📜 #متن
#پاسخ_به_شبهات
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
🚦شبهه: ماجرای پر کردن چاه های آب در منطقه بدر توسط حمزه عموی پیامبر، پیش از وقوع جنگ بدر آیا حقیقت دارد؟ و آیا این احتمال وجود دارد که ممکن است بستن آب در کربلا به روی امام حسین علیه السلام و عزیزانش به انتقام این قضیه باشد؟
📍نمی تواند چنین چیزی صحت داشته باشد اگر چه در منابع تاریخی آمده است. تصور من این است که یک چنین مطلبی را طرفداران بنی امیه برای تخریب چهره مقدس رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم جعل کرده اند و در منابع تاریخی آورده اند. چرا که چنین مسئله ای به سیره رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) نمی خورد.
📍 آن حضرت وقتی افرادی را به جایی اعزام می کردند، مانع می شدند که آب را به روی مردم ببندند یا آب ها را آلوده کنند و باعث ایجاد مشکل حتی برای کسانی که به جنگ اسلام آمده بودند از این طریق بشوند.
📍امیرمومنان علیه السلام که شاگرد خاص رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم هست در جریان جنگ صفین بعد از آنکه قوای معاویه برای جنگ روانی علیه امیرالمومنین علیه السلام شریعه فرات را بستند، حضرت موفق شدند نیروهای معاویه را در هم بکوبند و شریعه را آزاد کنند، وقتی که لشکریانش گفتند حالا وقتش هست که ما هم مقابله به مثل کنیم و راه آب را بر معاویه و نیروهایش ببندیم، امیرالمومنین علیه السلام مخالفت کردند و فرمودند این آب را خداوند برای همه خلائق آفریده است. ما مثل آنها نیستیم و چنین نمی کنیم.
📍 لذا من معتقد هستم که این مطلب هم از جعلیاتی است که برای تخریب غیر مستقیم شخصیت والای رسول خدا صلی الله علیه واله و سلم و همین نتیجه گیری که در سوال مطرح شد بیان شده است. یعنی وقتی که پیغمبر صلی الله علیه و اله و سلم کسان یزید لعنه الله و بنی امیه و همراهان آنها را در بدر از آب محروم می کند، اینها هم خواستند در کربلا چنین انتقامی بگیرند.
📍البته من به شما عرض کنم جنایتی که در کربلا رخ داد به مسئله بدر ارتباط پیدا نکرده است. اما دستوری که عبیدالله بن زیاد لعنه الله به عمرسعد لعین داد که روز هفتم محرم آب روی حسین ببندید، به این صورت بود که آب را با رسیدن این فرمان بر روی حسین و کسان او ببندید همان گونه که اینها آب را روی خلیفه مظلوم عثمان بستند و این یک جفا و دروغ بزرگی است که این ملعون و هواداران بنی امیه نسبت به ساحت مقدس اهل بیت علیهم السلام روا داشته اند.
🔸ما امروز در منابع اهل تسنن می خوانیم که قید شده است وقتی انقلابیون آب را روی عثمان بستند امیرالمومنین علیه السلام با اطلاع از این موضوع، امام حسن و امام حسین علیهماالسلام را فرستاد و آنها مبادرت به رساندن آب به عثمان کردند وانقلابیون هم به اعتبار فرزندان رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم جلوی آنها را باز گذاشتند. اما ببینید چقدر نسبت به اهل بیت علیهم السلام دشمنی و کینه وجود داشته، ما امروز در منابع آنها داریم که امام حسین علیه السلام به دستور پدر، آب به عثمان رساند ولی بیست سال بعد از قتل عثمان، چنین فاجعه ای را اینها پدید آوردند و عنوان می کنند که حدود بیست و پنج سال بعد از مرگ عثمان که امیرالمومنین علیه السلام آب را به روی عثمان بسته بود، الآن ما می خواهیم در کربلا انتقام بگیریم!
📲 @rajabidavani
🔹نوشتار سرکارخانم فاطمه رجبی (همشیره استاد رجبی دوانی):
جناب آقای نصیری با سلام!
مدتی است گفتهها و نوشتههای شما و باز نشر مطالب دیگران توسط شما را پیرامون «آزادی بی حجابی» شنیده یا میخوانم. برآن شدم این مطلب را برایتان بنگارم.
زن مسلمان بودن، عقیده به حجاب و عفاف داشتن، پافشاری برحفظ آن را برای من امری طبیعی و ضروری میکند به همان نسبت که برای شما غیر ضروری، غیر طبیعی و شگفتآور است.
مقاله «شریعت بر دار»که در نشریهتان منتشر شد، فریاد واشریعتای شیخ شهید را محور داشت، فریادی که همیشه ماندگار است. اکنون برآن نیستم که درباره مشروطه و مشروعه یا هر بحث و مسأله سیاسی سخن بگویم. اما حجاب موضوعی است که مرا به عنوان زن مسلمان، به ویژه شیعه مدعی پیروی از حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها را موظف و مکلف به حضور میکند.
نمیدانم چه شده که شما اینگونه در ترویج و نشر، و پافشاری بر آزادی بیحجابی راسخ گشتهاید؟ تغییر در نظر و عقیده حتی عمل، و علل و انگیزه و هدف آن به خودتان مربوط است. اما حضور پر رنگ یک آقا با وجهه دینی - مذهبی در مسأله آزادی بی حجابی زنان، با هر توجیه و تفسیر برای من زن مسلمان پذیرفتنی نیست.
ابتدا بگویم چرا مینویسم «آزادی بی حجابی»یا همان «کشف حجاب»البته با اعلام حکومت؟! زیرا نظرات و ادله و هدف عملی که اظهار میدارید جز آزادی بی حجابی نیست. و نیز بدان جهت که وقتی حجاب به هر حال در جامعه رواج دارد، برداشتن قانونی و اعلانی آن میشود اعلان آزادی بی حجابی!
چرا این مطلب را خطاب به شما نوشتم؟ به آن دلیل که سابقه همکاری در نشریه صبح دارم زمانی که اشتراک عقیده دینی و مذهبی با شمارا احساس میکردم. به آن دلیل دینی و شرعی که یک زن مسلمانم و نباید در چنین شرایطی سکوت کنم، حتی اگر همین یک نوشته باشد. به آن دلیل که یک زن هستم و به لحاظ عقلی تنها زنان حق دارند نسبت به وجود حجاب یا عدم آن اظهارنظر کنند.
براستی به عنوان شیعهای که پیشتر بر سیره اهلبیت علیهم السلام تأکید داشتید، کدام انگیزه یا هدف دینی، سیاسی، یا شخصی موجب چنین پشتکاری در ارایه نظرتان پیرامون بیحجابی شده است ؟آیا افزایش هر روزه زنان بدون روسری و لباس مناسب در خیابانها و بازارها و اماکن عمومی کافی نیست؟ حتماً باید حکومتی که پسوند اسلامی دارد در کشوری که به هرحال چند دهه به نوعی حجاب وجود داشته اعلان رسمی و قانونی بیحجابی کند؟ آیا منظورتان بیحجابی فراگیر است؟
میگویید دیگر ضروریات بر زمین مانده و... این مهم را میدانم و اندوه آن را به جان دارم. اما چرا یکی از آن ضروریات چون این مسأله اولویت شما نیست؟ شما یک مرد هستید از چه روی چنین سرسختانه حامی زنان مخالف حجاب شدهاید؟ رفع این مسأله کدام مشکل همه مردان و زنان و جوانان و پیرها، از مسلمان و غیر مسلمان ما را حل میکند؟ فقر را؟ مسکن را؟ بهداشت و درمان را؟ یا تبعیض و... علاوه بر اینکه خوب میدانید که مشکلات ویرانگر اجتماعی و فردی بیشتری ایجاد میکند.
مرحوم آیت الله طالقانی روحانی متفکر و روشن بین و البته دینمدار در خطبهای خطاب به گروههایی که در حمایت از زنان به مخالفت با حجاب پرداخته بودند، فرمود: شما نمیخواهد از زنان دفاع کنید، زنها توان دفاع از حقوقشان را دارند و نیازی به حمایت شما نیست.
آیا فکر کردهاید شما با قلم و زبان بیش از زنان مخالف حجاب پیش رفتهاید، چرا؟ کدام «دربندی»را رهایی مییابید؟ و حمایت از کدام قشر ستم دیدهای را متصورید؟
همین جا یادآور شوم شما در کتاب «جایگاه اجتماعی زن از منظر اسلام »انسانیت زن را چنان تنزل دادهاید که او را «انسان درجه دو» یا «شهروند درجه دو» (تردید از فراموشی من است) خواندهاید. یادتان هست تلفنی برسر این مسأله با شما بحث کردم و البته شما در دفاع سخت از نظرتان پا برجا! چه شده امروز اولویت اساسیتان حمایت از «آزادی بیحجابی زنان» شده است؟
مروری سطحی بر روند کشف حجاب در کشورهای اسلامی ،نشان میدهد مروجان و قلمزنان و تئوریسازان در مصر، ترکیه و ایران و... آقایان بودهاند، نه خانمها! و اینک دوباره تکرار؟
در گفتگویی با مجله «موعود» سال ۸۴ روایتی از حضرت ختمی مرتبت(ص) آوردهاید که تأمل در آن برای ما و شما امروز ضروری است:(خلاصه) پیامبر(ص) به اصحاب فرمودند: زمانی خواهد آمد که امر به معروف و نهی از منکر را ترک خواهید کرد... بدتر روزی است که امر به منکر و نهی از معروف کنید... و بدتر روزی است که معروف را منکر و منکر را معروف میپندارید.
در همانجا گفتهاید: از روایات و واقعیات ملموس چنین برمیآید که آخرالزمان بیشترین و قویترین حجابها بین افراد و جوامع باحقیقت دین و وحی حایل میشود و بیش از هر مقطع زمانی دیگر ساحت نفس اماره فردی و جمعی، عرصه را بر ساحت دین و آموزههای وحیانی تنگ میکند... آیا امروز شما امر به منکر نمیکنید؟ و العاقبه للمتقین
نکته اسفناکتر که با معذرت شما را به مثاب
ه فردی عامی مینمایاند، نسخهای است که از آزادی بیحجابی در مراکز وابسته به حزب الله لبنان برای ما پیچیدهاید. واقعاً شگفتآور است چنین سطحی به مسأله مینگرید. آیا خواسته آزادی بیحجابی با هر دلیل و توجیه، اینگونه مانع نگاه واقعبینانه شما گردیده؟
میگویم: حزب الله لبنان سازمانی سیاسی - نظامی شیعی است که در مبارزه با صهیونیسم اشغالگر افتخارات بسیار آفریده است.
سید حسن نصرالله رهبر این سازمان، روحانی مجاهدی است که با تکیه و تأکید بر آموزههای شیعی، حماسه سازی میکند.
لبنان کشوری با اکثریت مسیحی است که سالهای طولانی شیعیانش به لحاظ مادی و معنوی در محرومیت شدید بودهاند. سید موسی صدر با تلاش و تدبیر همهجانبه آنان را ساماندهی کرد و علاوه بر رسیدگی به امور مادی آموزههای دینی و مذهبیشان را اعتلا بخشید. آیا کشور و ملت ایران باسابقه افتخارآمیز تشیع فراگیر صدها ساله، و به عنوان تنها کشور شیعه جهان باید از این سازمان درس آزادی بیحجابی بگیرد؟
مگر نه آنکه از ابتدای فراگیری گسترده و افتخارآفرین تشیع در ایران، کشور ما مرکز تجمع علما و دانشمندان دیگر نقاط بوده، و برخی علمای نامور لبنان نیز با سکنی گزیدن در ایران به ترویج تشیع پرداختهاند؟
ما خود مردان و زنانی داشتهایم که برای مبارزه با کشف حجاب حماسهای چون گوهرشاد آفریدهاند. در لبنان و هر کشور اسلامی دیگر چنین سابقهای وجود دارد؟
از سید فضل الله نام برده و نظر و مشی او را هم نسبت به بی حجابی زنان یاد آور شدهاید. عجیب است که از واکنش مراجع بزرگوار نسبت به نظرات دینی و مذهبی این فرد بیخبرید.
بالاخره هم سید حسن نصرالله و هم سید حسین فضل الله در جایگاه مرجعیت که هیچ حتی در زمره مجتهدین شهره نیستند. چرا ما با وجود داشتههای غنی در قم و نجف پیرو آنها باشیم؟
در پایان خاطرهای بگویم که رهنمود شما در الگو گیری از لبنان در مسأله حجاب زنان، برایم آن را تداعی کرد.
سالهای پیش میزگردی دانشجویی با حضور من برای یک شبکه تلویزیون برگزار شد. موضوع آن حضور اجتماعی زنان بود. آقای کارگردان یا تهیه کننده پیش از شروع برنامه به من رهنمود میداد که الگوی رفتاری را از مالزی بگویید، که زنان مانند مردان در کنار هم بدون هر مراعاتی مشغول به کار هستند!!!
انتظار نیست شما که سالها از آیات و روایات و سیره اهلبیت علیهمالسلام در نوشتهها و گفتههایتان استفاده میکردید، مانند آن آقای ناآگاه که با سفر به مالزی مجذوب جامعه «درهم»آنجا شده بود الگو ارائه کنید.
آقای نصیری! بازهم میگویم بر خود واجب دانستم در جایگاه زن مسلمان در برابر پافشاریهای شما بر آزادی بیحجابی سکوت نکنم، و از «حجاب اسلامی»که در واقع«حصار انسانی» مانع از تشکیل جامعه شبه حیوانی است، به اشاره دفاع کنم.
فاطمه رجبی
📜 #متن
استاد محمدحسین #رجبی_دوانی
ویژه ماه #محرم
#پاسخ_به_شبهات
🚦آیا #امام_حسین علیه السلام دختری به نام #رقیه داشته اند؟
📍برخی به کلی داشتن دختری به نام رقیه را برای #امام_حسین علیه السلام نفی کردند.
📍برخی معتقدند امام حسین علیه السلام فقط دو دختر داشته به نامهای #فاطمه و #سکینه. لذا از نظر آنها داستان حضرت #رقیه بی مبنا است.
📍 اما من خدمت شما عرض کنم اگرچه #شیخ_مفید تعداد دختران امام حسین علیه السلام را دو تن به نامهای فاطمه و سکینه نامیده است، ولی این تنها نقل ما نیست بلکه ما نقل های دیگری هم داریم که تعداد دختران امام را بیش از دوتن ذکر کرده است.
📍مثل کتاب #مطالب_السَّئوول #ابن_طلحه_شافعی که نَسَب شناس است و تخصصی این کاررا کرده و حال اینکه #شیخ_مفید نسب شناس نیست.
📍 همینطور در #مناقب #ابن_شهرآشوب مازندرانی، تعداد دختران امام حسین علیهالسلام را سه یا چهار دختر ذکر کرده اند.
📍این منابع از نظر اعتبار یکسان هستند و نمیتوانیم بگوییم فقط نقل شیخ مفید برای ما ملاک است، پس احتمال اینکه امام حسین علیه السلام دختر دیگری غیر از این دوتن داشته باشد از نداشتن آن بیشتر هم هست.
📍 اما راجع به خرابه شام که عده ای سوال کردهاند که چرا در منابع اولیه چنین نقلی نیامده است، اتفاقاً در کتاب #کامل_بهایی #عمادالدین_طبری شیعی متعلق به قرن هفتم آمده است.
📍پاسخ بنده به این نکته این است که اولاً صاحب کتاب کامل بهایی از طرف علمای بزرگ شیعه توثیق شده است.
📍ثانیا او معاصر #سید_بن_طاووس صاحب #لهوف است. سیدبنطاووس هم در لهوف مطالبی دارد که مورخان و مقتل نویسان پیش از او چنین نقلی را نیاوردهاند.
📍حالا چرا ما از سیدابن طاووس به قول معروف چشم بسته می پذیریم چیزهایی را که دیگران نقل نکرده اند و اختصاصی اوست، اما از عمادالدین طبری که معاصر سیدابن طاووس است و از سلامتش هم شک نداریم وقتی مطلبی را با ذکر سند معرفی و مطرح کرده است، نپذیریم.
#عمادالدین_طبری میگوید داستان خرابه شام و شهادت حضرت رقیه علیهاالسلام در کتاب #حاویه از #قاسم_بن_محمد_مامونی که پیرامون زشتیهای #بنی_امیه و کارهای خلاف آنها نوشته شده بوده گرد آوری کرده است.
📍 به قول معروف حاج عباس قمی میگوید: آثار و کتاب ها و منابعی در دست ایشان بوده است که دیگران از آن بهره نبرده بودند. پس می توان این داستان را پذیرفت مضافاً براینکه اگر مرقد حضرت #رقیه درجای دیگری غیراز #شام واقع بود میتوانستیم تردیدی بکنیم که گروهی چنین چیزی را ساخته باشند.
📍اما در #شام که پایگاه #بنی_امیه، دشمنان قسم خورده اهل بیت علیهالسلام بودند، چطور میتوانند چیزی برای قرن ها آنجا بدرخشد و جلوه کند و بزرگانی از علمای برجسته ای به زیارت آنجا بروند و نذرها بکنند و خواستههایی داشته باشند که اجابت بشود.
🔸حال آیا میتوانیم بگوییم چنین جایگاهی واقعیت ندارد و امام حسین علیه السلام چنین دختری نداشته است؟
📲 @rajabidavani
📜 #متن
#پاسخ_به_شبهات
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
ویژه ماه #محرم
🚦آیا فرزندان وجود مقدس حضرت زینب کبری سلام الله علیها در کربلا شهید شدند؟
📍پیرامون فرزندان آن حضرت دو نقل داریم.
🔸نقل اول:
نقلی حاکی از آن است که آن وجود مقدس از عبدالله بن جعفر چهار پسر به نام های علی، محمد، عون و عباس و یک دختر به نام ام کلثوم داشته اند.
🔸نقل دوم:
اما نقل دیگری هم وجود دارد که سه پسر به نامهای علی، جعفر و عون و یک دختر هم به نام امکلثوم داشته اند.
📍اما اینکه کودکانی از حضرت زینب سلام الله علیها در کربلا به شهادت رسیده باشند، در هیچ منبع معتبری چنین نکتهای ذکر نشده است و اساساً آن وجود مقدس یعنی حضرت زینب علیهاالسلام هنگام فاجعه کربلا حدود ۵۵ یا ۵۶ سال داشتند و معنا ندارد فرزند کوچک، آن هم در حد طفل و کودک داشته باشند.
📍ولی آنچه مسلم است دو تن از فرزندان عبدالله بن جعفر در کربلا به شهادت رسیده اند؛ یکی عون و دیگری محمد.
📍برخی از منابع مطرح کردهاند که هر دوی این شهدای بزرگوار از حضرت زینب سلام الله علیها بودهاند اما یکی از نقلها حاکی از این هست که محمد بن عبدالله بن جعفر مادرش خوصاء دختر حفصة بن ثقیف بوده و این نقل را مناقب ابن شهر آشوب و ابوالفرج اصفهانی مطرح کردهاند.
📍اما در اینکه حداقل حضرت زینب سلام الله علیها مادر یک شهید در کربلا هست شکی نیست و چه بسا این محمد هم طبق نقلی که عرض کردیم که حضرت زینب علیهاالسلام فرزندی هم به نام محمد داشته او هم فرزند حضرت زینب سلام الله علیها باشد و آن وجود مقدس مادر دو شهید باشد.
📍دو نکته هم در اینجا عرض کنم که برخی از منابع (البته خبر متفق القولی نیست) گفته اند که غیر از این دو شهید از فرزندان عبدلله بن جعفر فرزند دیگری هم بوده است به نام عبیدالله بن عبدالله بن جعفر و او هم در واقعه کربلا به شهادت رسیده که ابوالفرج اصفهانی میگوید که این عبیدالله برادر همان محمد از خوصاء بوده است ولی همان طور که عرض کردم این نقل مورد اتفاق نیست.
📍نکته دوم هم راجع به دختر حضرت زینب علیهاالسلام است که ما نقلی را داریم که تفصیل آن را مرحوم علامه امین عاملی در کتاب ارزشمند اعیان الشیعه آورده است و به سند خود روایت می کند که معاویه لعنه الله هنگامی که بر عالم اسلام غاصبانه حکومت می کرد، در پی به دست آوردن دل بنیهاشم و عمدتاً امام حسین علیهالسلام و خاندان امیرمومنان علیهالسلام به ظاهر برآمده بود
📍لذا در این ارتباط تلاش کرد که امکلثوم دختر حضرت زینب علیهاالسلام را برای یزید لعنه الله پسر خود خواستگاری کند و در این ارتباط مروان حکم لعنه الله فرمانروای خود در مدینه را مامور خواستگاری کرد. اما عبدالله بن جعفر موضوع را با امام حسین علیهالسلام در میان گذاشت و اختیار دختر خود و تصمیم گیری برای ازدواج او را به حضرت واگذار کرد و امام علیهالسلام ضمن مخالفت با این ازدواج امکلثوم را به عقد قاسم بن محمد بن جعفر بن ابیطالب یعنی پسر عموی او با میل و رضایت خود امکلثوم در آورد.
🔸در این نقل هست که امام علیهالسلام خیر امکلثوم را در این ازدواج دیدند و وقتی با او در میان گذاشتند امکلثوم هم پیشنهاد حضرت امام حسین علیهالسلام دایی بزرگوار خود را پذیرفت و این ازدواج صورت گرفت واقدام معاویه ناکام ماند .
📲 @rajabidavani
🚨 امشب ساعت۲۲ برنامه زنده سوره
📍 با موضوع حضرت مسلم علیه السلام
🔸شبکه ۴ سیما
🔹با حضور استاد دکتر محمد حسین رجبی دوانی
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عبارت «حسین را شیعیانش کشتند» دروغ است
@Farsna
📜 #متن
#پاسخ_به_سوالات
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
ویژه ماه #محرم
🚦#سوال : آیا در کربلا اهل بیت علیهم السلام تشنه بودند؟ آیا شب عاشورا غسل کردند؟ آیا نمی شد چاه حفر کنند چون نزدیک به فرات بودند؟ آیا فقط حضرت زینب و حضرت عباس و امام حسین علیه السلام تشنه بودند؟
📍#پاسخ : اهل بیت علیهم السلام در واقعه کربلا تا هفتم محرم مشکلی از نظر آب نداشتند. روز هفتم محرم بود که فرمانی از عبیدالله بن زیاد لعنه الله برای عمر سعد لعنه الله رسید که در آن گفته بود: "آب را روی حسین و کسان او ببند، همانگونه اینها آب را روی خلیفه مظلوم عثمان بستند ."
📍لذا از شب هفتم در حقیقت دسترسی اهل بیت علیهم السلام و اصحاب و یاران امام به آب ممنوع شد.
📍اما نقلی داریم که وقتی مشکل آب پدید آمد، حضرت عباس علیه السلام به همراه حضرت علی اکبر علیه السلام با بیست نفر که مشک هایی در دست داشتند و سی نفر که آنها را حفاظت می کردند هجوم به شریعه بردند و افراد مستقر در شریعه را پراکنده کردند و توانستند با خود آب به خیمه گاه بیاورند.
📍آنچه مسلم هست روز عاشورا این بزرگواران آب نداشتند و غسل هم که گفته شده در این سوال آمده که آیا شب غسل کردند، خیر صبح روز عاشورا هست که غسل صورت می گیرد در این که ما این نقل را داریم شکی نیست.
📍اینکه گفتند که آیا نمیشد چاه حفر کرد؟ باید بگوییم حتی نقلی داریم که چاهی هم حفر شد، اگر چه ذکر شده است که بعد قوای دشمن آمدند این چاه را پر کردند و مانع استفاده شدند ولی به نظر می رسد که از این چاه آب هم استخراج کرده اند ولی ظاهرا این آب قابل شرب نبوده و می توانستند با آن غسل کنند و وضو بگیرند ولی قابل خوردن نبوده است.
📍لذا از صبح عاشورا تا عصر عاشورا همگی تشنه هستند و اختصاص هم به امام حسین وحضرت زینب و حضرت عباس علیهم السلام ندارد بلکه همه ی اصحاب حضرت و همه ی اهل حرم و کودکان همه اینها تشنه بودند و مشکل بسیار سنگین شده بود بخصوص که هوا گرم بود. به ویژه برای کسانی که می جنگیدند چون زره و کلاه خود های آهنی بر سر داشتند و این خود بر عطش آنها می افزود...
📲 @rajabidavani
50.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ نقش خواص در انحراف مسیر امامت
دکتر رجبی دوانی محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام:
🔸 برخی از خواص بعد از رحلت پیامبر اسلام به دنبال این بودند که حرف پیامبر در غدیر را به حاشیه ببرند و مطرح کردند که علی(ع) چون دستش به خون بزرگان قریش آغشته است و جوان می باشد نباید رهبری جامعه را به عهده بگیرد.
🔸بسیاری از این خواص اسلام آورده بودندو اما ایمان پیدا نکرده بودند. چون لازمه ایمان شناخت ولایت پیامبر است و شناخت ولایت حضرت مستلزم اطاعت محض است و اینان این اطاعت را نداشتند. نمونه این کوتاهی را در ماجرای لشکر اُسامه می بینیم.
🔸عملکرد و سابقه امام علی بلا رقيب است. نقشی که ایشان در جنگ های بدر و حنین و خندق و تبلیغ اسلام داشت، هیچ کسی نداشت. حضرت رسول تعیین کننده امامت امام علی نبود بلکه معرفی کننده ایشان بود.
🔸 در ماجرای سقیفه و انتخاب خلیفه اول بر خلاف ادعای های مطرح شده هیچ گونه اجماعی وجود نداشت در جامعه اسلامی و ما شاهد اوج انشقاق و چند دستگی هستیم.
@rajabidavani
47.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ کربلا و درس مذاکره!
دکتر رجبی دوانی محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام:
🔸 در همان دوره آقای روحانی گفتم که بیان این مساله یک مغالطه و جفا در حق امام حسین(ع) است و مطرح کردن این موضوع از روی غرض و مرض است.
🔸 رهبر انقلاب در واکنش به این ادعا برخورد تندی را انجام دادند و گفتند آیا تاریخ را اینگونه می فهمید که امام حسین می خواست مذاکره کند که یک چیزی بدهد و یک چیزی بگیرد!
🔸 امام حسین در گفت و گو با عمر بن سعد بر سر او فریاد می زند و می گوید وای بر تو و در نهایت از او می خواهد که به لشکر من بیا. حضرت به دنبال هدایت و نجات او بود،همان طور که حضرت زهیر و عبیدالله بن حر جحفی را ام دعوت به همراهی کرد.
🔸 اگر حضرت می خواست مذاکره کند چرا اینهمه به خود و خانواده اش رنج سفر و مبارزه را داد! در همان مدینه می توانست مذاکره و معامله کند!
🔸 اینقدر شرایط جامعه فساد آلود شده بود که سنان بن انس به یزید می گوید به من پاداش عظیم بده زیرا که کسی را کشته ام که دارای بهترین پدر و مادر در طول تاریخ بوده است.
@rajabidavani
⚫️ اَعْظَمَ اللهُ اُجُورَنا وَاُجورَکُمْ بِمُصابِنا بِالْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ وَجَعَلَنا وَاِیّاکُمْ مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَعَ وَلِیِّهِ الاِْمامِ الْمَهْدِىِّ مِنْ ال محمّد علیهمُ السّلام
📲 @rajabidavani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ سختترین صبر امام حسین(ع)، صبر بر تردید افکنی نزدیکانش بود.
🔸آنهایی که تردید داشتند مثل "عبداللهبنجعفر" ، "عبداللهبنعباس" و "محمدحنفیه" بااینکه میدانستند امام حسین (ع) امام حق است ولی بهسبب عدم معرفت کافی به ولایت و اینکه امام هر آنچه میکنند حق است میآیند و امام را نصیحت میکنند که به کربلا نرو. این یعنی عدم شناخت ولایت.
🔸اینها درعین اینکه میدانند امام حسین(ع) حق است اما چون به ولایت باور کامل ندارند و برای خودشان شأنی در برابر تصمیم ولایت قائل هستند، درنتیجه هم خودشان امام را همراهی نکردند و هم در عده دیگری اثر گذاشتند.
🔸همین خواص از روی دلسوزی و تحلیل غلط و برداشت نادرستشان بود که باعث شدند عدهای در مکه به امام نپیوندد. مردم نگاه میکردند که برادر امام یا پسرعمو یا داماد امام مگر بد او را میخواهند که او را از سفر به کوفه باز می دارند؟
@rajabidavani
🚨گفتگوی ویژه خبری
🔸امشب بعداز اخبار ساعت ۲۱
🔹با حضور استاد دکتر محمد حسین رجبی دوانی
🔸با موضوع عبرتهای عاشورا
📍از شبکه اول و شبکه خبر سیما
📜 #متن
🚦زمان و نحوه دفن شهدای کربلا
استاد دکتر محمد حسین #رجبی_دوانی
🔹ویژه ماه #محرم
🚦#سوال : زمان و نحوه دفن پیکر شهدای کربلا و مشخص کردن قبور مطهر آنها چگونه بوده است؟
📍 #پاسخ : طبق نقلهای صحیح، پس از شهادت یاران امام حسین علیهالسلام و نهایتاً وجود مقدس حضرت سیدالشهدا علیهالسلام، این جنایتکاران شروع کردند به بریدن سرهای مطهر شهیدان.
📍عمرسعد لعنهالله سر مقدس امام حسین علیهالسلام را به خولی داد که همراه با #حمید_بن_مسلم_ازدی که وقایعنگار لشکرخود بود، به سرعت به کوفه نزد عبیدالله ببرند و خبر پیروزی خود و شکست و شهادت امام حسین علیهالسلام را به اطلاع او برسانند.
📍اما چون دیر وقت بود و به شب رسیدند، این جنایتکاران پس از غارت خیمههای عزاداران و مصیبتزدگان امام حسین علیهالسلام شب را به صبح رساندند و صبح روز یازدهم تا ظهر به غسل دادن و دفن کشتههای منحوس خود پرداختند و بعدازظهر روز یازدهم در حالی که پیکر مقدس شهیدان را دفن نشده روی زمین رها کردند، عمرسعد لعنهالله دستور داد که آماده حرکت بشوند و به سوی کوفه بازگردند.
📍وقتی که لشکر عمرسعد لعنهالله همراه با اسیران آل الله منطقه را ترک کردند و از کربلا دور شدند، قبیله بنیاسد که در غاضریه در نزدیکی کربلا زندگی میکردند و از حادثه خبر داشتند، عصر روز یازدهم خود را به کربلا رساندند و امر تدفین پیکر مقدس شهدا را بر عهده گرفتند. منابع تاریخی که عمدتاً اهل تسنن هستند به این صورت آورده اند. یعنی قبیله بنی اسد در عصر روز یازدهم آمدند و پیکر مقدس شهدا را دفن کردند.
📍اما در منابع شیعی و عمدتاً در احادیث ما اینگونه آمده است که چون بر مبنای اعتقاد شیعه امام معصوم را جز امام معصوم نماز نمیخواند و دفن نمیکند، امام سجاد علیهالسلام که در اسارت به سوی کوفه برده میشدند با قدرت امامت و به اذن الهی از همان اسارت به کربلا باز گردانده شد و امام سجاد علیهالسلام است که بنیاسد را راهنمایی دفن شهدا میکند. چون سر شهدا همه بریده شده بود و پیکرهای آنها قابل شناسایی نبود و این مهم فقط از امام معصوم برمیآمد.
📍لذا امام سجاد علیهالسلام پیکر مقدس پدر خود را شناسایی کردند و خود این پیکر مقدس را دفن فرمودند سپس پیکر مطهر برادر خویش حضرت علی اکبر علیهالسلام را هم شناسایی کردند و آن پیکر مطهر را در مقابل پدر دفن کردند. بعد امام سجاد علیهالسلام به بنیاسد دستور دادند که در پایینتر از پای امام علیهالسلام یک قبر بزرگی حفر شود و پیکر مطهر همه شهدا را در این قبر جمعی دفن کنند، جز وجود مقدس حضرت عباس علیهالسلام که در کنار شریعه به خاک افتاده بود و در همانجا پیکر مقدسش دفن شد.
📍برخی نقلها حاکی از آن است که حر هم که با فاصلهای از منطقه درگیری به شهادت رسیده بود را هم در آنجا دفن کردند. برخی از نقل ها البته نه در نقلهای معتبر اصلی، حاکی از این است که چون قبیله بنی اسد از خویشاوندان حبیببنمظاهر بودند پیکر او را هم شناسایی کردند و وی را جداگانه در کنار امام حسین علیهالسلام دفن کردند که امروز هم ضریحی منسوب به حبیب بن مظاهر در نزدیکی قبر مطهر سیدالشهدا علیهالسلام وجود دارد...
📲 @rajabidavani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ پیامبر اکرم(ص) با برجسته کردن امثال عمار و سلمان، به دنبال تغییر در معیار های نخبگی بودند
دکتر رجبی دوانی؛ پژوهشگر تاریخ اسلام:
🔸خواص مکه با پیامبر اسلام(ص) دشمن بودند درنتیجه دعوت ایشان در مکه نتیجه نداد.
🔸پیامبر اکرم کوشیدند معیار های نخبگی و خواص را در جامعه تغییر دهند.
🔸 علیرغم تلاش های پیامبر، سقیفه با معیار های جاهلی شکل گرفت.
@rajabidavani
🔸بسم الله الرحمن الرحیم
📍در ایام عید سعید غدیر توفیق نصیب اینجانب شد تا ضمن زیارت و پابوسی ساحت مقدس حضرت امام رضا علیه السلام به دیدار هموطنان عزیز شیعه در شهرستان مرزی خواف نائل گردم.
📍زیارت شیعیان بااخلاص امیرمومنان سلام الله علیه در چمن آباد و قاسم آباد و اقلیت شیعه در شهر خواف از این شهرستان که پرچم تشیع را به رغم محرومیتها و بی توجهی مسئولان برافراشته نگاه داشته اند توفیق بزرگی برای اینجانب بود.
📍آنچه در این خطه از کشور امیرمومنان علیه السلام بنده را بسیار آزرده خاطر ساخت، وجود یک حوزه کوچک و کم امکانات شیعی در کل این شهرستان (در چمن آباد) در کنار پنج حوزه پر رونق اهل تسنن بود. عزیزان دست اندرکار این حوزه، با دست خالی پرچم تعالیم حضرت امام صادق علیه السلام را برافراشته و حوزه خود را به نام مقدسش مزین ساخته اند.
🚨این حوزه نیاز به مرمت و گسترش دارد و این امر مستلزم حمایت و همراهی و همکاری شما مومنان است.
🔹شماره حساب مدرسه امام صادق علیه السلام چمن آباد شهرستان خواف:
۰۱۰۱۹۴۴۹۷۸۰۰۷ بانک صادرات
📜 #متن
#پاسخ_به_سوالات
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
🚦#سوال :آیا امام سجاد علیه السلام با یزید لعنه الله بیعت کردند؟
📍#پاسخ : اگر چه در نقل های پس از وقوع فاجعه کربلا و به اسارت بردن آل الله چیزی در ارتباط با بیعت کردن امام سجاد سلام الله علیه با یزید لعنه الله نداریم، ولی باید گفت طبق اعتقادی که داریم و حوادث تاریخی نشان می دهد همه امامان ما بنا بر جبر روزگار و فشارهایی که وجود داشت و همچنین برای مصلحت اسلام مجبور شدند با طاغوتیان زمانه خود بیعت کنند.
📍تنها امامی که با هیچ طاغوتی بیعت نکرده است وجود مقدس امام عصر ارواحنا فداه و عجل الله تعالی فرجه هست و یکی از فلسفه های غیبت امام زمان علیه الصلاة و السلام را در همین مسئله دانسته اند. یعنی امام زمان علیه السلام نباید بیعت جباران بر گردنش باشد، چرا که او آخرین حجت خدا هست و می خواهد تمام جباران را از روی زمین محو کند.
📍اما درباره امام سجاد علیه السلام اگر هم در وقایع مربوط به فاجعه بعد از کربلا پیرامون بیعت آن حضرت چیزی ذکر نشده، در سال شصت و دو که فاجعه حره مدینه اتفاق افتاد و قوای یزید به داخل مدینه ریختند و این شهر را آماج جنایات خود کردند، در تاریخ داریم (تاریخ یعقوبی و احتمالا تاریخ طبری و امثال آنها آورده شده) که مسلم بن عقبه فهری، فرمانده جنایت کار یزید لعنه الله وقتی مدینه را اشغال کرد و مردم را جمع کرد، به زور از آنها برای یزید بیعت گرفت، به امام سجاد علیه السلام هم رسید و از امام هم خواست بیعت کند و امام هم به ناچار بیعت فرمودند...
📲 @rajabidavani
📜 #متن
#پاسخ_به_سوالات
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
🚦مگر امام حسین علیهالسلام شهید نشدند تا با یزید بیعت نکنند؟ پس چرا امام سجاد علیهالسلام با یزید لعنهالله بیعت کردند؟!
📍در پاسخ باید گفت امام علیهالسلام شهید نشد تا با یزید لعنهالله بیعت نکند، حتی اگر یزید حکم نکرده بود که امام علیهالسلام باید با من بیعت کند وگرنه کشته خواهد شد، امام دست بردار از او نبود. چرا که برای نخستین بار در عالم اسلام فردی زمام امور مسلمین را به دست گرفته است که این جایگاه را نه تنها غاصبانه به دست گرفته، بلکه روی کار آمدن او خلاف شرع و خلاف عرف و خلاف اخلاق است و این بزرگترین منکری است که در عالم اسلام رخ داده.
📍لذا امام علیهالسلام برای مقابله با این منکر عظیم قیام کرد. حتی اگر یزید متعرض آن حضرت نمیشد و کاری به این نداشت که امام حسین علیهالسلام با او بیعت نمیکند، چون برای نخستین بار یک چنین موقعیتی در زمان امامت امام حسین علیهالسلام پدید آمده، این وظیفه امام حسین علیهالسلام است که در برابر این وضعیت بایستد، حتی اگر به ظاهر شکست بخورد و به شهادت برسد.
📍تکلیف را امام حسین علیهالسلام انجام داد و راه را مشخص کرد. لذا از امامان بعدی این تکلیف ساقط شد، چرا که مردم باید بدانند برای مقابله با چنین وضعیتی باید گرد رهبر حق جمع بشوند و او را یاری کنند تا بتواند حاکمیت حق را بر قرار کند و طاغوت ها را از میان بردارد.
📍لذا دیگر امام سجاد علیهالسلام تکلیفی همچون امام حسین علیهالسلام ندارند و تقیه ایجاب میکند که حضرت برای دفع خطر از جان مبارک خود و بازسازی شیعه، از ساحت خود محافظت کند. چرا که در اثر واقعه کربلا شیعه از بین رفته است و ما حدیث داریم که بعد از شهادت امام حسین علیهالسلام جز ۳ یا ۵ نفر، مسلمان واقعی دیگر باقی نمانده بود.
🔸لذا اگر امام سجاد علیهالسلام هم میخواستند بایستند و به شهادت برسند، امامت با خلل مواجه میشد و تکلیف بزرگ احیای شیعه و تربیت نیروهای جدید برای مذهب حق، بر زمین می ماند.
📲 @rajabidavani
⚫️بسم الله الرحمن الرحیم
🔹انا لله و انا الیه راجعون
📍ضایعه ارتحال عبد صالح الهی معلم با اخلاص اخلاق و عرفان فقیه برجسته مذهب اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام حضرت آیت الله محمد علی #ناصری را به ساحت مقدس حضرت امام عصر ارواحنا فداه، نائب آن حضرت، آیتالله العظمی خامنهای حفظه الله تعالی، مراجع عظام تقلید و حوزه های علمیه و علاقه مندان آن بزرگوار تسلیت و تعزیت عرض می کنم و از خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و رحمت واسعه الهی مسئلت دارم.
محمد حسین #رجبی_دوانی
221.1K
🚨ویژه کمک مومنین برای ساخت حوزه علمیه
🔹شماره کارت بانک صادرات بنام مدرسه علمیه امام جعفر صادق علیه السلام چمن آباد
6037691980093835باتشکر
🚨هم اکنون شبکه اول سیما
با حضور استاد دکتر رجبی دوانی
موضوع: عبرت های عاشورا