🔴چرا به روایت زنان نیاز داریم| تاریخ شفاهی، قصه واقعی آدمهاست نه قصهای خیالی و ساخته ذهن
♦️مرضیه ذاکری؛ نویسنده کتاب «خانهدار مبارز» در گفتگو با مهر:
🔻تابستان سال ۱۳۹۸، روزهایی که من با خاطرات مربیان پرورشی دهه شصت سروکار داشتم، خانم ذوقی، مسئول وقت واحد خواهران دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب در مشهد، پیشنهاد تدوین خاطرات خانم حسینیان را مطرح کردند. با وجود علاقهام به موضوع، در موقعیت خاصی بودم و آمادگی نوشتن چنین کاری را در خودم نمیدیدم؛ اما پافشاری خانم ذوقی و اولویتدار بودن موضوع از نظر مجموعه، باعث شد بسم الله بگویم و دست به کار شوم. به این ترتیب، فکر و ذهن من وارد دنیایی شد که با دنیای مربیان پرورشی بسیار متفاوت بود.
🔻 در لابهلای تحقیقاتی که دوستان، راجع به راهپیمایی زنان مشهدی در ۱۷ دی ماه سال ۱۳۵۶ داشتند؛ به سوژهای به نام «سیده اقدس حسینیان» برخورد میکنند که یکی از همان خانمهایی بوده که در آن راهپیمایی حضور داشته و سپس دستگیر شده و حتی چند روزی هم به زندان فرستاده میشود.
در جریان تحقیقات بیشتر دوستان در مجموعه تاریخ شفاهی، متوجه میشوند که خانم حسینیان فعالیتهای جدی سیاسی داشته و فراتر از شرکت در راهپیمایی یا جلسات روشنگرانه سیاسی و انقلابی، فعالیتهای سیاسی دیگری هم داشته که کمی متفاوتتر از فعالیتهای دیگر زنان بوده است..
🔻اسم کتاب اشاره دارد به جایگاه خانمحسینیان به عنوان یک خانم خانهدار و هم به مسیر مبارزهای که ...
🔹بیشتر:
mehrnews.com/xYkPw
💠کتاب «خانهدار مبارز»؛ خاطرات شفاهی سیده اقدس حسینیان؛ بهزودی منتشر میشود.
✅ @Raheyarpub
🔴«زیر سایه نخل» به چاپ دوم رسید|نویسنده نوجوان راوی شهدای روستا
♦️هر شهری به چیزی شهره است، مثلاً کرمان به زیره و کاشان به گلاب. روستاها هم همین گونهاند؛ باشتین به شروع قیام سربداران مشهور است و افچنگ و شمآباد به داشتن شهدای بیشمار در روزهای جنگ. بعضی روستاها اما مثل گنجینههایی هستند که باید غبار از سرورویشان تکانده شود تا همه مفتون هنرنمایی مردان و زنان و جوانانش شوند. ایزی یکی از همین روستاهاست، پنج کیلومتر با سبزوار فاصله دارد و بهرغم این نزدیکی، گنجهای روستا سالهاست غریب ماندهاند...
🔻گوهر بزرگ روستای ایزی، سیزده شهید این روستاست؛ شهدایی که سالهاست کسی برایشان کاری نکرده. البته باید خدا را شاکر بود که هنوز بنیاد شهید پایش به روستا باز نشده و قبور شهدا را یکسانسازی نکرده است... تا اینکه دو سال قبل نوجوانی پانزدهساله بهاسم محمدحسین ایزی عزم کرد دربارۀ شهدای روستای ایزی تحقیق کند...
دارایی محمدحسین، فقط اسناد و مصاحبههای سالهای قبل بنیاد شهید بود...
روایت شهدای هر روستا، نیازمند نهضتی فراگیر و مردمی است؛ نهضتی که نویسندههایش میتوانند همین نوجوانان تازه از گرد راه رسیده باشند تا راه شهید فهمیده را ادامه دهند؛ بهشرط آنکه خوب فهم شوند و اندکی میدان ببینند...
تحقیقوتدوین:محمدحسین ایزی
180صفحه
50هزار تومان
🔻سفارش آنلاین با تخفیف20درصد:
raheyarpub.ir
instagram.com/raheyarpub.ir
✅ @Raheyarpub
🔴روایت مردم برای مردم| «شروهای برای حبیب» نقدوبررسی شد
🔷هاجر عابدینینژاد؛ محقق کتاب:
🔻ما باید در یک دوره دو ماهه، خاطرات را جمعآوری میکردیم. برای این کار ابتدا برگههایی حاوی 10سؤال را در اختیار مردم گذاشتیم و سپس با توجه به پاسخها و خاطرات، تماس میگرفتیم و پیگیری میکردیم که خاطرات تکمیل شود. در جریان این کار، اتفاقات جالبی هم افتاد، هر راویای که صحبت میکردیم، چند نفر دیگر معرفی میکردند و از این طریق توانستیم حتی از برخی از روستاهای بوشهر که خودم هم نمیشناختم، خاطراتی ثبت کنیم.
🔻یکی از مشکلات ما در بوشهر این بود که برای تدوین خاطرات، نداشتن نویسنده و تدوینگر تاریخ شفاهی بود، به همین خاطر، تدوین خاطرات با خانم فریده الیاسیفر بود که مشهد حضور دارند.
در جریان کار، مشکلاتی هم داشتیم، از جمله اینکه خیلیها اعتماد نمیکردند و حاضر به انجام مصاحبه نمیشدند. برخی سوژههایمان هم به ویژه در شهرستانهای بوشهر به دلیل زمان کمی که داشتیم، از قلم افتاد... الان مطمئن هستم اگر دستمان بازتر باشد و زمان داشته باشیم میتوانیم کل استان بوشهر را پوشش بدهیم و بتوانیم دفتر دوم «شروهای برای حبیب» را هم داشته باشیم.
♦️محمد حیدری؛ منتقد:
🔻ضروری است اتفاقی که در بین مردم دارای جایگاه و جریانساز است، ثبت شود. بخشی از این ضرورت را در فضای انقلاب اسلامی هم میبینیم. جایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره میکنند: «نگذارید جای جلاد و شهید عوض شود». این عوضشدن جای جلاد و شهید دقیقاً جایی اتفاق میافتد که اتفاقات ثبت نشود، تاریخ ثبت نشود، روایتها بهدرستی ثبت نشوند و اینها باعث میشود که عدهای بیایند و به راحتی جای جلاد و شهید را با روایتهای خودشان عوض کنند. جنگ، جنگِ روایتهاست؛ به درستی روایت نکنیم، شکستخورده این جنگ هستیم.
🔻این کتاب، کتاب «مردم برای مردم» است؛ یعنی از مردم روایت شده برای مردم؛ همین مسئله هم کار را سخت میکند که قاعدتاً نمیتوانیم با یک متن منسجم سروکار داشته باشیم، بلکه با یکسری خردهروایت سروکار داریم؛ پس این ویژگی که از مردم برای مردم رعایت میشود جزو خصوصیات بارز کتاب است.
🔻این کتاب اولین کتابی بود که امسال خواندم و آن را با جانودل معرفی کردم. در فضای نقد تعارفی ندارم؛ اما این کتاب را با تمام آن نقاط ضعف کمی که داشت واقعاً دوست داشتم. به جرأت میتوانم بگویم که 80 درصد خاطرات کتاب، جاندار هستند بعضی از آنها را میشود فیلم کوتاه کرد یا بعضی از سوژهها را میشود جدا پرداخت.
🔹بیشتر:
ibna.ir/fa/report/325254
✅ @Raheyarpub
🔴تاریخ شفاهی در خدمت قصهگویی
♦️روایتهای مستند چگونه به تولیدات هنری کمک میکند؟
🔷هادی لطفی؛ مدیر واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی:
🔹تاریخ شفاهی ما را به منبع عظیمی از قصهها وصل میکند، همان چیزی که در ادبیات و تولیدات هنری به آن نیاز داریم و جای خالی آن حس میشود. قصه که باشد تقریبا ما همه راه را رفتهایم؛ هم در تولید کتاب و روایتهای خواندنی و هم در تولید فیلم و حتی موسیقی. وقتی خاطرات این افراد مؤثر در انقلاب اسلامی را میخوانیم، به یک نکته مشترک در همه آنها برمیخوریم و آن داشتن هدف در زندگی و در پی آن احساس مسؤولیت داشتن در برابر خود، اطرافیان و در نهایت در برابر جامعه زمان خودشان است؛ چیزی که شاید نسل جدید، در این هیاهوی فضای مجازی، از آن مغفول مانده باشد...
🔹بیشتر:
vatanemrooz.ir/newspaper/page/3559/8/252103/0
✅ @Raheyarpub
🔴نقدوبررسی کتاب «شروهای برای حبیب» در کنگان
♦️نشست نقد و بررسی کتاب «شروهای برای حبیب»؛ خاطرات مردم بوشهر از ایام شهادت حاج قاسم با حضور هاجر عابدینینژاد، محقق کتاب، برخی راویان اثر و فاطمه احمدی؛ منتقد در کتابخانه عمومی کنگان(بوشهر) برگزار شد.
🔹«هیرمان»(لرستان)، «سردار گیلهمردان» (گیلان)، «بر شانههای کارون»(اهواز) «سردار سربدارها»(سبزوار)، «حافظ دلها» (شیراز)، «یزله بر دجله» (عراق)، «ابرقدرت خداست» (همدان) و «سلیمانیها»؛ دیگر عناوین انتشارات «راه یار» با محوریت خاطرات و روایتهای مردمی از ایام شهادت حاج قاسم و ابومهدی المهندس هستند.
⭕️سفارش با تخفیف 20درصد:
raheyarpub.ir
instagram.com/raheyarpub.ir
✅ @Raheyarpub
🔴در تدارک «حال خوب»
✍️مرضیه پیرنجمالدین؛ مروری کوتاه بر کتاب «مترو، مخاطب، حرکت»- روزنامه جوان:
♦️کتاب «مترو، مخاطب، حرکت»، نوشته محمد نیکدل، کتابی کاربردی با روایتهای تجربی است. تجربهگر (نویسنده) با نوشتن این کتاب در ۱۲ قسمت بیهیچ اضافهگویی، تجربیات و عملیاتهای فرهنگی هنری خود را در متروی تهران با مخاطب روزانه حدود ۵/۲ میلیون نفر نگارش کرده است. تجربهنگار اهمیت زیادی برای مخاطب مبتکر قائل شده است و میتوان گفت به ابعاد مختلفی در عملیاتهای فرهنگی در مترو اندیشیده و تا حد توان عملیاتها را به مرحله اجرا رسانده است.
🔻در فصل اول؛ مسافر را زنده و زندگی او را جاری در مترو میداند. مخاطبی پرشمار که از روی اجبار روزانه باید با مترو مواجه شود. فضای مترو، ایستگاهها، سالنها و گیتها، جاهایی که مسافر روزانه از آن چندین مرتبه عبور میکند، باید کار طراحی طوری باشد که مسافر را شفا دهد و حالش را خوب کند. فقط نباید با دید استفاده تجاری به مترو نظر کرد. مترو، رسانهای زنده و جاری است. قالبهای مختلفی مانند کتیبههای داخل قطار، نمایشگرها، دیوارنگارهها، سامانههای صوتی و تابلوهای اعلانات از فضاهایی است که باید هنرمندانه ترسیم و تدبیر شود...
🔹بیشتر:
javanonline.ir/fa/news/1100847
✅ @Raheyarpub
🔴فرخوان جذب پژوهشگر
♦️دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای علوم اجتمای که مسلط به زبان عربی(خصوصا لهجه عراقی) هستند، چنانچه مایل به همکاری در یک پروژه پژوهشی در مسیرهای پیادهروی اربعین هستند، میتوانند رزومه خود را به شماره 09388131607 (در پیامرسانهای واتساپ، بله و ایتا) ارسال کنند.
🔻دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
✅ @Raheyarpub
🔴حاصلجمع فکرهای ایدهپرداز
✍️سیدحسین اجتهد(عضو هیأت علمی گروه برق دانشگاه کاشان)؛ مروری کوتاه بر کتاب «آرزوهای دستساز»- روزنامه ایران:
♦️«آرزوهای دستساز»، حاصل جمع فکرهای ایدهپرداز و دستهای تمدنساز است. اکنون اولین جلد مکتوب تاریخ شفاهی پیشرفت منتظر شماست، گرچه این کتاب را نمیتوان بهعنوان «دستور پخت شرکتهای دانشبنیان» پیشنهاد کرد، اما «فرایند پخته شدن یک شرکت دانشبنیان» را با روایت داستانیاش به تصویر کشیده است.
🔻مطالعه این کتاب بار دیگر به شما نشان خواهد داد که درک تشنگی و راهی شدن برای رفع آن، شرط کافی برای رسیدن به آب است، بچهها تشنگی و نیاز را احساس کردند و پای در راه نهادند... کاظمی و کاشانی پیدا شدند و دستشان را گرفتند. سه ضلعی «مدیر دلسوز کاربلد»، «سرمایهگذار خیر» و جوان فعالی که «میداندار اصلی حوادث» باشد، یکی از مهمترین فرمولهایی است که میتوان در سایر جنبشهای پیشران تکنولوژی در دهه پیشرفت و عدالت نیز ردپای آن را دید و تکثیرش کرد...
🔹بیشتر:
irannewspaper.ir/newspaper/item/624257
✅ @Raheyarpub
🔴«خانهدار مبارز» منتشر شد| مبارزات زنانه انقلاب به روایت یک بانوی مشهدی
♦️از مقدمه نویسنده:
🔻مبارزه، فعالیتهای مخفیانه، تعقیبوگریز، زندان، شکنجه و... همیشه موضوعات جذاب و پرکششی در بیان تاریخ انقلاب اسلامی بودهاند و هستند. جذابیت، زمانی دوچندان میشود که بفهمیم قرار است یک زن آن را روایت کند. این دقیقاً همان چیزی بود که من را برای نوشتن خاطرات خانم اقدس حسینیان وسوسه کرد...
خانم حسینیان عضو تیم مهدی فرودی بوده است. اسم شهید فرودی برایم نا آشنا نبود. قبلاً جستهگریخته چیزهایی دربارۀ او و گروه ستارۀ اسلام خوانده و شنیده بودم...
🔻جوانتر از آن چیزی بود که تصور میکردم و بسیار جدی. پیشبینیام این بود که احتمالاً روزهای سختی با او خواهم داشت...برخورد خانم حسینیان در منزلش بسیار گرم و مهربانانه بود. او خانمی خانهدار بود و هیچگونه فعالیتی خارج از منزل نداشت...تمام دغدغهاش دختر و پسر مجردش بودند و بیماریهای سختی که با آنها مبارزه میکرد؛ هرچند او خیلی راحت و با آرامشی عجیب دربارۀ آنها حرف میزد. هنوز هم مانند روزگار جوانیاش عاشق مطالعه بود و علاقهمند به رصد اخبار سیاسی. حافظهای قوی داشت و جزئیات خوبی از اتفاقات در خاطرش مانده بود؛ اما محتاطانه حرف میزد و بسیار آگاهانه...
دلیل نگرانیاش، نقطۀ اتصال این گروه در مقطعی با سازمان مجاهدین خلق بود...
🔻...روایت خانم حسینیان از این بابت اهمیت دارد که روایت بخشی از تاریخ است: تاریخ مبارزات زنانه...
تحقیق:مرضیه ذاکری، زهرا احسن مقدم
تدوین:مرضیه ذاکری
248صفحه
60هزار تومان
⭕️سفارش:
raheyarpub.ir
✅ @Raheyarpub
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴من یک معلمم!
♦️لحظاتی با دکتر حسین بهاروند؛ پدر علم سلولهای بنیادی و راوی کتاب «سلولهای بهاری»
🔹دکتر حسین بهاروند،استاد ممتاز و مؤسس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان،در سال۱۳۷۴ به پژوهشگاه رویان پیوست و پس از چندسال پژوهش، در سال۱۳۸۲ توانست برای اولین بار در ایران سلولهای بنیادی رویانی انسانی را تولید کند.
در سال۱۳۸۷ نیز به همراه همکارانش موفق به تولید سلولهای بنیادی پرتوان القائی انسانی شد.این فعالیتها او و همکارانش را قادر ساخت تا شاخههای مختلف پزشکی بازساختی را در ایران پایهگذاری کنند.ایشان تاکنون بیش از سی جایزه ملی و بینالمللی از جمله جایزه رازی،خوارزمی، آیسسکو،آکادمی علوم جهان،یونسکو و جایزه مصطفی دریافت کرده است.
♦️کتاب «سلولهای بهاری»؛خاطرات تولید و توسعه سلولهای بنیادی به روایت دکتر حسین بهاروند است که بهنام باقری تحقیقوتدوین آن را برعهده داشته است.
⭕️سفارش با تخفیف 20درصد:
raheyarpub.ir
instagram.com/raheyarpub.ir
🔹انتشارات «راه یار»؛ ناشر فرهنگ، اندیشه و تجربه انقلاب اسلامی
✅ @Raheyarpub
🔴«آقاسعید»؛ نقدوبررسی میشود
♦️با حضور:
🔺حجتالاسلام محمدمهدی همتی؛ محقق و نویسنده کتاب
🔺سعید زاهدی؛ منتقد
🔺فاطمه میرزاجعفری؛ مجریکارشناس
🔹سهشنبه(8شهریور)؛ ساعت 10 صبح
🔻خبرگزاری مهر( خیابان نجاتالهی، کوچه رضا مقدسی(بیمه)، پلاک ۱۸)
🔷درباره «آقاسعید»؛ برگهایی از زندگی و زمانۀ شهید سیدمحمدسعید جعفری:
🔻مقام معظم رهبری در سفر به استان کرمانشاه،در مهر ۱۳۹۰،سه بار به شهید سیدمحمدسعید جعفری اشاره کردند:
«...شهید سیدمحمدسعید جعفری،شهید پیشرو و پیشتاز،با جمع رفقای خودش رفتند از پادگان لشکر سنندج دفاع کردند؛فهمیدند که معنای این دفاع چیست؛ تسلط ضدانقلاب بر یک پادگان نظامی، معنایش چیست.این زودفهمیدن، بهوقت فهمیدن، بههنگام عملکردن و پاسخ به نیاز دادن،آن نقطۀ برجستهای است که نباید مغفول بماند..»
🔻این اشارۀ مکرر به شهید جعفری، برای کرمانشاهیها معنایی متفاوت داشت؛ معنایی بیش از تجلیل رهبر انقلاب از یکی از شهدای شاخص استان. آقاسعید تنها سیوشش روز پس از آغاز جنگ تحمیلی به شهادت رسید؛اما عرصۀ فعالیتهایش قبل و بعد از انقلاب چندان گسترده بود و چنان بر فضای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی کرمانشاه اثر گذاشت که حتی با گذشت چهل سال از شهادتش،همچنان در یک سو طرفدارانی جدی و در سوی دیگر مخالفانی سرسخت دارد..
🔹انتشارات «راه یار»؛ ناشر فرهنگ، اندیشه و تجربه انقلاب اسلامی
✅ @Raheyarpub
🔴خلاقیتهای مادرانه برای تربیت حسینی کودکان
✍️سجاد خوارزمی؛ نگاهی کوتاه به کتاب «پرچمدار کوچک من»- روزنامه صبح نو:
🔻برای هر خانوادهای خیلی مهم است که بچههایی که تربیت میکنند، با چه رویکردها و دیدگاههایی تربیت شوند. تربیت هر فرزند بیش از اینکه به محیط و مدرسه ربط داشته باشد، در درجه اول، به خانواده و سبک زندگی والدینش بستگی دارد، حالا یک نفر در خانوادهای با اعتقادات قویتری تربیت میشود و یک نفر در خانوادهای با اعتقادات کمی ضعیفتر، اما در چنین خانوادههایی، وجه مشترکی وجود دارد که همین باعث میشود افراد با نگاههای مختلف همدیگر را نبینند.
🔻آن وجه مشترک چه چیزی میتواند باشد؟ اول از همه این را بفهمیم که امامان معصوم(ع) ما تنها امام قشر مذهبی جامعه نیست، بلکه امام همه مردم و برای همه زمانهاست. همین دوستدار اهل بیت(ع) بودن در بین اقشار مختلف مردم، این نگاه را به وجود میآورد که آن خانوادهای که شاید کمی اعتقاداتش ضعیفتر از بقیه هست هم میتواند فرزندانش طبق سیره اهل بیت(ع) تربیت کند.
🔹بیشتر:
sobhe-no.ir/newspaper/1479/14/59853
✅ @Raheyarpub
🔴 شهید رجایی به اسپانیایی معرفی شد
♦️ در سالروز شهادت شهید رجایی، نخستین کتاب خاطرات و زندگی او ویژه مخاطبان آمریکای لاتین به زبان اسپانیایی تولید شد.
کتاب «فرزند ملت» به همت بخش بینالملل دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و با همکاری انتشارات «راه یار» و انتشارات اسپانیاییزبان «فانوس دریایی» با هدف آشنا کردن مخاطب اسپانیاییزبان با تنها رئیس جمهور شهید کشورمان تهیه شده است.
🔻این اثر به کوشش سیدعباس موسوی از منابع فارسی جمعآوری و به زبان اسپانیایی ترجمه شده و پس از ویراستاری توسط خانم انخلیا ماریا روخاس از کلمبیا و سیدسعید شاهمرادی آماده انتشار شده است.
🔻 این کتاب 172صفحهای به خاطراتی از شهید رجایی در محیط خانواده، کار، مجاهدتهایش در دوران زندان، خاطرات دوران معلمی، خصوصیات شخصیتی، زندگی بیآلایش، نامهها و سخنرانیهای ایشان از جمله در سازمان ملل میپردازد.
پیش از این اثری در زمینه معرفی شهید رجایی به زبان اسپانیایی منتشر نشده است.
✅ @Raheyarpub
🔴نقدوبررسی کتاب «شروهای برای حبیب»؛ خاطرات مردم بوشهر از ایام شهادت حاج قاسم
🔹با حضور: هاجر عابدینینژاد؛ محقق کتاب
🗓پنجشنبه(10شهریور)؛ ساعت ۱۰ کتابخانه عمومی شهید خوشابی روستای دهقاید شهرستان دشتستان(بوشهر)
✅ @Raheyarpub
🔴نقدوبررسی کتاب «موسای عزیز»؛ شهید موسی عزیزآبادی در آینه خاطرات همسر و نزدیکان
🗓پنجشنبه(10شهریور)؛ ساعت16
🔺اتحادیه انجمنهای اسلای دانشآموزان(اراک)
🔷موسی عزیزآبادی از فرماندهان نیروی انتظامی کشور بوده که در ایام پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و بعد از آن در تأمین امنیت مردم زحمات زیادی کشیده است. این کتاب نسل امروز را به مردانی آشنا میکند که زندگیشان را صرف دفاع کشور کردهاند.
✅ @Raheyarpub
🔴روستای دهقاید؛ میزبان «شروهای برای حبیب» شد
♦️نشست نقد و بررسی کتاب «شروهای برای حبیب»؛ خاطرات مردم بوشهر از ایام شهادت حاج قاسم با حضور هاجر عابدینینژاد؛ محقق کتاب، آقای قاسمی؛ از همرزمان حاج قاسم در دفاع مقدس و جمعی از علاقمندان در کتابخانه عمومی شهید خوشابی روستای دهقاید شهرستان دشتستان(بوشهر) برگزار شد.
🔹«هیرمان»(لرستان)، «سردار گیلهمردان» (گیلان)، «بر شانههای کارون»(اهواز) «سردار سربدارها»(سبزوار)، «حافظ دلها» (شیراز)، «یزله بر دجله» (عراق)، «ابرقدرت خداست» (همدان) و «سلیمانیها»؛ دیگر عناوین انتشارات «راه یار» با محوریت خاطرات و روایتهای مردمی از ایام شهادت حاج قاسم و ابومهدی المهندس هستند.
⭕️سفارش با تخفیف 20درصد:
raheyarpub.ir
instagram.com/raheyarpub.ir
✅ @Raheyarpub
🔴«مسجد رهبر» به چاپ چهارم رسید
♦️ «مسجد رهبر» تنها روایت فراز و نشیب یک مسجد نیست بلکه روایت جمعی از انسانهای متدین، پویا و متعهد است که دهها سال قبل از بنای مسجد کرامت دور هم جمع میشوند تا دنیای تازهای بسازند.
♦️ «مسجد رهبر»، گزارشی است از شکلگیری و فعالیتهای «مسجد کرامت» مشهد، در نزدیکی حرم مطهر امام رضا(ع).
این مسجد را که بعدها امام جماعتش، رهبر انقلاب اسلامی شد، میتوان از جهات گوناگون نمونهای ممتاز از الگوی فعالیت مسجدی معرفی کرد...
♦️بخش قابلتوجهی از این کتاب که پژوهش آن از سال 1389 شروع شده بود به فعالیتهای آیتالله سیدعلی خامنهای در دهه ۵۰، در مشهد به ویژه مسجد کرامت اختصاص دارد.
🔷کتاب «مسجد رهبر»؛ پیشتر در دومین دوره جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی و بیستوهشتمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی به عنوان اثر برگزیده تقدیر شده است
پژوهش و مصاحبه: احمد عسگری، سیدمحمدامیر احمدی طباطبایی، حسن سلطانی
نگارش: مرتضی انصاریزاده
544 صفحه
120هزار تومان
⭕️سفارش کتاب با تخفیف 20درصد:
raheyarpub.ir
instagram.com/raheyarpub.ir
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
🔴روایت مداخلات گروههای مختلف برای عضویت در سپاه؛ از بنیصدر تا باند مهدی هاشمی
🔹نشست نقدوبررسی کتاب «آقاسعید» در خبرگزاری مهر-بخش اول:
♦️حجتالاسلام محمدمهدی همتی؛ نویسنده کتاب:
🔻تاریخ شفاهی میخواهد توجه ما را به جزئیات جلب کند؛ مثلاً در کتاب «آقا سعید» راجع به انجمن حجتیه مباحثی بیان میشود که ما تا به امروز در روایت تاریخیمان نداشتیم و اصلاً کسی اینها را نمیگفت.
🔻یکی از کارهای ما در این کتاب این است که افراد میگویند که در این انجمن بوده اند که بسیار سخت و سنگین بود و اگر کسی تجربه مصاحبه در این حوزه را داشته باشد میداند که افراد تا مدتها انکار میکنند و اساساً روایتهای جعلی برای این انکار میسازند؛ مثلاً اسم انجمن را عوض میکنند چرا چون میخواهد روایتی بسازد که چارچوب منطقی بدون اشاره به انجمن داشته باشد و بعد خاطرهاش را بگوید.
🔻چالش دیگر روایت سپاه و مداخلات گروههای مختلفی که میخواستند در سپاه سهم داشته باشند، از بنی صدر و گروه مجاهدین خلق گرفته تا باندی که بعداً تحت عنوان سید مهدی هاشمی آن را شناختیم که در سال ۶۵ تا ۶۶ مشخص شد بود؛ باید تعارضات این جریانات سیاسی مختلف را در شکل گیری یک نهاد نو پای نظامی روایت میکردیم که اختلاف نظری بین شهید بروجردی و آقا سعید به وجود میآید که تا به حال روایت این ماجرا مطرح نشده بود.
♦️سعید زاهدی؛منتقد:
🔺وقتی به من گفته شد که برای نقد کتاب بیایم ابتدا قبول نکردم اما مقدمه کتاب را که خواندم و چون یک بار در سالهای پیش در باره این کتاب صحبت کرده بودیم قبول کردم و گفتم که با شوق و اشتیاق می آیم. امادر ابتدای صحبتهایم میخواهم یک نکته را بگویم در کتاب «آقا سعید» آرزوهای ما در تاریخ نگاری شکل گرفته است و این کار به نظرم بسیار درست است و من نمیتوانم نقدی به آن داشته باشم از مقدمه گرفته تا خود کتاب و از آنجایی که با سختی کار هم آشنا هستم می دانم این کار یک کار دلی است و فقط میتوانم توضیح دهم که چرا از این کتاب تعریف میکنم.
🔺به نظر من این فرم یک فرم شجاعانه است از این نظر که شبیه بقیه کتابها نیست و دوم اینکه روایت کردن با این فرم کار سختی است اما این کار به دو دلیل جواب داده است ابتدا اینکه خود شهید انسان خاصی است و بسیار زندگی کرده است دوم اینکه نویسنده یا تیم تحقیقات این کار برایش پروژه نبوده است و جزئیات بسیار زیادی را درآورده است که مطمئن است که روایتها جای خالی ندارد پس این ویژگی بارز این کتاب است و جرأت زیادی را میخواهد.
🔺ما تقریباً بعد از کتاب «خاطرات عزت شاهی» کار خوبی نداشتهایم؛ عزت شاهی بسیار خاص بود و مصاحبههای آن مربوط به دهه ۵۰ و آدمهای نزدیک واقعه است که بعد از سالها کتابی را میبینیم که آدمها نسبت شأن با سوژهها به این شکل است که میتوانند راجع به آن صحبت کنند و یک روایت خوب درآمده است
🔷بیشتر:
mehrnews.com/xYsBB
✅ @Raheyarpub
🔴ناگفته های زندگی یک مبارز/ماجرای تحصن فرمانداری کرمانشاه چه بود؟
🔹نشست نقدوبررسی کتاب «آقاسعید» در خبرگزاری مهر-بخش دوم:
♦️حجتالاسلام محمدمهدی همتی؛ نویسنده کتاب:
🔻در بعضی از بخشهای کتاب و روایتها به نوع مواجهه آقا سعید با ساواک اشاره شده است اما بعضی از جریانات معتقد بودند که اگر ما از آقا سعید تعریف کنیم متهم به تعارض منافع میشوند و یکی دیگر از استدلالها این بود که راویان اصرار بر حذف این بخشها داشتند چراکه ممکن بود به عنوان مدرکی مبنی بر ارتباط آقا سعید با ساواک تلقی شود و دیگر قرائن به چشم نیاید.
🔻برای من روشن و شفاف است که آقا سعید باهوش است که با ساواک بازی می کرده طبیعی است که هر فعال مهم سیاسی اجتماعی در آن زمان این کار را انجام می داده اما بازیهای آقای سعید با ساواک بسیار هوشمندانه است
🔻در مشورتهایی که داشتیم معتقد بودیم که باید سی دی مصاحبهها در انتهای کتاب قرار گیرد چون متن نمیتواند همه جزئیات سند را در کتاب بازگو کند و پژوهشگر تاریخ شفاهی باید جرأت کند که سند اصیل روایت را در کنار آن بگذارد.
مثلاً در بخش نمایش اختلاف شهید بروجردی و آقاسعید آن را به صورت شفاف بیان کردیم اما در بعضی از قسمتها دیدیم که خاطرهها میخواهند یک تصویر کلی بسازند اما قرار دادن صوت هر مصاحبه کنار متن و گوش دادن آن به عنوان یک کتاب ۴۰ ساعته ابتکاری بود که برای اولین بار در کتاب آقا سعید بروز کرد و به این ترتیب از طریق کد QR در دسترس مخاطبان قرار گرفت
♦️سعید زاهدی؛منتقد:
🔻به نظرم اگر این کتاب در کشورهای خارجی بود باید تبدیل به کتاب درسی میشد و پروژه آن باید پایان نامه میشد چراکه جزئیات آن بسیار دقیق است در واقع روایت این کتاب در ابتدا از نویسنده شروع میشود که سوالات بسیار دقیق دارد و دیر راضی میشود و همینها هم سبب موفقیت کتاب شده است.
🔻ما در این جلسه درباره خود آقا سعید صحبت نکردیم چون مسئله ما کتاب است و واقعاً پیشنهاد من این است که کسی متولی باشد تا این کتاب بیشتر دیده شود و به دست افراد این حوزه برسد. این کتاب سابقه انقلابی کرمانشاه را معرفی میکند...
🔷بیشتر:
mehrnews.com/xYsBM
✅ @Raheyarpub
🔴«انقلاب ما» منتشر شد| داستانبازیهایی درباره انقلاب برای کودکانونوجوانان
fna.ir/1r9qq1
♦️مسئله رشد و تربیت یکی از دغدغههای اصلی مجموعهها و گروههایی است که در حوزه مسائل علوم انسانی فعالیت میکنند. هر مجموعه به فراخور مخاطب و مبانی خود، مسیری را انتخاب میکند و در آن قدم برمیدارد؛ اما در این میان، کار مربی کودکونوجوان حساسیت و اهمیت ویژهای دارد. در کودکی و ابتدای نوجوانی، شناختها شکل میگیرند و عواطف پرورش مییابند و مربی برای تکمیل شناختها و عواطف کودک باید از دریچه نیازهای او وارد شود.
🔻مربی کاربلد میداند که بازی و داستان نهتنها ابزارهایی برای تربیت کودک هستند، بلکه با نیازهای واقعی کودک پیوند عمیقی دارند. کودک با بازی و داستان زندگی میکند و ادراکات خود را با آنها شکل میدهد، دنیای اطرافش را به داستان تبدیل میکند و علاقهمند است دیگران هم دنیا را با داستان برایش نمایش دهند. کودک با بازی کردن زندگی میکند؛ اگر بازی را از او بگیرند، قوه حرکت را از او گرفتهاند. او جسم و جانش را با بازی توانمند و بزرگ میکند...
🔻داستانبازیهای این کتاب، ماجراهایی واقعی است که به انقلاب اسلامی، روابط داخلی و خارجیاش، فرصتها و تهدیدها و سرنوشت آن مربوط است. این موقعیتها از ماجرای کاپیتولاسیون شروع میشود و تا زمان حال ادامه پیدا میکند...
نویسندگان: ناهید کریمی،زینبالسادات حسینی،حمیده حسینا،نرگس کاهانی
طراحی بازی:سمیه محمدی مقدم، زینبالسادات حسینی
گرافیک: سیدحامد حسینی
160صفحه
50هزار تومان
⭕️سفارش:
raheyarpub.ir
instagram.com/raheyarpub.ir
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
🔴میخواهم مثل دکتر بهاروند شوم
✍️مهدیه نوزادی، دانشآموز پایه هشتم، مدرسه نوردخت، ناحیه دو مشهد مقدس؛ نگاهی به کتاب «سلولهای بهاری»:
♦️کتاب «سلولهای بهاری» کتابی است به روایت دکتر حسین بهاروند و نویسندگی آقای بهنام باقری. «سلولهای بهاری» کتابی است که هر شخصی که به علم علاقه دارد میتواند به مطالعه آن بپردازد. کتابی است که با خاطرات آقای بهاروند و موضوعات علمی میتواند چاشنی خوبی برای دانشآموزان باشد. در این کتاب به موضوع جذاب سلولهای بنیادی و دستیابی ایران به آن پرداخته شده است که یکی از مهمترین علمها در زیستشناسی است.
🔻این کتاب به ما دانشآموزان کمک میکند تا دایره اطلاعاتمان گسترده شود. من پس از خواندن این کتاب علاقهام به علم از قبل هم بیشتر شد چرا که با خودم گفتم من هم میتوانم مثل دکتر بهاروند بشوم...
🔹بیشتر:
instagram.com/p/Cir1vtbIOu-/
⭕️سفارش آنلاین:
raheyarpub.ir
instagram.com/raheyarpub.ir
🔹انتشارات «راه یار»؛ ناشر فرهنگ، اندیشه و تجربه انقلاب اسلامی
✅ @Raheyarpub
🔴برای قهرمان ایران
✍️آزاده جهاناحمدی؛ نگاهی به کتابهای نشر راهیار درباره خاطرات مردمی ایام شهادت حاج قاسم- ضمیمه قفسه روزنامه جامجم:
🔻اقوام ریشهدار در تاریخ و متمرکز در یک جغرافیا و خاک ویژگیهای مهم و دامنهداری دارند که به تثبیت هویت و اصالت ملی آنها منجر میشود. ازجمله داشتن قهرمانهای شجاع، دلیر و پاکباخته. مردانی که برای حفظ شرافت و کرامت مردم سرزمینشان لحظهای درنگ نمیکنند.
🔻قهرمانهایی محبوب و دوستداشتنی. ملت ایران حتی با وجود هجوم مدرنیسم هم بخشهای مهمی از هویتملی خود را حفظ کرده است. تکریم قهرمان برای ایرانیها همواره مهم بوده تا جایی که در این امر هرگونه اختلاف سیاسی و مذهبی را دور انداخته و یکپارچه به قهرمان ایرانی تعظیم میکنند.
🔻قاسم سلیمانی یکی از قهرمانان ملی و معاصر ماست. شجاعت، دلیری، خستگیناپذیری، ایمان به هدف و از همه مهمتر ارتباط عمیق با مردم از او شخصیتی منحصربهفرد ساخته است. قاسمسلیمانی را فقط در پارادایم انقلاب میتوان دید و تحلیل کرد. روایت هنری و دراماتیک از انقلاباسلامی به روایتی دقیق از قهرمانهای نهضت انقلاب نیاز دارد. روایت قهرمانهای نهضت نهتنها بدون روایت ملت قهرمان شدنی نیست، بلکه ظلم به قهرمان و ملت است...
🔹بیشتر:
jamejamdaily.ir/Newspaper/item/154362
✅ @Raheyarpub
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴«ایام» در نگاتیو تلویزیون
♦️کتابمجله فرهنگی- تاریخی «ایام»؛ روایتهای خاطرهانگیز مردمی از دهه اول انقلاب اسلامی در سبزوار؛ تلاشی است برای ثبت روزهای خدا در شهرهای ایران، مرکززدایی از حوداث و رخدادهای انسانساز، حراست از هویت تاریخی و انقلابی آحاد مردم و همچنین امیدآفرینی و انگیزهبخشی؛ چرا که «ایامالله»؛ نعمتهای خداوند و ذکر نعمت، امیدآفرین و انگیزهبخش است.
⭕️سفارش کتاب با تخفیف 20درصد:
raheyarpub.ir
instagram.com/raheyarpub.ir
✅ @Raheyarpub
🔴«به عشق بچههای تو دِه» منتشر شد|خاطراتی از معلمان نهضت سوادآموزی دهه شصت کاشان
https://tn.ai/2776328
♦️فرمان امام خمینی(ره) برای تشکیل نهضت سوادآموزی در سال ۵۸، فرآیند ریشهکنی بیسوادی در کشور را کلید زد. استقلال و عدم وابستگی در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی در اندیشۀ امام منشاء رفع سایر وابستگیها و استقلال فکری و هویتی بود...
🔻امام، زمینۀ رسیدن به این هدف را باسواد شدن عموم جامعه و سپس رشد فکری آنها میداند؛ به همین دلیل، فرمان سوادآموزی به مردم را بهصورت نهضت (قیام) و همافزایی مردمی و بدون قرطاسبازی ارگانها صادر میکند: «هرکس نوشتن و خواندن ابتدایی را آموخته باشد. برای این امر لازم است تمام بیسوادان برای یادگیری و تمام خواهران و برادران باسواد برای یاددادن بپاخیزید.»
🔻«به عشق بچههای تو دِه» حاصل 59ساعت مصاحبه با تعدادی از معلمان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی دهه شصت در کاشان است.
تحقیقوتدوین: فاطمه بابایی
320صفحه
80هزار تومان
⭕️سفارش کتاب با تخفیف 20درصد:
raheyarpub.ir
instagram.com/raheyarpub.ir
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
🔴«نعمت جان» به چاپ پنجم رسید| دفاع مقدس به روایت صغری بستاک؛ پرستار جنگ
♦️کتاب «نعمت جان»؛ خاطرات شفاهی صغری بُستاک، پرستار و امدادگر دفاع مقدس در بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک را روایت میکند.
🔻صغری بُستاک، سال ۱۳۳۷ در اندیمشک متولد شده و فعالیتهایش را پیش از پیروزی انقلاب شروع کرده است.
🔻پس از انقلاب هم در نهادهایی همچون بنیاد مستضعفین، نهضت سوادآموزی، کمیته امداد و نهایتاً بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک خدمت کرده. اواخر سال ۱۳۶۶ با دعوتنامهای از طرف تعاون سپاه در کنار امدادگری، مسئول گروه انصارالمجاهدين شد
🔹برشی از کتاب:
🔻پرستارها سرشان شلوغ بود و کسی نبود کمکم کند. تا آن موقع چنین کاری نکرده بودم. خیلی میترسیدم. زیرلب صلوات میفرستادم تا آرام شوم. به امام زمان(عج) توسل کردم. گازاستریل و قیچی و باند و پنس و بتادین و چند تا وسیله دیگر را برداشتم...
رفتم بالای سر مجروح. بهش گفتم:مجبوریم همین جا ترکش رو دربیاریم. نمیتونم بیهوشت کنم. تحمل درد رو داری؟
چشمهایش بیرمق بود. نگاهی انداخت بهم و گفت: آره... فقط درش بیارید... سینهام داره میسوزه.
تحقیقوتدوین: سمانه نیکدل
208صفحه
25هزار تومان
⭕️سفارش کتاب با تخفیف 20درصد:
raheyarpub.ir
instagram.com/raheyarpub.ir
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub