⭕️لایحه جدید عفاف و حجاب، بلاتکلیف است
🗞عباس عبدی در اعتماد نوشت:
🔹بالاخره متن لایحه پیشنهادی حجاب از سوی دولت و دستگاه قضایی منتشر شد. ظاهرا این لایحه در ذیل عنوان لوایح قضایی ناشی از اصل ۱۵۸ قانون اساسی تهیه شده که در اینجا مفهوم لایحه کیفری شامل آن میشود.
🔹فلسفه این قانون چیست؟ فلسفه قانون را باید در مقدمه تشریحی آن نوشت. این احتمال که بتوان برای پوشش، قانونی از منظر جرمانگاری نوشت قابل بررسی است، ولی اگر این قانون از زاویه خلافانگاری نوشته شده، در این صورت نقدها چند برابر میشود، زیرا چنین پوششی از جمله نداشتن روسری هیچگاه موجب اختلال در نظم اجتماعی نمیشود که آن را جریمه کنید.
🔹مشکل قانون نویسی در ایران این است که فاقد فلسفه حقوق و فلسفه جزایی است. نه میتواند فلسفه دینی را حاکم کند و نه اجرای این فلسفه عملی است و نه حاضر است که فلسفه اجتماعی حقوق را بپذیرد، لذا با این لوایح دعواها و اختلافات تمام نخواهد شد که بیشتر میشود.
@rasad_tahlil
⭕️ گردش مالی فیلترینگ ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان است
👤جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس:
🔹عملا ما شاهد این هستیم که بازار پرسود و مکارهای پشت پرده فیلترینگ شکل گرفته که متاسفانه گردش مالی سنگینی هم در آن اتفاق میافتد. ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی است. چون بازار پرسود، غیرقابل نظارت و خلافی در این بخش شکل گرفته پس قطعا دست افراد خاصی است.
🔹نباید با لج بازی فیلترینگ را ادامه دهیم. ما اگر میخواهیم فضای مجازیمان را کنترل کنیم باید در کنار تمام قوانینی که میگذاریم به گونهای به مردم خدمت کنیم، معیشتشان را اصلاح کنیم و زندگیشان را روی روال عادی بیاندازیم که مردم با عشق و علاقه به حاکمیت نگاه کنند./ عصرایران
@rasad_tahlil
⭕️خطر عقبگرد پیشرفت اجتماعی/ ایران دارای رتبه ۱۰۲ در میان ۱۷۰کشور
🔹شهروندان کدام کشورها درحال رشد و کدام کشورها درحال افت هستند؟ مردم کجا پیشرفت کردهاند و کجا عقب رفتهاند؟ تازهترین گزارش سازمان غیرانتفاعی «ضرورت پیشرفت اجتماعی» از «شاخص پیشرفت اجتماعی» (SPI) با استفاده از معیارهایی غیر از ثروت، نشان میدهد که کشورها تا چه اندازه توانستهاند برای شهروندان خود رفاه فراهم کنند.
🔹شاخص پیشرفت اجتماعی ۲۰۲۲ از ۱۲مولفه و ۶۰شاخص برای اندازهگیری عملکرد اجتماعی ۱۶۹کشور جهان استفاده کرده است و ۲۷کشور نیز بهطور جزئیتر مورد بررسی قرار گرفتهاند.
🔹براساس یافتههای این گزارش، نروژ با امتیاز ۷۴/ ۹۰ در صدر رتبهبندی کشورها قرار دارد و پس از آن دانمارک، فنلاند، سوئیس، ایسلند، سوئد، هلند، آلمان، ژاپن و کانادا به ترتیب ۱۰کشور هستند که بیشترین امتیاز را کسب کردهاند.
🔹سودان جنوبی با امتیاز ۶۵/ ۳۰ در قعر این فهرست قرار گرفته است. بهطور کلی میتوان گفت که کشورهای ثروتمند اروپایی در میان بالاترین رتبهها هستند؛ درحالیکه کشورهای آفریقای جنوب صحرا پایینترین رتبه را دارند. ایران در این گزارش با امتیاز ۷۲/ ۶۳ رتبه ۱۰۲ را در میان ۱۷۰کشور کسب کرده است.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد یکشنبه (7خرداد، 8ذی القعده، 28می)
1339؛ تاسیس بانک مرکزی ایران
1359؛ افتتاح اولين دوره مجلس شوراي اسلامي
1365؛ رابرت مك فارلین مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریكا پس از ۴ روز اقامت در تهران به كشورش بازگشت
🔺 هاشمی رفسنجانی ریاست وقت مجلس شورای اسلامی در این مورد می گوید: هدف آنها در اصل این بود كه بیایند آن یخ های سردی كه در روابط ایران و آمریكا ایجاد شده بود را ذوب كنند هدف نزدیك آنها این بود كه ما را شفیع كنند در لبنان. آنها خواهش كردند كه یكی از مسئولان كشور، آنها را بپذیرند ولی هیچ یك از مسئولان حاضر به ملاقات با آنان نشد. مك فارلین با عصبانیت گفته بود شانس در خانه شما آمده و مشكلاتتان را آماده ایم حل كنیم، فضای شما در تصرف هواپیماهای عراقی و چه و چه است و ما آمدیم مشكلات شما را حل كنیم. مك فارلین گفته بود من اگر رفته بودم روسیه كه پوست بخرم گورباچف روزی سه بار با من ملاقات می كرد.نماینده مخصوص رئیس جمهور آمریكا آمده و یك كلام حاضر نیستید با آن صحبت كنید. ما گفتیم با شما صحبتی نداریم، شما آتش افروز این جنگ هستید شما مسئول مسائل كشور ما هستید ... .(نشریه خبرگزاری جمهوری اسلامی، چكیده اخبار و گزارش های مربوط به شكست تلاش آمریكا برای تجدید رابطه با ایران، اسفند ماه 1365ف ص4و6)
688ق؛ درگذشت "شیخ فخرالدین ابراهیم بن شهریار عراقی همدانی"، شاعر بزرگ ایرانی
1353ق؛ رحلت فقیه و اصولی بزرگ آیت اللَّه "ملاحسین بن محمد بن جعفر فشاركی"
1901م؛ امضاي قرارداد نفتي "دارسي" بين ايران و انگليس
1998م؛ اولين آزمايش هسته اي پاكستان
1991م؛ روز ملي و استقلال "آذربايجان" از اتحاد جماهير شوروي سابق
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ بازی طالبان ١۴٠٠
✍️ محمدصادق کوشکی، استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔹مهمترین مشکل در قبال طالبان١۴٠٠، آن است که این پدیده درست و دقیق شناخته نشده و مادامی که ماهیت واقعی این پدیده شناخته نشود مواجهه با آن ممکن و مفید نخواهد بود.
🔹طالبان ۱۴۰۰ با طالبان ۱۳۷۷ تفاوتهایی اساسی و ریشه ای دارد:
🔹طالبان ۱۳۷۷ عده ای طلبه افغانی مدارس علمیه پاکستان ( مدارس مورد حمایت عربستان) بودند که با طراحی آمریکا ، پشتیبانی مالی و تبلیغی عربستان و امارات و نظارت سرویس اطلاعات پاکستان به تشکیلاتی نظامی تبدیل و پس از بن بست گروههای جهادی افغانستان در تشکیل حکومت و اداره کشور به عنوان «ناجی مردم» وارد افغانستان شده و حکومتی به سرکردگی ملا عمر تاسیس کردند . حکومتی که تنها از جانب عربستان ، امارات و پاکستان به رسمیت شناخته شد و با تفکری وهابی_ تکفیری جنایتهای فراوانی را علیه زنان ، شیعیان ، رسانه و هنرهای تصویری، آثار باستانی ، مدارس دخترانه و .... مرتکب شد و پس از انقضای تاریخ مصرف، با حمله آمریکا به افغانستان در سال ٢٠٠١، از هم پاشید.
🔹اما طالبان ۱۴۰۰ ، ترکیبی از بقایای طالبان قدیم با نیروهایی جدید است که با «طراحی انگلستان و حمایت قطر» (با تفکری کپی شده از روش و اندیشه اخوانی) تاسیس و پس از اثبات ناتوانی آمریکا در ساخت حکومتی سکولار برای افغانستان در حرکتی تدریجی جایگزین دولت آمریکایی حاکم بر این کشور گردید. طالبان جدید با شیعیان وارد خصومت نشده و از تلویزیون و سرود و کلیپهای هنری برای تبلیغ خود بهره می برد، از نیروهای فنی و متخصص برای اداره حکومت استفاده کرده و مانند طالبان ۱۳۷۷ مرتکب خشونت علیه زنان نشده است. طالبان جدید بسیار هوشمندانه تر از طالبان قدیم عمل کرده و البته توانسته رضایت بخشهایی از جامعه افغانستان را بدست بیاورد . هرچند هنوز از جانب هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده اما مذاکرات متعددی با نمایندگان اتحادیه اروپا و آمریکا ، روسیه ، هند و..داشته و البته اولین وزیر خارجه ای که در زمان طالبان جدید و به شکل رسمی به کابل سفر کرده ، «وزیر خارجه قطر» بوده است.
🔹شاید مهمترین نقطه اشتراک طالبان قدیم و جدید ، تعلق هر دو به قومیت «پشتون» باشد
🔹برخورد نظامی با طالبان جدید به زیان اسلام ، ج.ا.ا و مردم مظلوم و رنج کشیده افغانستان و بدترین راهکار برای مقابله با این محصول پیچیده انگلستان است. ( البته مواجهه قدرتمند مرزبانان ج.ا.ا با عوامل این گروه در نقاط مرزی به معنای جنگ و برخورد نظامی نیست بلکه ضرورتی عقلانی برای حفاظت از مرزها و انضباط بخشی به رفتارها و عوامل این گروه است.)
🔹بحران حقابه ایران از هیرمند ، نتیجه امضای توافقنامه ای غلط توسط حکومت پهلوی و چند دهه اهمال و بی توجهی دولتها به این مسئله در عصر پهلوی و پس از انقلاب است و با تهدید زبانی فلان مقام و حرکتهای نمادین از این دست قابل حل و فصل نیست .
🔹مذاکرات توأم با فشارهای تدریجی( غیر نظامی) برای اصلاح و تکمیل توافقنامه ( افزایش میزان حقابه و قراردادن ضمانتهای جدی برای اجرای آن) و سرانجام وادار سازی طرف مقابل به اجرای آن، نیازمند طراحی ، صبر و حرکتهایی گام به گام است که ج.ا.ا در بحرانهای مختلفی تجربه چنین حرکتهایی را بدست آورده است.
🔹رفتارهای احساسی، بدون شناخت و خالی از عقلانیت به ویژه در عرصه فضای مجازی و رسانه های داخلی، همچنین تلاش جریانهای سیاسی ( بویژه اصلاح طلب) برای بهره برداری از بحران حقابه و مسئله طالبان ، ثمره ای جز فرسایش روح و روان جامعه ، سلب امنیت روانی مردم و کمک به «پروژه انگلیسی» طالبان جدید نخواهد داشت!/ کانال محمد صادق کوشکی در ایتا
@Rasad_tahlil
⭕️ نقطه آغاز جراحی اقتصادی باید از اصلاح نظام ارزی و سیستم بانکی باشد، نه جراحی معیشت مردم
✍️ حمید رسایی، نماینده دوره های هشتم و نهم مجلس
🔹متوسط قیمتها در فروردین ۱۴۰۲ نسبت به فروردین ۱۴۰۱، بالغ بر ۶۹ درصد جهش داشته است.
🔹طبق شنیدهها، تورم نقطه به نقطه خوراکیها نیز در حدود ۹۰ درصد جهش داشته است.
🔹علیرغم میل باطنی رئیسجمهور برای بهبود معیشت مردم، متاسفانه مجموعه سیاستگذاران دولت در نیمه عمر مسئولیت، با نسخهها و پیشنهادات خود، شرایط را به جایی رساندند که نرخ تورم مذکور، بالاترین نرخ تورم نقطهای در تاریخ بعد از انقلاب است. حتی در دوران دفاعمقدس با محدودیتهای فراوان نیز چنین تورمهایی مشاهده نشده است.
🔹تصمیمسازانی که با نسخههای خود، مسبّب تورم مذکور هستند، نمیتوانند دلسوز مردم و یاریدهنده دولت سیزدهم در راستای اهدافش باشند.
🔹برای تغییر جهت تورم در اقتصاد به نفع طبقات محروم و اهداف دولت سیزدهم که مدنظر رهبر انقلاب نیز میباشد، در درجه اول میبایست رئیسجمهور محترم با تغییر تصمیمسازان مذکور و تفکر حاکم بر آنها، فاصله سیاستی خود را به نمایش بگذارد.
🔹در درجه دوم، نقطه آغاز جراحی اقتصادی باید از اصلاح نظام ارزی و سیستم بانکی باشد، نه جراحی معیشت مردم./ کانال حمید رسایی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 محمدرضا یزدیزاده، اقتصاددان:
🔹مالیات بر عایدی سرمایه را در مجلس طوری نوشتهاند که عملا خنثی باشد!/ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ برگزاری انتخابات تناسبی برای اولینبار در تهران
🔸نمایندگان مجلس با برگزاری انتخابات تناسبی برای نخستین بار در تهران موافقت کردند.
🔹انتخابات تناسبی انواعی از نظامهای انتخاباتی در کشورهای چندحزبی است که بر طبق آن هر حزب به نسبت تعداد آرایی که کسب میکند در پارلمان صاحب کرسی میشود.
🔹در این شیوه برخلاف نظامهای اکثریتی که به موجب آن حائزین نصف به علاوه یک، همه کرسیها را به خود اختصاص میدهند، هر حزب یا گروهی به تناسب آرای خود میتواند صاحب کرسی نمایندگی باشد. یعنی هر حزب یا جناحی میتواند در عین مغلوب شدن در صحنه انتخابات، صاحب کرسی نمایندگی شود. در این نظامها باید کرسیها را بین نامزدها تقسیم کرد./ تسنیم
@Rasad_tahlil
⭕️شوک اجارهبها به سبد خوراک مستاجرها
📝دنیای اقتصاد نوشت:
🔹مصرف کالری مستاجرها در کشور تحت تاثیر «سریال تورم بالای اجاره مسکن»، به زیر کف مورد نیاز رسید.
🔹نتایج بررسیها درباره ابعاد پنهان فقر و نحوه اثرگذاری تورم بر رفاه خانوارها نشان میدهد، اگرچه میانگین کالری دریافتی سرانه خانوارها در فاصله ابتدا تا انتهای دهه۹۰ تحت تاثیر افزایش تند هزینههای زندگی، ۱۰درصد کاهش پیدا کرده، اما این کسری کالری (مصرف کم خوراکیهای مورد نیاز انسان)، برای مستاجرها که مجبور به «تامین هزینه اجاره مسکن» هستند، حادتر گزارش شده؛ بهطوریکه، کالری دریافتی آنها به ۱۹۹۰کیلوکالری در روز رسیده که پایینتر از «حداقل کالری مورد نیاز روزانه (۲۱۰۰) » است.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سوال: آیا در این لایحه برای پولداران مصونیت ایجاد نمیشود؟! یعنی پول جریمه بیحجابی را میدهم
👤معاون امور حقوقی قوه قضائیه
🔹پاسخ: اصلا اینطور نیست به چند دلیل:
🔹این سوال بر فرض دقیقی استوار نیست.
🔹در جاهای دیگر مانند تخلفات رانندگی هم باید بگوییم هرکس پولدار است تخلف میکند!؟
🔹موضوع مهم این است که مجازاتهای مکمل مهمی در لایحه پیشبینی شده است و موضوع فقط جریمه نقدی صرف نیست.
🔹در صورت تکرار مبنای مجازات جریمه نقدی نیست.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شبکه اسرائیلی:
🔹تهدید ایران به جنگ از جانب رئیس ستاد کل، ارزش واحد پول اسرائیل را بسیار کاهش داد!
@rasad_tahlil
⌛️ رصد دوشنبه (8خرداد، 9ذی القعده، 29می)
1286؛ آغاز انتشار روزنامه "صور اسرافیل" در دوران مشروطه
1296؛ وثوق الدوله رئیس الوزراء از کار کناره گیری کرد
1313؛ تصويب قانون تأسيس دانشگاه تهران توسط مجلس شوراي ملي
1227ق؛ ورود سپاهيان مصر و عثماني به مدينه و خارج كردن شهر از دست وهابيان
1453م؛ تصرف بندر "قُسطَنطنیه" پایتخت امپراتوری روم شرقی توسط تركان عثمانی
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil