⭕️ واکنش «ضرغامی» به کنایه آرشیوی «آشنا»
🔹ادعای سرقت از آرشیو صداوسیما و ساخت برنامه هایی از سوی شبکه های ماهواره ای با استفاده از آن ها، هر از گاهی مطرح می شود.
🔹در جدیدترین موضع گیری در این باره حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور در توئیتی کنایه وار به عزت ا... ضرغامی رئیس اسبق صداوسیما نوشت: «در این روزها یادیکنیم از عزتمندانی که آرشیو تلویزیون ملی ایران را با بودجهای درخور ولی حفاظتی اندک دیجیتال کردند؛ اجنه هم آرشیو آماده را چون ورق زر ربودند و فروختند؛ نه به من و نه به تو بلکه به از ما برترانی که در تونل زمان اسطوره ساختند از عوامل دردهای بیدرمان ملت ایران.»
🔹اما توئیت آشنا بدون پاسخ نماند و ضرغامی هم نوشت: «قرار بود پروندهسازی را جمع کنید! شفاف سازی« واجا»ی خودتان را قبول دارم. اون از چرخ زندگی، اون از چرخ هسته ای، اون از تحمل منتقد، این هم از پروندهسازی. چهار چرخ را با هم پایین نیاورید! باید هنوز رانندگی کنید!»
🔹در همین باره سید احسان قاضی زاده هاشمی عضو شورای نظارت بر صداوسیما در گفت و گو با رویداد24 خبر داد که اساساً موضوع فروش آرشیو صداوسیما در این شورا مطرح نشده است. وی در عین حال تأکید کرد که آشنا عضو شورای نظارت است و اگر پیگیر باشد به عنوان عضو می تواند این موضوع را در شورا مطرح کند. پیش از این امیرتاجیک مدیر سابق شبکه مستند نیز در نامه ای سرگشاده به ضرغامی ادعاهایی درباره خروج و فروش آرشیو محرمانه سازمان صداوسیما مطرح کرده بود./ خراسان
📺 #صدا_و_سیما
@Rasad_tahlil
⭕️ ۸۲ درصد از انرژی غذایی مورد نیاز مردم از تولید داخلی تامین می شود
👤 عباس کشاورز، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی:
🔹در سال ۹۲ حدود ۵۴ درصد از انرژی غذایی مورد نیاز مردم از تولید داخلی تامین می شد که این میزان در حال حاضر به ۸۲ درصد ارتقا یافته و به وضعیت پایدار رسیده است.
🔹درصد خوداتکایی کشور در تولید گندم از ۶۵ درصد در سال ۹۲ به ۱۰۵ درصد در سال جاری افزایش یافته است.
🔹در سال ۹۲ خوداتکایی در تولید شکر ۴۹ درصد بوده که در حال حاضر این میزان به ۹۱ درصد ارتقا یافته است.
🔹(با اشاره به این که درصد خوداتکایی در تولید برنج از ۴۹ درصد در سال ۹۲ به ۶۰ درصد رسیده ،خاطرنشان کرد) درصد خوداتکایی در تولید حبوبات از حدود ۷۰ درصد در سال ۹۲ به ۸۸ درصد افزایش یافته است.
🔹در پنج سال اخیر به صورت مستمر سالانه ۶ درصد بهره وری آب در بخش کشاورزی ارتقا یافته است.
🔹خوداتکایی کشور در تولید گندم با کاهش ۴۶۰ هزار هکتاری سطح زیرکشت و افزایش بهره وری و عملکرد در واحد سطح حاصل شده است.
🔹در سال ۹۲ کمتر از ۵۵ درصد از کود کشاورزی مورد نیاز کشور در داخل تولید می شد و در حال حاضر ۸۱ درصد از کود مورد نیاز بخش کشاورزی در داخل تولید می شود./ پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی
#کشاورزی
@Rasad_tahlil
⭕️ نابودی جنگلهای شمال کشور تا ۷۵ سال آینده
👤 علی اسماعیلی، رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران:
🔹حدود ۵۰۰ سال پیش حدود ۸۰ میلیون هکتار جنگل در ایران وجود داشته که حدود ۷۰ سال به ۱۸ میلیون هکتار و در حال حاضر به ۱۲ میلیون هکتار، رسیده است، اگر روند برداشت بیرویه از جنگلهای مازندران و گلستان و گرگان ادامه پیدا کند تا 75 سال آینده هیچ جنگلی برای کشور وجود نخواهد داشت.
