🔻۲۹ تیر استقبال از شهدای تازه تفحص شده در مرز شلمچه
سردار باقرزاده:
🔹پیکرهای مطهر تعدادی از شهدایی که اخیرا در مناطق عملیاتی دفاع مقدس تفحص شده اند؛ در روز پنجشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۲ ساعت ۹ صبح از طریق مرز شلمچه به کشور باز می گردند و در مرز مورد استقبال عموم قرار خواهند گرفت.
✅ @Rajanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تحریمها اثر جدی بر اراده تهران-پکن برای توسعه روابط تجاری ندارد
خاندوزی در نشست کمیسیون همکاری اقتصادی مشترک ایران و چین:
🔹وجود برخی تحریمها نمیتواند بر اراده دو کشور برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری اثر چدی داشته باشد.
🔹شاید اغراق نباشد اگر بگوییم در طی دهه های اخیر هیچ گاه عزم مقامات عالی دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی تا این حد بالا نبوده است.
✅ @Rajanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اولین تصاویر از شدت زمین لرزه ۷.۴ ریشتری در آلاسکا
🔹رسانههای آمریکا از وقوع زلزلهای به قدرت ۷.۴ ریشتر در سواحل آلاسکا خبرمیدهند.
🔹مرکز هشدار سونامی ملی آمریکا در پی وقوع این زلزله هشدار سونامی برای مناطق نزدیک به کانون این زمینلرزه صادر کرد.
✅ @Rajanews
🔻پایان طلسم ۱۱ ساله
احسان صالحی، دبیر شورای اطلاعرسانی دولت:
🔹سفر ۳۶ ساعته رئیسجمهور به ۳ کشور آفریقایی، قفل یک طلسم ۱۱ ساله را شکست. اما آیا این طلسم به روابط ایران و آفریقا یعنی دومین قاره وسیع جهان که یک پنجم جمعیت دنیا را در خود جای داده، به صورت اتفاقی خورده بود یا حاکی از نوعی نگرش و جهتگیری است؟ تحلیل سطح روابط و رفت و آمدهای دولت سابق نشان میدهد دراین دوره، کمترین میزان تعامل و ارتباط با کشورهای آفریقایی ثبت شده و حتی زیرساختهای ایجاد شده از قبل نیز منهدم شده است. این واقعیت تلخ در دیدار هیأتهای ایران و اوگاندا مورد اشاره رئیسجمهور این کشور نیز قرار گرفت و موسونی گفت «اغلب رؤسای جمهور قبلی شما به اوگاندا آمدند بجز آقای روحانی».
🔹البته غیبت رئیسجمهور سابق محدود به اوگاندا نبود و او در طول دوره هشت ساله خود به هیچ کشور آفریقایی سفر نکرد. به این ترتیب بود که سهم ایران از تجارت ۱۲۰۰ میلیارد دلاری آفریقا در پایان دولت دوازدهم، تنها ۶۰۰ میلیون دلار بود. این رقم البته ظرف دو سال اخیر، تقریباً ۱۰۰ درصد رشد کرده و به بیش از یک میلیارد دلار رسیده، اما هنوز معادل یک هزارم تجارت کل آفریقا است. اما در دورهای که دولت ایران از ظرفیتها و فرصتهای اقتصادی و سیاسی آفریقا غافل بود، سایر کشورها و رقبا با شتاب بالا ارتباطات خود را با این قاره گسترش دادهاند. ترکیه ۱۹ برابر، هند ۴۰ برابر، برزیل ۱۲ برابر، فرانسه ۲۷ برابر، امریکا ۴۰ برابر و چین ۱۵۰ برابر ایران به آفریقا صادرات دارند. این اعداد و نمونههای مشابه آن در روابط با کشورهای امریکای لاتین و حتی آسیا نشان میدهد، در دورهای که باید با شناسایی فرصتهای بکر و متنوعسازی ارتباطات، برای کشور تولید قدرت سیاسی و اقتصادی میشد، با برجامزدگی و تکگزینه و معطل کردن کشور، عملاً تولید تهدید و آسیب شد.
🔹محدودسازی کشور از تنوع روابط و خالی کردن میدان ارتباطات و همکاریهای ایران با آفریقا، علاوه بر کاهش قدرت مانورهای سیاسی و اقتصادی ایران، از یک جنبه دیگر نیز مطلوب امریکا و اروپا است و آن، جلوگیری از رقیبتراشی در سرزمینهای بکر آفریقایی میباشد. رئیسجمهور زیمبابوه در دیدار هیأتهای دو کشور روی همین نکته دست گذاشت و گفت «ما ۶۱ نوع ماده معدنی داریم و امریکا و انگلیس با وجودی که ما را تحریم کردهاند اما در بخش معادن ما سرمایهگذاری میکنند. چرا شما ایرانیها برای سرمایهگذاری نمیآیید؟»
کلید ماجرای استفاده انحصاری از فرصتهای بینظیر آفریقا در همین شامورتیبازی غربیها است. یک زمان با ابزار استعمار، منابع آفریقا را غارت میکردند و امروز با شگردهای مختلف از جمله ارائه تصویری مهیب از آفریقا، همزمان که یک کشور را تحریم میکنند، برای استفاده از منابع آن نقشه میکشند.
🔹اما غربیها برای حفظ استفاده انحصاری از آفریقا و مناطق بکر دنیا هم روی رسانه و افکار عمومی حساب زیادی باز کردهاند. تحلیل محتوای رسانههای فارسیزبان وابسته به غرب در یک هفته منتهی به سفر رئیسجمهور به آفریقا نشان میدهد، تمرکز آنها بر این بوده که رابطه ایران و آفریقا را «هزینه برای ایران» و «سود برای آفریقا» معرفی کنند. یک نمونه از پروپاگاندای جریان رسانهای معاند که متأسفانه در داخل هم، برخی مغرضانه یا کورکورانه به آن پهلو دادند، عملیات تحریف روی سخنان پایانی رئیسجمهور در بازگشت از آفریقا است که گفت «توافق کردیم در ازای فروش محصولات و مواد پتروشیمی، با کشت فراسرزمینی و انتقال کالای اساسی نیازهای کشور را تأمین کنیم». جریان تحریف که عادت به رونویسی از روی رسانههای معاند کرده است، برای این خبر و دستاورد مهم تیتر زد «نفت در برابر غذا، دستاورد سفر رئیسی!» اما اصل ماجرا این است که کشور به واردات سالانه حداقل ۱۵ میلیارد دلار کالای اساسی احتیاج دارد. یکی از غفلتهای خطرناک در سالهای گذشته، وابستهسازی این حجم بزرگ از واردات آن هم در بخش غذای مردم به چند شرکت خاص و تحت نفوذ امریکا است.
🔹دولت فعلی از ابتدای کار به دنبال متنوعسازی مبادی واردات کالای اساسی است؛ به همین منظور کارهای مشترکی با کشورهای مختلف از چین و روسیه گرفته تا برخی کشورهای امریکای لاتین آغاز شده و این راهبرد در سفر آفریقا هم دنبال شد. در مقابل این راهبرد ایجاد امنیت غذایی، جریان رسانهای تحریف به منظور آفریقاهراسی و ایجاد دافعه در جامعه ایران به هر سطح و نوعی از ارتباطات جدید و مفید، دست به ساخت چنین روایت وارونهای میزند. اکنون که عزم دولت برای گسترش و متنوع کردن روابط با کشورهای مایل به همکاری جزم است و بنا ندارد مانند گذشته و بسان مبتلایان به سندرم استکهلم، روابط خارجی کشور را گروگان اراده چند کشور زورگو قرار دهد، پا به پای تحرک دیپلماسی نیازمند تحرک رسانهای به منظور شکستن کلیشههای غیرواقعی و نشان دادن واقعیتها هستیم.
✅ @Rajanews
🔻استقرار گشتهای پلیس برای مقابله با بیحجابی
سخنگوی فراجا:
🔹پلیس از امروز با استقرار گشتهای خودرویی و پیاده، با آن دسته از کسانی که متأسفانه بدون توجه به تبعات و عواقب پوششِ خارج از عرف همچنان بر هنجارشکنی خود اصرار دارند ضمن انذار و تذکر در صورت عدم تمکین از دستورات پلیس برخورد قانونی و آنان را به دستگاه قضائی معرفی خواهد کرد.
✅ @Rajanews
7.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کشتار سرنشینان یک خودروی غیر نظامی توسط نظامیان اوکراینی
🔹رسانههای روسی از جمله «ریانووستی» تصاویری جنجالی منتشر کردند که نشان میدهد نیروهای ارتش اوکراین یک خودروی غیرنظامی روس را متوقف میکنند، سرنشینان آن را به قتل میرسانند و بعد تلاش دارند برای پنهانکردن این جنایت، اجساد و ماشین را مخفی کنند.
🔹نیروهای ارتش اوکراین درحالی این افراد غیرنظامی را به قتل میرسانند که پیش از نزدیکشدن به آنها، پرچم سفید را به نشانه تسلیم روی خودرو نصب کردند.
🔹این جنایت، بازتابهای فراوانی در شبکههای اجتماعی داشته و کاربران آن را به عنوان جنایت جنگی توصیف کردند.
✅ @Rajanews
🔻سرخط روزنامههای مطرح جهان عرب؛
🚨نقشه سفارت آمریکا در عراق برای گسترش انحرافات اخلاقی/ آمادگی عشایر سوریه برای بیرون راندن اشغالگران آمریکایی
عطوان در رأی الیوم:
🔹مسأله آوارگان سوری تبدیل به یکی از مهمترین مسائل لبنان به دنبال مصوبه اخیر اتحادیه اروپا شده است. اتحادیه اروپا خواسته که این آوارگان، در لبنان باقی بمانند. این مصوبه اروپا، مقدمهای برای ادغام آوارگان سوری در جامعه لبنان باشد. این در حالیست که مسئولان لبنانی، معتقدند که غربیها به این کشور به دیدِ استعماری نگاه میکنند.
العربی الجدید:
🔹تداوم درگیریها در سودان و نگرانی نسبت به تشدید یک جنگ داخلی.
القدس العربی:
🔹افزایش جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها در سایه انتقادات صوری واشنگتن از تل آویو.
الوطن:
🔹آمادگی عشایر سوریه برای بیرون کردن اشغالگران آمریکایی از کشور.
الثوره:
🔹آمریکا با بمبهای خوشهای، به دنبال طولانیتر کردن جنگ علیه روسیه در اوکراین است.
الشرق الاوسط:
🔹قصد آمریکا برای ارسال جنگندههای اف ۱۶ به خلیج فارس.
المراقب:
🔹سفارت شرور آمریکا در عراق برای گسترش انحرافات اخلاقی در این کشور برنامه دارد.
✅ @Rajanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پیام سردار منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا درباره گشت هنجار اجتماعی
✅ @Rajanews
کانال خبری رجانیوز
🎥جامعه ایرانی اسلامی خانواده محور است وزیر فرهنگ و ارشاد: 🔹جامعه ایرانی اسلامی ما خانواده محور است.
🔻ماجرای یک عکس جنجالی که برخی کاربران را بر سر ذوق آورد!
🔹جشنواره فیلم حوا که برای نخستین بار با موضوع خانواده و زن برگزار شد، با استقبال فیلمسازانی از کشورهای لهستان، چین، روسیه، عراق، لبنان، هند و... مواجه شد.
🔹برخی کاربران و اهالی رسانه با شیطنت رسانهای، با انتشار یک عکس سعی در به حاشیه بردن این جشنواره داشتند.
🔹فضای عکس مورد نظر داخل یک رستوران است و داخل فضای رسمی جشنواره نیست. با افتادن آنی روسری مهمانان عکاس همان لحظه را ثبت کرد. درحالیکه تصاویر دیگری از این دورهمی نشان میدهد حجاب مهمانان خارجی مشکلی نداشته است.
✅ @Rajanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قیمت بنزین افزایش پیدا نمیکند
وزیر کشور:
🔹قیمت بنزین افزایش پیدا نمیکند و شایعات در این باره صحت ندارد.
✅ @Rajanews
🔻تسلیت سفارت ژاپن برای درگذشت دوبلور سوباسا
🔹صفحه اینستاگرامی سفارت ژاپن در تهران، با اشاره به دوبله انیمیشن های ژاپنی «فوتبالیست ها» و «هاچ زنبور عسل» توسط علی محمد اشکبوس صداپیشه و دوبلور ایرانی، درگذشت او را تسلیت گفت.
صفحه سفارت ژاپن نوشت:
🔹او از جمله افرادی بود که در محبوبیت انیمیشن های ژاپنی در ایران نقش به سزایی را ایفا نمود.
✅ @Rajanews
🔻پیرامون سفر اخیر رئیس جمهور به آفریقا :
🚨تناقضات اصلاحطلبان تمامی ندارد؛ تهاتر آمریکایی ما خوب است، برای شما نه! /آیا مبادلات تجاری ایران با آفریقا بازی دو سر برد است؟
🔹سفر اخیر رئیس جمهور به آفریقا، آن هم با دعوت رسمی روسای جمهور سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه، اتفاق متفاوتی را در سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی رقم زد. آن هم از این جهت که دولت تلاش میکند تا از ایدهی نگاه به غرب و تمرکز بر مبادی ورودی از اروپا و آمریکا، عبور کرده و اساسا دیپلماسی را از تمرکز و یک جانبهگرایی، به توازن و چندجانبهگرایی معطوف کند. همین امر طبیعتا در افزایش قدرت چانه زنی هم تاثیرگذار بوده و جمهوری اسلامی ایران را از انزوای خود ساختهی دولتهای سابق، خارج میکند.
🔹بعلاوه آنکه تولیدات داخلی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه که نیازمند صادرات و افزایش بازار کالاهای خود است، برای این کشورهاست که جذابیت داشته و تقاضا وجود دارد. طبیعتا این مورد توسط کشورهای غربی مرتفع نخواهد شد. اگر هم بنا بر واردات این کشورها از ایران باشد، تنها محصولات پتروشیمی و منابع معدنی ما برایشان جذابیت خواهد داشت که آن هم با توجه به تاثیرات سیاست جهانی و متحدان منطقهای آنها، بسیار دور از ذهن خواهد بود.
🔹این سفر اما همراه خود آوردههایی مطلوبی داشت که مشخصا در پروسه رشد اقتصادی ایران نیز مهم خواهند بود. امضای 21 سند همکاری با کنیا، اوگاندا و زیمبابوه، کشت فراسرزمینی در کامپالا، تهاتر محصولات پتروشیمی با کالاهای اساسی در جهت دلارزدایی و نهایتا واردات گوشت قرمز برای کنترل قیمت کالاهای اساسی از مواردی است که به مثابه شروع روابط بلندمدت ایران با قاره سبز، مثبت ارزیابی میشود.
🔹به عنوان مثال، ایران میتواند از قِبل کشت فراسرزمینی، کمبودهای داخلی را جبران کرده و در این مسیر گامهای بلندی نیز بردارد. چراکه کمبود منابع آبی و حتی خشکسالی در ایران، میتواند پایداری امنیت غذایی را تهدید کرده و وضعیت معیشتی مردم را هم با مشکلاتی جدی مواجه کند. با این کار علاوه بر حل این مشکل، استراحت زمینهای داخلی نیز تضمین شده و آب و خاک آنها نیز ترمیم میشود.
🔹همچنین پیرامون تهاتر نیز مزایایی برای ایران نهفته است. به هر روی در شرایط تحریمی و حرکت جهان چندقطبی به سمت حذف دلار از مبادلات تجاری، میتوان از اهرم تهاتر استفاده کرده و منافع ملی را نیز تامین کرد.
⬅️متن کامل این گزارش را در سایت رجانیوز بخوانید:
🌐http://rajanews.com/node/369386
✅ @Rajanews