📄 چهل سال خدمت کردید، خدا قبول کند؛ اجازه بدهید جوانها هم توفیق خدمت پیدا کنند!
(نگاهی به برکات تسلط مطلق مدیران پیر پاتال بر مدیریت کشور/ به بهانهٔ روز جوان)
🧮 ۴۷۰ کلمه
📆 ۱۷ فروردین ۱۳۹۹
بسم الله
🔰خیلی نمیخواهم وقتتان را بگیرم؛ پس لُب کلام را خلاصه مینویسم و تمام.
به «جوانگرایی» از دو زاویه میتوان نگاه کرد: یک شعار انتخاباتی برای جذب آرای جوانها، یا یک رویکرد جدی در مدیریت کشور.
بسیاری از مدیران ما سالهاست که این شعار را سرلوحهٔ تبلیغات انتخاباتی خود قرار داده و میدهند؛ ولی تاریخمصرف این شعار دیگر گذشته و مدتهاست وقت آن رسیده که قانون بازی مدیران عوض شود.
🔰مهمترین قانون در عرصهٔ مدیریتی کشور، قانون پایستگی مدیران است. بر اساس این قانون، یک مدیر هیچگاه ترک خدمت نمیکند، تنها از خدمتی به خدمت دیگر منتقل میشود؛ تا زمانی که اجل فرابرسد. البته آن وقت هم مدیر محترم ترک خدمت نمیکند؛ فقط این بار خدمت جناب عزرائیل مشرف میشود.
🔰نه اینکه بندگان خدا دلبستهٔ این دنیا و مافیها باشند و حرص آلاف و الوف مدیریت را بزنند، نه؛ همهٔ آنها دلسوز اسلام و نظام و انقلاباند و نگراناند که مبادا انقلاب به دست جوانانی بیفتد که قدرش را نمیدانند. حق هم دارند؛ آخر آنها بودهاند که از قبل انقلاب رنج مبارزه و زندان را کشیدهاند و پس از انقلاب در جنگ تحمیلی و دیگر میدانهای دشوار پیش روی نظام، خون دل خوردهاند.
🔰از نظر آنها جوان چه میداند انقلاب چیست و ما چرا انقلاب کردیم، جوان چه میداند امام به دنبال چه آرمانی بوده و شعارهای جمهوری اسلامی چه بودهاند، جوان چه میداند تحریم چیست و ادارهٔ کشور در شرایط تحریم یعنی چه، جوان چه میداند سالها ایستادگی کردن در برابر استکبار و آمریکا چقدر سخت است.
🔰آری، از نظر آنها جوان که تجربهٔ چهلساله را ندارد که بداند دیگر بس است این همه لجبازی و شعار استقلال سر دادن. جوانها اگر سر کار بیایند، باز هم میخواهند صنایع موشکی ما را تقویت کنند، غافل از آنکه دیگر زمانهٔ گفتوگوست؛ هنوز هم میخواهند انرژی هستهای را حق مسلم ما بدانند، درحالیکه ما به تجربه فهمیدهایم حتی اگر چیزی حق ما باشد، نباید آن را بخواهیم وقتی کدخدای جهان دوست ندارد.
🔰آنها پیش خودشان میگویند ما هستیم که در طول این سالها با خون دل توانستهایم زبان دیپلماسی و مذاکره با دنیا را یاد بگیریم و حالا دیگر خوب بلدیم چطور باید با ابرقدرتها زد و بند کنیم. فقط تجربهٔ لابی گری ماست که به ما کمک میکند تا بتوانیم یک توافق فوقالعاده مهم بینالمللی را در بیست دقیقه تصویب کنیم. اگر جوانها سر سفرهٔ مدیریت کشور بنشینند، حیفومیل میکنند.
🔰ببخشید که سخن به درازا کشید، قصدم این اندازه زباندرازی نبود. ولی حالا که قلم به اینجا کشیده شد، بگذارید صریح و بیپرده بنویسم: جوانان قدیم گام اول انقلاب، که حالا دیگر پیر و فرتوت شدهاید و خیلیهایتان هم از انقلاب و انقلابی گری خسته؛ بس است دیگر! در گام اول پرچم بر دوش شما بود و آن را تا اینجا آوردید؛ خدا قبول کند، شکر الله مساعیکم. پرچم را به جوانان بسپارید تا گام دوم انقلاب را آنها بردارند.
#میلاد_حضرت_علی_اکبر
#روز_جوان
#جوان_گرایی
#گام_دوم_انقلاب
https://eitaa.com/joinchat/1379663915Ce68dbc3592
سلام علیکم.
خوش آمدید.🌹
امیدوارم مطالب کانال برای شما سودمند باشد.
لطفاً برای استفاده از هر مطلب، یک صلوات به نیت سلامتی و تعجیل در فرج امام عصر (سلام الله علیه) بفرستید.
سپاسگزارم.
🌺
🚦 راهنمای مطالب موجود:
📄 خدا میخواهد با بلا ادبمان کند، با او دعوا داریم که چرا با ما این کار را میکنی؟
🧮 ۲۱۰ کلمه
📆 ۱۶ فروردین
بسم الله
🔰ما به چه کسانی میخواهیم رو بیاوریم؟
با چه کسانی میخواهیم تاب بخوریم؟
با چیزهایی انس گرفتهایم که بعد از عمری که آنان را به دوش کشیدیم، چیزی جز گزیدن برایمان نداشتهاند و از آنان فرار هم میکنیم.
و آیا فرار فایدهای دارد؟
که ما خود، این وحوش را بزرگ کرده و آنها را پروریدهایم و حالا باید انس زدایی کنیم و از آنها جدا شویم.
🔰پنجاه سال منتظر کمک این و آن بودیم و روی کمکشان حساب کرده بودیم. بعد هم که خداوند با بلا ادبمان میکند، با او دعوا داریم که چرا با ما این کار را میکنی! به جای اینکه درس بگیریم، اعتراضمان را زیاد کردهایم؛ چون از بچگی بتهایمان را بزرگ کردهایم و حالا وقتی میخواهیم انس زدایی کنیم، برایمان خیلی سخت است.
🔰انسانی که پنجاه سال بتهای علم و قدرت و استغناء و نفس و ... خود را بزرگ کرده، اکنون که میخواهند آنها را بشکنند، ناراحت و ناراضی میشود و فریادش بلند میگردد.
قارون نیز میگفت: «انَّما أُوتیتُهُ عَلی عِلْمٍ عِنْدی»؛ این ثروت را به وسیله دانشی که نزد من است، بهدست آوردهام.
🔰در هر صورت باید این اعتمادبهنفس را بشکنیم؛ این اعتماد به غیر را بشکنیم؛ از آنچه در دستان مردم است، مأیوس شویم تا انس به غیر حق منتفی شود.
و این سنگین است! (علی صفایی حائری، اِخبات، ص۸۶-۸۵)
#انتظار
#سنت_ابتلا
#کرونا
https://eitaa.com/joinchat/1379663915Ce68dbc3592
📄اگر همه چیز عالی بود، باز هم برای آمدن امام زمان ضجه میزدیم؟!
🧮 ۳۰۰ کلمه
📆 ۱۵ فروردین ۱۳۹۹
بسم الله
🔰«ما خود را از منتظران حساب کردهایم و جای حرفی باقی نگذاشتهایم؛
درحالیکه حرفها بسیار است و میتوانیم خود را دوباره ارزیابی کنیم.
لااقل تا این قدر که اگر در متن عدالت و رفاه و حتی آزادی و آگاهی و عرفان نشستیم، آیا انتظارمان برآورده شده و دیگر مهدی را نمیخواهیم و انتظار قائم آل محمّد را نداریم؟
اگر ما از مهدی تا این مرحله انتظار داشته باشیم، دیگر انتظاری نخواهیم کشید و توقعی نخواهیم داشت». (علی صفایی حائری، تو میآیی، ص11)
🔰سالهاست که کدخدایان خودخواندهٔ جهان، غایت زندگی انسان و آرمان تمدن بشری را «عدالت» و «رفاه» معرفی کردهاند و با شعار «آزادی»، همه را به بند کشیدهاند و اختیار همه چیز جهان را در دست گرفتهاند.
سالهاست که وعده دادهاند و نتوانستهاند؛
ولی اگر میتوانستند و اگر روزی بتوانند، آیا توقع ما برآورده میشود و دیگر هیچ انتظاری نداریم؟!
واقعاً ما چرا چشمبهراه امام زمان هستیم؟
آیا برای ما مهم است که طرح امام زمان برای این عالَم چیست یا اینکه برای آمدنش برنامه داریم تا طرحهای ما را برای زندگیمان اجرایی کند؟
🔰این روزها که با بلای کرونا، دوباره خیلیها دست دعا و توسلشان بلند شده است، زیاد میشنویم که «یا صاحبالزمان، کی میآیی تا بلاها و مشکلات ما برطرف شود؟!»
نه اینکه این درخواستهای عاجزانه بد باشد، نه،
که ما نمک طعام خود را هم از آنها می خواهیم؛
ولی گاهی با خودم فکر میکنم اگر آمریکایی نبود که ظالمانه ما را تحریم کند و به اقتصاد و معیشتمان فشار بیاورد
و اسرائیلی نبود که فلسطینیان را به خاک و خون بکشد
و داعشی نبود که سوریه و عراق را به یغما ببرد
و آل سعودی نبود که به شیعیان یمن ظلم کند
و اگر ویروس کرونا نمیآمد و همه چیز زندگیهایمان همان بود که میخواستیم،
باز هم صدای گریهها و ضجههایمان به آسمان بلند بود یا نه؟
#میلاد_امام_زمان
#انتظار
#کرونا
https://eitaa.com/joinchat/1379663915Ce68dbc3592
📄دربارۀ پیوند آیات ۵و۶ سورۀ قصص با امام زمان سلام الله علیه
🧮 ۴۰۰ کلمه
📆 ۱۵ فروردین ۱۳۹۹
بسم الله
🔰وَ نُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُواْ فی الْأَرْضِ وَ نَجعَلَهُمْ أَئمَّةً وَ نَجعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ وَ نُمَکنَ لَهُمْ فی الْأَرْض (قصص: ۶-۵)
🔰نخست باید بدانیم که منظور از «ائمه» در این آیه، اهلبیت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله هستند. شخصی به نام «زید بن سَلّام جُعفِیّ» میگوید:
[زمانی] خدمت امام محمد باقر علیهالسلام رسیدم و عرض کردم: خَیثَمَه جُعفِیّ میگوید از شما دربارهٔ [مقصود از] آیهٔ «وَ نَجعَلَهُمْ أَئمَّةً وَ نَجعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ» پرسیده و شما فرمودهاید که [منظور از] «ائمه» و «وارثین» [در این آیه] شما [اهلبیت] هستید. امام علیهالسلام فرمود: خیثمه راست گفته است. (۱)
🔰بر پایهٔ روایات، سروری و حکومت اهلبیت بر زمین در زمان امام مهدی عجل الله فرجه الشریف خواهد بود. از امیرالمؤمنین علیهالسلام دربارهٔ مقصود از ضمیر «هم» در آیهٔ «وَ نَجعَلَهُمْ أَئمَّةً وَ نَجعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ» روایت شده است که فرمود: ایشان آل محمد هستند که خداوند [حکومت] مهدی آنها را برپا میکند. آنگاه او ایشان را عزیز و دشمنشان را خوار میکند. (۲)
این آیه، اولین کلامی است که امام زمان علیهالسلام پس از تولد به زبان رانده است. از حکیمه خاتون (عمه امام عسکری علیهالسلام) دربارهٔ نخستین دقایق پس از ولات امام زمان علیهالسلام چنین روایت شده است:
ابومحمد (امام عسکری) مرا صدا کرد و فرمود: عمه جان، برو و پسرم را نزد من بیاور. هنگامیکه نوزاد را به ایشان دادم، او را روی پای چپش نشاند و دستی بر سرش کشید و فرمود: پسرم، به اذن خدا به سخن درآی. در این هنگام نوزاد به سخن درآمد و پس از استعاذه، چنین خواند: وَ نُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُواْ فی الْأَرْضِ وَ نَجعَلَهُمْ أَئمَّةً وَ نَجعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ وَ نُمَکنَ لَهُمْ فی الْأَرْض. (۳)
🔰اما دربارهٔ ارتباط این آیه با دو آیه قبل سورهٔ قصص که دربارهٔ موسی و قوم بنیاسرائیل و فرعون است، در تفسیر قمّی چنین توضیح داده شده است:
در آیات نخست این سوره، سرگذشت موسی و بنیاسرائیل برای پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله (نَتلُوا علیک) بازگو میشود که چگونه پس از غصب حق حکومت موسی و تحمل ظلمهای فرعون و هامان، موسی و قومش به سروری و حکومت در زمین رسیدند. هدف خدا از این اشاره، آرام کردن قلب پیامبر از خبر ظلم امت به اهلبیتش پس از اوست و وعده به اینکه در آخرالزمان، سروری و حکومت بر زمین از آنِ اهلبیت او خواهد بود. (۴)
پاورقیها:
۱. فرات کوفی، تفسیر فرات الکوفی، ص۳۱۴.
۲. شیخ طوسی، الغیبة للحجة، ص ۱۸۴.
۳. همان، ص۲۶۳.
۴. علی بن ابراهیم قمی، تفسیر قمی، ج۲، ص۱۳۳.
#میلاد_امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
https://eitaa.com/joinchat/1379663915Ce68dbc3592
📄درمان کرونا با طب سنتی؛ از ادعا تا واقعیت
🧮 ۳۵۰ کلمه
📆 ۱۴ فروردین ۱۳۹۹
بسم الله...
🔰همهگیری کرونا چه یک جنگ بیولوژیک باشد چه نباشد، بحرانی است که در همین مدت کوتاه، اعتبار و کارآمدی شماری از علوم و ساختارهای موجود ما را تهدید کرده است؛ ازجمله توان نظام پزشکی را در مقابله با ویروس کرونا و یافتن درمان قطعی این بیماری.
🔰اما بسیاری از موفقیتها در بطن همین تهدیدها به دست آمدهاند، اگر عزمی برای تبدیل تهدیدها به فرصت وجود داشته باشد. چرا راه دور برویم؟ در همین جنگ تحمیلی رزمندگان ما چند بار با دست خالی کارهایی کردند که صاحبان علوم و تکنولوژی روز دنیا با دیدن آن انگشت به دهان ماندند؛ کارهایی که هنوز هم از تحلیل چگونگی آنها در شرایط جنگی و تحریم جمهوری اسلامی عاجزند. فقط یک نمونه از آنها، ساخت پل بعثت بر روی رودخانهٔ وحشی اروند در عملیات والفجر ۸ بود. این موفقیتها وعدهٔ پروردگار است که فرمود: «و الذینَ جاهَدُوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا».
🔰اگر ما وارد میدان جهاد فی سبیل الله شویم و عاجزانه از آن منبع نامتناهی قدرت کمک بخواهیم، با راههایی که او به ما نشان خواهد داد از همهٔ بنبستها خارج میشویم. اکنون و در شرایطی که پزشکی مدرن نهتنها در ایران، که در همهٔ دنیا درزمینهٔ مقابله با ویروس کرونا هیچ حرفی برای گفتن ندارد جز توصیه به مراقبت و پیشگیری، فرصتی است برای آزمودن ادعاهای مدعیان طب سنتی.
🔰به نظر میرسد موضعگیری درست مسئولان وزارت بهداشت و درمان در برابر جریان طب سنتی، اجازه به آنها برای آزمایش ادعایشان روی نمونههای انسانی است؛ روندی که در نظام پزشکی موجود و برای اثبات کارآمدی یک شیوهٔ درمانی و یا یک دارو به کار گرفته میشود. قطعاً گام نخست در این زمینه، آگاهی از فرایند پیشنهادی درمانگران طب سنتی برای درمان کرونا و اطمینان از عقلانی و قابل دفاع بودن آن (البته در چارچوب روش طب سنتی و نه با منطق پزشکی مدرن) است. سپس میتوان تحت یک نظارت کامل به این درمانگران اجازه داد که عهدهدار روند درمان شماری از مبتلایان به کرونا شوند.
🔰کسی چه میداند؟ شاید در بستر تهدید کرونا، راهی به روی طب سنتی باز شد برای اثبات هرچه بیشتر جایگاه آن به عنوان یک طب مکمل.
#کرونا
#پزشکی
#طب_سنتی
#جنگ_بیولوژیک
https://eitaa.com/joinchat/1379663915Ce68dbc3592
📌کجایی بهار جان؟!
🧮 ۲۸۵ کلمه
📆 ۱۳ فروردین ۱۳۹۹
بسم الله...
🔰شما را نمیدانم، ولی برای من هنوز سال تحویل نشده است؛
هنوز بوی بهار را نشنیدهام.
برای من، امروز هم یکی از روزهای فصل زمستان است.
🔰آخر چه بهاری، وقتی هنوز یکبار هم نتوانستهایم به باغ و بوستان برویم و گل و سبزهای ببینیم؟
حتی امروز که نام تقویمیاش روز طبیعت است، به جای آنکه در دامان طبیعت باشیم، در گوشهٔ خانههایمان اسیریم.
🔰بعضیهایمان که سرخوشتریم، تلاش میکنیم خودمان را سرگرم کنیم تا این غم کمتر آزارمان دهد؛
در کنار باغچه کوچک حیاط خانهمان فرشی پهن کردهایم و یا گلدانهای آپارتمان دلگیرمان را روی یک فرش جمع کردهایم و مثلاً داریم صفا میکنیم.
انگار میخواهیم به خودمان بقبولانیم که «بهار همین است دیگر، مگر چه چیز دیگری هست که ما الآن نداریم؟!»
🔰ولی خودمان هم خوب میدانیم که این بهار نیست و جان ما هنوز بهاری نشده؛
خودمان هم خوب میدانیم که تا بهار حقیقی را درک نکنیم و در آغوش نگیریم، روزهای ما طراوت و شادابی ندارند.
🔰این روزها ما همچون درختانی هستیم که هنوز نسیم بهاری به تنشان نخورده است تا جانشان تازه شود و شکوفه بزنند و باری بیاورند.
این روزها ما فرق چندانی با مردهها نداریم؛ فقط ادای زندهها را درمیآوریم.
🔰زمستانی بودن زندگی ما برای همین چند روز نیست، برای زمستان گذشته هم نیست،
که اگر خوب نگاه کنیم، فصل قبل و فصلهای قبل زندگی ما هم زمستان بودهاند؛
انگار ما به این زندگی زمستانی عادت کردهایم.
🔰ولی نه،
هنوز چیزی در درون ما هست که بهار را میخواهد.
هنوز امیدواریم بهار حقیقی عالَم از راه برسد و جانهای ما را زنده کند و روزهایمان را با طراوت و سرزنده کند.
سلام بر توای بهار جانها و مایهٔ طراوت و سرزندگی روزها:
السلامُ علی رَبیعِ الأنامِ و نَضرَةِ الأیام.
#بهار
#روز_طبیعت
#انتظار
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
https://eitaa.com/joinchat/1379663915Ce68dbc3592
📄 روز جمهوری اسلامی؛ عید اسلامی - ملی
📆 ۱۲ فروردین ۱۳۹۹
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰روز دوازدهم فروردين، سالروز رسميت يافتن حكومت مستضعفين بر مستكبرين در ايران است؛ سالروز تحقق وعده حق تعالى است. و منت خداى را كه ملت مستضعف ايران بر مستكبرين جهان- چه شرقى چه غربى- چيره و پيروز شد.
🔰دوازده فروردين، روز غلبه جنود الله بر جنود شيطان و روز فتح و نصر خدا و بندگان مؤمن به اوست. ملت ايران اين روز را عيدى اسلامى- ملى تلقى میکند. و آن روز فتح مطلق و نصر به تمام معناست كه همه مستضعفين جهان را اين نور سنت الهى و سايه پرچم نَصرٌ من الله فرا گيرد.
(صحیفه امام، ج۱۲، ص۲۱۹)
#روز_جمهوری_اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/1379663915Ce68dbc3592
📌چگونه فرزند خود را از خطر تلویزیون نجات دهیم؟!3️⃣
🧮 ۲۱۰ کلمه
📆 ۱۰ فروردین ۱۳۹۹
بسم الله الرحمن الرحیم
✅شما نمیتوانید پای تلویزیون را به کلی از خانهٔ خود قطع کنید. حتی اگر بتوانید این کار را هم بکنید، به نظرم راهکار چندان مناسبی را برای جلوگیری از آسیب تربیتی فرزندتان انتخاب نکردهاید. بالأخره روزی میرسد که او از گلخانهای که برایش درست کردهاید به فضای واقعی جامعه پا میگذارد و احتمالاً آن وقت است که با وزیدن یک باد مخالف، برگهایش خواهد ریخت.
✅پس بیایید از شرایط موجود برای تربیت فرزندتان فرصت بسازید. هنگامیکه با او در حال تماشای یک فیلم، سریال یا کارتون هستید، در موقعیتهای مناسب و به بهانهٔ تصاویر و دیالوگهای این برنامهها، زمینهای برای فکر کردن فرزندتان ایجاد کنید. مثلاً میتوانید یک پرسش جذاب و چالشی طراحی کنید، یا وانمود کنید که دربارهٔ فلان مسئلهای که دارید در این برنامهٔ تلویزیونی میبینید تردید دارید. طوری این کار را بکنید که این تردید برای فرزندتان هم ایجاد شود و با هم مشغول فکر و حتی مطالعه برای یافتن پاسخ درست شوید.
✅خلاصه آنکه تلویزیون هرچند یک ابزار است، خنثی نیست. اساساً تکنولوژیهای برآمده از هر تمدنی، کارکرد خاص خودشان را دارند و افراد را به سوی اهداف همان تمدن میکشانند. ما باید همهٔ تلاشمان را بکنیم که تا حد ممکن کمتر اسیر طرح و برنامهٔ اربابان رسانهها شویم و تربیت فرزندانمان را خود به دست بگیریم.
#تربیت
#تلویزیون
https://eitaa.com/joinchat/1379663915Ce68dbc3592
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥هیچ منتی نیست،
نیاز به هیچ تشکر و تشویقی هم نیست؛
وظیفه شرعی مان است.
این ظرفیت فقه و گزاره "واجب کفایی" است؛
وقتی حتی فرزندان میت مبتلا به #کرونا جرأت تجهیز جنازه پدر ثروتمندشان را ندارند،
این دو طلبه به واجب خودشان عمل میکنند.
https://eitaa.com/joinchat/1379663915Ce68dbc3592
بسم الله الرحمن الرحیم
♦️"من در صحبتهای اخیر، چند بار تکرار کردم که کشور بایستی قوی بشود.
♦️قوی شدن کشور جزو هدفهای ماست.
این هم از خطوط اصلی نسخه بعثت است؛ این هم از بعثت گرفته شده؛ این هم از قرآن گرفته شده.
♦️قرآن میفرماید که "و أعدوا لهم ما استطعتم من قوة"؛ هرچه میتوانید قدرت را زیاد کنید.
♦️حالا این قوت در وهله اول، در نگاه اول، ممکن است قوت نظامی به نظر برسد؛ لکن ظاهراً خیلی وسیعتر از دامنه قوت نظامی است.
♦️ابعاد قوت، ابعاد وسیعی است: ابعاد اقتصادی دارد، قوت اقتصادی، قوت علمی، قوت فرهنگی، قوت سیاسی -که زمینهساز قوت سیاسی، استقلال سیاسی است-، #قوت_تبلیغی.
♦️با گذشت زمان، عرصههای دیگری برای تقویت کشور و ملت به وجود میآید...
♦️امروز #قوت_در_فضای_مجازی، حیاتی است...
فضای مجازی امروز حاکم بر زندگی انسانهاست در همه دنیا و یک عدهای همه کارهایشان را از طریق فضای مجازی پیش میبرند؛
قوت در این (فضا) حیاتی است".
(۱۳۹۹/۰۱/۰۳)
#کلام_رهبر
#فضای_مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1379663915Ce68dbc3592