قرآن ترجمه المیزان
سوره 12
سوره مبارکه يوسف
صفحه 242
۞ وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِي ۚ إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّي ۚ إِنَّ رَبِّي غَفُورٌ رَحِيمٌ (53)
و نفس خويش را تبرئه نمى کنم ، چرا که نفس يقيناً به بدى بسيار امر کننده است مگر آن کس که پروردگارم [به او ]مهرورزى کند. همانا پروردگار من آمرزنده و مهربان است>. (53)
وَقَالَ الْمَلِكُ ائْتُونِي بِهِ أَسْتَخْلِصْهُ لِنَفْسِي ۖ فَلَمَّا كَلَّمَهُ قَالَ إِنَّكَ الْيَوْمَ لَدَيْنَا مَكِينٌ أَمِينٌ (54)
و پادشاه گفت: <او را نزد من آوريد [اگر آمد] وى را ويژه خويش مى گردانم. پس آن گاه که با او به سخن پرداخت ، گفت: همانا تو امروز نزد ما بلند مرتبه و امينى>. (54)
قَالَ اجْعَلْنِي عَلَىٰ خَزَائِنِ الْأَرْضِ ۖ إِنِّي حَفِيظٌ عَلِيمٌ (55)
گفت: <مرا بر گنجينه هاى اين سرزمين بگمار ، چرا که من نگهبانى دانايم>. (55)
وَكَذَٰلِكَ مَكَّنَّا لِيُوسُفَ فِي الْأَرْضِ يَتَبَوَّأُ مِنْهَا حَيْثُ يَشَاءُ ۚ نُصِيبُ بِرَحْمَتِنَا مَنْ نَشَاءُ ۖ وَلَا نُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ (56)
و اين گونه به يوسف در آن سرزمين قدرت و مکنت داديم در هر کجاى از آن که خواهد اقامت کند. رحمت خويش را به هر کس که بخواهيم مى رسانيم و پاداش نيکوکاران را تباه نمى کنيم. (56)
وَلَأَجْرُ الْآخِرَةِ خَيْرٌ لِلَّذِينَ آمَنُوا وَكَانُوا يَتَّقُونَ (57)
و همانا پاداش آخرت براى کسانى که ايمان آورده و پرهيزگارى مى کردند ، بهتر است. (57)
وَجَاءَ إِخْوَةُ يُوسُفَ فَدَخَلُوا عَلَيْهِ فَعَرَفَهُمْ وَهُمْ لَهُ مُنْكِرُونَ (58)
و برادران يوسف آمدند. آن گاه بر او وارد شدند و [او] آنان را شناخت و ايشان او را نشناختند. (58)
وَلَمَّا جَهَّزَهُمْ بِجَهَازِهِمْ قَالَ ائْتُونِي بِأَخٍ لَكُمْ مِنْ أَبِيكُمْ ۚ أَلَا تَرَوْنَ أَنِّي أُوفِي الْكَيْلَ وَأَنَا خَيْرُ الْمُنْزِلِينَ (59)
و آن گاه که زاد و توشه آنان را برايشان آماده ساخت ، گفت: <برادرى که از پدرتان داريد نزد من آوريد ; آيا نمى بينيد که من پيمانه را به تمام و کمال مى پردازم و من بهترين ميزبانانم ; (59)
فَإِنْ لَمْ تَأْتُونِي بِهِ فَلَا كَيْلَ لَكُمْ عِنْدِي وَلَا تَقْرَبُونِ (60)
پس اگر او را نزد من نياوريد ، هيچ پيمانه اى نزد من نداريد و به من نزديک نشويد>. (60)
قَالُوا سَنُرَاوِدُ عَنْهُ أَبَاهُ وَإِنَّا لَفَاعِلُونَ (61)
گفتند: <همانا ما با رفق و مدارا از پدرش مى خواهيم که او را به ما واگذارد و به يقين ما [اين کار را ]انجام مى دهيم>. (61)
وَقَالَ لِفِتْيَانِهِ اجْعَلُوا بِضَاعَتَهُمْ فِي رِحَالِهِمْ لَعَلَّهُمْ يَعْرِفُونَهَا إِذَا انْقَلَبُوا إِلَىٰ أَهْلِهِمْ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ (62)
و به غلامانش گفت: <سرمايه آنان را در بارهايشان قرار دهيد. اميد است آنان وقتى به خانواده خويش باز گشتند ، آن را باز شناسند. باشد که ايشان باز گردند>. (62)
فَلَمَّا رَجَعُوا إِلَىٰ أَبِيهِمْ قَالُوا يَا أَبَانَا مُنِعَ مِنَّا الْكَيْلُ فَأَرْسِلْ مَعَنَا أَخَانَا نَكْتَلْ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ (63)
پس آن گاه که به سوى پدرشان باز آمدند ، گفتند: <اى پدر! پيمانه از ما منع شد. پس برادرمان را همراه ما بفرست. [اگر بيايد] سهميه خواهيم گرفت و ما حتماً مراقب او هستيم>. (63)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۴۲🌷
نَفس امّاره:
افكار، سخنان و رفتار ما انسان ها با یكدیگر متفاوت است. گاهی تفاوت های موجود میان افراد آنقدر زیاد است كه آنان را تنها می توان در شكل ظاهری شان شبیه هم دانست، و غیر از آن، هیچ شباهتی در فكر، سخن و عمل آن ها نمی توان پیدا كرد. برای مثال، آیا میان امام حسین و یزید، جز شكل ظاهری شان كه شبیه بقیه ی انسان ها بوده می توان شباهتی دیگر پیدا كرد؟ آیا می توان بر موجود ناپاك و پلیدی مانند یزید، نام انسان نهاد؟! امّا به راستی ریشه ی این تفاوت ها در چیست؟ چرا بعضی از انسان ها به اوج خوبی می رسند و برخی به قعر بدی میافتند؟ از قرآن كریم و روایات معصومین استفاده می شود كه منشأ خصلت های خوب یا بد هر انسان، «نَفْس»، یا به تعبیر دیگر، «شخصیت» اوست؛ حقیقتِ پیچیده ای كه بسیاری از دانشمندان را به خود مشغول كرده است.
نفس انسان که در ابتدا دارای تمایلات پَست و حیوانی ست، با تربیت و مراقبت، به شخصیت پاك و زیبایی تبدیل می شود كه افكار خوب، سخنان زیبا و كارهای شایسته از آن ظاهر می شود و سعادت جاودان او را تضمین می كند؛ امّا اگر نفس انسان به حال خود رها شود، از هر حیوان وحشی و تندخویی بدتر می شود و سراسر وجود انسان را افكار و سخنان و رفتار آلوده پر می كند. آفریدگار انسان، این واقعیت مهم را در سوره ی شمس به روشنی بیان می کند و پس از سوگند به یازده مخلوق از مخلوقات خود می فرماید: «بی شک كسی كه نفس خود را پرورش داد و از بدی ها پاك كرد، رستگار می شود، و بی شک كسی كه جلوی پرورش نفسش را گرفت و بدینوسیله آن را نابود كرد، نومید و محروم می شود.» این آیه نیز به همین حقیقت اشاره كرده، بیان می کند كه نفس انسان در صورت بی توجّهی و رها شدن، به شخصیت شیطان صفتی تبدیل می شود كه همواره انسان را به بدی ها و كارهای زشت فرمان می دهد(اَنَّ النَّفسَ لَاَمّارَةٌ بِالسّوء). از این رو به چنین نَفْس و شخصیتی، «نفس امّاره»(شخصیتی كه انسان را به بدی فرمان می دهد) گفته می شود كه اگر به حال خود رها شود، انسان را به نابودی قطعی و هلاكت ابدی می كشاند؛ زیرا تنها خواسته ی چنین انسانی، رسیدن به لذّات و شهوات زودگذر است و او دیگر به سرانجام هوس هایش نمی اندیشد؛ مانند همسر عزیز مصر كه به سبب خواسته ی زشت و نامشـروعش، حیثیت و آبروی خود و همسرش را به باد داد و ذلّت و رسوایی را برای خود خرید! از این رو پیشوایان دین تأكید كرده اند كه هر مسلمان باید پیوسته با نَفْس امّاره و هوس جوی خود مبارزه كند و از دشمنی با چنین شخصیت پلیدی غافل نشود. در روایتی از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم: «دشمن ترین دشمنان تو، نفس [امّاره ی] توست كه در وجودت قرار دارد.» همچنین در روایت دیگری از همان حضرت می خوانیم كه به گروهی از مسلمانان كه از جنگی بازگشته بودند، فرمود: «آفرین به گروهی كه از جهاد كوچك تر (و آسان تر) بازگشتند و هنوز جهاد بزرگ تر(و دشوارتر) را انجام نداده اند.» آنان گفتند: «ای پیامبر خدا، جهاد بزرگ تر چیست؟» حضرت فرمود: «جهاد با نفس [امّاره].»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
📱#رسانه چطور بچمو #تربیت میکنه؟!
✅ #کم_طاقتی
⚠️بچه های دهه شصت و اوایل هفتاد برای دیدن برنامه ی مورد علاقهشون، باید ساعت ها به انتظار مینشستن؛ اما این نسل هر وقت که اراده کنه میتونه برنامه ی مورد نظرش رو جست وجو و تماشا کنه؛ پس انتظار برای این نسل بی معنیه.
✅ #راه_حل:
-قبلا خود رسانه تعیین میکرد بچه ها چه زمانی چه برنامه ای ببینن. اما الان کنترل دست شماست. برای تماشای کارتون بچه ها قانون بزارید. خودتون هم در استفاده از موبایل، قاعده داشته باشید. بچه ها اگه ببینن شما هرلحظه گوشی به دستید،قانون شمارو قبول نمیکنن.
🔹ادامه دارد....
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
⁉️چطور بچمو #تربیت میکنه؟!
⚠️دور شدن از #واقعیت
⚠️ این دور شدن از واقعیت مخصوص نسل الان نیست؛ اما میتوان گفت این نسل بیشتر دچار آن هستند.
👈نسل قبل با #انیمیشن های ژاپنی، به دیدن سختی ها و زندگی معمولی و حتی پایینتر از معمولی، عادت داشت؛
✅اما برنامه های جدید همراه با مضامین #سِحر و #جادو یا زندگی های #فانتزی و ایده آل هستند.
✅راه حل:
👈-در کنارداستان های #تخیلی و فانتزی، باید داستان های واقعی هم برای بچه ها گفته شود.
✅این هم #وظیفه ی پدر و مادر است هم ارگان های آموزشی و رسانه ای که #داستانهای_واقعی مثل داستان انبیا یا داستانهای قهرمان های ملی را به شیوه ی جذابی برای بچه ها بگویند و در کنار آن بر روی مهارتهای استدلال ورزی بچه ها کار کنند.
-ادامه دارد...
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
حمایت از فرزندان تا کجا؟
🖌 همه پدران و مادران با این جمله کاملاً آشنا هستند (یا خودشان به زبان آوردهاند یا از اطرافیان شنیدهاند): «ای بابا! چه گناهی کردیم که پدر و مادر شدیم!» واقعیت این است که والدین با فرزندآوری، گناهی مرتکب نشدهاند؛ بلکه یکی از بهترین و مهمترین وظایف خود را انجام دادهاند. شاید خطا و اشتباه آنان این بوده است که خط قرمز و اصول ارتباط و حمایت از فرزندان را بر اساس کلام خالق و عقل کل عالم، پیریزی نکردهاند. شاید خطای آنها این بوده است که اصول تربیتی و دستورات دین را فدای علاقه و محبت کردهاند.
📌 حضرت علی عليهالسلام در حکمت 352 نهجالبلاغه میفرماید:«لَا تَجْعَلَنَّ أَكْثَرَ شُغُلِكَ بِأَهْلِكَ وَ وَلَدِكَ؛ فَإِنْ يَكُنْ أَهْلُكَ وَ وَلَدُكَ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ، فَإِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَوْلِيَاءَهُ؛ وَ إِنْ يَكُونُوا أَعْدَاءَ اللَّهِ، فَمَا هَمُّكَ وَ شُغُلُكَ بِأَعْدَاءِ اللَّه»؛ «بيشترين دلمشغولى خود را به خانواده و فرزندان [و تأمين زندگى آنها] اختصاص مده؛ زيرا اگر آنها از دوستان خدا باشند، خدا دوستان خود را تنها نمیگذارد و اگر از دشمنان خدا هستند، چرا همّ خود را صرف دشمنان خدا میکنی؟!»
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
✅ الدنیا مزرعة الآخرة...
🔸 استاد علی صفایی حائری(عین.صاد)
️می گویند دنیا بد است، آن را رها کن. دنیا رنج است، از آن بگذر. دنیا مردار است، از آن فرار کن.
در حالیکه دنیا بد نیست، که کم است، باید آن را زیاد کرد. باید با آن تجارت کرد. گندمی است که باید به خاکش سپرد و آبیاریش کرد و خرمنش را برداشت.
️بعضی، گندم را نگه می دارند و فقط به آن عشق می ورزند و به آن افتخار می کنند.
بعضی گندم را رها می کنند و از آن می گذرند.
اما آنها که وسعت خسیس زمستان را دیده اند، یک گندم را بارور می کنند، آن را به خاک می دهند تا از خاک برخیزند و زمستان را گرسنه نمانند.
اینها در واقع از گندم ها و از دنیا نگذشته اند که ان را برداشته اند. آن را بد نمی دانند که کم می شمارند و به زیاد کردنش مشغول می شوند. دنیا می شود کشتزارشان، می شود بازارشان...
️دنیا بد نیست، کم است. دنیا رنج است اگر اسیرش باشی و سود است، اگر امیرش بشوی.
📚 روش نقد، جلد3، ص 70
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5796249436162098653.mp3
1.92M
🔸ترتیل صفحه 243 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 12
سوره مبارکه يوسف
صفحه 243
قَالَ هَلْ آمَنُكُمْ عَلَيْهِ إِلَّا كَمَا أَمِنْتُكُمْ عَلَىٰ أَخِيهِ مِنْ قَبْلُ ۖ فَاللَّهُ خَيْرٌ حَافِظًا ۖ وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ (64)
گفت: <آيا غير از آنگونه که پيشتر شما را بر برادرش امين دانستم بر او امينتان بشمارم؟ پس خداوند بهترين نگهبان است و او مهربان ترين مهربانان است>. (64)
وَلَمَّا فَتَحُوا مَتَاعَهُمْ وَجَدُوا بِضَاعَتَهُمْ رُدَّتْ إِلَيْهِمْ ۖ قَالُوا يَا أَبَانَا مَا نَبْغِي ۖ هَٰذِهِ بِضَاعَتُنَا رُدَّتْ إِلَيْنَا ۖ وَنَمِيرُ أَهْلَنَا وَنَحْفَظُ أَخَانَا وَنَزْدَادُ كَيْلَ بَعِيرٍ ۖ ذَٰلِكَ كَيْلٌ يَسِيرٌ (65)
و آن گاه که کالاى خويش گشودند ، دريافتند که بضاعتشان به آنان باز گردانده شده است. گفتند: <اى پدر! چه مى خواهيم اين سرمايه ماست که به ما باز گردانده شده. [با آن کمک گرفته] و براى خانواده خويش آذوقه مهيّا مى کنيم و برادرمان را محافظت مى کنيم و بار شترى اضافه مى طلبيم آن [چه آورديم ]پيمانه اندکى است>. (65)
قَالَ لَنْ أُرْسِلَهُ مَعَكُمْ حَتَّىٰ تُؤْتُونِ مَوْثِقًا مِنَ اللَّهِ لَتَأْتُنَّنِي بِهِ إِلَّا أَنْ يُحَاطَ بِكُمْ ۖ فَلَمَّا آتَوْهُ مَوْثِقَهُمْ قَالَ اللَّهُ عَلَىٰ مَا نَقُولُ وَكِيلٌ (66)
گفت: <هرگز او را همراه شما نمى فرستم تا اينکه پيمانى از خدا به من بسپاريد. سوگند ياد کنيد که او را نزد من مى آوريد ، مگر آنکه از هر سو محاصره شويد>. پس آن گاه که پيمان خويش به وى سپردند ، گفت: <خداوند بر آنچه مى گوييم وکيل باشد>. (66)
وَقَالَ يَا بَنِيَّ لَا تَدْخُلُوا مِنْ بَابٍ وَاحِدٍ وَادْخُلُوا مِنْ أَبْوَابٍ مُتَفَرِّقَةٍ ۖ وَمَا أُغْنِي عَنْكُمْ مِنَ اللَّهِ مِنْ شَيْءٍ ۖ إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ ۖ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ ۖ وَعَلَيْهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُتَوَكِّلُونَ (67)
و گفت: <اى پسران من! از يک درب وارد نشويد واز دربهاى متعدد و جداى از يکديگر داخل شويد و [من با اين تدبير ]هيچ چيزى را که از ناحيه خداوند [تقدير شده ]باشد از شما باز نمى گردانم. حکم راندن جز از آنِ خداوند نيست. تنها بر او توکّل کرده ام و لذا توکّل کنندگان بايد فقط بر او توکّل کنند>. (67)
وَلَمَّا دَخَلُوا مِنْ حَيْثُ أَمَرَهُمْ أَبُوهُمْ مَا كَانَ يُغْنِي عَنْهُمْ مِنَ اللَّهِ مِنْ شَيْءٍ إِلَّا حَاجَةً فِي نَفْسِ يَعْقُوبَ قَضَاهَا ۚ وَإِنَّهُ لَذُو عِلْمٍ لِمَا عَلَّمْنَاهُ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ (68)
و آن گاه که داخل شدند از جايى که پدرشان فرمانشان داده بود ، [اين تدبير ]باز نداشت از ايشان هيچ چيزى را که از ناحيه خداوند [تقدير شده ]بود [و ثمرى نداشت ]جز خواسته اى که در نهاد يعقوب بود که [خداوند ]آن را به انجام رسانيد و همانا او - بدين سبب که تعليمش داده بوديم - از دانشى [عميق ]بهره مند بود و ليکن بيشتر مردم نمى دانند. (68)
وَلَمَّا دَخَلُوا عَلَىٰ يُوسُفَ آوَىٰ إِلَيْهِ أَخَاهُ ۖ قَالَ إِنِّي أَنَا أَخُوكَ فَلَا تَبْتَئِسْ بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (69)
و آن گاه که بر يوسف درآمدند ، برادرش را در کنار خويش جاى داد. گفت: <همانا من خودم برادر تو هستم. پس بر آنچه مى کردند اندوهگين مباش>. (69)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۴۳🌷
چشم زخم:
هنگامی كه حضرت یعقوب، پسرانش را برای دومین بار به سوی مصر روانه كرد، به آنان توصیه کرد كه همگی با هم از یك دروازه وارد پایتخت مصر نشوند؛ بلكه جداگانه و از چند دروازه وارد شهر شوند. برخی از مفسّران معتقدند كه این توصیه بدین علت بود كه یعقوب نمی خواست جمع یازده نفره ی پسران رشید و خوش قامتش در كنار هم، نظر اهالی شهر را به سوی خود بکشاند و مبادا چشم زخمی به آنان برسد. آری، چشم زخم، حقیقتی است كه در جهان انسان ها وجود دارد و پیشوایان معصوم نیز وجود آن را تأیید كرده اند.
در روایتی از امیر مؤمنان علی می خوانیم:
«چشم زخم حقیقت دارد، و دعا برای دفع آن نیز حقیقت دارد.»
این ویژگی را علوم جدید نیز تأیید می کند. امروزه بسیاری از دانشمندان معتقدند كه در بعضی از چشم ها، نیروی مغناطیسی خاصی نهفته شده كه كارایی زیادی دارد و حتّی با تمرین می توان آن را زیاد كرد. خواب مغناطیسی، از طریق همین نیروی مغناطیسی چشم ها انجام می شود. در دنیایی كه اشعّه ی لیزر نامرئی می تواند كاری كند كه از هیچ سلاح مخرّب دیگری ساخته نیست، وجود نیرویی در بعضی از چشم ها كه از طریق امواج مخصوصی در طرف مقابل اثر بگذارد، باورپذیر است. افراد زیادی نقل كرده اند كه با چشم خود اشخاصی را دیده اند كه چشمانشان دارای این نیروی مرموز بوده است و افراد یا حیوانات یا اشیایی را از طریق چشم زدن از كار انداخته اند. روایات زیادی از پیشوایان دین در دست است که در آن ها دعا یا ذکری برای دفع خطر چشم زخم به مردم یاد داده شده است؛ که به آن «رقعه» یا «تعویذ» می گویند. البته این مطلبِ راست، نزد برخی از مردم با خرافات و مطالب بی اساسی در هم آمیخته كه باعث بدبینی دیگران به حقیقت داشتنِ اصل آن شده است. البته باید توجّه داشت که هر حادثه و پیش آمدی را نمی توان به چشم زخم مرتبط دانست. از این رو باید برای آگاهی از آن و آشنایی با دعاهای دفع آن، به كتاب ها و دانشمندان معتبر اسلامی مراجعه كرد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
شكل گيري شخصيت كودك در هر سن و وظايف والدين:
🔸تولد تا ١سالگي: سن شكل گيري دلبستگي و احساس ايمني
وظيفه والدين: پاسخگوي حساس بودن به نيازها و گريه كودك
🔸٢-١ سالگي سن شكل گيري حس استقلال
وظيفه والدين: دادن فرصت اكتشاف و تحرك؛ صحبت كردن زياد با كودك و توصيف اعمال كودك ؛ استفاده از تكنيك پرت كردن حواس براي تربيت كودك
🔸 ٤-٢ سالگي سن دوستيابي ورود به گروه و يادگيري زبان
وظيفه والدين: اقتدار؛ الگوي خوب بودن؛ اعطاي وظايف به كودك؛ خوب گوش دادن به كودك و احساساتش
🔸١٢-٥ سالگي سن شكل گيري هويت كودك؛ شكل گيري عزت نفس و يادگيري ارزشها و هنجارها
وظايف والدين: اقتدار؛ الگوي خوب بودن؛ ياد دادن مهارت حل مساله؛ نظارت بر كودك و دوستي هاي او؛ ايجاد رابطه خوب با كودك
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🔴آشوبم، آرامشم تویی
✍در "هواپیما" آرام میگیریم در حالی که نمیدانیم "خلبان" آن کیست...!در "کشتی" آرام میگیریم در حالی که نمیدانیم "ناخدای" آن چه کسی است...!
پس چگونه در "زندگی" مان آرام نمیگیریم در حالی که میدانیم مدیر و مدبر آن «الله» است...؟
به پروردگارمان اطمینان داشته باشیم، با یادش آرام بگیریم...
🌸🌸🌸الا به ذکر الله تطمئن القلوب و الابصار 🌸🌸🌸
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
13.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ترربیت_فرزند
#دکتر_میرداماد
🔻 موضوع : 10-فرزند و مسئولیت پذیری
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil