قدرت خرید یک دلار در ایران معادل قدرت خرید چند تومان است؟
برای محاسبه قدرت خرید دلار، سبدی از کالاهای پرمصرف یا پایهای تر را انتخاب میکنند. قدرت خریدهای اینها را در آمریکا و ایران مقایسه میکنند و پس از محاسبه میانگین موزون (بر اساس وزن در مصرف کل) به یک عدد میرسند. این اعداد را برخی مراکز بینالمللی محاسبه کردهاند. به عنوان مثال، اگر از سایت https://ppp-calculator.com برای محاسبه استفاده کنیم، به عدد ۷۰۹۶۸ ریال در ازای هر دلار میرسیم. صندوق بینالمللی پول، این عدد را ۱۴۷ هزار ریال بیان کردهاند.
شاید این عدد در ذهن ما خندهدار به نظر برسد. اما بگذارید کمی واقعی تر و با مراجعه به آمار خرده فروشی در ایران و آمریکا، این عدد را برای برخی از کالاهای پراهمیت در زندگی مردم محاسبه کنیم.
🔹هر لیتر بنزین در آمریکا حدودا ۸۱ سنت است. یعنی با یک دلار در آمریکا میتوان ۱.۲ لیتر بنزین خرید. قیمت ۱.۲ لیتر بنزین در ایران، ۳۶۰۰ تومان است. یعنی اگر کالای واسطه محاسبه، بنزین باشد، هر دلار آمریکا، معادل ۳۶۰۰ تومان قدرت خرید دارد.
🔹هر کیلو نان به طور متوسط در آمریکا ۴ دلار است. یعنی با ۱ دلار در آمریکا میتوان ۲۵۰ گرم نان خرید. قیمت ۲۵۰ گرم نان در ایران بین ۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان است. یعنی حداکثر ۲۵۰۰ تومان.
🔹متوسط قیمت برنج در آمریکا، ۴.۵ دلار در هر کیلو است. یعنی با ۱ دلار آمریکا میتوان تقریبا ۲۲۲ گرم برنج خریداری کرد. این مقدار برنج را در ایران میتوان با حدود ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان خریداری کرد. البته در مورد برنج ایرانی این عدد میتواند تا ۳۰ هزارتومان هم برسد.
🔹قیمت یک ورق ۱۰ عددی قرص استامینوفن در آمریکا حداقل ۱ دلار است. قیمت این ورق قرص در ایران بدون بیمه حداکثر ۱۰ هزار تومان است. یعنی اگر یک داروی پرمصرف مثل استامینوفن را در نظر بگیریم، قدرت خرید دلار، ۱۰۰۰۰ تومان خواهد بود.
🔹قیمت هر گیگابایت اینترنت همراه در آمریکا، ۶ دلار است. یعنی با یک دلار در آمریکا میتوان حداکثر ۲۰۰ مگابایت اینترنت همراه خریداری کرد. قیمت این مقدار اینترنت در ایران با توجه به بستههای موجود، حداکثر ۲۰۰۰ تومان است. لذا اگر اینترنت را کالای واسطه در محاسبه قدرت خرید قرار دهیم، قدرت خرید هر دلار در ایران معادل ۲۰۰۰ تومان است.
🔹قیمت هر کیلو گوشت گاو در آمریکا به طور متوسط ۱۶ دلار است. یعنی با یک دلار در آمریکا میتوان حدود ۶۲ گرم گوشت گاو خرید. همین مقدار گوشت گاو در ایران را میتوان با قیمت حدود ۲۱۷۰۰ تومان میتوان خرید. یعنی اگر گوشت گاو را معیار قرار دهیم، قدرت
خرید دلار در ایران ۲۱۷۰۰ تومان است.
🔹اجاره یک آپارتمان ۴۵ تا ۹۰ متری در آمریکا به طور متوسط در هر ماه ۱۵۵۹ دلار است. یعنی در هر روز تقریبا ۵۲ دلار. یعنی تقریبا هر متر در هر روز حدود ۱ دلار. اجاره هر متر آپارتمان با همین ابعاد در ایران، در هر روز حدودا ۴۷۶۰ تومان است. لذا اگر معیار را اجاره بهای مسکن قرار دهیم، قدرت خرید دلار در ایران ۴۷۶۰ تومان است.
🔹حال این عدد را میتوان در مورد کالاهای دیگر هم بررسی کرد. طبعا در مورد کالاهای وارداتی یا کالاهایی که با نرخ دلاری قیمتگذاری میشوند بالاتر است.
زمانی که از قدرت خرید دلار در یک کشور صحبت میکنیم، باید شاخصی جمعی از کالاها را ارائه کنیم. محاسبه این عدد پیچیده است.
در اینجاست که از مراکز آماری انتظار میرود، محاسباتی شفاف و دقیق را ارائه کنند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
📌چرا آشنایی با #دانش_حکمرانی و آگاهی از شواهد میدانی این عرصه برای #طلاب حوزههای علمیه ضروری است؟!
🔹 فقیه و مجتهد کارش استنباط و استخراج احکام است، اما اطلاع و احاطه او به موضوعات و به اصطلاح طرز جهانبینیاش در فتواهایش زیاد تأثیر دارد. فقیه باید احاطه کامل به موضوعاتی که برای آن موضوعات فتوا صادر میکند داشته باشد.
🔹 اگر فقیهی را فرض کنیم که همیشه در گوشه خانه و یا مدرسه بوده و او را با فقیهی مقایسه کنیم که وارد جریانات زندگی است، این هر دو نفر به ادلّه شرعیه و مدارک احکام مراجعه میکنند، اما هرکدام یک جور و یک نحو به خصوص استنباط میکنند.
🔹 اگر کسی فتواهای فقها را با یکدیگر مقایسه کند و ضمناً به احوال شخصیه و طرز تفکر آنها در مسائل زندگی توجه کند میبیند که چگونه سوابق ذهنی یک فقیه و اطلاعات خارجی او از دنیای خارج در فتواهایش تأثیر داشته به طوری که فتوای عرب بوی عرب میدهد و فتوای عجم بوی عجم، فتوای دهاتی بوی دهاتی میدهد و فتوای شهری بوی شهری.
(استاد شهید مرتضی مطهری، ده گفتار، ص ۱۲۲)
https://eitaa.com/rajaaei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 شعلهور شدن هواپیمای آتشنشان در کدام آتش؟
این هواپیما برای کمک به خاموشی آتش در شهر #لسآنجلس_آمریکا آمده بود؛ اما قبل از اینکه خلبان بتواند مواد خاموشکننده را روی بخشی از آتش بریزد، هواپیما واژگون شد و سوخت.
چرا؟!
راستی چرا کار از دستشان در رفته است؟! چرا نمیتوانند جلوی این افتضاح را بگیرند؟!
اینکه #آمریکا در دوران #افول خودش است و اینها نشانههای #فروپاشی از درون این ساختار موریانهزده است، درست؛ این هم که پولها و امکاناتشان را در #اوکراین و #غزه خرج کردهاند و دستشان خالی است، درست؛
اما آن خدایی که ما در طول #تاریخ_مقاومت حق علیه باطل شناختهایم میتواند فرعونها و نمرودها را در اوج قدرت و شکوه ظاهریشان هم به ذلت بکشاند؛ فقط کافی است وقتش برسد و مهلت تاریخی آن قوم تمام شود.
باشد که عبرت گیرند.
#الهیات_مقاومت
https://eitaa.com/rajaaei_ir
12.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️چرا در رسانههای مقاومت میترسید از #خیانت_ایران در حق جنبشهای #مقاومت صحبت کنید؟!
😲چه صراحت لهجه و شجاعتی!!
البته منظورم مطرحکننده #شبهه نیست؛ پاسخدهنده است!😉
🔰ببینید این تحلیلگر سیاسی عرب زبان چقدر زیبا رزمنده #جهاد_تبیین شده است.
https://eitaa.com/rajaaei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌شهرام همایون اپوزوسیون: وقتی پلیس آمریکا دستور تخلیه شهر را داد یاد آوارگی مردم غزه، لبنان و سوریه افتادم!
بله، از قدیم گفتهاند: زمین گرد است.
8.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا رهبر انقلاب در دیدار اخیر به موضوع #حجاب اشاره کردند؟
https://eitaa.com/Politicalhistory
📌مقایسه علمی دو دولت جمهوری اسلامی ایران بر اساس شاخصهای بانک جهانی (حکمرانی خوب)
🔰در شماره دوم سال یازدهم (بهار ۱۳۹۸) فصلنامه علمی-پژوهشی «نگرشهای نو در جغرافیای انسانی»، مقالهای با عنوان «واکاوی رئالیستی مدل اعتدالگرا؛ نگاه نوین حکمرانی خوب در جغرافیای سیاسی ایران» منتشر شده که در چکیده آن آمده است:
در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و دوازدهم، شعار #حکمرانی_خوب در قالب #دولت_اعتدالگرا با پیروزی در انتخابات بر مسند ادارۀ کشور نشست...[فرضیه:] به نظر میرسد ویژگیهای مدل اعتدالگرا که عبارتاند از اعتقاد و التزام به اسلام رحمانی، قانون اساسی، هویت ایرانی ـ اسلامی، توجه به مصالح و منافع ملی، تخصصگرایی، شایستهسالاری، خردورزی، توسعه پایدار با تفکر و خط مشی اعتدالی و فراجناحی با مدل حکمرانی خوب سازگاری نسبتاً بالایی دارد. نتایج این مقاله نیز نشان میدهد که دولت تدبیر و امید با در نظر داشتن متغیر مهم نظام بینالملل و پذیرش اصول مشترک و اساسی واقعگرایی که همانا مفروضه دولتمحوری، مفروضه عقلانیت و مفروضه قدرت است، ابتدا سعی در ایجاد توازن قوا در عرصه بینالمللی به نفع ایران داشت و این مهم را همزمان از طریق تقویت شاخصهای اقتصادی و اجتماعی حکمرانی خوب در داخل و مذاکره با قدرتهای جهانی در عرصه خارجی به پیش برد.
🔰همین فصلنامه دو سال بعد (تابستان ۱۴۰۰) مقالهای با موضوع "بررسی و تحلیل سیاستهای اقتصادی دولت احمدینژاد در قالب حکمرانی خوب" منتشر کرده است که در چکیده آن میخوانیم: در موارد بررسیشده شامل مسکن مهر، هدفمندی یارانه، تورم و نقدینگی، کارآفرینی و ایجاد اشتغال است که داده های موجود نشان میدهد که با تعریف حکمرانی خوب انطباق ندارد.
نتایج حاصل از برسی و تحلیل نشان میدهد:
۱.در بخش مسکن و مخصوصاً با تصویب قانون مسکن مهر در سال۱۳۸۶، طی سه سال میانگین قیمت مسکن در تهران از مترمربعی ۶۴۸هزار تومان به ۲ میلیون و ۷۶۱هزار تومان افزایش پیدا کرد.
۲.میزان درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها نشان دهنده کسری ۳۲هزار میلیارد تومانی درآمد است.
۳.در بخش کارآفرینی و ایجاد اشتغال بین سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۱، معادل تفاوت جمعیت شاغلان در این سالها است و به عبارتی برای ۹هزار نفر ایجاد اشتغال شد که رقم خوبی نیست.
۴.در موضوع تورم به دلیل عدم توانایی قوه مجریه در حفظ تعادل عرضه و تقاضا در بازار، تورم فزاینده ای شکل گرفت. رابطه عرضه و تقاضا بیش از پیش به هم خورد.
⁉️راستی، اگر با این دو مقاله و با همین اطلاعات به میان مردم برویم و از آنها بپرسیم: "حکمرانی خوب بد است یا خوب؟"، به نظرتان پاسخشان چیست؟
https://eitaa.com/rajaaei_ir
تمدید مهلت ثبت نام و افزایش سقف سنی شرکت کنندگان در آزمون رشته های حکمرانی
https://governanceschool.ir/fa/news/1475
در جریان #آتشسوزی_کالیفرنیا، پس از ناکارآمدی #آتشنشانهای_دولتی و ناامیدی عمومی از آنها، مردم برای خاموش کردن آتش خانههایشان، ناچار به استخدام آتشنشان خصوصی شدهاند. انگار در #حکمرانی_نئولیبرال، دولت و نهادهای دولتی نقش چندانی در عرصه عمومی ندارند؛ البته به جز گرفتن مالیات.
https://eitaa.com/rajaaei_ir