⭕️ ماههاست ایران نمایندهای در آژانس انرژی اتمی ندارد/ بعضیها هنوز متوجه ابعاد مملکتداری نشدهاند
➕ بروزرسانی | محمدرضا غائبی به عنوان سرپرست نمایندگی ایران در آژانس انرژی اتمی فعالیت می کند
✍️ محمدصادق کوشکی، استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔹این روزها پرونده ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حال بررسی است و احتمال دارد کار به محکومیت ایران برسد. این در حالی است که ماههاست ایران نمایندهای در آژانس ندارد (و این یعنی ما در بیدادگاه شورای حکام، وکیل مدافع و سخنگویی نداریم) چون کاظم غریبآبادی (نماینده ج.ا.ا در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین) به ایران بازگشته و کسی به جای او منصوب نشده است!
🔹البته هنوز سخنگوی دولت، وزارت امور خارجه و سایر عزیزان مسئول در این باره چیزی نگفتهاند اما بعید نیست فردا در واکنش به این پرسش که: "چرا در این چند ماه برای نصب سفیر ایران در سازمانهای مستقر در وین اقدامی نشده؟" بگویند:
🔹آن قدر مشغول حل مشکلات معیشتی و جراحی اقتصادی هستیم که برای امور جزئی فرصت نداریم!
🔹شاید هم بفرمایند:
🔹مگر ما باید در وین چنین سفیری داشته باشیم؟
🔹و ممکن است دستور بدهند:
🔹میثم جان! کسی از بروبچ رو سراغ داری برا وین؟ آقا مقداد! تو یکی رو بفرست بره اونجا!
🔹گذشته از شوخی، مشکل آنجاست که بعضیها هنوز متوجه ابعاد مملکتداری نشده و شاید هم آن چنان که باید کار را جدی نگرفتهاند!/ کانال محمد صادق کوشکی در ایتا
➕ بروزرسانی | محمدرضا غائبی به عنوان سرپرست نمایندگی ایران در آژانس انرژی اتمی فعالیت می کند
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ ماههاست ایران نمایندهای در آژانس انرژی اتمی ندارد/ بعضیها هنوز متوجه ابعاد مملکتداری نشدهاند
⭕️ باتوجه به مطلب قبلی، گفتنی است که محمدرضا غائبی به عنوان سرپرست نمایندگی ایران در آژانس انرژی اتمی فعالیت می کند
@Rasad_tahlil
⭕️ سکونت ۷۰ درصد جمعیت ایران در۴۰ درصد مساحت قابل سکونت کشور
👤 صالح قاسمی، دبیر مرکز مطالعات جمعیت:
🔹(با اشاره به میزان تراکم جمعیت در استانهای مختلف ایران (تعداد نفراتی که در هر کیلومتر مربع ساکن میشوند)) متاسفانه نظام مدیریت در زمینه توزیع جغرافیایی جمعیت که ذیل آمایش سرزمینی تبیین میشود مثل بسیاری از موضوعات دیگر به درستی عمل نکرده است و بسیاری از آسیبهایی که امروز در کشور شاهد هستیم ناشی از عدم توزیع جغرافیایی صحیح جمعیت است.
🔹در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد جمعیت در کمتر از ۴۰ درصد مساحت قابل سکونت ایران ساکن شدهاند/ این آمار به معنای این است که قطبها و کلونیهای جمعیتی را تحت عنوان کلانشهرها ایجاد کردهایم که کشور و نظام مدیریت و برنامهریزی را دچار آسیب میکند.
🔹قطبهای جمعیتی به کلانشهرهایی گفته میشوند که تراکم جمعیت، آلودگی هوا و ترافیک در آنها بسیار بالاست. تامین زیرساختها و تامین منابع مانند آب و برق دچار مشکل است و از همه بدتر پیام اشتباهی به مدیریت جمعیت کشور میدهد. چه مردمی که در قطبهای جمعیتی و کلانشهرها زندگی میکنند و چه مدیران و مسئولانی که درصدد مدیریت این کلانشهرها هستند به واسطه این تراکم بالای جمعیت در شهرهای بزرگ مفهوم درست بحران جمعیتی را به درستی درک نخواهند کرد چراکه تجربه زیسته آنها میگوید همین میزان جمعیت هم باعث ایجاد مشکل و آسیب شده است.
🔹زمانی که بعضی از امکانات و خدمات منحصرا در کلانشهرها متمرکز میشوند، بسیاری از افراد به سمت شهرهای بزرگ و کلانشهرها روی خواهند آورد
🔹(در پاسخ به سوالی درخصوص تاثیر توزیع نامتوازن تراکم جمعیت بر میزان رشد جمعیت) شهرنشینی و الگوی شهرنشینی در رابطه معکوس با جمعیت و فرزندآوری است و الگوی شهرنشینی به معنای الگوی زندگی در آپارتمانهای کوچک، مشغلههای بیشتر و نظام دغدغههای ذهنی و رفتاری بیشتر است. در تمام دنیا میان شهرنشینی و الگوی جمعیت و فرزندآوری رابطه معکوس وجود دارد و در دهه ۴۰ که شهرنشینی در ایران با سرعت بالایی افزایش یافت این موضوع خود را در آمارها نشان داد./ ایسنا
@Rasad_tahlil
⭕️ روند تغییرات تعداد داوطلبان کنکور سراسری/ مجله تحلیلی دقیقه
@Rasad_tahlil
⭕️ مترو تهران ۳ برابر مترو استانبول ترکیه کارمند دارد
▪️نود اقتصادی:
🔹بررسی صورتهای مالی شرکت بهرهبرداری راهآهن شهری تهران و حومه (مترو تهران و حومه) نشان میدهد این شرکت در سال ۱۳۹۹ که آخرین صورت مالی خود را منتشر کرده، حدود هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان حقوق، دستمزد و سایر هزینههای پرسنلی (اضافه کار، بیمه و ...) پرداخت کرده است. همچنین شرکت مترو طی سال ۱۳۹۹ تعداد ۸ هزار و ۱۷۵ پرسنل داشته است.
🔹اما مقایسه تعداد کارکنان شرکت متروی تهران و حومه با متروی شهر استانبول (استانبول و حومه) که به لحاظ جمعیتی و زیرساختها (مساحت و پیمایش روزانه) شبیه به متروی تهران است، نشان میدهد درحالی متروی تهران با ۸ هزار و ۱۷۵ پرسنل خدمات مشابهی به شهر تهران و حومه ارائه میدهد که متروی منطقه شهری استانبول این خدمات را فقط با ۲۶۹۲ پرسنل ارائه میدهد. به عبارتی، تعداد پرسنل متروی تهران بیش از ۳ برابر متروی استانبول است.
@Rasad_tahlil
⭕️ ارز سوبسیددار بیشتر از تحریم ها به اقتصاد ایران لطمه زد/ وضعیت فعلی اقتصاد کشور تازه اول ماجرا است
✍️ شریف نظام مافی، رییس اتاق ایران سوییس
🔹ایالات متحده آمریکا و قدرتهای اروپایی در نظر دارند این هفته همزمان با تداوم بنبست در روند مذاکرات با ایران برای احیای برجام، پیشنویس قطعنامهای را علیه تهران به شورای حکام ارائه کنند./ جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از روز دوشنبه تا جمعه برگزار میشود.
🔹دنیا تغییر کرده و با سال های 90 و 91 که اوج تحریم های بین المللی علیه ایران بود، فرق دارد. به اعتقاد من معنی برجام با گذشته اش تغییر کرده است. به این دلیل که دولت جدید امریکا، قدرت برداشتن تحریم ها را ندارد. چرا که برای برداشته شدن تحریم ها به رای دو سوم مجلس سنا نیاز دارد. در شرایط فعلی قوه مجریه امریکا نمی تواند برای برداشتن تحریم بر قوه مقننه پیروز شود. بنابراین با این حساب، هیچ ضمانت و گارانتی برای برداشتن تحریم ها علیه ایران وجود ندارد، وقتی برای توافق و تداوم توافق گارانتیای وجود نداشته باشد، یعنی حتی طرف اصلی برجام هم نمی تواند برای اجرای و تداوم برجام ضمانتی بدهد. این یک واقعیت است که سیاست داخلی امریکا تا سال های سال اجازه برداشتن تحریم ها علیه ایران را نمی دهد.
🔹از طرفی هم معادلات و روابط بین المللی تغییر کرده است. جنگ روسیه و اوکراین، تمام معاهدات بین المللی را دگرگون کرده است. در این شرایط روسیه اجازه نمی دهد قطعنامه ها علیه ایران تبدیل به تحریم های بین المللی شود.
🔹از طرفی هم تا زمانی که ایران با آژانس بین المللی انرژی همکاری کند، طرفین نیازی به برجام نمی بینند. علاوه بر این، با قطع شدن جریان نفت و گاز روسیه به بازار، ایران قابلیت افزایش صادرات نفت بیشتری را خواهد داشت.
🔹بنابراین احتمالا در کوتاه مدت وضعیت تحریم ها تغییر چندانی نخواهد کرد و روسیه و چین نه از سر دلسوزی برای ایران بلکه به خاطر منافع خودشان، اجازه اجرای قطع نامه ها علیه کشورمان را نخواهند داد.
🔹اما در این میان، یک گزینه خطرناک وجود دارد و آن اسنپ بک برجام است. اروپایی ها هنوز عضو برجام هستند و می توانند اسنپ بک را علیه ایران اجرا کنند. اسنپ بک را هم هیچ کشوری نمی تواند وتو کند. در واقع این حق نداشتن وتو برای کشورها برای چنین شرایطی در نظر گرفته شده بود.
🔹با این حال، آنچه ایران بیش از همه با آن درگیر است، اقتصاد مریض، دخالت های دولتی و غالب بر بخش خصوصی است که اجاره رشد واقعی اقتصاد را نمی دهد. ارز سوبسیددار گریبان گیر کشور است و نه حتی در سال های انقلاب، بلکه قبل از انقلاب هم این ارزها در اقتصاد جریان داشتند. اقتصاد ایران و جامعه به ارز سوبسیددار معتاد است. وضعیت فعلی اقتصاد کشور تازه اول ماجرا است و مشکلات بیشتری در آینده از این منظر خواهیم داشت.
🔹اقتصاد ایران، اقتصادی نیست که بدون نفت بتواند کیفیت زندگیای که ما به آن عادت کرده ایم را تداوم بخشد. مصرف بیش از اندازه و استفاده از حامل های انرژی بیرویه است. نکات رفتاری جامعه باید در این زمینه ها تغییر کند. این تغییر در منزل و کارخانه ها هم باید اجرا شود./ وبگاه خبری اتاق بازرگانی تهران
@Rasad_tahlil
⭕️ ۴۲ درصد تالابهای جهان از بین رفتهاند
👤 مجتبی ذوالجودی، سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالابها سازمان حفاظت محیط زیست:
🔹باید ملاحظات سیاسی و اقتصادی ویژهای برای تالابهای جهان در نظر گرفت/ در حال حاضر ۴۲ درصد تالابهای جهان از بین رفتهاند که آثار آن در جای جای دنیا دیده میشود و تبلور آن در منطقه خاورمیانه بهصورت گرد و غبار و خشکسالی است.
🔹گرچه تالابها یک درصد از آب جهانی سهم دارند اما ۴۰ درصد تنوع زیستی کره زمین را تشکیل میدهند و برای ادامه حیات و توسعه پایدار در منطقه نقش اساسی دارند.
🔹گرد و غبار و خشکسالی و گرمایش زمین، تالابها را تحت تاثیر قرار میدهد/ تالابها معیشت مستقیم یک میلیارد انسان در دنیا را رقم میزنند.
🔹تغییر اقلیم تهدید جدی برای ساکنان کره زمین است و برخی مناطق نظیر خاورمیانه به دلیل آنکه منطقه خشک و نیمه خشک محسوب میشوند، آسیب پذیرتر هستند./ ایسنا
@Rasad_tahlil
👤خبرنگار ایندیپندت:
🔹من می دانم که در مورد قطعنامه ارائه شده توسط ایالات متحده و تروئیکای اروپایی به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی فردا (چهارشنبه) عصر یا صبح پنجشنبه رای گیری خواهد شد.
🔹 این یک پیش نویس ملایم است که هیچ اشارهای در آن به ارجاع این موضوع به شورای امنیت سازمان ملل نشده است./ایران تایمز
@rasad_tahlil
📊صعود سرقت از اماکن خصوصی و عمومی
🔹سرقت از اماکن خصوصی و عمومی (شامل منزل، مغازه و …) به نزدیک ۴۰۰ هزار مورد در سال ۱۳۹۹ صعود پیدا کرد که پیش بینی می شود در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ هم به رشد خود ادامه دهد.
🔹در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۶، سرقت از اماکن عمومی ۳ برابر و از اماکن خصوصی ۲.۵ برابر گردید.
در سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ (در پی شوکهای قیمت ارز) هم میزان سرقت به شدت بالا رفت.
@rasad_tahlil
⭕️قطعنامه صادر شود در مذاکرات تجدید نظر میکنیم
👤رئیس کمیسیون امنیتملی مجلس:
🔹با سفر مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به سرزمینهای اشغالی، آژانس برای بار چندم اثبات کرد که به جای اینکه سازمان فنی باشد تبدیل به سازمانی سیاسی شده است.
🔹اینکه غربیها در مذاکرات نمیتوانند به نتایج مطلوب خودشان دست پیدا کنند و امتیازات بیشتر از جمهوری اسلامی بگیرند و آژانس و گزارش آن را ابزاری برای فشار به جمهوری اسلامی کردند قطعاً پاسخی قوی دریافت خواهند کرد.
🔹اگر قطعنامه صادر شود حتما در فرآیند مذاکرات برجامی با ۱+۴ تجدید نظر خواهیم کرد./تسنیم
@rasad_tahlil
👤عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب
🔹به روشنی گفتند اقتصاد را به مذاکرات گره نمیزنیم و نزدند و نتیجه آن امروز مشخص شده است.
🔹همچنان که اگر مبارزه با کرونا را هم به واردات واکسن گره نمیزدند، وضعیت امروز ما از حیث مرگ و میر روزانه، چهار رقمی بود.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 میخواهیم قیمت تن ماهی را به ۴۵ هزار تومان برسانیم، دولت اجازه نمیدهد
👤 محمد میررضوی، دبیر سندیکای کنسرو
🔹 قیمت ماهی ۵۰ درصد، روغن ۶ برابر، دستمزد کارگر ۵۷ درصد و قیمت درب و قوطی ۳۵ درصد گران شده است، لذا ما مجبوریم قیمت تن ماهی ۱۸۰گرمی را به ۴۵ هزار تومان برسانیم.
🔹 به آقای مخبر، معاون اول رئیس جمهور نامه نوشتیم و گفتیم میخواهیم قیمت تن ماهی را گران کنیم، ایشان هم نامه ما را به وزیر صمت ارجاع داد، تاکنون هیچ ترتیب اثری داده نشد./نود اقتصادی
@rasad_tahlil
⌛️ رصد چهارشنبه (18خرداد، 8ذی القعده و 8ژوئن)
1315؛ رحلت فقیه، محقق و عالم امامی "سید میرزا علی آقا شیرازی"
1358؛ جمهوری اسلامی ایران رسماً به عضویت جنبش كشورهای غیر متعهد درآمد
1365؛ درگذشت "ذبیح اللَّه منصوری" نویسنده و مترجم معاصر
1376؛ رحلت آیت اللَّه "محمد وشنوی قمی" محدث و مورخ
688ق؛ درگذشت "شیخ فخرالدین ابراهیم بن شهریار عراقی همدانی"، شاعر بزرگ ایرانی
1353ق؛ رحلت فقیه و اصولی بزرگ آیت اللَّه "ملاحسین بن محمد بن جعفر فشاركی"
1992م؛ ترور "عاطف بسيسو" مبارز فلسطينی توسط تروريست های موساد
@Rasad_tahlil
⭕️ تنها راه ایران خروج از انپیتی است
✍حسین شریعتمداری، سردبیر روزنامه کیهان
🔹قطعنامه احتمالی شورای حکام علیه ایران، روال قانونی و طبیعی ندارد؛ انتظارات و خواستههای طرف مقابل بر اساس اطلاعاتی است که رژیم صهیونیستی در اختیار آنها قرار میدهد.
🔹به همین علت با استناد به ماده ۱۰ معاهده NPT پیشنهاد خروج از این پیمان را دادیم. در ماده ۱۰ تصریح شده «هر دولتی باید حق داشته باشد در اجرای حاکمیت ملی خود درصورتی که احساس کند موارد فوقالعادهای دررابطه با موضوعات این پیمان منافع حیاتی کشورش را به مخاطره انداخته، از پیمان خارج شود».
🔹این پیشنهاد با اعتراض شدید روحانی که مسئول مذاکرات هستهای بود روبهرو شد اما بعدها خروج از NPT بهعنوان یکی از گزینهها مطرح شد ولی خیلی زود کنار گذاشته شد.
@rasad_tahlil
👤احسان سلطانی ، کارشناس اقتصادی
🔹اقتصاد ایران ۴ هزینه «(۱) ناکارآمدی، (۲) فساد و (۳) چپاول توسط هم بخش خصوصی و هم بخش دولتی» به اضافه هزینه «(۴) درگیری ها و نزاع های منطقه ای و جهانی» را با هم می دهد.
🔹 این هزینه ها که بار آنها با شوکهای قیمتی و مالیات تورمی به مردم تحمیل می شود، مانع از رشد اقتصادی نیز شده است.
@rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil