⭕️۷۰ درصد کودکان ۱۰ ساله جهان قادر به درک مطلب نیستند
👤یک کارشناس آموزش و پرورش:
🔹از زمان همهگیری کرونا، فقر یادگیری در کشورهای با درآمد پایین و متوسط یک سوم افزایش یافته است.
🔹تخمین زده میشود ۷۰ درصد کودکان ۱۰ ساله قادر به درک یک متن نوشتاری ساده نیستند.
🔹بیش از ۷۷۱ میلیون نفر هنوز مهارتهای اولیه سواد خواندن را ندارند که دو سوم آنها را زنان تشکیل میدهند.
🔹تحول آموزش مستلزم وجود تعداد کافی معلمان با انگیزه برای پاسخگویی به نیازهای فراگیران است.
🔹شکاف دیجیتال، بسیاری را از یادگیری محروم کرد.
🔹اولین گام به سوی تحول، ترغیب سرمایهگذاران برای هدایت منابع به سوی آموزش و پرورش برای پر کردن شکاف بودجه است./ ایسنا
@rasad_tahlil
👤کنایه معاون آذری جهرمی به ادعای چند برابر شدن سرعت اینترنت زارع پور:
🔹 سرعت حرکت ماشینها تو اتوبان به دو شیوه ممکنه افزایش پیدا کنه؛ افزایش باندهای اتوبان یا وضع مقررات منع آمد و شد
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥لاوروف خطاب به امیرعبداللهیان: منتظر چی بودی؟
🔹اتفاق عجیب در دیدار لاوروف و امیرعبداللهیان: ظاهرا نمیخواستی از ماشین پیاده بشی؛ منتظر چی بودی؟
🔹در سفر وزیر خارجه ایران به مسکو لاوروف، وزیر خارجه روسیه خطاب به امیرعبداللهیان گفت: ظاهرا نمیخواستی از ماشین پیاده بشی. امیرعبداللهیان پاسخ داد: منتظر بودم. لاوروف نیز گفت: منتظر چی بودی؟/ نامهنیوز
@rasad_tahlil
⌛️ رصد جمعه (11فروردین، 9رمضان، 31مارس)
1304؛ تصویب قانون اصلاح تقویم در مجلس شورای ملی
1363؛ صدور بيانيه سازمان ملل در محكوميت رژيم عراق در كاربرد سلاح هاي شيميايي
1392؛ درگذشت احمد صدر حاج سید جوادی ، عضو شورای انقلاب و از تدوین کنندگان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
853ق؛ درگذشت "آلغ بیك تیموری" فرمانروای دانش دوست و دانشمند نجوم
1325ق؛ رحلت عارف نامی شیخ "محمد بهاری همدانی"
1948م؛ ایجاد بحران در روابط متفقین بر سر برلین پایتخت آلمان
1948م؛ انفجار قطار فلسطینی ها توسط گروه صهیونیستی اِشترْنْ ،40 كشته و 60 نفر مجروح برجای گذاشت
@Rasad_tahlil
⭕️ وزارت کشور: هیچ گونه عقب نشینی یا تساهل در اصول و احکام دینی و ارزش های سنتی صورت نگرفته و نخواهد گرفت
▪️در بیانیه وزارت کشور در خصوص مسئله حجاب آمده است:
🔹هیچ گونه عقب نشینی یا تساهل در اصول و احکام دینی و ارزش های سنتی صورت نگرفته و نخواهد گرفت و حجاب به عنوان یک ضرورت شرعی غیر قابل تردید همواره از اصول عملی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
🔹مسئله حجاب در سال های گذشته یکی از محورهای جنگ شناختی دشمن علیه ملت مظلوم و مقتدر ایران بوده و طرح های شکست خورده ای نظیر چهارشنبه های سفید، دختران خیابان انقلاب، نه به حجاب اجباری، آزادی های یواشکی و.. هرگز نتوانست در اراده بانوان و دختران ایرانی در اعتلای شخصیت معنوی و حفظ هویت زن مسلمان خللی پدید آورد.
🔹از همه مراجع دینی، فرهنگی و اجتماعی تقاضا دارد با حضور مسئولانه خود در میدان، تبیین این موضوع حساس را بر خود فرض دانسته و باب گفتگوی مثبت در امر حجاب را برای همه طیف های نیازمند به بهره های فکری و ذهنی بیش از پیش باز نمایند. تردیدی نیست که «اقناع» نسل جوان مؤثرترین راهبرد در بهبود وضعیت حجاب خواهد بود.
🔹ضمن تأکید بر غیر قابل تردید بودن حجاب از منظر نظامات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور خاطر نشان می شود که با توجه به پایبندی اکثریت قاطع بانوان و دختران ایرانی به این امر با تأکید مجدد بر لزوم رعایت حجاب در همه اماکن و معابر عمومی و ضمن اعلام حمایت از همه آمران به معروف و ناهیان از منکر در سراسر کشور، دستگاه محترم قضائی، ضابطان و سایر نهادهای ذیربط نسبت به مواجهه با معدود هنجارشکان اقدام خواهند نمود و اجازه تعدی به حریم و هویت مقدس زن مسلمان ایرانی را نخواهند داد./ وبگاه وزارت کشور
@Rasad_tahlil
⭕️ بیانیه وزارت کشور قابل تقدیر است اما دیرهنگام و دوپهلو به نظر میرسد!
👤 حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان:
🔹بیانیه وزارت محترم کشور اولاً بسیار دیرهنگام صادر شده است و در حالی که چند ماهی از پدیده پلشت کشف حجاب می گذرد، سئوال این است که تاخیر مورد اشاره چه دلیل قابل قبولی داشته است؟!
🔹ثانیاً درباره برخورد با بی حجابی و مقابله با کشف حجاب کنندگان، از صراحت لازم برخوردار نیست و با عرض پوزش، «دوپهلو» به نظر می رسد و دیگر آن که تاکید بیانیه بر درخواست از مراجع دینی، فرهنگی و اجتماعی برای تبیین حجاب اگرچه درخواست بجایی است ولی روشنگری و تبیین نباید مانع برخورد با کشف حجاب کنندگان باشد.
🔹(در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ضرورت حجاب برای شماری از کشف حجاب کنندگان تبیین نشده و نیاز به روشنگری دارد، با این طیف چگونه باید برخورد شود؟) شما شخصی را در نظر آورید که قمه ای در دست گرفته و در حالی که عربده می کشد به این و آن حمله می کند! حالا فرض کنید که او دیوانه است! و در همه نظام های حقوقی نیز تاکید شده است که بر دیوانه حرجی نیست! خُب، حالا تکلیف چیست؟ آیا با استناد به دیوانگی او نباید متعرض و مانع او شد؟! بدیهی است که در اولین گام باید قمه را از دست او گرفت و به او اجازه حمله به دیگران را نداد. و اما این که اقدام او ناشی از دیوانگی یا ناآگاهی است و یا عامدانه است؟ مسئله بعدی است که بررسی آن بر عهده مراکز قانونی است و نمی توان با این توجیه که تبیین و روشنگری درباره ضرورت شرعی و قانونی و اخلاقی حجاب ضروری است مقابله با کشف حجاب را نادیده گرفت.
🔹بی گمان کشف حجاب از سوی بسیاری از خانم های کشف حجاب کننده ناشی از ناآگاهی و فریب خوردگی آنهاست ولی این پدیده در مجموع یک حرکت امنیتی است که عبور از خاکریز عفاف را نشانه رفته است و تسامحی که تاکنون نسبت به آن وجود داشته است با هیچ منطق شرعی، قانونی و اخلاقی قابل توجیه نیست. و البته امید آن است که بیانیه وزارت کشور، اگرچه دیرهنگام ولی آغازی بر پایان دادن به این هنجارشکنی باشد./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ دولتی که جرأت، عرضه و توان مهار بی حجابی را نداشته باشد صد سال دیگر هم قدرت کاهش تورم را نخواهد داشت!
👤 محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران:
🔹بازگرداندن حجاب به کشور و مهار موج مخرب بی حجابی، بسیار آسان تر از مهار تورم و گشایش در معیشت جامعه است!
🔹دولتی که جرأت ، عرضه و توان مهار بی حجابی را نداشته باشد صد سال دیگر هم قدرت کاهش تورم را نخواهد داشت!
🔹آن شهردار محترمی که توان( بخوانید جرأت و عرضه) برقراری حجاب در محدوده ۴ وجبی "باغ کتاب" را ندارد قدرت اداره کوچکترین استان کشور را هم نخواهد داشت! (چه رسد به مسئولیتهای بزرگتر !!!)
🔹مردم مسلمان و انقلابی ایران ، صلاحیت و توانمندی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۴ را در نحوه مواجهه آنها با بحران بی حجابی در سال گذشته و سال جاری خواهند سنجید!
🔹آنها که در این آزمون مردود شوند ، همین امسال در محضر امت حزب الله رد صلاحیت خواهند شد!/ کانال محمد صادق کوشکی در ایتا
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 آیتالله سیدجواد علوی بروجردی:
🔹فقه علم اقتصاد برای شما نمیآورد، فقه احکام میآورد.
🔹آیه و روایت داریم که #تورم را چطور پایین بیاوریم؟ رشد اقتصادی را چطور تامین بکنیم؟
🔹۴۳ سال کار دست ما بوده، همه آزمون و خطا؟/ اکو ایران
@Rasad_tahlil
⭕️ بررسی ژنتیکی محققان دانشگاه فلوریدا و هاروارد: اجداد نیمی از مردم ساحل شرق آفریقا ایرانی هستند
🔹بنابر بررسی ژنتیکی محققان دانشگاه فلوریدای جنوبی و هاروارد، اجداد نیمی از مردم سواحلی در ساحل شرق آفریقا، بازرگانان ایرانی هستند.
🔹میراث تمدن و فرهنگ غنی مردم سواحلی در ساحل شرق آفریقا که در زبان کشورهای آفریقایی چون کنیا، تانزانیا، اوگاندا و رواندا منعکس شده است، اثری از بازرگانان ایرانی، عرب، هند، آسیای جنوب شرقی و چین در خود دارد.
🔹محققان با بررسی DNA گرفته شده از ۸۰ نفر از ۵ منطقه، از کنیا تا تانزانیا، دریافتند بیش از نیمی از مردم سواحلی، پدرانی آسیایی و مادرانی آفریقایی دارند. در واقع ۹۰درصد از اجداد این افراد، مردانی از ایران و همچنین ۱۰درصد هندی بوده است./ خبرآنلاین
@rasad_tahlil
⭕️امسال، وضعیت دارو بدتر از سال قبل خواهد شد
👤مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
🔹به نظر من حوزه دارو در سال آینده بدتر از امسال خواهد شد زیرا رقمی که در بودجه برای تامین دارو و تجهیزات در نظر گرفتند بسیار کم است.
🔹ارز دارو را که حذف کردند، تولیدکنندهها نتوانستند با ریالی که در اختیار دارند، ماده اولیه برای تولید دارو بخرند.
🔹 دولت آن مقدار پولی که لازم بود برای واردات دارو بدهد را تخصیص نداد از سوی دیگر با تورم شدید مواجه شدیم لذا مجبور بودند بیشتر از جیب مردم برای خرید دارو هزینه کنند؛ بنابراین امسال هم با کمبود دارو مواجه شدیم هم با گرانی دارو.
🔹 مشکل مملکت ما این است که وقتی مشکلی پیش میآید، به دنبال حل بحران میرویم و حاضر نیستیم برنامهای طراحی و عملیاتی کنیم تا اصلا بحرانی به وجود نیاید.
🔹مردم که دیوانه نیستند به خاطر دارو در خیابان دعوا کنند اما وقتی داروی مورد نیازشان در بازار یافت نمیشود طبیعی است که اعتراض کنند./ شفقنا
@rasad_tahlil
⌛️ رصد شنبه (12فروردین، 10رمضان، 1آوریل)
1292؛ رحلت عالم ربانی "سید محمد ابراهیم خوانساری"
1358؛ روز جمهوری اسلامی ایران، 98.2 درصد مردم ایران به "جمهورى اسلامى" راى "آرى" دادند
1370؛ تشكیل و آغاز به كار "نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران"
10 بعثت؛ وفات حضرت خديجه(س) همسر با وفاي پيامبر اسلام(ص) بنا به روايتي
60ق؛ ارسال نامه ی كوفيان براي "امام حسين(ع)" جهت عزيمت امام به عراق
201ق؛ برگزاری مراسم بيعت درباريان با امام رضا(ع) به امر مأمون عباسی
1793م؛ آغاز شورش بزرگ "وانْدِه" علیه حكومت انقلابی فرانسه
1945م؛ آغاز حمله نیروهای امریكا به جزیره اوكیناوا در ژاپن
@Rasad_tahlil
⭕️ مشکل ساختار تصمیمگیری باید حل شود/ قریب به دویست شورا در کشور تشکیل شده است/ اضافه شدن معاونت اقتصادی به دولتها در دهه گذشته بر این تشتت افزود
✍️ جلیل محبی، عضو هیئت علمی مرکز پژوهشهای مجلس
🔹شورایعالی آب، شورایعالی خاک، شورایعالی انرژی، شورایعالی آمار، شورایعالی پول و اعتبار، شورایعالی فولاد، شورایعالی اقتصاد، شورایعالی صادرات، شورایعالی صنایع، شورایعالی گمرک، شورایعالی صنایع دریایی، شورایعالی استاندارد، شورایعالی بیمه، شورایعالی بورس، شورایعالی اشتغال، شورایعالی مناطق آزاد تجاری–صنعتی، شورایعالی سازمان بنادر و کشتیرانی، شورایعالی هماهنگی ترابری، شورایعالی صنعت دریانوردی، شورایعالی عمران مرزها، شورایعالی بهداشت، شورایعالی سلامت، شورایعالی معادن، شورایعالی اداری، شورایعالی بانکها، شورایعالی مالیاتی، شورایعالی اجرایی بهداشت، شورایعالی هماهنگی صادرات خدمات فنی و مهندسی، شورایعالی گسترش و نوسازی صنایع ایران، شورایعالی صندوق توسعه کشاورزی ایران، شورایعالی میراث فرهنگی و گردشگری، شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی، شورایعالی اطلاعات و جهانگردی، شورایعالی ایرانگردی و جهانگردی، شورایعالی برنامهریزی، شورایعالی سرمایهگذاری، شورایعالی تامین اجتماعی، شورایعالی شرکتهای دولتی، شورایعالی هواپیمایی کشوری، شورایعالی رفاه و تامین اجتماعی، شورایعالی اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، شورایعالی شرکت ملی نفت ایران، شورایعالی بررسی و تعیین الگوی مصرف، شورایعالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور، شورایعالی هماهنگی آموزش فنی و حرفهای، شورایعالی مبارزه با جرم پولشویی و ...
🔹اینها بخشی از مراکز تصمیمگیری درباره اقتصاد در کشور است. در امنیت، فرهنگ، اجتماع، حقوق، فناوری، علم و دانش نیز وضعیت به همین منوال است.
🔹با نگاه به این وضعیت، مشروح مذاکرات تغییر و اصلاح قانون اساسی در سال 1368 منظر جالبی پیدا میکند. یکی از تغییرات این قانون نسبت به قانون 1358 حذف تصمیمگیری شورای عالی قضایی بود و رئیس قوهقضائیه جایگزین شورایعالی قضایی و رئیس صدا و سیما به جای هیئتی بود که صدا و سیما را اداره مینمود.
🔹در دهه شصت کشور به این نتیجه رسید که یک نفر باید در هر حوزه تصمیم بگیرد و پاسخگو باشد و ساختار قانون اساسی به این سمت حرکت کرد. اما بعد قریب به دویست شورا در کشور تشکیل گردید که شوراهای مربوط به حوزه اقتصاد را در آن مشاهده میکنید. اضافه شدن معاونت اقتصادی به دولتها هم در دهه گذشته بر این تشتت افزود.
🔹تاکید بر شورا در قرآن کریم بر همگان واضح است، لکن هیچکس به نکته عزم ریاست مجموعه توجهی نمیکند. خداوند بعد از دستور به شور به پیامبر دستور میدهد که باید عزم کنی: و شاورهم فیالامر فاذا عزمت توکل علیالله.
🔹آنچه این تصمیمگیری را به مسلخ برده است، شخصی نیست که عزم کند و مسئولیت را بهعهده گیرد. درحالی که تصمیمگیری در قانون اساسی بسیار روان و ساده است: مجلس شورای اسلامی برای امور کلان جاری، مجمع تشخیص و سیاستهای کلی مقام رهبری برای امور کلان و هیئت وزیران برای امور جاری تحت قوانین و سیاستها. برای تسهیل در امور جاری نیز هیئت وزیران با ریاست رئیسجمهور میتواند کمیتههایی مثل کمیته اقتصاد، امنیت، فرهنگ و اجتماع با مشارکت وزرای ذیربط تشکیل دهد و در امور فوری و ضروری با تصویب هیئت وزیران یک نفر نماینده ویژه باشد. همین! حال تصور کنید صد هزار صفحه قانون و نزدیک به دو میلیون صفحه مقررات در 116 سال گذشته قانونگذاری مصوب شده است و موتور کماکان روشن و درحال تصویب است.
🔹سوال این میشود که کدام تصویب، کدام اجرا، کدام مسئولیت؟
🔹در دولت کنونی چالش عمیقتر است: عبارت بهخط کردن اقتصاددانان برای رفع معضلات اقتصادی که توسط رئیسجمهور محترم پیش از انتخابات بیان شد به حقیقت پیوست و تعداد زیادی در مناصب تصمیمگیری و اجرا در دولت بهخط شدند و نتیجهای شگفت پیش آمد: اختلاف رئیس سازمان برنامه و معاون اول، اختلاف معاون اول و وزیر اقتصاد، اختلاف هر سه با معاون اقتصادی، اختلاف همه با وزرای ساکت کار و کشاورزی و به همین منوال دیگر وزرا و تصمیمگیران دولتی در کنار تشتت سیاستگذاری در مجلس شورای اسلامی.
🔹آنچه چالش است، آن است که قبل از مشکلات محتوایی تصمیم، مشکل ساختاری تصمیمگیری باید حل گردد. بسیاری از قوانین مربوط به ساختاری تصمیمگیری با ابتکار لوایح دولتی باید نسخ گردند، وظایف و تکالیف وزارتخانهها در قوانین تاسیس باید با خی واضح و روشن تعیین گردد: تکلیف بار شود، تصمیم گرفته شود و پاسخگویی در برابر نمایندگان ملت عیان باشد. این چالش ابرچالش است و کسی که آن را شناسانی نکرده و به رسمیت نشناسد، از حکمرانی بویی نبرده است: حکمرانی یعنی تصمیمگیری دقیق و اجرای قاطع./ صفحه توییتری جلیل محبی
@Rasad_tahlil
⭕️ شریعتمداری: از وزیر کشور و همکاران محترمشان پوزش میخواهم
👤 حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان:
🔹مصاحبه پنجشنبه اینجانب درباره بیانیه اخیر وزارت کشور، حاوی نکتهای بود که بایسته به نظر نمیرسید و میتوانست از یک سو به دستآویزی برای سوءاستفاده دشمنان تبدیل شود، که متاسفانه اینگونه نیز شد! و از سوی دیگر برداشت ناصواب برخی از دوستان را به دنبال داشته باشد، که این برداشت ناصواب را نیز در پی داشت.
🔹اگرچه در مصاحبه یادشده بر «قابل تقدیر» بودن بیانیه وزارت کشور تاکید شده بود ولی با توجه به شناختی که از آقای وحیدی برادر مومن و فداکار خویش دارم و طی چند دهه اخیر بارها شاهد اقدامات ایثارگرانه ایشان بودهام، اشاره به این نکته که بیانیه یادشده «دوپهلو به نظر میرسد»! شایسته نبود، ضمن آن که دور از انصاف نیز بود. بایسته آن بود و خداپسندانه نیز، که تلاش ایشان و همکاران محترمشان را پاس میداشتم. از این روی، خاضعانه از ایشان و همکاران محترمشان پوزش میخواهم و امید آن که خدای مهربان نیز عذرم را بپذیرد.
🔹از تلاش بیوقفه برادر وحیدی در خدمترسانی خالصانه به اسلام و انقلاب باخبرم و مخصوصاً اطلاعات موثقی داشته و دارم که ایشان برای مقابله با پدیده پلشت کشف حجاب بیشترین تلاش را داشته و در این راه پیشتاز بوده و هستند و در همان حال با کمکاری برخی دیگر از دستاندرکاران روبرو بودهاند.
🔹انگیزهام در بخش مورد اشاره از مصاحبه یادشده، آن بود که به کمکاری آن عده از دستاندرکاران اشارهای ولو تلویحی شده باشد ولی به قول ملای رومی «از قضا، سرکنگبین صفرا فزود».
🔹رسانههای بیگانه با ذوقزدگی از اختلاف اینجانب با برادر وحیدی عزیز خبر داده بودند که باید خطاب به آنها اعلام کنم اولاً؛ یک موی وحیدی را با تمام موجودیت دشمنان و بدخواهان اسلام و انقلاب، حتی قابل مقایسه هم نمیدانیم و ثانیاً؛ به قول سعدی «ما که هستیم که اندیشه ما نیز کنند» …
وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ ./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ مجلس جلوی طرح عفاف و حجاب را گرفته است
👤 کاظم صدیقی، رییس ستاد امر به معروف:
🔹متأسفانه، مجلس، جلوی طرح عفاف و حجاب را گرفته است. شما مردم باید وکلای خود در مجلس را بازخواست کنید. آنها وکیل شما هستند و وظیفه دارند به مطالبه شما پاسخ بدهند./ جماران
@Rasad_tahlil
⭕️ به رفراندوم گذاشتن جمهوری اسلامی بی معنی است/ کسانی که حرف از رفراندوم میزنند احتمالا یک برداشت فانتزی از مردم دارند که چون از برخی مسوولین گلایه دارند از اصل نظام برگشتند
✍️ محسن مهدیان، مدیرعامل موسسه همشهری
🔹چرا رفراندوم نمی گذارید؟
🔹بعد از بی اعتنایی مردم به اغتشاشات و راهپیمایی میلیونی 22بهمن انتظار می رود کمتر ادعای رفراندوم مطرح شود. خاصه که این روزها ادعای چند ساله ضدانقلاب درباره رفراندوم حجاب هم نتیجه نگرفته و برخلاف تصویرها مردم حجاب برنداشتند.
🔹اما ازین عبور کنیم.
🔹واقعا چرا مجدد برای تایید جمهوری اسلامی رفراندوم نمی گذاریم؟
🔹پاسخ اولیه این است: شما در کجای دنیا تجربه ای داشته اید که به خاطر گمانه زنی عده ای اصل حکومت را مجدد به رفراندوم بگذارند؟
🔹اما تجربه دنیا هم هیچ؛
🔹ادعای رفراندوم مجدد خطای روشی دارد
🔹فرض کنیم رفراندوم برگزار شود؛ اگر گروه دیگری تشکیک کرد چه؟ این زنجیره کجا متوقف می شود؟ فردا یکی بگوید رای دیروز برای دیروزی هاست، امروز رای گیری مجدد، قبول می کنید؟
🔹اما خطای روشی هم هیچ؛
🔹سوال کننده احتمالا می داند که تنها حکومتی که در عالم رای مردم برایش حیثیتی است جمهوری اسلامی است.
🔹لذا سوال عمیقترش اینست: "مگر امام نگفت انتخاب پدران ما در زمان طاغوت انتخاب ما نیست؟ پس نسل جدید هم انتخاب پدران خود را نمی خواهند و لذا رفراندوم".
🔹اولا از کجا به این شناخت از نسل جدید رسیدید؟ ولی قبول؛ جمهوری اسلامی را نخواهند. بازهم رفراندوم چرا؟
🔹پاسخ در تفاوت بین قانون اساسی طاغوت با قانون اساسی جمهوری اسلامی است. در گذشته راه بر هرگونه اصلاح بسته بود. لذا فرزند حق نداشت خلاف انتخاب پدر انتخاب کند.
🔹اما در قانون اساسی ما همه چیز دست خود مردم است. حتا انتخاب رهبری نیز غیر مستقیم دست مردم است و این یعنی در این کشور انتخاب هیچ پدری انتخاب نهایی نیست.
🔹تحول که رهبری می گوید برای همینست. آنهم تحول مردمی.
🔹لذا رفراندوم بی معنی است، چون هر آنچه قرار باشد تغییر کند مسیرش مهیاست.
🔹ممکن است سوال شود که تغییر از طریق انتخابات زمانبر است. صدالبته چنین است. زمانبرست چون نیاز به فرهنگ سازی و اقناع افکار عمومی و کار تشکیلاتی و غیره دارد تا تغییرات هیجانی و ناشی از القائات و اغواگری های رسانه ای نباشد.
🔹درنهایت
🔹کسانی که حرف از رفراندوم میزنند احتمالا یک برداشت فانتزی از مردم دارند که چون از برخی مسوولین گلایه دارند از اصل نظام برگشتند
🔹این نیز خطای فاحشی است. چرا؟
🔹اصل نظام چیست؟ اسلامیت وجمهوریت
🔹یعنی ممکن است ازایندو برگردند؟
🔹یعنی ازعدالت وآزادی ومعنویت و مردمسالاری برگردند؟
🔹جامعه ای که عالم شد دیگر به جاهلیت بازنخواهد گشت
🔹مثل اینکه آدمی که دکتراگرفت دوباره دبستان رود
🔹خلاصه چراباید نشانه های قطعی دلبستگی ملت به نظام را در رویدادهای مختلف رها کنیم وبه کری خوانی ناشی از توهم که هم اشکال منطقی دارد و هم روشی و هم در هیچ کجای عالم تجربه نشده بها دهیم؟
🔹اهل تغییرید؟ بسم الله. تغییر از دالان بینش ها و گرایش هاست و نه سطل آشغال آتش زدن و برهنگی و البته آدم کشی./ صفحه توییتری محسن مهدیان
@Rasad_tahlil
⭕️ رئیسی دولت تک دورهای است/ لاریجانی بیاید طوفان میشود/ اصولگرایان میگویند ما این هستیم، هر کسی میخواهد رأی بدهد، هر کسی نمیخواهد رأی ندهد/ اصلاحطلبان ذائقه مردم را میسنجند و برایش نسخه مینویسند/ شعارهای اصلاحطلبی جذاب است چون بسیار آدمهای متفکری هستند
👤 غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده پیشین مجلس:
🔹با نوع عملکرد رئیسی و یکدست بودن مجلس و دولت تقریبا فاتحه جامعه اصولگرایی خوانده شد
🔹گفتمان تازهای در جامعه حاکم شده که آن هم شامل دهه هشتادی و نودیها میشود این گفتمان حرفها و سوالات جدیدی دارند که متاسفانه جامعه اصلاحطلب و اصولگرا پاسخی برای آن ندارند.
🔹(با اشاره به پتانسیل اصلاحطلبان برای پاسخگویی به نیازهای نسل جدید) متاسفانه اصولگرایان بر یک طبل میکوبند اما اصلاحطلبان قابلیت اینکه پوستاندازی کرده و خودشان را به روز کنند را دارند
🔹اگر در انتخابات سال آینده مردم پای صندوق بیایند اوضاع اصولگرایان بسیار خراب خواهد بود چرا که رئیسی فقط گزارش و عدد و رقم میدهد، مردمی که واقعیت را لمس میکنند نمیتوانند صحبتهای او را باور کنند. البته رئیسی هم تقصیری ندارد چون گزارشهای غلط به او میدهند.
🔹آن طرف قصه، اصلاحطلبان واقعبین و حقیقتنگر هستند و کسانی نیستند که خودشان، خودشان را گول بزنند. چند پیش جلیلی در شبکه خبر تحلیلی میکرد که واقعا متاسف شدم آخر آدم که خودش خودش را گول نمیزند!
🔹اصلاحطلبان قابلیت بازیافت خودشان را دارند در حالی که اصولگرایان قابلیت بازیافت ندارند و نمیتوانند جامعه را با خودشان تطبیق دهند و از طرفی نمیتوانند خودشان را با جامعه تطبیق دهند.
🔹آنها (اصولگرایان) میگویند ما این هستیم، هر کسی میخواهد رأی بدهد، بدهد هر کسی نمیخواهد رأی ندهد. اما منش اصلاحطلبان متفاوت است. ذائقه مردم را میسنجند و برایش نسخه مینویسند. شعارهای اصلاحطلبی بسیار شعارهای جذابی است چراکه بسیار آدمهای متفکری هستند و قاطبه آنها کسانی هستند که خودشان را فریب نمیدهند
🔹فضای نقد در فضای اصلاحطلبی بسیار زیاد است، در جلسات اصلاحطلبی همه همدیگر را نقد میکنند در حالی که در جلسات اصولگرایان همه به همدیگر آفرین، بارکالله و احسنت میگویند.
🔹متعجب هستم که چرا اصولگرایان اینقدر خودشان را فریب میدهند. خودشان خودشان را قانع میکنند بعد فکر میکنند مردم هم باید قانع شوند.
🔹رهبری درباره لاریجانی مضمونی قریب به اینکه به لاریجانی ظلم شده به کار بردند اما شورای نگهبان اظهارات ایشان را زمین زد.
🔹قطعا کارنامه لاریجانی موفقتر از رئیسی بود. به این دلیل میگویم لاریجانی موفقتر بود چرا که به مسائل اجرایی، تقنینی و قضایی تسلط دارد از سطح سواد بالایی برخوردار است و احاطه کاملی که بر مسائل اجرایی دارد
🔹لاریجانی حرف گوشکن، مطلع و از نظرات کارشناسان استفاده میکند و خودش را مجتهد نمیداند. الان مشکل ما با رئیسی این است که خودش را مجتهد میداند، عالم و دانا میداند، از جان مرغ تا جان آدمیزاد حرف میزند، از نظر کارشناسان استفاده نمیکند، یک تعداد افراد محدود و وزرای دست و پا شکسته دور و برش هستند.
🔹لاریجانی از همه گروهها، مجموعهها و جناحهایی که خطوط قرمز را رد نکردهاند استفاده میکرد اما رئیسی خودش را محدود به طیف تندرو کرد.
🔹نوع نگاه لاریجانی بازتر بود اما نوع نگاه رئیسی فقط در حد آستان قدس و کوچک است. ایشان حتی مسئول شیر کشور را هم از آستان قدس آورد. ببینید چقدر آستان قدسیها در این مملکت مسئولیت گرفتند.
🔹رئیسی در مدیریت آستان قدس موفق بود اما برای نمونه شما یک پیکان را خوب برانید، یک ماشین سواری را خوب برانید، چه تضمینی وجود دارد که تریلی 18 چرخ را هم برانید؟!
🔹(ضمن تایید اینکه اگر صلاحیت لاریجانی تایید میشد احتمال رای آوردن او بسیار بیشتر از رئیسی بود) دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری را میتوانند تست بگیرند تا ببینند چه طوفانی برای لاریجانی به راه میافتد.
🔹اگر اینها با همین دست فرمان بروند و لاریجانی تایید صلاحیت شود رئیسی تنها دولت تک دوره چهارساله خواهد بود./ منیبان
@Rasad_tahlil
⭕️سرعت غیرمجاز، بیتوجهی به جلو و خواب آلودگی مهمترین عوامل تصادفات جادهایاند
🔹۱۱۴۶، ۱۰۸۰، ۵۳۴، ۹۱۴، ۱۰۳۴، ۸۷۴ اگر این ارقام را با دقت نخواندید، دوباره بخوانید، ارقامی که جمعشان به ۵۵۸۲ میرسد.
🔹اینها عدد نیستند، جانند؛ شمار جانهایی که در تصادفات نوروزی بین سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ از میان ما رفتند.
🔹آخرین آمار اعلام شده از تصادفات رانندگی در نوروز امسال، از مرگ بیش از ۶۰۰ نفر در صحنه تصادفات حکایت دارد.
رئیس پلیس راه کشور در گفتوگو با ایسنا:
🔹سرعت غیرمجاز، بیتوجهی به جلو و خستگی و خواب آلودگی سبب وقوع ۸۲ درصد از کل تصادفات جادهای در طول اجرای طرح نوروزی شده است.
🔹۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ میدهد.
@rasad_tahlil
⭕️ ممکن است درمورد حجاب صبر مردم تمام شود، خودشان دست به اقداماتی بزنند
👤 محمدهادی رحیمی صادق، مدیر حوزه علمیه استان تهران:
🔹در زمینه حجاب چند مسأله روشن و مسلم است؛ اول اینکه «حجاب» یکی از ضروریات دین اسلام است و دوم در قانون اساسی و در قوانین قضایی ایران اسلامی، مسأله حجاب و محدوده آن مشخص شده است و بیحجابی به عنوان یک جرم مسلم تلقی شده است.
🔹 اگر وضع به همین صورت پیش برود، ما دچار چند مشکل بزرگ خواهیم شد، اولاً بیحجابی به همین محدودهای که هست، باقی نخواهد ماند و کیفیت و کمیت آن روز به روز گسترش پیدا خواهد کرد. دوم اینکه صبر مردم متدین ما به پایان خواهد رسید و ممکن است خودشان دست به اقداماتی بزنند، آن وقت جامعه دچار نابسامانی و هرج و مرج خواهد شد؛ بنابراین به هیچ وجه وضعیت موجود قابل پذیرش نیست.
🔹 اگر نظام ما نظام اسلامی و حکومت، حکومت اسلامی است و ما در مقابل احکام اسلامی سکوت کنیم و کاری نتوانیم انجام دهیم، چیزی از نظام اسلامی باقی نخواهد ماند./ فارس
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روسها چه کردند که با وجود تحریم ارزش روبل سقوط نکرد؟
@rasad_tahlil
⌛️ رصد دوشنبه (14فروردین، 12رمضان، 3آوریل)
1303؛ مرگ "رضاقلی خان نظام السلطنه مافی" از رجال دوره مشروطه
1379؛ درگذشت استاد "عباس سحاب" جغرافیدان شهیر و پدر علم نقشه كشی ایران
1ق؛ انجام عقد اخوت ميان رسول خدا(ص) و حضرت علي(ع)
2ق؛ خروج مسلمانان از مدينه جهت شرکت در غزوه بدر
1559م؛ پایان جنگهای چهل ساله فرانسه و اسپانیا در قرن شانزدهم میلادی
1939م؛ كشته شدن "ملك غازی" پادشاه پیشین عراق در سانحه رانندگی
1941م؛ پیروزی كودتای نظامی "رشید عالی گیلانی" در عراق
1969م؛ درگذشت "ذاكر حسین" تنها رئیس جمهور مسلمان هند
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ غلامحسین کرباسچی، مدیرمسئول روزنامه هممیهن و دبیرکل پیشین حزب کارگزاران سازندگی:
🔹وقتي در كشور كساني باشند كه از ماست استفاده صلح آميز نكنند، چطور ميشود دنيا اطمينان حاصل كند كه از امكانات حساس ديگر استفاده صلح آميز بشود.
🔹#حجاب_اجباري
⭕️ سیدنظام الدین موسوی، نماینده مجلس در واکنش به توییت کرباسچی نوشت:
🔹جناب کرباسچی!
🔹کار آن فرد ماست پرت کن، خطا و محکوم اما تعمیم آن به انرژی هسته ای عجیب است.
🔹اگر قرار بر این تعمیمهای ناروا باشد، بدلیل کار آقای نجفی در قتل فجیع همسرش با اسلحه، به شما اصلاح طلبان نیز باید بعنوان عناصر خطرناک، نه تنها اجازه ازدواج، که اجازه تردد در خیابان هم ندهند!
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محسن عبداللهی، استاد حقوق بین الملل در دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به تصویر بالا:
🔹محرومیت دانشجویان از خدمات آموزشی و رفاهی دانشگاه بهدلیل نوع پوشش آنها فاقد مبنای قانونی و مغایر با تعهدات بینالمللی حقوق بشری کشور و بویژه اصل عدم تبعیض است.
🔹با اعمال این دستورالعمل، بندی جدید به گزارشهای گزارشگران حقوق بشر و قطعنامههای حقوق بشری ضد ایران افزوده خواهد شد.
⭕️ سید محمدرضا حسینی، دکترای حقوق خصوصی و وکیل پایه یک وکلای دادگستری مرکز در واکنش به توییت بالا نوشت:
🔹تعهدات حقوق بشری در صورتی که مغایر با قانون اساسی، بخصوص اصل سوم و قوانین موضوعه باشد، ارزشی ندارند
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سید علی علوی، سردبیر روزنامه خراسان:
🔹برای تحقق مهارتورم رشدتولید مهمترین کار پاسخگو کردن شخص آقای رئیسی ست
🔹اگربعداز۲۰ماه عمردولت سیزدهم، آقای رئیس جمهور همچنان درحال وهوای"بایدبشود"است به دلیل حاشیه امنی ست که احساس می کند،به نفع آقای رئیسی ست که باورکندماه عسل تمام شده، کاری که صرفا از دست جریان انقلابی برمی آید.
@Rasad_tahlil
⭕️ سیاه و سفید کنترل رشد نقدینگی در سال 1401
▪️خراسان:
🔹بانک مرکزی اعلام کرد: بررسی وضعیت نقدینگی ریالی بخش غیردولتی در هفته منتهی به یازدهم اسفند ۱۴۰۱ نشان میدهد، این شاخص از 32.5 درصد در یازدهم اسفند 1400 به 27.8 درصد در یازدهم اسفند 1401 کاهش یافته است. این میزان کاهش قابل ملاحظه رشد نقدینگی در نیمه اسفند سال 1401 در مقایسه با مقاطع مشابه سه سال گذشته بی سابقه بوده است.
🔹به گزارش خراسان، جدای از روند کلی و مثبت کنترل نقدینگی، به نظر می رسد روند اجزای آن یعنی پول و شبه پول نیز باید تحت مدیریت بیشتر قرار گیرد. آمارهای بانک مرکزی در این باره نشان میدهد که سهم پول از نقدینگی در حالی در دی به 24.7 درصد رسیده که این رقم در اسفند سال گذشته 20.4 درصد بوده است. به عبارت دیگر نقدینگی در مقایسه بین این دو تاریخ، سیال تر شده است که خطر تورم زایی را به همراه دارد.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سید یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام:
🔹مسئله اصلی در تامین مسکن، یکی بحث زمین است و دیگری قیمتگذاری دلاری مصالح ساختمانی.
🔹ما در کشور مشکل کمبود زمین نداریم. طبق گزارش کارشناسان و مدیران وزارت راه و شهرسازی، محدوده شهرهای کشور نیم درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده که شامل خیابانها و فضاهای اداری تجاری و مسکونی و... است. صرفا با افزایش این نیم درصد به ۰.۶٪ میتوان به ۳.۶ میلیون خانواده یک قطعه زمین ۲۵۰متری با هزینه صفر و به صورت اجارهای ۹۹ساله برای ساخت مسکن تخصیص داد. این اقدام هیچ گونه بار مالی برای دولت ندارد و هزینه خدمات زیربنایی و روبنایی از محل اراضی تجاری-اداری همین زمینها قابل تامین است.
🔹درباره توقف قیمتگذاری دلاری مصالح ساختمانی نیز قبل مفصل بحث کردهام. این اقدام باعث ایجاد رشد اقتصادی، کاهش تورم، ایجاد اشتغال و افزایش رفاه و رضایتمندی مردم در پهنه کشور خواهد شد. این موضوع نیازمند تصمیم و اقدام قاطع رئیس جمهور است.
@Rasad_tahlil