⚖ باید زمان تحوّل قضایی را محدودتر و فرایند آن را اجراییتر کرد تا مردم بهطور ملموس حس کنند در این زمینه اتفاقی افتاده است
رئیس قوه قضاییه در نشست هماندیشی با نهادهای مردمی و آئین تجلیل از گروههای جهادی:
🔹️ گروههای نخبگانی که تحت عنوان اعلام فساد در گوشه و کنار فعالیت دارند، میتوانند با بدنه سازمان بازرسی کل کشور مرتبط شوند و سازمان زندانها هم میتواند برای اصلاح مجرمان و بازاجتماعیکردن آنها از ظرفیتهای گروههای جهادی استفاده نماید.
🔹️ در خصوص حفظ حقوق مالکیت و بسیاری از مسائل مربوط به زمین و مالکیت، گروههای جهادی میتوانند با سازمان ثبت اسناد همکاری کنند.
🔹️ معاونت پیشگیری قوه قضاییه و معاونتهای پیشگیری در سراسر کشور از ظرفیت گروههای مردمی و جهادی در بازاجتماعیکردن افراد، پیشگیری از وقوع جرم و مبارزه با آسیبهای اجتماعی بهره گیرند.
🔹️ گروههای جهادی در این ایام و با توجه به ایجاد مشکلات ناشی از شیوع کرونا، میتوانند بسیاری از اختلافات ناشی از چک، رابطه موجر و مستاجر و همچنین دعواهای خانوادگی را حل کنند.
🔹️ مدافعان امنیت اجتماعی کسانی هستند که نمیگذارند جامعه دچار آسیب شود.
🔹️ خدمت بیمنت به مردم، خود را بدهکارِ انقلاب، نظام و مردم دانستن و حفظ کرامت انسانی از شاخصههای حرکت جهادی است.
🔹️ حذف سازمان جهاد سازندگی حرکت نادرستی بود، نباید جریان جهاد سازندگی در کشور ادغام میشد.
🔹️ هر چه جایگاه حقوقی و قانونی ۱۲ هزار گروه جهادی مستحکمتر شود، زمینه سوءاستفاده برخی افراد بهعنوان گروه و تشکل از بین میرود.
🔹️ امروز برخی دشمنان دنبال این هستند که در قالب امور خیریه، مجموعههایی را برپا کنند که ریشه خیرخواهی و توجه به مردم ندارد و اهداف بدخواهانه پشت آن است.
🔹️ یکی از رویکردهایی که کشورهای آمریکایی و اروپایی در کشورهای در حال توسعه و جهان سوم دنبال میکنند، این است که با گسترش بنیادهای خیریه، اهداف سیاسی و پلیدشان را دنبال کنند.
👈 در این نشست، حاج حسین یکتا، خانم دکتر صبا کرم، حجتالاسلام حسن مرادی، آقای سعید نیکپور، آقای سید سجاد شبانکاره، آقای سید صادق امامی، دکتر شهارایی، آقای ابوالقاسم عسگری، آقای وکیل پور و آقای خانمحمدی که از فعالان جهادی در نقاط مختلف کشور میباشند، با ارائه گزارشی از فعالیتهای تشکل متبوع خود، به بیان دیدگاه و پیشنهاداتشان در خصوص همکاری سازمانهای مردمنهاد و گروههای جهادی در همکاری با دستگاه قضایی پرداختند.
۱۳۹۹/۲/۲۱
@raisi_org
⚖ حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه:
🔹️ نظام تولید و توزیع خودرو در کشور نیاز به جراحی دارد.
🔹️ نباید در نحوه #فروش_خودرو به گونهای عمل کرد که هیزمی بر آتش دلالی باشد.
🔹️ برخوردهای قاطع قضایی با اخلال گران در بازار ارز و خودرو تداوم خواهد داشت اما این برخوردها منجر به اصلاح نظامات نمی شود.
🔹️ تا دولت اقدام به اصلاح برخی سازکارهای اجرایی نکند، از درون نظامهای مالی، بانکی، ارز، طلا و همچنین نظام تولید و توزیع، افراد دلال و اخلالگر بیرون میآید.
🔹️ هم تولیدکننده از این شرایط ناراضی است هم مردم.
🔹️ رونق #بورس برای همه نشاط آور است اما برای جلوگیری از آفات محتمل و تولید پرونده در آینده، باید مراقبت شود تا نقدینگی به سمت تولید هدایت شود.
🔹️ مبارزه با قاچاق، ایجاد دادگاههای تجاری و تثبیت حقوق مالکیت سه خواسته لازمالاتباع مقام معظم رهبری از دستگاه قضایی در دیدار با اصحاب تولید بود.
🔹️ رسیدگی به پروندههای #قاچاق سازمان یافته در سراسرکشور بالاخص در مناطق بندری در اولویت دستگاه قضاست.
🔹️ صدور آراء متقن و تخصصی در دادگاههای تجاری در تهران و مراکز استانها در آینده نزدیک، تاثیر مستقیم بر بهبود فضای کسب و کار خواهد داشت.
🔹️ تحکیم و توسعه اسناد رسمی در مقابل اعتبار اسناد عادی، برای تثبیت مالکیت اشخاص، یکی از برنامههای اصلی تحول دستگاه قضایی است که مطالعات آن تا پایان خرداد به پایان خواهد رسید.
مهمترین اظهارات مسئولان دستگاه قضا در جلسه امروز:
👈 گزارش رئیس سازمان بازرسی کشور از پیگیری مطالبه افزایش #دستمزد_کارگران در سال ۹۹ و ارائه گزارشی از وضعیت بازار خودرو و تشریح برخی از عوامل التهابات اخیر بازار خودرو از جمله حذف شورای رقابت از گردونه قیمت گذاری خودرو
👈 گزارش رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه از راهاندازی سامانه نوبتدهی الکترونیک محاکم در دستگاه قضایی
۱۳۹۹/۲/۲۲
@raisi_org
👈 اجرای عدالت سفارش امیرالمومنین علی (علیهالسلام) بر همگان است
👈 حقیقت شب قدر، حقیقت محمدیه فاطمه است
👈 راه میدان پیدا نکردن انسانهای زشت سیرت، توجه به روحیه امر به معروف و نهی از منکر است
🏴حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در مراسم شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در امامزاده صالح ابن موسیالکاظم (علیهماالسلام):
🔹️ برای درک شب قدر باید نسبت به مقام صدیقه طاهره (سلامالله علیها) معرفت پیدا کرد.
🔸️ یک شب و یک روز با ولایت فاطمی زندگی کردن، برتر از یک عمر و صدسال در حکومت اموی و عباسی زندگی کردن است.
🔹️ فلسفه شهادت امام علی(علیهالسلام) عدالت علوی بود و ایشان در واپسین لحظات عمرشان هم، اجرای عدالت را همانند سلوکشان در طول زندگی مورد توجه قرار دادند.
🔸️ مردم اگر احساس عدالت کنند و ببینند که در جایی تبعیض و فساد نیست، کمبودها برای آنها قابل تحمل است؛ ولی اگر احساس تبعیض و بی توجهی کردند، طبیعتا پذیرفتن برای آنها سخت میشود.
⬅️ امروز کارگزاران در نظام اسلامی مسئولیت اجرای عدالت دارند و نباید تصور شود که اجرای عدالت فقط مربوط به قاضی در محکمه است؛ بلکه استاندار و فرماندار هم باید مجریان عادلی باشند و نمایندگان مجلس نیز باید عادلانه قانونگذاری کنند و همه کسانیکه در جای جای نظام هستند، توجه کنند که اجرای عدالت از محوریترین نکاتی است که علت تاسیس این نظام بوده است.
🔹️ طبق وصیت امیرالمومنین امام علی (علیهالسلام)، اگر زمینه اختلافی در هر شهر و دیاری پیش آمد، باید همگان برای اصلاح ذاتالبین اقدام کنند.
🔸️ به فرموده پیامبر اکرم(صلیالله علیه و آله و سلم)، اصلاح ذاتالبین از مقدار قابل توجهی نماز و روزه مستحبی بهتر است؛ لذا مردم بدانند در دعاوی خانوادگی، ملکی و مالی باید سیره امام علی(علیهالسلام) که حل مسائل و معضلات اجتماعی است، مورد توجه قرار گیرد.
🔹️ بخصوص در شرایط کرونایی باید رعایت حال افرادی که نتوانستهاند درآمد کسب کنند، مورد توجه قرار گیرد و نباید اجازه داد دعاوی به دادگستری و سازمانهای اداری کشیده شود.
۱۳۹۹/۲/۲۵
@raisi_org
⚖ به دنبال نامهنگاری مخالفان و موافقان اصلاح آئیننامه وکالت صورت گرفت؛
دستور حجتالاسلام و المسلمین رئیسی به معاون حقوقی قوه قضائیه:
👈 مهلت مناسبی برای دریافت پیشنهادات کانونهای وکلا در نظر گرفته شود
👈 رعایت قوانین موضوعه، رعایت حقوق مردم، حفظ استقلال و ارتقاء سلامت، اصول مورد تاکید قوه قضائیه برای روزآمد کردن آئین نامه وکالت است
♦️ در پی مکاتبات موافقین و مخالفین اصلاح آئیننامه وکالت، حجتالاسلام و المسلمین رئیسی به معاون حقوقی قوه قضائیه دستور داد مهلت مناسبی برای ارائه پیشنهادات کانونهای وکلا درنظر گرفته شود.
🔷️ رئیس قوه قضائیه رعایت قوانین موضوعه، رعایت حقوق مردم، تاکید بر حفظ استقلال و ارتقاء سلامت در نظام وکالت و صیانت از آن در برابر آسیبهای احتمالی را اصول اصلی قوه قضائیه برای روزآمد کردن آئین نامه وکالت دانست.
🔶️ حجتالاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به اینکه یکی از اقتضائات تحول در قوه قضائیه ساماندهی نظام وکالت توسط وکلاء متعهد و مسئولیتپذیر بوده که ضمن احقاق حق، اعتماد عمومی نسبت به جامعه وکلاء را نیز تضمین میکنند، تصریح کرد: برخی از وکلاء محترم ساماندهی در نظام وکالت و تهیه آئیننامه یا اصلاح آئیننامه فعلی را ضروری دانسته و برخی از وکلاء محترم هرچند دلیلی اقامه نکردهاند لکن تدوین پیش نویس آئیننامه را خدشه به استقلال کانون وکلاء میدانند، لذا لازم است معاون محترم حقوقی ضمن مذاکره با کانونها مهلت مناسبی جهت ارائه پیشنهادات برای اصلاح آئین نامه بدهد تا با روزآمد نمودن آئیننامه ضمن رعایت قوانین موضوعه و تاکید بر استقلال و ارتقاء سلامت در نظام وکالت و رعایت حقوق مردم و صیانت از جریان وکالت در برابر آسیبهای احتمالی، این مجموعه اثرگذار به عنوان یکی از بازوان اجرای عدالت در نظام دادرسی ایفاء نقش نماید.
۱۳۹۹/۲/۲۸
@raisi_org
👈 آرامش مردم در گرو نظارت و بازرسی علی الدوام از بازار است
👈 شرایط بازار برای مصرفکنندگان و تولیدگران مناسب و رضایتبخش نیست
⬅️ ۱۶ هزار زندانی با مرخصی پایان حبس به زندان برنمیگردند
♦️ حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه:
🔹️ شرایط بازار برای مصرفکنندگان و تولیدگران مناسب و رضایتبخش نیست.
🔸️ قیمتگذاری کالاها، برای حمایت از مصرفکنندگان و همچنین برخورد با افراد متخلف، از حقوق مردم است.
🔹️ سازمانهای بازرسی، تعزیرات و حمایت از مصرفکنندگان با نظارت و بازرسی علیالدوام و کنترل قیمتها در بازار، آرامش را به زندگی مردم باز گردانند.
🔸️ هر جا دستگاههای مسئول مقتدرانه وارد عمل شدند اثرگذار بودهاند، مانند ورود دستگاههای مسئول به موضوع قیمت خودرو که موجب تاثیر بر این بازار و تا حدودی کنترل قیمت ها شد.
🔹️ امروز هم دولت و هم دستگاههای متولی کنترل بازار باید با نجات بازار از وضعیت آشفته فعلی و حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده، در جامعه آرامش ایجاد کنند.
⚖ رئیس قوه قضائیه، به دادستان تهران مأموریت داد تا موضوع گزارشهای تحقیق و تفحص مجلس که برای رسیدگی به دستگاه قضایی ارجاع شده است، بررسی و گزارشی دقیق و جامع از وضعیت این گزارشات ارائه دهد.
مهمترین اظهارات مسئولان قضا:
🔹️ گزارش رئیس سازمان بازرسی کل کشور از پیگیری بخشهای مطابق با واقع گزارش منتشر شده از رسانه ملی پیرامون وضعیت برخی واحدهای تولیدی در استان کرمانشاه
🔸️ رئیس سازمان بازرسی کشور، همچنین به موضوع واگذاری شرکت کشت و صنعت دشت مغان اشاره کرده و افزود: با توجه به ایرادات جدی که در واگذاری این شرکت به بخش خصوصی وجود داشت، هیأت داوری در اردیبهشت ماه جاری درخواست ابطال این واگذاری را به هیأت واگذاری اعلام کرد، اما هیأت مذکور با رد این درخواست، آن را مجدداً به هیأت داوری بازگرداند که موضوع همچنان در دست بررسی است.
⬅️ رئیس قوه قضاییه ضمن تقدیر از پیگیری موضوع کرمانشاه توسط سازمان بازرسی، به این سازمان دستور داد گزارش بررسیهای خود در موضوع واگذاری شرکت کشت و صنعت دشت مغان را به همه اعضای هیات واگذاری ارائه کند.
🔹️ رئیس سازمان زندانها نیز در این جلسه با اشاره به پایان مهلت مرخصی بخشی از زندانیان مشمول بخشنامه ریاست قوه قضاییه، به ارائه گزارشی از تمهیدات در نظر گرفته شده برای قرنطینه این افراد پیش از ورود به فضای عمومی زندان پرداخت و افزود: ۱۶ هزار نفر از زندانیانی که به مرخصی رفته بودند، با مرخصی پایان حبس دیگر به زندان باز نخواهند گشت.
۱۳۹۹/۲/۲۹
@raisi_org
✌آرمان دفاع از مظلومیت فلسطین، آرمانی جهانی است
✍🏻 حق تعیین سرنوشت سرزمین فلسطین، حق مردم آن سرزمین است
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی به مناسبت روز جهانی قدس بیانیهای صادر کرد.
متن پیام به شرح ذیل است:
بسماللهالرحمنالرحیم
⚠️ بیش از هفت دهه است که امریکا و برخی دولتهای اروپایی تلاش کردند با پول، زور و تبلیغات، یک ملت را از خانه خود بیرون برانند و آنها را حقوق اولیه و طبیعی نوع بشر یعنی حق تعیین سرنوشت و حق مالکیت محروم کنند.
⬅️ در این دههها چه خانهها و شهرها و روستاهای زیادی در سرزمین فلسطین ویران و اشغال شد و انسانهای شریفی خونشان برای دفاع از حق طبیعی خود که بر روی زمین ریخته شد. همین ظلم بزرگ کافی است تا هر انسان آزادهای صرف نظر از ملیت، نژاد و آئین، برای دفاع از این ملت تحت ظلم به حرکت و خروش در آید.
✌ آرمان دفاع از مظلومیت فلسطین، آرمانی جهانی است و البته که به دلیل وجود قبله اول مسلمین در قدس شریف، برای مسلمان از اهمیت بالاتری برخوردار است و همین میزان بالای اهمیت انسانی و اسلامی بود که سبب شد از روزهای اول نهضت مبارک حضرت امام (رحمتاللهعلیه) مساله فلسطین یکی از ارکان مبارزات حق طلبانه ملت ایران باشد به نحوی که معمار کبیر انقلاب، جمعه آخر ماه مبارک هر سال را بعنوان روز جهانی قدس نامگذاری کنند.
🔰 بعد از گذشته دههها آن آرمان زنده است و تا محو رژیم غاصب و احقاق حق مردم مظلوم زنده خواهد ماند و با اینکه این روزها طرحهای مختلف غرب وحشی و غرب پرستان منطقه، برای حراج این آرمان تحت عنوان معامله قرن پیگیری میشود، اما مردم مقاوم فلسطین و مردم آزاده منطقه و بسیاری از کشورهای جهان، همچنان دفاع از این آرمان را وظیفه خود میدانند و این طرح و امثال آن را که سالهای قبل تحت عناوینی دیگر دنبال شده بود، ناکام خواهند گذاشت.
🔹️ امسال که به دلیل شرایط خاص شیوع ویروس کرونا امکان حضور در راهپیمایی روز قدس فراهم نشده، شاهد آن هستیم که مردم باز هم با ابتکارات جالب توجه هر کدام به نوعی حمایت خود از آرمان فلسطین و انزجار خود از اشغالگری و ظلم رژیم صهیونیستی را ابراز کردهاند.
🔸️ پیام این حرکتهای مردمی و پیام مسئولان جمهوری اسلامی ایران در آستانه این روز مهم آن است که حق تعیین سرنوشت سرزمین فلسطین، حق مردم آن سرزمین است و هیچ زورگویی در عالم نمیتواند این حق را از آنها بگیرد و انشاءالله در نهایت حق پیروز و ظلم و تجاوز نابود خواهد شد.
سید ابراهیم رئیسی
رییس قوه قضائیه
۱۳۹۹/۳/۱
🌹 موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی با عفو و تخفیف مجازات تعدادی از محکومان به مناسبت عید سعید فطر
⚖ بهمناسبت عید سعید فطر، رهبر معظم انقلاب اسلامی با عفو یا تخفیف مجازات ۳۷۲۱ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کردند.
🔰 حجتالاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضائیه به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر در نامهای به رهبر انقلاب اسلامی پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۳۷۲۱ نفر از محکومان را که در کمیسیون مرکزی عفو و بخشودگی واجد شرایط لازم تشخیص داده شدهاند، ارائه کرد که این پیشنهاد در اجرای بند ۱۱ از اصل ۱۱۰ قانون اساسی مورد موافقت حضرت آیتالله خامنهای قرار گرفت.
۱۳۹۹/۳/۳
@raisi_org
اگر اجرای قانون عادلانه و مبتنی بر اولویتها نباشد بهجای قاچاق سازمانیافته با کولبری و بهجای تخریب کاخها با آلونکها برخورد میشود
برخورد دستگاه قضا با عامل جنایت گیلان عبرتآموز خواهد بود
نه تنها تأمین نیاز مسکن همکاران قضایی در زمین غیرقانونی ممنوع است بلکه مسجد و مدارس علمیه هم نباید در زمین غیرقانونی ساخته شود
⚖ حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه:
🔹️ اجرای قانون باید عادلانه، به دور از تبعیض و مبتنی بر اولویتها باشد.
🔸️ اگر در اجرای عدالت، اولویتها در نظر گرفته نشود، بهجای برخورد با قاچاق سازمانیافته با کولبران برخورد میشود و بهجای تخریب ساختمانهای مجلل و شبهکاخهایی که بهصورت غیرمجاز و غیرقانونی ساخته میشوند، با آلونکها برخورد میشود که این رویه اصلاً درست نیست.
⛔ شهرداریها و دستگاههایی چون جهاد کشاورزی باید در اجرای قانون و برخورد با تخلفات با کسانی که با پول و ثروت هنگفت، در مناطق خوش آب و هوا به صورت غیرمجاز ساخت و ساز میکنند برخورد کنند؛ در برخورد با قاچاق نیز اگر با دانهدرشتها و قاچاق سازمانیافته برخورد قاطع شود، موارد کوچک و جزئی هم تمام میشود.
🔹️ در موضوع حادثه غیزانیه خوزستان اگر دستگاههای مربوطه بهموقع اقدام میکردند، کار به اعتراضات نمیکشید و ما نباید نسبت به این کوتاهیها و قصور و تقصیرها بیتفاوت باشیم
⛔ [ در واکنش به گزارش یکی از مسئولان عالی قضایی کشور درباره استقبال مردم از ورود دستگاه قضایی به تصرّفات غیرمجاز افراد و دستگاهها در اراضی ملّی ] :این مسأله درباره همکاران ما در قوه قضاییه نیز صدق میکند.
🚫 مسئولان استانها باید به شدت مراقبت کنند که برای تأمین مسکن و نیاز کارکنان و قضات، مسیرهای کاملاً قانونی طی شود، چرا که سوءاستفاده از جایگاه و موقعیتهای شغلی به قیمت آبروی دادگستری تمام میشود.
⬅️ ما با تامین نیاز موافقیم اما نه به قیمت آبروی دادگستری و مقام معظم رهبری نیز فرمودند حتی نباید مسجد و مدارس علمیه هم در زمین غیرقانونی ساخته شود.
مهمترین بخشهای اظهارات مسئولان دستگاه قضا:
⬅️ گزارش رئیس سازمان بازرسی کل کشور از تخلف آبفا و شرکت نفت در طرح آبرسانی به منطقه غیزانیه خوزستان
⬅️ گزارش رئیس سازمان بازرسی کل کشور از پیگیری حادثه منجر به فوت یکی از شهروندان کرمانشاه: واحد اجراییات شهرداری این شهر؛ برای تخریب خانه این شهروند کرمانشاهی اقدام کرده بود که پس از ممانعت نامبرده، اقدام به استفاده غیرمجاز از گاز فلفل کرده و با همکاری دو تن از کارکنان زن شهرداری وی را به یکی از کمپهای ترک اعتیاد شهرداری منتقل کردند که این شهروند در مسیر انتقال درگذشت/ بررسیها نشان میدهد که اقدام به تخریب توسط شهرداری غیرمجاز بوده و دستور کلی دادستانی کرمانشاه که شهرداری به آن برای تخریب ملک استناد میکند، تنها مربوط به جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز بوده و تجویز تخریب در این دستور وجود نداشته است/ پروندهای برای رسیدگی به مساله تحت عنوان سببیت در قتل شبه عمد در شعبه ۲ بازپرسی دادستانی کرمانشاه تشکیل شده و موضوع در حال پیگیری است.
⬅️ گزارش رئیس مرکز آمار و فنّاوری اطلاعات قوه قضائیه از احصای تخلفات مربوط به شهادت و تأمین وثیقه و کفالت از طریق سامانه ثبت شهود
⬅️ درخواست رئیس سازمان زندانها برای معرفی سه تن از همکاران این سازمان در زندانهای کشور به عنوان «شهید خدمت» که بر اثر ابتلا به بیماری کرونا فوت کردند که حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در واکنش به این درخواست، گفت: حتماً لازم است این موضوع در ستاد ملّی مبارزه با کرونا طرح و تأیید شود چرا که این عزیزان در حین خدمت با از خودگذشتگی خود را در معرض ابتلا به کرونا قرار دادند تا زندانیان به این بیماری مبتلا نشوند.
۱۳۹۹/۳/۱۲
@raisi_org
📸 گفتگوی تلویزیونی رئیس قوه قضائیه در تبیین سیره امام خمینی (ره)، تشریح مهمترین مولفههای مکتب امام و رهبر انقلاب و مشی امام راحل در حوزه مدیریت قضایی کشور در برنامه «بنیانگذار»
۱۳۹۹/۳/۱۴
@raisi_org
سید ابراهیم رئیسی
📸 گفتگوی تلویزیونی رئیس قوه قضائیه در تبیین سیره امام خمینی (ره)، تشریح مهمترین مولفههای مکتب اما
📺 گفتگوی تلویزیونی رئیس قوه قضائیه با برنامه «بنیانگذار» در تبیین سیره امام خمینی (ره)، تشریح مهمترین مولفههای مکتب امام و رهبر انقلاب و مشی امام راحل در حوزه مدیریت قضایی کشور(۱):
🔹️ «اخلاص، مردمباوری، پیوند دین و سیاست، استکبارستیزی و توجه به عدالت اجتماعی»، مهمترین شاخصههای مکتب امام (ره) است.
🔸️ از همان ابتدای کار، امام (ره) پرچم عدالت اجتماعی را برداشتند و بنای ایشان این بود که عدالت اجرا شود و توسعهیافتگی باید در پرتو عدالت باشد.
🔹️ از جمله مسائل مهمی که امروز مورد انتظار مردم است موضوع عدالت اجتماعی است.
🔸️ آن چه مورد انتظار بود با آن چه انجام شد، تفاوت دارد و باید گامهایی در این رابطه برداشته شود.
🔹️ اجرای عدالت یعنی ظرفیتهای و داشتههای کشور به عدالت بین مواردی که از مردم و بخشهایی که نیاز است، توزیع عادلانه برای همه شود.
🔸️ توزیع عادلانه نیازمند این است که هم قانون عادلانه باشد، هم مجریان عادل باشند و هم قضا و دادرسی عادلانه باشد.
🔹️ وقتی میگوئیم عدالت، یعنی باید همه اجزای نظام، هر کسی که به نام حکومت کار میکند برخوردار از این عدالت باشد.
🔸️ همه اگر عادلانه حرکت کنند جامعه مزه شیرین عدالت را میچشد.
🔹️ ظرفیت قانون اساسی برای قوه قضائیه ظرفیت بسیار بالایی قرار داده است و انتظار این است این دستگاه به عنوان حوزه نظارت و قضاوت که حوزه نظارت آن کمتر دیده شده، اما در نظارت باید دیده شود و در حوزه قضاوت اگر قضاوت عادلانه، به موقع و احکام متناسب باشد، خیلی نقش میتواند در رابطه با اجرای عدالت داشته باشد.
🔸️ در حال حاضر، با این اتمام حجتی که به بنده و امثال ما شده که مسئولیت سنگینی است، این ظرفیتهای بسیاری که در قوه قضائیه وجود دارد را با برنامه ریزیهایی، تلاش داریم دنبال کنیم تا شاهد این باشیم پروندهها کمتر شده، پروندهها به موقع رسیدگی شده و مردم احساس کنند دستگاه قضائی ملجا و پناهگاه آنها است.
🔹️ بحث اعطای مرخصی به بیش از ۱۲۰ هزار نفر پس از شیوع کرونا، هم مبنای دینی دارد و هم مبنای حقوق بشری که در متن دین و هم انقلاب اسلامی است.
🔸️ توجه به حقوق انسانها و توجه به سلامت انسانها جزو وظایف ماست.
🔹️ قرار ما در زندانی کردن مجرمین بر انتقامجویی نیست. قرار ما بر کیفر با هدف تاثیر زندان بر روحیه زندانی و اصلاح مجرم است.
🔸️ یکی از مسائلی که مورد تاکید ماست مسئله گسترش آزادیهای مشروع، گسترش عدل و آزادیهای مشروع از محورهای قانون اساسی است.
۱۳۹۹/۳/۱۴
@raisi_org
سید ابراهیم رئیسی
📺 گفتگوی تلویزیونی رئیس قوه قضائیه با برنامه «بنیانگذار» در تبیین سیره امام خمینی (ره)، تشریح مهم
📺 گفتگوی تلویزیونی رئیس قوه قضائیه با برنامه «بنیانگذار» در تبیین سیره امام خمینی (ره)، تشریح مهمترین مولفههای مکتب امام و رهبر انقلاب و مشی امام راحل در حوزه مدیریت قضایی کشور(۲):
🔹️ فرمان ۸ مادهای امام (ره) به نظر من، همین الان هم آن مبانی برای حفظ حقوق فردی و جمعی و حیثیت افراد، عدم مداخله در زندگی خصوصی افراد همواره پابرجا است.
🔸️ در زمانی که در سازمان بازرسی حضور داشتم، برخی ساختارهای فسادزا را آن زمان اعلام کردیم، اگر همان زمان اصلاح میشد شاهد این میزان مشکل نبودیم.
🔹️ معتقد هستم پیام ۸ مادهای رهبری در سال ۱۳۸۰ همواره به عنوان سند و منشور قابل اجرا برای قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضائیه در راه مبارزه با فساد اقتصادی است.
🔸️ همه موارد کامل در آن دیده شده است. کاملا دیده شده که یک؛ ساختارهای فسادزا اصلاح شود. دو؛ مقرراتی که منافذ برای فساد ایجاد کرده، قانونگزاران اصلاح کنند. سه؛ به مجرمان و مفسدین اقتصادی هم رسیدگی عادلانه و قاطع شود.
🔹️ جوانان امروز منافقین را نمیشناسند، چون قدری اتوکشیده شدند. خیلی هم معرفی نشدند.
🔸️ اینها داعشیهای سال ۶۰ بودند. همان خونریزی ها، پوست از سر مردم کندن ها، در سفره افطار مردم همه را به رگبار بستن، کاسب را در دکان زدن، روحانی را در خیابان زدن، استاد دانشگاه را در دانشگاه زدن، ۱۷ هزار نفر را از مردم عادی و مسئولان کشور اعم از رئیسجمهور، نخستوزیر، رئیس دیوان عالی کشور و... را منافقین شهید کردند.
🔹️ امروز یک سوال جدی این است چطور تروریستهایی که تا دیروز هم از ناحیه اروپائیها و هم از ناحیه امریکاییها در لیست سیاه بودند، بخاطر زد و بندهای سیاسی اینها را از لیست سیاه درآوردند و الان با اینها همکاری میکنند و به اینها پناه دادند؟!
🔸️ما باید جریان منافقین را بشناسیم. امام (ره) اینها را خوب شناختند که این داعشیهای آن روز بودند.
🔹️ اینها را نباید مجال داد. امام (ره) تا زمانی که به قول خودشان کوچکترین احتمالی میدادند که این افراد بازگشت کنند و به دامن ملت بازگردند نسبت به آنها لطف داشتند.
🔸️ قهرمان مبارزه با نفاق امام (ره) بزرگوار هستند و کسانی همانند شهید لاجوردی که به خوبی جریان نفاق را شناخت، کسانی همانند شهید کچوئی و بسیاری از این عزیزان که جریان نفاق را خوب شناختند.
۱۳۹۹/۳/۱۴
@raisi_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 روایت رئیس قوه قضائیه از نمایشگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی توسط سازمان بازرسی کل کشور در دهه ۸۰
۱۳۹۹/۳/۱۴
@raisi_org