⭕️یک بام و دوهوای سیاست های دولت درباره آب خراسان رضوی
🔹از یک طرف حسن روحانی در جمع مردم سبزوار می گوید:
خراسانرضوی ۶۸۰۰ رشته قنات دارد. تصمیم بر این است که حدود ۲ هزار کیلومتر از اینها احیا شود. دولت توجه خاص به مشکل کمآبی در خراسانرضوی دارد.
🔸 از طرف دیگر شریعتمداری وزیر صنایع و معادن در جمع اعضای کمیسیون اتاق بازرگانی در خراسان رضوی خبر از افتتاح و افزایش تولید #فولاد در دو شهرستان #سبزوار و #نیشابور داده است. شهرستان هایی که در دشت های به شدت بحرانی و خشک در کشور قرار دارند و فرونشست زمین و خشک شدن چاههای نیمه عمیق و عمیق زنگ خطر آبی را در این استان به صدا در آورده است. ا
🔸قبل تر سیدحسین احمدی مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان در جمع خبرنگاران مجبور به توضیح درباره وضعیت این کارخانه آب بر و بحران آب این استان شده است. بنا به اذعان آقای احمدی این کارخانه پیش تر از سه چاه عمیق استفاده می کرده که مجبور به بستن دو چاه شده است. با این وجود مجتمع فولاد خوزستان برای تامین آب خود سد «بار» را بر روی رودخانه «بار» که از کوههای بینالود سرچشمه می گیرد احداث کرده است.
@Rasad_tahlil
⭕️بهتر بود فیلترینگ تلگرام از مسیر قانونی انجام میشد
👤علی مطهری، نائب رئیس مجلس
🔹بهتر بود فیلترینگ تلگرام از مسیر قانونی انجام میشد
🔹اگر حکم حکومتی در کار بوده، لازم است با ذکر دلایل اعلام شود و البته مردم می پذیرند، زیرا مردم رهبر انقلاب را گذشته از مقام ولایت، انسانی حکیم می دانند که مصالح و سعادت ملت را مبنا قرار می دهند.
🔹در مسئله بازداشتی های محیط زیست، وزارت اطلاعات جاسوس بودن آنها را تأیید نمی کند و در موارد دیگر نیز وحدت نظر و وحدت رویه وجود ندارد، به صلاح کشور نیست.
🔹پیشنهاد می کنم جناب آقای حسین طائب به عنوان وزیر اطلاعات معرفی و انتخاب شوند و یا وظایف اطلاعات سپاه مانند گذشته منحصر در امور داخلی سپاه و گروههای مخالف مسلح شود.
@Rasad_tahlil
⭕️ در برابر هر تصمیم ترامپ برنامه داریم/ راجع قدرت دفاعی با کسی مذاکره نمیکنیم
👤روحانی، رئیسجمهور در جمع مردم سبزوار
🔹در استان خراسانرضوی، امروز و فردا 436 طرح و پروژه به حمدالله بعد از ماهها و سالها تلاش به افتتاح میرسد.
🔹 دولت توجه خاص به مشکل کمآبی در خراسانرضوی دارد.
🔹 ما ملت ایران، بنای ما با هم از سال 92 این بود که یک ایرانهراسی که به دروغ آمریکا و صهیونیسمها در دنیا ترویج کرده بودند با آن مبارزه کنیم و به مردم دنیا بگوئیم ملت ایران ملت صلحطلب است.
🔹صادرات و واردات ما در مسیر درست قرار گرفت علیرغم اینکه آمریکاییها در همه مراحل به تعهدات خود درست عمل نکردند و کار شکنی کردند.
🔹 امروز آمریکاییها نسبت به برجام ممکن است چند طرح را مدنظر داشته باشند. یا خارج شوند یا لطمه بزنند یا راه اروپا و بقیه از امریکا خارج شود.
🔹آمریکا در برابر ملت ایران کاری از پیش نخواهد برد.
🔹 ما هر مقدار سلاح و امکانات هر مقدار موشک موردنیاز کشور باشد میسازیم و انبار میکنیم.
🔹با تروریسم در هرکجای منطقه باشد مبارزه خواهیم کرد.
🔹 ملت ایران؛ بدانید هفته آینده در زندگی ما تغییری نخواهد کرد و هر تصمیمی که ترامپ بگیرد در برابر او طرح و برنامه داریم و مقاومت خواهیم کرد.
@Rasad_tahlil
⭕️عوامل قفل شدگی بازار مسکن چیست؟
👤کمال اطهاری، پژوهشگر اقتصاد توسعه،
🔹بازار مسکن در یک دهه گذشته به تدریج از حالت رکود به قفل شدگی رفته است، این واژه زمانی به کار می رود که عوامل خارجی بر اقتصاد کشور موثر باشند.
1⃣مسئله اشتغال اولین دلیل قفل شدگی بازار مسکن است. زمانی که بازار مسکن به این حالت دچار می شود ابزارهای مالی دیگر برای رها شدن از این وضعیت کفایت نمی کنند و مسئله اشتغال خانه اولی ها را از مسکن دور می کند.
2⃣دومین عامل قفل شدگی این است که مسکن بر روی زمین رانتی ساخته می شود، زیرا تراکم فروشی نوعی رانت است، به عنوان مثال قیمت زمین در شهر تهران به طور متوسط سه برابر اصفهان است در صورتی که درآمد خانوار تهرانی هیچ گاه سه برابر خانوار اصفهانی نیست .
🔹رانت زمین در تهران موجب شده قیمت زمین در این کلانشهر به ۶۰ درصد بهای واحد مسکونی برسد، در حالی که در وضعیت معمولی این میزان ۳۰ درصد و در کشورهای غربی نیز ۲۰ درصد است.
3⃣عامل سوم مربوط به نوسانات ارزی در کشور است زمانی که قیمت ارز بالا می رود مسئله رجحان نقدینگی به وجود می آید و موجب می شود سرمایه ها به سمت مسکنی که حالت قفل شدگی دارد نرود.
🔹 تاکنون در هیچ کجای جهان مسکن به عنوان پیشران اقتصاد درنظر گرفته نشده است، اما در کشور ما از این بخش به عنوان لوکوموتیو اقتصاد نام برده می شود .
🔹(کاهش سود تسهیلات مسکن با هدف تحرک بخشی بازار مسکن طرحی اثرگذار است؟) در طول ۶ سال گذشته مداوم به مسکن پول تزریق می شود، اما این بخش بیشتر اقتصاد دانش بنیان را می طلبد./رادیو گفتگو
@Rasad_tahlil
⭕️ ایران خواهان قیمت بالای نفت نیست/ خودکفایی بنزین فقط با ساخت پالایشگاه صورت نمیگیرد
👤 بیژن زنگنه؛ وزیر نفت
🔹ایران خواهان قیمت بالای نفت نیست. قیمت نفت باید به نحوی باشد که بازار مرتب دستخوش نوسان نباشد. زیرا نوسان بازار بیثباتی را برای سرمایهگذاری فراهم میکند.
🔹ایران ۱۱۰ سال است که در بازار جهانی انرژی ایفای نقش میکند. ایران همواره از غیر سیاسی بودن این بازار صیانت کرده است. سیاسی کردن بازار انرژی و اعمال محدودیت نه به نفع تولیدکننده و نه به نفع مصرف کننده است.
🔹طی چهار سال به بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ روستا و ۱۰۷ شهر گازرسانی شد و در حال حاضر جمعیت شهری کشور به جز سیستان و بلوچستان و هرمزگان گازدار هستند.
🔹متوسط تولید بنزین در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۶، ۶۲ میلیون لیتر در روز بود. پیش بینی میشود این میزان در سه ماهه اول امسال به بیش از ۷۷ میلیون لیتر و در سه ماهه پایانی به ۹۶ میلیون لیتر در روز برسد. البته خودکفایی بنزین فقط با ساخت پالایشگاه ایجاد نمیشود بلکه بخشی از آن در کارخانههای خودروسازی و بخشی به قیمت بنزین بستگی دارد./ ایسنا
@Rasad_tahlil
⭕️ صنعت نشر در معرض خطر است
👤 غلامعلی حدادعادل؛ رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رئیس نمایشگاه کتاب تهران
🔹من با 5ـ4 موسسه در ارتباط هستم که محصولات آنها در قالب کتاب است. براساس آمارهای ما 50 عنوان کتاب طی سال گذشته در این موسسات چاپ و منتشر شده که یکی از آنها سه جلد دانشنامه است.
🔹اینکه سه جلد دانشنامه در طول یک سال چاپ شود، یک رکورد محسوب میشود.
🔹به عقیده من صنعت نشر در معرض خطر است. اینکه یک ناشر یک سال در حوزه کتاب سرمایهگذاری کند و بعد این کتاب در فضای مجازی بارگذاری شود، بسیار ناراحت کننده است.
🔹برخی از ناشران میگویند آمار فروش کتب آنها از جمله کتب درسی بسیار کاهش یافته و این موضوع نگرانکننده است.
🔹حدود سال 59 نمایشگاه کتاب تهران در زیرزمین حسینیه ارشاد برگزار میشد. اکنون در قیاس با آن زمان پیشرفت زیادی کرده ایم.
🔹در سالهای 1353 و 1354 کتابهایی که در هر سال در ایران چاپ میشد، حدود 600 عنوان بود. امسال با 99 هزار عنوان کتاب، این آمار 150 برابر شده است.
🔹از دیدگاه من آموزش و پرورش باید در پایان هر سال تحصیلی نسبت به درخواست نقد تالیفات درسی از سوی معلمان اقدام کند تا این کتابها اصلاح شوند./ سایت نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
@Rasad_tahlil
⭕️ دلار ۴۲۰۰ تومانی مندرآوردی است
👤 احمد توکلی؛ اقتصاددان و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔹چرا آمریکا باید برای سلطه دلار خود حساس باشد. من اگر بخواهم مسئله را به طور مثال برای شما بگویم باید بگویم که مثلا اگر ریال ایران در منطقه رایج باشد بنابر این هر کشوری مثل ترکیه، افغانستان و... بخواهند ریال را به دست بیاورند مجبور هستند که کالا به ایران بفرستند و صادر کنند و در عوض آن بتواند ریال به دست بیاورند. بنابر این همین داستان دقیقا برای دلار آمریکا برقرار است.
🔹الان میگویند که افزایش قیمت دلار صادرات را افزایش میدهد در حالی که باید گفت 86 درصد واردات ما مربوط به کالاهای واسطهای و ماشینآلات ضروری است بنابر این اگر دلار گران شود کالای مصرفی ما گران نمیشود بلکه کالاهای اساسی و ماشینآلات سیر صعودی پیدا میکند و باعث ضربه خوردن تولید میشود.
🔹دولتها چون کسری بودجه دارند به نوعی از افزایش دلار استقبال میکنند زیرا که در بازار ارز ایران بزرگترین عرضه کننده و مصرف کننده ارز خود دولت است
🔹قیمت دستوری 4200 تومانی برای دلار یک رقم من درآوردی است که مطابقت آنچنانی با اصول و فرمولهای اقتصادی ندارد
🔹در حال حاضر تنها راه رفع بحران ارز بحث مدیریت تقاضا است و نه تمرکز بر روی عرضه ارز. دولت در این باره درست تصمیم گرفته اما متاسفانه دیر شروع کرده است.
