⭕️ حضور 3 رقیب برای رئیسی، امداد الهی بود
✍️ سید وحید حقانیان
🔹لازم است توجه داشته باشیم که در این مقطع حساس از تلاشهای صبورانه، جناب آقای محسن رضایی و جناب آقای دکتر امیر حسین قاضی زاده هاشمی، کمال تشکر را داشته باشیم. این برادران با وجود فشارهای شدید عده ای [...] تا آخر رقابت های انتخاباتی، با انرژی، باور و جدیت در صحنه باقی ماندند تا انتخابات ۱۴۰۰علیرغم تبلیغات چندین ماهه و سنگین دشمنان، رنگ و بوی واقعی و رقابتی به خود بگیرد و درصد مشارکت، از پیش بینی های حضرات بالاتر برود .
🔹حضور این سه رقیب برای جناب آقای رئیسی، امداد الهی به حساب آمده و یقینآ باید گفت اینها خود را به گونه ای دانسته، یا ندانسته خرج انقلاب کردند وگرنه با توجه به شرایط رد صلاحیت ها، تحریم انتخابات توسط بیگانگان و حتی احمدی نژاد، اگر بعد از کنار کشیدن نامزدهای پوششی، این سه نفر نیز اعلام انصراف کرده بودند، ولو وزارت کشور هم قبول نمی کرد یقینا چالش بزرگی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی بوجود می آمد.
▪️وی در بخش دیگری از این یادداشت با اشاره به حضور همتی به عنوان کاندیدا در شرایطی که دشمنان از تحریم انتخابات و یا شعار رای بی رای حمایت می کردند از سران جبهه اصلاحات انتقاد کرد که حاضر نشدند رسما از وی به عنوان کاندیدای این جبهه حمایت کنند./ ایسنا
@Rasad_tahlil
⭕️ برخی از واکنش های توییتری به بحث مشارکت و آرای نامزدها
👤 علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت:
🔹گروههای حساس، بیماران و سالمندان جمعیتی در حدود ۱۰میلیون نفر را تشکیل میدهند که بسیاری از آنها به خاطر نگرانی از کرونا نتوانستند در انتخابات مشارکت کنند
🔹و متاسفانه امکان اخذ رای نیز از همه این عزیزان فراهم نبود.
🔹قطعا شیوع و ترس از کرونا در آمار مشارکت آنها بسیار موثر بوده است.
👤 محمود احمدی نژاد، رئیس دولت نهم و دهم:
🔹کسانی که رفراندوم ۹۸ درصدی جمهوری اسلامی درسال ۵۸ را به ۴۸ درصد تبدیل کرده اند نباید طلبکاری کنند بلکه بدهکار مردم و انقلاب هستند و باید پاسخگو باشند.
👤 حمید رسایی، در واکنش به توییت محمود احمدی نژاد:
🔹۹ماه پس از مشارکت ۹۸درصدی در همهپرسی سال۵۸ مشارکت در رفراندم قانون اساسی به ۷۵درصد رسید.
🔹بهمن ۵۸ (سومین انتخابات) مشارکت ۶۷درصد شد!
🔹آیا آن روز هم شما ردصلاحیت شده بودید که عدم مشارکت به نام شما ثبت شود؟!
🔹دلیل دلزدگی مردم پس از ۸ سال اعمال فشار روحانی و تیم غربگرایش قابل درک است.
👤 سید مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹در دو انتخابات ۹۲ و ۹۶ ریاست جمهوری ۷۳درصد و امسال ۴۸درصد واجدان شرایط رای دادند. مهندسان انتخابات مسئول کاهش مشارکت ۱۵ میلیون نفر (۲۵درصد) و ۴میلیونی (۶درصد) آرای باطله هستند. جمع این دو گروه از آرای ۱۷ میلیونی رئیسی بیشتر است. #انتخابات_۴۲درصدی
👤 مهدی پناهی، روزنامه نگار:
🔹سال ۹۶ خوشحال از رادیکالیسم روحانی گفتند کار نظام تمامه اما نشد، دی ۹۶ و آبان ۹۸(غائله بنزین) هم گفتند کار تمام اما نشد.
🔹حالا هم ۵۰ درصد رای به ج.ا در #انتخابات۱۴۰۰ و بدترین دولت را نمیبینند و میگویند کار نظام تمام!
🔹گربه کجفهمها را هرجور بالا بندازی، چهارچنگولی پایین میاد.
👤 عبدالرضا داوری، دکترای اقتصاد:
🔹نرخ مشارکت سیاسی 50 درصدی انتخابات 1400، مطلوب است، وقتی در جامعه ایران، نرخ مشارکت اقتصادی مردم، 30 درصد است.
🔹در جامعه ای که بار هزینه 70 درصد از شهروندان بر دوش 30 درصد دیگر است، تقدیس نرخ مشارکت سیاسی بالا ناشی از جهل و بیسوادی است.
👤 پرویز امینی، دکترای علوم سیاسی:
🔹#آرای_باطله را نمی توان یکپارچه تحلیل کرد و انگیزه های پشت آن از نارضایتی از حکمرانی تا اعتراض به انتخابات تا نداشتن نامزد مورد قبول در میان نامزدها، مختلف است. اما همگی در ترجیح مشارکت بر تحریم مشترکند و به طور مضاعف نسبت به سایر آرا، به نفع مشارکت و علیه تحربم انتخاباتند.
👤 عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹«سونامی خاموش انتخابات ۱۴۰۰» هنوز قربانی میگیرد. قربانی این مرحله سونامی، تکنسینهای سیاسی اصلاحطلب هستند که شجاعت اقرار به شکست فاحش که ناشی از چشم بستن بر واقعیات بود را ندارند. هفته پیش در کلابهاوس این را تصریح کردم که پس از انتخابات تشییع جنازه سیاسی باید نمود.
👤 علیرضا گرائی:
🔹ناکارآمدی دولت هاشمی باعث شد مشارکت در انتخابات سال۱۳۷۲، ۵۰.۶ درصد شود!
🔹ناکارآمدی دولت روحانی باعث شد مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰، ۴۸.۸ درصد شود!
🔹روحانی حتی این رکورد فاجعهبار هاشمی را هم شکست...
🔹علی برکت الله
👤 عبدالله گنحی، مدیر مسئول روزنامه جوان:
🔹جوری در باره رای دهندگان به #رييسي قضاوت میکنند که انگار مجرم و شهروند درجه2هستند
🔹شاید نمیتوانند هضم کنند که چطور مردم 1مهندس اقتصاد!را رها و به یک ششم ابتدایی!!رای دادند
🔹رای دهندگان به رئیسی مخیر بودند:
🔹رای سفید دهند
🔹رای باطله دهند
🔹به دیگری رای دهند
🔹در انتخابات شرکت نکنند
🔹#انصاف
@Rasad_tahlil
⭕️ نیویورکتایمز: تهران از آمریکا ضمانت کتبی عدم خروج از برجام درخواست کرده است
▪️روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز:
🔹یکی از موانع اصلی در روند احیای برنامه جامع اقدام مشترک درخواست ایران برای تعهدنامه کتبی از سوی واشنگتن است که هیچ دولت بعدی آمریکا نتواند همانند «دونالد ترامپ»، از توافق خارج شود.
🔹 ایرانیها چیزی دائمیخواهند که یک خواسته منطقی است اما هیچ دموکراسی واقعی نمیتواند چیزی را که ایران میخواهد بدهد.
🔹برجام یک توافق بوده و یک پیمان به شمار نمیآید چون بایدن همانند اوباما، نمیتواند موافقت دو سوم سنای آمریکا با این توافق را داشته باشد بنابراین برجام میتواند یک توافقنامه اجرایی باشد و هر رئیس جمهور آتی همانند ترامپ میتواند آن را اجرا نکند./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ نقشه راه اقتصادی رئیسی
🔹با قطعی شدن انتخاب آیت ا... رئیسی به ریاست جمهوری، روزشمار آغاز دولت سیزدهم و شروع برنامه های وی آغاز شده است. پیشتر سید رضا فاطمی امین، به نمایندگی از کمیته اقتصادی شورای هماهنگی ستادهای مردمی رئیسی، نقشه راه اقتصادی وی را تشریح کرده بود. نقشه راه به تعبیر وی، همه برنامه ها نیست بلکه، توالی یک سری موعدهاست که نشان می دهد رویدادهای اصلی در یک بازه زمانی مشخص چه خواهد بود. بر این اساس، اهم اهداف و اقدامات دولت آینده، ذیل هفت محور و به صورت زیر بیان شده اند./ خراسان
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ مرتضی غرقی، خبرنگار ارشد صدا و سیما:
🔹شنیده ها حاکی از آن است که #آیت الله صادق آملی لاریجانی جایگزین #آیت الله جنتی خواهد شد .آیا باز سازی نهادهای نظام در راه است ؟؟#شورای_نگهبان
@Rasad_tahlil
⭕️ چنو توییت انتخاباتی
👤 دانشطلب:
🔹اصلاحطلبها که عمدهشان پشت خاتمی هستند رفتند رأی دادند و طبیعتا بیشترشان هم اسم همتی را در برگهها نوشتند اما رأیشان از ده درصد بیشتر نشد، آنها هم که با براندازها رقص سرخپوستی میکنند اگر اضافه شوند از آرای باطله بیشتر نمیشدند، حداکثر پانزده درصد از مردم به اصلاحطلبی تعهد دارند
👤 سيد علي مجتهدزاده وكيل دادگستری:
🔹در زمان رياست جناب #رئيسی بر #قوه_قضائیه اقدامات مثبت ايشان در پرونده های #سياسی از سوی منتقدين برچسب نمايش جهت بهره برداری #انتخاباتی ميخورد شايسته است پيش از خروج از دستگاه قضا شخصا با درخواست #عفو گسترده فعالين سياسی دارای حکم از #مقام_رهبری نشان دهند آن سخنان بی اساس بوده
👤 سیامک قاسمی، دکترای مدیریت کسب و کار:
🔹این روزها تنها بارقه امید من این است که در جامعهای که نیمی از مردم زیر خط فقر هستند، وعده یارانه ۴۵۰ هزار تومانی فقط ۳ میلیون رای،وعده یارانه یک میلیونی ۲ میلیون رای و وعده وام ۵۰۰ میلیونی ۹۰۰ هزار رای آورد.
🔹این یعنی هنوز عزت نفس جامعه زنده است و دوران وعده پول پاشی گذشته است.
👤 داود سوری، اقتصاددان:
🔹دوستی فرهیخته امروز سوالی پرسید که فرض کن شورای نگهبان همه داوطلبان را تائید میکرد!، فکر میکنی پشت کدامیک میایستادی و مردم را به رای دادن به او تشویق میکردی؟
🔹جوابی نداشتم، او خود نیز با همین مشکل مواجه بود!
🔹بحران منابع انسانی جدی است!
👤 فرید مدرسی، روزنامه نگار:
🔹حضور #محمود_احمدینژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام به معنای تقلبی بودن ادعاهای اوست. ظاهر و باطن او تفاوت دارد. نباید او از مجمع برکنار شود؛ جز اینکه خودش استعفا دهد.
👤 مجید شاکری، اقتصاددان:
🔹نياز فورى اقتصاد ايران كنار گذاشتن رويه حقوق سازمان مللى حاكم بر وزارت خارجه در ٨ سال گذشته و اتخاذ يك راهبرداقتصاد محور عملگرايانه است. از اين باب اين كه چه كسى معاون اقتصادى وزارت خارجه باشد، شايد مهمتر از وزير اقتصاد پيشنهادى باشد.
▪️شاکری در توییتی دیگر نیز نوشت:
🔹بنظرم تصميمات دولت حاصل برهم كنش تصميمات هفت مقام است:
1️⃣ مدير كل اعتبارات بانك مركزى
2️⃣ معاون ارزى بانك مركزى
3️⃣ معاون سياسى وزارت خارجه
4️⃣ معاون اقتصادى وزارت خارجه
5️⃣ معاون امور اقتصادى سازمان برنامه
6️⃣ معاون بين الملل شركت ملى نفت
7️⃣ مدير كل همكارى هاى بين المللى وزارت بهداشت
🔹نهايتا كيفيت دولت را از افرادى كه براى اين هفت جايگاه انتخاب مى شوند مى توان شناخت.
@Rasad_tahlil
⭕️ اصلاح طلبان، بزرگترین بازنده انتخابات بودند/ مردم پیروز این انتخابات بودند
👤 صادق زیباکلام، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران:
🔹قبولی 50 درصدی رأیدهندگان با وجود چهار میلیون آرای باطله، هر معنایی که بدهد، معنای پیروزی براندازان را نمیتوان از آن استخراج کرد.
🔹اگرچه ردصلاحیتها در همه انتخابات صورت میگیرد، اما اینبار ردصلاحیتها با ابهامات، پرسشها و شبهات گستردهای حتی از جانب طرفداران شورای نگهبان روبهرو شد.
🔹دومین و بزرگترین بازنده انتخابات ۲۸خرداد اصلاحطلبان بودند. رهبری اصلاحات اگرچه با تأخیر، اما تمامقد به حمایت از آقای همتی برخاست. یکی پس از دیگری چهرههای اصلاحطلب [...] مردم را به شرکت در انتخابات و رأی به آقای همتی دعوت کردند.
🔹دوونیم میلیون رأی برای آقای همتی در حقیقت تیر خلاصی در شقیقه اصلاحطلبان بعد از ۲۴ سال حیات سیاسیشان بود. در بدبینانهترین حالت دستکم 10 میلیون و در خوشبینانهترین حالت حتی رفتن به دور دوم را اصلاحطلبان برای نامزدشان پیشبینی کرده بودند؛ اما شکست آنان بهمراتب سنگینتر از دیگران بود.
🔹در نهایت مردم پیروز این انتخابات بودند؛ چه کسانی که رأی دادند و نامزد خود را بر صدر نشاندند و چه کسانی که رأی ندادند تا انتقاد خود را به گوش مسئولان برسانند./ شرق
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ استوری میلاد گودرزی (خبرنگار) درباره بخشی از سخنان رهبر انقلاب و حواشی نقل آن بدون ذکر نام رهبری
▪️پ.ن:
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی در 26 خرداد 1400، فرمودند: هدف آنها (دشمنان) این است که این انتخابات به آن صورت مطلوبِ جمهوری اسلامی انجام نگیرد؛ یعنی چه؟ یعنی مردم از نظام فاصله بگیرند؛ چون عدم حضور مردم در انتخابات طبعاً فاصلهگیری مردم از نظام جمهوری اسلامی است؛ این هدف آنها است.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥صفارهرندی،عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹 روحانی به وزیر خارجه اش گفته بود هرچیزی جلویت گذاشتند، امضا کن چون به این توافق نیاز داریم!
@rasad_tahlil
⭕️ چند توییت انتخاباتی
👤دانشطلب:
🔹مهمترین عامل مشارکت امید است و امید وابسته به عملکرد دولتها، هاشمی رویکرد غلطی داشت اما سازندگیاش مولد امید بود، خاتمی علاوه بر رویکردهای غلط بیعرضه بود و نتوانست مردم را امیدوار کند، در انتخابات شوراها که آزاد بود مشارکت به ۱۵ درصد رسید و در ریاست جمهوری از ۶۰ درصد بیشتر نشد
👤حسین دهباشی:
🔹باری، عبرت آنکه، گرچه نظام نیاز به اصلاحاتی جدی دارد، اصلاحطلبان به اصلاح محتاجترند. گرچه پیرمندان حکومت بهتر است بازنشست شوند، سران اصلاحات نیز به سرای سالمندان باید بروند. مبارزهی مفسد با فساد مسخره است. همچنانکه پاککردن شیشهی کثیف با دستمال کثیف! نوبت نسل نو است یکچندی!
👤احمد قدیری:
🔹شیرینتر از پیروزی قاطع رئیسی در انتخابات، رشد بالای سیاسی مردم بود.
🔹مردمی که اسیر دوقطبیسازیهای مصنوعی نشدند، بازی رقیبهراسی حول محور حجاب و اینستاگرام را نخوردند، اعتنایی به قومیتگرایی و آذری حرف زدن دو تن از نامزدها نکردند و به وعده وام و یارانه نجومی «نه» گفتند.
👤سراج میردامادی:
🔹فلسفه نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان که اتفاقا اسمش باید همان رسمش باشد چه بود؟ رییس این نهاد اجماع ساز جناب مهندس بهزاد نبوی بود ولی وقتی حمایت از همتی در این نهاد رأی نیاوردند رییس آن رفت نهاد مذکور را دور زد یک جمع موازی به نام ائتلاف جمهور تشکیل داد!!آیا این رفتار دموکراتیک بود؟
👤علی رجبی، رئیس اداره اخبار مجلس:
🔹اقدام انقلابی #جلیلی و #زاکانی باعث شد انتخابات دور دومی نشود:
📸رای جلیلی و زاکانی طبق نظرسنجیهای مختلف بهترتیب حدود ۳م و ۱.۲م تخمین زده شد که با انصرافشان تقریبا ۸۵٪ به رییسی و ۱۵٪ به رضایی/قاضیزاده افزود. درصورت عدم انصراف این دو، رای رییسی ۱۴.۳م و انتخابات۲مرحلهای میشد.
@Rasad_tahlil
📊آمار نهایی مشارکت مردمی استانها در انتخابات ۱۴۰۰
@rasad_tahlil
⭕️اصلاح طلبان منزوی نخواهند شد و بیشتر مطالبه گر خواهند بود/اینکه رئیسی بگوید مستقلم یک شوخی سیاسی است
👤عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران:
🔹حجم زیاد آراء باطله پیام سیاسی نگرانکننده دارد.
🔹جامعه نسبت به عملکرد شورای نگهبان دغدغهمند و گلایهمند است
🔹متاسفانه شورای نگهبان به دغدغه رهبری هیچ توجهی نکرد
🔹دغدغه رهبری این بود که ما آراء باطله چندمیلیونی نداشته باشیم
🔹پاسخگوی آراء باطله ۵ میلیونی، شورای نگهبان است.
🔹رئیسی، رئیس جمهور آراء باطله و خاموش هم باشد
🔹اینکه آقای رئیسی گفته اند مستقل آمدهاند بیشتر شوخی سیاسی است. جریان اصولگرایی کشور یکپارچه و با همه ظرفیتهایشان، آقای رئیسی را به عنوان نماینده خودش برگزید و دعوت به مشارکت کرد و آقای رئیسی را به عنوان نماد خود را معرفی و از ایشان حمایت کرد. فکر میکنم آقای رئیسی، دیگر چنین بیانی را نخواهند داشت و خودشان را مدیون جریان اصولگرایی میداند.
🔹دولت اصولگرا میتواند روی ظرفیتهای اصلاحطلبی حساب کند. /خبرآنلاین
@rasad_tahlil
⭕️بایدن برای لغو تحریم بانک مرکزی و شرکت ملی نفت ایران آماده میشود؟
📝روزنامه واشنگتن فریبیکن از قول سناتور پت تومی جمهوری خواه نوشت:
🔹 دولت بایدن در حال آماده شدن برای تحریمهای ابزارهای کلیدی تأمین مالی تروریسم ایران است.
🔹 دولت ایالات متحده در نظر دارد تا تحریمهای بانک مرکزی و شرکت ملی نفت ایران را حذف کند که این دو مرکز توسط دولت ترامپ به بهانههای واهی تأمین مالی عملیات تروریستی جهانی تهران در لیست تحریمها قرار گرفتهاند.
🔹حتی اوباما، رئیسجمهور اسبق نیز تحریمهای مرتبط با تروریسم را در توافق هستهای برجام سال ۲۰۱۵ میلادی لغو نکرده بود.
🔹از زمان آغاز دولت جو بایدن، شاهد زیر پا گذاشتن گسترده تحریمهای ایالات متحده توسط چین با واردات مقادیر زیادی نفت از ایران توسط چین و شکستن رکوردهای گذشته خرید نفت از تهران هستیم./مشرق
#برجام
@Rasad_tahlil
⭕️رای واقعی «ابراهیم رئیسی» بیش از ۲۴ میلیون بود/ برخی از مردم چون از ریاست جمهوری رئیسی مطمئن بودند در انتخابات شرکت نکردند
👤جهان نیوز، سایت نزدیک به علیرضا زاکانی نوشت:
🔹بخش قابل توجهی از شرکت نکنندگان در انتخابات اخیر به علت نارضایتی از مشکلات اقتصادی و معیشتی و نه بر اساس عناد یا با عینک سیاسی در پای صندوق رای حاضر نشدند.
🔹 این افراد نه تنها علاقهای به انتخاب افرادی پوششی دولت و اصلاح طلبان که ریشه مشکلات اقتصادی هشت سال اخیر محسوب می شدند، نداشتند بلکه اگر یقین برایشان حاصل میشد که نیامدنشان سبب ادامه دولت روحانی و افزایش فشارهای اقتصادی و معیشتی خواهد شد، قطعا به قطب مقابل همتی، رای میدادند.
🔹اگر بپذیریم که تاخیرات متعدد در حین رایگیری، چاپ تعرفههای مشابه و جابهجایی در نگارش فاکتورهای جدی در مسئله آرا باطله بوده، با این وجود حتی در نزدیک به چهار میلیون آرای باطله نیز آمار قابل توجهی از آرا سمت ابراهیم رئیسی بوده است.
🔹جالبتر آنکه چند درصدی از مردم هم بودند که گزینه اصلح شان آقای رئیسی بود، ولی با حس اینکه پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات مسجل است، زحمت حضور در پای صندوق رای را به خود ندادند.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد دوشنبه (31خرداد، 10ذی القعده، 21ژوئن):
1305؛ رحلت عارف كامل و استاد بزرگ اخلاق "میرزا جواد آقاملكی تبریزی"
1360؛ شهادت سردار رشيد اسلام "دكتر مصطفي چمران" در دهلاويه
1360؛ لایحه عدم كفایت سیاسی "بنی صدر" از مقام ریاست جمهوری، در مجلس به تصویب رسید
1366؛ آغاز عملیات نصر 4 در شمال ماووت عراق توسط سپاه
1369؛ در زلزله نواحی گیلان و زنجان، بیش از30 هزار نفر جان باختند
389ق؛ انقراض سلسله سامانیان توسط ایلك خان
1030ق؛ رحلت "شیخ فخرالدین محمد بن حسن بن شهیدثانی" عالم نامدار شیعه
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil