روستای جلیان در سرزمین گرم «فسا» در تیرماه سال 1337 با صدای گریه نوزادی در شادی فرو رفت. مرتضی دوران کودکی و نوجوانی را با تحصیل در مدرسه و کار کشاورزی و دامپروری سپری کرد و برای ادامه تحصیل رهسپار شهرستان «فسا» شد.
رفتن به گالری
وی پس از اخذ مدرک دیپلم تجربی عازم خدمت نظاموظیفه گشت، اما پس از مدت کوتاهی به دستور امام (ره) محل خدمت خود را ترک نمود. مرتضی در زمان اوج مبارزات مردم علیه ظلم حکومت پهلوی بارها توسط ساواک دستگیر و مورد شکنجه قرار گرفت. پس از پیروزی انقلاب وارد نهاد مقدس سپاه شد و در کردستان به مبارزه با ضد انقلاب پرداخت، حمله رژیم بعثی به ایران جاویدی را به جبهههای جنوب کشاند تا حماسههای بیشماری را در عملیات های مختلف بیافریند.
رفتن به گالری فرمانده گردان «فجر» از تیپ 33 المهدی (عج) بارها با پیکری خونین مردانه گردانش را هدایت نمود. وی در سال 1360 با بانویی مومنه ازدواج نمود. جاویدی یکبار پس از عملیات والفجر 2 به زیارت امام عزیزش خمینی کبیر (ره) شتافت و از ایشان درخواست نمود تا برای شهادتش دعا کند و سرانجام دعای امام (ره) در هجدهم بهمنماه سال 1365 در عملیات کربلای 5 به اجابت رسید، و روح آسمانی مرتضی در 28 سالگی از خاک شلمچه به سوی میعادگاه مؤمنان پرواز کرد. از او 2 فرزند به یادگار باقی ماند.
سخن شهید
نمیدانم، من چه کردهام که شهید نمیشوم. شاید قلبم سیاه است. خدا رحمت کند، حاج محمد ستوده را وقتی با هم صحبت میکردیم (به یکدیگر) میگفتیم! اگر جنگ تمام شود و ما زنده باشیم، چه کار کنیم. واقعاً نمیشود؛ زندگی کرد، و به صورت خانوادههای شهدا نگاه کرد. این جاست که ما واماندگان از قافله نور باید بگوییم، خوشا به حال آنان که با شهادت رفتند.
🦋@rangirangia 🦋