📮 #توییت
⭕️ زهرا طباخی، روزنامه نگار و کارشناس سیاسی:
🔹در واقع آملی لاریجانی اولین مدیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از درگذشت هاشمی رفسنجانی محسوب می شود. مرحوم هاشمی شاهرودی در اغلب جلسات به علت بیماری غایب بودند و توان ایجاد تغییر نداشتند. خلاصه اینکه محسن رضایی و بعضی دیگر از یاران مرحوم هاشمی احتمالا با مجمع وداع خواهند کرد
🔹دوم اینکه امید حسن روحانی با این انتصاب ناامید شد چرا که ایشان تمایل داشت کرسی ریاست مجمع را (مطابق قانون نانوشته سابق) در اختیار بگیرد تا با اتکا به منبع قدرت نهادی حاکمیتی، دوره ریاست جمهوری را به پایان رسانده و آنچه بر سر حلقه اول احمدی نژاد آمد را تجربه نکند.
@Rasad_tahlil
⭕️ ثبات موجود در بازار در نتیجه ایجاد اختلال در بازار به وجود آمده است
👤 محسن جلالپور، رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران:
🔹(در مورد کاهش نرخ ارز در هفتههای اخیر) الان شرایطی وجود دارد که دولت و بانک مرکزی میزان واردات و سرعت گردش نقدینگی را کاهش دادهاند و همچنین قانون پیمان سپاری ارزی برای صادرکنندگان را اعمال کردهاند که هر سه عامل عرضه و تقاضا را با کندی روبرو کرده است.
🔹بنابراین ثبات موجود در بازار در نتیجه ایجاد اختلال در بازار به وجود آمده است و نهایتاً آثار خود را نشان خواهد داد. شاید یک سیاست در کوتاه مدت تاثیرات خود را نشان ندهد اما در بلندمدت قطعا تاثیرگذار خواهد بود کما اینکه ما چندین سال نرخ ارز را ثابت نگه داشتیم اما به یکباره جهش آنچنانی کرد.
🔹متاسفانه ما شاهد 5 نرخ در بازار هستیم که هرکدام برای خود استدلال خاصی دارند و این چند نرخی بودن ارز همه فعالان و کنشگران اقتصادی را سرگردان و بلاتکلیف کرده است. پیشنهاد بنده این است که حتی نرخ 4200 تومان را برداریم تا نرخ از طریق عرضه و تقاضا در بازار تعیین شود و هرجا که احساس کردیم که نرخ در حال افزایش است از منابع ارزی به بازار تزریق کنیم و اگر هم بازار در تعادل بود که میتوانیم برای تقویت منابع ارزی از آن استفاده کنیم. نهایتاً برای حمایت از اقشار ضعیف نیز میتوانیم میزان یارانه را به صورت ریالی و مستقیم افزایش دهیم./ ایلنا
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نظر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره عقب ماندگی صنعت خودرو در ایران:
🔹اکو سیستم تولید خودرو در ایران از ابتدا بر مبنای دانش نبوده
🔹اصولا قرار نبوده در صنعت خودرو تحقیق و توسعه و یا حتی طراحی انجام شود
🔹برای سال آینده در حوزه خودرو برنامهریزی کرده ایم
@Rasad_tahlil
⭕️ ابتکار: اگر ۱۳ سال برای «ازدواج» خوب است، پس برای رأی دادن هم خوب است
🔹معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در خصوص لایحه مربوط به کودک همسری و رد این لایحه در کمیسیون قضایی هم اعلام کرد: امیدوارم مجلس بازنگری کند، این یک موضوع بسیار مهم و مطالبه عمومی است، در آماری که امروز براساس مطالعات مراکز مختلف داریم میزان طلاق و دیگر آسیبها در کودک همسری میتواند افزایش پیدا کند، بنابراین باید با دقت بیشتر از طرف مجلس مورد بازنگری قرار گیرد. امیدوارم با توجه به واقعیتهای جامعه در مورد آن تصمیم بگیریم، ما در معاونت امور زنان و خانواده پیگیر هستیم.
🔹وی با انتقاد از عدم سنخیت قوانین با هم خاطرنشان کرد: اگر سن ۱۳ سال برای ازدواج خوب است پس همه قوانین دیگر هم به روی همین سن آورده شود تا بچههای ۱۳ ساله بتوانند رای دهند، گواهینامه بگیرند و درخواست طلاق دهند؛ اگر ۱۳ سال را سن بلوغ و تشخیص میدانیم پس همه قوانین را بر روی این سن بیاوریم. واقعیت این است که قوانین با هم سنخیت ندارد و بعد برای مردم مشکلات زیادی به وجود میآورد./ ایسنا
@Rasad_tahlil
⭕️ راز افزایش ۲۰ درصدی حقوقها
🔹پیشبینی اکثر مراکز داخلی و بینالمللی در مورد تورم متوسط سال آینده بیش از ۳۰ درصد و تورم نقطه به نقطه نیز بالای ۴۰ درصد است این سوال را مطرح کرده که دولت براساس چه منطقی افزایش حقوق را ۲۰ درصد پیشنهاد داده است؟
🔹در گزارش مرکز پژوهش های مجلس با عنوان «بودجه به زبان ساده»، اشاره شده که برخی معتقدند دولت میتواند با کمک بانک مرکزی خلق پول کند و با این کار به معیشت مردم کمک کند و در توجیه این کار میگویند که بعد از اتمام دوره گذار میتوان اصلاح پولی کرد و صفرهای پول را برداشت.
🔹اما تجربه کشورهای مواجه با کسری بودجه نشان داده هرگاه کسری بودجه دولت، پولی شود یعنی دولت با چاپ پول آن را بپوشاند، بسته به میزان پولی شدن این کسری، تورم در پیش خواهد بود و همزمان با گذاشتن پول در جیب مردم، از جیب دیگر مقدار بیشتری برداشته میشود.
🔹کارشناسان مرکز پژوهشها معتقدند راه بهتر آن است که دولت اول هزینههای غیرضروری را بکاهد و از پرداختی به درآمدهای بالا بکاهد یا رشد آنها را کاهش دهد و همزمان درآمدها را افزایش دهد؛
🔹مثلا اگر معافیت یا فرار مالیاتی در اصناف گوناگون وجود دارد، آنها را افزایش دهد یا افزایش دستمزدها را برای افراد دارای دستمزد پایین بیشتر اعمال و برای درآمدهای بالاتر کمتر اعمال کند یا... و خلاصه تا حد امکان به فکر چاپ پول نیفتد./ دنیای اقتصاد
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سیامک قاسمى، دكتراى مديريت كسب و كار:
🔹(بانک مرکزی) بعد از شصت سال اعلام کرد دیگر آمار نرخ تورم را اعلام نمیکند و هرکس آمار میخواد بره سراغ مرکز آمار !
🔹علت واقعی : آمارها و سیستم آماری بانک مرکزی در نرخ تورم همیشه دقیق تر، کارشناسی تر و یه واقعیت های جامعه نزدیک تر بوده است!
▪️پ.ن:
👤 محمود چلویان، مدیر اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی:
🔹در برخي از مقاطع زماني بين نتايج نرخ تورم بانک مرکزي و مرکز آمار اختلاف محسوسی رخ میدهد/ عمده دلایل این امر مربوط به تفاوت سال پايه، دوره هاي احصاء هزينه هاي خانوارها، تناسب نظام جمع آوري داده ها به منظور کاهش خطاي غير نمونه گيري و عوامل ديگر بوده است.
🔹(در خصوص دلیل عدم انتشار نرخ تورم آذرماه توسط بانک مرکزی) اخيراً نیز بین نتايج شاخص تورم اعلامي بانک مرکزي و مرکز آمار تفاوت هایی رخ داده است که ممکن است برای عموم باعث سردرگمی و سوء تفاهم شود، به همین دلیل و باتوجه به اینکه مرکز آمار ايران نرخ تورم را قبل از بانک مرکزي منتشر مي کند، تصمیم گرفته شده تا نتايج شاخص تورم بانک مرکزي فعلا منتشر نشود تا با انجام بررسیهای تخصصی و کارشناسی دوجانبه [...] این اختلافات به حداقل ممکن کاهش یابد./ روابط عمومی بانک مرکزی
@Rasad_tahlil
⌛️رصد سه شنبه (11دی، 24ربیع الثانی، 1ژانویه):
1293؛ تجاوز لشگر عثمانی به خاك ایران
1316؛ درگذشت ادیب و نویسنده برجسته "یوسف اعتصامی" پدر پروین اعتصامی
1375؛ شهادت "سید مجتبی علمدار"، از جانبازان شیمیایی و مداح اهل بیت (علیهم السلام).
1959م؛ پيروزي مردم كوبا به رهبري "كاسترو" و فرار "باتيستا" ديكتاتور اين كشور
2002م؛ رسميت يافتن "يورو" به عنوان پول واحد اروپا
@Rasad_tahlil
⭕️ استعفای وزیر بهداشت برای فرار از استیضاح است
👤 علی نوبخت حقیقی، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
🔹(درباره استعفای وزیر بهداشت) اطلاع من از این موضوع این است که ایشان در شورای معاونین خداحافظی کردهاند و گفته دیگر نمیتواند ادامه دهد.
🔹اینطور نقل میکنند که مسائل بودجهای را عنوان استعفایش مطرح کرده است اما باید گفت امسال در بودجه، بودجه بیمه سلامت و وزارت بهداشت افزایش داشته است.
🔹لایحه بودجه به تازگی به مجلس آمده و نهایی هم نشده است و نمایندگان هم اگر چیزی دیگری صلاح بدانند، میتوانند آن را انجام دهند. وزیر میتواند در کمیسیونهای زیربط حضور پیدا کند و دلایل خود را بگوید و اعضاء را قانع کند.
🔹من مخالف افزایش بودجه وزارت بهداشت هستم زیرا معتقدم زیادی بودجه به این وزارتخانه داده شده است و این پول در این وزارتخانه حیف و میل میشود.
🔹به عنوان یک کارشناس میگویم بودجهای که به وزارت بهداشت داده شده است زیاد است اگر در این وزارتخانه قانون را رعایت کنند، خرج شان زیاد نمیشود اما چون این کار را رعایت نمیکنند، هزینههایشان زیاد است.
🔹اگر ما تحریم هستیم و دارو و تجهیزات پزشکی نباید برسد، آقای وزیر بیاید چه در دولت و چه در مجلس با استدلال بودجه دریافت کند و مشکل مردم را برطرف نمایند؛ فرار کردن معنا ندارد.
🔹استیضاح قاضیزاده هاشمی کلید خورده است و حدود یک هفته پیش ۳۵ نماینده برگه استیضاح وزیر بهداشت را امضاء کردند؛ به نظر من فرار رو به جلوی ایشان به همین منظور است.
🔹ما یک ضربالاجلی گذاشتهایم که تا پایان امسال کل پروندههای سلامت الکترونیک شوند، اما چون این کار نکردهاند و بعید هم میدانم که از پسش برآیند، شعار میدهند که پول کم است و به درد مردم نمیتوانیم برسیم پس کنار میرویم که باید گفت اینچنین نیست. ایشان باید باشد، با صرفهجویی امور را اداره کند./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ ۵۵ درصد طلاقها در کشور به علت مصرف مواد مخدر است
👤 اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر:
🔹اولویت کوتاه مدت ستاد تا پایان سال ساماندهی ،جمع آوری ،بازپروری و درمان معتادان متجاهر و خیابانی است.
🔹در کشور ۵۰ تا ۶۰ هزار معتاد متجاهر و در تهران ۱۵ هزار نفر در تهران وجود دارد که امیدواریم تا پایان سال این کار انجام شود.
🔹در سال ۲۰۰۱ تولید مواد مخدر در افغانستان حدود ۲۰۰ تن و اکنون در آغاز سال ۲۰۱۹ به ۱۰ هزار تن رسیده است یعنی از زمان اشغال افغانستان توسط کشورهای غربی تولید مواد از ۲۰۰ تن به ۱۰ هزار تن رسیده و یکی از مسیرهای عبور عمده ایران است.
🔹۵۵ درصد علت تامه طلاق در کشور موعد مخدر و اعتیاد است،حدود ۷۰ درصد زندانیان کشور مربوط به مواد مخدر بوده ضمن اینکه ۱۱.۷ درصد تولید ناخالص ملی کشور هزینه و خسارت مواد مخدر بوده و ناشی از آن است.
🔹نرخ مصرف مواد مخدر در دانش آموزان در دبیرستان حدود ۲ درصد است./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ صادقی: کاسبان برچسب فتنه به منافع ملی کشور آسیب میزنند
👤 محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس:
🔹در حوزه شاخص مشارکت هم در طی ۴۰ سال گذشته شاهد شاخص خوبی بودیم. حدود ۶۰ درصد از مردم در انتخابات شرکت میکنند و ما هر ساله شاهد برگزاری یک انتخابات بوده ایم، ولی به دلیل برخی موارد مانند تنگ نظریها، اعمال سلیقههای شخصی و جناحی و نقض بی طرفی از سوی متولیان انتخابات گاه شاهد تبدیل عرضه انتخابات به عرضه منازعات سیاسی بی حاصل بوده ایم.
🔹برخی جناحهای سیاسی تلاش میکنند با استفاده از ابزار قدرت و نظارت خود انتخابات را مهندسی کنند و کسانی که خود را از جذب آرای مردم ناکام می بینند، با برچسبهایی مانند فتنه دیگران را متهم میکنند. متاسفانه هنوز بیش از یک سال به انتخابات ۹۸ باقی مانده است، ولی از تریبونهای سازمان صدا و سیما، نماز جمعه این گونه نمایان میشود که ما شاهد یک فتنه به نام "فتنه ۹۸" هستیم. معلوم نیست در این یک سال باقی مانده معنای این فتنه چیست؟ کسانی که با این القاب و برچسبها کاسبی میکنند بدانند به منافع ملی کشور آسیب وارد میکنند./ ایسنا
@Rasad_tahlil
📊 #اینفوگرافیک | دولتها برای دانشآموزان خود چقدر هزینه میکنند؟
▪️ اعتمادآنلاین: حسن روحانی هنگامی که در مجلس میخواست لایحه بودجه سال ۹۸ را ارائه دهد گفت، دولت برای هر دانشآموز به طور متوسط در سال آینده حدود ۴ میلیون تومان هزینه میکند. حال این سوال پیش میآید که کشورهای دیگر چه مقدار برای دانشآموزان خود هزینه میکنند؟
@Rasad_tahlil
⭕️ وزیر جهاد کشاورزی: آب در کشور نه تنها کم نیست، بلکه باید با بهرهوری بالا از آن استفاده بیشتری کنیم
👤 محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی امروز در مراسم معرفی نمونههای ملی بخش کشاورزی:
🔹نباید در شرایط تحریم انتظار داشته باشیم دیگران غذای ما را تولید کنند.
🔹اگر از ظرفیتهای فراوان کشور در حوزه کشاورزی به خوبی استفاده کنیم هیچ نیازی به واردات نخواهیم داشت.
🔹کشور در حال حاضر گرفتاریها و مشکلات فراوانی دارد که از سوی دیگران تحمیل شده است اما این نباید روحیه ما را تضعیف کند، بلکه تلاش ما باید چندین برابر شود و همین کار را امروز نمونههای کشاورزی که از آن قهرمانان و پیشقراولان تولید یاد میشود به درستی انجام دادهاند.
🔹امسال ملاک انتخاب نمونههای کشوری تنها بخش کمی نبوده است. در انتخاب امسال افزایش بهرهوری، صرفهجویی در مصرف آب، تولید سلامت محور نیز مد نظر بوده و از این نظر با سالهای دیگر متفاوت است.
🔹برخی با محاسبات اشتباه میگویند آب در کشور کم است.
🔹ما اگر با علم و تکنولوژی بتوانیم از ظرفیتهای موجود آب کشور استفاده کنیم تولید بسیار زیادی خواهیم داشت. آب در کشور نه تنها کم نیست، بلکه باید روز به روز باید با بهرهوری بالا از آن استفاده بیشتری کنیم./ فارس
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 سعید لیلاز قائم مقام حزب کارگزاران سازندگی:
🔹برجام نبود، درآمد نفتی ایران در پایان سال ۹۶، به جای عدد ۵۵ میلیارد دلار، ۱۰ میلیارد دلار بود
🔹از جنگ جهانی دوم به بعد هیچگاه خارج در معادلات سیاسی- اقتصادی ایران تاثیرگذار نبود/ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ 45 درصد مدارس کشور زیر 40 نفر جمعیت دارند
👤 فرجالله فتحالله پور، معاون امور آموزش و پرورش عمومی و فنیوحرفهای:
🔹بودجه آموزش و پرورش حدود 10، 11 درصد بودجه عمومی کشور است و بلاخره منابع بودجه عمومی کشور هم محدود است و باید به سرعت به سمت اصلاح روشها برویم و نباید تصور کرد اگر بودجه آموزش و پرورش دو برابر شود، مشکلات آموزش و پرورش حل خواهد شد.
🔹در کل کشور چالش عظیم املاک مازاد را داریم که یکی از آنها آموزش و پرورش است البته ظرفیت املاک مازاد در شرکتهای دولتی به مراتب بیشتر وزارتخانههاست؛ مثلا بررسی کنید در آموزش و پرورش چه تعداد اردوگاه و کانونهای فرهنگی داریم که استفاده بهینه از آنها نمیشود.
🔹هم اکنون 107 هزار مدرسه در کل کشور داریم که 45 درصد مدارس کشور زیر 40 نفر جمعیت دارند و این چقدر در بحث اقتصاد آموزش و پرورش ضربه میزند و چقدر هزینه در آموزش و پرورش ایجاد میکند./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ با ورود ارز گرام به کشور غارت ۵۰ میلیارد دلاری اتفاق میافتد
👤 جواد جاویدنیا، معاون فضای مجازی دادستان کل کشور در نشست رسانهای «پیامرسانهای داخلی؛ تقویت یا تضعیف»:
🔹در دادسرای جرایم رایانهای در حال حاضر ۲۳ هزار پرونده وجود دارد که ۱۵ هزارتا مربوط به امسال است و مردم از ما انتظار دارند که این پروندهها را بررسی کرده و با مجرمان برخورد کنیم. بیش از ۶۰ و یا حتی ۸۰ درصد این پروندهها به اینستاگرام و تلگرام مربوط میشود
🔹در سال ۹۴ مصوب شد که ظرف یک ماه سرورهای تلگرام به داخل کشور منتقل شوند و اگر این کار صورت نگیرد، این پیامرسان فیلتر شود که متأسفانه این اقدام را هم وزارت ارتباطات انجام نداد. طبق قانون اگر مسئولی به وظیفه خود عمل نکند، باید از خدمت منفصل شود، اما آیا الان در داخل کشور پذیرش این موضوع وجود دارد که این قانون اجرا شود؟
🔹با ورود ارز گرام به کشور غارت ۵۰ میلیارد دلاری اتفاق میافتد و این بسیار جای نگرانی دارد، چند وقت پیش یک نشریه آمریکایی اعلام کرد عامل سقوط ارزش ریال ایران تلگرام بوده است، اما متأسفانه کسی این موضوع را بررسی نکرد و به فراموشی سپرده شد.
▪️سرپرست معاونت فضای مجازی دادستان کشور در رابطه با همکاری با تلگرام در زمینه راهاندازی ارز گرام اخباری به دست ما رسیده که تلگرام با برخی عناصر داخلی در حال برگزاری جلساتی است تا در این زمینه همکاری را صورت دهد، اما من به صراحت ارز میکنم هر کسی در این زمینه با تلگرام همکاری کند، شریک جرم محسوب میشود و با آن برخورد میشود همچنین اخباری به دست ما رسیده مبنیبر اینکه برخی سرور در اختیار پروکسی تلگرام قرار میدهند و در این مورد و هر مورد مشابه دیگری که اقتصاد مملکت را به خطر بیندازد ما به شدت با آن برخورد میکنیم./ باشگاه خبرنگاران جوان
@Rasad_tahlil
⭕️ ظریف: راهاندازی SPV کاری است که از تعهدات اروپا نیست/ تعهدات اروپا خیلی فراتر از اس پی وی است
👤 محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه:
🔹(با توجه به اینکه پایان سال میلادی بهعنوان موعد راهاندازی کانال مالی ایران و اروپا اعلام شده بود بفرمایید که آیا خبری دارید از این سازوکار؟) راهاندازی اس پی وی کاری است که البته از تعهدات اروپا نیست. تعهدات اروپا خیلی فراتر از اس پی وی است، ما معتقدیم باید این تعهدات اجرایی شود، اس پی وی یک مرحله مقدماتی است برای اجرایی کردن تعهداتشان، کماکان میگویند داریم عملیاتی میکنیم، علت تأخیر این است که آمریکا موانع ایجاد میکند و آنها سعی میکنند موانع را بردارند و یک سازوکاری ایجاد نکنند که کاغذی باشد بلکه باید عملیاتی باشد. اینکه چقدر جدی است باید ببینیم چه کار میکنند.
🔹خودشان میگویند علت اینکه مقداری تأخیر داریم این است که میخواهیم مطمئن شویم عملیاتی است، باید دید. من بیشتر احساس میکنم اروپاییها آمادگی هزینه دادن ندارند. آمریکاییها یک اصطلاحی دارند که میگویند no pain no gain یعنی بدون درد هیچ وقت منفعت حاصل نمیشود اروپاییها هنوز به این مفهوم خیلی راحت نرسیدهاند، البته ما قبل از آمریکاییها این مفهوم را داشتهایم که نابرده رنج گنج میسر نمیشود، مزد آن گرفت آقایان اروپایی جان برادر که کار کرد./ همشهری
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 علت استعفاي وزير بهداشت از زبان خودش/ آخرین خبر
@Rasad_tahlil
⌛️رصد چهارشنبه (12دی، 25ربیع الثانی، 2ژانویه):
1275؛ رحلت عالم ربانی آیت الله "ملامحمد باقر فشاركی"
1293؛ تصرف شهرهای "تبریز" و "ارومیه" توسط قوای عثمانی در جریان جنگ جهانی اول
1320؛ رحلت فقیه اصولی آیت الله "فیاض زنجانی"
1327؛ افتتاح اولین فرستنده رادیو مشهد با قدرت یك كیلووات
1334؛ محاكمه "سیدمجتبی نواب صفوی" و یارانش در دادگاه نظامی به طور سری آغاز شد
1360؛ آغاز عملیات متوسط محمد رسول الله (صلی الله علیه و آله)
1391؛ درگذشت عالم اخلاق آیتالله "مجتبی تهرانی" از مراجع عظام تقلید
2016م؛ اعدام شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعی عربستانی توسط رژیم آل سعود
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ واکنش محمدجواد حق شناس، عضو شورای شهر تهران به اظهارات پیروز حناچی، شهردار تهران در خصوص 9 دی:
🔹ما ز ياران چشم يارى داشتيم
🔹خود غلط بود آنچه مى پنداشتيم؟
🔹گفتگو آيين درويشى نبود
🔹ورنه با تو ماجراها داشتيم
@Rasad_tahlil
⭕️ ایران در آستانه ورود به جمع کشورهای با توسعه انسانی بسیار بالا
🔹شاخص توسعه انسانی بر اساس سه شاخص کلیدی درآمد سرانه (بر اساس شاخص برابری قدرت خرید به صورت سرانه)، آموزش (متوسط تعداد سال های تحصیل افراد جامعه) و بهداشت (متوسط امید به زندگی)، محاسبه می شود و در نهایت نمره کشورها از نظر این شاخص به صورت عددی بین صفر و یک محاسبه و گزارش می شود.
🔹طبق آخرین به روزرسانی سازمان ملل، کشور نروژ با نمره 0.953 در صدر و کشورهای سوئیس، استرالیا،ایرلند و آلمان در رده های بعدی از نظر شاخص توسعه انسانی (HDI) قرار گرفتند. ایران نیز با نمره 0.798 در رده شصتم دنیا و در صدر فهرست کشورهای با توسعه انسانی بالا (HIGH HUMAN DEVELOPMENT) قرار گرفت.
🔹گفتنی است به طور معمول کشورهای با نمره 0.8 تا 1 کشورهای با توسعه انسانی بسیار بالا (VERY HIGH HUMAN DEVELOPMENT) و کشورهای دارای نمره 0.7 تا 0.8 کشورهای با توسعه انسانی بالا قلمداد می شوند. هم اکنون ایران با کسب نمره 0.798 در صدر فهرست دوم و در آستانه ورود به فهرست کشورهای با توسعه انسانی بسیار بالا قرار گرفته است. ایران در گزارش قبلی مربوط به سال 2016 با نمره 0.774 در رتبه 69 جهان و رتبه 18 فهرست دوم قرار داشت.
🔹ایران با پشت سر گذاشتن کشورهایی چون پاناما، صربستان و کوبا در رتبه شصتم کشورهای با توسعه انسانی بالا قرار گرفته است./ خراسان
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ استعفای وزیر بهداشت برای فرار از استیضاح است 👤 علی نوبخت حقیقی، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون
⭕️ استعفای وزیربهداشت به دلیل استیضاح صحت ندارد
👤 شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
🔹(درباره برخی اخبار مبنی بر اینکه استعفای وزیربهداشت برای فرار از استیضاح بوده است) این موضوع صحت ندارد و من به عنوان رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی آن را تکذیب می کنم.
🔹موضوع استیضاح وزیربهداشت از اساس درست نیست و دکتر هاشمی در مجموع ۱۰ نفر نماینده مخالف در مجلس ندارد که بخواهند استیضاح را مطرح کنند./ باشگاه خبرنگاران جوان
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سید محمد علی ابطحی، رئیس دفتر رئیس جمهور دولت اصلاحات:
🔹دکترقاضی زاده هاشمی کارش را بلد نبود. باید به جای توصیه مالاندن به آن روستایی، مسئولان دولتی را می مالاند.
🔹به همین دلیل جزو حلقه سیاست بازان دولتی نبود. خیلی بیش از تراز این دولت دلسوز بود.به اختلاس هم احتیاجی نداشت.در این چرخه معیوب آدمهای دلسوز به سختی می توانند کار کنند.
@Rasad_tahlil
⭕️ فرزندان نامشروع نتیجه بیحجابی و بدحجابی و تماسهای بیقیدوبند است
👤 آیت الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید:
🔹مسئله بدحجابی و بیحجابی فقط یک مسئله تکلیف شرعی نبوده و نتیجه بسیار بدی برای جامعه دارد، ارتباطهای نامشروع، ارتکاب جنایات، بیسرپرست شدن کودکان و از هم پاشیدن خانوادهها مسائلی بوده که براثر بیحجابی بهوجود میآید.
🔹فرزندان نامشروع نتیجه بیحجابی و بدحجابی و تماسهای بیقیدوبند است، بنابراین مسئولان باید بدحجابی و بیحجابی را یک مسئله واقعی برای جامعه تلقی کنند، دولت میتواند از ادارات شروع کرده و بگوید در ادارات مربوط کارمندان خانم حجاب را باید رعایت کنند.
🔹مسئولان نسبت به مسئله اجراشدن حجاب در جامعه یا بیتفاوت و یا کمتفاوت هستند، این بیبندوباریها ناامنی زیادی در جامعه ایجاد و سبب رخ دادن طلاقهای بسیاری در جامعه میشود./ تسنیم
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 واکنش محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه به استعفای وزیر بهداشت:
🔹میخواهید سازمان برنامه و بودجه را هم مثل بیمه سلامت ببرید به وزارت درمان!
🔹بنده هم میتوانم در جمع بازنشستگان شرکت کنم و بگویم پول به شما داده نشده و با دستمالی اشکم را هم پاک بکنم./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ صادقی: نگاه روحانی به مقوله آموزش نگاه غلطی است
👤 محمود صادقی، نماینده تهران و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:
🔹(با اشاره به اقدام مسئولان برای نوسازی ناوگان حملونقل پس از حادثه اتوبوس دانشگاه آزاد) اساساً تفکر مدیریت سیستماتیک در کشور وجود ندارد و شاهد موازی کاری و گریز از نظارتپذیری دستگاهها و پاسخگویی بهموقع به وظایف و فراموش کردن یکسری از اصول منجر به این وضعیت شده است.
🔹در حوزه آموزش یکی از اصول ما در قانون اساسی عدالت آموزشی است. اما متأسفانه آموزش رایگان و ... را بنا بر ضرورتها فراموش کردهایم و به بخشهای غیردولتی و خصوصی سپردهایم و از خودمان سلب مسئولیت کردیم. یعنی بجای اینکه بهنوعی بخش خصوصی تحت نظارت باشد بیشتر رهاسازی شده است.
🔹نگاه انتقادی به آقای روحانی هم وجود دارد که ایشان در هنگام تقدیم لایحه صحبت از این به میان آورد که ما میتوانیم خرید خدمات کنیم که این نگاه غلط به مقوله آموزش است و هرچقدر در آموزش هزینه کنیم در واقع سرمایهگذاری است. به هر دلیلی که بخشهای غیرانتفاعی و آزاد ایجادشده اما آنها بیشتر به موضع نگاه بودجهای دارند تا نگاه توسعه منابع انسانی./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⌛️رصد پنجشنبه (13دی، 26ربیع الثانی، 3ژانویه):
1338؛ درگذشت "نیمایوشیج" شاعر نوسرای معاصر
1343؛ مأموران ساواك با هجوم به منزل "سیدمصطفی خمینی"، ایشان را بازداشت و به تهران انتقال دادند
1357؛ آغاز "كنفرانس گوادلوپ" با حضور سران كشورهای غرب برای بررسی اوضاع ایران
1367؛ ابلاغ پیام تاریخی امام خمینی به "گورباچف" رییس جمهور اتحاد جماهیر شوروی
518ق؛ مرگ "حَسَن صَبّاح" داعي فرقهي اسماعيليه در اَلَموت در نزديكي قزوين
1363ق؛ درگذشت نويسنده و عالم زاهد آقانجفي قوچاني
@Rasad_tahlil