⏪ ادامه از قبل 🌷
همچنین کتاب قـانـون الادراك يـا بـرهان الادراك، در شرح تشريح الافلاك استادش شيخ بهائى، كه در سال 1007 بنا به دستور استادش، به نام شاه عباس اول صفوى تاليف نموده است. (سمامی، همان، 246)
نیز کتاب شرحى بر تذكره نظام الدين و شـبـه الـظـفـرة، که ذيـلى است بر مسأله هفتم انموذج دوانى، در حل شبه الظفرة كه نـويـسـنـده کتاب «بـزرگـان تنكابن» عين نسخه کتاب اخیر را در كتابخانه ملك تهران، مشاهده نموده است. (سمامی، همان، 248)
هدایت شده از علی امین رستمی _ تاریخ و سیاست
4. ابوبکر چگونه به جریان سقیفه اضافه شد و با چه ترفندی به خلافت رسید؟.mp3
1.41M
ابوبکر چگونه به جریان سقیفه اضافه شد و با چه ترفندی به خلافت رسید؟
https://eitaa.com/tarikh_siyasat
هدایت شده از علی امین رستمی _ تاریخ و سیاست
2. بیان گوشهای از فداکاریهای حضرت علی(ع) در غزوات پیامبر(ص).mp3
3.42M
بیان گوشهای از فداکاریهای حضرت علی(ع) در غزوات پیامبر(ص)
https://eitaa.com/tarikh_siyasat
✍️مظالم و حکمش چیست؟
در اصطلاح فقهاء تعريف دقيق مظلمه و مظالم عبارت است از آن دسته اموالي که انسان از ديگران به ناحق و از روي ظلم گرفته يا تلف کرده و ذمّه اش بدان مشغول است.
بنابر اين مظالم دو شکل پيدا کرد:
1. اموالي که از ديگران به زور گرفت.
2. اموالي که از ديگران تلف کرده.
حکم فقهی مظالم
و امّا حکم فقهي مظالم، اساساً از دو صورت مظالم برخوردار است:
صورت اوّل اين که هم صاحب حق را ميشناسد و هم مظلمه را، اگر هم صاحب حق را بشناسد و هم مظلمه و چيزي که به ذمّه اش آمده واجب است بر او با مراجعهي به صاحب حق يا او را راضي کند و يا به او بپردازد
صورت دوم عبارت از اين که صاحب حق را نميشناسد ولي اصل مقدار را ميداند. در اين صورت واجب است که آن مقداري از مظلمه را يقين دارد به ذمّه اش هست ، از طرف صاحبش به فقير صدقه بدهد و به احتياط واجب از حاکم شرع و از مجتهدش هم اجازه بگيرد.
🆔https://eitaa.com/rahman675675/827
✅مفسران قرآن از غرب مازندران (2) 💐
⏪محمد ابراهیم بن حسین تنکابنی
عالم فاضل حکیم بارع جناب محمد ابراهیم بن حسین تنکابنی از دیگر مفسران قرآن کریم از غرب مازندران می باشند. پدرشان مرحوم شیخ حسین بن ابراهیم تنکابنی از بزرگان فلاسفه و عرفان در قرن یازدهم و از اعاظم شاگردان مرحوم صدر المتألهین محسوب می گردد. نامبرده و حکیم ملا عبدالرزاق لاهیجی و ملا محسن فیض کاشانی همدرس و مورد عنایت خاص استادشان مرحوم ملا صدرا (قده) بودند.
✍️از آثار قرآنی این شخصیت بزرگوار باید از تفسیر آیه الکرسی به زبان فارسی نام برد. تفسیر مزبور، تفسیری فلسفی بوده و وی در مقدمه تصریح دارد که علاوه بر ادله سمعی، از ادله عقلی هم بدست می آید که آیه الکرسی سید آیات قرآن می باشد.
💎مؤلف پس از نقل احادیثی در فضیلت آیه الکرسی، به تفسیر فقرات آیه پرداخته، ابتدا به لفظ «الله» و اشتقاق آن می پردازد و با اشاره به اینکه «الله» اسم باری تعالی است بحثی درباره حقیقت اسم دارد، نویسنده سپس به توصیف حق تعالی و صفات کمال و جلال از جمله صفت حیّ، قیّوم، علم، علّو و عظمت و فرمانروایی حق تعالی می پردازد و گستردگی مُلک و سلطنت را همان کرسی می داند که آسمان ها و زمین را فرا گرفته است.
💎ایشان در پایان رساله، احادیثی در باب چگونگی ختم آیه الکرسی آورده، نیز به احادیثی در منزلت و خواص این آیه شریفه اشاره می کند.
این تفسیر توسط محقق ارجمند علیرضا اصغری و بر اساس نسخه خطی 1/4471 کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران تصحیح و تحقیق شده و در شماره 10 نشریه آفاق نور در مهرماه 1389 به چاپ رسید.
🆔https://eitaa.com/rahman675675/828
✅مفسران قرآن از غرب مازندران (3) 💐
❇️سيد محمد يوسف حسينى تنكابنى
سيد محمد يوسف حسينى تنكابنى (زنده در 1112 .ق.)، يكى دیگر از اعلام تفسیری قرن دوازده هجرى مى باشند.
آقـاى اشـكـورى در تـراجـم الـرجـال مى نويسند: او فرد فاضل و جامع علوم ادبى و ديگر معارف اسلامى و مشتغل به تفسير و علوم قرآن كريم، از اعلام اوايل قرن دوازدهم هجرى مى باشد.
تـفسير ایشان «مقیاس العرفان و مفتاح التبيان لمدارك القرآن» نام دارد که يـك نوع تفسير مزجى، مستند به احاديث مروى از اهل بيت (ع ) بوده و به اختلاف قرائات و مسائل ادبى به مقدار لازم در فهم آيات كريمه پرداخته و مؤلف که در نوشتن آن از تفاسيرى چون: صافى، مجمع البيان، كشاف و انوار التنزيل بهره برد، آن را به شاه سلطان حسين صفوى تقديم نمود.
جـلد نخستين این تفسیر، شامل تفسير سوره فاتحه و بقره است كه در روز چهارشنبه سوم صفر 1112 آن را به پايان برده است. آغـاز آن : «الـحـمـد لله الذي رب العالمين شرحا لدلائل كماله و جلاله و تفسيرا و ابدع صور عالم الامكان و الاكوان».
ايـن تـفـسـير تحت كد 4826 در فهرست نسخه هاى كتابخانه آيه الله نجفی مرعشى معرفى شده و مقابله آن در سال 1132 انجام پذيرفت. (عقیقی بخشایشی، طبقات مفسران شیعه، ج 3، ش 421)
سمامی حائری هم به نقل از "فهرست نسخه های خطی کتابخانه عمومی اصفهان" می نویسند: نسخه این کتاب بشماره 2679 در کتابخانه عمومی اصفهان موجود است. ناسخ آن را در ذیقعده 1132 به خط نسخ استنساخ نموده و در 475 صفحه 23 سطری می باشد. در پایان آن این جملات به چشم می خورد: «قد فرغت عما فی سوره البقره من البیان و یتلوه ما فی سوره آل عمران... فی یوم الأربعاء الثالث من شهر صفر .... فی شهور سنه الثانیه عشر بعد الألف و المأئه .... محمد یوسف الحسینی التنکابنی... (سمامی، بزرگان تنکابن، ص 264)
از ديگر تاليفات او در حوزه علوم قرآن، کتاب "القرائات" مى باشد.
✅ لینک صفحه شخصی نگارنده
🆔https://eitaa.com/rahman675675/830
6.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ ببین چی ساخته این عربستان!
♦️ببین بن سلمان چی ساخته؛ دمش گرم زندگی به این میگن، نفت میفروشن خرج مردمشون میکنن، آفرین، مدیریت یعنی این..