طرح درس علوم کامل ارسال کردم
کلی مطلب داره و فعالیت با توجه به روند کلاستون و پیش دبستانیتون میتونید برنامه ریزی کنید .
دفتر_دست_ورزی.pdf
7.72M
SHARING BY SHAREIT
#دست_ورزی
این فایل رو میتونید پیرینت بگیرید
کاربرگ های دست ورزی خوبی داره
لوحه نویسی.pdf
28.07M
SHARING BY SHAREIT
#کاربرگ
#لوحه_نویسی
اینم کاربرگ های لوحه نویسی پیش دبستانی
💥 #مفاهیم_ریاضی_پیش_دبستان
♦️مفاهیم #ریاضی که باید فرزند شما در سن پیش از دبستان #آموزش ببیند👇
#مفهوم رو-زير
#مفهوم بالا-پایین
#مفهوم جلو-پشت
#مفهوم بلند-کوتاه-هم اندازه
#مفهوم بلند تر-کوتاه تر
مفهوم #داخل-خارج
مفهوم #بزرگ-کوچک
مفهوم #کوچک تر-بزرگ تر
مفهوم #زیاد-کم
مفهوم #کم تر-بیش تر
#مفهوم پهن-باریک
#مفهوم پهن تر-باریک تر
#مفهوم چاق -لاغر
#مفهوم چاق تر-لاغر تر
#مفهوم پر-خالي
مفهوم #سبک تر-سنگین تر
مفهوم #نزدیک-دور
مفهوم #نزدیک تر-دورتر
مفهوم #راست-چپ
مفهوم #شباهت-تفاوت
#آموزش اشکال ناقص-کامل
#آموزش تقارن
ایجاد #آمادگی ذهنی برای مفهوم عدد
#آموزش مفهوم رابطه
#مفهوم روبهرو-پشت
#مفهوم نازک-ضخیم
و...
کتاب کار پیش دبستان 96.pdf
3.63M
SHARING BY SHAREIT
#کتاب_کار
#پیش_دبستانی
اینم کاردستیای پیش دبستان
البته من فایل تدریس کاردستی بر پایه ی واحد کار مهد و پیش دبستان دارم
هر عزیزی خواست برای مهر ماه تخفیف هم داره.
مجموعه اموزشی وروجک باهوش(ارشیو):
١-مقدمه
٢-فهرست
٣-مشخصات كودك
٤-تست اوليه
٥-نقطه گذاري در فضاي نامحدود و محدود
٦-انواع خط(راست،منحني،شكسته)
٧-مفهوم باز و بسته
٨-خط باز و بسته
٩-آموزش رنگ هاي اصلي و فرعي
١٠-اولين و آخرين
١١-تناظر يك به يك
١٢-عدد ١
١٣-دايره
١٤-طبقه بندي بر اساس رنگ
١٥-بالا و پايين
١٦-بالاترين و پايين ترين
١٧-بزرگ و كوچك
١٨-بزرگ ترين و كوچك ترين
١٩-عدد٢
٢٠-داخل و خارج
٢١-راست و چپ
٢٢-بلند و كوتاه
٢٣-بلندترين و كوتاه ترين
٢٤-متوسط
٢٥-عدد٣
٢٦-مثلث
٢٧-زير و رو
٢٨-پر و خالي
٢٩-نزديك و دور
٣٠-نزديك ترين و دورترين
٣١-عدد٤
٣٢-مربع
٣٣-دسته بندي٢
٣٤-كم و زياد
٣٥-كم ترين و بيشترين
٣٦-زير و رو
٣٧-پهن و باريك
٣٨-پهن ترين و باريك ترين
٣٩-دسته بندي٣
٤٠-روبرو و پشت
٤١-چاق و لاغر
٤٢-نازك و ضخيم
٤٣-دسته بندي٤
٤٤-عدد٥
٤٥-مستطيل
٤٦-سبك و سنگين
٤٧-سبك ترين و سنگين ترين
٤٨-هم اندازه
٤٩-دسته بندي٥
٥٠-مفهوم ٠
٥١-بيضي
٥٢-طبقه بندي اندازه
٥٣-رابط
٥٥-عدد٦
٥٦-جمع٢
٥٧-قبل و بعد
٥٨-وسط
٥٩-دسته بندي ٦
٦٠-جمع٣
٦١-عدد٧
٦٢-كامل و ناقص
٦٣-نصف
٦٤-جمع ٤
٦٥-لوزي
٦٦-طبقه بندي شكل
٦٧-دسته بندي٧
٦٨-مفهوم ٨
٦٩-جمع ٥
٧٠-دوران
٧١-شباهت و تفاوت
٧٢-دسته بندي٨
٧٣-تفريق ٢
٧٤-تقارن
٧٥-الگويابي
٧٦-سودوكو ٩
٧٧-عدد ٩
٧٨-تفريق ٣
٧٩-سودوكو ١٦
٨٠-دسته بندي ٩
٨١-تفريق ٤
٨٢-اندازه گيري
٨٣-محور
٨٤-تفريق ٥
٨٥-ساعت
چنانچه آموزش مفاهیم ریاضی از طریق شیوههایی که با زندگی روزمره کودک ارتباط دارد انجام گیرد، کودک خیلی زود، پیش از آنکه پای به دبستان گذارد، اندیشهها و مفاهیمی از مطالب ریاضی به دست می آورد؛ زیرا ریاضی در واقع زبانی برای تعریف و بیان اندازهها، نظامی برای شمارش و ... است. مفاهیمی همچون کم، زیاد، کوچک، بزرگ، خالی، پر، سبک، سنگین و... از جمله مفاهیم مهمی هستند که کودکان پیش از دبستان به تدریج شروع به فراگیری آنان میکنند.
مراحل آموزش مفاهیم ریاضی
آموزش مفاهیم ریاضی در سه مرحله به شرح زیر ارائه میشود.
مرحله آموزش مجسم (آموزش به وسیله اشیا) مرحله آموزش نیمه مجسم (به وسیله تصاویر و اشکال) مرحله مجرد (آموزش به نمادهای ذهنی)
مرحله آموزش مجسم (آموزش به وسیله اشیا):
🦋در پیش دبستان کودکان با کدام #مفاهیم_ریاضی آشنا می شوند ؟؟
✅1 .آموزش مفاهیم قیاسی ( کوچک-بزرگ،دور –نزدیک ،زیر-رو ،بالا –پایین و... )
✅2 .شناخت رابطه ها (شباهت یابی ،تفاوت یابی ،دسته بندی ،ارتباط یابی نظم وترتیب ، و... )
✅3 .آشنایی با کمیت های عددی (1 تا 10 )، کمتر وبیشتر ،تقارن و ... )
✅4 .آشنایی با شکل های هندسی (نقطه ،خط ،سه گوش ،چهار گوش و ...)
✅5 .عدد نویسی (1 تا _10
مفاهیم ریاضی شامل:
اشکال هندسی
افزایش تمرکز
طبقه بندی
الگوسازی
شمارش
و ...
در کارگاه بازی و ریاضی، مفاهیم بالا در حین بازی به طور غیر مستقیم فراگرفته میشوند.
🌸🌼ما معتقدیم کودک تا قبل از دوره آموزش رسمی فقط نیاز به بازی دارد تا از کودکی خود لذت برده و در آینده شاهد شکوفایی بیشترش باشیم
من این تعرف رو برای مادرای کلاسم گفتم نمیدونم درست هست یانه😊
مرحله مجرد (آموزش به وسیله نمادهای ذهنی):
این مرحله بر شناخت کودک تکیه دارد. پس از آموختن مفاهیم با استفاده از اشیا، اشکال و تصاویر مربی سعی دارد بین اشیای عینی از یک سو و تصاویر همان اشیا از سوی دیگر رابطهای ایجاد کند.
در این مرحله، کودک تصویر شیء را به جای خود شیء در نظر میگیرد. بدین ترتیب، شیوه آموزش از حالت عینی و مجسم به سوی مفاهیم ذهنی سوق پیدا میکند و تصاویر جای اشیا را میگیرند. سپس علائم به جای تصاویر مینشینند و در نتیجه، آموزش از مرحله مجسم به نیمه مجسم و در نهایت، به مفاهیم ذهنی سیر میکند.
❌❌آموزش های هوش و آمادگی تحصیلی
❌❌ آموزش های دقت و توجه دیداری
تشخیص شکل های مشابه، دقت در تشخیص جزئیات، تشخیص شکل های حذف شده، تشخیص شکل های تکراری، تشخیص ترکیب شکل ها، جستجوی الگوهای مشخص، جستجوی شکل های مشابه، جستجوی شکل های شبیه نمونه، تشخیص شکل های همانند، تشخیص در جزئیات تغییر یافته،توجه و دقت دیداری، ترسیم بر اساس الگو، دقت درادراک فضایی، تشخیص شکل های متفاوت، تشخیص شکل های متناظر، دقت در تشخیص شکل کلی و...
❌🙄آزمون های ادراک دیداری-فضایی:
حافظه دیداری و ادراک دیداری-فضایی، هوش سیال در ادراک دیداری،تشخیص شکل های فضایی متفاوت، ادراک و حافظه دیداری، حافظۀ توالی دیداری، تشخیص شکل از زمینه سطح ساده، تجسم فضایی شکل ها، تشخیص روابط ساده، ادراک شکل کلی، ادراک شکل و سایه، تشخیص شکل های ترکیبی، تشخیص شکل جدا شده از زمینه،ادراک روابط دیداری ساده، تشخیص فضایی شکل پنهان شده، تشخیص شکل های متقاطع، تشخیص شکل از زمینه سطح پیشرفته، تشخیص شکل ناقص و کامل، تشخیص جزء و کل مکمل هم و...
❌❌ ادراک شنیداری و مفاهیم کلی:👇
ادراک شنیداری و درک روابط کاربردی و مفهومی، ارتباط کلمه و تصویر، تشخیص ارتباط کلمه با شکل نامرتبط، ادراک شنیداری و درک مطلب، ادراک شنیداری و حافظۀ کوتاه مدت، اطلاعات عمومی و مفاهیم سادۀ علمی، درک روابط علت و معلولی، مفاهیم سادۀ علوم، درک روابط احساسی و اجتماعی، تشخیص رابطه و تعلق به گروه، تقویت حافظۀ شنیداری و حل مسأله، مهارت توجه و تحلیل شنیداری، آزمون های حساسیت شنیداری و تشخیص صدا
❌❌سنجش و تقویت حافظه و مهارت یادآوری👇
سنجش حافظۀ دیداری-بیانی سطح ساده تا دشوار، سنجش حافظۀ شنیداری-بیانی سطح ساده تا دشوار، سنجش حافظۀ دیداری-تشخیصی سطح ساده تا دشوار، سنجش و تقویت حافظه دیداری، تمرین های ساده و پیشرفتۀ تقویت حافظۀ دیداری کودکان و ....
❌❌مفاهیم ریاضی و تجسم فضایی👇
آزمون های درک مفاهیم ریاضی شامل( مفاهیم جنبی، مفهوم اعداد، دسته بندی، تناظر و تقابل، تعیین نماد اعداد برای هر دسته، مفهوم ترتیب، مفهوم جمع و تفرق، مفهوم تناظر یک به یک، درک مطلب راضی و حل مسأله، تعلق به گروه و دسته) درک روابط منطقی و توانایی شناختی(ذهنی) شامل روابط مختلف بین شکل ها، تجسم و درک روابط فضایی ساده و پیچیده، هوش دیداری-فضایی، آزمون های سطح
ساده تا پیشرفتۀ تجسمی(فولدینگ)
ویژه نو آموزان ۴ الی ۶ ساله
مرحله مجرد (آموزش به وسیله نمادهای ذهنی):
این مرحله بر شناخت کودک تکیه دارد. پس از آموختن مفاهیم با استفاده از اشیا، اشکال و تصاویر مربی سعی دارد بین اشیای عینی از یک سو و تصاویر همان اشیا از سوی دیگر رابطهای ایجاد کند.
در این مرحله، کودک تصویر شیء را به جای خود شیء در نظر میگیرد. بدین ترتیب، شیوه آموزش از حالت عینی و مجسم به سوی مفاهیم ذهنی سوق پیدا میکند و تصاویر جای اشیا را میگیرند. سپس علائم به جای تصاویر مینشینند و در نتیجه، آموزش از مرحله مجسم به نیمه مجسم و در نهایت، به مفاهیم ذهنی سیر میکند.
برخی روشهای آموزش مفاهیم ریاضی
به منظور آموزش برخی از مفاهیم ریاضی و یا هر نوع مفهوم دیگر، مربی میبایست ابتدا در کودکان انگیزه کافی ایجاد کند. این هدف میتواند با تعریف یک داستان مربوط به واحد کار انجام شود. در کلاسهای پیش از دبستان ساعت خاصی به ریاضی اختصاص ندارد.