🔹در صورت عدم اصلاح بهرهبرداری از درختان و جنگلها، استان مازندران به کویر تبدیل خواهد شد. به جهت کنترل و مدیریت بهرهبرداری و جلوگیری از استفاده غیر مجاز از چوب درختان، قانون پنج ساله تنفس جنگلها تصویب شد اما به دلیل برخی از ایرادات نیازمند اصلاح جدی است.
🔹صنایع وابسته به چوب برای تامین مواد اولیه خود با مشکلاتی مواجه هستند. قانون تنفس جنگلها با ایجاد محدودیت در بهرهبرداری از درختان جنگلها مشکلاتی را برای صنایع وابسته به چوب ایجاد کرده است.
🔹( با اشاره به کارخانه نکا چوب و چوب کاغذ مازندران خاطر نشان کرد) برای بهبود وضعیت کارخانهها و صنایع وابسته به چوب و حل مشکل تامین مواد اولیه قانونی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت تا صنایع مربوطه از درختان شکسته شده و افتاده در جنگلها استفاده کنند. از طرفی لازم است بخشی از مواد اولیه این صنایع تا زمانی که جنگلها به شرایط متعادل نرسیدهاند از خارج کشور وارد شود./ خانه ملت
🏞 #محیط_زیست
@Rasad_tahlil
📊 #شاخص | دولت بدهکارتر از پارسال
🔹بانک مرکزی با انتشار آمار بخش پولی و بانکی کشور در آذرماه سال ۱۳۹۷، بدهی کل بخش دولتی شامل دولت و شرکتها و مؤسسات دولتی را حدود ۷۱ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.
🔹این آمار نشان میدهد که بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی نسبت به آذرماه سال گذشته ۱۱.۸ درصد و نسبت به اسفند ماه سال گذشته ۳۴.۱ درصد افزایش داشته است.
🔹در این میان، بدهی دولت به بانک مرکزی در آذرماه سال جاری نسبت به آذرماه سال گذشته ۱۴.۳ درصد افزایش یافته، به طوری که میزان بدهی دولت به بانک مرکزی در آذرماه سال گذشته حدود ۳۸ هزار میلیارد تومان و در آذرماه سال جاری حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
🔹شرکتها و مؤسسات دولتی نیز در آذرماه سال گذشته ۲۵ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکار بودهاند که میزان این بدهی در آذرماه سال جاری با رشد هشت درصدی به ۲۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.
▪️نقدینگی هم ۲۲ درصد بیشتر شد
🔹طبق اعلام بانک مرکزی از بخش پولی و بانکی کشور، در آذرماه سال جاری حجم نقدینگی از مرز ۱,۷۶۴ هزار میلیارد تومان گذشت و به ۱۷۶۴.۵ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به اسفندماه سال گذشته ۱۵.۳ درصد افزایش داشته است.
🔹حجم نقدینگی در اسفندماه سال گذشته حدود ۱,۵۳۰ هزار میلیارد تومان و در آذرماه همان سال، ۱۴۴۵ هزار میلیارد تومان بوده که این آمار نشاندهنده افزایش ۲۲.۱ درصد حجم نقدینگی در آذرماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل است.
🔹حجم پول در آذرماه سال جاری به ۲, ۴۴۶ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به آذرماه سال قبل که ۱,۷۳۴ هزار میلیارد تومان بوده، ۴۱ درصد افزایش داشته است.
🔹حجم شبه پول نیز در این ماه حدود ۱,۵۲۰ هزار میلیارد تومان گزارش شده که نسبت به ماه مشابه سال گذشته، ۱۹.۵ درصد افزایش داشته است، به طوری که حجم شبه پول در این ماه ۱,۲۷۱ هزار میلیارد تومان بوده است.
🔹پول شامل انواع اسکناس، مسکوک و سپردههای دیداری که به صورت چک قابل رؤیت است، میشود و شبه پول را سپردههای غیر دیداری از جمله سپردههای سرمایهگذاری کوتاهمدت و بلندمدت و حسابهای پسانداز، اوراق قرضه و اسناد خزانه و به عبارتی دیگر کلیه اوراقی که برای نقد شدن آن به گذشت زمان قانونی نیاز است، تشکیل میدهند./ ایسنا
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حسن سبحانی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران:
🔹انحراف اقتصادی ایران به خاطر کنار گذاشتن اصول اقتصادی قانون اساسی است
🔺 اصل 52 قانون اساسی راجع به نحوه نوشتن بودجه سالیانه و چگونگی لحاظ کردن تغییرات در آن است که هنوز قانون آن را ننوشته ایم، لذا هر طور که دولت ها لایحه دهند و هر تغییری که مجلس در آن اعمال کند، غیر قانونی نیست.
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ آموزش عالی پس از انقلاب بیشترین صدمه را دیده است
✍ احمد زیدآبادی، روزنامه نگار اصلاح طلب
🔹یکی از دستاوردهایی که مسئولان کشور برای موفق نشان دادن کارنامۀ دوران پس از انقلاب بر آن انگشت میگذارند، چندین و چند برابر شدن آموزش عالی نسبت به دوران پهلوی است.
🔹از مسئولان خواهش میکنم از خیرِ بیان پرطمطراق این یکی دستاورد بگذرند! ای کاش آموزش عالی با حفظ کیفیتاش در همان حد و اندازۀ قدیم میماند و رشد کمّیِ قارچ گونۀ اینچنینی پیدا نمیکرد. آخر در هر نقطهای از کشور، بدون هرگونه امکانات و تجهیزات و برخورداری از هیئت علمی مجرب، ساختمانی را به دانشگاه تبدیل کردن زحمتی دارد؟
🔹کارخانۀ تولید مدرک، آن هم با هزینه کردن از جیب خانوادههای ایرانی بدون آنکه دانشی آموخته شود یا فرصت شغلی مناسبی در انتظار فارغ التحصیلان باشد، چه حسن و افتخاری دارد که مسئولان این همه آن را به رخ مردم میکشند؟
🔹در واقع آموزش عالی پس از انقلاب بیشترین صدمه را دیده و حتی شاید بتوان گفت از حیز انتفاع ساقط شده است.
🔹افزودن یک تن آب در یک لیتر شیر در هیچ کجای دنیا دستاورد و هنر به حساب نمیآید؛ آنچه هنر است افزایش تولید شیر از یک لیتر به یک تن است!/ کانال احمد زیدآبادی
#سیاسی | #علوم
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست:
🔹مقامات مسوول اشتغال را به مسائل زیست محیطی ترجیح میدهند./ خانه ملت
🏞 #محیط_زیست | 👷 #کار
@Rasad_tahlil
⭕️ مالیات بر عایدی سرمایه درمان درد مسکن نیست/ حدود 8 هزار ملک در ترکیه توسط ایرانی ها خریداری شده است
👤 مجید کیانپور، عضو کمیسیون عمران مجلس:
🔹(درباره رویکرد وزارت راه و شهرسازی و مجلس نسبت به اعمال سیاست های مالیاتی بر عایدی سرمایه مسکن) به نظر من در شرایط کنونی مهم ترین اقدام و رویکرد مجلس و دولت باید جذب و هدایت نقدینگی و سرمایه های در جامعه به سمت بازار مسکن باشد.
🔹متأسفانه بر اساس گزارش های ارائه شده در 6 ماهه نخست سال جاری حدود 8 هزار ملک در ترکیه توسط ایرانی ها خریداری شده، حال اگر این گونه در نظر بگیریم که هر ملک حداقل 250 هزار دلار خریداری شده، این مسئله نشان دهنده خروج هنگفت و چشمگیر ارز از کشور است.
🔹به نظر من تلاطمات بازار مسکن نشأت گرفته از کاهش پایه پولی، تغییر نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی صورت گرفت و این مسائل موجب بروز تنش در بخش مسکن شد، از این رو با تدوین سیاست های مالیاتی بر بخش مسکن به جای حل درست مشکلات، به دنبال پاک کردن صورت مسئله خواهیم بود.
🔹قطعا مسئولان وزارت راه و شهرسازی باید به سرعت زمینه جذب سرمایه در بازار مسکن را فراهم کنند، زیرا این مسئله واضح و مبرهن است که وقتی شرایط برای سرمایه گذاری افراد در بازاری مانند مسکن فراهم نمی شود، آن وقت سرمایه های سرگردان به جای تزریق به بخش تولید به تلاطمات این بازار دامن می زند.
🔹اعمال سیاست های سختگیرانه موجب فرار و خروج سرمایه از کشور و کاهش انگیزه سرمایه گذاران می شود، حال این مسئله موجب شده که بر اساس گزارش ها حدود 36 میلیارد دلار در سال گذشته سرمایه از کشور خارج شده، از این رو اگر در زمان درست و با سیاست های کارشناسی زمینه را برای جذب سرمایه فراهم می کردیم امروز شاهد این میزان خروج سرمایه نبودیم.
🔹کشور در شرایط کنونی سالانه به حدود یک میلیون مسکن جدید نیاز دارد و حدود 80 درصد آن باید توسط بخش خصوصی تولید شود، حال اگر سیاست های مالیاتی سختگیرانه در این حوزه اعمال شود، به طور حتم سازندگان انگیزه ای برای حضور در این بخش نخواهند داشت.
🔹در بحث مسکن مسئله دلال بازی و سوداگری وجود دارد، اما این مسئله به این خاطر صورت می گیرد که سیاست گذاران نتوانستند سرمایه های موجود در جامعه را به درستی در بازار مسکن هدایت کنند./ خانه ملت
🏗 #راه_و_شهرسازی
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس:
🔹مقایسه برنامه های جدید، متنوع و جذاب تلویزیون فارسی بی بی سی (صرف نظر از صحت و سقم تحلیل هایش) با برنامه های شعاری، تکراری و بی روح صدا و سیما به مناسبت چهل سالگی انقلاب نشانگر مدیریت ضعیف این سازمان و به حاشیه رانده شدن برنامه سازان خلاق است.
📺 #صدا_و_سیما | #سیاسی
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد چهارشنبه (24بهمن، 7جمادی الثانی، 13فوریه):
1334؛ درگذشت "عباس اقبال آشتیانی" استاد دانشگاه، مورخ و ادیب معاصر
1366؛ ارتحال عالم مجاهد آیت اللَّه "شیخ سلمان خاقانی"
1378؛ رحلت عالم بزرگ و فقیه جلیل آیت اللَّه "میرزا عبدالرحیم سامت قزوینی"
1386؛ شهادت عماد مغنیه
643ق؛ درگذشت "بهاءالدين ابوالعباس" معروف به "قاضی اشرف" عالم بزرگ مصری
@Rasad_tahlil
📊 #شاخص | تصفیه بخشی از بدهی بانک ها به بانک مرکزی
🔹بدهی بانک ها به بانک مرکزی در آذرماه و برای دومین ماه پیاپی کاهش یافته است. این بدهی عمدتاً به دلیل اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی بوده و یکی از عوامل اصلی رشد پایه پولی و تورم به شمار می رود.
🔹به نظر می رسد اصرار مدیریت جدید بانک مرکزی بر انضباط پولی بانک ها در کنار آرام سازی بازار ارز (و خروج پول از بانک ها برای سوداگری) از جمله دلایل این نتایج بوده است. در صورت تحقق پیش بینی ها برای کاهش خروج پول از بانک ها به دلیل ماه شمار شدن سود سپرده های کوتاه مدت، انتظار تقویت این روند را نیز می توان داشت./ خراسان
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سهند ایرانمهر، فعال رسانه ای:
🔹برنده اصلی ورشو ، اسراییل است. ایران شاید مساله حاشیه ای آن باشد. در ورشو برای اولین بار کشورهای عمده و قدرتمند عربی با اسراییل به پایتختی اورشلیم دور یک میز می نشینند و تلویحا به اسراییل و پایتخت جدید آن رسمیت می دهند. ورشو به اهداف اعلانی اش هم نرسد به هدف اصلی اش رسیده است.
🌐 #امور_خارجه | 🌐 #بین_الملل
@Rasad_tahlil
📢 بیانیه #گام_دوم_انقلاب خطاب به ملّت ایران به ویژه جوانان
🔴 نگاهی کلی به بیانیهای که از سوی حضرت آیتالله خامنهای بهمناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی صادر شد:
🔶 جمهوری اسلامی ویژگی هایی دارد از جمله:
1⃣ برای همه چیز میتوان طول عمر مفید و تاریخ مصرف فرض کرد، امّا شعارهای جهانی این انقلاب دینی از این قاعده مستثنا است چون ویژگیهایی مثل آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت، برادری در فطرت بشر است.
2⃣ به نقدها حسّاسیّت مثبت نشان میدهد. ولی از ارزشهایش فاصله نمیگیرد.
3⃣ انعطافپذیر و آمادهی تصحیح خطاهای خویش است. اما تجدیدنظرپذیر و اهل انفعال نیست.
4⃣ پس از نظام سازی، به رکود و خموشی دچار نشده است. متحجّر و در برابر پدیدهها و موقعیّتهای نو به نو، فاقد احساس و ادراک نیست.
5⃣به اصول خود بشدّت پایبند و به مرزبندیهای خود با رقیبان و دشمنان بشدّت حسّاس است. مرتکب افراطها و چپرویهایی که مایهی ننگ بسیاری از قیامها و جنبشها است، نشده است.
6⃣ این انقلاب از آغاز تا امروز نه بیرحم و خونریز بوده و نه منفعل و مردّد. در هیچ معرکهای گلولهی اوّل را شلیک نکرده است، ولی پس از حملهی دشمن از خود دفاع کرده و ضربت متقابل را محکم فرود آورده است.
7⃣ از مظلومان و مستضعفان دفاع کرده است و با صراحت و شجاعت در برابر زورگویان ایستاده است
📚 درس هایی که رهبرانقلاب به عنوان نسل اول انقلاب برای جوانان گفتند:
✊🏻 همه چیز علیه ما بود، چه رژیم فاسد طاغوت که علاوه بر وابستگی و فساد و استبداد و کودتایی و چه آمریکا و قدرت های شرق و غرب.
✌🏻 هیچ تجربهی پیشینی و راه طی شدهای در برابر ما وجود نداشت. اما گام های بزرگی را طی کرد.
🌱 ثمرات و نتایج گام اول انقلاب:
1⃣ ثبات و امنیّت کشور و تمامیّت ارضی و حفاظت از مرزها.
2⃣ موتور پیشران کشور در عرصهی علم و فنّاوری و ایجاد زیرساختهای حیاتی و اقتصادی و عمرانی.
3⃣ مشارکت مردمی را در مسائل سیاسی مانند انتخابات، مقابله با فتنههای داخلی، حضور در صحنههای ملّی و استکبارستیزی به اوج رسانید.
4⃣بینش سیاسی آحاد مردم و نگاه آنان به مسائل بینالمللی را به گونهی شگفتآوری ارتقاء داد.
5⃣ کفّهی عدالت را در تقسیم امکانات عمومی کشور سنگین کرد.
6⃣ عیار معنویّت و اخلاق را در فضای عمومی جامعه بگونهای چشمگیر افزایش داد.
7⃣ تبدیل شدن به نماد پر ابّهت و با شکوه و افتخارآمیز ایستادگی در برابر قلدران و زورگویان.
🔆 ماموریت های نسل جوان برای گام دوم انقلاب:
1⃣ علم و پژوهش: دانش، آشکارترین وسیلهی عزّت و قدرت یک کشور است... ما هنوز از قلّههای دانش جهان بسیار عقبیم؛ باید به قلّهها دست یابیم.
2⃣ معنویّت و اخلاق: معنویّت به معنی برجسته کردن ارزشهای اخلاق به معنی رعایت فضلیتهای اخلاقی
3⃣ اقتصاد: جوان و دانا و مؤمن و مسلّط بر دانستههای اقتصادی در درون دولت اقتصاد مقاومتی را اجرا کنند.
4⃣ عدالت و مبارزه با فساد: مّا تبعیض در توزیع منابع عمومی و میدان دادن به ویژهخواری و مدارا با فریبگران اقتصادی که همه به بیعدالتی میانجامد، بشدّت ممنوع است؛ همچنین غفلت از قشرهای نیازمند حمایت، به هیچ رو مورد قبول نیست.
5⃣ استقلال و آزادی: استقلال ملّی به معنی آزادی ملّت و حکومت از تحمیل و زورگویی قدرتهای سلطهگر جهان است. و آزادی اجتماعی به معنای حقّ تصمیمگیری و عمل کردن و اندیشیدن برای همهی افراد جامعه است.
6⃣ عزّت ملّی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن: این هر سه، شاخههایی از اصلِ «عزّت، حکمت، و مصلحت» در روابط بینالمللیاند.
7⃣ سبک زندگی: تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران، زیانهای بیجبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملّت ما زده است؛ مقابله با آن، جهادی همهجانبه و هوشمندانه میطلبد که باز چشم امید در آن به شما جوانها است.
📝 مطالعه متن کامل👇
http://farsi.khamenei.ir/message-content?id=41673
@Rasad_tahlil
⭕️ واعظی: مجمع باید مسئولیت رد پالرمو را بپذیرد
👤 محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری:
🔹(در پاسخ به پرسشی درباره پیش بینی نتیجه جلسه روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام که با دستور کار بررسی لایحه پالرمو برگزار میشود) امروز در جلسه هیأت دولت درباره این موضوع مطالبی مطرح شد و وزرا و مسئولان ذیربط حرفی اساسی مطرح کردند مبنی بر اینکه مجمع تشخیص باید فضای امروز ما در دنیا و فشارهایی که آمریکا به ایران وارد میکند را به خوبی متوجه باشد و این شرایط به اعضای مجمع توضیح داده شود تا تصمیمی که این مجمع اتخاذ میکند باعث افزایش فشار به مردم نشود. برخی از مسئولین گفتند که با وجود فضایی که امروز بانکها ایجاد کردهاند، اگر لوایح مربوط به FATF تصویب نشود این فشارها بیشتر میشود. بنابراین اگر تصمیمی اتخاذ میشود، مسئولیت آن نیز باید پذیرفته شود.
🔹(درباره اینکه آیا رئیس جمهوری در جلسه روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور خواهند یافت) تا جایی که من اطلاع دارم آقای رئیس جمهوری روز شنبه برنامههای دیگری دارند.
🔹(درباره اینکه آیا عدم تصویب لایحه پالرمو موجب قرار گرفتن ایران در لیست سیاه خواهد شد) از چهار لایحه FATF دو لایحه آن تصویب شده است و دوستان ما در وزارتخانههای خارجه و اقتصاد و بانک مرکزی و همچنین معاونت حقوقی رئیس جمهور به دنبال آن هستیم که آنچه که تا کنون انجام شده را با طرف مقابل تعامل کنند تا انشاءالله وضعیت نامناسبی پیش نیاید./ ایسنا
🌐 #امور_خازجه | #اقتصادی | #سیاسی | #FATF
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📢 بیانیه #گام_دوم_انقلاب خطاب به ملّت ایران به ویژه جوانان 🔴 نگاهی کلی به بیانیهای که از سوی حضرت
⭕️ ابرواژه بیانیه گام دوم انقلاب بر اساس واژه های پر تکرار
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📹 گفتگوی شهرداد با «داماد»ی که خود را «پیمانکار» معرفی میکند! 🔹 هزارمتر خلاف ساختهم، ۶میلیارد جریمه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 لاکچری ترین شهرک لواسان/ تغییر کاربری زمین با یک امضا!
🔹بعد از تخلفات اضافهبنا و اضافه طبقات در لواسان، اینبار با پدیدهای جدید آشنا شوید؛ تغییرکاربری زمینهای چندصدهزار مترمربعی با یک امضا!
🔹 همه چیز درباره یک شهرک ویلایی لاکچری؛ از باستیهیلز لواسان تا بورلیهیلز لسآنجلس
➕سند جریمه ۳میلیاردی ماده۱۰۰ آقای بانکدار/ آوانت تیوی
@Rasad_tahlil
⭕️ رانتخواری بیش از تحریم مشکلساز است/ در شرایط حاضر دقت در نظارت رها شده است
👤 بهرام پارسایی، عضو فراکسیون امید مجلس گفت: بخشی از مسائل غیرقابل انکار امروز جامعه به تحریم و برخی به سودجویی افرادی خاص باز می گردد؛ زالوصفتان و رانتخواران بیش از تحریمها به مردم فشار آورده و آسیب زدهاند و مشکلساز شدهاند.
🔹وی گفت: علیرغم اینکه ترامپ در زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هشدارهای جدی مبنی بر خروج از برجام را داده بود اما نتوانستیم در این بخش برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم.
🔹این نماینده مجلس ادامه داد: ورود اتفاقی کشور به مسائل و اتفاقاتی مانند گرانیهای اخیر و نداشتن کارشناسی درست و دقیق در بسیاری از بخشها سبب شد که به صورت ناگهانی در دام تحریمها بیفتیم.
🔹پارسایی گفت: نبود یک برنامه ریزی در مواردی مانند مبارزه با فساد و مشکلات بخش ارزی سبب شده که یک سری افراد زالوصفت و سودجو از این اتفاقات بهره برداری کنند.
🔹وی با بیان این اعتقاد که «رانت زیادی در واردات فعلی کشور وجود دارد»، ادامه داد: این در حالیست که چند نرخی شدن در ماههای گذشته باعث شد رانتهای کلان و گستردهای ایجاد شود که بهبود این شرایط نیازمند ورود جدی و دقیق واحدهای نظارتی است.
🔹پارسایی با بیان این ادعا که «واردکنندگان گوشت با ارز دولتی مشخص هستند»، نبود نظارت دقیق و یک مکانیسم نظارتی مناسب را عامل عرضه گوشت وارد شده با نرخ آزاد به مردم دانست.
🔹این عضو فراکسیون امید با بیان اینکه «در واردات مواد و کالاهایی مانند غلات، گوشت، غذای دام و مرغ و.. رانت وجود دارد»، ادامه داد: این کالاها با ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه و وارد کشور میشود بنابراین عرضه این محصولات با ارز واقعی از تورم و گرانیها جلوگیری میکند.
🔹وی ابراز عقیده کرد: در شرایط حاضر دقت در نظارت رها شده و باید مردم با عزم راسخ و به شکلی جدی وارد میدان شوند، در شرایط فعلی بیش از هر زمانی به همکاری مردم در مبارزه با سودجویان و رانتخواران نیاز داریم، باید همه با هم کالاهای گران را تحریم کنیم.
🔹پارسایی گفت: من مثل برخی نمیگویم مردم گوشت نخورند یا لباس نپوشند؛ بلکه پیشنهاد میدهم که برای مبارزه با سودجویان و مقابله با شرایطی که تأمین کننده منافع برخی زالوصفتان است، کالاهای گران را نخریم و برای مدتی این کالاها را تحریم کنیم./ ایسنا
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ آمریکا مجبور خواهد شد با ایران وارد مذاکره شود
👤 حشمت الله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با شبکه العربی قطر، اینستکس را یک شروع خوب توصیف و در عین حال خاطر نشان کرد، این سازوکار انتظارات ایرانیان را از آن برآورده نمیکند و توسعه آن برای بازگشت پول ایران و تضمین فروش آن ضرورت دارد.
🔹فلاحتپیشه درباره بیانیه اخیر اتحادیه اروپا نیز گفت: به اروپاییها اجازه اتلاف وقت ایران داده نخواهد شد. در دهه ۹۰ میلادی توطئهای تحت عنوان گفتوگوی انتقادی بین ایران و اروپا مطرح شد و مدام آنها انتقاداتی مطرح میکردند و ایران باید پاسخ میداد، الآن ما اجازه چنین کاری را نمیدهیم.
🔹به گزارش این شبکه تلویزیونی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بیان کرد که امکان آمادگی تهران برای گفتوگو با اروپاییها در همه زمینهها در قالب " دیپلماسی عمومی" و نه "دیپلماسی رسمی" برای اثبات حقانیت ایران وجود دارد.
🔹 وی گفت: بعد از ۲۲ بهمن شرایطی در فضای سیاسی در جهان و در خود آمریکا در مقابل آمریکا فراهم خواهد شد و آمریکا مجبور خواهد شد با ایران وارد مذاکره شود.
🔹 فلاحتپیشه با توضیح اینکه ایران بعد از نقض برجام توسط آمریکا دست به عصا حرکت کرده است تاکید کرد که مذاکره با آمریکا تابو نیست به شرط اینکه مذاکره، مذاکره باشد.
🔹 وی با اعلام آمادگی تهران برای گفتوگو با کشورهای منطقه توضیح داد که مجلس شورای اسلامی هیچ خط قرمزی برای گفتوگو با کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان و امارات ندارد و تاکید کرد که ثبات امنیت خلیج فارس مدیون جمهوری اسلامی بوده و راهبرد جمهوری اسلامی ایران تنشزدایی است./ ایران
🌐 #امور_خارجه | #سیاسی | #INSTEX
@Rasad_tahlil
⭕️ روش فعلی عرضه گوشت و مرغ دولتی مربوط به دهههای گذشته است/ تعمد دولت بر ادامه روش فعلی
👤 محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس:
🔹وقتی دولت نمیتواند نحوه توزیع کالاهای اساسی را ارائه بدهد، باید این کالاها را با قیمت آزاد به بازار عرضه و یارانهای که بر تولید اختصاص میدهد را به مصرف کننده اختصاص دهد تا شاهد چنین بی حرمتیهایی به مردم نباشیم.
🔹روش فعلی در نحوه توزیع گوشت و مرغ دولتی مربوط به دهههای گذشته و اوایل انقلاب است که هیچ اطلاعاتی از مردم در دسترس نبود و این روش توزیع امروز کاملا منسوخ است.
🔹در حال حاضر نهادهها با اختصاص یارانههایی با ارز 4200 به تولید اختصاص پیدا میکند که فاصله این رقم تا نرخ نیمایی در سال 97 حدود 40 تا 50 هزار میلیارد تومان است که زمینه فساد و رانت از همین اختلاف قیمت نشأت میگیرد. این در حالی است که نهادههای وارداتی نیز کل نیاز داخل را پوشش نمیدهد و مابقی تولیدکنندگان این نهادهها را با نرخ آزاد از بازار تهیه میکنند.
🔹به طور مشخص در خصوص تولید مرغ اگر میتوانستیم، کل نهادههای مورد نیاز مرغداری را با قیمت 4200 تومان در اختیارش قرار دهیم، این فروشنده باید با توجه به سایر هزینهها مرغ را با قیمت 9800 تا 10 هزار تومان به مصرف کننده نهایی ارائه دهد اما اگر این تولیدکننده هیچ سهمیهای در اختیارش قرار نگیرد و همه اقلام مورد نیازش را از بازار آزاد تهیه کند قیمت مرغ برای مصرف کننده نهایی 14 هزار تومان خواهد بود.
🔹اما راهکار این است به همه تولیدکنندگان 50 درصد نهادههای مورد نیازشان اختصاص پیدا کند تا با این عرضه متعادل مرغ با قیمتی حدود 11 هزار و 200 تومان در تمام فروشگاهها و به صورت دائم عرضه شود؛ با این روش نه صفی ایجاد میشود چراکه مرغ همیشه هست و نه شاهد قیمت گذاریهای روزانه از سوی تولیدکنندگان خواهیم بود ولی دولت تعمداً تغییری در روش خود ایجاد نمیکند.
🔹در این شرایط، بازار بدون نیاز به کنترل دستوری، خود قیمت متعادلش را پیدا میکند اما دولت برای حفظ رانت و فسادی که در این میان برای عدهای وجود دارد، سعی دارد این فاصله قیمت ایجاد شده که منشأ فساد است را حفظ کند./ خانه ملت
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد پنجشنبه (25بهمن، 8جمادی الثانی، 14فوریه):
1303؛ عزل احمد شاه قاجار از فرماندهی كل قوا و واگذاری آن به "رضاخان" با تصمیم مجلس
1357؛ درگیری خونین عناصر ساواك و ضدانقلاب با نیروهای انقلابی در تبریز
1362؛ حمله هوایی رژیم بعث به شهرهای بهبهان و مسجد سلیمان در جریان جنگ تحمیلی
1367؛ صدور حكم تاریخی "امام خمینی" مبنی بر ارتداد "سلمان رشدی"، نویسنده كتاب آیات شیطانی
1391؛ درگذشت عزیزالله جوینی ، شاهنامه پژوه پیشکسوت
1377ق؛ ارتحال عالم جلیل القدر "شرف الدین عاملی"
1938م؛ قتل عام اهالی روستای فلسطینی سَعسَع توسط تروریستهای صهیونیست
@Rasad_tahlil