⭕️مداحان هتاک مورد تشویق هم قرار میگیرند/ مداحی قبلا شغل نبود،الان یک بیزینس پرسود است
👤مجید انصاری معاون سابق حقوقی رئیس جمهوری
🔹در سالهاي اخير برخي از مداحان با هتاكي و بيادبي نسبت به شخصيتهاي بزرگ و مسوولان كشور، مجالس مقدس ديني را به ميتينگهاي سياسي و حزبي تبديل كردهاند
🔹 در جلسهاي كه به منظور عيد نيمه شعبان، غدير يا مجالس سوگواري كه در ماه محرم و صفر برپا ميشود مردم براي انجام وظيفه ديني يا ابراز علاقه خود به اهل بيت(ع) ميآيند لذا انتظار ندارند اين مجالس به مسائل سياسي آنهم از نوع سياست بازي و خط بازي آلوده شود.
🔹 ورود مداحان به اين وادي هم به جايگاه خودشان و هم به جايگاه مجالس ديني آسيب جدي وارد كرده و ميكند.
🔹متاسفانه در سالهاي اخير برخي از مداحان كه مورد حمايت رسانههاي خاص قرار داشته و ترويج و تبليغ نيز ميشوند با هتاكي و بيادبي نسبت به شخصيتهاي بزرگ و مسوولان كشور، مجالس مقدس ديني را به ميتينگهاي سياسي، جلسات باندي، گروهي و حزبي تبديل كردهاند.
🔹متاسفانه در پارهاي از موارد به جاي آنكه با مداحان هتاك برخورد شود، آنها مورد تشويق و تمجيد قرار گرفتند و همين سبب شد تا اين اشتباه براي برخي مداحان خاص تبديل به يك رويه شود.
🔹 عدم برخورد سبب شده تا اين مداحان متصور شوند برخورد درستي دارند. من اين پديده را يك آسيب جدي براي جامعه مداحان ميدانم و به عقيده من بيش از همه، جامعه مداحان بايد در برابر اين پديده نامطلوب ايستاده و برخورد مناسب انجام دهد.
🔹پيش از انقلاب مداحي در كشور ما يك شغل و حرفه نبود. متاسفانه در سالهاي اخير مداحي تبديل به يك بيزينس پر سود شده است.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
📸توییتهای محمود احمدینژاد در حمایت از رحیم مشایی با عنوان برادر عزیزتر از جانم
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قوانین پوششی دانشگاه امام صادق و حوزه یا...
@Rasad_tahlil
⭕️ضعف مذاکره کنندگان و عدم رعایت خطوط قرمز رهبری توسط آنان از یک سو و تلاش عدهای برای مرتبط کردن مشکلات این مذاکرات به رهبری از مسائلی است که با آن روبهرو هستیم
👤آیت الله جنتی، رئیس مجلس خبرگان
🔹گرفتاری این است که نابسامانیها را به پای رهبری می گذارند/ انگار رهبری فعال مایشا در همه امور است و مجلس و دولت بیکاره هستند
🔹ضعف مذاکره کنندگان و عدم رعایت خطوط قرمز رهبری توسط آنان از یک سو و تلاش عدهای برای مرتبط کردن مشکلات این مذاکرات به رهبری از مسائلی است که با آن روبهرو هستیم
🔹برخی با شیطنت به دنبال آماده کردن شرایط برای دیدار مستقیم مسئولان ایرانی با طرف آمریکایی در سفر آتی به نیویورک هستند
🔹ترامپ هم به دنبال شیطنت هایی است که در حاشیه اجلاس سازمان ملل با آقای روحانی دیدار کند
🔹در حالی که رهبری هم مکررا گفته اند که هیچ مقامی حق ندارد با دولت آمریکا مذاکره کند
🔹رهبر انقلاب به قوه قضائیه برای برخورد با مفاسد اقتصادی اختیار خاص دادهاند
🔹رئیس دستگاه قضا در برخورد با مفاسد اقتصادی به سراغ دانهدرشتها بروید
🔹مردم ناراضی هستند و حق هم دارند؛ سران سه قوه با مردم حرف بزنند و بگویند که مشکلات را حل خواهند کرد
@Rasad_tahlil
⭕️مردم فکر میکنند مجلس به جای اینکه به فکر کشور باشد به دنبال بازیهای سیاسی است/ تمامی اقدامات مجلس در خصوص استیضاحها مطرح کردن خود است
👤مصطفی هاشمیطبا، فعال سیاسی اصلاحطلب
🔹بخش بیشتر مشکلات کشور در گرو عملکرد مجلس شورای اسلامی است. به آن معنا که مجلس در راس قانونگذاری است، حتی اگر دولت هم در بعضی از سیاستهای خود درست عمل نکند، بازهم مجلس در راس امور است.
🔹مجلس چه قوانینی تصویب میکند که رئیس مجلس در سخنان خود اشاره کرده است. این قوانین، قوانین خوبی نیستند. در واقع مجلس برنامه ششم توسعه را تصویب میکند که نه تنها توان اجرایی شدن ندارد بلکه اولویتهای کشور هم در آن رعایت نشده است.
🔹استیضاح وزیر آموزش و پرورش چه علتی داشت؟ مگر او میتواند حرفهای چند ماه پیش که به او ابلاغ شده در این مدت کوتاه اجرایی کند؟
🔹به نظر من تمامی اقدامات مجلس در خصوص استیضاحها مطرح کردن خود است، درواقع مجلسیها با این اقدامات میخواهند بگویند ما به فکر مردم هستیم.
🔹مجلس در خصوص مسائل مملکت که شامل ارز، فروش نفت و ... میشود قانون تصویب کند، بعد ببینیم چه کسی جرات دارد آن را اجرا نکند؟ مجلس تصویب کند مملکت باید به چه شکلی اداره شود، این کار را انجام میدهد؟ غیر از اینکه بودجه ۹۷ را بردند، درصد بالایی هم کسری بودجه نصیب کشور کردند.
🔹با استیضاح مشکلی حل نمیشود، نه تاثیر منفی دارد و نه مثبت. افرادی که استیضاح شدند چندان در اقتصاد کشور موثر نبودند و هر وزیر دیگری هم که گذاشته شود، به همین شکل عمل خواهد کرد، وزرا مجبور هستند به طور روزمره حرکت کنند؛ چراکه تکلیف اقتصاد سیاسی کشور مشخص نیست. چه نهادی باید این تکلیف را روشن کند؟ مجلس.
🔹مجلسیها اگر نیروهای قویتر هم بگذارند کاری بیش از وزرای قبلی نمیتوانند انجام دهند.
🔹مردم این عملکرد مجلس را بازی سیاسی میبینند و جدی نمیگیرند، مردم فکر میکنند مجلس به جای اینکه به فکر کشور باشد به دنبال بازیهای سیاسی است./ایلنا
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نطق پروانه سلحشوری:
🔹نهادهای نظامی به پادگان ها برگردند
🔹نیاز به همه پرسی برای تغییر در قانون اساسی داریم
@Rasad_tahlil
⭕️حکم حکومتی برای حجاب؟!
✍️محسن مهدیان، روزنامه نگار اصولگرا
🔹مساله حجاب امروز به جهت فقهی در چه وضعیتی است؟ اشتباه نکنید. اصلن مساله ام وضعیت حجاب یا بی حجابی در جامعه نیست. هرچه هست؛ بماند بعد. بحث بگیر و نگیر را هم نداریم. سوال اینست که به جهت فقهی شل و سفت گرفتن قهریه نظام نسبت به بدحجابی چه حجتی دارد؟
🔹حجاب اختیاری شده است؟ مطابق کدام حکم؟ همچنان اجباری است؟ پس چرا اجرا نمی شود؟ نمی شود برخورد کرد؟ به چه جهت؟ مصالح اجتماعی؟ بسیار خوب. اما همین عمل به مصلحت، حکمش کجاست؟ چه کسی تشخیص مصلحت داده است؟ کدام نهاد عالی رتبه حکم به تغافل داده است؟
🔹این دست موضوعات حکم شرع می خواهد نه تصمیم فلان مسوول و بهمان مدیر. مطابق کدام قانون به مدیر اجرایی حتا در حد رئیس جمهور اجازه دادند حکم دین را تعطیل کند؟
🔹وارد محتوا نشویم. فرض کنیم به هر دلیل شرایط کشور مناسب برای اجرای سخت گیری در مساله حجاب نباشد. اما نمی شود که بدون حکم جدید رهایش کرد. مگر ممکن است در جامعه ی اسلامی، یک حکم دینی بلاتکلیف باشد؟
🔹مساله حجاب از سپنتا نیکنام که کمتر نیست. یک موضوع خلاف شرع به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و تکلیفش روشن شد. تکلیف حجاب را چه کسی روشن می کند؟ کدام نهاد متصدی اجرای فقه حکومتی در کشورست؟
🔹یک سوال ساده؛
اساسا کدام بخش حکومت اسلامی به ایندست مسائل فکر می کند و باید فکر کند؟ موضوعات جدیدی که نیازمند اجتهاد بروز و حکم جدیدست را چه کسی یا نهادی پی گیری می کند؟
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
🎥نطق پروانه سلحشوری: 🔹نهادهای نظامی به پادگان ها برگردند 🔹نیاز به همه پرسی برای تغییر در قانون اس
📮 #توییت
⭕️ فرید ابراهیمی:
🔹پروانه سلحشوری نماینده اصلاح طلب در نطقش به فقر و گرانی و رکود و کاهش ارزش پول ملی اعتراض و نتیجه گیری کرده که باید درباره سیاست خارجی، صدا و سیما و نظارت استصوابی همهپُرسی برگزار کنیم.
🔹میگن دیوارهای مجلس از شدت تناقض ترک برداشته. مجسمه مرحوم مدرس هم بلند شده از بهارستان رفته!
@Rasad_tahlil
⭕️ عراقچی: فشارهای اقتصادی و سیاسی آمریکا به نهایت خود رسیده است/ ۵۰ میلیون شغل در اروپا وابسته به همکاری اقتصادی با آمریکا است/ هنوز برجام برای ما منافع دارد
👤 سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در برنامه رو در رو:
🔹در برجام گشایش هایی برای ایران بوجود آمده که با برگشت به برنامه هسته ای خودمان همه آنها را از دست خواهیم داد. مدیریت عالی کشور محاسبه این سود و زیان ها را خواهد کرد. وضعیت خارجی ما در مقایسه با قبل از برجام به مراتب بهتر است و تنها تحریم های یکجانبه آمریکا برگشته است و از همه اینها مهمتر ما در موضع برتر سیاسی و اخلاقی قرار داریم و هیچ اجماع بین المللی علیه ما وجود ندارد. من معتقدم بحران و مسائل داخلی کشور ما بعد از خروج آمریکا از برجام مسائلی نیست که نتوانیم از پس آن برآییم.
🔹اگر بتوانیم مسائل داخلی را سر و سامان بدهیم و بر اصول اقتصاد مقاومتی پایبند باشیم می توانیم مسائل امروز را پشت سر بگذاریم. مسئله ای که باید به آن توجه کرد این است که فشارهای اقتصادی و سیاسی آمریکا به نهایت خود رسیده است. آنها کشور به کشور و کمپانی به کمپانی می روند و می خواهند با زور تحریم هایی علیه ایران را اعمال کنند.
🔹ما بجز خدا و خودمان به هیچ کسی امید نداریم. اروپایی ها بارها تعهدات سیاسی خود را اعلام کرده و در مقابل آمریکا ایستاده اند که کم سابقه است ولی اینکه بیایند آن را به راهکار عملی تبدیل کنند هنوز کار عملی انجام نشده است. البته قوانینی برای حمایت از شرکت های اروپایی برای ارتباط و همکاری با ایران تصویب کرده و اجرایی شده است و یک بانکی را ایجاد کردند که بتواند با ایران همکاری بانکی داشته باشد. ایده هایی نیز برای همکاری های مالی با ایران وجود دارد که وقتی نهایی شد آن را اعلام می کنیم.
🔹اروپایی ها برای اینکه ایران در برجام بماند تمام تلاش خود را بکار گرفته اند و در مقابل آمریکا ایستاده اند. این اقدامات به لحاظ سیاسی کار کمی نیست اما پیدا کردن راههای عملیاتی آن کار آسانی نیست. بخصوص آنکه آمریکا راه این تعاملات را بسته است. آمریکا و اروپا شرکای قدیمی هستند و ۵۰ میلیون شغل در اروپا وابسته به همکاری اقتصادی با آمریکا است. پس اینطور نیست که اروپایی ها بتوانند به راحتی مقابل آمریکا قرار بگیرند.
🔹تکلیف ما روشن است و مقام معظم رهبری هم فرمودند تا زمانی که برجام برای ما منافع دارد در آن می مانیم و از لحظه ای که این منفعت تمام شود از آن خارج خواهیم شد.
🔹خروج از برجام کار یک دقیقه است، اگر بخواهیم برای اروپایی ها مهلت بگذاریم برای خودمان محدودیت ایجاد کردیم، هنوز برجام برای ما منافع دارد.
🔹انگلیس از ابتدا یکی از سه کشور اروپایی در مذاکرات هسته ای با ایران بود و نقش موثری داشته و دارد و از طرفی نزدیکترین متحد امریکا در ایران است. همین انگلیس در صحنه سیاسی میان ایران و امریکا در مساله برجام، ایران را انتخاب میکند این اهمیت دارد./ مهر
@Rasad_tahlil
⭕️ طرح رفراندوم توسط اصلاح طلبان، رسما خنجر به منافع ملی است
👤 علی علیزاده؛ تحلیل گر سیاسی
🔹ایمان دارم اگر خرداد۹۶ رییسی/قالیباف ر.جمهور و شهریور۹۷ دلار ۱۴هزار میشد، اصلاح طلبان به حمله مغول تشبیهش میکردند و مملکت را بهم میریختند. دقیقا مثل ۸۸-۸۴. اصولگرا نیستم اما بعد از برداشتن عینک جناحی، صراحتا میبینم خویشتنداری و تعهد اصولگراها به منافع ملی بیشتر از اصلاحطلبان است
🔹و معتقد شدهام تعهد اصولگرایان به منافع ملی و نظام دلیل اصلی عدم محبوبیت نسبی آنها و شکستهایشان در انتخابات است. چرا که افکار عمومی برای رای دادن کسی را ترجیح میدهد که جایگاه اپوزیسیون را اشغال کند و بیتوجه به مصلحتهای کلان نظام وعده بدهد و کلیت نظام را بکوبد و به فساد متهم کند
🔹گفتم: تصور کن رییسی/قالیباف رییس جمهور و دلار ۱۴هزار تومن میشد. به نظرت اصلاحطلبان مقابل نظام نمیایستادند، به رهبری حمله و تقاضای رفراندوم نمیکردند؟
میگوید: چشمهایت را باز کن. همین الان دارند این کار را میکنند. متخصصان فرار به جلو و جنگ روانی اند و میدانند بهترین دفاع حمله است
🔹در نظامهای لیبرال غربی هم، در شرایط اضطراری و وقتی که کشور در خطر دشمن خارجی است، جناحها متحدتر میشوند و مسائل در اتاق فرماندهی و در سطح سران حل میشود و از افکار عمومی اردوکشی و یارکشی نمیشود
اینکه اصلاحطلبان در کشاکش جنگ اقتصادی طرح رفراندوم میدهند، رسما خنجر به منافع ملی است/ حساب توییتری علی علیزاده
@Rasad_tahlil
⌛️رصد چهارشنبه (14شهریور، 24ذی الحجه، 5سپتامبر):
10ق؛ روز مباهله پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) با مسيحيان نجران
1360؛ شهادت آیت الله "علی قدوسی" دادستان كل انقلاب اسلامی
1360؛ شهادت سرتیپ "وحید دستجردی" رییس كل شهربانی كشور
1212ق؛ رحلت دانشمند شهیر،علامه بحرالعلوم
1997م؛ درگذشت خانم "آگنِس گوك بژازین" معروف به "مادر تِرزا" بانوی خدمتگزار
@Rasad_tahlil
⭕️ دلار به ابرمقاومت رسید
🔹در چهارمین روز هفته دلار از یک مرز مقاومتی دیگر عبور کرد، ولی سکه نتوانست بالای مرز 4 میلیون و 700 هزار تومان خود را تثبیت کند.
🔹روز سه شنبه، شاخص ارزی در همان ابتدای روز بالای 13 هزار تومان معامله شد و به سرعت حرکت خود را به سوی مرز مقاومتی بعدی یعنی نقطه 14 هزار تومانی آغاز کرد.
🔹با این حال، پس از اینکه در بازار آزاد، قیمت به نقطه یاد شده نزدیک شد، کمی فروشنده ها در بازار بیشتر شدند و همین موضوع موجب شد که دلار زیر یک سطح مقاومتی مهم باقی بماند.
🔹عده ای از کارشناسان به مرز 14 هزار تومانی لقب ابرمقاومت داده اند؛ در واقع از نظر آن ها عبور دلار از این سطح بسیار مشکل است، ولی در صورتی که بتواند از آن عبور کند، مرزهای بعدی را راحت تر پشت سر خواهد گذاشت./ دنیای اقتصاد
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️الحسینی، کارشناس اقتصادی مطرح کرد: دلیل التهابات ارز در روزهای گذشته/چین را جدی نگرفتیم. آنها هم ما را پس زدند.
@Rasad_tahlil
⭕️ اقدامات اروپا هیچ شرکتی را به بازگشت به ایران مجبور نمیکند
👤لودریان،وزیر خارجه فرانسه
🔹در ارزیابی تأثیرات عملی اقدامات اروپا برای ترغیب ایران به ماندن در برجام، اقدامات اروپا هیچ شرکتی را به بازگشت به ایران مجبور نمیکند.
🔹درباره خروج پژو و رنو از ایران، ما باید چه کار کنیم؟ ما باید به دنبال پیدا کردن مکانیزمی (برای حفظ برجام) باشیم. این مکانیزم شرکتها را به بازگشت به ایران مجبور نمیکند ولی به ایران این امکان را میدهد که دوام بیاورد و از خروج آنها از توافق، جلوگیری میکند.
🔹ما باید یک مکانیزم مالی پیدا کنیم که امکان ادامه فروش نفت را برای ایران فراهم کند تا آنها بتوانند در قبال فروش این نفت، منابع لازم برای خرید کالاهای مصرفی را به دست بیاورند. پیدا کردن این راه البته راحت نیست.
🔹آمریکاییها پس از روی کار آمدن ترامپ، به اعمال تحریمهای فراسرزمینی روی آوردهاند یعنی شرکتهای غیرآمریکایی را که با ایران تعامل دارند، تحریم میکنند. این اقدامات فراسرزمینی، غیرقانونی است ولی بهرحال اقداماتی است که اجرایی شده است.
@Rasad_tahlil
#تحلیل_خند
قیمت دلار به ۱۳ هزار تومان رسید
🔹مردم : فقط تو رو خدا نذارید روحانی مصاحبه کنه ! /طنز بی قانون
@Rasad_tahlil
⭕️ کریمی قدوسی وقتی فرمانده بسیج مشهد بود به استخر فرح می رفت
👤 محمد هاشمی؛ عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔹به آقای هاشمی فحاشی میکنند. متهم میکنند و توهین میکنند این طبق قانون وظیفه مدعیالعموم است که رسیدگی کند نه وظیفه خانواده.
🔹اگر یک مداح فحاشی میکند اگر به جایی متصل نباشد وضعیت خودش را به خطر نمیاندازد که این حرفها را بزند. مداح فحاش را برای همین روزها میخواهند.
🔹آقای کریمی قدوسی میداند که استخر فرح کجاست. استخر فرح در حقیقت در مشهد است که وقتی آقای قدوسی فرمانده بسیج مشهد بود، برای شنا به آنجا میرفت و با دوستانش در آنجا درباره چنین مسائلی صحبت و رایزنی میکرد.
🔹استخر فرح یک علامت و کد است بین آنها و الا در تهران چنین استخری وجود ندارد و این استخری که آقای هاشمی در آنجا فوت شد، سال 77 ساخته شده است./عصرایران
@Rasad_tahlil
⭕️وزیر صنعت ما آقای جهانگیری است
👤علی خاکساری عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی
🔹وضعیت صنعت خودروی کشور هیچ تغییری نکرده و آقای شریعتمداری برای صنعت خودروی کشور همان آقای نعمتزاده است.هر دوی آنها یک سیاست را داشتند، بنابراین هیچ امیدی به بهبود صنعت خودرو نیست.
🔹وزیر بعدی صنعت در صورت استیضاح شریعتمداری، کاری نمیتواند انجام دهد، چون آقای جهانگیری وی را تعیین خواهد کرد.
🔹(اگر آقای جهانگیری وزیر صنعت را تعیین میکند، چرا رضا ویسه که مشاور نزدیکش هست را به عنوان وزیر صنعت تعیین نکرد؟) آقای ویسه چون مریض است وزیر صنعت نشد، ورگنه در همان دور اول حتما وزیر میشد. او چون مشکل جسمی دارد، فعلا مشاور است.
🔹 وزیر صنعت ما آقای جهانگیری است. آقای شریعتمداری اگر استیضاح هم بشوند، هیچ اتفاقی نمیافتد./نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ سه اقدام عجیب نمایندگان مجلس در جلسه امروز
1️⃣نمایندگان با فوریت طرح «شفافیت آرای نمایندگان» مخالفت کردند
🔹این در حالی است که 160 نماینده پیش تر در رسانه ها خود را موافق این طرح معرفی کردند
🔹 این طرح در صورت تصویب موجب می شد تا مشخص شود هر نماینده به چه چیزی رای داده است
2️⃣ نمایندگان طرح دو فوریتی تامین کالاهای اساسی را نیز رد کردند
3️⃣طرح تشدید مبارزه با مفاسد اقتصادی به موجب مغایرت با اصل ۷۵ نیز از دستور کار خارج شد/جماران
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ چرا پوشک گران شد؟/پوشک ساز می گوید تحریم داخلی گمرک می گوید پوشک ساز
🔹 معاون امور گمرکی گمرک شهید رجایی بندرعباس می گوید: دو برند معروف پوشک علی رغم تسهیلات ویژه برای ترخیص مواد اولیه، حاضر نیستند کالای خود را اظهار و ترخیص کنند.
🎥 اما مدیر عامل مای بیبی می گوید مشکل ما تحریم داخلی است و منظورش مشکلاتی است که با گمرک و بانک مرکزی دارد.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محسن مهدیان، روزنامه نگار اصولگرا:
🔹ماجرای گوش بری کودک کار تکذیب شد؛ صحنه سازی بود
🔹تجاوز سریالی به 40 دختر ایرانشهر هم دروغ بود
🔹تجاوز گروهی به دختر افغان در خمین هم
🔹ماجرای خانه های فحشا در مشهد هم
🔹بخش قابل اعتنایی از تلخی این روزها، ازین دست است.
🔹باور کنیم فقط ناشی گری است؟
@Rasad_tahlil
⭕️ حداقل 6 میلیون خانوار در صورت ادامه وضع موجود، زیر چرخه اقتصادی لِه میشوند
👤 محمدباقر قالیباف؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔹قبول دارم در کشور چالش وجود دارد. در بعضی نقاط نمره قابل قبولی نمیگیریم... اینجاست که دشمن در جنگ رسانهای برای تضعیف روحیه و درگیر کردن اذهان کار میکند و فشار روحی و روانی میآورد.
🔹وقتی دشمنان در جنگ روانی شعارهای هم وزن درست میکنند و میگویند "موشک و پوشک"، جنگ رسانهای و روانی ایجاد میکنند. دشمنان القاء میکنند که مسئولان ایرانی فناوری تولید موشک دارند، ولی نمیتوانند تولید و عرضه پوشک را مدیریت کنند!
🔹در دهه اول انقلاب جنگ تحمیلی و دفاع مقدس بود و در دهه چهارم انقلاب در جنگ اقتصادی هستیم. در این دو برهه مولفههایی برای مقایسه وجود دارد. در ماههای نخست دفاع مقدس باور به حضور مردم وجوانان در جنگ وجود نداشت. برخی بودند که ساختارها را نیز در کنترل داشتند، عنوان میکردند که با این دشمن نمیشود جنگید و باید با دشمن حرف زد.
🔺امید در همان ماههای نخست به بیرون بود و مردم را برای حضور در جنگ و دفاع مقدس از جبهه دور نگاه میداشتند. وقتی جوانان در میدان نباشند، به تبع نه خلاقیتی هست و نه اراده استواری. حتی برخی در هشت ماه اول جنگ به سنتهای الهی باور نداشتند.
🔹امروز در جنگ اقتصادی و در دهه چهارم انقلاب دقیقا در همین بخش و نگاه هستیم. اگر با ماههای نخست دفاع مقدس مقایسه کنیم، همان نگاهی که به مردم باور نداشت و نگاهش به بیرون بود، در جنگ اقتصادی نیز این باور وجود دارد. چالش اقتصادی، چالش بسیار بزرگی است. همین الان نمیدانیم سکه و ارز تا ظهر چه سرنوشتی دارد.
🔹مشکلات اقتصادی راه کارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دارند. راه کارهای کوتاه مدت در حوزههای مهم کشور قابل اجرایی شدن هستند.
🔹در شرایط کنونی که تورم و گرانی کمر مردم را شکسته است، ۶ میلیون خانوار زیر بار آن له خواهند شد. آیا در کوتاه مدت نمیتوان مشکلات این خانوارها را حل کرد. کوتاه مدت یعنی تا انتهای همین امسال. عرض میکنم که این کشور ظرفیت کامل برای حل این مشکلات را دارد.
🔹نقدینگی سرمنشاء و بخش مهمی از مشکلات است، در این حوزه میتوان جلوی رشد آن را گرفت. وقتی آنالیزی از حسابهای بانکی موجود انجام میدهیم؛ متوجه میشویم که بیش از ۴۰۰ میلیون حساب بانکی وجود دارد و بیش از ۷۰ درصد نقدینگی این حسابها متعلق به یک درصد صاحبان حسابهاست. ما در سال حدود ۳۳۰ هزار میلیارد تومان سود سپردههای بانکی را میدهیم که هیچ مالیاتی به این سودها تعلق نمیگیرد.
🔹درحالیکه کسی که چند ده میلیارد حساب دارد، برای سود سپرده اش مالیات نمیدهد، ولی از جوانی که مغازه فلافل فروشی دارد مالیات میگیریم و آن میلیاردر را رها میکنیم.
🔹هرج و مرج اقتصادی کنونی قابل کنترل است و میتوان تا سال ۱۴۰۰ و در دوره همین دولت ثبات و پایداری اقتصادی ایجاد کرد. بنده راهکاهای همین بحث را مکتوب کردم و برای سران قوا ارسال کردم.
🔹اینکه چرا این کار انجام نمیشود قابل بحث است. در کشور دو نگاه در عرصه نبرد اقتصادی وجود دارد. در حوزه کارکردی یک رویکرد حل مشکلات اقتصادی را با نگاه و رویکرد اقتصادی میبیند. نگاه دیگر حل مشکلات اقتصادی را با راه حل سیاسی ارزیابی میکند. آنهایی که با راه حل سیاسی به دنبال حل مشکلات اقتصادی هستند، اشتباه میکنند.
🔹دولت باید در بیان و عمل بگوید راهکار اقتصادی برای حل مشکلات اقتصادی هست، نه اینکه سکوت کند و در عمل نیز به سمت راه حل سیاسی برود./ باشگاه خبرنگاران جوان
@Rasad_tahlil
⭕️ دولت با ۶۰۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی اراده کند نرخ ارز کنترل میشود
👤 محمد حسننژاد؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی
🔹هیچ توجیه اقتصادی برای نوسانات ارزی اخیر وجود ندارد. دولت 6000 هزار میلیارد تومان دارایی دارد در حالی که مجموع نقدینگی موجود در جامعه هزارو500 هزار میلیارد تومان است.
🔹دولت ایران خیلی قدرتمندتر از این حرفهاست بنابراین هر وقت اراده کند میتواند مانع این افتوخیزها شود.
🔹دولت با این فشارها بهدنبال پذیرش و تصویب «اف.ای.تی.اف.» در مجلس است وگرنه برای کنترل این نوسانات هیچ دلیلی وجود ندارد./ تسنیم
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان: اگر دولت #جنگ_همه_جانبه را باور دارد برای درمان زخمی های این جنگ تصمیم آنی لازم است.با ارز فعلی حداقل سه دهک آخر نابود خواهند شد.سریع ترین راه، دولتی کردن 25 قلم کالاست(کوپن)برای 4 دهک است .خجالت ندارد و پرستیژ هم بر نمی دارد.چاره ای نیست
@Rasad_tahlil
⭕️ بالای ۱۴۰ درصد تورم در بخش صنعت خواهیم داشت/ به زودی تولید در کشور کاملاً زمینگیر میشود
👤 حسین راغفر؛ اقتصاددان
🔹بعد از جنگ با ازدیاد خصوصیسازیها با پدیدهای به نام خصوصی-دولتی مواجه میشویم که پدیده بسیار خطرناکی است و امروز به حدی بزرگ شدهاند که حاکمیت را در دست قدرت خود گرفتهاند و در دولت و مجلس هر سیاستی که بخواهند پیاده میکنند و علیرغم همه رانتهایی که استفاده کردند، نتوانستهاند به آن اهداف ادعایی مبنی بر آثار مثبت فروبارشی برسند؛ اینها مدعی بودند که بازار میتواند ناکارآمدها را از عرصه خارج میکند و زمینهای برای کاهش نابرابریها فراهم کند. ادعا میکردند در پی این سیاستها، شغل ایجاد خواهد شد و این مشاغل میتوانند زندگی عموم مردم را بهبود ببخشند. اینها همه وعدههاییست که سیاستهای تعدیل ساختاری در همه جای دنیا داده اند و اتفاقاً در همه جای دنیا هم با شکست مواجه شدهاند. اگر توفیقی در برخی کشورها میبینید علتهای دیگری دارد.
🔹در ماه خرداد شاخص قیمت مصرفکننده نسبت به ماه قبل سه درصد بوده؛ ماهی سه درصد رشد، یعنی تورم بالای چهل و چند درصد. شاخص بهای تمام شده برای تولیدکننده در ماه خرداد، ده درصد بوده؛ این یعنی بالای ۱۴۰ درصد تورم در بخش صنعت خواهیم داشت. تازه هنوز آثار اصلی تورم حاصل نشده؛ معنای دیگر آن این است که قطعاً بحران بیسابقه تولید رخ خواهد داد؛ اشتغال آسیب میبیند؛ فقر گسترش مییابد و معالاسف یا بلاهت است که قطعاً وجود دارد و همزمان جهالت است و یا خیانت است و یا تلفیقی از اینها، که باعث شده اوضاع جوری پیش برود که انگار روی نقشه ایران زدهاند هفتاد و پنج تا هشتاد درصد تخفیف! افزایش قیمت کالاها، برای داخلیهاست؛ این قیمتها برای مصرفکنندهی عراقی، هفتاد و پنج درصد تخفیف ذاتی دارد و یک عدهای یا جاهلاند یا خائناند یا هردوی اینها، ترویج و تبلیغ میکنند به عنوان افزایش صادرات! منابع ملی را سال گذشته با دلار دوهزار تومانی و سه هزار تومانی وارد کردهاند، انبارها را دارند غارت میکنند، جایگزین کردن آنها با دلار ۴۲۰۰ تومانی یا هشت هزارتومانی یک دشواری تمام عیار است و به زودی تولید در کشور کاملاً زمینگیر میشود./ ایلنا
@Rasad_tahlil