بنابراین، مربی سعی میکند در خلال آموزشهای دیگر، مفاهیم ریاضی را به صورت عینی و ملموس آموزش دهد و برای انتقال هر چه بهتر این مفاهیم از هر آنچه در اطراف خود دارد استفاده میکند تا کودکان از مفاهیم ریاضی تصوری دور از ذهن نداشته باشند و بین مفاهیم ریاضی و زندگی روزمره خود ارتباطی مطلوب برقرار کنند.
موزش مفهوم داخل- خارج:
مربی میتواند در داخل حیاط یک گردی بکشد و از کودکان بخواهد که به داخل گردی بروند و بعد، از آن بیرون بیایند.
موزش مفهوم بالا- پایین:
مربی یک کتاب در بالای میز و یک توپ در پایین میز میگذارد. سپس از کودکان میپرسد که کتاب کجای میز است و کودکانی که از قبل مفهوم بالا و پایین را کسب کردهاند، پاسخ صحیح را ارائه میکنند.
آنگاه میپرسد: «توپ در کجای میز قرار دارد؟» کودکان پاسخ میدهند.«پایین میز.» به این طریق، کودکان دیگر نیز مفهوم بالا و پایین را فرا میگیرند و سپس نوبت به تمرین میرسد. مربی از کودکان میخواهد کتاب هایشان را بالای و کیف هایشان را پایین میز قرار دهند.
وزش مفهوم راست و چپ:
مربی ابتدا می بایست تشخیص دهد که کدامیک از کودکان چپ دست و کدامیک راست دست اند. سپس به کودکان میگوید: «بچه ها، بیشتر آدمها مداد را با دست راست میگیرند و مینویسند، مثل شما. دستی که شما با آن نقاشی میکنید راست است و دست دیگرتان چپ، ولی بعضیها هم با چپ مینویسند.»یا میگوید: «بچهها، شما که طرف پنجره نشستید سمت راست کلاس هستید و آنهایی که سمت در نشستهاند، سمت چپ کلاساند. پس پنجره سمت راست شماست و در، سمت چپ شما.»
آشنایی با اعداد
اولین قدم در هر درس ریاضی، آَشنایی با اعداد و ارقام است. کودکان دوره پیش دبستانی نه تنها با ترتیب صحیح شمارش با صدای بلند آشنا می شوند بلکه باید قادر باشند، اعداد را در هر شکل و صورتی در هر متنی پیدا و شناسایی کنند. کودکان باید بتوانند اعداد (0 تا 9) را با خمیربازی یا اسباب بازی ها درست کنند و به راحتی اعداد را بخوانند. چالشی که می توانید پیش روی کودکان قرار دهید این است که از آنها بخواهید هر تعداد عدد را که می توانند در مسیر حرکمت در خیابان ها، روی بیلبوردها، مغازه ها، روزنامه ها و هر جای دیگر پیدا کنند. جور کردن و وصل کردن اعداد مشابه در میان تعداد زیادی عدد که به صورت تصادفی چیده شده اند نیز می تواند از تمرینات ریاضی برای کودکان باشد.
اندازه گیری
نیازی به خط کش و متر نیست آموزش اندازه گیری و مقیاس ها برای کودکان قبل از دبستان باید به صورت کاملا طبیعی باشد برای مثال موقع صحبت کردن از زمان، به عقربه های ساعت اشاره کنید یا روی تقویم روز مورد نظر را علامت بزنید و از کلماتی نظیر دیروز، امروز و فردا استفاده کنید به طوریکه کودکان مفهوم آن را درک کنند. همچنین می توانید از وسایل هم شکل و هم اندازه برای اندازه گیزی طول وسایل منزل استفاده کنید برای مثال از کودک بخواهید طول میز را با چیدن قاشق ها اندازه بگیرد و بگوید طول میز به اندازه چند قاشق است؟ یا طول فرش به اندازه چند قدم است؟
اشکال
آموزش هندسه برای کودکان با آموزش اشکال آغاز می شود. شکل های اصلی مانند دایره، مربع، مستطیل و مثلث را می توان از سنین بسیار پائین به کودکان آموزش داد. بعد از اینکه شکل انتزاعی آن را روی کاغذ آموختند می توانید آنها را تشویق کنید شکل هایی که آموخته اند را در محیط اطراف خود پیدا کنند مثلا بگویند توپ یا پرچم چه شکلی است
الگوها و مرتب کردن
درست کردن الگوهای ساده و دنبال کردن آن یکی از مهم ترین بخش های آموزش ریاضی در دوران پیش دبستانی و حتی دبستان است. این مهارت به آنها کمک می کند در آینده الگوهای تکرار شونده را در هر موقعیتی شناسایی کنند و در درک ریتم و آهنگ چه در موسیقی، چه ساختمان و معماری و چه سایر جوانب هنری کمک شایانی می کند. برای تقویت مهارت الگویابی، از رنگ ها استفاده کنید مثلا چند توپ رنگی را انتخاب کنید و به ردیف بچینید و از کودک بخواهید با توجه به الگو، رنگ توپ بعدی را انتخاب کنند. به زودی می توانید این کار را با اعداد و اشکال نیز انجام دهید
برنامه آموزشی پیش دبستانی تنها برای آموزش الفبا و شمارش اعداد نیست، بلکه برای یاد دادن لذت یادگیری و کشف قوانین جهان برای کودک است. کودک در دوران پیش دبستانی با آزمودن دانش خود، مهارت های خود را گسترش داده و تقویت می کند و تشنه یادگیری بیشتر در دوران مدرسه می شود.
ضرورت واهميت آموزشي مفاهيم رياضي درپيش از دبستان:
دوران پيش از دبستان داراي حساسيت زيادي مي باشد زيرا يادگيري سريع تر وآسان تر انجام مي گيرد بطور كلي آموزش رياضي داراي دو اثر شامل است : 1- فردي (كه باعث رشد ذهني– نظم فكري – دقت وتمركز – تجزيه وتحليل واستدلال مي شود) 2- اجتماعي( كه باعث رشد علمي و اجتماعی و صنعتي مي شود.)
تعریف آموزش ریاضی در کودکان پیش دبستانی
منظور از آموزش ریاضی در پیش دبستانی ،زمینه سازی تشکیل مفهوم عدد ومقدار ،برای مراحل بعدی تعلیم وتربیت یعنی دبستان می باشد .
ریاضی فکر کردن است ،ریاضی بعنوان ابزاری که انسان در زندگی روزمره از آن استفاده می کند.ریاضی بیان روابط است وهمچنین ریاضی بعنوان دانش ناب بشری است
انواع دانش وجايگاه رياضي در آن :
از نظر پياژ ه انواع دانش شامل 1- دانش حسي – حركتي است كه آموزش درآن صورت نمي گيرد واز ابتداي تولد باكودك همراه است 2- دانش فيزيكي كه مستقيم از راه حواس كسب مي شود وبنابراين بايستي محيط كاملاً غني باشد.دانش فيزيكي شامل خصوصيات اشياء مانند رنگ، شكل اندازه و.... دانش فيزيكي پيش نياز آموزش رياضي است.
دانش اجتماعي شامل آداب ورسوم آشنايي با محيط اجتماعي مناسبات وسنت هاي اجتماعي آشنايي با جنبه هاي رشد اجتماعي كودكان مي باشد 4- دانش منطقي – رياضي آموزش مفاهيم رياضي در حيطه اين دانش صورت مي گيرد.
آموزش مفاهيم رياضي از راه شفاهي حاصل نمي شود بنابراين بايستي محيط وفضاي مناسب را با استفاده از حواس - وسايل و ......... براي كودكان فراهم نمود و اورا تشويق به كشف وتجربه كرد باتوجه به انواع دانش رياضي شامل دانش فيزيكي ودانش منطقي – رياضي مي باشد. چگونگي شكل گيري مفاهيم رياضي در كودكان براساس نظريات پياژه :
شكل گيري مفاهيم رياضي در كودكان (پيش از دبستان ) در دو دوره زير انجام مي شود.:
1- دوره حسي – حركتي ( از تولد تا دوسالگي) ، شناخت دراين دوره از طريق بازتابها وحواس صورت مي گيرد تفكر درسال اول زندگي حسي - حركتي است وپيش عملياتي مي باشد.
2- دوره پيش عملياتي (دوتا هفت سالگي ) كه خود شامل دو دوره الف) : دوره تفكر پيش مفهومي از دوتا چهارسالگي ب) تفكر شهودي ( (مكاشفه اي )از 4 تا هفت سالگي
آموزش رياضي در دوره پيش مفهومي به صورت بازي و....... است ودرپايان اين مرحله آموزش رياضي به صورت هدف مند آغاز مي شود.
روش آموزش مفاهيم رياضي :
1- مكاشفه اي (يعني شناخت يك پديده از طريق حواس بدون نياز به استدلال)
2- روش فعال كودك به دست ورزي وتجربه مي پردازد ( دركودك بدون فعاليت وعمل تفكر ي صورت نمي گيرد) عمل ابزار تفكر است
3- بازي : آموزشهاي پيش دبستاني ، بازي محورند . به عبارت ديگر ، روش آموزشي، مبتني بر انجام بازيهاي مختلف و فعاليتهاي آزاد است . تمايل ذاتي کودکان براي به نمايش گذاشتن جنبه هاي دروني خود و شناخت دنياي اطراف ، بازي نام دارد . بازي ، وسيله اي براي درک درون کودک است . تئوريهاي مختلفي از سوي روانشناسان ، در مورد اهميت بازي کودک ارائه شده است. يکي از اين نظريات ، متعلق به روانکاوي به نام فرويد است . روانکاوان معتقدند که بازي ، وسيله اي براي کاهش اضطراب کودکان ، حل تعارضات آنها و کاهش آسيبهاي عاطفي آنها مي باشد . روانشناسان شناختي معتقدند که کودک از طريق بازي ، به خلق دنياي خود مي پردازد ، گاهي نقش بزرگترها را ايفا مي کند و از اين طريق ، رشد شناختي وي تقويت مي گردد . روانشناسان رشدي، بازي را با جنبه هاي مختلف رشد ، از قبيل تقويت عضلات بدن ارتباط مي دهند . از نظر روانشناسان اجتماعي ، بازي موجب هماهنگي رفتار کودک با ديگران مي شود و کودک از طريق بازيهاي گروهي ، سازگاري با ديگران را مي آموزد.
در دوره پيش دبستاني ، از طريق بازي ، مي توان شيوه زندگي و همزيستي با ديگران را به کودک آموزش داد بازي روش جذاب براي آموزش رياضي است. درآموزش مفاهيم رياضي ابتدا از فعاليتهايي كه به صورت ملموس – عيني وبااستفاده از اشياء وانجام تجربه مفاهيم مورد نظر را درك كند سپس از شكل – نقاشي – كاردستي براي تثبيت مفاهيم استفاده شود.
در پیش دبستان کودکان را با مفاهیم ریا ضی زیر آشنا می کنند که به قرار زیر است
1 .آموزش مفاهیم قیاسی ( کوچک-بزرگ،دور –نزدیک ،زیر-رو ،بالا –پایین و... )
2 .شناخت رابطه ها (شباهت یابی ،تفاوت یابی ،دسته بندی ،ارتباط یابی نظم وترتیب ، و... )
3 .آشنایی با کمیت های عددی (1 تا 10 )، کمتر وبیشتر ،تقارن و ... )
4 .آشنایی با شکل های هندسی (نقطه ،خط ،سه گوش ،چهار گوش و ...)
5 .عدد نویسی (1 تا 10 )
مفهوم : دور و نزديک ویا کوچک یا بزرگ وامثال این مفاهیم ها را مربی با استفاده از تصاویر همراه با شعر وقصه های کودکانه آموزش می دهد . مثال (با هم بخوانیم ) ماهی من کوچک است تن اش پر از پولک است ، بزبزکم بزرگ است ،دشمن هر چه گرگ است ،یا مثال دیگر که مربی وکودک با هم می خوانند :بره کوچک من،مع و مع ومع می خونه ،روزها به صحرا می ره ،شب تو آغل می مونه
روش کارمربی :برای رنگ آمیزی بخش های تصویری کتاب ،مداد رنگی را در اختیار کودکان قرار می دهد واز آنها می خواهد موقع رنگ زدن : 1 –رنگ آمیزی پر رنگ باشد 2 –رنگ از خط بیرون نزند 3 –قسمت رنگ شده لکه سفید بی مورد نداشته باشد.
مفهوم : رابطه ها ،مثال ،بچه ها دو به دو روبروی هم می ایستند ،یکی آینه می شود یکی بچه ،بچه روبه آینه می ایستد .هر کاری که بچه می کند ،آینه هم باید سریع همان کار را بکند ،مثلاً بچه موهایش را شانه می کند ،می خندد،گوش خود را می کشد وشکلک در می آورد وآینه همان کار را انجام می دهد ،اگر آینه بخندد یا حرکت اضافی انجام دهد ،بازی را باخته وباید جایش را با دیگری عوض کند .باهم بخوانیم (مربی وکودک ) وقتی روبروی یه آینه می شینم ،گربه کوچولویی در آینه می بینم ،من که میو می کنم ،میو میو می خونه ،گربه توی آینه ،خیلی به من می مونه . روش کارمربی 1 –وسایل مختلفی مثل سکه ،دکمه ،مداد،خودکار وغیره را روی میز می گذارد واز بچه ها میخواهد وسایلی را که از نظر شکل بیشتر به یکدیگر شبیه هستند ،کنار هم قرار دهند 2 –یک میوه یا حیوان رانام می برد واز بچه ها می خواهد میوه یا حیوان دیگری را که شبیه آن است ،نام ببرند 3 واژه هایی مانند «باغ»«انار» و«خیابان» برای کودکان بکار می برد واز آنها می خواهد کلمات شبیه آن را بسازند ،مثل :«زاغ»،«چنار»،«بیابان» .
مفهوم :تناظریک به یک، به منظور ايجاد توانايي مقايسه و اندازه گيري ، روشي بنام " تناظر يک به يک " وجود دارد . در اين روش ، مربي اشکال مختلف را با يکديگر مطابقت مي دهد ايجاد قوه تناظر ، به پرورش مفهوم عدد و آموزش رياضي در کودکان پيش دبستاني کمک مي کند
مفهوم : ايجاد توانايي نظم و ترتيب در کودکان : به بچه ها ياد مي دهيم که اشياء داراي ابعاد مختلفي هستند. براي مثال ، بچه ها بايد آنها را از بزرگ به کوچک يا بالعکس دسته بندي نمايد . نظم و ترتيب دادن به اشياء ، زمينه ساز تشکيل مفهوم عدد و آموزش رياضي در دوره دبستان به شمار مي رود. پازل ها به توانايي ساختاري کودک کمک مي کنند. هر چيزي که در ذهن کودک با مسائل ارتباط برقرار کند و توانايي ساختاري و ساختماني کودک را افزايش دهد ، به نحوي با منطبق و رياضي او مرتبط است مثال: اولين و آخرين تصویر را به دلخواه رنگ کنيد
مفهوم :طبقه بندی که در هر قسمت از شکل هایی که به هم مربوط هستند را رنگ آمیزی کنید ايجاد توانايي طبقه بندي در کودکان پيش دبستاني : يکسري از اشياء در اختيار کودک قرار داده مي شود و کودک بايد بر اساس يک يا چند بُعد ، آنها را دسته بندي و رديف کند شناخت گرايان معتقدند : کودکان دوره پيش دبستاني ، مي توانند بدون هيچ قاعده اي طبقه بندي کنند . براي مثال ، کودک اسباب بازي خود را در يک گوشه قرار مي دهد .
در دوره پيش دبستاني ، مربيان و والدين بايد توانايي ايجاد طبقه بندي قاعده دار را در کودک به وجود آورند .
دانش منطق رياضي ( ايجاد توانايي شمردن و انجام عمليات ) . يکي از زمينه هاي تشکيل مفهوم عدد در دوره پيش دبستاني ، شمردن است. منظور از دانش منطق رياضي ، ترکيب منطق با رياضيات است تا کودک بتواند از خود خلاقيت هنري نشان دهد . در آموزشهاي پيش دبستاني و مقاطع بالاتر ، ابعاد آموزش و رشد از هم جدا نيستند و مي توان چند هدف را در يک فعاليت گنجاند . براي مثال ، در بازيهاي کودکان که با يکديگر توپ را دست به دست مي کنند ، مي توان چند هدف را در يک فعاليت گنجاند و مفهوم عدد و شمردن را به آنها ياد داد.
منظور از انجام عمليات ، کارهايي است که روي مفهوم عدد انجام مي دهد. براي مثال ، با نشان دادن يک يا چند سيب ، مي توان توانايي شمردن، قدرت تميز مفهوم و تشخيص واحد از کثير را در کودک ايجاد کرد . اين امر، زمينه ساز تشکيل مفهوم عدد در مرحله بعد است مثال: به تعداد تصاویر در هر قسمت نقطه گذاری کنید
آموزش چپ و راست با شعر
چپ و چپ و چپ
راست و راست و راست
همگی حالا
دستامون بالاست
بالا و پایین
بلندشو بشین
یه چرخی بزن
همه رو ببین
چپ و راست
من دو تا پا دارم هر دو تا پویاست
یکی پای چپ یکی پای راست
من دو تا دست دارم هر دو تواناست
یکی دست چپ یکی دست راست
من دو تا چشم دارم هردو تا بیناست
یکی چشم چپ یکی چشم راست
من دو تا گوش دارم هر دو شنواست
یکی گوش چپ یکی گوش راست
شعر جهت ها
بالا پایین چپ راست
مهمترین جهت هاست
برای کمک به
همهی ما آدم هاست
تا زودی پیدا کنیم
چیز هایی که مال ماست
بالا پایین چپ راست
آدرس کل چیزهاست
شنبه ۷مهر روز اتش نشانی
یکشنبه ۸مهر روز ناشنوایان
دوشنبه ۹مهر روز همبستگی وهمدردی با کودکان ونجوانان فلسطینی.وروز سالمندان
جمعه ۱۳ مهر روزنیروی انتظامی وشهادت حضرت زین العابدین ع
شنبه ۱۴مهر روز دامپزشکی
یکشنبه ۱۵مهر روز روستا وعشایر وتعیین رنگ پرچم ملی
دوشنبه ۱۶مهر روز جهانی کودک
سه شنبه ۱۷مهر روز پست
جمعه۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ
یکشنبه۲۲مهر روز جهانی استاندار
دوشنبه ۲۳مهر روز جهانی نابینایان وشهادت حضرت رقیه ع
سه شنبه ۲۴مهرروز جهانی غذا وروز ملی پارالمپیک
چهارشنبه۲۵مهر شهادت حضرت امام حسن مجتبی ع
پنجشنبه ۲۶مهر روز تربیت بدنی ورزش
یکشنبه ۲۹مهر روز صادرات
اینم تقویم مهرماه
برای مناسبت ها و واحد کارهای تقویمی
براش برنامه ریزی کنید از الان
#تقویم
#مهر_ماه
مجموعه اموزشی وروجک باهوش(ارشیو):
گرفتن تست عدد از کودکان
آموزش مفهوم (مثل)
آموزش مفهوم (کوچک ) و (بزرگ)
آموزش مفهوم (راست) و (چپ)
آموزش نماد و مفهوم عدد 1 و 2
طبقه بندی بر اساس رنگ و شکل و اندازه با درب بطری ها
بازی عدد به عدده
هدف:آموزش نماد اعداد،تقویت ماهیچه های درشت و پرورش مهارت های شنیداری
علوم
آزمایش فشار هوا
هدف:پی بردن به وجود هوا،پرورش حس لامسه
آشنایی با ذره بین و نحوه ی عملکرد آن
نقاشی
نقطه گذاری در فضای محدود و در فضای نامحدود
کشیدن آدمک
کشیدن خط راست و وصل نقاط از بالا به پایین
کشیدن نقاشی آزاد
هدف: تقویت ماهیچه های ظریف انگشتان،هماهنگی بین چشم و دست،انجام یک فعالیت لذت بخش برای کودک،پی بردن به توانایی و شناخت و پیشرفت کودک،پی بردن به دنیای درونی کودک و احساسات او نسبت به محیط اطراف و دیگران
شعر و سرود
12 تا گل سرخ،اینجا که مهدکودکه،فصل پاییز،شنبه به رنگ پاییز
هدف:تقویت روحیه همکاری و ایجاد هماهنگی،افزایش گنجینه لغات،تقویت حافظه کوتاه مدت و بلند مدت،افزایش اعتماد به نفس،ایجاد یک فعالیت لذت بخش،تخلیه هیجانات درونی کودکان،تقویت حافظه شنیداری
داستان
صبحانه ی گنجشک،جورواجور، لیزلیزک
هدف:افزایش گنجینه لغات،دادن اطلاعات عمومی و نکات اجتماعی-اخلاقی، تقویت مهارت شنیداری و ایجاد یک فعالیت لذت بخش برای کودکان،علاقه مند کردن کودکان به مطالعه کردن
بازی گروهی
بولینگ
هدف:افزایش اعتماد بنفس کودکان،شرکت در یک بازی گروهی و تقویت ماهیچه های درشت
شش خانه
هدف:تقویت ماهیچه های درشت،آشنایی با نماد اعداد
استپ هوایی
هدف:افزایش دقت و توجه،پرورش مهارت های شنیداری،تقویت ماهیچه های درشت
فوتبال فوتی
کوکان عزیز با دمیدن در نی ،توپ پنبه ای را به سمت دروازه فرستادند
بازی فرمان ها
هدف:آموزش جهت های مختلف مکانی بالا،پایین،چپ،راست،عقب جلو و ...
رنگ به رنگه
اطلاعات عمومی
صحبت در مورد موجودات زنده و غیر زنده
چه چیز هایی روی زمین است؟
صحبت در مورد علامت استاندارد و پیدا کردن آن روی بسته بندی وسایل مختلف
مجسمه سازی و سفال
ساختن کرم با خمیر پاتوسل،ساختن بادکنک
هدف:تقویت ماهیچه های ظریف دست،ایجاد خلاقیت در کودکان،مجسمه سازی در کودکان،تقویت حس زیباشناسی در کودک
کار با کاغذ
مچاله کردن و صاف کردن کاغذ و پرتاب آنها در سبد
هدف:تقویت ماهیچه های ظریف انگشتان،آشنایی با مفهوم صاف و مچاله،افزایش دقت و توجه
اسباب بازی آموزشی
برداشتن سنگ با انبر
هدف:تقویت ماهیچه های ظریف انگشتان،هماهنگی بین چشم و دست
بازی با پیچ و مهره
هدف:آموزش مفهوم باز و بسته،تقویت ماهیچه های ظریف،هماهنگی بین چشم و دست
بازی با قفل و کلید ها
هدف:آموزش مفهوم باز و بسته،مرتب کردن قفل های از کوچک به بزرگتقویت ماهیچه های ظریف،هماهنگی بین چشم و دست
گلساخت
هدف:آموزش رنگ های مختلف،تقویت ماهیچه های ظریف،هماهنگی بین چشم و دست،افزایش خلاقیت در کودکان
بازی شهر ترافیک
هدف:آشنایی با قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی در قالب بازی
بازی فکری
پازل اعضای بدن
هدف:افزایش دقت و توجه،آشنایی با اعضای بدن،هماهنگی بین چشم و دست
مکعب های چوبی
هدف:آموزش رنگ ها،آموزش مفهوم عدد،افزایش دقت و توجه
دومینو رنگ و دومینو ارتباط
هدف:شرکت در یک بازی گروهی،انجام یک فعالیت لذتبخش،شناخت رنگ های مختلف،آموزش ارتباط و همبستگی،افزایش دقت و توجه در کودکان
زبان آموزی
آموزش صدای آخر آ
هدف:تربیت 4 مهارت گوش دادن سخن گفتن خواندن و نوشتن
ایجاد نظم فکری در کودکان
توانایی تشخیص صدا در ابتدا-انتها و وسط کلمه
آماده شدن کودکان برای مقطع دبستان
حرکات بنیادین
سینه خیز رفتن،لی لی کردن، جفت پا پریدن،راه رفتن روی خط راست و شکسته
هدف:آشنایی با خط شکسته و راست، تقویت ماهیچه های درشت، افزایش دقت و توجه در آنها،حفظ تعادل در کوکان
پرورش حس بینایی
بازی ببین و بگو و لمس کن و بگو(با چشمان بسته)
هدف:تقویت حافظه دیداری،افزایش دقت و توجه کودکان،پرورش حس بینایی و حس لامسه
آموزش رنگ
ابتدا از کودکان تست رنگ گرفته شد
بازی با خمیر
کودکان با خمیر هرچه خواستند،ساختند
هدف:تقویت ماهیچه های ظریف دست،ایجاد خلاقیت در کودکان،مجسمه سازی در کودکان،تقویت حس زیباشناسی در کودک
#تست_رنگ
زبان رنگ و بچهها
ابتدا اجازه دهید ببینیم کودکان چگونه با رنگها آشنا میشوند. آنها یاد میگیرند که رنگها را قبل از آن که اسمشان را بدانند، تشخیص دهند. آنها قبل از این که قادر باشند بگویند قرمز، زرد یا سبز، اشیاء را به درستی نشان میدهند. کودکان نام رنگها را در سن ۲ تا ۵ سالگی یاد میگیرند. دخترها معمولاً نام رنگها را زودتر از پسرها میآموزند البته همهٔ بچهها با توجه به وضعیت سیستم عصبی، مراحل رشد متفاوتی نسبت به یک دیگر طی میکنند.
اگر شما میخواهید به کودکان کمک کنید تا رنگها را تشخیص دهند، سعی کنید که رنگها را با اشیاء مرتبط به آنها به کودکان آموزش دهید. در این جا چند نوع از روابط و همبستگیهای رنگی قابل درک برای یک کودک آورده شده است:
زر: موز، لیمو، خورشید
قرمز: سیب، گوجه فرنگی
آبی: دریا، آسمان
سبز: نخود، سبزی، برگ
خاکستری: فیل
قهوه ای: خرس، پوست درخت
محققان نشان میدهند برای مثال وقتی شما یک سیب آبی! را به کودک نشان میدهید و از او میپرسید این چیست؟ زمان زیادی طول میکشد تا کودک آن را تشخیص دهد. مطمئناً اگر شما با کودکان کوچک در ارتباط باشید بهتر می دانید که چه اتفاقی ممکن است رخ دهد. مثلاً ممکن است یک سیب آبی برای آنها بامزه و مضحک به نظر برسد. این موضوع گواهی بر رشد حس مزاح و توانایی خندیدن به مسائل مضحک و غلط در کودکان میباشد.
زمانی که کودک تشخیص رنگها و نام آنها را یاد میگیرند این امر به او کمک میکند تا اطلاعات جدیدی بیاموزد. والدین همیشه میخواهند با روشهای بی خطری به کودکان آموزش دهند. ما متوجه شدهایم تأکید بر پیامهای مشخص با استفاده از رنگها به کودکان کمک میکند تا به خاطر بسپارند که چشم انسان به ترکیبی از رنگ زرد و سیاه توجه خاصی میکند و مغز ناخودآگاه آن را به عنوان علامتی از خطر درک میکند. شما میتوانید از این رنگها برای مشخص کردن چیزهایی که نمیخواهید کودکان با آنها بازی کنند استفاده کنید. حتی ممکن است شما قسمتهایی از خانه مانند راه پله و زیرزمین که کودکان نباید به علت وجود خطر به آنها وارد شوند را با این رنگها علامت گذاری کنید.
وقتی کودکان شما بزرگ میشوند حالا میتوانید از رنگها برای آموزش دادن به آنها کمک بگیرید. تحقیقات مشابه نشان داده که کودکان بی توجه و کم دقت زمانی که با رنگها تحریک شوند بهتر از عهده تکالیفشان برمی آیند. پیشرفت این کودکان بسیار بیش تر از زمانی است که از دارو برای درمان استفاده میکنند. این بدین معناست که در برخی موارد رنگها میتوانند به عنوان دارو مورد استفاده قرار گیرند. رنگ هم چنین میتواند در ایجاد جذابیت در غذا کاربرد داشته باشد. اگر کودک علاقه به خوردن بعضی غذاهای تکراری و خاص ندارد میتوانید از رنگهای طبیعی برای جذابیت غذاهایتان استفاده کنید.
عالیتهایی برای آموزش رنگها
۱. مهرههای رنگی
شما میتوانید از مهرههای رنگی برای آموزش رنگ به کودکان استفاده کنید، به این صورت برای مثال مهرهٔ رنگ قرمز را در دست میگیرید و می گویید: «قرمز» مثل رنگ سیب. «اسمش قرمزه» و از کودک میخواهید که نام رنگ را تکرار کند.
در مرحلهٔ بعد از او میخواهید که مهرههایی که رنگ قرمز دارند را جدا کرده و نخ کند در حالی که مدام اسم رنگ قرمز را تکرار کند.
۲. نقاشی
برای آموزش رنگها از نقاشی کردن هم میتوان استفاده کرد. کودک را کنار خود بنشانید و شروع به نقاشی کنید:
«میخواهم این جا یک خورشید بکشم. خورشید زرده. این رنگی (و مداد رنگی زرد را به او نشان میدهید). حالا میخواهیم درخت بکشیم. درخت سبزه. این رنگی (و مداد رنگی سبز را به او نشان میدهید) و ...
۳. استفاده از رنگ انگشتی و خمیربازی
با استفاده از رنگ انگشتی و خمیرهای بازی رنگی میتوان به آموزش رنگها به کودکان پرداخت.
۴- شناسایی رنگ مورد نظر در بین رنگهای مختلف
تعدادی مهره یا دکمه یا اشیای رنگی جلوی کودک قرار دهید و پس از آموزش رنگ خاص، از او بخواهید که آن رنگ را در میان اشیا پیدا کرده و جدا کند. این کار را میتوان با اشیا محیط اطراف نیز انجام داد و از او بخواهید مثلاً اشیای آبی رنگ را در محیط پیدا کرده و نام ببرد.
#ریاضی_قبل از دبستان و سواداموزي
وقتی صحبت از ریاضی پیش از دبستان به میان می آید، فکر بسیاری به سراغ شمارش اعداد می رود. بسیاری از والدین فکر می کنند همین که کودک بتواند مثلا از 1 تا 10 را درست و به ترتیب بشمارد، کفایت می کند. اما باید بدانیم کودکان بسیار بیشتر از تصور ما می توانند مفاهیم و مباحث ریاضی را درک کنند. ریاضی پیش دبستانی از سرفصل های متعددی تشکیل شده است که هر کدام می توانند پایه درک ریاضی در سالهای آینده باشند.
💒آشنایی با اعداد:
اولین قدم در هر درس ریاضی، آَشنایی با اعداد و ارقام و #آموزش_اعداد است. کودکان دوره پیش دبستانی نه تنها با ترتیب صحیح شمارش با صدای بلند آشنا می شوند بلکه باید قادر باشند، اعداد را در هر شکل و صورتی در هر متنی پیدا و شناسایی کنند. کودکان باید بتوانند اعداد (0 تا 9) را با خمیربازی یا اسباب بازی ها درست کنند و به راحتی اعداد را بخوانند. چالشی که می توانید پیش روی کودکان قرار دهید این است که از آنها بخواهید هر تعداد عدد را که می توانند در مسیر حرکمت در خیابان ها، روی بیلبوردها، مغازه ها، روزنامه ها و هر جای دیگر پیدا کنند.
جور کردن و وصل کردن اعداد مشابه در میان تعداد زیادی عدد که به صورت تصادفی چیده شده اند نیز می تواند از تمرینات ریاضی برای کودکان باشد.
💒محاسبات ریاضی
روشن است که ما هنوز به دنبال کشف رابطه E=mc2 یا جدول ضرب نیستیم اما محاسبات ریاضی مناسب برای کودکان پیش دبستانی، دسته بندی کردن اعداد و تقسیم آنها به گروه های مورد نظر است. برای مثال می توانید یک کیک را به چند قسمت تقسیم کنید و از او بخواهید قسمت ها را بشمارد یا در هر بشقاب دو قاچ از کیک را قرار دهد. یا از بین شکلات ها، تعداد مشخصی را سوا کند و در ظرف دیگری بریزد. حتی می توانید 6 بیسکوئیت به او بدهید و از او بخواهید آن را بین سه نفر از دوستانش تقسیم کند. این عملیات ساده، پایه درک ریاضی او را تشکیل خواهند داد.
💒اندازه گیری
نیازی به خط کش و متر نیست آموزش اندازه گیری و مقیاس ها برای کودکان قبل از دبستان باید به صورت کاملا طبیعی باشد برای مثال موقع صحبت کردن از زمان، به عقربه های ساعت اشاره کنید یا روی تقویم روز مورد نظر را علامت بزنید و از کلماتی نظیر دیروز، امروز و فردا استفاده کنید به طوریکه کودکان مفهوم آن را درک کنند. همچنین می توانید از وسایل هم شکل و هم اندازه برای اندازه گیزی طول وسایل منزل استفاده کنید برای مثال از کودک بخواهید طول میز را با چیدن قاشق ها اندازه بگیرد و بگوید طول میز به اندازه چند قاشق است؟ یا طول فرش به اندازه چند قدم است؟
💒اشکال
آموزش هندسه برای کودکان با آموزش اشکال آغاز می شود. شکل های اصلی مانند دایره، مربع، مستطیل و مثلث را می توان از سنین بسیار پائین به کودکان آموزش داد. بعد از اینکه شکل انتزاعی آن را روی کاغذ آموختند می توانید آنها را تشویق کنید شکل هایی که آموخته اند را در محیط اطراف خود پیدا کنند مثلا بگویند توپ یا پرچم چه شکلی است.
💒الگوها و مرتب کردن
درست کردن الگوهای ساده و دنبال کردن آن یکی از مهم ترین بخش های آموزش ریاضی در دوران پیش دبستانی و حتی دبستان است. این مهارت به آنها کمک می کند در آینده الگوهای تکرار شونده را در هر موقعیتی شناسایی کنند و در درک ریتم و آهنگ چه در موسیقی، چه ساختمان و معماری و چه سایر جوانب هنری کمک شایانی می کند. برای تقویت مهارت الگویابی، از رنگ ها استفاده کنید مثلا چند توپ رنگی را انتخاب کنید و به ردیف بچینید و از کودک بخواهید با توجه به الگو، رنگ توپ بعدی را انتخاب کنند. به زودی می توانید این کار را با اعداد و اشکال نیز انجام دهید.
🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
#آموزش مفاهيم اعداد از ( 0 - 10 )
🔺🔺آموزش عدد صفر:
لازم نيست مفهوم عدد صفر را توضيح دهيد بلکه درباره مفهوم هيچ با کودک تمرين کنيد. مثلاً از کودک بپرسيد:
تو چند تا دم داري؟
تو چند تا شاخ داری؟
تو چند تا نوک داری؟
سپس می توانيد در مورد چيزهايی که در خانه وجود ندارند از کودک سؤال کنيد. مثلاً:
چند تا فيل توی اتاق است؟
در اين اتاق چند اتوبوس است؟
در اين اتاق چند تا حوض است؟
🔺🔺آموزش عدد ۱:
ما می توانيم درباره عدد يک اين گونه با کودک کار کنيم:
تو چند دماغ داری؟
تو چند زبان داری؟
تو چند سر داری؟
- وسايلي را که فقط يک نمونه از آن داخل خانه يا پارک است را از کودک بخواهيد نام ببرد.
- هنگام چيدن سفره از کودک بخواهيد برای هر نفر يک بشقاب، قاشق و ليوان بگذارد.
🔺🔺آموزش عدد ۲:
در مورد آموزش عدد ۲، اين گونه عمل کنيد:
- تو چند تا چشم داری؟
- تو چند تا گوش داری؟
- تو چند تا دست داری؟
به دنبال وسايلی باشيد که دو نمونه از آن وجود دارد؟
🔺🔺آموزش عدد ۳:
يک مثلث بکشيد و گوشه هاي آن را به کودک نشان دهيد و پس از شمردن گوشه ها از کودک بخواهيد شکل های سه گوش را در خانه پيدا کند.
🔺🔺 آموزش عدد ۴:
براي آموزش اعداد از دو تا پنج می توان اين بازی را اجرا کرد، به اين صورت که بچه ها دست می زنند و می چرخند و با هم می خوانند تا جايی که صدای آهنگ قطع شود:
با هم ميريم خريد
می خواهيم شيرينی بخريم
چند تا شيرينی بخريم
مربی می گويد دو تا و بچه ها بايد فوراً به گروه های دو نفری تقسيم شوند و آن هايی که از گروه باقی ماندند از بازی خارج می شوند. به همين ترتيب برای عدد ۳، ۴ و ۵ عمل می کنيم.
🔺🔺آموزش عدد ۵:
از کودک بپرسيد هر دست چند تا انگشت دارد؟
- از کودک بپرسيد هر پا چند انگشت دارد؟
- چيزهايی در خانه پيدا کنيد که پنج عدد باشد.
- به کودک مقدار زيادی نخود دهيد و از او بخواهيد که آن ها را ۵ تا ۵ تا بشمارد و کنار بگذارد.
- از او بخواهيد که درخواست های زير را انجام دهد.
۲ تا دسته ۵ تايی ۲ تا دسته ۳ تايی ۴ تا دسته ۲ تایی ۳ تا دسته ۵ تايي ۱ دسته ۴ تايي و ...
🔺🔺آموزش عدد ۶، ۷ و ... و ۱۰: