#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین:
🔹دوست محترمی که همه عوامل تولیدت از مواد اولیه و حمل و نقل و… طی یکسال بیشاز ۶۰ درصد رشد داشته و تونستی ادامه بدی،هزینه دستمزد نیروی کارت که کمتر از ۷ درصد تو قیمت تمام شدهات اثر داره نباید همپای دیگر عوامل تولید رشد کنه!!!؟
🔹چرا فکر میکنید همه جا مجبورید به تطبیق،الا حقوق کارگر
@Rasad_tahlil
⭕️ دو واکنش توییتری به نرخ دیه سال ۱۴۰۲
▪️بنابر گزارش میزان، قیمت دیه کامله در ماههای غیر حرام برای سال ۱۴۰۲ مبلغ ۹ میلیارد ریال معادل ۹۰۰ میلیون تومان تعیین شد.
👤 محسن برهانی، دکترای حقوق جزا و جرمشناسی:
🔹نرخ دیه کامل برای سال ۱۴۰۲، ۹۰۰ میلیون تومان اعلام شد.
🔹براساس ماده ۵۴۹ قما میزان دیه باید براساس قیمت ۱۰۰۰ گوسفند، ۲۰۰ گاو یا ۱۰۰ شتر باشد.
🔹هر شتر، گاو یا گوسفند چند؟
🔹رقم اعلامی با هیچکدام سازگاری ندارد و ظاهراً خلاف شرع است.
🔹گویا همه چیز گران شده است جز جان انسانها!
👤 سید روح الله امین آبادی، پژوهشگر تاریخ معاصر:
🔹دیه کامل ۱۴۰۲ ، ۹۰۰ میلیون تومان اعلام شد، من سال ۹۶ ، ۱۲۰ درصد دیه گرفتم شد ۲۷۰ میلیون یک خونه خریدم، با نرخ دیه امسال ۱۲۰ درصد دیه میشه یک میلیارد و ۸۰ میلیون، همان خونه رو باید دو میلیارد دیگه بزارم و بخرم
@Rasad_tahlil
⭕️ سقوط صادرات فرش دستبافت به کمترین مقدار ۲۴ سال اخیر
▪️نود اقتصادی:
🔹براساس آمارهای گمرک ایران ارزش وزنی صادرات فرش دستبافت ایران در ۱۱ماهه سال ۱۴۰۱ به ۲/۹ هزار تن رسیده که نسبت به صادرات ۳/۸ هزار تنی ۱۱ماهه سال ۱۴۰۰ کاهش ۲۴ درصدی را نشان میدهد.
🔹همچنین صادرات امسال فرش دستبافت بهجز سال کرونایی ۱۳۹۸، از سال ۱۳۷۸ تاکنون کمترین مقدار صاردات فرش کشور بوده است. این درحالی است که در اواخر دهه ۱۳۷۰ صادرات فرش ایران سالانه بین ۲۵ تا ۲۶ هزار تن بوده که صادرات فعلی این محصول کاهش ۸۸ درصدی نسبت به آن سالها دارد.
🔹قابل ذکر است گرچه برخی از فعالان این صنعت مسائل تحریمی و بازگشت ارز صادراتی را مهمترین مانع در صادرات ذکر میکنند اما کارشناسان این صنعت یکی از دلایل سقوط شدید صادرات صنعت فرش دستبافت در ایران را، عدم شناخت زائقه مشتریان جهانی از سوی تولیدکنندگان و صادرکنندگان میدانند، موضوعی که باعث شده فرش دستبافت ترکیه، هند، پاکستان و دیگر کشورها جای ایران را در بازار بگیرند.
@Rasad_tahlil
⭕️ جهانگیری: کسی که حداقل اطلاعات را داشته باشد باید بگوید شما از فروپاشی جلوگیری کردید
👤 اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در دولتهای یازدهم و دوازدهم:
🔹در دوره ترامپ کشتیها نفتکش ما را در دریای سرخ را منفجر کردند، موشک از بیرون به داخل کشتی نفتکش ما زدند، به ۱۳ تا نفتکش ما آسیب زدند.سردار سلیمانی یکبار به من گفت اینها بهنظرم آدم داخل نفتکش میفرستند که میتوانند انفجار درست کنند. یعنی در چنین شرایطی ما با ترامپ درگیر بودیم.
🔹بعد کرونا آمد؛ آنهایی که اهل عدد و رقم هستند، میدانند فروردین ۹۷ که نه ترامپ جنگ اقتصادی را شروع کرده بود نه کرونا بود، ۴.۵ میلیارد دلار درآمد نفت داشتیم. فروردین ۹۸ که ترامپ تحریم را شروع کرده بود ولی کرونا نبود ما ۲.۵ میلیارد درآمد نفت داشتیم. فروردین ۹۹ هم که ترامپ بوده هم کرونا ما ۲۰ میلیون دلار درآمد نفتی داشتیم. ۶ ماهه اول ۹۹ کل درآمد ارزی که از نفت به بانک مرکزی داده شد یک میلیارد دلار بود.
🔹اصلا تصور این که اقتصاد ایران را ۶ ماه بتوان با یک میلیارد دلار اداره کرد تصور وحشتناکی بود.کسی که حداقل اطلاعات را داشته باشد باید بگوید شما از فروپاشی جلوگیری کردید.
🔹صادرات غیر نفتی تقریبا در ۳ ماه اول کرونا صفر بود. مهمترین امتیاز ما در دوره تحریم مرزهای زمینی ما بوده که بتوانیم از عراق و ترکیه و افغانستان کالایی صادر یا وارد کنیم، کل مرزهای زمینی ما بهخاطر کرونا بسته شد.
🔹سال ۹۹ واقعا یک سال استثنایی بود و با هیچ سالی نباید مقایسه کرد. بیش از ۱.۵ میلیون شغل در اثر کرونا از دست رفت. این آماری که راجع اشتغال میگویند هیچ کدام نشاندهنده وضع اشتغال کشور نیست. تعداد شاغلهای پاییز ۱۴۰۱ که الان اعلام شده نسبت به پاییز ۱۳۹۸ حدود ۴۰۰ هزار تا کمتر است. یعنی تعداد شاغلان ۱۴۰۱ کمتر از قبل کروناست و هنوز به شاغلان ۱۳۹۸ نرسیدیم.
🔹به بعضیها برخورد من گفتم در مورد انرژی وقت تصمیم سخت است. فکر کردند من به دولت طعنه میزنم. ما نیاز به سرمایهگذاری در حوزه انرژی داریم و تصمیم سخت این سرمایهگذاری این است که منابع این سرمایهگذاری در ایران نیست، این منابع باید از خارج تأمین شود، باید مسائلمان را با دنیا حل کنیم. تصمیم سخت این است، نه این که زود یک شعار چاشنیاش بکنند و بگویند فلانی میگوید نوکر آمریکا شویم.
🔹ریشهی بحرانهای دهه ۹۰ در تحریمهاست؛ یعنی آن چیزی که دهه ۹۰ داریم که اقتصاد ایران را درگیر کرده تحریم است؛ همه آنهایی که میگفتند تحریم نعمت است باید بیایند جواب بدهند./ خبرآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ابراز آمادگی چین برای حل مسئله یمن
🔹معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل چهارشنبه از آمادگی پکن برای حل مسئله یمن خبر داد و ابراز امیدواری کرد که توافق ریاض و تهران برای از سرگیری روابط بتواند به کاهش تنشها در یمن کمک کند.
🔹گنگ شوآنگ در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص توافق ایران و عربستان گفت:
🔹این (توافق) عنصر مثبتی را به صلح، ثبات و همبستگی و چشمانداز همکاری در منطقه تزریق میکند. امیدواریم که شرایطی نیز برای بهبود وضعیت یمن ایجاد شود.
🔹گفتوگو و مذاکره تنها راه واقعبینانه برای حل مسئله یمن است. چین از همه طرفهای ذیربط میخواهد از هدف اصلی حلوفصل سیاسی حمایت کنند، منافع مردم یمن را در اولویت قرار دهند و اراده سیاسی خود را به طور کامل نشان دهند./ فارس
@rasad_tahlil
⭕️امارات پروژه بعدی ارتقای روابط ربع عربستان/ «شمخانی» و «فرزین» راهی امارات شدند
🔹دبیر شورای عالی امنیت ملی صبح امروز برای انجام سفری یک روزه، تهران را به مقصد ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی ترک کرد.
🔹دبیر شورای عالی امنیت ملی را در این سفر، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات و دستیار وزیر امورخارجه در امور کشورهای حوزه خلیج فارس همراهی میکنند.
👤محمد بن زاید، رئیس دولت امارات در دیدار با شمخانی:
🔹امارات آماده رفع سوء تفاهمها با ایران و گسترش روابط به بالاترین سطوح در تمامی زمینه ها با این کشور است.
🔹امیدواریم سفر دریابان شمخانی به ابوظبی منجر به ایجاد صفحه جدیدی از روابط میان ایران و امارات شود./ ایسنا
@rasad_tahlil
⌛️ رصد جمعه (26اسفند، 24شعبان، 17مارس)
1357؛ "جیمی كارتر" در پیامی به شاه مخلوع: "در شرایط فعلی مسافرت وی به امریكا به مصلحت نیست"
1359؛ آغاز عملیات امام مهدی (عج) توسط سپاه در منطقه غرب سوسنگرد
1373؛ رحلت یادگار امام حجت الاسلام و المسلمین "حاج سیداحمد خمینی"
1312ق؛ رحلت عالم جليل "ميرزا محمد حسن شيرازي" مرجع كل و مجاهد عالي قدر شيعه
636م؛ فتح "بيت المقدّس" توسط مسلمانان در زمان خليفه دوم
1948م؛ امضای "معاهده بروكسل" پس از پایان جنگ جهانی دوم
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه:
🔹سفر دریابان شمخانی به امارات و عراق در چارچوب مناسبات موجود امنیتی انجام می شود. پدیده جدیدی نیست. نماینده وزارت خارجه در سفرها همراه ایشان است. در سیاست خارجی هماهنگی وجود دارد. همه چیز در چارچوب نظام و زیر نظر رییس جمهورست. هماهنگی وجود دارد. دشمنان بدانند، اختلافی نیست.
@Rasad_tahlil
⭕️ کسانی که غیرت دینی دارند نباید در برابر بی احترامی به مسائل دینی ساکت باشند
👤 حجتالاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران:
🔹تقوا و غیرت دینی مولفه مهم مسلمانی است دنیای امروز آتش باران است اگر سرمان را از سنگر تقوای الهی خارج کنیم آتش به قلبمان اصابت میکند.
🔹تقوای الهی ترک محرمات است/ این مهم بدون ولایت معنا ندارد امروز کسانی که غیرت دینی دارند نباید در برابر بی احترامی به مسائل دینی از جمله حجاب ساکت باشند نباید در برابر ظلم صهیونیستها بیتفاوت باشند، کسانی که در برابر این اعمال سکوت میکنند مرزبان دین نیستند و اگر نماز شب هم بخوانند سکولار در عمل هستند.
🔹تقوا راه رسیدن انسان به حیات طیبه است لذا نباید از سنگر تقوای الهی خارج شویم، همواره باید با خدا بود و لحظه از خدا جدا نشد تا در دام شیطان گرفتار نشویم./ ایسنا
@Rasad_tahlil
⭕️ اگر رابطه با عربستان، اقدامی ضدآمریکایی است، ارتباط با اسرائیل هم حرکت ضدآمریکایی است!
✍️ احمد زیدآبادی،فعال سیاسی اصلاح طلب
🔹برخی از این کسانی که تا همین هفتۀ پیش سعودیها را عروسک خیمه شببازی آمریکا معرفی میکردند اکنون در مقام مدافع سینهچاک عادیسازی رابطه باعربستان ظاهر شدهاند.
🔹اینکه افرادی به هر دلیلی تغییر نظر و جهت دهند، از نگاه من کمترین اشکالی ندارد، اما اینکه کسانی اصل موضوع را تحریف کنند و عادیسازی رابطه با عربستان را تحت عنوان اقدامی ضدآمریکایی نزد هواداران خود موجه جلوه دهند، سفیه مطلق فرض کردنِ آن هواداران نگونبخت است!
🔹با این حساب، میتوان با اسرائیل نیز رابطۀ عادی برقرار کرد و آن را به عنوان کاری ضدآمریکایی به خورد هواداران داد! مگر نه این است که رابطۀ دولت نتانیاهو با دولت آمریکا کاملاً شکرآب شده است به طوری که مقامهای دولت بایدن در جریان سفر بزالل استموریچ وزیر دارایی اسرائیل به ایالات متحده، حاضر به دیدار با او نشدند و از طرفی، نزدیکان نتانیاهو نیز تظاهرات خیابانی اسرائیلیها علیه او را به نقشۀ وزارت خارجۀ آمریکا و تأمین مالی تظاهرکنندگان توسط آن وزارتخانه، نسبت میدهند!
🔹از قضا در شرایط حاضر، نزدیکی به دولت نتانیاهو صبغۀ ضدآمریکاییتری نسبت به نزدیکی به عربستان دارد. پس اگر صرفِ "ضدآمریکایی" بودن یک عمل ملاک درستی آن در سیاست خارجی باشد، پس چرا با دولت نتانیاهو نه؟!/ کانال احمد زیدآبادی
@Rasad_tahlil
⭕️ ۵ سال متوالی شوکهای قیمت کالاهای اساسی
✍احسان سلطانی، کارشناس اقتصادی
🔹۵ سال متوالی شوکهای قیمت کالاهای اساسی منجر به افزایش ۱۱۰۰ درصدی قیمت حقیقی کالاهای اساسی در سال ۱۳۷۶ شده است.
🔹نظر به افزایش قیمت جهانی کامودیتی ها، قیمت حقیقی ارز نیما برای واوردات کالاهای اساسی به بیش از ۴۰،۰۰۰ تومان در پایان سال ۱۴۰۱، نسبت به سال ۱۳۹۶ رسیده است.
🔹در ۵ سال گذشته، در شرایطی که میانگین موزون دستمزد کارگران و کارکنان در ۵ سال گذشته حدود ۵ برابر بالا رفته، قیمت کالاهای اساسی که توسط دولت و بنگاههای معدنی و صنعتی دولتی و خصولتی (بورسی) تعیین می شود بیش از ۱۰ برابر بالا رفته است.
🔹شوکهای قیمت ارز و کامودیتی ها، تسهیلات کلان بانکی با بهره منفی، سرکوب قیمتهای دولتی مواد اولیه و …، موتور محرکه فساد و ناکارآمدی در بنگاههای رانتی و خصولتی است.
۵ سال است که دولت و بنگاههای معدنی و صنعتی تحت مدیریت و کنترل دولت، با افزایش قیمت ارز و مواد اولیه، کالاهای اساسی و مایحتاج مردم، ابرتورم را خلق می کنند. اجرای شوکهای قیمتی برای غارت مردم سبک خاص حکمرانی اقتصادی ایران است.
@rasad_tahlil
⭕️ موافق پلمپ اماکن گردشگری به دلیل عدم رعایت حجاب نیستیم/ نباید کشور را برای گردشگر خارجی ناامن نشان دهیم
👤 سید عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی:
🔹(درباره بسته شدن برخی اماکن گردشگری به دلیل عدم رعایت حجاب در آنها) وزارت میراث مسئولیت نظارت بر اماکن اقامتی را بر عهده دارد. بیش از ۱۸ هزار مرکز اقامتی و تأسیسات گردشگری، بیش از ۵۲۰ هزار تخت اقامتی و ۱۸۶ هزار و ۵۰۰ اتاق در حوزه اقامتی در کشور داریم، اینها همه مدیریت و نظارت میشود تا از هر جهت خدمات درستی داده شود، یکی از این مسائل سلامت اجتماعی و فرهنگی است.
🔹به هر حال گردشگری در کشور ما امری خانوادهمحور است، مردم بافرهنگ ما بسیار حساس هستند به اینکه محیطی که برای گردشگری آنها در نظر گرفته میشود، حداقل سلامت و بهداشت فرهنگی و اجتماعی را داشته باشد و خود مردم ما به طور جدی این مسائل را رعایت میکنند، ما هم موظف هستیم این فضا را برای آنها حفظ کنیم، اگر موارد خاصی از این ناهنجاریها مشاهده شود، طبق قانون وظیفه داریم برخوردهای لازم را انجام دهیم کما اینکه به طور مستمر داریم این کار را میکنیم. نهادهای نظارتی دیگر هم مسئولیتهایی دارند که ما با آنها هماهنگی داریم و در بسیاری از حوزهها، استانها و شهرستانها با هماهنگی نهادهای نظارتی وظیفه خود را انجام میدهیم.
🔹موردهای بسیار محدودی که پیش میآید به نظر من میتواند اتفاق نیفتد، به خصوص در مورد پلمپ کردن ما موافق پلمپ کردن نیستیم؛ چراکه در مورد مراکز اقامتی که عده زیادی رزرو و برنامهریزی کردند وقتی به خاطر یک تخلف خاص آنجا پلمپ میشود در واقع تضعیف حقوق عمومی است به خصوص گردشگران خارجی که برنامهریزی میکنند و اگر این اتفاق رخ دهد، مشکلات دیگری در کشور پیدا میکند. ما نباید کشور را برای گردشگر خارجی ناامن نشان دهیم.
🔹اگر با آثار مختلف ایرانهراسی یعنی با بهانههای ایرانهراسی مقابله میکنیم، یکی از آنها هم میتواند گردشگر خارجی باشد، تصور کنید جایی را رزرو کرده و وارد شده و به هر دلیل آنجا پلمپ شده است و رزرواش از بین رفته است.
🔹به دلیل این که عزیزان و مسئولان توجه دارند من سهشنبه و چهارشنبه پیگیری کردم امیدوام این ۲ و ۳ مورد خاص مرتفع شود و ما پلمپ را به عنوان یک راه حل عادی برای حل برخی از مشکلات به هیچ وجه نداشته باشیم. / ایلنا
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد شنبه (27اسفند، 25شعبان، 18مارس)
1236؛ آغاز بهره برداری از تلگراف در ایران
1302؛ درگیری "سید حسن مدرس" با طرفداران رضاخان در مجلس شورای ملی در جریان حمایت از مشروطه
1380؛ رحلت فقیه معظم آیت الله "محمدمظفری قزوینی" عالم بزرگ قزوین
137ق؛ قتل "ابومسلم خراساني" رهبر قيام سياه جامگان به فرمان "منصور دوانِقي"
737ق؛ پایه گذاری "قیام سربداران" در سبزوار
1510م؛ آغاز سلطه استعماری اسپانیا بر سرزمین كلمبیا در آمریكای مركزی
1962م؛ امضای پیمان "اویان" و پایان استعمار فرانسه در الجزایر
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil