امام صادق علیه السلام
كَم مِن مَغرورٍ بما قَد أنعَمَ اللّه علَيهِ ، و كَم مِن مُستَدرَجٍ بِسَترِ اللّه ِ علَيهِ ، و كَم مِن مَفتونٍ بثَناءِ النّاسِ علَيهِ .
بسا افرادى كه به سبب نعمتى كه خدا به آنها داده است دچار غرور و غفلت شده اند و بسا كسانى كه بر اثر پرده پوشى خدا كم كم به عذاب خدا نزديك گشته اند و بسا كسانى كه به مدح و ثناى مردم فريفته شده اند.
کافی: 2 / 454 ح4؛ عنه البحار: 75 / 225
https://eitaa.com/rahnamayan
امام علی علیه السلام
يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ لِلَّهِ فِي كُلِ نِعْمَةٍ حَقّاً فَمَنْ أَدَّاهُ زَادَهُ وَ مَنْ قَصَّرَ عَنْهُ خَاطَرَ بِزَوَالِ النِّعْمَةِ وَ تَعَجُّلِ الْعُقُوبَةِ فَلْيَرَاكُمُ اللَّهُ مِنَ النِّعْمَةِ وَجِلِينَ كَمَا يَرَاكُمْ مِنَ الذُّنُوبِ فَرِقِينَ.
اى مردم! خدا را در هر نعمتى حقّى است، هر كه آن حقّ را بگزارد، خداوند بر نعمت او بيفزايد و هركه از اداى آن حق فرو گذارى كند، نعمت را در خطر زوال قرار داده و به فرا رسيدن كيفر شتاب بخشيده است. پس، بايد كه خداوند شما را از نعمت ها نگران ببيند همان گونه كه از گناهان ترسانتان مى بيند.
تحف العقول: 206؛ عنه البحار: 75 / 43 ح36
@rahnamayan
🔻 گزیدهای از روایات #جهاد_با_نفس، مورد توصیه آیتالله بهجت قدسسره
✅مفضل گوید امام صادق علیهالسلام فرمود:
عمل اندک با تقوا بهتر از عمل زیاد بدون تقواست. گفتم عمل زیاد بدون تقوا چگونه است؟ فرمود: مثلاً مردی اطعام میکند و با همسایگانش نیکرفتاری مینماید و از مهمان و واردین به خوبی پذیرایی میکند، ولی چون دری از حرام به رویش گشوده شود، از آن داخل میگردد؛ این عمل بدون تقواست، ولی مردی چنین کارهایی را ندارد، اما چون دری از حرام برویش گشوده شود، داخل نمیشود.
📚 وسائلالشیعه، ج15، ص241
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
🌙 فضیلت ماه رجب
🌼 عن النبيّ- صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم… و يقولُ اللَّهُ تعالى:
🌙... الشَهرُ شَهري و العبدُ عَبدي و الرحمةُ رحمَتي؛ فمَن دَعاني في هذا الشهرِ، أجَبتُه و مَن سَألَني، أعطَيتُه و مَن استَهدانِي، هَديتُه و جَعلتُ هذا الشهرَ حَبْلًا بَيني و بَين عِبادي، فمَن اعتَصَم بِه وصَل إلَىَّ.»
🌙ماه[رجب]، ماه من و بنده، بنده من و رحمت، رحمت من است
👈🏻هر كه در اين ماه مرا بخواند، پاسخ مى دهم
👈🏻و هر كه درخواست نمايد عطا مى كنم
👈🏻و هر كه هدايت بخواهد، هدايت مى كنم
👈🏻و ماه رجب را رشته اتصالى بين خود و بندگانم قرار دادهام؛ هر كه به آن چنگ زند به من مى رسد.
📚(بحار الانوار، ج 95، ص 377).🌱
ندای سعادت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️امیرالمومنین امام علی علیه السلام:
⚛چهار چيز برای چهار مقصد ديگر آفريده شده اند:
1⃣مال برای خرج کردن در احتياجات زندگی نه برای نگهداری
2⃣علم برای عمل کردن به آن نه جدال و کشمکش و بحث
3⃣انسان برای بندگی و اطاعت از خدا نه خوشگذرانی و معصيت
4⃣دنيا برای جمع آوری توشه آخرت نه غفلت از آخرت و آباد ساختن دنيا
📚نصايح، صفحه ۱۷
حقانیت امیرالمؤمنین علی(علیه السلام)
https://eitaa.com/joinchat/1395916802Cc32efa7e91
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خانواده ها را در یابید
❤️ #در_محضر_بزرگان
🔔 عاق والدین
✅ شیخ حسنعلی نخودکی:
اگر شخص مرتكب غـيبتی شد
یك گـــــناه بيشتر در نامه اعمال
او نمى نويسند؛ اما اگـر
عــاق پــدر و يا مــادر شد تا
حــلاليت حاصـــل نشده است
هـــــرروز گـناهــڪار اســت!
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
@talangoremazhabi
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
*🌱 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :*
💐 وَ التَّقْصِيرُ فِي حُسْنِ الْعَمَلِ إِذَا وَثِقْتَ بِالثَّوَابِ عَلَيْهِ غَبْنٌ
*🌺 زیانکاری حقیقی :*
كوتاهی در اعمال نیكو با وجود یقین به پاداش آن، زیانكاری است.
@rahnamayan
*📚 #نهج_البلاغه ، #حکمت ۳۸۴
حدیث (19) امام صادق عليه السلام :
اَلحِلمُ سِراجُ اللّه ... وَالحِلمُ يَدورُ عَلى خَمسَةِ أَوجُهٍ: أَن يَكونَ عَزيزا فَيَذِلَّ أَو يَكونَ صادِقا فَيُتَّهَمَ أَو يَدعُوَ إِلَى الحَقِّ فَيُستَخَفَّ بِهِ أَو أَن يُؤذى بِلا جُرمٍ أَو أَن يُطالِبَ بِالحَقِّ وَيُخالِفوهُ فيهِ، فَإِن آتَيتَ كُلاًّ مِنها حَقَّهُ فَقَد آصَبتُ... ؛
بردبارى چراغ خداست... پنج چيز است كه بردبارى مى طلبد: شخص عزيز باشد و خوار شود، راستگو باشد و نسبت ناروا داده شود، به حق دعوت كند و سبكش بشمارند، بى گناه باشد و اذيت شود، حق طلبى كند و با او مخالفت كنند. اگر در هر پنج مورد، به حق رفتار كنى، بردبار هستى... .
بحارالأنوار، ج71، ص422، ح61
*🌸 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :*
⚙ وَ أَشَدُّ مِنَ الْفَاقَةِ مَرَضُ الْبَدَنِ وَ أَشَدُّ مِنْ مَرَضِ الْبَدَنِ مَرَضُ الْقَلْبِ
*🔸 بیماری های سخت :*
و سخت تر از تنگدستی، بیماری تن، و سخت تر از بیماری تن، بیماری قلب است.
*📚 #نهج_البلاغه ، #حکمت ۳۸۸
@rahnamayan
💖وصیت های #امیرالمؤمنین علیه السلام به کمیل بن زیاد
يا كميل إذا وسوس الشّيطان في صدرك فقل:أعوذ باللّه القوىّ من الشّيطان الغويّ،و أعوذ بمحمّد الرّضيّ من شرّ ما قدّر و قضى،و أعوذ بإله النّاس من شرّ الجنّة و النّاس أجمعين،و سلّم تكفى مؤونة إبليس و الشّياطين معه و لو أنّهم كلّهم أبالسة مثله.
اى كميل هرگاه شيطان در سينهات وسوسه كرد بگو«أعوذ باللّه القوىّ من الشّيطان الغويّ،و أعوذ بمحمّد الرّضيّ من شرّ ما قدّر و قضى،و أعوذ بإله النّاس من شرّ الجنّة و النّاس أجمعين»و سلام گوى،كه در اين حال از شرّ ابليس و شيطانهايى كه با او هستند در امان خواهى ماند اگرچه همۀ آن شيطانها همانند آن ابليس باشند.
يا كميل إنّ لهم خدعا و شقاشق و زخارف و وساوس و خيلاء على كلّ أحد قدر منزلته في الطّاعة و المعصية،فبحسب ذلك يستولون عليه بالغلبة.
اى كميل شياطين را نيرنگها و شقشقهها 1و زيورها و وسوسهها و خودبينىهايى است براى هركس به اندازۀ قدر و منزلت او در فرمانبردارى و نافرمانى خدا كه به همان اندازه بر آن شخص چيره و مستولى شوند.(1-شقشقه به كفى گويند كه شتر هنگام هيجان از دهان خارج كند و به بانگ شتران نيز گويند.)
💚@rahnamayan💚
ادامه دارد....
عنوان کتاب: وصایا الرسول صلی الله علیه و آله و الائمة علیهم السلام ج1 ص195
*❤️ #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :*
💊 أَلَا وَ إِنَّ مِنْ صِحَّةِ الْبَدَنِ تَقْوَي الْقَلْبِ.
*♦️ عامل تندرستی :*
آگاه باشید كه همانا عامل تندرستی تن، تقوا دل است.
❤️@rahnamayan
*📚 #نهج_البلاغه ، #حکمت ۳۸۸
*🌸 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام : *
🔥 وَ قَالَ (عليه السلام): أَشَدُّ الذُّنُوبِ مَا اسْتَهَانَ بِهِ صَاحِبُهُ
*☄ سخت ترین گناه :*
و درود خدا بر او فرمود: سخت ترین گناه آن است كه گناهكار آن را كوچك شمارد.
*📚 #نهج_البلاغه ، #حکمت ۳۴۸
❤️@rahnamayan
*🌸 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :*
🌺 وَ قَالَ (عليه السلام): لَا تَقُلْ مَا لَا تَعْلَمُ بَلْ لَا تَقُلْ كُلَّ مَا تَعْلَمُ فَإِنَّ اللَّهَ فَرَضَ عَلَي جَوَارِحِكَ كُلِّهَا فَرَائِضَ يَحْتَجُّ بِهَا عَلَيْكَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
*❤️ همه چیز را مگو :*
و درود خدا بر او فرمود: آنچه نمی دانی مگو، بلكه همه آنچه را كه می دانی نیز مگو، زیرا خداوند بزرگ بر اعضاء بدنت چیزهایی را واجب كرده كه از آنها در روز قیامت بر تو حجت آورد.
🌹@rahnamayan
*📚 #نهج_البلاغه ، #حکمت ۳۸۲
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله
اتَّقوا المَظالِمَ ما استَطَعتُم ؛ فإنّ الرّجُلَ يَجيءُ يَومَ القِيامَةِ بحَسَناتٍ يَرى أنّها ستُنْجيهِ ، فما يَزالُ عِندَ ذلكَ يقولُ ; إنّ لِفلانٍ قِبَلَكَ مَظلِمَةً ، فيقالُ ; اُمحوا مِن حَسَناتِهِ، فما تَبقى لَهُ حَسَنةٌ . و مَثَلُ ذلكَ كمَثَلِ سَفْرٍ نَزَلوا بفَلاةٍ مِن الأرضِ لَيسَ مَعَهُم حَطَبٌ، فَتفَرَّقَ القَومُ فاحتَطَبوا للنّارِ و أنضَجوا ما أرادُوا ، فكذلكَ الذُّنوبُ .;
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله
تا مى توانيد از مظالم (حقوق ديگران) بپرهيزيد؛ زيرا آدمى در روز قيامت با كارهاى نيكى مى آيد كه فكر مى كند او را نجات مى بخشد. اما پيوسته به او گفته مى شود; فلانى بر گردن تو مظلمه و حقّى دارد. پس گفته مى شود; از حسناتش پاك كنيد تا جايى كه برايش حسنه اى باقى نمى ماند. مَثَل اين شخص مَثَل مسافرانى است كه در دشتى فرود آمده اند و هيمه اى با خود ندارند. لذا هر يك به طرفى مى رود و براى برافروختن آتش هيزم مى آورد و آنچه را خواسته اند مى پزند. گناهان نيز چنين اند [حسنات را مى سوزانند].;
كنز العمّال : 10328 .
عنه عليه السلام
ـ لَمّا سُئلَ : أيُّ ذنبٍ أعجَلُ عُقوبَهً لِصاحِبِهِ ؟ ـ : مَن ظَلَمَ مَن لا ناصِرَ لَهُ إلّا اللّه ُ، وجاوَرَ النِّعمَةَ بِالتَّقصيرِ ، واستَطالَ بِالبَغيِ على الفَقيرِ .
امام على عليه السلام ـ در پاسخ به اين پرسش كه كيفر كدام گناه زودتر به گنهكار مى رسد ـ فرمود :
آن كه به كسى ستم كند كه ياورى جز خدا ندارد و آن كه در گزاردن حق نعمتها كوتاهى كند و آن كه با تعدى و ستم بر فقير چيرگى يابد .
بحار الأنوار : 75/320/43.
پيامبر اکرم صلّي الله عليه و آله فرمودند:
عَليكَ بتِلاوَةِ القرآنِ وذِكرِ اللّه كثيراً ، فإنّهُ ذِكرٌ لكَ في السماءِ ونورٌ لكَ في الأرضِ؛
بر تو باد به تلاوت قرآن و بسيارى ياد خدا ؛ زيرا كه آن در آسمان ، براى تو نام (و آوازه) است و در زمين نور .
الخصال : 525 / 13
اخلاق و توصيه ها-ذکر، عبادت و بندگي-تلاوت، قرائت و حفظ قرآن
انقطاع الی الله و مکاشفه:
اگر سالک صادق بر حضور و مراقبت عند الله و انقطاع و انفصال از خلق، با ذکر قلبی و لسانی همراه با عدم توجه به غیر، در طول روز مداومت نماید، شب هنگام حالت تجردی در خلوتش یا در بیداری یا مابین خواب و بیداری و یا در خواب برایش رخ میدهد که گویا روح خود را مشاهده مینماید که از بدن خلع شده و دارد در آسمان ها پرواز میکند، و یا شاید صداهایی بشنود و یا موجوداتی و انواری را مشاهده نماید، که شهود این گونه مسائل کمال نیست بلکه اگر همراه با علم و معرفت نباشد وبال است، پس اگر چنین حالاتی برایت روی نمود،
اولا هرگز مترس که آن صورت ها و صدا ها و موجودات همه اش داخل در وجود توست و چیزی بیرون از تو نیست،پس اگر بترسی گویا از خود ترسیده ای،
ثانیا هرگز بعد از این احوالات توجهی به آنها منما و تنها و تنها از درگاه حضرت احدیت طالب و راغب توحید، و شایق و مشتاق علم و معرفت ذوقی و شهودی باش، والّا به جان دوست قسم، مرده زنده کردن و شق القمر نمودن و طی الارض و شفای بیمار و خوارق عادات، پشیزی نزد عارف_عاشق نمی ارزد چه برسد به این بچه بازی ها که "نخود کشمش" طریق عرفان و سلوک الی الله است.
و عزیز دلم اینقدر هم دنبال استاد مگرد، شما تشنه باش آب خودش تشنه ی توست هر آن دم که وقتش رسید و قابلیتی ایجاد شد خودش شما را پیدا میکند، به جای اینکه دنبال استاد باشی به دنبال ایجاد قابلیت و تناسبی مابین خود و اولیاء الله باش که برای این عزیزان زمان و مکان معنی ای ندارد شما قابل باشی خودشان از راه دور جنابعالی را در نظر دارند و دستگیری مینمایند.
دنبال کشف و کرامت هم نباشید، به دنبال عرفان هم نباشید، تنها و تنها به دنبال توحید حقیقی که دین اولیاء الله و کیش عرفای عاشق است بوده باشید.
استاد صمدی آملی
#انقطاع_الی_الله
@rahnamayan
امام صادق عليه السّلام فرمودند:
ان القلب يحيى و يموت فاذا حى فادبه بالتطوع ، و اذا مات فاقصره على الفرائض؛
همانا، قلب انسان مى ميرد و زنده مى شود، پس وقتى كه قلب زنده (و با نشاط) است او را به اعمال (نماز) مستحبى وادار كن و زماني كه قلب مرده است ، به واجبات اكتفا كن .
@rahnamayan
مستدرك الوسائل ، ج 1 ص 177.
اخلاق و توصيه ها-وضو ، اذان و نماز-ذکر، عبادت و بندگي
امام على عليه السّلام فرمودند:
اِعلَموا اَنَّهُ لَيسَ لِهذَا الجِلدِ الرَّقيقِ صَبرٌ عَلَى النّارِ، فَارحَموا نُفوسَكُم فَإِنَّكُم قَد جَرَّبتُموها فى مَصائِبِ الدُّنيا. أَفَرَأَيتُم جَزَعَ أَحَدِ كُم مِنَ الشَّوكَةِ تُصيبُهُ وَالعَثرَةِ تُدميهِ وَالرَّمضاءِ تُحرِقُهُ؟! فَكَيفَ إِذا كانَ بَينَ طابِقَينِ مِن نارٍ ضَجيعَ حَجَرٍ، وَقَرينَ شَيطانٍ؟
بدانيد كه اين پوست نازك تحمل آتش را ندارد، پس به خودتان رحم كنيد، شما در مصيبت هاى دنيا آزمايش كرده ايد كه وقتى خارى به بدن يكى از شما مى رود و يا به زمين مى خورد و خونى مى شود و يا شنهاى داغ پايش را مى سوزاند چگونه بيتابى مى كند؟! پس، چگونه خواهد بود اگر ميان دو لايه از آتش قرار گيرد و هم بسترش سنگ و همدمش شيطان باشد؟!
@rahnamayan
نهج البلاغه، خطبه 183
اخلاق و توصيه ها
امام کاظم عليه السّلام فرمودند:
أَدْنى مايُتابُ بِهِ زائِرُأَبى عَبْدِاللّه عليه السلام بِشَطِّ فُراتٍ إذا عَـرَفَ حَقَّـهُ وَ حُرْمَتَهُ وَ وِلايَتَهُ، أَنْ يُغْفَرَلَهُ ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ ما تَأَخَّرَ؛
كمترين ثوابى كه به زائر امام حسين (عليه السلام) در كرانه فرات، داده مى شود اين است كه تمام گناهان مقدّم و مؤخرش بخشوده مى شود. به شرط اين كه حق و حرمت و ولايت آن حضرت را شناخته باشد.
مستدرك الوسائل، ج10، ص236؛ به نقل از كامل الزيارات، ص138
کربلا
*شیطان و وزرای دولتش*
شیطان هم کابینه ای دارد. و کابینه او مرکب از 20 نفر است. کارهای خود را با کمک آنها انجام می دهد. افراد کابینه اش از فرزندان خود او هستند
اسامی کابینه او از این قرار است:
1. ولهان
*انسان را در طهارت و نماز وسوسه می کند و به شک می اندازد که این نماز باطل است.*
2. هفاف
*مأموریت دارد که در بیابان ها و صحراها انسان را اذیت کند و برای ترسانیدن او را به وهم و خیال اندازد یا به شکل حیوانات گوناگون به نظر انسان درآید.*
3. زلنبور
*موکل بازاری هاست. لغویات و دروغ، قسم دروغ و مدح کردن متاع را نزد آن ها زینت می دهد.*
4. ثبر
*در وقتی که مصیبتی به انسان وارد می شود، صورت خراشیدن، سیلی به خود زدن، یقه و لباس پاره کردن را برای انسان پسندیده جلوه می دهد.*
5. ابیض
*انبیا را وسوسه می کند - یا مأمور به خشم در آوردن انسان است و غضب را پیش او موجه جلوه می دهد و به وسیله آن خون ها ریخته می شود.*
6. اعور
*کارش تحریک شهوات در مردان و زن ها است و آنها را به حرکت می آورد! و انسان را وادار به زنا می کند.*
(اعور، همان شیطانی است که برصیصای عابد را وسوسه کرد تا با دختری زنا کند.)
7. داسم
*همواره مراقب خانه هاست. وقتی انسان داخل خانه شد و سلام نکرد و نام خدا را بر زبان نیاورد، با او داخل خانه می شود و آن قدر وسوسه می کند تا شر و فتنه ایجاد نماید.*
8. مطرش
*کار او پراکندن اخبار دروغ یا دروغ هایی است که خود جعل کرده؛ در حالی که حقیقت ندارند.*
9. قنذر
*او نظارت بر زندگی افراد می کند. هر کس چهل روز در خانه خود ابزارموسیقی نگه دارد ؛ غیرت را از او بر می دارد، به طوری که انسان در برابر ناموس خود بی تفاوت می شود.*
10. دهار
*مأموریت او آزار مؤمنان در خواب است. به طوری که انسان خواب های وحشتناک می بیند، یا در خواب به شکل زنان نامحرم در می آید و انسان را وسوسه می کند تا او را محتلم کند.*
11. اقبض
*وظیفه او تخم گذاری ست. روزی سی عدد تخم می گذارد. ده عدد در مشرق و ده عدد در مغرب و ده عدد زمین، از هر تخمی عده ای از شیاطین و عفریت ها و غول ها و جن بیرون می آیند که تمام آن ها دشمن انسان اند.*
12. تمریح
*امام صادق علیه السلام فرمودند: برای ابلیس - در گمراه ساختن افراد - کمک کننده ای به نام (تمریح) است. وی در آغاز شب بین مغرب و مشرق به وسوسه کردن، وقت مردم را پر می کند.*
13. قزح
*ابن کوا از امیرالمؤمنین علیه السلام از قوس و قزح پرسید، حضرت فرمود: قوس قزح مگو؟! زیرا نام شیطان (قزح) است بلکه بگو (قوس اله و قوس الرحمن).*
14. زوال
*مرحوم کلینی از عطیة بن المعزام روایت کرده که وی گفت: در خدمت حضرت صادق علیه السلام بودم و از مردانی که دارای مرض (ابنه) بوده و هستند یاد کردم. حضرت فرمود: (زوال) پسر ابلیس با آن ها مشارکت می کند ایشان مبتلا به آن مرض می شوند.*
15. لاقیس
*او یکی از دختران شیطان و کارش وادار کردن زنان به هم جنس بازی است او مساحقه را به زنان قوم لوط یاد داد.*
16. متکون
*شکل خود را تغییر می دهد و خود را به صورت بزرگ و کوچک در می آورد و مردم را گول می زند و این وسیله آنان را وادار به گناه می کند.*
17. مذهب
*خود را به صورت های مختلف در می آورد، مگر به صورت پیغمبر و یا وصی او. مردم را با هر وسیله که بتواند گمراه می کند.*
18. خنزب
*بین نمازگزار و نمازش حایل می شود؛ یعنی توجه وحضور قلب را از وی برطرف می کند. در خبر است که: عثمان بن ابی العاص بن بشر در خدمت حضرت رسول صلی الله علیه و آله عرض کرد: شیطان بین نماز و قرائت من حایل می شود - یعنی حضور قلب را از من می گیرد - حضرت فرمود: نامش شیطان (خنزب) است. پس هر زمان از او ترسیدی به خدا پناه ببر.*
19. مقلاص
/موکل قمار است. قمار بازها همه به دستور او رفتار می کنند. به وسیله قمار و برد و باخت اختلاف و دشمنی در میان آنان به وجود می آورد.*
20. طرطبه
*از دختران آن ملعون می باشد. کار او وادار کردن زنان به زنا است و هم جنس بازی را هم به آنان تلقین می کند.*
@rahnamayan
منبع: سفینة البحار، ج 1، ص 99 و د100
امام باقر عليه السّلام فرمودند:
شَرُّ بِقاعِ الأرضِ الأسواقُ ، وهُو مَيدانُ إبليسَ ، يَغدُو بِرايَتِهِ ، ويَضَعُ كُرسِيَّهُ ، ويَبُثُّ ذُرِّيَّتَهُ ، فَبَينَ مُطَفِّفٍ في قَفيزٍ ، أو طائشٍ في ميزانٍ ، أو سارِقٍ في ذِراعٍ ، أو كاذِبٍ في سِلعَتِهِ ، فيقولُ : علَيكُم بِرَجُلٍ ماتَ أبوهُ وأبُوكُم حَيٌّ ، فلا يَزالُ مع أوَّلِ مَن يَدخُلُ وآخِرِ مَن يَرجِعُ؛
بدترين جاهاى زمين بازارهاست ؛ بازار ميدان شيطان است ، اولِ صبح پرچم خود را در آن جا نصب مى كند و تخت خود را مى گذارد و فرزندانش را همه سو مى پراكند : به سوى كسى كه پيمانه را كم مى دهد يا آن كه ترازو را سبك مى گيرد و كسى كه در گز (متر) كردن دزدى مى كند يا كسى كه براى فروش كالايش به دروغ متوسل مى شود . او به فرزندانش مى گويد : بر شما باد به (فريفتن) مردى كه پدرش (حضرت آدم) مرده در حالى كه پدر شما (ابليس) هنوز زنده است . ابليس با اولين كسى كه به بازار مى آيد وارد مى شود و با آخرين نفرى كه بازار را ترك مى كند بر مى گردد .
@rahnamayan
بحار الأنوار : 84 / 11 / 87
نبايدهاي اقتصادي