📮#توییت
🔹زیباکلام: چرا ما ایرانیان از همه طلبکاریم؟
@Rasad_tahlil
📮#توییت
🔹پناهیان (کارشناس امور دینی): فکر میکنید سیاسیون واقعا نمیفهمند که نمیشود به آمریکا اعتماد کرد؟
@Rasad_tahlil
⭕️آدرس های غلط نیلی و مسئولیت گریزی های رندانه / اگر نقدینگی های قبلی موجب تورم امسال شده چطور شما در سال های ۹۳ تا۹۶ شاهکار دولت را کاهش تورم معرفی میکردید؟
👤 عباس شاکری استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی
🔹 دستیار ویژه (نیلی) فرمایش کردند که بمب نقدینگی در حال ترکیدن است و تورم سرسام آور چند ماه گذشته به خاطر بمب نقدینگی است، در این روزها هر کس که میخواهد آدرس اشتباه به مردم بدهد یا از مسئولیت فرار کند به صورت کلی گویی می گویند نقدینگی باعث شده این فجایع به بار آید بدون اینکه اشاره کنند چگونه، چرا ؟
🔹چه شد که بمب نقدینگی در ابتدای سال ۹۷ موجب تورم شده است؟ نقدینگی که کمتر از دوره آقایان احمدی نژاد، خاتمی و هاشمی رشد داشته است. از همه مهمتر اگر نقدینگی های قبلی موجب تورم امسال شده است چطور شما در سال های ۹۳ تا۹۶ شاهکار دولت را کاهش تورم معرفی میکردید؟
🔹از سال ۱۳۸۰ به بعد رشد پول و افزایش نقدینگی عمدتاً در دست مردم قرار نمی گیرد که به بازار خوراکی و لوازم و کالا مراجعه کنند عمده سپرده های موجود مربوط به عده ای محدود است. خود این گواه بر سوداگرانه بودن این شبه پول هاست.
🔹مثلاً در سال ۱۳۹۷ حقوق کارمند و کارگر حدود ۱۰ درصد افزایش یافته ( حتی کمتر) لذا چگونه پول های انباشته در اقتصاد در دستان خیل عظیم تقاضا کنندگان قرار میگیرد اینها که دسترسی بیشتر به پول و تحصیلات ندارند.
🔹نقدینگی انباشت شده از این جهت بمب است که در دست سوداگران و غارتگران قرار دارد و با شوک درمانی همه هستی مردم را به یغما می برد. لذا شما نمیتوانید تورم سال ۹۷ را به نقدینگی نسبت دهید در حالی که رشد نقدینگی در دولت های قبلی بیشتر بوده است.
🔹 در بانکهای کشورهای سرمایهداری اگر کسی ۵ هزار دلار پول جابهجا کند هم رصد می شود هم از منشا و مقصد آن باخبر میشوند اما در اینجا بانکها به جان دارایی مردم می افتند.
🔹 به نظر میرسد برای سرپوش گذاشتن بر این بلوای ارزی آقایان شروع به آدرس غلط دادن کرده اند ولی اتفاقا در آن آدرس هم خودشان دوباره گیر می افتند چرا که با توصیه امثال همین افراد و با پشتیبانی رسانه ای خاص و طیف غیر مولدها این غول نقدینگی را ایجاد کرده اند.
@Rasad_tahlil
📊گزارش بلومبرگ از وضعیت فروش نفت ایران در ماههای اخیر./
"مرکز افکار سنجی رصد"
@Rasad_tahlil
📊 رتبه بندی "شاخص توسعه انسانی ۲۰۱۸"؛
🔹 ایران در جایگاه ۶۰ جهان قرار گرفت. این نمره و جایگاه، ایران را بهعنوان نخستین کشور در گروه اقتصادهای با «توسعه انسانی بالا» قرار داده است./ دنیای اقتصاد
@Rasad_tahlil
⭕️ مشکل اصلی کشور مجلس است/ مجلس عامل توهم تورمی است
👤 حسن صادقی؛ معاون دبیرکل خانه کارگر
🔹مجلس باید نگاهش را بر مسائل اقتصادی تغییر دهد و بسیاری از مشکلات اقتصادی را مجلس شورای اسلامی برای تیم اقتصادی دولت فراهم کرده است.
🔹اگر مجلس در بودجهبندی، علم اقتصاد را در موضوعاتش رعایت میکرد اتفاقاتی که اکنون افتاده به این صورت عمیق شکل نمیگرفت. مقطعی که دولت آمد و برنامه ششم را نوشت مجلسیها آمدند و 130 صفحه تکمله زدند به این برنامه و برنامه را از شکل اساسی آن خارج کردند.
🔹مجلس برنامه ششم را برنامه توسعهای نبست و آن را برنامه معیشتی بسته است. طبیعی است برنامهای که اشتغال و توسعه در آن نباشد تورم ایجاد میکند.
🔹نکته دوم اینکه در بودجه سنواتی، دولت بحث افزایش بنزین را مطرح و مجلس با افزایش قیمت بنزین مخالفت کرد، اگر آن افزایش قیمت بنزین اتفاق میافتاد بسیاری از چالههای دولت را پر میکرد و دولت ناچار نبود که دلار 4200 هزار تومانی بدهد.
🔹به نظر من نقش مجلس در مشکلات کنونی پررنگ تر از نقش دولت است و مجلس است که نسخه می پیچد و دولت اجراکننده نسخه ای است که مجلس برای آن میپیچد. دولت، خودسر نمیتواند کاری بکند و مجلس میگوید این برنامه ششم، این چشم انداز 20 ساله، این برنامه بودجه 97 و شما باید براساس این برنامه به پیش بروید.
🔹اگر مجلس ما از اقتصاددانان آگاه و تحصیلکرده برخودار بود شاید نسخهای به نام برنامه ششم بهتر نوشته میشد، شاید نسخهای به نام برنامه بودجه 97 بهتر نوشته میشد که دولت ناگریز نباشد بدنبال افزایش قیمت دلار برود که یکدفعه دلار ثانویه از آن پیدا شود.
🔹(با اشاره به اینکه مجلس مسبب وضعیت جاری است) برای اینکه خودشان را تبرئه کنند و بگویند ما مجلسی مداخلهگر ، ناظر و کنترل کننده هستیم ، می آیند وزرا را عزل میکنند.
🔹(با طرح این سوال که نقش وزیر کار در تورم و افزایش قیمت دلار چه بود؟) به جز اینکه نگاه سیاسی برآن حاکم بود و به نمایندگان مجلس باج نداد چیز دیگری بود ؟
🔹مشکل اصلی کشور مجلس شورای اسلامی است. مجلس عامل توهم تورمی است.
🔹مجلس در نحوه بودجهبندی ناخواسته با افزایش نرخ دلار نقش داشت، نمیگویم عامل 100 درصدی است اما مجلس در پیش آمدن این شرایط، موثر بود به دلیل اینکه بودجه را خوب نبستند و برنامه ششم را تکمله زیاد زدند./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ سنگینترین مجازات در کشور ما برای مجرمان سیاسی وضع میشود/ جزای مجرمان سیاسی در تمام دنیا کمتر از دیگران است
👤 غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی؛ نایب رئیس فراکسیون مستقلین مجلس
🔹(با انتقاد از آمار بالای اعدام) در جلسهای که با آقای اژهای داشتیم من از ایشان سؤال کردم اما جواب آن را نگرفتم. برای مثال در اعدامها توزیعکنندگان مواد مخدر و عوامل دمدستی اعدام میشوند و عوامل اصلی در بیرون از زندان میمانند.
🔹از سوی دیگر زندانهای ما هم پر است. مطلع هستم کمیسیون قضایی درخواست گزارش برای ارائه آمار و اطلاعات اعدامیها کرده اما قوه قضاییه پاسخ نداده است.
🔹اعدامهای ما خوب نیست و اعدامیهای بسیاری داریم. افراد زیادی هم در زندان هستند که باید تعداد آنها کاهش پیدا کند. نباید بیخود با افرادی که توزیعکننده هستند و عسر و حرج زندگی اقتصادی باعث شده دستبهکاری برای اولین بار بزنند، برخورد شود. بنابراین باید در احکام قضاییمان بازنگری جدی داشته باشیم.
🔹(با اشاره به طرح عفو عمومی مجرمان سیاسی) ما در حقوق اساسی قاعدهای داریم و در تمام دنیا کسانیکه مرتکب جرم سیاسی میشوند جزایشان کمتر از دیگران است. چون اقدامی که انجام دادند برای خودشان نبوده بلکه برای جامعه یا بخشی از جامعه بوده که به همین دلیل در احکام قضایی دنیا به این شکل ثبتشده که مجرمان سیاسی کمترین جزا را ببینند اما متأسفانه در کشور ما شدیدترین مجازات را برای مجرمین سیاسی وضع میکنند.
🔹کسی که دزدی میکند میخواهد مال خود را زیاد کند اما مجرمان سیاسی به دنبال افزایش مال و یا رفاه نیستند. البته امکان دارد اضراری را به جامعه وارد کرده باشند ولی چون به دنبال منافع شخصی خودشان نبودند از یکسری تخفیفات قضایی برخوردار میشوند که این تخفیفات در کشور ما اعمال نمیشود. اینیک قاعده بینالمللی حقوقی است که ما میخواهیم در کشورمان انجام شود.
🔹در صورت برخورداری مجرمین سیاسی از تخفیفات قضایی، حاکمیت طبق قانون با این افراد نرمتر برخورد میکند. بهواقع باید این اتفاق بیفتد و ما تافته جدا بافته از دنیا نیستیم. اینیک اصل پذیرفتهشده حقوقی در دنیا است و قانون اساسیها بر اساس حقوق اساسی نوشته میشوند./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ دستمزد کارگر ایرانی کمتر از نصف کارگر عراقی و یک چهارم کارگر تُرک است!
🔹در جلساتِ سهجانبهی کمیته دستمزد بعد از چانهزنیهای پیاپی، کارفرمایان و دولتیها «قبول» کردند که به میزانِ هشتصد هزار تومان، هزینههای زندگی افزایش یافته است و بایستی این سربارِ هزینه جبران شود. حال قرار است این ۸۰۰ هزار تومان از طریق بن غیرنقدی پرداخت شود
🔺البته قبل از هر چیز شورای عالی کار بایستی تصمیمات کمیته دستمزد را تایید نهایی کند.
🔹عقبماندگی مزدی کارگران، یک حقیقت تاریخیست که هرساله با هزار بهانه از ترمیم این عقبماندگی جلوگیری شدهاست؛ البته امسال با بالا رفتن قیمت ارز، دیگر نور اعلی نور شده و کار به جایی رسیده که همه تایید میکنند که اگر ترمیمی صورت نگیرد، «فروپاشی اجتماعی» ناگزیر خواهد بود.
🔹سالهاست گروهی از کارفرمایان نئولیبرال، «حداقل دستمزد» را مانعی سر راه پویاییِ تولید میدانند و بارها و بارها تلاش کردهاند خواستهی خود تحت عنوانِ «دستمزدهای منعطف» را به کرسی بنشانند
🔺منظور نئولیبرالها از انعطاف دستمزد، رها شدن از الزام حداقل مزد براساس این استدلال واهیست که اجبار کارفرمایان به پرداخت حداقل مزد، پویایی و انعطاف بازار کار را میگیرد و منجر به تعدیل میشود! این درحالیست که دستمزد کارگر ایرانی نه تنها در مقایسه با کارگران کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان، بلکه در قیاس با کارگران مناطق پرآشوب خاورمیانه هم کمتر است.
🔹حداقل دستمزد در عراق در سال ۲۰۱۸، از ۲۵۰ هزار دینار عراق به ۳۵۰ هزار دینار افزایش یافت. باتوجه به ارزش برابری دینار در مقابل دلار، این میزان از حداقل دستمزد برابر ۲۹۵ دلار است.
🔹حال اگر دستمزد کارگر ایرانی را به همراه بُن و سایر مزایا، یک میلیون و ۴۰۵ هزار تومان بگیریم و نرخ ارز را که البته هر ثانیه تغییر میکند و بسیار متغیر است، ۱۴ هزار تومان درنظر بگیریم، حداقل دستمزد در ایرانِ امروز، فقط معادلِ ۱۰۰.۳۵ دلار است!
🔹حتی اگر قبل از جهش ناگهانی ارز، با همان دلار ۵ هزار تومانی هم حساب کنیم، حداقل مزد فقط ۲۸۱ دلار میشود! یعنی بازهم ماهی بیش از ده دلار کمتر از عراق آشوب زده!
🔺عراق، نمونهای از بیثباتترین و آشوبزده ترین کشورهای منطقه است که در همین ماهها و هفتههای اخیر، کارگران و کارمندان آن، بارها در اعتراض به پایین بودن دستمزد به خیابانها آمدند.
🔹حداقل دستمزد در ترکیه ۱۷۷۷ لیره معادل ۴۷۲ دلار در ماه است! یعنی درست بیش از چهار برابر حداقل مزد کارگر ایرانی!/ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ باید جلسه شورای امنیت را به استیضاح ترامپ تبدیل کنیم
👤 مجید انصاری؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔹رئیس جمهور باید در این جلسه شرکت کند و اگر به هر دلیلی و به منظور حفظ مصلحت این کار را نکرد، حضور آقای دکتر ظریف و همراهانش ضروریاست؛
🔹ما پیروی حضرت علی(ع) هستیم که زرهاش پشت نداشت؛ بدین معنا که در هیچ میدانی عقبنشینی نمیکرد.
🔹باید در این جنگ روانی آمریکا را شکست دهیم
🔹سیاست خودانزوایی و خودسانسوری که برخی افراد در داخل توصیه می کنند، نادرست است
🔹کسی که قوی است در هیچ صحنهای غایب نخواهد بود.
🔹امروز آمریکا، رژیم صهیونیستی و چند کشور کوچک حامی آنها، به مراتب از لحاظ منطق حقوقی در موضع ضعف بیشتری نسبت به زمان مذاکرات برجام قرار دارند.
🔹فرصت مناسبی است که ما در جمع اعضای شورای امنیت سازمان ملل، بدون رجزخوانی و «هل من مبارز» طلبیدن، با منطق حقوقی از مواضع برحق کشورمان دفاع کرده و به تحریمهای یکجانبه و ظالمانه آمریکا علیه ایران اعتراض کنیم./ جماران
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ علی خضریان، قائممقام روزنامه فرهیختگان:
🔹در حالیکه ماههاست سفارتخانههای راهبردی #ایران در چین و هند بدون سفیر مانده، جناب #ظریف در این مدت چهار مرتبه با جان کری دیدار و گفتگو کرده است.
🔹جریان #غربگرا همچون قماربازی که باور به باخت ندارد، درحال از دست دادن همه حیثیتش در اعتماد به آمریکاست.
@Rasad_tahlil
⭕️رسانه ملی با مداحان تکراری ومسئلهدار و پخش «سینسین»، «حوسحوس» دنبال چیست؟
📰روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:
🔹یکی از سفارشها و توصیههای اکید امام خمینی این بود که «لازم است در نوحهها و اشعار مرثیه و مدح ائمه معصومین علیهمالسلام علاوه بر رعایت حرمت و شان اولیای الهی، به طور کوبنده فجایع و ستمگریهای ستمکاران هر عصر یادآوری شوند و یزید و یزیدیان زمان در مراسم مذهبی و عزاداری معرفی شوند و ملت با آگاهی و شناخت کافی از آنان به مقابله و استقامت و مبارزه با آنان بپردازند.
🔹هنوز فراموش نکردهایم که آدمهای تکراری که توسط صدا و سیما به عنوان مداح مطرح و مشهور شدند به مداحانی «جدیدالاختراع» تبدیل شدند که برخی از آنها به جرم ارتکاب بدترین تخلفات قانونی و اخلاقی و شرعی بازداشت شدند و ضربههای جبرانناپذیری به اعتقادات اسلامی و انقلابی و فرهنگ دینی مردم وارد کردند.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حسین سازور: خیلی زشت است مسئول فقیر نداریم/ انقلاب ما انقلاب محرومان بود/برای رفع محرومیت آیت الله مکارم تابستان ها به ایلام بروند
@Rasad_tahlil
⭕️عادل عبدالمهدی؛ کاندیدایِ صدر/نقشه مقتدی برای «آقایِ سیاسیِ نجف» شدن چیست؟
🔹مقتدی صدر کاندیدای نخستوزیری عراق را تعیین کرده است: «عادل عبدالمهدی». مرد ۷۶ سالهای که میتواند در پازل رویاهای آینده مقتدی قرار گیرد و او را در جایگاه رهبری سیاسی عراق بنشاند.
🔹 عادل در دوره جوانی به کمونیستها نزدیک شد و پس از آن به پانعربیستهای ناصری و در دهه هشتاد میلادی با انقلاب اسلامی ایران اسلامگرا شد و به مجلس اعلای عراق پیوست. اقامت او در فرانسه، گرایشهای لیبرالی و آزادیخواهانه را در او زنده نگاه داشت و همواره مورد احترام تمامی گروههای سیاسی عراق و دولتهای ایران و امریکا بود . او چند سالی است که از مجلس اعلا خارج شده و مستقلِ سیاسی خوانده میشود.
🔹 مقتدی از معرفی عادل تنها به نام خودش پرهیز کرد و مدعی شد عادل نهکاندیدای اوست، بلکه مورد تایید مرجعیت نجف است تا دیگر جریانهای سیاسی یا همراهش شوند یا برابر پروژه او منفعل گردند و سکوت کنند؛ او به عمار حکیم، رهبر جریان حکمت عراق اینگونه گفته بود. البته عمار آن را از نجف پرسید که اعلام شد مرجعیت به هیجوجه مصداق برای نخستوزیری مشخص نمیکند. عمار حکیم دانست که پروژه «عادل عبدالمهدی» طراحی مقتدی صدر است اما راهی برای مخالفت نداشت.
🔹 مقتدی صدر زیرکتر از آن بود که تنها با عادل ۷۶ ساله رویاهای آیندهاش را پیاده کند. بر فرض شکلگیری این دولت، اگر در دولت عادل عبدالمهدی و رئیس دفترش؛ «ابوجهاد الهاشمی» وزرای دلخواهش بر کرسی ننشستند و سیاستهایش اجرایی نشد، فردی بر کرسی ریاست پارلمان –محمد الحلبوسی- نشسته است که جوان است و کاملاً قابل رایزنی و از آن مهمتر، نائب رئیس اولش «حسن کریم الکعبی»، از یارانِ صدر میتواند نقش کلیدی کنار رئیس، در پارلمان بازی کند و تنها با رای ۵۰ نماینده پارلمان (که آن را در اختیار دارد) وزرا را استیضاح و فرمانبر کند. همچنین تودهای از جامعه را رهبری میکند که با یک ندا در صفحه فیسبوک و توئیترش به خیابان میآیند؛ هم فشار از پایین و هم از بالا و قرار دادن دولتمردان عراقی در موقعیتی که نه راه پس دارند و نه راه پیش.
🔹 مقتدی امروز هم ابزار پوزیسون را دارد (انتخاب نخستوزیر، فراکسیونی در پارلمان و حزب سیاسی) و هم اپوزیسون (صدای توده ناراضی جامعه و جوانان). این دو بازوی قدرتمند یک مانع بزرگ دارد و آن اتوریته سیاسی مرجعیت نجف است که جنبه سیاسی آن را میخواهد. اتوریتهای که شاید آلصدر بودن و بیت پدرش آن را یاری کند و شهریههایش به بخشی از طلاب نجف مقدماتش را فراهم کند.
🔹 این رویای صدر برای دوره پساسیستانی است؛ چراکه میداند آیتالله آنچنان اقتداری دارد که نهتوان رقابت دارد و نه نخبگان سیاسی و حوزوی و جامعه میپذیرند و امروز باید فرمانبر نجف باشد و همراه. از این رو «عادل عبدالمهدی»میتواند دولت گذار مطلوبی برای او باشد که ضعفش را به دیگران حواله دهد و در آینده در شوک خلا قدرت در نجف، بر کرسی نایافته پدر بنشیند./ روزنامه ایران
@Rasad_tahlil
⭕️قاعده بازی خاتمی
✍️حسین دهباشی، مستند ساز
🔹یک شگردِ عالی و آموختنی در عملیات روانی به سبک آقای خاتمی این است که قطرهچکانی و تنها به ضرورتِ بسیار حرف میزند. بعد از یک تکرار قاطع و محکم و تمامکننده، دیگر در میدان نیست و نیست و نیست و اصلا سپر بلا نمیشود و طبیعتا زخم هم بر نمیدارد و به هیچ پرسشی هم پاسخ نمیدهد و مخاطب را تشنه نگاه میدارد تا بزنگاه بعدی!
@Rasad_tahlil
⭕️نان و چایی یا داماد آقای علوی؟!
▪️پس از انتشار عکس نان و چایی خوردن آقای علوی وزیر اطلاعات؛ مهدی صدرالساداتی (در اینستاگرام خود حاشیه ای بر این عکس نوشت:
📸با خودم گفتم حالا که این عکس از وزیر اطلاعات پخش شده است، چند سطر مختصر بنویسم!
🔹یادم میآید دختر آقای علوی همیشه درمورد اختلاف افکنی به من تذکر میدادند و شاید کامنتهای ایشان که بسته شد، پای بعضی از پستهای قدیمیم باشد!
🔹کاری به خارج رفتن و سبک زندگی دختر و داماد آقای علوی که مغایر با این عکس نان و پنیر هست ندارم! آقای علوی هم حتما خدماتی داشتند که منکر نیستم.
🔹اما بنابر اسناد ثبت آقای #سیداحسان_سخایی داماد وزیر در مدت چند ماه در سال 95 مدیریت شرکتهای مختلفی را به عهده گرفته ...
1️⃣ عضو هیئت مدیره و مدیر عامل غدیرانرژی فاتا ( انرژی، مشاوره و احداث نیروگاه و ... )
2️⃣ رییس هیئت مدیره بهتا تجارت (واردات صادرات ، عقد قرارداد بین المللی و ...)
3️⃣ مدیر عامل و رییس هیئت مدیره مروارید شرق پارسیان
4️⃣نماینده تام الاختیار شرکت سوییسی سندکوآی جی (تجارت بین الملل)
5️⃣ بازرس راهبران بندر فریدونکنار (بهره برداری از بندر فریدونکنار)
🔹اینها در تیر و مرداد و آبان و یهمن سال 95 ثبت شده است ... سخت است هم بازرس بندر باشی ، یک پایت در انرژی و احداث نیروگاه ، یک پایت در شرکت سوییسی ، مدیریت صادرات و واردات و همچنین مدیریت مروارید شرق پارسیان که نمیدانم در چه حوزه ای هست!
🔹 اما کاش توضیحی درمورد این همه شرکت در زمان کوتاه در حوزه های مختلف بشنویم!
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 احمدی نژاد: آقا ما قبول نداریم دو برادر رئیس دو قوه باشند، ما نحوهی مدیریت آقای روحانی را قبول نداریم! این جرمه؟
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥صدیقی، امام جمعه موقت تهران: وقتی گردن کلفتهای سیاسی-اقتصادی همه جوری می توانند چپاول کنند آن وقت آدم برود سراغ یک دختر تحریک شده. معلوم است که نمی پذیرند
@Rasad_tahlil
⭕️نقش مداحان در زمان انقلاب، 5 الی 10 دقیقه روضه خواندن بود/ برخی می گویند مسئولی که در خانه 2000 متری زندگی کند از معاویه بدتر است
👤سیدهادی خامنهای، سیاستمدار اصلاحطلب و عضو مجمع روحانیون مبارز
🔹 نقش مداحان در زمان انقلاب در مقایسه با یک ساعت سخنرانی سخنران، 5 الی 10 دقیقه روضه خواندن بود. دقیقاً برعکس حالا که در واقع مراسمها مداح محور شدند و سخنران تنها چند دقیقه وقت برای سخنرانی دارد. حتی در برخی مراکز، سخنران مقدمهای برای مداحی مداحان محسوب می شود.
🔹آقای مطهری علت برخی از این تحریف ها را در گذشته آقای ملا حسین کاشفی می داند که یک روضه خوان بوده و در کتابی که به نام«روضه الشهداء» نوشته، داستانهایی را از خود جعل کرده است و چون فارسی بوده و معمولاً روضه خوانها سواد عربی نداشتند، همانها را تا امروز نقل کردند.
🔹نباید به بهانه عزاداری، خلاف شرع انجام شود، اسراف نشود، اختلاط با نامحرم نشود، تصرف برخی اموال نشود، تظاهر و ریاکاری نباشد، مزاحمت برای همسایگان نباشد و امروزه باعث ایجاد ترافیک نشود. آیا واقعاً چنین است؟
🔹عزاداری باید وسیله ای برای بیان حقایق نهضت کربلا باشد. کدام درس ها؟ امربه معروف و نهی از منکر، اقامه نماز و قرائت قرآن. نه آن امربه معرفی که بعضی ها خود را متولی آن می دانند و رفتارهای نادرستی انجام میدهند.
🔹متاسفانه برخی به منکرات دسته چندم چسبیدهاند که با اینکه در جای خود منکر به حساب میآیند، اما در اولویتهای چندم هستند.
🔹عزاداری ها باید مردمی باشند و نه حکومتی؛ مردم باید از دل و جان و از روی رغبت این مجالس را تشکیل دهند، نه اینکه پولهای بیت المال از صندوق های مخصوص دولتی خارج شود و خرج این مراسمها شود.
🔹امروز برخی می گویند مسئولی که در خانه 2000 متری زندگی کند و فرزند بی استعدادش به عنوان نخبه، عازم دانشگاه های خارج از کشور شده و پشت نقاب دین اموال مردم را غارت کند، از معاویه بدتر، از یزید دزدتر، از عمروعاص حقه بازتر و از ابوموسی نادانتر است./جماران
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور:
🔹1.وقتی جانبازی را درصدی کردند باید حدس می زدند روزی خواهد آمد که درصد بگیران حرفه ای هم ادعای جانبازی کنند.
🔹2.وقتی نشستگان(قاعدین) اصل و فرع جانبازی را قیمت گذاری و درصد بندی کردند باید منتظر بود مدیران در آستانه بازنشستگی(جانبازان VIP) هم بدنبال افزایش درصد جانبازی به صف شوند.
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📹 جزئیاتی جدید از فساد واردات غیرقانونی خودرو/افشای هویت مدیران دولتی بازداشتشده در این پرونده @Ras
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 معرفی خانوادههای واردکننده خودرو/وقتی پشتیبان سایت ثبت سفارش و یک واردکننده هردو یک سهامدار مشترک دارند/ماجرای وارداتBMWپس از انقلاب
▪️ آوانت | پرونده خودرو ؛کلاسه۴/۲
@Rasad_tahlil
⭕️ کاهش واردات موجب رکود میشود/ خریدهای مرزی تاثیری در قحطی و صادرات ندارد/ اسامی دریافتکنندگان ارز 4200 باوجود تاکید رییسجمهور منتشر نشد
👤 مجید رضا حریری؛ عضو اتاق بازرگانی
🔹(در مورد کاهش میزان واردات بخش صنعت در فصل بهار 97) در وهله اول باید توجه کرد که تجارت هر فصل شرایط و اقتضائات خاص خود را دارد اما منهای این موضوع، بهار امسال درگیر ممانعتها بر واردات بود. ایام تعطیلات نوروز،اعلام نرخ 4200 تومان در 21 فروردین و نبود عملیات اجرایی تا چند روز، سختگیریهای واردات در اردیبهشت و خرداد، همه دست به دست هم داده تا واردات ما کاهش یابد.
🔹یکی از موضوعات مهم در این راستا عدم انتشار دریافتکنندگان ارز باوجود تاکید رییسجمهور بود که به نظر من دلیل آن این است که نمیخواهند مردم از میزان ارز تخصیص داده شده به واردات آگاهی داشته باشند. به نظر دولت در تخصیص ارز به واردات امساک نشان میدهد و این را نکته منفی نمیدانم. البته دولت پیشبینی میکند که روزهای سختی در پیشرو داشته باشد به همین دلیل تقاضا برای واردات را کاهش داده است. اگر دولت فکر میکند که منابع ارزی ما در آینده محدود میشود نباید آن را از مردم پنهان کند و اشکال کار همین است.
🔹(با اشاره به تاثیر کاهش واردات صنعتی بر بخش تولید کشور) به نظر میرسد واردات کالا در طول سال هم کاهش یابد که با توجه به حجم تقریبا 85 درصدی مواد اولیه، واسطهای و قطعات که مستقیما از کمرگ به خط تولید انتقال مییابد، تولید کشور نیز کاهش و در نتیجه با رکود روبهرو شود.
🔹برخی از کارشناسان باور داشتند در صورت افزایش نرخ ارز صادرات ما بهبود مییابد در حالیکه جهش 300 درصد نرخ ارز، همانند سال 91 نتوانست حرکتی به آن بدهد و این نشان داد که موضوع صادرات ما به دلار وصل نیست بلکه ریشه در مشکلات ساختاری اقتصاد دارد.
🔹(با رد تاثیر خرید کالاهای اساسی در مناطق مرزی بر کمبود این کالاها و نیز بر حجم صادارات) من باور ندارم که خریدهای دستی یا حتی با وانت و اتوبوس بتواند در قحطی و کمبود این کالاها در آن مناطق تاثیر بسزایی داشته باشد. اگر ما شاکله صادرات را نیز واکاوی کنیم، متوجه میشویم که نزدیک به 20 درصد آن مربوط به کالاهای اساسی میشود و بقیه صادارت پتروشیمی، فولاد و غیره است.
🔹ما تقریبا 12 میلیارد دلار صادرات کالا داریم که بیشتر آن نیز به عراق یا افغانستان است. بنابراین با فرض خرید هزار دلاری هر عراقی از مناطق مرزی ایران، برای صادرات یا خرید مثلا یک میلیارد دلار نیاز به مسافرت یک میلون عراقی است که این تحققناپذیر است و نمیتواند موجب کمبود شود./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ دادن اطلاعات صرافیها در قالب FATF باعث افزایش قیمت دلار میشود
👤 عبدالمجید شیخی؛ اقتصاددان
🔹(در پاسخ به این سؤال که اگر اطلاعات صرافیها و ذینفعان مبداء و مقصد عملیات آنها در قالب ضوابط FATF به طرفهای خارجی منتقل شود میتواند روی قیمت دلار تاثیر بگذارد) بله قطعا همین طور است و تاثیر مستقیم دارد.
🔹مبادله از طریق صرافیها در شرایط تحریم خیلی به ما کمک کرد و این جرم ثبت نشده دولت است که در شرایط کنونی بعضی از آنها را تعطیل کرد چنانکه به جای آن میتوانست بر آنها نظارت دقیقی اعمال کند؛ چراکه بخشی از شریان نقل و انتقال ارز هستند.
🔹دادن اطلاعات صرافیها باعث میشود نقل و انتقال دلار و ارزهای نقد به کشور کاهش شدیدی یافته و به صفر برسد و با توجه به آنچه بخشی از نیاز بازار به صورت نقد است عملا با کاهش عرضه با افزایش تقاضا روبرو هستیم که منجر به افزایش قیمت در بازار میشود.
🔹از دولت و بانکها بعید نیست که اطلاعات ذینفعان عملیات انتقال ارز صرافیها را در قالب مبارزه با پولشویی داده باشند در حالی که در گذشته بدون آنکه منافع کشور به خطر بیفتد راضی شده بودند طبق قانون پولشویی سابق ما کار کنند اما وزیر اقتصاد دولت یازدهم بدون در نظر گرفتن منافع کشور آنها را متوقع و پررو کرد.
🔹اکنون گفته میشود بر طبق ضوابط FATF تمام اطلاعات اقتصادی باید برخط در اختیار طرفهای خارجی قرار گیرد. همچنین عنوان شده FIU نهادی مستقل در دل وزارت اقتصاد باشد و حتی وزارت اطلاعات هم نتواند اختیاری درباره انتقال اطلاعات آن داشته باشد. این پروژه نفوذ است چنانکه حتی به محض اینکه تحریمها نیز برداشته شود با توجه به در اختیار داشتن اطلاعات حیاتی اقتصادی میتوانند اعمال نفوذ کنند.
🔹طبق قواعد FATF اگر پولی به کشور بیاید و شما معامله درستی هم در کشور انجام دهید اما منشا پول مشکل داشته باشد مقصر شما خواهید بود./ فارس
▪️آیا اطلاعات مالی صرافیها داده شده است؟
🔹علیاصغر یوسفنژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: بحران ارزی در ششماهه گذشته ناشی از تصمیمات اشتباه اقتصادی بود. ارائه اطلاعات مالی صرافیها در قالب تعهدات FATF بخشی از بحران ارزی را شامل میشود اما بخشی دیگر ناشی از تصمیمات اشتباه دولت بود که بازار را بر هم زد.
🔹یوسفنژاد در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا از ارائه اطلاعات مالی صرافیها در قالب تعهدات FATF خبر دارید یا خیر گفت: بله اما بهتر است خیلی در مورد جزئیات آن صحبت نکنیم و به حد خبری که منتشر شده اکتفا کنیم.
🔹یک نماینده دیگر مجلس نیز ضمن تایید ارائه اطلاعات مالی صرافیها در قالب تعهدات FATF، اظهار داشت که به علل امنیتی ترجیح میدهد درباره این مطلب مصاحبه نکند./ جام جم
@Rasad_tahlil
⭕️ جان کری را جدی نگیرید!
✍ احمد زیدآبادی، روزنامه نگار اصلاح طلب
🔹دیدارهای جان کری وزیر خارجۀ دولت اوباما با محمد جواد ظریف با انتقاد شدید کاخ سفید و برخی جمهوریخواهان روبرو شده است.
🔹در آمریکا دیدار یک مقام سابق با رهبران دیگر کشورها امری ممنوع یا نادر نیست؛ گر چه ظاهراً اغلب این نوع دیدارها، به گونهای با هماهنگی دولت مستقر و برای رد و بدل کردن پیغامی با سران کشورهای دیگر صورت میگیرد.
🔹جان کری اما گویا بدون هماهنگی با دولت ترامپ با ظریف ارتباط برقرار کرده و کاخ سفید بر این گمان است که او در پی مشورت دادن به جمهوری اسلامی است تا از این طریق بر انتخابات کنگره در ماه نوامبر به نفع حزب دمکرات تأثیر بگذارد.
🔹به نظر میرسد؛ کاخ سفید بویژه نگران آن است که جان کری مقامهای ایرانی را به عدم مذاکره با دولت ترامپ تشویق و ترغیب کرده باشد. به عبارت روشن تر، تصور بر این است که جان کری به طرف ایرانی توصیه کرده است که برای مذاکره با ترامپ شتاب نکند چرا که تأخیر در این موضوع ممکن است صحنۀ سیاست داخلی آمریکا پس از انتخابات کنگره را به نفع دمکراتها تغییر دهد و شرایط بهتری برای مذاکره پیش آورد.
🔹تاکنون از مفاد مذاکرات کری و ظریف به طور رسمی خبری به رسانهها درز نکرده است؛ اما اصرار دولت حسن روحانی بر عدم مذاکره با ترامپ، شاید به عنوان نشانهای از عمل به توصیۀ کری در این زمینه قابل تفسیر باشد.
🔹در این میان اما موضوع این است که دلیل اعتماد مقامهای ایرانی به جان کری برای عمل به توصیههای احتمالی او چیست و چرا آنها سیاست خارجی خود را در یک موضوع بسیار تأثیرگذار، به رقابتهای داخلی احزاب آمریکا پیوند زدهاند؟
🔹آنچه مسلم است در انتخابات کنگره معجزهای رخ نخواهد داد که به نفع جمهوری اسلامی تمام شود. تسلط دمکراتها بر مجلس سنا تقریباً غیرممکن و پیروزی آنها در انتخابات مجلس نمایندگان نیر فاقد اهمیت است.
🔹دستور تحریم نفتی و بانکی ایران قرار است قبل از انتخابات کنگره از سوی ترامپ صادر شود و چنانچه تا آن زمان جمهوری اسلامی اقدامی در جهت جلوگیری از صدور این فرمان نکند؛ بعد از آن کار برایش بی نهایت مشکل خواهد شد؛ حتی اگر دمکراتها نیز به خلاف انتظار بر هر دو مجلس سنا و نمایندگان مسلط شوند!
🔹تجربه نشان داده است تحریمی که برقرار میشود؛ لغو آن زمانبر و به غایت دشوار است؛ بنابراین وقت تنگ است و اوضاع رو به وخامت!
🔹اگر دولت روحانی گزینهای به نام مذاکره را در روابط خود با آمریکا از روی میز حذف نکرده است؛ بهتر است بجنبد و به مشورتهای مقام سابقی که بخصوص درکی هم از شرایط داخلی ایران ندارد؛ تکیه نکند. روشن است که مذاکره پیش از وضع تحریمها کمهزینه تر از بعد از آن است و هزینۀ عدم مذاکره هم که بر همه روشن است بخصوص برای روحانی و اعضای دولتاش!/ کانال احمد زیدآبادی
@Rasad_tahlil