين روش نزديک نشويد تا وقتى که به رشد فکرى خود برسد، و پيمانه و وزن را به عدالت کامل کنيد. هيچ کس را جز به قدر وُسعش تکليف نمى کنيم. و هر گاه سخن گفتيد عدالت را رعايت کنيد اگر چه در مورد خويشاوند باشد. و به عهد خدا وفا کنيد. اين است آنچه خدا شما را به آن سفارش کرده است، باشد که متذکّر شويد. (152)
وَأَنَّ هَٰذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ ۖ وَلَا تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَنْ سَبِيلِهِ ۚ ذَٰلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (153)
و [بگو: ]که اين راه مستقيم من است، پس، از آن پيروى کنيد و از راهها [ى ديگر ]پيروى نکنيد که شما را از راه خدا پراکنده کند. اين است آنچه [خدا ]شما را به آن سفارش کرده است، باشد که تقوا پيشه کنيد. (153)
ثُمَّ آتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ تَمَامًا عَلَى الَّذِي أَحْسَنَ وَتَفْصِيلًا لِكُلِّ شَيْءٍ وَهُدًى وَرَحْمَةً لَعَلَّهُمْ بِلِقَاءِ رَبِّهِمْ يُؤْمِنُونَ (154)
سپس به موسى کتاب داديم تا نعمت را بر کسانى که خوب عمل کردند تمام کنيم و توضيحى باشد براى هر چيزى [که مورد نياز بود ]و هدايت و رحمتى باشد; شايد آنان به لقاى پروردگارشان (معاد) ايمان بياورند. (154)
وَهَٰذَا كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ مُبَارَكٌ فَاتَّبِعُوهُ وَاتَّقُوا لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ (155)
و اين [قرآن ]کتابى است مبارک که آن را نازل کرده ايم; پس از آن پيروى کنيد و تقوا پيشه سازيد، باشد که مورد رحمت قرار گيريد. (155)
أَنْ تَقُولُوا إِنَّمَا أُنْزِلَ الْكِتَابُ عَلَىٰ طَائِفَتَيْنِ مِنْ قَبْلِنَا وَإِنْ كُنَّا عَنْ دِرَاسَتِهِمْ لَغَافِلِينَ (156)
[آن را نازل کرده ايم ]تا نگويند: کتاب فقط بر دو طائفه پيش از ما (يهود و نصارى) نازل شده است و ما از آموختن آنان [و استفاده از کتابهايشان ]بى خبر بوديم. (156)
أَوْ تَقُولُوا لَوْ أَنَّا أُنْزِلَ عَلَيْنَا الْكِتَابُ لَكُنَّا أَهْدَىٰ مِنْهُمْ ۚ فَقَدْ جَاءَكُمْ بَيِّنَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ ۚ فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ كَذَّبَ بِآيَاتِ اللَّهِ وَصَدَفَ عَنْهَا ۗ سَنَجْزِي الَّذِينَ يَصْدِفُونَ عَنْ آيَاتِنَا سُوءَ الْعَذَابِ بِمَا كَانُوا يَصْدِفُونَ (157)
و [نيز ]نگوييد: اگر کتاب بر ما نازل شده بود ما از آنان هدايت يافته تر بوديم بدين سبب از جانب پروردگارتان دليلى روشن و هدايت و رحمتى برايتان آمده است. پس کيست ستمکارتر از آن کس که آيات خدا را تکذيب کرده و از آنها روى گردانده است؟ به زودى کسانى را که از آيات ما روى مى گردانند به سبب روى گردانيشان به عذابى سخت کيفر خواهيم داد. (157)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۴۹🌷
صراط مستقیم:
ما مسلمانان در هر شبانه روز پنج نوبت نماز می خوانیم. بدین ترتیب، دست کم 10 مرتبه در سوره ی حمد از خدا تقاضا می کنیم که ما را به «صراط مستقیم» (راه راست) هدایت فرماید ؛ امّا آیا تا به حال به این اندیشیده ايم که منظور از صراط مستقیم چیست و ما دقیقاً از خدا چه تقاضایی می کنیم؟ شاید نیازی به توضیح نباشد که منظور از راه راست، راه و جاده ی معمول نیست؛ بلکه راه و روش خاصی ست که انسان باید با آن راه و رسم زندگی کند تا به سعادت و خوشبختی حقیقی برسد. در نگاه نخست، آیات متعدّد قرآن و روایات معصومین، معانی متفاوتی را برای راه راست برشمرده اند. یکتاپرستی و توحید، فرمانبرداری از دستورهای خدا و عبادت او، پیروی راه پیامبران الهی، سرمشق گرفتن از امامان معصوم و تبعیّت از توصیه های قرآن کریم، نمونه هایی از این معانی است.
در دو آیه ی پیش، برخی از مهم ترین توصیه های خداوند به انسان ها بیان شده که انجام آنها، نشانگر حرکت انسان در راه راست الهی است. توصیه های آیات پیشین، یکتاپرستی، نیکی به پدر و مادر، نکشتنِ فرزندان از ترس فقر و تنگ دستی، دوری از کارهای زشت در پنهان و آشکار، پرهیز از آدم کشی، رعایت حقوق یتیم، رعایت عدل و انصاف در خرید و فروش، سخن گفتن سنجیده در دادگاه و در هر جای دیگر، و وفای به عهد و پیمان است. با کمی دقّت متوجّه می شویم که معانی گفته شده برای صراط مستقیم نه تنها اختلافی با هم ندارند، همه گویای این حقیقت هستند که منظور از صراط مستقیم، «دین خدا و راه و رسم بندگی او» است که باید برنامه ی زندگی انسان ها باشد. این برنامه ی زندگی، شامل توحید، نبوّت، امامت، قرآن، احکام و دستورهای الهی، و... است که هر انسان مسلمان در زندگی اش باید آن را بپذیرد و در عمل بدان پای بند باشد. آری، صراط مستقیم، تنها راه و روشی است که به سعادت جاودان منتهی می شود. این راه در دنیا با پذیرفتن دین و آیین خدا و عمل به آن شروع می شود، و در آخرت به بهشت می رسد. کسانی که در دنیا دین خدا را پذیرفته و به آن پایبند باشند، در جهان آخرت از پل صراط به راحت عبور می کنند و به سرمنزل مقصود می رسند. اگر در روايات بسیاری می خوانیم که امیر مؤمنان علی، صراط مستقیم است، بدین سبب است که او انسان کاملی بود که پیروی از رفتار و گفتار و پندار او، بی شک انسان را به سعادت و بهشت جاودان می رساند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
#دختران
ارزش و مقام دختر در کلام رسول خدا صلیاللهعلیهوآله
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
#تربیت_کودک
#نوجوان
برای تأثیر گذاری نصیحت، باید بین خود و نوجوانتان رابطه ای قلبی و عاطفی برقرار کنید.
دل فرزند به والدینی روی می آورد که با آنان انس داشته باشد.
همچنین هنگام پند دادن، خوشرو باشید. ترشرویی، جلو تأثیر پند را می گیرد.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
#همسرداری
اولین قانونی که شما و همسرتان در
تلخترین لحظات زندگی مشترکتان
باید به آن پایبند باشید، قانون «منع
توهین» است.
نه شما و نه شریک زندگیتان، حتی در
بدترین لحظات و در اوج عصبانیت هم
حق ندارید به خانواده هم توهین کنید
و از بدگویی به خانواده هم به عنوان
راهی برای کنترل شریک زندگی یا انتقام
گرفتن از او استفاده کنید.
اگر همسرتان با شما بد حرف زده، چرا
باید همه حرفهای ناخوشایندی که
مادرش قبلا به شما زده بود را به رخش
بکشید و در آخر هم بگویید «تو هم بچه
همان مادری!»، مگر در همه روزهایی که
شریک زندگیتان خوشایندترین جملات
را در مقابلتان به زبان میآورد به او
یادآوری میکنید که خوب حرف زدن و
مهربانی کردن را از چه کسی یاد گرفته
است⁉️
پس بهخاطر عصبانیت، حرفی را نزنید
که حرمتها را از بین ببرد و شکافی را
میان شما ایجاد کند که بعدا از پس
ترمیم کردنش برنیایید.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
خوشبختی به چقدر داشتن نیست
" به چقدر لذت بردن از داشته هامونه"🌸
آرزو میکنم در این ماه مبارک ذیقعده بهترین لحظه ها
رو در کنار خونواده و عزیزانتون داشته باشید🌸
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5807503843910485647.mp3
2.2M
🔸ترتیل صفحه 150 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 150
هَلْ يَنْظُرُونَ إِلَّا أَنْ تَأْتِيَهُمُ الْمَلَائِكَةُ أَوْ يَأْتِيَ رَبُّكَ أَوْ يَأْتِيَ بَعْضُ آيَاتِ رَبِّكَ ۗ يَوْمَ يَأْتِي بَعْضُ آيَاتِ رَبِّكَ لَا يَنْفَعُ نَفْسًا إِيمَانُهَا لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ كَسَبَتْ فِي إِيمَانِهَا خَيْرًا ۗ قُلِ انْتَظِرُوا إِنَّا مُنْتَظِرُونَ (158)
آيا [براى پذيرش حق ]فقط اين انتظار را دارند که فرشتگان به سراغشان بيايند، يا پروردگار تو بيايد، يا بعضى از نشانه هاى پروردگارت فرا رسد؟ روزى که بعضى از نشانه هاى پروردگارت فرا رسد کسانى که قبلا ايمان نياورده يا در [مدّت ]ايمانشان کار خيرى انجام نداده اند ايمان آورد نشان سودى برايشان نخواهد داشت. بگو: منتظر باشيد که ما هم منتظريم. (158)
إِنَّ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَكَانُوا شِيَعًا لَسْتَ مِنْهُمْ فِي شَيْءٍ ۚ إِنَّمَا أَمْرُهُمْ إِلَى اللَّهِ ثُمَّ يُنَبِّئُهُمْ بِمَا كَانُوا يَفْعَلُونَ (159)
کسانى که دين خود را پراکنده کردند و گروه گروه شدند قطعاً تو نسبت به آنان هيچ مسئوليّتى ندارى، کارشان فقط با خداست سپس آنان را از آنچه انجام مى دادند با خبر خواهد ساخت. (159)
مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا ۖ وَمَنْ جَاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلَا يُجْزَىٰ إِلَّا مِثْلَهَا وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ (160)
هر کس کار نيکو بياورد، ده برابر آن [پاداش ]دارد; و هر کس کار بد بياورد جز مانند آن سزا نمى بيند و به آنان ستم نمى شود. (160)
قُلْ إِنَّنِي هَدَانِي رَبِّي إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ دِينًا قِيَمًا مِلَّةَ إِبْرَاهِيمَ حَنِيفًا ۚ وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ (161)
بگو: همانا پروردگار من مرا به راهى راست هدايت کرده است; دينى استوار، آيين ابراهيم که حق گرا بودند و از مشرکان نبود. (161)
قُلْ إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (162)
بگو: همانا نماز و [ديگر ]عبادات من، و زندگى و مرگ من براى خدا پروردگار جهانيان است; (162)
لَا شَرِيكَ لَهُ ۖ وَبِذَٰلِكَ أُمِرْتُ وَأَنَا أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ (163)
همو که شريکى ندارد، و به اين فرمان يافته ام و من اوّلين تسليم شدگانم. (163)
قُلْ أَغَيْرَ اللَّهِ أَبْغِي رَبًّا وَهُوَ رَبُّ كُلِّ شَيْءٍ ۚ وَلَا تَكْسِبُ كُلُّ نَفْسٍ إِلَّا عَلَيْهَا ۚ وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَىٰ ۚ ثُمَّ إِلَىٰ رَبِّكُمْ مَرْجِعُكُمْ فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ (164)
بگو: آيا جز خدا صاحب اختيارى بجويم، حال آنکه او صاحب اختيار همه چيز است؟ و هيچ کس جز به زيان خود [گناهى ]مرتکب نمى شود، و هيچ گناهکارى بار گناه ديگرى را بر نمى دارد. سپس بازگشت شما فقط به سوى پروردگارتان خواهد بود، آن گاه شما را از آنچه در آن اختلاف مى کرديد باخبر خواهد ساخت. (164)
وَهُوَ الَّذِي جَعَلَكُمْ خَلَائِفَ الْأَرْضِ وَرَفَعَ بَعْضَكُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجَاتٍ لِيَبْلُوَكُمْ فِي مَا آتَاكُمْ ۗ إِنَّ رَبَّكَ سَرِيعُ الْعِقَابِ وَإِنَّهُ لَغَفُورٌ رَحِيمٌ (165)
و او است آن کسى شما را در زمين جانشين [ديگران ]کرد و بعضى از شما را [در امکانات زندگى] بر بعضى ديگر به درجاتى بالا برد تا در مورد آنچه به شما داده است امتحانتان کند. همانا پروردگار تو کيفرش سريع و همو آمرزگار و رحيم است. (165)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۵۰🌷
پاداشِ ده برابر:
همه ی ما انسان ها ناخودآگاه در پاسخ نیکی دیگران تشکر میکنیم و می کوشیم لطف آنان را با کاری مشابه جبران کنیم. البتّه انسان های بزرگوار و بخشنده معمولاً نیکی دیگران را با پاسخی نیکوتر جبران می کنند. خدای بخشنده و مهربان که مهربانی و لطف همه ی انسان ها از آن منبع مهر و محبّت سرچشمه گرفته، در این آیه می فرماید که برای هر کار خوب، ده پاداش مقرر کرده است؛ در حالی که گناه و کار بد فقط به اندازه ی خودش کیفر دارد و نه بیشتر. با مطالعه ی آیات دیگر قرآن فهمیده می شود که این مقدار، کمترین پاداش یک کار خوب است. برای مثال، قرآن کریم، پاداش انفاق خالصانه و بدون ریا و منّت را هفتصد برابر می داند ؛ همچنین در قرآن می خوانیم که کسانی که برای خدا در برابر مشکلات و سختی ها صبر می کنند و رنج عبادت و ترک نافرمانی خدا را به جان می خرند، پاداشی شمارش ناپذیر خواهند دید .
در روایاتی که از پیشوایان معصوم به ما رسیده، برای برخی از کارهای خوب، پاداش های فوق العاده ای ذکر شده است؛ کارهایی مانند نماز جماعت، زیارت قبور امامان بویژه آرامگاه مطهّر امام حسین، تلاش برای برطرف کردن مشکلات مسلمانان و کمک به آنان ، روزه ی برخی از روزهای سال مانند روز نخست ماههای رجب و شعبان و عید غدیرخم و نیمه ی شعبان و.... . آری، خدای مهربان، راه سعادت را پیش روی انسان گذاشته و اسباب و وسایل انجام کارهای خوب را در اختیارش نهاده و به وسیله ی فرستادگان پاک و رهبران معصوم، همه گونه آگاهی را به او بخشیده است؛ با این حال، در برابر کارهای خوب انسان، دست کم ده پاداش، و در برابر هر کار بد او، فقط یک کیفر مقرر کرده، و البته راه عذرخواهی و بخشیده شدن گناه را تا پایان عمر به روی انسان بازگذاشته است. پیامبر مهربان ما چنین زیبا فرموده است:
«خداوند فرموده که هر کار خوب را ده برابر پاداش می دهم یا بر آن می افزایم، و هر کار بد را فقط یک کیفر می دهم یا آن را می بخشم؛ پس وای بر کسی که کارهای بدش که هر کدام فقط یکی حساب می شود، بر کارهای خوبش که هر کدام ده تا شمارش می گردد، چیره شود.»
البتّه باید به یاد داشته باشیم که نکته ی بسیار مهم، رساندن کارهای خوب به قیامت است؛ زیرا بر اساس آموزه های دین، برخی از اشتباهات باعث می شود که بسیاری از کارهای خوب در همین دنیا از بین برود و به صحنه ی قیامت نرسد؛ اشتباهاتی مانند آزردن پدر و مادر، غیبت، منّت و اذیت پس از صدقه دادن، و از این ها بدتر، شرک به خدا و توهین به پیامبران و امامان.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil