#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 راهکار حل مشکلات را بلدیم ولی در یکی دو سال نمی شود و نیازمند اجماع در حاکمیت است
👤 محمدهادی سبحانیان، معاون سیاستگذاری وزارت اقتصاد:
🔹ناترازی هایی در اقتصاد ایران وجود دارد که خودش را به شکل تورم نشان می دهد البته این ناترازی ها هم طی یک یا دو سال برطرف نمی شوند.
🔹مسئله ساده نیست اما راهکارش را بلدیم ولی به این زودی نمی توان آن را حل کرد.
🔹سالانه 50 هزار میلیارد تومان به سوخت هواپیما یارانه تعلق می گیرد در حالیکه کمتر از 5 درصد مردم از هواپیما استفاده می کنند بنابراین می توان این یارانه سنگین را به کسانی داد که در طول سال حتی یک سفر هم نمی روند.
🔹اقدامات بی نظیر و کم نظیری در حوزه اقتصاد و طی یک سال گذشته صورت گرفته ولی در سفره مردم خودش را نشان نداده است.
🔹نمی توان 8 سال اقتصاد کشور را به مذاکره گره زد و در دو سال همه آن کمبودها و مشکلات را حل کرد./ عیار
@Rasad_tahlil
⭕️ تکذیب تصویب افزایش ۷۰ درصدی قیمت خودرو
▪️ وزارت صمت:
🔹انتساب تصویب افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی قیمت خودرو به وزارت صمت کاملا نادرست است.
🔹آنچه معاون وزیر صمت در نشست خبری ذکر کرده، درباره این بوده که طبق قانون، شورای رقابت مسئول تعیین قیمت خودروهای داخلی است و این شورا در حال بررسی قیمت خودروها است و وزارت صمت نیز منتظر اعلام نظر شورای رقابت است.
🔹معاون وزیر صمت در این نشست، احتمالی را درباره تصمیم شورای رقابت برای افزایش قیمت خودروها بیان کرد و در پاسخ به خبرنگاران مثال ارقام درصدی را زد و این بهمعنای تصویب چنین ارقامی نیست و اساسا وزارت صمت مسئول تعیین قیمت خودرو نیست و این مساله بر عهده شورای رقابت است./ وبگاه وزارت صمت
@Rasad_tahlil
⭕️ وزیر دارایی عربستان: سرمایه گذاری در ایران با سرعت بالا انجام خواهد شد
👤 محمد الجدعان، وزیر دارایی عربستان:
🔹سرمایه گذاری عربستان در ایران بعد از توافق اخیر با سرعت گسترده انجام خواهد شد.
🔹فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری در ایران ایجاد شده است و تا زمانی که به بندهای توافق احترام گذاشته شود، هیچ مانعی در این خصوص وجود نخواهد داشت./ ایسنا
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 اگر اجازه دهیم جمهوری اسلامی از بین برود شاید تا ظهور امام زمان اسلام نتواند سرش را بلند کند
👤 حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت:
🔹یک عده از افراد که میگوید باید فساد زیاد شود تا امام زمان ظهور کند منحرف و فاسد هستند و عدهای دیگر افراد ساده لوحی هستند که بازی میخورند. برخیها میگویند بگذارید جمهوری اسلامی از بین برود، چون اشکالاتی دارد، اما سوال این است که حکومتی بعدی اگر بیاید آیا این اشکالات را برطرف میکند یا وضع برطرف میشود؟ امام خمینی (ره) میگوید باید مراقب باشیم که جمهوری اسلامی فاسد نشود، چون اگر اجازه دهیم جمهوری اسلامی از بین برود شاید تا ظهور امام زمان اسلام نتواند سرش را بلند کند./ دانشجو
@Rasad_tahlil
⭕️ چرا ايده باشگاه تحريمى ها كار نمى كند؟
✍️ مجید شاکری، کارشناس مسائل اقتصادی
🔹چرا ايده باشگاه تحريمى ها( به معناى همكارى چند جانبه اقتصادى بين كشورهاى تحريم شده جهت خنثى سازي تحريم) كار نمى كند؟
🔹كشورهاى تحريم شده اصلى ( به جز چين بعنوان يك كشور در معرض تحريم) صادر كننده انرژى هستند و به جز انرژى ابزارى براى تراز كردن حساب پرداخت خود ندارند.
🔹اين حقيقت باعث مى شود بين آنها كسرى/ مازاد حساب جارى مزمن ايجاد شود يا نتوانند اندازه تجارت را از حدى بزرگتر كنند. در اينجا تنها كشورى كه واقعا مى تواند سوال تسويه را براى اين كشورها پاسخ دهد چين است.
🔹اما تا اينجا چين نشان داده كه به شدت بدنبال تفكيك شده نگه داشتن پرونده ايران، روسيه و ونزوئلا از هم است. بخشى مهمى از اين تفكيك به رقابت شديد چين و روسيه قبل و از بعد از سقوط شوروى، بخشى ديگر به عدم اعتماد به طرف ايراني و موارد مشابه بر مى گردد.
🔹در واقع در دستگاه سياست خارجى چين روسيه( به مانند آمريكا) يك رقيب است كه هم حدود تنش و هم حدود همكارى با آن را بايد كنترل كرد. اين موضوع با علم به اين است كه همكارى هاي بنا نهاده شده بين روسيه و چين از ٢٠١٤ عامل اصلي تاب اورى روسيه در مقابل تحريمهاي قبلي و فعلي است.
🔹پس در اينجا مسئله ساختن پيام رسان مالي مجزا يا اتصال به CIPSيا مير نيست. اساسا چين فعلا نه مى خواهد و نه مى تواند به يك تسويه كننده مشترك بين ايران و روسيه بدل شود.
🔹در سطحى ديگر چينيها با ارز ذخيره شدن يوان هم چندان همراه نيستند خصوصا اگر آنها را وادار به بازكردن حساب سرمايه كند. تبديل از يك كشور با حساب جارى مثبت به يك كشور با حساب سرمايه مثبت مستلزم تغييرات بسياري در ساختار اقتصادي و سياست داخلى چين است كه خيلي از آنها بي هزينه نيست.
🔹نكته مهمتر اينكه وقتى از درك و خلق همكارى اقتصادى موفق دو جانبه با چين و روسيه و سوريه و… ناتوانيم بطور طبيعي ورود به همكارى سه جانبه تحريمى مى تواند واجد ريسكهاي بزرگ باشد. اين معنا حتي در نمونه هاي غير تحريمى هم مهم است چنانكه آثار آنرا در توافق ايران-عربستان( چين) ديديم.
🔹شايد روزى در سال ٢٠٢٥ و بعد از بالا گرفتن تنش بين آمريكا و چين فكر كردن و حرف زدن درباره همكارى هاي سه يا چند جانبه تحريمى مفيد باشد اما امروز نيست.
🔹در واقع آنچه امروز اهميت دارد ساختن معاملات دوجانبه با كشورهاي تحريمى يا معاملات سه جانبه با كشورهاي غير تحريمى ( مثل ايران-چين-پاكستان و ايران-چين-عراق يا ايران-روسيه-هند)است انهم مشروط به درك معناي معامله دوجانبه و بعد تسرى آن به معامله سه جانبه
🔹چرا در اينباره بايد صريح باشيم؟ چون ايده باشگاه تحريمى ها در پرونده هاي مهم و حياتي متعددي باعث معطل ماندن و حتي شكست همكارى هاي دو حانبه با كشورهاي تحريمى مى شود.
🔹مى ماند شكل خاصى از همكارى حقوقى عليه وضع تحريم و يكى كردن تلاشها در وين، ژنو، لاهه و نيويورك براى جلوگيرى از وضع تحريم يا زمينه سازي تحريم كه هم معقول است هم ستودنى اما ارتباطي به خنثي سازي ندارد./ صفحه توییتری مجید شاکری
@Rasad_tahlil
⭕️تا پایان سال پیام رسانهای ایرانی به یکدیگر متصل میشوند/سرعت اینترنت را ۴۰ برابر میکنیم
👤وزیر ارتباطات :
🔹تا پایان سال پیام رسان های داخلی به یکدیگر متصل می شوند و تمامی افراد میتوانند در بخش حریم خصوصی پیام رسان خود تعیین کنند که از سایر پیام رسانها نیز پیام میپذیرند و ارسال می کنند.
🔹بخشودگی ها و معافیت های مالیاتی برای کسب و کارهای اینترنتی که در سکوهای داخلی فعالیت میکنند طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ اجرایی می شود.
🔹اینترنت من هم مثل مردم فیلتر است
🔹برخی از پلتفرمهای داخلی قابلیتهای بیشتری از پلتفرمهای خارجی دارند.
🔹سرعت متوسط اینترنت موبایل حدود ۱۵ مگابایت بر ثانیه است. سرعت اینترنت خانگی هم کمتر است.
🔹ما به دنبال این هستیم تا سرعت اینترنت را در استانهای مختلف ۳۰ تا ۴۰ برابر بیشتر کنیم.
🔹از زمانی که طرح فیبر نوری برای کسب و کارها آغاز شده، سرعت ۸۰۰ تا ۹۰۰ مگابایتی به مشتریان داده شده است. امیدواریم سرعتهای چند صد مگابایت بر ثانیه ارائه کنیم.
@rasad_tahlil
⭕️محدودیت های جدید برای بی حجابان در راه است؟
👤بیژن نوباوه نماینده مجلس درباره طرح جدید حجاب:
🔹قرار بر این است که تذکر حجاب به صورت هوشمند و غیرحضوری در دفعات صورت بگیرد به صورتی که آبروی شخص حفظ شود.
🔹او مسدود شدن خط تلفن و اینترنت زنان بدون حجاب در صورت عدم توجه به تذکرات را از جمله مجازات های این طرح اعلام کرد.
👤احمد نادری عضو هیئت رئیسه مجلس:
🔹طرح مسدودسازی خط تلفن و اینترنت زنان بدون حجاب که توسط برخی رسانهها مطرح شده است در دستور کار مجلس نبوده، نیست و نخواهد بود و صرفا فضاسازی رسانهای علیه مجلس است.
🔹در خصوص طرحهای مختلف مشی و نظر مجلس محدودسازی و یا برخورد سلبی با پدیدههای اجتماعی نیست بلکه اصلاح ساختارها براساس قانون و رویکرد علمی و منطقی مورد نظر مجلس است
@rasad_tahlil
⭕️درخواست کارگران برای ترمیم هر ۶ ماه یکبار مزد
👤رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی:
🔹رقم محاسبات معیشتی کارگران حدود ۱۷ میلیون و ۴۴۷هزار و ۱۶۰تومان بوده است اما اعضای کمیته دستمزد رقم هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران را ۱۲میلیون و ۴۷۹هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کردهاند که این رقم محاسبات دولت و کارفرمایان است.
🔹سال گذشته بعد از افزایش قیمتها دولت به منظور جبران مشکلات معیشتی کارمندان رقمی را در نیمه دوم سال به حقوق آنها افزود. با توجه به اینکه پیشبینی کارشناسان اقتصادی این است که سال آینده تورم افزایش چشمگیر خواهد داشت، درخواست جامعه کارگری این است که دولت حداقل هر ۶ماه با استفاده از قاعده فورس ماژور دستمزد کارگران را ترمیم کند.
🔹ظرفیت قانونی برای این وجود دارد که دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۲ ترمیم شود. چرا که دستمزد کارگران در حال حاضر با تورم امسال در حال چانه زنی است و بدون شک در سال ۱۴۰۲ مشکلات معیشتی و کاهش قدرت خرید کارگران بیشتر هم خواهد شد.
@rasad_tahlil
👤 خبرنگار مشهور اسرائیلی منتقد نتانیاهو:
🔹ایران از طریق چین با کشورهای اتحادیه عرب کانال مالی اختصاصی ایجاد کرده
🔹نشست زودهنگام ایران و کشورهای عرب در پکن برای بررسی ایجاد خط مالی جدید با میانجیگری چین برگزار خواهد شد. جزئیات این خط مالی همچنان نامعلوم است./مشرق
@rasad_tahlil
⭕️الگوبرداری پاول از ولکر؟/ اقتصاد آمریکا در مسیر سیاست های انقباضی؟
📝دنیای اقتصاد نوشت:
🔹پال ولکر، رئیس سابق فدرالرزرو پس از افزایش نرخ بهره در سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۷، در مقابل مخالفان ایستادگی کرد و سیاستهای انقباضی را تا زمان کاهش تورم ادامه داد؛ هرچند که این سیاستها باعث رکود اقتصادی شد. به نظر میرسد که جرمی پاول در شرایط مشابه قرار گرفته است. حال سوال اینجاست که او نیز روش ولکر را انتخاب میکند یا تصمیم به کاهش نرخ بهره میگیرد؟
🔹در پی سقوط دو بانک تجاری مهم در آمریکا به دلیل عدمتطابق نرخ سود سپرده با بهره سیاستی از سوی فدرال رزرو و افت بازارهای سهام در سطح جهان، برخی از کارشناسان انتظار کاهش یا توقف سیاستهای انقباضی از سوی فدرال رزرو را دارند.
🔹 یکی از اقتصاددانان ارشد این منطقه گفت: «مقامات فدرال رزرو با کاهش یا توقف سیاستهای انقباضی خطر افزایش تورم در ماههای آتی را افزایش میدهند و مطلوب است که برای بحران به وجود آمده در مسیری که در خصوص کنترل تورم برگزیدهایم، بمانیم و اقدامات دیگری را برای خروج از شرایط فعلی انتخاب کنیم.»
@rasad_tahlil
⌛️ رصد پنجشنبه (25اسفند، 23شعبان، 16مارس)
1354؛ تبدیل روز شمار تاریخ ایران از هجری شمسی به تاریخ مجعول شاهنشاهی
1363؛ شهادت سردار شهید "حاج كاظم نجفی رستگار"
1366؛ مباران شیمیایی شهر حلبچه توسط مزدوران رژیم بعث عراق
1405ق؛ رحلت صاحب شرح و ترجمه نهج البلاغه و صحیفه كامله سجادیه حجت الاسلام سیدعلی افتحی فیض الاسلام
1966م؛ شورش سیاهان امریكا علیه تبعیض نژادی در این كشور
1977م؛ قتل "كمال جُنبَلاط" سیاستمدار برجسته لبنانی
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil