📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ ادامه رکود مسکن در 1401
🔹با انتشار آمارهای جدید مرکز آمار از وضعیت پروانه های ساختمانی صادرشده در شهرهای کشور مشخص شد که روند رکودی در بخش مسکن در سال گذشته نیز ادامه دار بوده است.
🔹براساس این گزارش در سال ١٤٠١، تعداد ٤١٧٤٦١ واحد مسکونی در پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداریهای کشور پیشبینی شده است که نسبت به سال گذشته حدود ٥,٦ درصد افزایش داشته است. به این ترتیب وضعیت ساخت و ساز همچنان نتوانسته از رکود ادامه دار دهه 90 خارج شود و حتی نسبت به آمار پروانه های ساختمانی سال 99 نیز عقبگرد نسبی دارد./ خراسان
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت روحانی:
🔹جناب اقاي رييسي
🔹با سلام و احترام
🔹درخصوص گزارش امروز حضرتعالي، ايا التفات داريد كه طبق گزارش شماره ١١٠ بانك مركزي، رشد اقتصادي سال ١٣٩٩ معادل ۴/۱٪ و در بهار سال ١٤٠٠ برابر ٦/٧٪ و مستند به گزارش رسمي مركز امار، رشد اقتصادي ١٣٩٦-١٣٩٢ بيش از ٤/٧٪ و در سال ١٣٩٥ برابر ١٤/٢ درصد بود؟
🔺 واکنش سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد به توییت محمدباقر نوبخت:
🔹کاندیدای محترم! صادق بودن با مردم شرط اول حکمرانی است. طبق گزارش رسمی بانک مرکزی میانگین رشد اقتصادی در چهارسال منتهی به دولت سیزدهم برابر ۰/۰۵ بوده است؛ و این یعنی هیچ.
@Rasad_tahlil
📊آمار مقایسهای از تفاوت عجیب رشد قیمت زمین، سکه و دلار در سیسال گذشته
▪️رشد قیمت زمین در شهر تهران: بیش از ١١٠٠ برابر
▪️رشد قیمت زمین در ٢٠ شهر منتخب: میانگین ٣٠٠ برابر
▪️رشد قیمت دلار در بازار آزاد: ١۴٣ برابر
رشد قیمت سکه: ٧٢٧ برابر
🔹طبق بررسیهای انجام شده تورم زمین در دو دهه اخیر بیشتر از تورم مسکن بوده است. این بازدهی عجیبوغریب زمین در تهران ناشی از سیاستگذاری اشتباه دولتها در حوزه زمین است که خود باعث ایجاد چالشهای عظیم در بازار مسکن نیز شده است./فرهیختگان
@rasad_tahlil
⭕️ رشد ۱۶۰ درصدی آمار طلاق طی دو دهه گذشته
📝روزنامه خراسان:
🔹نائب رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم از رشد ۱۶۰ درصدی آمار طلاق طی ۲دهه اخیر خبر داد. بر اساس آمار ثبت احوال، در فصل بهار حدود ۸۰ هزار مورد ازدواج و حدود ۳۸ هزار فقره طلاق در کشور ثبت شده است. بر اساس همین آمار، اتفاق کمسابقهای در کشور رخ داده و در ١٢ استان کشور به ازای هر دو ازدواج حدودا یک طلاق ثبت شده است.
🔹بر اساس پیمایش ملی خانواده در سال ۹۸ نیز پنج عامل اصلی طلاق «عدم وفاداری زوجین»، «رفتارهای خشونتآمیز زوجین نسبت به یکدیگر»، «بیکاری همسر»، «تأثیر فشارهای اقتصادی بر خانواده» و «دخالت خانوادهها در زندگی زوجین» بیان شده است.
🔹طی نشدن مسیر درست در ازدواج، از دست دادن جایگاه خانواده در جامعه، کاهش مسئولیت پذیری زنان و مردان، رشد هزینه های زندگی از عواملی است که یکی از جامعه شناسان در حفظ خانواده موثر می داند.
@rasad_tahlil
⭕️آمارسازان ناشی
✍ ناصر باغستانی،کارشناس اقتصادی
🔹دارل هاف (Darrell huff)در سال ۱۹۵۴ کتابی با عنوان چگونه میتوان با آمارها دروغ گفت منتشر کرد. به نظر می رسد این مسئله باید در ایران تدریس شود تا مردم شک نکنند چرا محاسبات جیبشان با محاسبات اینفو بازان جور در نمیاد. در ادامه به دو نمونه اشاره می کنم:
1⃣برادران حزب اللهی در دولت حتما میدانند سال ۸۹ که احمدی نژاد هدفمندی یارانه ها را کلید زد ۴۵ هزار تومان، ۴۵ دلار بود اما امروز قدرت خرید یارانه رئیسی برای سه دهک اول حدود ۹ دلار و برای باقی دهک ها حدود ۶ دلا است.
جالب است بدانید سال ۹۰ متوسط قیمت هر سکه تمام ۵۶۷ هزار تومان بوده است
2⃣بچه زرنگ های دولتی زمانی که خواستند دولت رئیسی را موفق تر از دولت روحانی نشان دهند، سال آخر دولت روحانی را با سال دوم دولت رئیسی مقایسه کردند. حالا چند نکته:
▪️چرا تورم سال اول دولت روحانی را با سال اول دولت رئیسی مقایسه نکردید؟!
▪️چرا به جای سال دوم رئیسی سال اول دولت رئیسی را ملاک قرار ندادید؟چون حذف ارز ۴۲۰۰ در سال اول بوده و قیمت خوراکی ها انفجاری بالا رفت؟؟
🔸به نظر این پول ها خوردن نداره رفقای رسانه ای
@rasad_tahlil
⭕️علت مهاجرت دانش آموزان معلم ها هستند
📝روزنامه جوان نوشت:
🔹هر کس با مدارس و دانشگاهها بهنحوی مرتبط باشد میداند که در مدارس برخی معلمان، و بعداً در دانشگاهها برخی استادان، هرچند محدود، دانشآموزان و دانشجویان را برای رفتن از کشور ترغیب میکنند.
🔹اما این ترغیبها و تشویقها بهسرعت در میان جامعه دانش آموزی و دانشجویی ما شیوع پیدا میکند.
🔹این یعنی معلمی که با رتبه پایین کنکور در یکی از رشتهها لیسانس گرفته و از شغل خود به هردلیل ناراضی است، بدون توجه به آثار مخرب بیزارکردن نوجوانان از هویت ایرانی خود، بذر مهاجرت را در ذهن آنان میپاشد.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد پنجشنبه (2شهریور، 7صفر، 24آگوست)
1357؛ شهادت مبارز انقلابی "سید علی اندرزگو"
1357؛ درگذشت محقق و مترجم معاصر استاد "محمد پروین گنابادی"
1900م؛ مرگ "فردريك نيچه" فيلسوف شهير آلماني و واضع نظريه ابرمرد
1929م؛ آغاز قيام "ديوار ندبه" در بيت المقدس
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ تازه ترین داده ها از وضعیت مالیات اصناف
🔹داده های مالیاتی حاکی از آن است که در سال گذشته مالیات بیش از 50 درصد اصناف صفر و متوسط اخذ مالیات از اصناف 5 میلیون تومان بوده است. از منظری دیگر مشاهده می شود که 30 درصد تولید ناخالص دیگر سهم اصناف بوده است، اما سهم این قشر از مالیات کشور، در عمل به 5 درصد می رسد./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ مدیریت پلتفرمهای که وابستگی آنها به دشمنان ایران بر ملا شده است، باید تحت نظارت دولت به افراد صاحب صلاحیت سپرده شود
✍️ حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان
🔹جان کلام این است که مگر سکوهای مجازی از امکانات و ظرفیتهای نظام استفاده نمیکنند؟! پاسخ این سؤال مثبت است. و مگر بدون استفاده از امکانات نظام، قادر به ادامه حیات هستند؟! پاسخ این پرسش منفی است. بنابراین وقتی از امکانات و ظرفیتهای نظام استفاده میکنند، باید تحت مدیریت و نظارت نظام نیز باشند. این قاعده به عنوان یک قانون لازمالاتباع در همه کشورهای دنیا وجود دارد و سکوها و پلتفرمهایی که این قانون را نادیده گرفته و از آن تخطی میکنند به شدت جریمه و مجازات میشوند. مگر سکوهای مجازی در ایران تافته جدا بافته هستند که از مدیریت و نظارت نظام میگریزند؟! و اگر کاسهای زیر نیمکاسه ندارند، چرا باید از نظارت مراکز مسئول طفره بروند؟!
🔹(با اشاره به یادداشت خود در ۲۲ مرداد) در انتقاد به یادداشت مورد اشاره گفتهاند «باید کار مردم به مردم واگذار شود» که سخن قابل قبولی است و ما نیز سخن از نظارت گفتهایم و سپردن مدیریت سکوهای مجازی به مردم را پیشنهاد کردهایم. اما، شمار قابل توجهی از مدیران نزدیک به ۴۰۰ پلتفرم فعال در ایران مردم و مردمی نیستند! میپرسید چرا؟! خُب به اسناد موجود مراجعه کنید!
🔹عماد شرقی، با نام کامل « ادوارد عماد شرقی» یکی از جاسوسان آمریکا در ایران است که چند سال قبل همراه با اسناد نظامی کشورمان بازداشت شده بود و امروزه یکی از جاسوسان زندانی است که در صف مبادله زندانیان با آمریکا قرار دارد. عماد شرقی معاون بینالملل «هولدینگ سرآوا» است یعنی هولدینگ بالا دستی دیجیکالا...!
🔹سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) در سال ۱۹۸۳ به این نتیجه رسید که برای مقابله با کشورهای مخالف آمریکا (با تاکید بر ایران)، ایجاد پایگاههای مخفی کافی نیست و باید با ایجاد پایگاههای آشکار در آن کشورها، اهداف مورد نظر آمریکا را دنبال کرد. با این نگاه بود که سال ۱۹۸۳ بنیادی تحت عنوان موقوفه ملی برای دموکراسی National Endowment for Democracy - ـ (NED) تشکیل شد.
🔹بنیانگذار NED یک سرمایهدار یهودی بنام «آلن وینستین» است. روز ۲۲ سپتامبر ۱۹۹۱ روزنامه واشنگتنپست از قول وینستین مینویسد؛ «بسیاری از کارهایی که ما امروز انجام میدهیم، ۲۵ سال پیش بهطور مخفیانه توسط CIA انجام میشد»!
🔹بنیاد NED چهار زیر مجموعه دارد که یکی از مهمترین آنها «مرکز شرکتهای خصوصی بینالمللی، با عنوان (CIPE) است که تحت مدیریت اتاق بازرگانی آمریکا قرار دارد و... تعدادی از عوامل سایپ در دهه ۸۰ شمسی وارد ایران میشوند.
🔹سایپ در سال ۱۳۸۴ در ایران پایگاهی با عنوان انجمن بینالمللی مدیران ایرانی (i-aim) تاسیس میکند. ماموریت این پایگاه تشکیل (استارتآپها) و ایجاد سکوهای مجازی در ایران است.
🔹روز ۲۲ مهرماه ۱۳۹۵ سیامک نمازی، جاسوس نشاندار آمریکا در ایران بازداشت میشود. یکی از ماموریتهای او فعالیت در حوزه استارتآپها و ایجاد سکوهای مجازی است. او در اعترافات خود میگوید «یک روز آقای گرشمن رئیس[وقت] NED به من گفت که خیلی علاقهمند است در ایران پروژهای را انجام بدهد و میتوانند کمک کنند. NED من را به سایپ معرفی کرد».
🔹بار دیگر تاکید میکنیم که مقصود و منظور ما همه پلتفرمها و سکوهای مجازی نیست، چرا که بسیاری از آنها فعالیت مثبت و گرهگشایی دارند، بلکه منظور آن تعداد از سکوهای مجازی است که ضمن کسب درآمدهای نجومی و فوقنجومی با استفاده (بخوانید سوءاستفاده) از امکانات و ظرفیتهای کشور، در بزنگاهها، ماموریتی که دشمنان این مرزوبوم بر عهده آنها گذارده است را انجام میدهند. دقیقاً نظیر اقدام هماهنگ آنها در انتشار تصاویری از کارکنان زن کشف حجاب کرده خود. چرا همزمان؟! چرا همسان؟! و اساساً این اقدام پلشت با حوزه کاری آنها چه ارتباطی داشته است؟! آیا میتواند غیر از انجام ماموریتی که از سوی دشمنان ایران اسلامی به آنها دیکته شده است، تعریف دیگری داشته باشد؟!
🔹روی سخن با مسئولان محترم نظام است که چرا به سکوهای قانونگریز اجازه فعالیت دادهاید؟!/ کدام نظام حکومتی و مردمی را سراغ دارید که به وجود و فعالیت یک «دولت موازی»! در ساختار خود تن بدهد؟! فعالیت پلتفرمهای قانونگریز که وابستگی آنها به دشمنان ایران بر ملا شده است، فعالیت سکوهای سالم و مفید را که به مراتب فراتر از پلتفرمهای وابسته است با دشواری روبرو می کند. چرا نباید مدیریت این سکوها تحت نظارت دولت به افراد صاحب صلاحیت سپرده شود؟! دراینباره گفتنیها و اسناد دیگری نیز هست که شرح آن را به فرصتی دیگر موکول میکنیم./ کیهان
@Rasad_tahlil
⭕️ به آمریکایی ها گفتیم زندانی را در مقابل زندانی مبادله میکنیم نه پول!
👤باقری کنی معاون سیاسی وزارت امور خارجه:
🔹 طرف آمریکایی میگفت من پول ها را به شما نخواهم داد تا زمانی که زندانی های مد نظر آزاد شوند.
🔹آمریکایی ها پول های ما را گروگان خواسته ای دیگر کرده بودند.
🔹به آمریکایی ها گفتیم زندانی را در مقابل زندانی مبادله میکنیم نه پول!
🔹وقتی بحران اوکراین به وجود آمد طرف مقابل از نهایی سازی توافق اجتناب کرد.
🔹از اسفند ۱۴۰۰ که مذاکرات متوقف شد ما موضوع را پیگیری کردیم و رها نکردیم.
🔹نیاز بود که توافق گذشته بازنگری شود و بر همین اساس مذاکرات غیر مستقیم بین دو طرف شکل گرفت.
🔹اغتشاشات سال گذشته آمریکایی ها را به دلیل اشتباه محاسباتیشان از مسیر منحرف کرد اما به سرعت بازگشتند.
🔹آمریکایی ها مجبور شدند در این دوره زمانی نسبت به آزادسازی پول های ایران اقدام کنند.
🔹آمریکایی ها مجبور شدند از خواسته های خود عقب نشینی کنند و پیش از توافق رفع تحریم ها نسبت به آزادی پول های ایران اقدام کنند.
@rasad_tahlil