4_6016818615519544966.mp3
1.59M
🔸ترتیل صفحه 401 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام رست - حجاز کار
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 29
سوره مبارکه العنكبوت
صفحه 401
وَقَارُونَ وَفِرْعَوْنَ وَهَامَانَ ۖ وَلَقَدْ جَاءَهُمْ مُوسَىٰ بِالْبَيِّنَاتِ فَاسْتَكْبَرُوا فِي الْأَرْضِ وَمَا كَانُوا سَابِقِينَ (39)
و قارون و فرعون و هامان را [نيز نابود کرديم] و همانا موسى با معجزات نمايان نزدشان آمد، پس در آن سرزمين تکبّر ورزيدند و [سرانجام ]نتوانستند [از عذاب ما] بگريزند. (39)
فَكُلًّا أَخَذْنَا بِذَنْبِهِ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ أَرْسَلْنَا عَلَيْهِ حَاصِبًا وَمِنْهُمْ مَنْ أَخَذَتْهُ الصَّيْحَةُ وَمِنْهُمْ مَنْ خَسَفْنَا بِهِ الْأَرْضَ وَمِنْهُمْ مَنْ أَغْرَقْنَا ۚ وَمَا كَانَ اللَّهُ لِيَظْلِمَهُمْ وَلَٰكِنْ كَانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ (40)
پس همه را به گناهشان گرفتيم بدين شرح که بر برخى از آنان (قوم عاد) باد شديد و ريگ افشان فرستاديم و بعضى (قوم ثمود) را صيحه فرا گرفت و برخى (قارون) را به زمين فروبرديم و بعضى (فرعون و هامان) را غرق کرديم و چنان نبود که خدا به آنان ستم کند ولى آنان بودند که به خودشان ستم مى کردند. (40)
مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاءَ كَمَثَلِ الْعَنْكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا ۖ وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ ۖ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ (41)
حکايت کسانى که به جاى خدا اوليايى اختيار کرده اند، مانند حکايت عنکبوت است که خانه اى ساخته باشد و بى شک سست ترين خانه ها خانه عنکبوت است، اگر [اين را ]مى دانستند [بت ها را اولياى خود نمى گرفتند]. (41)
إِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ مَا يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ مِنْ شَيْءٍ ۚ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (42)
همانا خدا مى داند جز او چه چيزهايى [بى ارزش] را مى خوانند و او است عزّتمند و حکيم. (42)
وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ ۖ وَمَا يَعْقِلُهَا إِلَّا الْعَالِمُونَ (43)
و اين مَثَل ها را براى مردم مى زنيم ولى جز اهل معرفت در آنها تعقل نمى کنند. (43)
خَلَقَ اللَّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِالْحَقِّ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً لِلْمُؤْمِنِينَ (44)
خدا آسمان ها و زمين را به حق آفريده است، همانا در اين [آفرينش ]نشانه اى است [بزرگ] براى مؤمنان. (44)
اتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ ۖ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ ۗ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ (45)
آنچه را از اين کتاب به تو وحى شده است تلاوت کن و نماز را برپادار، تحقيقاً نماز از کارهاى بسيار قبيح و کارهاى ناپسند باز مى دارد و همانا ذکر خدا بزرگ تر است و خدا آنچه را مى کنيد مى داند. (45)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۰۱🌷
یک ترمز قوی!:
پیشتر خواندیم که گناه و نافرمانی خدا چگونه به انسان آسیب می رساند و ارتکاب پیوسته ی گناهان چگونه او را از سعادت ابدی اش باز می دارد. از این رو بدون شک یکی از مهم ترین دغدغه های هر انسان عاقلی باید خودداری از گناه و کارهای زشت باشد. از سوی دیگر، ما انسان ها به علت داشتن اختیار ممکن است گناه کنیم و روشن است که در دنیایی زندگی می کنیم که گناهان و غفلت ها از هر طرف ما را به سوی خود دعوت می کنند. برای همین باید دنبال راه کارهایی برای نیفتادن در دام شیطان باشیم. خدای مهربان در این آیه یک راه کار خوب و مطمئن را پیش روی ما گذاشته است: «نماز». آری، به فرموده ی این آیه، نماز، انسان را از کارهای زشت و بد باز می دارد؛ زیرا نماز، یک برنامه ی رشددهنده و کامل با ویژگی های منحصر به فرد است که در صورت اجرای صحیح، انسان را از بدی ها دور و به خوبی ها نزدیک می کند. شخص نمازگزار با گفتن تکبیرة الاحرام، خدا را بزرگ می شمرد و هر چیز و هر کس جز او را خوار و حقیر می داند. سپس با خواندن حمد، به آفریدگار توانای هستی توجّه می کند و به یاد زمانی می افتد که باید در مورد کارهایش در پیشگاه خدا پاسخگو باشد، و از خدا می خواهد که با افراد هدایت شده همراه شود و او را از گمراهی حفظ کند.
انسان، در نماز، در برابر خدا کمر خم می کند و در پیشگاهش به خاک می افتد، و بدین وسیله، از تکبّر و غرور و خودبینی دور می شود و خود را بنده و فرمانبردار خدا می شمرد. گذشته از محتوای پرمغز نماز، شخص نمازگزار با وضو گرفتن و پاک کردن جسم، به تطهیر روحش توجّه می کند و به یاد می آورد که باید لباس و محلّی که در آن نماز می خواند، از هر نوع حرام و غصب پاک باشد، و بدین ترتیب، به حقوق دیگران احترام می گزارد. خواندن نماز به طور مرتّب و پنج مرتبه در شبانه روز، انسان را از هیاهوی جهان مادّی خارج می کند و با خدای یکتا و جهان ملکوت پیوند می دهد و فرصتی برای عذرخواهی از خدا برای اشتباهات گذشته و تصمیم برای ساختن آینده ایجاد می کند، و به فرموده ی پیامبر گرامی اسلام، همچون چشمه ای که بر درِ خانه ی کسی باشد و او هر روز پنج مرتبه خود را در آن بشوید، انسان را از کثیفی های روح پاک می کند. البتّه روشن است که تمام نمازگزاران به یک اندازه از گوهر نماز بهره نمی برند و هر یک به قدر شایستگی و توجّه به این چشمه ی پربرکت، از آن بهره می برند. در هر صورت، نماز امّا رشته ی پیوند انسان با خداست که برای برخی رشته ای محکم و برای بعضی ضعیف و نازک است؛ امّا حتّی اگر به نازکی مویی شود، باز هم به انسان فایده می رساند. در روایتی می خوانیم که به پیامبر(ص) خبر دادند که جوانی نمازخوان گاهی گناهی نیز می کند. پیامبر(ص) فرمود: «سرانجام نمازش روزی او را از این کارها باز می دارد.» چنین نمازی البته با نمازی که با توجّه و حضور قلب خوانده می شود، بسیار متفاوت است. در روایتی از امام صادق(ع) می خوانیم: «کسی که دوست دارد ببیند نمازش قبول شده یا نه، باید ببیند نمازش او را از کارهای زشت و بد باز می دارد یا نه. به همان اندازه که باز می دارد، نمازش قبول شده است.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
خواب ناکافی، احساسات کودک را به هم میریزد
بنا بر نتایج تحقیقات، کمبــود خــواب در کــودکان موجـب :
کاهـش شدید در پاسـخ بـه احساسـات مثبـت و افزایـش قابلتوجه در پاسـخ بـه احساسـات منفـی میشود.
فقــدان خــواب منجــر بــه کاهــش قــدرت کنتــرل احساســات منفــی میشــود .
ایــن حالت بــه علــت در هـم گسـیختگی عملکـرد قشـر جلـوی پیشـانی بـه وجـود میآیـد.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
دختر بچه هاتون رو آرایش نکنید❗️
اینکار علاوه بر دچار بحران هویت ،حمله به حریم کودکیه؛ زیبایی طبیعیش رو زیر سوال میبرید و ناخودآگاه بهش یاد میدین که خوشگلیش مهم ترین ارزشه !
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
محبت به کودکان.mp3
1.86M
#فرزندپروری
⁉️چه شیوهها و مصادیقی در محبت کردن به کودکان وجود دارد؟
#استاد_حسینی
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
هدایت شده از جنبش فرهنگی رحیل
4_6019348063494094188.mp3
1.51M
﷽
📣| #صوت
🎙| دعای روز دوم ماه با صدای استاد میرزامحمدی
📜| اللّٰهُمَّ قَرِّبْنِى فِيهِ إِلىٰ مَرْضاتِكَ، وَجَنِّبْنِى فِيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَنَقِماتِكَ، وَ وَفِّقْنِى فِيهِ لِقِراءَةِ آياتِكَ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
📖| خدایا، مرا در این ماه به خشنودیات نزدیک کن و از خشم و انتقامت برکنار دار و به قرائت آیاتت موفق کن، ای مهربانترین مهربانان.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#ماه_رمضان #دعا
#خدا #بندگی #عبادت
#جنبش_فرهنگی_رحیل
| @jonbeshrahil
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸جذابسازی زمان سحری و افطاری برای بچهها🔸
سحری را به نحوی ترتیب دهید که بچهها به شما سفارش کنند که ما را سحر بیدار کنید! یک چیز #خوشمزهای بخرید و بگویید این را وقتی برای سحری بیدار شدیم میخوریم.
#پولی را هم سر سفرۀ سحری و سر سفرۀ افطار به بچهها بدهید تا اینها از ماه رمضان #خوششان_بیاید؛ از روزه گرفتن خوششان بیاید. روزۀ آنها را با پول بخرید! این خلاف شرع نیست! اگر حتی نصف روز روزه میگیرند، به آنها جایزه بدهید. برای حجابشان جایزه بدهید تا اینها به حجابشان، به عفتشان، به پاکیشان علاقهمند شوند. بعد که کمکم عادت کردند و مزهاش زیر دندانشان رفت و خودشان خوبی اینها را درک کردند، جایزه را قطع کنید و دیگر آنها را به همان معرفت خودشان بسپارید.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
روزمون رو شروع میکنیم با😍
4_6021509939577489133.mp3
1.7M
🔸ترتیل صفحه 402 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 29
سوره مبارکه العنكبوت
صفحه 402
۞ وَلَا تُجَادِلُوا أَهْلَ الْكِتَابِ إِلَّا بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِلَّا الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ ۖ وَقُولُوا آمَنَّا بِالَّذِي أُنْزِلَ إِلَيْنَا وَأُنْزِلَ إِلَيْكُمْ وَإِلَٰهُنَا وَإِلَٰهُكُمْ وَاحِدٌ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (46)
و با اهل کتاب مجادله نکنيد مگر به گونه اى که آن بهتر است، مگر با کسانى از آنان که [در مجادله با شما] ظالمانه برخورد کنند و بگوييد: به آنچه به سوى ما و [آنچه] به سوى شما نازل شده است ايمان داريم و معبود ما و معبود شما يکى است و ما تسليم او هستيم. (46)
وَكَذَٰلِكَ أَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ ۚ فَالَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يُؤْمِنُونَ بِهِ ۖ وَمِنْ هَٰؤُلَاءِ مَنْ يُؤْمِنُ بِهِ ۚ وَمَا يَجْحَدُ بِآيَاتِنَا إِلَّا الْكَافِرُونَ (47)
و بدين گونه اين کتاب را به سوى تو نازل کرديم پس آنان که کتابشان داديم به آن ايمان مى آورند و از اينان (مشرکان) نيز کسانى به آن ايمان مى آورند و آيات ما را جز کافران انکار نمى کنند. (47)
وَمَا كُنْتَ تَتْلُو مِنْ قَبْلِهِ مِنْ كِتَابٍ وَلَا تَخُطُّهُ بِيَمِينِكَ ۖ إِذًا لَارْتَابَ الْمُبْطِلُونَ (48)
و پيش از اين [قرآن] تو نه هيچ نوشته اى را مى خواندى و نه آن را با دست خود مى نوشتى که در آن صورت اهل باطل [در حقانيّت] آن شک مى کردند. (48)
بَلْ هُوَ آيَاتٌ بَيِّنَاتٌ فِي صُدُورِ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ ۚ وَمَا يَجْحَدُ بِآيَاتِنَا إِلَّا الظَّالِمُونَ (49)
بلکه اين [قرآن] آيات روشنى است در سينه هاى کسانى که به آنان معرفت داده شده است و آيات ما را جز ظالمان انکار نمى کنند. (49)
وَقَالُوا لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَاتٌ مِنْ رَبِّهِ ۖ قُلْ إِنَّمَا الْآيَاتُ عِنْدَ اللَّهِ وَإِنَّمَا أَنَا نَذِيرٌ مُبِينٌ (50)
و گفتند: چرا نشانه هايى [مانند عصاى موسى] از پروردگارش بر او نازل نشده است؟ بگو: اين نشانه ها (معجزات) فقط نزد خدا است و من تنها اخطارکننده اى روشنگرم. (50)
أَوَلَمْ يَكْفِهِمْ أَنَّا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ يُتْلَىٰ عَلَيْهِمْ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَرَحْمَةً وَذِكْرَىٰ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ (51)
آيا [در قرآن کمبودى مى بينند] و براى آنان کافى نبوده است که ما اين کتاب را بر تو نازل کرده ايم که پيوسته بر آنان خوانده مى شود؟ همانا در اين [کتاب] رحمتى است [بزرگ ]و تذکارى براى مردمى که ايمان مى آورند. (51)
قُلْ كَفَىٰ بِاللَّهِ بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ شَهِيدًا ۖ يَعْلَمُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۗ وَالَّذِينَ آمَنُوا بِالْبَاطِلِ وَكَفَرُوا بِاللَّهِ أُولَٰئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ (52)
بگو: کافى است که خدا ميان من و شما شاهد [و حاکم] باشد او آنچه را در آسمان ها و زمين است مى داند و آنان که به باطل (بت) ايمان آورده و به خدا کفر ورزيده اند، اينان همان زيانکاران اند. (52)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۰۲🌷
به مکتب نرفت و خط ننوشت:
«آیا توانایی بر خواندن و نوشتن، چیز خوب، و درس نخواندن، چیز بدی است؟»
شاید شنیدن این سؤال، خنده آور باشد و همگی به آن پاسخِ سؤال مثبت بدهیم؛ امّا این مطلب، یک استثنای مهم دارد؛ یعنی کسی وجود دارد که درس نخواندن برای او امتیاز محسوب می شود. آن شخص، پیامبر گرامی اسلام، حضـرت محمّد بن عبدالله (ص) است. به گواهیِ تاریخ، آن حضرت هرگز نزد هیچ کس درس نخواند و از هیچ کس خواندن و نوشتن نیاموخت، و به فرموده ی قرآن، «امّی» بود. امّی یعنی کسی که درس نخوانده و از نظر علمی به همان حالتی مانده که از مادر متولّد شده است. بدون تردید اگر پیامبر(ص) درس خوانده بود، مردمِ مکه از آن باخبر می شدند؛ چراکه در مکّه ی آن روزگار، فقط 17 نفر سواد داشتند و آنان را همگان می شناختند. از این رو اگر پیامبر(ص) درس خوانده بود، مخالفان او فریاد برمی آوردند که او تعلیم دیده و ادّعای قرآن در مورد امّی بودن او، صحیح نیست؛ امّا همین که هیچ یک از کافران به این آیه اعتراض نکرده، دلیل محکمی بر راست بودن آن است. از طرفی، امّی بودن پیامبر(ص)، سند محکمی بر حقانیّت نبوّت آن حضرت و آسمانی بودن قرآن است؛ زیرا هیچ عقل سالمی باور نمی کند شخصی که هیچ گاه درس نخوانده، کتابی به بشـریّت عرضه کند که دانشمندان بزرگ در برابر آن زانو بزنند و به حیرت و شگفتیِ خود اعتراف کنند؛ کتابی که از آفریدگار هستی و آفرینش او، از انسان و سرنوشت او، از نحوه ی ارتباطات انسانی برای داشتن یک زندگی آرمانی، از داستان پیامبران و امّت های گذشته، از عالم غیب و موجودات غیبی، و از مطالب مهم و شگفت انگیز بسیار دیگر سخن گفته است؛ کتابی که در میان شاعران زبردست عرب نازل شد و همه ی آنان را در برابر فصاحت و بلاغت خود به فروتنی وا داشت.
بهراستی آیا می توان احتمال داد که یک انسان درس نخوانده، از سوی خود، چنین کتابی را به بشـریّت عرضه کند و با شجاعت تمام ادّعا کند که اگر تمام جنّ و انس با هم متّحد شوند، نمی توانند مانند آن بیاورند؟ ! البتّه به یاد داشته باشیم که پیامبر ما «درس ناخوانده» بود؛ نه «بی سواد»؛ چراکه بر اساس روایات، آن حضـرت به لطف خدا و به صورتی اعجازآمیز توانایی خواندن و نوشتن داشت؛ ولی هیچ گاه چیزی نخواند و ننوشت تا کافرانِ بهانه جو نتوانند سوء استفاده کنند و به آن حضرت و کتاب آسمانی اش تهمت بزنند.
حافظ شیرین سخن چه زیبا در باره ی پیامبر گرامی سروده است:
«نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت
به غمزه مسأله آموز صد مدرس شد».
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil