هدایت شده از حسین زمانی میقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یووال نوح حراری، تاریخدان و آینده پژوه موثر در دهه اخیر:
انسانها حالا حیواناتی قابل هک هستند و معمولاً وقتی میتوان چیزی را هک کرد، میتوان آنرا ساخت.
این که انسانها روح و اراده آزاد دارند تمام شد.
یکصد سال دیگر انسانها متوجه خواهند شد که «پاندمی کرونا» نقطه آغازی شد بر نوع جدیدی از نظارت بر بشریت، نظارتی از زیر پوست
هک انسان و علوم بیولوژیک به انسان تواناییهایی مانند خدا میدهد
ما در حال اغاز عصر حیات غیر ارگانیک هستیم
حال یمن خوب نیست؛
نه حال زمینش، نه حال آسمانش.
از آسمانش بمب بر سر مردم میبارد و روی زمینش غم روی غم میروید؛ غم خانههایی که بر سر مادران بیپناه و فرزندانشان خراب میشود و عزیزانی که زیر این آوارها غریبانه دفن میشوند.
هر روز که نه، هر ساعت و هر لحظه حس عاشقانه یک مرد غیرتمند یمنی به همسرش، یا یک رویای زیبای مادرانه دود میشود و میرود هوا.
حال مردم یمن خوب نیست،
ولی هنوز دلشان قرص است به وعده الهی و میدانند که مقاومت تنها راه نصرت الهی است.
این مادران و کودکان یمنی، مجاهدان آخرالزمانی لشکر رسولالله هستند؛
آنها را تنها نگذاریم: با یک دعای خیر، یا لعن بر دشمنانشان، یا حتی یک مطلب کوتاه در حمایت از آنها تا یادمان نرود که در یک جبههایم.
#یمن
#Yemen
#مرگ_بر_آل_سعود
#مرگ_بر_آمریکا
#مرگ_بر_اسرائیل
#حقوق_بشر
#مقاومت
#جبهه_مقاومت
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔 @rajaaei_ir
هدایت شده از دبیرخانه هماندیشی ها
#نشست_سوم
💡ایدهگفتارهای فقه حکومتی و علوم انسانی اسلامی
🔰فقه الأهمّیّات به مثابهی رخنهای در فقه حکمرانی امامیه
(مطالعه موردی ربا و حیل ربا در جمهوری اسلامی ایران)
🔸ارائه دهنده: حجتالاسلام محمد عشائری منفرد
🔹دوشنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۳ تا ۱۵
🔹 بلوار غدیر، کوچه ۱۰، ساختمان مفید، طبقه ۵، مرکز علوم نوین اسلامی (معنا)
📋برای دریافت فایل مقاله و شرکت در جلسه، با دبیرخانه هم اندیشیها (۰۹۱۰۰۹۳۱۰۸۱) تماس حاصل نمایید.
آیدی اینستاگرام
🆔https://instagram.com/maana_hamandishi?utm_medium=copy_link
لینک کانال ایتا:
🆔https://eitaa.com/maana_hamandishi
#دبیرخانه_هم_اندیشی_ها
#فقه_حکومتی
#الگوی_اسلامی_ایرانی_پیشرفت
#علم_دینی
#مرکز_علوم_نوین_اسلامی
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
💥 برای نخواندنهایتان برنامهریزی کنید!
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
◀️ ما گاهی فکر میکنیم که چه باید بخوانیم، ولی فکر نمیکنیم که چه نباید بخوانیم!
روی این هم فکر کنید که چه نباید بخوانیم. گاهی به ذهن خودم میآمد که روی بعضی قفسههای که اشتغالات غیرضروری ایجاد میکند و از مطالعات اصلی باز میدارد، یک پرده بکشم؛ چون هوس بیخودی در آدم ایجاد میکند.
◀️ برای نخواندنهایتان هم باید برنامهریزی کنید. آنقدر کتاب چاپ میشود که شما پشت جلدش را هم نمیتوانید ببینید! اگر بخواهید ببینید روزتان تباه میشود! آنقدر مجله چاپ میشود که شما پشت جلدهایش را هم اگر بخواهید ببینید روزتان شب میشود. آنقدر روزنامه هست که شما سرتیترهایش را اگر بخواهید بخوانید صبحتان شب میشود. [آنقدر خبر و پیام تولید میشود که اگر همه را رصد و دنبال کنید، از زندگیتان و از کارهای اصلیتان باز میمانید.]
پس باید برای نخواندنهایتان هم فکری کنید.
◀️ با یک تدبیر و برنامهریزی فکر کنید که چه لازم دارید که بخوانید. هر مطالعهای برای ما هوس ایجاد نکند.
برای مثال، اگر انسان به یک فروشگاه زنجیرهای یا یک فروشگاه بزرگ میرود، اینطور نباشد که این فروشگاه هوسانگیزی بکند و مصرف شما را بالا ببرد. اصلاً این فروشگاهها را که درست میکنند خودش عامل توسعه مصرف است. آدم داخلش که میرود تحریک به مصرف بالا میشود؛ یکی از بسترهایی که مبدأ بالا رفتن مصرف خانوار هست، همین فروشگاههای زنجیرهای است؛ انسان یک جنس میخواهد بخرد، میبیند یک سبد بزرگ جنس برداشته و به خانه آورده. یک جنس نیاز داشته، به آنجا رفته و اجناس متنوع را دیده و تحریک شده.
علم هم همینطوری است. مواظب باشید که بیخودی تحریک نشوید.
◀️ موضوع را بررسی کنید و بعد مطالعه کنید. مشاوره بگیرید که باید چه بخوانیم و چه چیز را نباید بخوانیم. آنچه طبق بررسی و مشاوره، نباید بخوانید، نخوانید آنچه باید بخوانید بخوانید. اینطور نباشد که امروز وقتی یک سؤال روانشناسی از ما کردند، برویم چهار تا کتاب روانشناسی بخوانیم! معنی ندارد! چون فردا هم یک کسی، از جامعهشناسی از ما میپرسد! پسفردا از فیزیک میپرسد!
مواظب باشید که در این موضوع که چه باید بخوانیم و چه نباید بخوانیم، فکر کنید. هم فکر کنید و هم مشاوره بگیرید.»
☑️ @mirbaqeri_ir
#شهیندخت_مولاوردی در جلسه رسمی #ازدواج_موقت را عین تن فروشی دانسته و گفته نباید به زنان تن فروش انگ بزنیم و فقط باید آنها را عقیم کنیم تا باردار نشوند.
وقتی یک بانوی کارشناس مطالعات زنان روی آنتن زنده این را افشا میکند،مولاوردی با تهدید او به دادگاهی کردنش برنامه زنده را ترک کرد.
به حکم وظیفه شرعی و انقلابی مان، همه با هم از خانم دکتر #فاطمه_شجاعی (کارشناس مطالعات زنان) که پس از افشاگری خیانتهای شهیندخت مولاوردی درزمینه جاسوسی و تلاش برای اجرای برنامههای غیر شرعی در حوزه زنان، از سوی او تهدید به شکایت شد حمایت میکنیم:
#درود_بر_شجاعت_فاطمه_شجاعی
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔 @rajaaei_ir
انا لله و انا الیه راجعون
اذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمة لایسدها شیء
رحلت روح مطهر آیت الله صافی گلپایگانی، این فقیه برجسته و مجاهد را که سوابق درخشانی در خدمت به انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی داشت، خدمت امام عصر، رهبر انقلاب، مقلدان ایشان و عموم طلاب حوزه علمیه و متدینان تسلیت عرض میکنیم.
بقیة الله آجرک الله.
لبیکَ داعیَ الله...
صدایت را شنیدم، آن روز که در کربلا استغاثه میکردی؛ هرچند در ظاهر در این عالم نبودم.
نمیدانم چه شد که در عهد الست جزء سابقون نبودم تا در کارزار سال ۶۱ هجری قمری باشم و خون ناقابلم را هزار بار نثارت کنم، و کاش بودم.
اما با اینکه بدنم توفیق همراهی با شما را نیافت، و با اینکه زبانم اجازه پاسخ به ندای "هل من ناصر" شما را نداشت، قلبم با شما بود و از همان زمان و در طول این ۱۴۰۰ سال همواره لبیکگوی شما بوده و هست.
این را از آنجا میفهمم که هر بار وقتی این زیارت مخصوصه را میخوانم، به اینجا که میرسم انگار قلبم دارد از سینه بیرون میزند؛ به شور میآیم و تنم گُر میگیرد و لبانم میلرزد و صدایم آرام میشود و چشمانم خیس.
شما عین طهارت و مظهر طهارت و مایه طهارتید.
بیهوده نیست که به بهانههای مختلف و در فرصتهای گوناگون ما را به عرض ارادت به محضرتان دستور دادهاند تا سرزمین وجودمان به واسطه شما پاک شود.
حالا هم در غره ماه رجب آمدهایم تا با شما پاک شویم و با طهارت وارد میهمانی سه ماهه خدا شویم، و مگر نه این است که شما تنها باب توحید و راه رسیدن به پروردگارید؟
آقای من، خوب میدانم که باید پاک شوم و به شما که ریسمان الهی هستید چنگ بزنم تا بتوانم توفیق فدا کردن وجود ناچیزم را در راه شما داشته باشم؛ تا بتوانم همه چیزم را برای تحقق امر شما به اقامه قسط و عدل به کار گیرم.
پ.ن: این زیارت زیبا و پرمضمون در شش زمان وارد شده است: شب و روز اول رجب، شب و روز نیمه رجب، شب و روز نیمه شعبان. انشاءالله توفیقش را داشته باشیم.
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔 @rajaaei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرحوم آیت الله حائری شیرازی:
در دورهای فقهای ما چون موضوع شناس نبودند، بانکدارها توانستند سرشان را کلاه بگذارند و ربا را با پوشش عقود اسلامی جا انداختند.
علمایی که هنوز هم معتقدند بانکها مشکلی ندارند و عقود آنها اسلامی است، بهتر است یک سال بیایند بانکداری کنند و بعد بروند سراغ فتوا دادن.
چند نفرتان تا بهحال این حرف یا مشابه آن را شنیده بودید؟ اصلاً میدانید #موضوع_شناسی چیست و چه نقشی مهمی در استنباط و صدور فتوا دارد؟!
پ.ن: آیتالله در سال آخر حیات مبارکشان قرار بود درس خارج فقه الاقتصاد را شروع کنند، ولی اجل مهلت نداد، و کاش این درسها برگزار میشد و ایشان شاگردانی در این زمینه تربیت میکردند.
#بانک #بانکداری #ربا #ربا_جنگ_با_خدا #بانکداری_ربوی
#عقود_اسلامی #مضاربه #فقه_حکومتی #فقه_الحکومه #موضوع_شناسی #فقه_الاقتصاد #فقه_اقتصادی #اقتصاد_اسلامی #حائری_شیرازی
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔 @rajaaei_ir
هدایت شده از حسین زمانی میقان
چرا تعداد زیادی از نفرات برتر کنکور اقتصاد باید یک دانشگاه غیرانتفاعی را برای تحصیل انتخاب کنند؟ چرا یک بانک خصوصی حامی مالی آن دانشگاه غیرانتفاعی است؟ عایدی آن دانشگاه برای بانک چیست؟ کدام گربهای برای رضای خدا موش میگیرد؟
#بچههای_شیکاگو
#بحران_نیلی
@hzamanim
بخشی از وصیتنامه یک ایرانی مقیم آمریکا که روی سنگ قبرش نوشتهاند:
هرچه بیشتر در آمریکا ماندم (۵۰سال)، بیشتر به عظمت فرهنگ ایرانی اسلامی پی بردم.
هدیه استقلال و آزادی که امام خمینی برای ایران به ارمغان آوردهاند، آنقدر عظیم است که باید تا حد جاننثاری از آن حفاظت کرد؛ چون فقط در سایه این هدیه است که ایران میتواند فرهنگ خود را حفظ کرده و به بالاترین قله پیشرفت برسد.
#مهاجرت #مقیم_آمریکا #آمریکا #ایران #انقلاب_اسلامی #جمهوری_اسلامی #امام_خمینی #استقلال #آزادی #پیشرفت #دهه_فجر #فرهنگ #فرهنگ_ایرانی_اسلامی
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔 @rajaaei_ir
تربیت و حکمرانی
ماجرای کرونا؛ نمونه ای دیگر برای چالش موضوع شناسی در فقه حکومتی
در این ویدئو، پروفسور سجادی ماجرای یک کشف پزشکی را روایت میکند که اگر درست باشد، بسیار قابل تأمل است:
در همان ماههای نخست شیوع کرونا، او و همکارانش ثابت می کنند که با افزایش ویتامین دی در افراد، میزان ابتلا به کرونا و نیز آمار فوتی بسیار کاهش مییابد.
آن ها نتیجه این پژوهش را در قالب یک مقاله برای نشریات معتبر پزشکی می فرستند، ولی هیچ نشریه ای آن را منتشر نمی کند. دست آخر سردبیر یکی از این نشریات می گوید: پژوهش شما کاملاً علمی و نتایج آن درست است، ولی کمپانی های داروسازی اجازه نمی دهند این مقاله منتشر شود؛ چون می خواهند داروهای تولیدی خودشان را بفروشند.
پروفسور سجادی مقاله را برای یک نشریۀ پزشکی معتبر در عراق می فرستد و پس از انتشار مقاله در این نشریه، نتایج پژوهش خود را به تقریباً همۀ مقامات وزارت بهداشت و درمان ایران اعلام می کند؛ ولی هیچ کس به آن توجه نمی کند و حتی ایشان و آن نشریه عراقی را متهم به بی اعتباری می کنند.
با این همه، وزیر بهداشت و درمان عراق این مقاله را جدی می گیرد و با شروع استفاده از ویتامین دی در پروتکل های درمانی، میزان مرگ و میر در عراق به شکل چشمگیری کاهش می یابد.
اما ربط این مطلب به فقه حکومتی:
مراجعه به متخصصان در ادارۀ جامعه، عقلایی و کاملاً پذیرفتنی است؛ اما پرسش این است که این مراجعه باید در چه سطحی و چگونه باشد و متخصصان مورد مراجعه چه ویژگی هایی باید داشته باشند؟
اگر بپذیریم لازمۀ اسلامی بودن حکومت در جمهوری اسلامی این است که تصمیمات و عملکردهای مسئولان بخش های مختلف باید پشتوانۀ شرعی داشته باشد، و اگر بپذیریم که تنها روش مقبول برای ساماندهی افعال مکلفان عرصه حکمرانی «فقه» است، سخت است بپذیریم که این فقه حکومتی، شناخت موضوعات پیچیدۀ حکومتی و حکمرانی را دربست به نظام کارشناسی واگذار کند و خودش را تنها عهده دار امضای دیدگاه های کارشناسی آن ها بداند؛ مخصوصاً با توجه به آنچه پروفسور سجادی در بخش آخر این ویدئو دربارۀ وجود جدی تعارض منافع در سطوح بالای پژوهش های پزشکی می گوید.
به نظر می رسد کلاهی که کارشناسان اقتصادی و بانکدارها درزمینۀ تبیین کارشناسی بانک بر سر فقه و فقها گذاشتند و بلایی که درنتیجۀ آن بر سر نظام اسلامی آمد، پیامد چنین نگاهی به موضوع شناسی در فقه بود.
برای خروج از این وضعیت، فقها باید تا حدی کارشناس موضوع شناسی باشند و در این عرصه ورود کنند.
#کرونا
#واکسن_کرونا
#ویتامین_دی
#وزارت_بهداشت
#فقه_حکومتی
#فقه_پزشکی
#موضوع_شناسی
#صنعت_پزشکی
#تجارت_دارو
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔 @rajaaei_ir
در راهپیمایی خودرویی و موتوری امروز، چندبار مشابه این قاب را دیدم؛
موتورسیکلتهایی با چهار سرنشین که از ظاهرشان قشنگ پیدا بود از مستضعفان و پابرهنگان هستند؛
از همانها که به فرمودهی بنیانگذار کبیر این انقلاب، صاحبان و ولینعمتان اصلی انقلابند.
مردمی که سوار این موتورها بودند، محروم و مستضعف بودند، و شاید در دلشان گلایههایی هم داشتند؛ ولی خود را طلبکار انقلاب و رهبر نمیدانستند و زمانشناس بودند و آرمانها و منافع انقلابشان را بر آرزوها و منافع شخصیشان ترجیح میدادند.
با دیدن این صحنهها همزمان چند حس مختلف داشتم:
هم به این غیرت ملی افتخار میکردم،
هم از طرف حاکمیت از این مردم صبور شرمنده شدم،
هم از بانیان وضع موجود متنفر و عصبانی بودم.
مدام با خودم میگفتم: چرا اعضای یک خانوادهی ایرانی که مرد خانواده سالهاست کار کرده و بچههایش بزرگ شدهاند، نباید یک خودروی ساده داشته باشند و ناچار شوند به زحمت سوار یک موتور شوند و در راهپیمایی شرکت کنند؟
اگر خودروسازها درست عمل کرده بودند و مسئولان مربوط به این صنعت وظایف خودشان را به درستی انجام داده بودند، کار به اینجا نمیرسید.
به قول شاعر:
حق مردم به خدا زندگی قسطی نیست
حق مردم نه چنین صنعت خودروسازی است
#راهپیمایی۲۲بهمن
#صنعت_خودروسازی
#مافیای_خودرو
#اقتصاد_اسلامی
#عدالت_اجتماعی
#انقلاب_اسلامی
#مستضعفان
#بانیان_وضع_موجود
#مرگ_بر_مفسد_اقتصادی
#فساد_اقتصادی
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔 @rajaaei_ir