هدایت شده از برداشت های نادرست اعتقادی
10.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨گشت ارشاد، آری یا نه...؟!
بعضی افراد ظاهربین تصور می کنند مسئله کشف حجاب، یک مسئله صرفاً فرهنگی است و بنابراین گشت ارشاد نباید در قضیه ورود پیدا کند؛ در حالی که از پشت پرده سیاست خصمانه دشمن در این ماجرا اطلاعی ندارند!
🎥 حتما ببینید 👆
#جهاد_تبیین
🔸کانال برداشت های نادرست اعتقادی
@eteghadz
هدایت شده از علامه عسکری
عضویت
#خاطرات
#شیعه_شدن_خطیب_رقه🚫
✅ علامه عسکری: در دمشق بودم كه خطيب رقّه (رقّه محله اى است در اطراف دمشق) با خانمش به ديدنم آمدند. آن دو برخى از كتابهاى مرا نظير معالم المدرستين و عبد اللّه بن سباء و نقش عايشه در تاريخ اسلام را خوانده بودند ولى در دو راهى گرفتار شده بودند. از طرفى با مطالعه كتبم، به حقانيّت شيعه پى برده بودند و از جهتى خليفه اوّل و دوم برايشان قداستى داشت، براى حلّ اين مشكل به نزدم آمدند، ابتدا خانم ايشان (كه دبير زبان فرانسه در دبيرستان دمشق بود) سؤال كرد كه ما در مورد عايشه روايت داريم فضل عايشه على سائر النساء كفضل الثريد على سائر الطعام؛ فضيلت عايشه بر ديگر زنان همانند فضيلت و برترى تريد [آبگوشت] است بر ساير غذاها (معلوم می شود آن روزى كه اين حديث را جعل كردند، در مدينه آبگوشت بهترين غذا بود).
💢 من در جواب گفتم: اين روايت ساختگى است آيا تا حالا كباب خوردى؟
گفت: آرى. گفتم: به نظر شما كباب بهتر است يا آبگوشت؟ گفت: كباب بهتر از آبگوشت است😂. و چند خوراك ديگر را نام بردم. و بعد گفتم آن زمانى كه اين حديث را ساختند آبگوشت بهترين غذا بود.
او مجاب شد بعد شوهرش (كه خطيب رقّه بود) گفت: روايت داريم كه پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند: عليكم بسُنتى و سُنة الخلفاء الراشدين من بعدى! گفتم: سنّت پيامبر صلى الله عليه و آله چه بود؟ آيا نماز و روزه و خمس و زكات و حج و ... بود؟ گفت: بله. گفتم: پيامبر صلى الله عليه و آله سنّت خود را از خودش می گفت يا به او وحى می شد؟ گفت: به پيامبر صلى الله عليه و آله وحى می شد.
گفتم: آيا بر ابوبكر و عمر هم وحى می شد؟ كه از سنت آنان پيروى كنيم؟
🔶 ساكت شد و جوابى نداشت كه بدهد (من احساس كردم با اين سخن آن قداستى كه براى خلفا قائل بود از بين رفت) و اين كلامم در او اثر گذاشت و با بحثهاى ديگرى كه در كتابم (معالم المدرستين) خوانده بود او را شيعه كرد.
✍🏻پ.ن: خلفاء راشدین در کلام پیامبر اکرم منظور همان ائمه معصومین علیهم السلام هستند: استاد ادیبی
🔻تفصیل مطلب بیان خواهد شد...
💯سفارش کتب و ارتباط با کانال👇🏻
@Aghayabnalhasan
🔷کانال علامه سید مرتضی عسکری 🔰
✅ مطالب درباره علامه عسکری🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
✅ حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (2) 💐
ابوعبدالله ناتلی
ابوعبدالله ناتلی (از علمای قرن چهارم) اهل ناتل از روستاهای فعلی شهرستان نور می باشد که ابوعلی سینا مدتی در بخارا در محضرش شاگردی نموده و منطق و ریاضیات را آموخته است. آن گونه که در تاریخ الحکما آمده است: او را در تحقيق وجود و شرح اين نام، رساله ايست به غايت لطيف، و از آنجا معلوم مىشود كه در الهيات مهارت تمام داشته، و رساله ديگر دارد در علم اكسير؛ و شيخ الرئيس آن رساله را در مصنفات خود ذكر نكرده است مگر در كتاب مقتضيات السبعة. (شهرزوری، شمس الدین، نزهه الارواح و روضه الافراح (تاریخ الحکما) ؛ ص 369)
به گفته استاد مطهری: ناتلى طبيب هم بوده است. ابن ابى اصيبعه در ضمن احوال ابو الفرج بن الطيب، او را در رديف طبيبان معاصر ابو الفرج شمرده است. (شهید مطهری، مجموعه آثار، ج 14، ص 477.)
✍یاد و خاطره 16 آلاله خونین بال مازندران؛ شهدای گلگون کفن خان طومان سوریه گرامی؛ روحشان شاد و با سالار شهیدان اباعبدالله الحسین علیه السلام محشور باد. 🌹🌹🌹
بی تردید حماسه آن قهرمانان نام آور؛ در صفحه تاریخ مازندران درخشان و جاودان خواهد ماند.🌺
7.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مطالب جالب یک هم وطن مقیم آمریکا در خصوص دینداری
✅ حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (3) 💐
✅فخر رازی
✍️فخر الدين محمد بن عمرو بن الحسين الرازى، معروف به امام فخر رازى شافعی اشعری از دانشمندان نامدار جهان اسلام است که ریشه ای مازندرانی دارد. هر چند برخی مانند شهید مطهری او را متولد مازندران دانستند (شهید مطهری، مجموعه آثار، ج 14، ص 408.) ولی غالبا او را دارای اصالتی مازندرانی و متولد ری می دانند. (ابن خلکان، وفيات الأعيان وأنباء أبناء الزمان، ج 4، 249؛ زرکلی دمشقی، الاعلام، ج 6، ص 313.) پدرش ضیاءالدین خطیب مازندرانی و مولف کتاب دو جلدی «غایه المرام فی علم الکلام» بود که به ری مهاجرت نموده و در آنجا اقامت داشت. لذا فرزندش به ابن خطیب الرّی شهرت یافت. (زرکلی، همان) وی علاقه مند به سفر علمی بود و به خوارزم و خراسان و هرات و ... سفرهایی در همین راستا داشت.
✍️استاد شهید مطهری وی را در طبقه یازدهم فلاسفه مسلمان قرار داده و می نویسد: وی هم فقيه بود و هم متكلم و هم مفسر و هم فيلسوف و هم پزشك و هم خطيب. ذهنى فوق العاده جوّال داشت و در تبحر در علوم مختلف كم نظير است. در عين اين كه در افكار فلاسفه وارد است و تأليفاتى گرانبها در فلسفه دارد، طرز تفكرش تفكر كلامى است نه فلسفى و سخت بر فلاسفه مى تازد و در مسلّمات فلسفه تشكيك مى نمايد. در تنظيم و تبويب و تقرير مسائل، حسن سليقه دارد. صدر المتألهين از اين نظر از او بسيار استفاده كرده است. مهمترين كتاب فلسفى او «المباحث المشرقية» است. شهرت بيشترش به واسطه «تفسير مفاتيح الغيب» است بر قرآن مجيد كه جاى شايسته اى در ميان تفاسير براى خود باز كرده است. براى وى در فلسفه، استادى جز مجد الدين جيلى... سراغ نداريم و شايد بيشتر با مطالعه، بر مسائل فلسفى دست يافته است، ولى شاگردان زيادى داشته است كه بعضى از آنها مبرز بوده اند. از قبيل شمس الدين خسروشاهى، قطب الدين مصرى، زين الدين كشى، شمس الدين خويى، شهاب الدين نيشابورى. فخر رازى در سال 534 (544) متولد شده و در سال 606 (در هرات) درگذشت. (شهید مطهری، مجموعه آثار، ج 14، ص 493.)
✍️شرح اشارات و تنبیهات و شرح عیون الحکمه ابن سینا، لوامع البينات في شرح أسماء الله تعالى والصفات، معالم أصول الدين، الاربعین فی اصول الدین، القضاء و القدر و عصمه الانبیا و... از دیگر آثار او در حکمت و کلام است و همانطور که استاد مطهری اشاره داشتند استادش در فلسفه، عالم ذوالفنون مجدالدین جیلی در مراغه بوده است. (ابن خلکان، وفيات الأعيان وأنباء أبناء الزمان، ج 6، 269؛ ذهبی، محمد بن أحمد، تاريخ الإسلام و وفيات المشاهير والأعلام، ج 43، ص 213.)
🌺 سالروز ولادت با سعادت کریمه اهل بیت ، حضرت فاطمه معصومه ( سلام الله علیها) و روز دختر بر همه شیعیان خصوصا دختران عفیفه و مومنه مبارک باد.
🌹مقام والای کریمه اهل بیت ، حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)
➖➖➖➖➖➖➖
✏️ آیت الله مستنبط صاحب کتاب گرانقدر القطره نقل فرمود : عده ای از شیعیان وارد شهر مـدینه شدند و پـرسش هایی داشتنـد که خواستند از امام کاظم (علیه السلام) بپرسند.
🟢 امام (علیه السلام) در سفر بود ، پرسش های خـود را نوشتنـد و بـه دودمان امامت تقدیم نمودند ، چون عزم سفر کردند برای پاسخ پرسشهای خود به منزل امام شرفیاب شدند.
🟢 امـام کاظم (علیه السلام) برنگشته بود و آن ها امکان تـوقف نداشتنـد ، از این رو حضرت معصومه (سـلام الله علیها) پاسخ آن پرسش ها را نوشتند و به آن ها دادند.
آن ها با مسـرت فراوان از مدینه خارج شدند ، در بیرون مدینه با امـام کاظم (علیه السلام) روبرو شـدند ، داستان را برای آن حضرت شرح دادند.
🟢 آقا پـرسش های آنان و پاسخ های حضرت معصومه ( سلام الله علیها ) را مـلاحظه کردند و سه بار فرمـودند :
« فداها ابوها » پدرش به قربانش باد.
🌹 با توجه به این که حضرت معصـومه (سلام الله علیها) به هنگام دستگیری پدر خردسال بود ، این روایت از مقام والا و دانش بالای آن حضرت حکایت می کند.
✅ حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (4) 💐
✅حسين بن ابراهيم تنكابنى
✍️حسين بن ابراهيم تنكابني (م 1050 ق.) از اعلام فلسفه در قرن يازدهم هجرى و از بزرگان شاگردان ملا صدرا و فياض لاهيجي است که صاحب رياض العلماء او را چنين ستوده است: «حكيمى صوفى بر طريقه اشراق، عالمى فاضل از شاگردان ملا صدراى شيرازى است. حكمت و فلسفه او بر ديگر دانشهايش غلبه داشت بلكه جز از حكمت چيزى نمی دانست».
✍️از شرح حال او چيزى نمىدانيم جز اينكه به سفر حج رفت در آنجا او را به اتهامى ناروا مضروب ساختند كه در اثر آن بيمار شد و با همان بيمارى و رنج از مكه بيرون آمد و عازم مدينه منوره شد و در بين راه درگذشت و در محل ربذه در جوار قبر حضرت ابوذر غفارى به خاك سپرده شد.
چنانكه از عبارت صاحب رياض فهميده مى شود، از ديدگاه فلسفى ،او را بايد فيلسوفى اشراقى دانست، و به طور قطع اين تمايل به فلسفه اشراق از استادش صدر المتألهين به او رسيده است.
✍️از اين دانشمند آثارى در موضوعهاى مهم فلسفى به جاى مانده است، از آن جمله رسالهاى در اثبات حدوث عالم. در اين رساله حدوث عالم را پس از عدم حقيقى آن ثابت مىكند. اين رساله چاپ شده و سيد محسن امين صاحب اعيان الشيعة نسخه اى از آن را در تهران ديده است كه تاريخ كتابت آن سال 1069 هجرى بوده است. رساله اى در تحقيق وحدت وجود كه در اين رساله از مسلك و رويه استاد خود، صدر المتألهين پيروى كرده و در مقام جمع و تقريب ميان آراء متصوفه و اشراقيون و مشائيان برآمده است. سيد محسن امين نسخه اى از اين كتاب را در تهران به سال 1353 هجرى ديده است. ديگر از آثار اين دانشمند حاشيه بر كتاب شفاى ابن سينا و حاشيه بر حاشيه خفرى فيلسوف بر شرح تجريد و رساله ها و حواشى ديگرى است. (عبدالله نعمه، فلاسفه شیعه، ص 202. )
✍️استاد جلال الدین آشتیانی دو رساله فلسفی از ایشان، یکی همان رساله «وحدت وجود» و دیگری به نام «رسالة في صنوف الناس عند رجوعهم الی دار البقاء» را در کتاب «منتخباتی از آثار حکمای الهی ایران» آورده است.
🌺 ادامه دارد.....💐
✍ چرا بسیاری از احکام در قرآن نیامده؟!
بعضی از افراد گمان می کنند همه مسائل در قرآن آمده است! مثلا تا به آنها گفته میشود: «سگ نجس است» ؛ بلافاصله میگویند: «این عبارت در کجای قرآن آمده است» ! بنابر همین عقیده نادرست، احکامی که به ظاهر در قرآن نیامده است را قبول ندارند و آن را صرفاً رأی و نظر مراجع تقلید می دانند!
🔹از جهتی همه احکام الهی در قرآن وجود دارد. چرا که همه مسائل اگرچه به شکل جزئی در قرآن نیامده ؛ اما کلیت و اصل و اساس آن در قرآن آمده است. و خداوند وظیفه تبیین و تفسیر قرآن را بر عهده پیغمبر و جانشینان او یعنی اهل بیت گذاشته است؛ آن بزرگواران نیز حکم الهی را جزء به جزء در همه مسائل مطرح نموده اند.
🔹باید به این نکته توجه داشت اگر قرار بود جزئیات مسائل و احکام الهی در قرآن آمده باشد، پس فلسفه آمدن پیغمبر و اهل بیت به مدت 250 سال چه بوده است؟!
❗️هیچ کجا در قرآن به تعداد رکعات نماز صبح تصریح نشده است؛ولی همه ما نماز صبح را دو رکعت می خوانیم. و یا به صیغه محرمیت در قرآن تصریح نشده است، ولی بدون اینکه بپرسیم صیغه محرمیت کجای قرآن آمده، عقد میکنیم! یا بقیه احکام...
بلکه این موارد را پیامبر و اهل بیت برای ما تبیین کرده اند و در روایات آن ها آمده است.
🌺 ادامه دارد...
✅ حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (5) 💐
✅سلطان العلماء آملى
✍️از فقها و حکمای مازندران، سلطان العلماء سید حسین بن رفیع الدین معروف به خليفة السلطان از اولاد مير قوام الدين مرعشي یا همان میر بزرگ آملی است. پدر و جدش (شجاع الدین) از علمای برجسته و مدرسان مشهور در معقول و منقول بودند. (سید محسن امین، اعیان الشیعه، ج 10، ص 55 و 108)
وی شاگرد شيخ بهايى و مير داماد بوده، شاه عباس دخترش را به او داد که ثمره اش فرزندانی عالم و برجسته بود. وی مدتى وزارت شاه صفى و شاه عباس ثانى را داشته است. (محمدباقر خوانساری، روضات الجنات في أحوال العلماء و السادات، ج 2، ص 347.)
✍️افندی درباره وی می گوید: فاضلى عالم و محققى مدقق، و از اكثر فنون با اطلاع بود... علامه عصر و استاد علماى دهر به شمار مى آمد. آثارش از زوائد خالى، و تأليفاتش عالى و متعالى بود. (افندی، عبدالله بن عيسى بيگ، رياض العلماء و حياض الفضلاء، ج 2، ص 52.)
✍️سید محسن امین هم در وصفش گوید: فقیه، اصولی، محدث، حکیم، متکلم، مفسر، محقق، مدقق، اخلاقی، جامع علوم معقول و منقول... (امین، سید محسن، اعیان الشیعه، ج 6، ص 164.)
وی سفری به قاهره و یمن داشته و با دانشمندان آن سامان ملاقات نمود. همچنین دو بار از طرف دولت صفوی به قسطنطنیه سفر داشته و با ابوالسعود مفتی مناظره نموده و آن را در قالب رساله ای آورد. (گروه تحقیقاتی موسسه امام صادق (ع)، معجم طبقات المتكلمين، ج 3، ص 414).
✍️استاد شهید مطهری ایشان را در طبقه 22 فلاسفه مسلمان نام برده و گوید: وى مردى است محقق؛ حواشى او بر معالم و شرح لمعه، نمونه يك كار تحقيقى است. بدون حشو و زوائد چيز مى نوشته است. بر حاشيه خفرى بر شرح تجريد قوشجى نيز حاشيه نوشته است. وى در سال 1064 در سن 64 سالگى درگذشته (شهید مطهری، مجموعه آثار، ج 14، ص 513) و جنازه اش از بهشهر به نجف اشرف منتقل گردید. (گروه تحقیقاتی موسّسه امام صادق (ع)، معجم طبقات المتكلمين، ج 3، ص 416.)
🌺 ادامه دارد.....💐
🍀🍀🍀🍀
ترنم قلم 🖋عبدالرحمان باقرزاده
✍ چرا بسیاری از احکام در قرآن نیامده؟! بعضی از افراد گمان می کنند همه مسائل در قرآن آمده است! مثلا
⏪ادامه مطلب:💐
🔸آیاتی از قرآن، بر این مطلب دلالت می کند که وظیفه تبیین و تفسیر آیات الهی بر عهده پیامبر اکرم گذاشته شده است؛ برای نمونه به دو آیه زیر اشاره می شود:
1️⃣ آیه 44 سوره نحل: «وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ؛ ای پیغمبر؛ ما قرآن را فرستادیم برای اینکه تو بیایی و آن را برای مردم، جزء به جزء تبیین و تفسیر کنی».
2️⃣آیه 7 سوره حشر:« مَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا؛ هر دستورى كه رسول به شما داد بگيريد و از هر چه نهی تان كرد، آن را ترك كنيد».
🔻اگر قرآن حجت و سند و مبنای عملکرد ماست -که هست-، پس باید به این آیات نیز توجه کرد و آن را پذیرفت و طبق آن عمل کرد. این آیات، بیان می دارد اگر منِ قرآن را قبول دارید، من می گویم به حرف پیامبر گوش دهید، او جزئیات آیات الهی را برایتان تبیین می کند.
🔻همچنین یکی از دستورات پیامبر که باید از آن اطاعت شود، اطاعت از اهل بیت اوست. پیامبر فرمود: من دو چیز گرانبها بین شما امانت می گذارم؛ قرآن و اهل بیت. این دو باید کنار هم باشند و این دو همدیگر را تفسیر، تبیین و تأیید می کنند و با وجود هم و در کنار هم اند که احکام را برای ما توضیح می دهند.