"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ متن کامل لایحه بودجه 1401 @Rasad_tahlil
⭕️ مقایسه لایحه بودجه 1401 با قانون بودجه 1400/ خراسان
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
👤 ابراهیم علیزاده سردبیر تجارت نیوز : 🔹سال ۱۴۰۱ از جیب هر ایرانی ٦٢هزار تومان خرج صداوسیما خواهد ش
⭕️ واکنش های توییتری به لایجه بودجه 1401 (2)
👤 عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی در دولت روحانی:
🔹سرمایه گذاری
🔹کلید رشداقتصاد است
🔹متوسط رشدتشکیل سرمایه ثابت ناخالص دریکدهه تحریمی گذشته۵-درصد در سال بود(ماشین آلات۷/۵-درصد)!
🔹نتیجه:
متوسط رشداقتصادی یکدهه ۰/۵درصددرسال!
🔹بدون سرمایه گذاری درابعاد زیاد(بافرض ادامه تحریم ها و رشدشدیدمالیاتهادر بودجه ۱۴۰۱) رشد۸درصد محقق نمیشود
👤 محمد مهاجری، سردبیر خبرآنلاین:
🔹در بودجه سالجاری که حسن روحانی نوشته بودهزینه نهاد ریاست جمهوری حدود537 میلیاردتومان بود(ردیف101000 و 101012)
🔹در اولین بودجه دولت آقای رئیسی برای سال 1401هزینه نهادریاست جمهوری به!1483میلیاردتومان افزایش یافته(طبق ردیف101000)
🔹یعنی 2.7برابر افزایش
🔹این نوشتم تا بماند یادگار!
👤 عبدالرحیم انصاری، تحلیلگر مسائل سیاسی:
🔹نوشته اند: دولت آقای رئیسی هزینه نهاد ریاست جمهوری را ۲.۷ برابر افزایش داده!
🔹اما ننوشته اند طبق بند ح تبصره ۱۸ لایحه بودجه ۱۴۰۱ دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی زیر نظر رئیس جمهور اداره میشود.
🔹پیش از این، دبیرخانه زیرمجموعه وزارت اقتصاد بود.
🔹بماند به یادگار!
👤 علی سعدوندی، اقتصاددان:
🔹در تاریخ خواهد آمد:
«بزرگترین دروغ سال ۱۴۰۰، بسته شدن بودجه ۱۴۰۱ بدون کسری بود.»
🔹و نتیجه اخلاقی ماجرا اینکه «کسری بودجه عار نیست، اما دروغ چرا.»
🔹همین!
👤 سید عباس عباسپور در واکنش به توییت ابراهیم علیزاده که پیش از این در کانال رصد آمده است:
🔹وقتی به عنوان سردبیر «تجارت نیوز» هنوز نمیدانید که صداوسیما به عنوان یک شرکت دولتی به صورت درآمد-هزینه اداره شده و مستقیما از خزانه و بودجه عمومی دریافتی ندارد؛ فقط میتوان برای شما و رسانهتان تأسف خورد.
▪️ابراهیم علیزاده نوشته بود:
🔹سال ۱۴۰۱ از جیب هر ایرانی ٦٢هزار تومان خرج صداوسیما خواهد شد. در اوج مشکلات مالی کشور اعتباری برای افزایش یارانه وجود ندارد و قرار است فشار مالیاتی و عوارض خروج از کشور و مبالغ جرائم زیاد شود اما بودجه صداوسیما چطور؟ ٥٦% بیشتر میشود! بودجه انقباضی تنها برای مردم است!
@Rasad_tahlil
⭕️ وقتی تاریخ روابط دیپلماتیک سرشار از سوءتفاهم و سوءمحاسبه است، فلسفه مذاکره غیرمستقیم با آمریکا چیست؟
✍️ رضا نصری، حقوقدان بین الملل
🔹در سال ۱۹۴۵، در بحبوحه جنگ، یک خبرنگار از نخستوزیر وقت ژاپن - کانتارو سوزوکی - پرسید موضع دولت شما در مورد «بیانبه پُستدام چیست؟»
🔹بیانیه پُستدام بیانیهای بود که در آن متفقین - با لحنی تهدیدآمیز - خواستار تسلیم بی قید و شرط امپراطوری ژاپن شده بودند و تاکید کرده بودند در صورت دریافت پاسخ منفی به این درخواست، ژاپن با «نابوی کامل و بی وقفه» ( Prompt and utter destruction) مواجه خواهد شد.
🔹حال در واکنش به سؤال خبرنگار در این باره، آقای سوزوکی با تَکواژه ژاپنی «Mokusatu» پاسخ میدهد و سریع میگذرد!
🔹ما این واژه در زبان ژاپنی معانی مبهم و مختلفی دارد. یکی از معانی این واژه این است که «سکوت میکنم» یا «کامنتی ندارم» که معمولاً سیاستمداران زمانی که پاسخ رسمی آمادهای ندارند یا موضوع در دست بررسی است، آن را بکار میبرند.
🔹یکی دیگر از معانی آن اما این است که فلان موضوع «ارزش پاسخ دادن» ندارد! وقتی نخستوزیر ژاپن این واژه را بکار برد، مترجمان آمریکایی آن را با این مضمون ترجمه میکنند که «بیانیه پُستدام ارزش پاسخ دادن ندارد»!
🔹همین ترجمه موضع رسمی دولت ژاپن در برابر خواسته بیانیه متفقین تلقی میشود و ده روز بعد فاجعه هیروشیما و ناکازاکی رخ میدهد.
🔹در مثل جای هیچ مناقشه نیست؛ اما وقتی تاریخ روابط دیپلماتیک سرشار از سوءتفاهم و سوءمحاسبه است، فلسفه مذاکره غیرمستقیم با آمریکا بر سر موضوع حساس فعالیت هستهای و تحریم - آن هم با پنج واسطه غرضورز - چیست؟/ صفحه توییتری رضا نصری
@Rasad_tahlil
⭕️ چرا ایران در جریان مذاکرات وین، با آمریکا مذاکره نمی کند؟
✍️ امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا
🔹مذاکراتی که در وین در جریان است، «مذاکره کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) است. اعضای این کمیسیون هم فقط کشورهای ایران ، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان به همراه نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا هستند.
🔹همان طور که در جریان مذاکرات وین، ایران با کشورهایی مانند ژاپن ، کانادا یا ایتالیا که عضو برجام نیستند، مذاکره نمی کند، با آمریکا هم مذاکراتی انجام نمی دهد زیرا آمریکا عضو برجام نیست که بخواهد در کمیسیون مشترک برجام حضور داشته باشد.
🔹درصورتی که اگر ایران بخواهد در مذاکرات وین، با آمریکا به عنوان عضو غیر برجام مذاکره کند، به این معنی خواهد بود که آمریکا تعهدی در برابر رعایت مفاد برجام ندارد اما از مزایای اعضای برجام برخوردار خواهد شد؛ روندی که به مصلحت ایران نیست.
🔹اگر ایران بخواهد در حاشیه مذاکرات وین، با آمریکا مذاکراتی خارج از کمیسیون مشترک برجام داشته باشد، آن وقت، دستور کار مذاکراتی، گسترده تر از برجام خواهد بود؛ همان خواسته ای که از زمان ترامپ هم مطرح بوده است. در حالی که ایران مصرانه مخالف مذاکرات غیر هسته ای با غرب است.
🔹ایران در 42 سال گذشته به کرات بر سر موضوعات مختلف با آمریکا مذاکره داشته است. از این رو، «مذاکره با آمریکا» برای جمهوری اسلامی تابو نیست؛ اما مذاکره با آمریکا در درون کمیسیون مشترک یا در حاشیه مذاکرات وین، با اصل تلاش ایران برای «فقط مذاکره بر سر لغو تحریم ها»، سنخیت ندارد./ صفحه توییتری امیرعلی ابوالفتح
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ریشه تورم ۴۵ درصدی امروز به دلیل افزایش حقوقهای بیضابطه است/ میدانیم متوقف کردن این سیکل، سخت است ولی میخواهیم اینکار را انجام بدهیم
👤مسعود میرکاظمی ، رئیس سازمان برنامه و بودجه:
🔹ریشه عمده نقدینگی ۴ هزار هزار میلیارد تومانی، در افزایش بی محابای حقوق و دستمزد در سالهای اخیر است!
🔹در سالهای گذشته حقوق قشر اندکی از جامعه را افزایش دادیم، چون پولش را هم نداشتیم، میرفتیم از بانک مرکزی استقراض میکردیم و تورم را برای کل جمعیت کشور به ارمغان می آوردیم! ما نمیخواهیم این سیکل معیوب را ادامه بدهیم، به نفع مردم نیست./ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ ایران به زودی به قدرت هستهای تمام عیار تبدیل میشود/ آمریکا چارهای جز لغو تحریمها ندارد
👤 جون تافل درایر، استاد علوم سیاسی در دانشگاه میامی:
🔹اختلاف اصلی در مذاکرات برجامی موضوع لغو تحریمها است. بنابراین از آنجایی که دو طرف نمیتوانند بر سر زمان لغو تحریمها توافق کنند، مذاکرات تاکنون بینتیجه مانده و ایران به تقویت و توسعه خود بیوقفه ادامه خواهد داد.
🔹معتقدم به زودی و در یک نقطه زمانی مشخص، ایران یک قدرت هستهای تمام عیار خواهد بود؛ چراکه دانش هستهای لازم را دارد و پیشرفتهای زیادی در این مدت داشته است.
🔹من باور دارم که آمریکا چارهای جز لغو تحریمهای خود علیه ایران ندارد، بنابراین در نهایت و به زودی تحریمها علیه ایران برداشته خواهد شد، زیرا بدیهی است که تحریمها در راه رسیدن به هدفی که برای آن طراحی شده بودند ناموفق بودند و در نهایت آنها ایران را متوقف نکردند و مانع از توسعه ایران نشدند و ایران علیرغم تحریمها به توسعه هستهای خود ادامه داده است./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️افشاگری رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از حقوق دستگاههای مختلف
🔹ریس سازمان اداری و استخدامی کشور که مهمان برنامه ثریا بود، در بخشی از این برنامه اطلاعات و داده هایی از سامانه ای که به عنوان ثبت حقوق و مزایا معرفی شده را اعلام کرد. از نکات جالب این جدول حقوق ۲۸۴ میلیون در قوه مجریه بود./دانشجو
@rasad_tahlil
⭕️بودجه کدام وزارتخانهها بیشتر شد؟
🔹در لایحه بودجه ۱۴۰۱، بودجه بعضی از وزارتخانهها تا بیش از ۱۰۰ درصد هم افزایش داشته است.
🔹بیشترین درصد تغییر بودجه نسبت به ۱۴۰۰ مربوط به وزارت ارتباطات است. بودجه وزارت ارتباطات حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان شده که نسبت به بودجه ۱۴۰۰ افزایش ۱۳۴ درصدی داشته است.
🔹بودجه وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به سال ۱۴۰۰، تغییر ۱۲۹ درصدی داشته که در رتبه دوم حدول قرار دارد.
🔹 وزارتخانه آموزش و پرورش کمترین میزان افزایش را دارا بود و نسبت به #بودجه ۱۴۰۰ تنها ۱۴درصد رشد داشته است./تجارت نیوز
@rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ کسیکه به دنبال آلات موسیقی و امیال شخصی است از ایران برود 👤کاظم موسوی، نماینده مجلس 🔹ورود آل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: مصاحبهی منتشر شده از اینجانب تحریف شده است
🔹سید کاظم موسوی با انتشار ویدئویی دربارهی اظهارنظر اخیرش درخصوص تعلقِ ارز ۴۲۰۰ تومان به چه نوع کالاهایی توضیح داد: من پاسخ دادم که آیا معیشت، نان و کالاهایی اساسی برای مردم مهم است یا این سوالاتی که میپرسید؟ من به هنرمندان ارادت خاص دارم و مصاحبهی منتشر شده از اینجانب تحریف شده است.
🔹نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم در گفت و گو با سایت دیده بان ایران گفته بود : ورود آلات موسیقی و عینک آفتابی به کشور به صلاح نیست چون کشور ما جمهوری اسلامی است. چرا باید با وجود این همه شهدا و علمایی که داریم آلات موسیقی به کشور وارد شود؟
🔹 اگر افرادی که به دنبال آلات موسیقی یا امیال شخصیخودشان هستند، کشورهای دیگر هستند میتوانند از ایران بروند.
@rasad_tahlil
⭕️ انقباضی بودن بودجه زمینهساز افت قیمت دلار شده است
🗞روزنامه دنياي اقتصاد درباره بازار ارز نوشته است:
🔹در دومین روز هفته، اوضاع بازار بهطور کامل در دست کاهشیها بود.
🔹بخشی از فعالان باور داشتند که انقباضی بودن بودجه زمینهساز افت قیمت دلار شده است. شماری از آنها اعلام میکردند که هزینههای دولت برای سال آتی چندان افزایش پیدا نکرده است و از این جهت زمینهساز کاهش انتظارات تورمی خواهد شد.
🔹در کنار این، حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در بودجه سال ۱۴۰۱ از نگاه برخی از معاملهگران میتواند زمینهساز افزایش عرضه ارز به بازار شود. بازار به احتمال زیاد مفاد بودجه را طی روزهای آتی به دقت مورد بررسی قرار خواهد داد و اثرات آن بر قیمت دلار را بررسی خواهد کرد. حداقل در روز یکشنبه مفاد بودجه نگاه بازیگران ارزی را بیشتر به سوی کاهش قیمت هدایت کرد.
@rasad_tahlil
⭕️فاصله دلار ٢٣ هزارتومانی در بودجه ، با قیمت واقعی بالای ٣٠ هزارتومانی، یعنی تداوم رانت
🗞روزنامه اطلاعات در یادداشتی در باره بودجه سال آینده نوشت:
🔹فاصله قیمت ۲۳ هزار تومان ارز با بالای ۳۰ هزار تومان بازار آزاد همچنان پرونده رانت دسترسی به ارز دولتی را با شیب ملایمتر باز نگه میدارد.
🔹درباره یارانه معیشتی و کمک هزینه خانوار پس از حذف لازم یارانه نهادههای دامی و رقم و میزان آن هم اطلاع دقیقی در دسترس نیست.
🔹برای آنکه دریابیم تورم چه به روزمان آورده بد نیست بدانیم که بودجه کل کشور در سال ۵۰ فقط ۴۵۶ میلیارد تومان بوده و حالا به رقمی بالغ بر ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
@rasad_tahlil
⭕️مقايسه ارقام رديف بودجه سازمان تبليغات در لايحه بودجه ۱۴۰۱ با بودجههای سالهای قبل از اساس نادرست است.
📝اطلاعیه سازمان برنامه و بودجه
🔸با توجه به ساماندهی بودجه دستگاههای مشابه در يك دستگاه مادر در لايحه بودجه سال ۱۴۰۱، مقايسه بودجه اين دستگاهها با رديف مشابه در سالهای قبل نادرست است.
🔹به گزارش مركز روابط عمومی و امور بينالملل سازمان برنامهوبودجه، دولت در راستای تمركززدايی از روند بودجهريزی و تخصيص بودجه و كاهش اثرگذاری چانهزنی ها در اين زمينه، در لايحه بودجه سال ۱۴۰۱ اقدام به تجميع بودجه دستگاههای مشابه در يك دستگاه بزرگتر كرده است.
🔹بهعنوانمثال، در لايحه بودجه سال ۱۴۰۱ رديف بودجه سازمان تبليغات شامل اعتبارات بيش از ۱۰ موسسه و نهاد فرهنگی و مذهبی همچون موسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی، بنياد دايره المعارف اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، شورای سياستگذاری ائمه جمعه، مركز رسيدگی به امور مساجد، ستاد اقامه نماز، مركز تحقيقات كامپيوتری علوم اسلامی، موسسه دايره المعارف فقه اسلامی و ... بوده است.
🔹بنابراين رقم درجشده در لايحه بودجه ۱۴۰۱ به عنوان اعتبارات هزينهای و عمرانی سازمان تبليغات اسلامی، صرفاً مختص به اين سازمان نبوده و شامل مجموع اعتبارات نهادهای تجميعی در رديف بودجه سازمان تبليغات بوده است.
🔹از اين رو، مقايسه ارقام رديف بودجه سازمان تبليغات در لايحه بودجه ۱۴۰۱ با بودجههای سالهای قبل از اساس نادرست است.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥از این پس قیمت تولیدکننده روی کالاها میخورد
👤فاطمی امین وزیر صمت:
🔹 در بسیاری از کالاهای تولیدی قیمت مصرفکننده تا ۵۰ درصد بیشتر از قیمت واقعی درج میشود. یعنی عمدهفروش میگوید اگر قیمت را گران نزنی نمیخرم و بعد از این اختلاف قیمت تخفیف میدهند.
🔹از هفته بعد به تدریج تولیدکنندهها موظف میشوند که قیمت تولیدشان را درج کنند و فروشگاهها باید بگویند چند درصد بیشتر از نرخِ تولیدکننده جنس را میفروشند.
@rasad_tahlil
⌛️رصد سه شنبه (23 آذر، 9 جمادی الاول و 14 دسامبر)
1311؛ دولت انگلستان به خاطر لغو قرارداد "دارسی"، از ايران به دادگاه لاهه شكايت كرد
1354؛ پستخانه تهران آتش گرفت و قسمت زیادی از نامه های داخلی و خارجی سوخت
1357؛ روزنامه "نیویورك تایمز" نوشت آمریكا، جمعی از كارشناسان نظامی و ضدشورش خود را به تهران اعزام كرده است
1357؛ تهاجم ماموران ساواک با پشتیبانی نیروهای نظامی رژیم پهلوی به بیمارستان امام رضا(علیه السلام) در مشهد
1357؛ انتشار پیام "امام خمینی" در محكومیت كشتار مردم شهرهای كشور بویژه اصفهان و نجف آباد توسط رژیم پهلوی
786ق؛ شهادت "شمس الدين محمد بن حامد مَكّي عاملي" معروف به "شهيد اول"
1981م؛ اشغال بلندي هاي جولان سوريه از سوي رژيم صهيونيستي
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil