💠 به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی علیه السلام و فاطمه زهرا سلام الله علیها.
✍️ ازدواج حضرت فاطمه زهرا (س) و امیرمؤمنان حضرت علی (ع) از مهم ترین اتفاقات تاریخ شیعه است که ثمره این پیوند مبارک و سراسر مملو از عشق و محبت، درخت گهربار امامت است. در مورد تاریخ این ازدواج مبارک اختلاف است. بنابر روایت امام صادق (ع): عقد على(ع) و فاطمه (س) در ماه رمضان، و ازدواج آنها در ذى الحجّه سال دوم هجرى بوده است. (1).
✅ از این ازدواج مبارك، چهار فرزند والاگُهر ديده به جهان گشودند، كه به ترتيب سن عبارتند از: امام حسن مجتبي و امام حسين، زينب كبري و ام كلثوم (سلام الله علیهم) و البته حضرت محسن (ع) نیز پيش از تولد بر اثر ضربات دشمنان در رحم مادرش به شهادت رسيد.
🌺 على عليه السّلام مى فرمایند: رسول خدا (ص) دخترش را به ازدواج من درآورد و آنگاه فرمود: بار خدایا! این دو تن محبوب ترین انسانها نزد من هستند، پس تو نیز آنان را دوست بدار و از سوی خویش حافظ و نگهبان بر آنان بگمار. بار خدایا! من این دو تن را با نسل پاکشان، از شیطان رانده شده و شرور و وسوسه های آن، به تو پناه می دهم.(۳)
--------------------------
پی نوشت:
(۱) کشف الغمة، ج۱، ص ۳۶۴.
(۲) ارشاد القلوب، ص۳۴۲.
(۳)زندگانی حضرت زهرا (س)، ترجمه و تحقیق از جلد ۴۳ بحار الانوار.
•┈┈••✾••┈┈•
@rahrovanehvelayat
امام حسن مجتبى عليه السلام: زَوِّجْها مِنْ رَجُلٍ تَقىٍّ فَاِنَّهُ اِنْ اَحَبَّها اَكْرَمَها وَ اِنْ اَبْغَضَهالَمْ يَظْلِمْها؛
دخترت را به ازدواج مردى با تقوا درآور؛ زيرا اگر دخترت را دوست داشته باشد،گرامى اش مى دارد و اگر دوستش نداشته باشد به او ظلم نمى كند. [مكارم الاخلاق، ص 204]
@rahrovanehvelayat
💕 به عشق همسر
🌸 همسرش که بیمار شد ۲۷ روز تمام کار و زندگیاش را رها کرد و به طور شبانهروزی به او میرسید.
🌸 بعد از مرگ او به عشقش وفادار بود و تا چهار سال هر روز میرفت کنار مزارش.
🌸 بعد از آن چهار سال هم که فرصت کمتری داشت به طور مرتب دو روز در هفته (روزهای دوشنبه و پنجشنبه) سر مزار همسرش میرفت و امکان نداشت این برنامه را ترک کند.
🌸 به شاگردش هم پولی داده بود تا به کسی بدهد و تا یک سال هر هفته در شبهای جمعه در حرم حضرت معصومه(س) به نیابت از همسر مرحومش زیارتنامه بخواند.
🌸 میگفت:
«بنده خدا باید حقشناس باشد.
اگر آدم نتواند حق مردم را ادا کند،
حق خدا را هم نمیتواند ادا کند.»
@rahrovanehvelayat
#انتخاب_عاقلانه_زندگی_عاشقانه ۱
😒تنبلی در کسب اطلاعات و آگاهی یعنی:
اشتباهات خطرناک ما در ازدواج و زندگی
امام علی علیه السلام:
ما من حرکه الاّ و انت فیها محتاج الی معرفته
#استاد_محمد_شجاعی
@rahrovanehvelayat
1_1260045256.mp3
14.02M
#انتخاب_عاقلانه_زندگی_عاشقانه ۱
#پسران👱♂
ضرورت آموزش قبل از انجام هرکار
#استاد_شجاعی 🎶
@rahrovanehvelayat
#انتخاب_عاقلانه_زندگی_عاشقانه ۱
#پسران
👈ضرورت آموزش قبل از انجام هرکار :
💠انسان سادهترین اطلاعات را از طریق آموزش به دست میآورد. از قبیل شناخت رنگها و اعداد و...
پس برای انجام هرکاری نیاز به 👈آگاهی و شناخت داریم !
😊ممکن است بتوانیم بعضی کارها را بدون آگاهی یا با آگاهی حداقلی انجام دهیم ، اما در ادامه یا به خود و دیگران ضرر میرسانیم و یا کار به درستی انجام نمیشود.
کسی که بدون آگاهی کاری را انجام میدهد ، تخریب و خسارت های به دنبال آن، بیش از اصلاح و سودش است.
🤔اگر کاری را بدون آگاهی انجام دهیم ، تاثیرات بد و منفیای از آثار سوء آن میبینیم. از جمله اینکه ما را از مقصد دور میکند. و انسان را از انجام کارش پشیمان میکند و چه بسا نسبت به خود کار و لوازم آن بدبین شود.
همانند کسی که در مسیری حرکت میکند ولی آن مسیر اصلی🎢 نیست. و هرچه سرعت بیشتری داشته باشد از اصل هدف نیز فاصله بیشتری خواهد گرفت.
💠آموزش دیدن و آگاهی از سه روش امکانپذیر است :
1⃣ یکی اینکه بین آموزش شخص و انجام کار فاصله زمانی زیادی باشد؛ که دراین صورت ممکن است آموزش ناصحیح واقع شود یا ملکه ذهن شخص نشود.
2⃣دیگری آنکه آموزش مقارن با انجام کار باشد که آن نیز مضراتی چون احساس ناهماهنگی بین آنچه تاکنون انجام داده و آنچه صحیح است به دنبال دارد.
3⃣حالتی که شخص پس از اتمام کار به آگاهی میرسد و ممکن است عواقب ناشایستی به دنبال داشته باشد.
✅ هدف ازدواج💞 تسکین و آرامش 😍دو انسان در کنار یکدیگر است. پس با کسی ازدواج کنید که آرامشتان را برهم نزده و آن را تقویت کند.👌
#استاد_محمد_شجاعی
@rahrovanehvelayat
#انتخاب_عاقلانه_زندگی_عاشقانه ۲
💥منشا اکثر مشکلات اجتماعی این است که نه خانواده را خوب شناخته ایم و
نه وظایفمان را در قبال خانواده می دانیم.
ازدواج یعنی پیوند حداقل دو روح و دو سیستم
#استاد_محمد_شجاعی
@rahrovanehvelayat
1_1264253019.mp3
14.27M
#انتخاب_عاقلانه_زندگی_عاشقانه ۲
#پسران👱♂
ضرورت مشاوره و اطلاعات در ازدواج
#استاد_شجاعی 🎶
#استاد_پناهیان
@rahrovanehvelayat
#انتخاب_عاقلانه_زندگی_عاشقانه ۲
#پسران
🎯هدف از ازدواج آرامش یافتن است. ازدواج از پیوند دو روح شروع میشود. با ازدواج یک سیستم تشکیل میشود که دو گروه انسانی، متشکل از افرادی که از نظر روانی به دختر یا پسر وابسته هستند را به هم پیوند میدهد. و سپس محصول زندگی یعنی 👶بچه نیز به این سیستم اضافه خواهد شد و بین حالات فرزند و پدر و مادر یک ارتباط مستقیم دو سویه برقرار است.
از طرفی این افراد با جامعه نیز در ارتباط بوده و بر آن هم تاثیر میگذارند. در واقع خانواده منشا آن چیزی است که در جامعه اتفاق میافتد. اعم از خوبیها و بدیها❗️❕
بنابراین هر جوانی قبل از ازدواج ابتدا باید خانواده را بشناسد.
♻️تسهیل امر ازدواج به خصوص درباه مسائل مادی بسیار خوب، و ترویج این تفکر نیز امری پسندیده است، تا با شرایطی که اجتماع به ما تحمیل کرده مقابله شود.
_اما درباره موضوع انتخاب باید با دقت و آگاهی کامل عمل کرد و نباید با سهل انگاری مرتکب خطاهایی چه بسا جبران ناپذیر شد؛ زیرا ازدواج امری است که اثر آن تا بینهایت ادامه دارد.
💑دختر و پسر باید درباره ازدواج، تغییراتی که در دنیا و در آخرت فرد ایجاد میکند، مسئولیتها و وظایفی که به دنبال دارد، شرایط کلی و زمانی ازدواج، حقوقی که زوجین به گردن هم دارند و مبانی آنها و... از قبل از ازدواج آگاه شوند.
_ این آگاهی از جهاتی مثل انتخاب همسر و پدر یا مادر بچههای ما در آینده، تاثیرش در دنیا و آخرت، و نیز خودسازی و آماده کردن خود برای این مهم، الزامی است.
✅ مشاوره صحیح و آگاهی قبل از ازدواج از بسیاری از مشکلات پیشگیری میکند.
#استاد_محمد_شجاعی
@rahrovanehvelayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اوضاع نامزدهای انتخاباتی؛
جون مادرت تایید صلاحیتم کن
😂😂
@rahrovanehvelayat
✅✅✅ ویژگی های روز اول ماه ذی الحجّۀ
1) روز میلاد حضرت ابراهیم علیه السلام
عَنْ أَبِي الْحَسَنِ مُوسَى بنِ جَعفَر علیه السلام قَالَ: هُوَ(أَوَّلِ يَوْمٍ مِنْ ذِي الْحِجَّةِ) اليَوْمُ الَّذِي وُلِدَ إِبْرَاهِيمُ خَلِيلُ الرَّحْمَنِ علیه السلام، وَ فيهِ اتَّخَذَ اللهُ إبْراهِيمَ خَليلاً. (مصباحالمتهجد ص671- 672)
حضرت کاظم علیه السلام فرمود: روز اوّل ماه ذی الحجّۀ، روزی است که حضرت ابراهیم خلیل الرّحمن علیه السلام به دنیا آمد، و در این روز بود که خداوند وی را به عنوان خلیل برگزید.
2) روز زفاف امیرالمؤمنین علیه السلام و فاطمه زهرا علیها السلام
مرحوم شیخ مفید در مسارّالشیعۀ، می نویسد:
در روز اول ذی الحجه، رسول خدا صلّی الله علیه وآله، حضرت زهرا علیهاالسلام را به تزویج امیرالمؤمنین علیه السلام در آورد. (مسارّالشیعه، ص36)
مرحوم علامه مجلسی در زادالمعاد می نویسد:
در روز اوّل، حضرت رسول صلّی الله علیه و آله، حضرت فاطمه علیهاالسلام را به حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام تزویج نمود، و به روایت دیگر در روز ششم تزویج نمود. (زادالمعاد، ص240-241)
3) روز نزول سوره برائت و دستور الهی مبنی بر ابلاغ این سوره توسط امیرالمؤمنین علیه السلام
در سال هشتم هجری که مسلمانان، مکّه را فتح کردند، رسول خدا صلّی الله علیه وآله از حجّ مشرکین ممانعت ننمود. در روز نخست ماه ذی الحجّۀ سال نهم هجری، سوره برائت بر رسول خدا صلّی الله علیه و آله نازل شد. مقرّر گردید که 9 آیه نخست این سوره بر مشرکین مکّه خوانده شود که بر اساس آن، دیگر هیچ مشرکی حق ورود به مکّه نداشته، هیچ کس نباید برهنه طواف نماید، و همچنین شیوه برخورد با مشرکین نیز تغییر یافت.
رسول خدا صلّی الله علیه وآله، نخست به ابوبکر دستور دادند که به مکّه رفته و این آیات را برای مشرکین بخواند. اما در این هنگام جبرئیل بر حضرتش نازل شد و به آن حضرت گفت: این مطلب را جز مردی از خاندان تو نمی تواند ابلاغ نماید. لذا رسول خدا صلّی الله علیه وآله به امر خدا، علیّ بن ابی طالب علیه السلام را برای اجرای این فرمان الهی اعزام نمود. امیرالمؤمنین علیه السلام نیز با آگاهی از آن که جان ایشان در مکّه شدیداً در معرض خطر است، دستور الهی را پذیرفته، و در روز سوم ذی الحجّه به رَوحاء در نزدیکی مدینه رسیدند و سوره برائت را از ابوبکر گرفته و به سوی مکه حرکت کردند و سرانجام در روز عرفه یا روز عید قربان، آن آیات را از طرف رسول خدا صلّی الله علیه و آله به مردم ابلاغ نمودند. مردم مکه، اعمّ از مرد و زن، با تهدید شدید با امیرالمؤمنین علیه السلام برخورد کردند و دشمنی خویش را نسبت به ایشان آشکار کردند، امّا این امور مانع نشد که حضرتش در فرمان الهی، سستی ورزد.
حضرت، ایّام تشریق(سه روز بعد از عید قربان) را در مکّه مانده و طیّ این سه روز، صبح و شام با صدای بلند آیات سوره برائت را بر مشرکین قرائت کرده، و سپس رو به مدینه حرکت نمودند.
رسول خدا صلّی الله علیه و آله نیز در این چند روز به دلیل بی خبری از امیرالمؤمنین علیه السلام، سخت غمگین بوده، به گونه ای که آثار اندوه در چهره ایشان نمایان بود. لذا هنگامی که رسول خدا صلّی الله علیه و آله از آمدن امیرالمؤمنین علیه السلام آگاه شدند، به استقبال ایشان رفته، او را در آغوش گرفته و از شادی گریستند، و به ایشان فرمودند: پدر و مادرم به فدایت، ماجرا از چه قرار بود؟ و امیرالمؤمنین علیه السلام ماجرای این مأموریت پر خطر را برای رسول خدا صلّی الله علیه و آله بیان نمودند. (اقبال الاعمال، ص625-629)
بر اساس نقل تاریخ طبری، رسول خدا صلّی الله علیه وآله، عمر بن خطاب را خواستند تا به مکّه رفته، و این آیات را بر اشراف و بزرگان قریش بخواند. اما وی گفت: من از قریش بر جان خویش می ترسم.(اقبال الاعمال، ص626 به نقل از تاریخ طبری)
✅ «اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
#ذی_الحجه
@rahrovanehvelayat
🙏 نماز حضرت فاطمه علیهاالسلام در روز اوّل ماه ذی الحجّه
مرحوم شیخ طوسی در «مصباح المتهجّد» می نویسد:
در روز اوّل ماه ذی الحجّۀ ، خواندن نماز حضرت فاطمه علیهاالسلام مستحبّ است. این نماز، مانند نماز امیرالمؤمنین علیه السلام چهار رکعت است، در هر رکعت یک بار سوره حمد و پنجاه بار سوره توحید. پس از نماز، تسبیح حضرت زهرا علیهاالسلام گفته شود و سپس این دعا خوانده شود:
«سُبْحَانَ ذِي الْعِزِّ الشَّامِخِ الْمُنِيفِ ، سُبْحَانَ ذِي الْجَلالِ الْبَاذِخِ الْعَظِيمِ ، سُبْحَانَ ذِي الْمُلْكِ الْفَاخِرِ الْقَدِيمِ ، سُبْحَانَ مَنْ يَرَى أَثَرَ النَّمْلَةِ فِي الصَّفَا ، سُبْحَانَ مَنْ يَرَى وَقْعَ الطَّيْرِ فِي الْهَوَاءِ ، سُبْحَانَ مَنْ هُوَ هَكَذَا وَ لا هَكَذَا غَيْرُهُ». (مصباح المتهجد، ص671/اقبال الاعمال، ص631)
✅ «اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
#ذی_الحجه
@rahrovanehvelayat
🙏🙏 دعای نه روز اول ذی الحجّۀ
ابوحمزه ثمالی نقل می کند که حضرت صادق علیه السلام از روز اوّل ذی الحجّۀ تا شامگاه عرفه، در تعقیب نماز صبح و پیش از غروب آفتاب، این دعا را می خوانده است:
اللَّهُمَّ هَذِهِ الْأَيَّامُ الَّتِي فَضَّلْتَهَا عَلَى الْأَيَّامِ، وَ شَرَّفْتَهَا قَدْ بَلَّغْتَنِيهَا بِمَنِّكَ وَ رَحْمَتِكَ، فَأَنْزِلْ عَلَيْنَا مِنْ بَرَكَاتِكَ، وَ أَوْسِعْ عَلَيْنَا فِيهَا مِنْ نَعْمَائِكَ،
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ أَنْ تَهْدِيَنَا فِيهَا لِسَبِيلِ الْهُدَى وَ الْعَفَافِ وَ الْغِنَى وَ الْعَمَلِ فِيهَا بِمَا تُحِبُّ وَ تَرْضَى.
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ يَا مَوْضِعَ كُلِّ شَكْوَى، وَ يَا سَامِعَ كُلِّ نَجْوَى، وَ يَا شَاهِدَ كُلِّ مَلَإٍ، وَ يَا عَالِمَ كُلِّ خَفِيَّةٍ، أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ أَنْ تَكْشِفَ عَنَّا فِيهَا الْبَلاءَ، وَ تَسْتَجِيبَ لَنَا فِيهَا الدُّعَاءَ، وَ تُقَوِّيَنَا فِيهَا وَ تُعِينَنَا وَ تُوَفِّقَنَا فِيهَا لِمَا تُحِبُّ رَبَّنَا وَ تَرْضَى، وَ عَلَى مَا افْتَرَضْتَ عَلَيْنَا مِنْ طَاعَتِكَ وَ طَاعَةِ رَسُولِكَ وَ أَهْلِ وِلايَتِكَ.
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ أَنْ تَهَبَ لَنَا فِيهَا الرِّضَا، إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ، وَ لا تَحْرِمْنَا خَيْرَ مَا تُنْزِلُ فِيهَا مِنَ السَّمَاءِ، وَ طَهِّرْنَا مِنَ الذُّنُوبِ يَا عَلامَ الْغُيُوبِ، وَ أَوْجِبْ لَنَا فِيهَا دَارَ الْخُلُودِ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ لا تَتْرُكْ لَنَا فِيهَا ذَنْباً إِلا غَفَرْتَهُ، وَ لا هَمّاً إِلا فَرَّجْتَهُ، وَ لا دَيْناً إِلاّ قَضَيْتَهُ، وَ لا غَائِباً إِلاّ أَدَّيْتَهُ، وَ لا حَاجَةً مِنْ حَوَائِجِ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ إِلاّ سَهَّلْتَهَا وَ يَسَّرْتَهَا، إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.
اللَّهُمَّ يَا عَالِمَ الْخَفِيَّاتِ، يَا رَاحِمَ الْعَبَرَاتِ، يَا مُجِيبَ الدَّعَوَاتِ، يَا رَبَّ الْأَرَضِينَ وَ السَّمَاوَاتِ، يَا مَنْ لا تَتَشَابَهُ عَلَيْهِ الْأَصْوَاتُ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ اجْعَلْنَا فِيهَا مِنْ عُتَقَائِكَ وَ طُلَقَائِكَ مِنَ النَّارِ وَ الْفَائِزِينَ بِجَنَّتِكَ وَ النَّاجِينَ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ، وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ أَجْمَعِينَ، وَ سَلَّمَ عَلَيْهِم تَسْليماً. (مصباح المتهجد، ص672-673/ البلدالامین، ص244-245)
✅ «اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
#ذی_الحجه
@rahrovanehvelayat
🙏 نماز پیش از ظهر در روز اوّل ماه ذی الحجّه
مرحوم سیّد بن طاووس در «اقبال الاعمال» می نویسد:
در کتب اصحاب ما از اهل قم است آمده است: در روز اوّل ذی الحجّه، نیم ساعت پیش از ظهر، دو رکعت نماز خوانده شود؛ در هر رکعت یک بار سوره حمد، ده بار سوره توحید، ده بار آیۀالکرسی، و ده بار سوره قدر. (اقبال الاعمال، ص 634)
✅ «اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
#ذی_الحجه
@rahrovanehvelayat
💎🗣💎 دعای حضرت عیسی علیه السلام برای دهه اول ذی الحجّه
حضرت باقر علیه السلام فرمود: خداوند متعال به حضرت عیسی علیه السلام پنج دعا هدیه داد. جناب جبرئیل علیه السلام این دعاها را در دهه اول ذی الحجّه برای او آورد و گفت: ای عیسی، این پنج دعا را بخوان، زیرا در دهه ذی الحجّه، هیچ عبادتی نزد خداوند محبوب تر از این دعاها نمی باشد. آن دعاها عبارتند از:
دعای اوّل: «أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ، وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ، وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ».
دعای دوم: «أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ، وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ أَحَداً صَمَداً، لَمْ يَتَّخِذْ صَاحِبَةً وَ لا وَلَداً».
دعای سوم: «أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ، وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ أَحَداً صَمَداً، لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ، وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوا أَحَدٌ».
دعای چهارم: «أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ، يُحْيِي وَ يُمِيتُ وَ هُوَ حَيٌّ لا يَمُوتُ، بِيَدِهِ الْخَيْرُ، وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ».
دعای پنجم: «حَسْبِيَ اللَّهُ وَ كَفَى، سَمِعَ اللَّهُ لِمَنْ دَعَا، لَيْسَ وَرَاءَ اللَّهِ مُنْتَهَى، أَشْهَدُ لِلَّهِ بِمَا دَعَا، وَ أَنَّهُ بَرِيءٌ مِمَّنْ تَبَرَّأَ، وَ أَنَّ لِلَّهِ الْآخِرَةَ وَ الْأُولَى».
حواریّون به حضرت عیسی علیه السلام عرض کردند: ای روح الله، پاداش کسی که این کلمات را بگوید، چیست؟ فرمود:
کسی که دعای اوّل را صد بار بخواند، برای اهل زمین عملی برتر از این عمل در آن روز نمی باشد، و در قیامت بیشتر از همه بندگان عمل نیک خواهد داشت.
و هرکس دعای دوم را صد بار بخواند، گویا تورات و انجیل را دوازده مرتبه خوانده است و ثواب آن به او داده می شود. در این هنگام حضرت عیسی علیه السلام از جبرئیل پرسید: ای جبرئیل، ثواب قرائت تورات و انجیل چیست؟ جبرئیل گفت: تمام ملائکه آسمان های هفت گانه توانایی حمل یک حرف از تورات و انجیل را ندارند، تا آن که من و اسرافیل برانگیخته شدیم، زیرا اسرافیل اولین بنده ای است که گفت:« لا حَولَ وَ لا قُوَّةَ إلاّ بِاللهِ».
و هرکس دعای سوم را صد بار بخواند، خداوند برای او ده هزار کار نیک نوشته و ده هزار کار بد پاک می کند، و مقامش را ده هزار درجه بالا می برد، و تعداد هفتاد هزار فرشته از آسمان نازل می شوند در حالی که دستانشان را بلند کرده و برای کسی که این دعا را می خواند، درود می فرستند. حضرت عیسی علیه السلام گفت: ای جبرئیل، مگر فرشتگان برای غیر پیامبران نیز درود می فرستند؟ جبرئیل پاسخ داد: هرکس به آن چه رسولان و انبیاء الهی آورده اند، ایمان آورد و شریعت آنان را تغییر ندهد، پاداش انبیا به او اعطا می شود.
و هرکس دعای چهارم را صد مرتبه بخواند، فرشته ای آن را گرفته و به سوی حقّ متعال بالا می برد، پس خداوند به گوینده آن نظر می نماید و هرکس خداوند به وی نظر کند، هرگز بدبخت و شقی نمی شود.
حضرت عیسی علیه السلام به جبرئیل گفت: ای جبرئیل، ثواب دعای پنجم چیست؟ جبرئیل گفت: این، دعای من است، و خداوند به من اجازه نداده است که آن را برای تو تفسیر نمایم.(اقبال الاعمال، ص632-633)
مرحوم علامه مجلسی در «زادالمعاد» می نویسد:
اگر كسى هر روز هر يك از اين دعاها را ده مرتبه بخواند، دور نیست که عمل به این روايت كرده باشد، و اگر هر روز هر يك را صد مرتبه بخواند بهتر خواهد بود.(زادالمعاد، ص245)
✅ «اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
#ذی_الحجه
@rahrovanehvelayat
💎🗣 ذکر روز اوّل ماه ذی الحجّه برای امان از شرّ ظالم
مرحوم سیّد بن طاووس در اقبال الاعمال می نویسد:
در کتب اصحاب ما از اهل قم است آمده است: هرکس از ظالمی می ترسد، در روز اوّل ماه ذی الحجّه این ذکر را بگوید ، که خداوند او را از شرّ آن ظالم کفایت می کند:
«حَسْبِي حَسْبِي حَسْبِي منْ سُؤالِي، عِلْمُكَ بِحالِي». (اقبال الاعمال، ص634)
✅ «اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
#ذی_الحجه
@rahrovanehvelayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️#سلام_صبحگاهی
#امام_زمان
هر روز را با سلام بر شما آغاز میکنیم!
سلام بر شما ... که صاحباختیار مایی!
سلام تنهاترین سنگ صبور،
پر از بهانه برای گریستنم.
پر از حرفهای ناگفته
و بغض های ناگشوده ام
و چه دلنشین است
که هر روز با شما درد دل می کنم
...
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
@rahrovanehvelayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌عجب مداحی برای شهید رئیسی خونده....
🌹خادم ملت یعنی آخرش مثل حسین تنها/ تنت بمونه شب توی صحرا...
#شهید_خدمت
#شهید_جمهور
@rahrovanehvelayat
همیشه باید #مراقب سه چیز باشیم:
وقتی تنها هستیم مراقب افکار خود
وقتی با خانواده هستیم مراقب اخلاق خود
و زمانی که در جامعه هستیم مراقب زبان خود
@rahrovanehvelayat
✨﷽✨
🔴ملا و مرد توبه کار!
✍بعد از نماز ملانصرالدین در بلندگو گفت : آهای مردم همگی گوش کنید! میخواهم کسی را به شما معرفی کنم که قبلا دزد بوده،مشروب و مواد مخدر مصرف میکرده،زناکار و خلافکار بوده و. هیچ گناهی نیست که مرتکب نشده باشه ولی اکنون خدا او را هدایت کرده و همه چیز را کنار گذاشته است..
بعد گفت: بیا احمد جان بلندگو را بگیر و خودت برای مردم تعریف کن که چطور توبه کردی! احمد آمد و بلندگو را گرفت و گفت: مردم من یک عمر دزدی میکردم،معصیت میکردم،مال حروم میخوردم. خدا آبرویم را نبرد! اما از وقتی که توبه کردم این ملا هیچ کجا برای من آبرو نگذاشته است!
نتیجه اخلاقی: وقتی به امور و احکام دین آگاهی کامل نداریم مردم را دین زده نکنیم!اهمیت حفظ آبرو یکی از بزرگترین سفارشات اسلام هست که بر انجام آن تاکید بسیار فراوانی شده است...
📕طنزهای حکیمانه
@rahrovanehvelayat
رضا سگ باز!!!
یه لات بود تو مشهد...
هم سگ خرید و فروش می کرد،
هم دعواهاش حسابی سگی بود!!
یه روز داشت می رفت سمت کوهسنگی برای دعوا و غذا خوردن! که دید
یه ماشین با آرم ”ستاد جنگهای نامنظم“
داره تعقیبش میکنه.
شهید چمران از ماشین پیاده شد و دست اونو گرفت و گفت: ”فکر کردی خیلی مردی؟!“
- رضا گفت: بروبچه ها که اینجور میگن.....!!!
- چمران بهش گفت: اگه مردی بیا بریم جبهه!!
به غیرتش بر خورد، راضی شد و راه افتاد سمت جبهه......!
مدتی بعد....
شهید چمران تو اتاق نشسته بود که یه دفعه دید داره صدای دعوا میاد....!
چند لحظه بعد با دست بسته، رضا رو آوردن تو اتاق و انداختنش رو زمین و گفتن: ”این کیه آوردی جبهه؟!“
رضا شروع کرد به فحش دادن.
(فحشای رکیک!)
اما چمران مشغول نوشتن بود!
وقتی دید چمران توجه نمی کنه، یه دفعه سرش داد زد:
”آهای کچل با تو ام.....! “
یکدفعه شهید چمران با مهربانی سرش رو بالا آورد و گفت:
بله عزیزم!
چی شده عزیزم؟
چیه آقا رضا؟
چه اتفاقی افتاده؟
- رضا گفت: داشتم می رفتم بیرون که سیگار بخرم ولی با دژبان دعوام شد!!!!
چمران: ”آقا رضا چی میکشی؟!! برید براش بخرید و بیارید.....!“
چمران و آقا رضا تنها تو سنگر.....
- رضا به چمران گفت: میشه یه دو تا فحش بهم بدی؟! كشيدهای، چیزی؟!!
- شهید چمران: چرا؟!
- رضا: من یه عمر به هرکی بدی کردم، بهم بدی کرده....!
تا حالا نشده بود به کسی فحش بدم و اینطور برخورد کنه!!
- شهید چمران: اشتباه فکر می کنی!!!!
یکی اون بالاست که هر چی بهش بدی می کنم، نه تنها بدی نمی کنه، بلکه با خوبی بهم جواب میده!
هِی آبرو بهم میده.....
تو هم یکیو داشتی که هِی بهش بدی میکردی ولی اون بهت خوبی میکرده.....!
منم با خودم گفتم بذار یه بار یکی بهم فحش بده و منم بهش بگم بله عزیزم.....!
تا یکمی منم مثل اون (خدا) بشم …!
رضا جا خورد!....
رفت و تو سنگر نشست.
آدمی که مغرور بود و زیر بار کسی نمیرفت، زار زار گریه میکرد!
تو گریه هاش میگفت: یعنی یکی بوده که هر چی بدی کردم بهم خوبی کرده؟
اذان شد.
رضا اولین نماز عمرش بود.
رفت وضو گرفت.
سرِ نماز،
موقع قنوت صدای گریش بلند شد!!!!
وسط نماز،
صدای سوت خمپاره اومد.
پشت سر صدای خمپاره هم صدای زمین افتادن اومد.....
رضا رو خدا واسه خودش جدا کرد......!
(فقط چند لحظه بعد از توبه کردنش)
یه توبه و نماز واقعی........
(به نقل از کتاب خاطرات شهید مصطفی چمران)
🔵 گاهی برای کمک به افراد و هدایت اون ها تذکر کافی نیست و باید دستشون رو گرفت و آورد تو راه...
گاهی باید در برابر داد و فریادهای افراد؛ صبوری کرد و مهربونی به خرج داد...
گاهی باید با بعضی افراد مثل گمشده ها رفتار کنیم؛ باید دستشون رو بگیریم و بذاریم تو دست خدا...باید کمکشون کنیم تا راه رو پیدا کنن...
و این یعنی با دلسوزی و محبت امر به معروف و نهی از منکر کنیم نه با خشم و تکبر...
@rahrovanehvelayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از چیز هایی که خدا
خیلی براش مهمه حفظ آبروی مؤمنین هست،
که اگر کسی بخواد آبروی
مؤمنی رو ببره با خودِ خدا طرفه....👋🏻
قالَ الصادِقُ (ع) :
إذا رَقَّ العِرضُ اُستُصعِبَ جَمْعُه!
وقتی آبرو ریخت و بیارزش شد دیگر
جمعآوری و جبران آن دشوار خواهد بود!
📚(اعلامالدین ، ص ٣٠٣)
@rahrovanehvelayat
#پندانه
🔴 ستارالعیوب
🔸بنشین و فکر کن خداوند چقدر به ما نعمت داده است، خودش میفرماید:
نمیتوانید نعمتهای من را بشمارید.
🔹یکی از بزرگترین نعمـتهای خـداوند این است که گناهان ما را میپوشاند. اگـر مثلاً در پیشـانی ما یک کنتور بود و با هر گناه یک شماره میانداخت دیگر مـا آبـرو نداشتیم و نمیتوانستیم زندگـی کنیم.
🔸یا اگـر به جـای شماره انداختن بوی ظاهری قرار داده بود دیگر کسی طرف دیگری نمیرفت.
🔆 امیرالمؤمنین علیه السلام میفرمایند:
«لَوْ تَکاشَفْتُم مٰا تَدافـَنْتُم؛
▫️اگر از گناهان یکدیگر با خبـر میشدید، یکدیگـر را دفـن نمیکردید.»
📚 بحار الأنوار، جلد ۷۴، صفحه ۳۸۳
🔺ببین خــدا چقدر مهربان است که روی گناهـان ما سرپوش گذاشته است.
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@rahrovanehvelayat
⚠️ #تلنگر
میگفت:
آبروی مؤمن حَرَمه، کاش همگی
مدافع حرم باشیم ...!
راست میگفت ...👌🏻
فکر کردی خیلی شاخی ڪه
آبروی مومنی رو میبری ؟
♥️ #امام_صادق عليهالسلام فرمودند:
🌴 اَلْمُؤْمِنُأَعْظَمُحُرْمَةًمِنَاَلْكَعْبَةِ...
🍃 آبرو و حُرمت مومن از حرمت کعبہ بالاتره !
📖خصال صدوق، ج 1، ص 27
فقط یه چی بگم ...
حواسمون هست ؟
خدا بیشتر از همه اَزَمون آتو داره ها 🌿
ولی همیشه ستار العیوب بوده...😊
@rahrovanehvelayat