🔹عرضه زیاد دلار برخلاف تصوری که میشود و آن را خوب میپندارد باید گفت که این کار نتیجه منفی میدهد چرا که شوق و هیجان مردم را برای خرید ارز افزایش میدهد.
🔹وضعیت کنونی ارز در آینده هم رکود به همراه دارد و هم تورم چرا که اولا هزینه تولید را بالا میبرد و ثانیا انتظارات بازار را افزایش میدهد، یعنی در هنگام معامله خریداران سعی در عجله برای خرید خود دارند از ترس اینکه قیمت دلار افزایش پیدا کند و در مقابل فروشندگان صبر اختیار میکنند برای اینکه بتوانند کالای خود را به قیمت بیشتری عرضه کنند.
🔺در این حالت طبعا بازار دچار اختلال میشود و بیکاری و فقر افزایش مییابد و حتی خطر آشوب نیز وجود دارد. من به آقای جهانگیری هم گفتم که اگر ارز به نقطه بحران برسد حداقل 3 سال طول میکشد تا به ریل و تعادل خود بازگردد.
🔹سهمیهبندی و کارتهای هوشمند یک ابزار کاملا معقولانه و مثبت در دست دولتها است و نمونههای زیادی در این باره در کشورهای توسعه یافته دیده شده است.
🔹(دولت) به مصلحتش است که یک اقتصاددان قوی را برای بانک مرکزی انتخاب کند تا بتواند به بازار پولی و مالی سامان ببخشد./ تسنیم
@Rasad_tahlil
⭕️ چوب عدم هماهنگی وزرا با یکدیگر و رئیس جمهور را مردم میخورند
👤 محمدنبی حبیبی؛ دبیرکل حزب موتلفه اسلامی
🔹(با اشاره به موضعگیریهای اخیر رئیس جمهور راجع به تلگرام) ظاهرا آقای رئیس جمهور میخواهند جای مشکلات کشور را با جنجال تلگرام، یعنی یک پیامرسان خارجی، عوض کنند کما اینکه در 22 بهمن سال گذشته با طرح مسئله رفراندوم چنین عملی را انجام دادند.
🔹اخیراً رئیس جمهور برخی وزرا را به «ناامیدبودن»، «ترسو بودن» و «خسته بودن» متهم کرده است. حال سؤال ما این است چرا وزرایی که خود میگوید خسته و ناامید و ترسو میداند را به مجلس معرفی کرده است؟! حالا که برای او کشف شده اینها این صفات را دارند چرا برکنار نمیکند. او اختیار دارد وزیری را که قبول ندارد عزل کند.
🔹امروز در حالی که دولت آمریکا از طریق اتاق جنگ خزانهداری این کشور با همزبانی و همخوانی اروپا با ملت ایران اعلام جنگ کرده است، رئیس دولت مشغول مسایلی است که فاصله اهمیت این مسائل با موضوع اصلی فاصله بسیار زیادی دارد.
🔹چوب عدم هماهنگی وزرا با یکدیگر و رئیس جمهور با وزرا را مردم میخورند. مردم میگویند اکنون که از اختیارات مصرح در قانون اساسی برخوردارید چرا با هماهنگی کامل انجام وظیفه نمیکنید.
🔹از برجام چیزی باقی نمانده است. آمریکا و اروپا با بدعهدی عملاً از برجام خارج شدهاند ولی در تهران هنوز تصمیم گرفته نشده در برجام بمانیم یا نمانیم./ فارس
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد دوشنبه (17اردیبهشت، 20شعبان، 7می):
1309؛ وقوع زلزله شدید در سلماس و كشته شدن بیش از دو هزار نفر
1349؛ درگذشت استاد "بدیع الزمان فروزانفر" نویسنده، شاعر و ادیب برجسته معاصر
1370؛ درگذشت "محمدرضا رحمانی" معروف به "مهرداد اوستا"، شاعرانقلاب و رییس شورای شعر وزارت ارشاد
1376؛ صدور دستورالعمل اجرایی تحریم اقتصادی ایران توسط دولت آمریكا
1391ق؛ رحلت واعظ شهیر "سید محمد شیرازی" معروف به "سلطان الواعظین"
1945م؛ تسليم كامل آلمان در برابر متفقين و پايان جنگ جهاني دوم در اروپا
1808م؛ آغاز قيام مردم اسپانيا عليه "ناپلئون بُناپارت" امپراتور فرانسه
1888م؛ آغاز تجاوز استعماري انگليس به زيمبابوه در آفريقا
@Rasad_tahlil
⭕️ دملهای چرکی
👤 سعید اسلامیبیدگلی، دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری
🔹 به نظر میرسد در کشور ما بازهم تصمیماتی که در شرایط اضطرار گرفته میشود برای حل اساسی بحرانها نیست بلکه برای رفع موقت مشکل است. به عبارت دیگر تنها عواقب دامنگیر بحرانها را از اقتصادمان دور میکنیم در حالی که میدانیم در بلندمدت چه تبعات و آثاری در انتظارمان است. اکنون هم با توجه به بروز بحران ارزی و سیاستهایی که برای رفع بحران وضع شده تصورم بر این است که بعید است سیاستگذارانی در سطح آقای جهانگیری و آقای سیف مطلع نباشند برخی تصمیمها و سیاستهایی که گرفته شده در بلندمدت مشکلات را حل نخواهند کرد بلکه مساله به ناکارآمدی نظام اقتصاد سیاسی کشور برمیگردد.
🔹 من ترند خرید سکه در بین سرمایهگذاران بازار سرمایه را در سطح وسیع دیدهام بنابراین نمیتوانیم اینگونه استنباط کنیم هر کسی سکه پیشخرید کرده حتماً قصد داشته برای دولت مشکل ایجاد کند. اگر دولت فکر میکرده عدهای با پیشخرید سکه میخواهند اختلال در بازار ایجاد کنند میتوانست سریعاً پیشفروش سکه را متوقف کند. البته اگر هم عوامل سیاسی دخیل باشد به طور قطع سهم عوامل اقتصادی در بروز التهابات و بحرانهای اقتصادی بیشتر است.
🔹 اینکه مسوولان دولتی میگویند، نقدینگی باید به سمت بخش تولیدی برود، به نظرم جملهای نیست که برای کوتاهمدت قابل تحقق باشد. مادامی که برنامهریزی بلندمدت برای جذب نقدینگی در بخشهای مولد اقتصاد واقعی انجام نشود نمیتوانیم انتظار داشته باشیم طی یکی دو ماه معجزه کنیم و این حجم عظیم نقدینگی را به سمت بخشهای مولد ببریم. چنین کاری غیرممکن است. در شرایط فعلی تنها بازار ارز و بازارهای وابسته فرصت سرمایهگذاری را برای مردم ایجاد کرده و دیگر بخشها با توجه به دلایلی که برشمردم چنین قابلیتی را ندارند.
🔹 اگر قرار است مساله را حل کنیم ضمن اینکه باید درمانها و مسکنهای مقطعی برای دردهای کوتاهمدتمان داشته باشیم حتماً باید برنامههای بلندمدت برای توسعه بازارهای مالی به ویژه بازار سرمایه داشته باشیم تا در نهایت نقدینگی را به سمت بازارهای مولد سوق دهیم. باید سیاستگذاری همراستا در زمینه سه نرخ کلیدی اقتصاد ایران ارز، بهره و حاملهای انرژی داشته باشیم و این مساله را برای همیشه در اقتصاد ایران حل کنیم در غیر این صورت این مشکلات هرچند وقت یکبار به شکل دمل چرکی پدیدار خواهند شد و هر بار شرایط اقتصاد ایران را بغرنجتر خواهند کرد و دیگر راه نجاتی وجود نخواهد داشت.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ واکنش علی علیزاده به توییت رسایی
⭕️ حمید رسایی: روحانی مفسد فی الارض است
@Rasad_tahlil
⭕️نتایج اولیه انتخابات لبنان؛ پیروزی کوبنده حزبالله و متحدانش
🔹نتایج غیر رسمی منتشر شده از نتایج انتخابات حاکی از آن است که حزبالله و متحدانش به آرایی مافوق پیشبینیها در حوزههای مختلف دست پیدا کردهاند.
🔹در مقابل مشارکت انتخاباتی در بیروت و پایتخت دوم لبنان یعنی طرابلس برای جریان المستقبل (رقیب حزبالله) ناامیدکننده بود و این جریان بسیاری از کرسیهایی که فکرش را هم نمیکرد، از دست داد.
🔹المستقبل در بیروت به ۹ کرسی خود از ۱۱کرسی نرسید بلکه فقط ۵ کرسی به دست آورد و سرنوشت کرسی ششم مجهول است و در طرابلس فقط ۳ کرسی کسب کرد.
🔹لیستهای «الامل و الوفاء» و متحدان، پیروزی قاطعی در حوزههای مختلف کسب کردند و قطار انتخاباتی جنبش امل در «المصیلح» از پیروزی کامل این لیستها در تمام لبنان خبر داد.
🔹حامیان مقاوت حرفشان را زدند و به گزینه مقاومت رأی دادند به نحوی که نسب رأی به لیستهای الامل و الوفاء در تمامی حوزههای به شکلی قابل ملاحظه در مقایسه با سال ۲۰۰۹ افزایش داشت./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ پیرامون افزایش 7 درصدی آب و برق/ منطق بربری!
👤 دکتر اصغر بالسینی- پژوهشگر اقتصادی و مدرس دانشگاه
🔹به دنبال تصمیم وزارت نیرو مبنی بر افزایش تعرفه آب و برق به میزان ۷ درصد، وزیر محترم نیرو در تشبیهی بلاوجه این میزان افزایش را معادل افزوده شدن هزینه یک نان بربری به سبد هزینه ماهیانه خانوارها دانسته تا از این طریق تصمیم اتخاذ شده را توجیه نماید.
📌 حال چند مساله:
🔹اولا: با چنین منطقی از تصمیمگیری سایر دستگاههای اجرایی و حاکمیتی و عمومی که به نوعی اقدام به ارائه خدمات عمومی میکنند میتوانند افزایش قیمت خدمات خودرا با این منطق توجیه نمایند. مثلا ثبت احوال میتواند مدعی شود که افزایش ۷ درصدی نرخ صدور کارت ملی یعنی عددی حدود ۲۵۰۰تومان در سال یا ۲۰۰تومان در ماه که معادل قیمت یک نان لواش است. یا اینکه متروی تهران افزایش ۷ درصدی نرخ ۸۵۰ تومان بلیط مترو را معادل ۶۰تومان در روز یا معادل یک سوم قیمت یک نان لواش معمولی اعلام نماید و قس علیهذا.
🔹این منطق منطقی است که به بیش از ۱۰۰ دستگاه ارائه دهنده خدمات عمومی به مردم اجازه میدهد نرخ خود را با این استدلال که هزینه آن معادل قیمت یک قرص نان است افزایش دهند. این نوع نگاه جزیرهای و تکبعدی به مسائل اجتماعی دقیقا همان پدیدهای است که اقتصاد و اجتماع ایران را به این شرایط دچار کرده است.
🔹ثانیا: بهتر است وزارت محترم نیرو و سایر دستگاههایی که دائما به دنبال جبران ناکارآمدیهای ساختاری و اجرایی خود از طریق جیب مردم هستند به این سوال پاسخ دهند که نقش خود این دستگاهها در بهبود شرایط چیست؟ در حالی که اوضاع شبکه آب و برق کشور در حوزه تلفات شبکه اصلا مناسب نیست و سالیانه هزاران میلیارد تومان از این محل به اقتصاد ملی زیان وارد میشود، چرا دائما سیاستگذاران راحتترین راه را که افزایش قیمت است انتخاب میکنند؟
@Rasad_tahlil
⭕️خروج امريكا از برجام بهمعنای شكست ايران نيست
👤علی مطهری،نایب رئیس مجلس
🔹خروج امريكا از برجام بهمعنای شكست ايران نيست
🔹امريكا ديگر قادر به ايجاد اجماع عليه ايران نيست
🔹درصورت خروج امريكا از برجام، مردم متحدتر میشوند
🔹اگر اروپايیها پای تعهداشان بمانند، در برجام میمانيم
🔹اروپايیها همچون گذشته با تحريمهاي امريكا همراهی نميكنند
🔹ايران با اين اقدام، اتمام حجت كرده است كه كار خود را انجام داده و اشكال از طرف مقابل بوده است
@Rasad_tahlil
⭕️جریان اصلاحات از پایان برجام ضرر نخواهد کرد؟
👤عبدالله ناصری :
🔹با شكست برجام اصولگرايان به قدرت برنمیگردند
🔹برجام در سطح عالي نظام پذيرفته و با هماهنگي و اتحاد نظر تمام دستگاههاي مسوول و در راس آن رهبري پيش رفت
🔹به هم خوردن برجام بسيار شرايط سختتری نسبت به پيش از اين تعهدنامه پيش پای كشور قرار میدهد
🔹جريان تندرو به اين سادگيها نميتواند از اشتباهات آن زمان خود را مبرا كند/اعتماد
👤صادق زيباكلام :
🔹پايان برجام به زيان جريان دموكراسیخواه است
🔹با خروج امريكا از برجام، وضعيت جريان اصلاحطلب از اين هم كه هست ضعيفتر خواهد شد
🔹درست است كه مردم از آقاي روحاني گلايههايي خواهند داشت و محبوبيتش از اين هم كه هست كمتر خواهد شد اما به هر حال جريانات اصولگراي تندرو هستند كه بايد پاسخگوي دشواريها و مصايب كشور باشند/اعتماد
@Rasad_tahlil
⭕️ارز، برجام و مشهد در سخنان امروز روحانی
👤حسن روحانی در مشهد
▪️احتمال لغو برجام توسط ترامپ
🔹اگر امروز آمریکا قدمی بر خلاف تعهدش در برجام بردارد، همه دولت های دنیا میگویند حق با ایران است
🔹ما برای صورت مختلف تصمیماتی را اتخاذ کردیم
🔹آمریکا با خروج از برجام متضرر خواهد شد
🔹اگر آنچه ما در برجام میخواهیم، توسط غیر آمریکا تامین و تضمین خواهد شد، ما برنامه خودمان را داریم
🔹اگر آمریکا هر اقدام غلطی انجام دهد بعدا پشیمان خواهد شد
🔹مردم ما باید به اقتصاد و روابط اقتصادی شان کاملا مطمئن باشند
▪️وضعیت ارز
🔸ما اگر اقداماتی که در بازار ارز انجام نمیدادیم، ممکن بود توطئه ای در بازار ارز شکل بگیرد
🔸تعهد ما در برابر مردم است و نیازهای واقعی مردم را با ارز تامین خواهیم کرد.
🔸به اندازه کافی ارز داریم، در همین ماه فروردین وضع ارز نسبت به قبل بهتر بود.
🔸برای قاچاق کالا ارزی وجود نخواهد داشت.
🔸برخی در داخل بنزینی میریخت بر روی شعله ای که دیگران در بازار ارز به وجود آورده اند
🔸چهارچوبی که در بازار ارز به وجود آورده ایم منطقی است
▪️وضعیت فرهنگی مشهد
🔹اینکه می گویند مشهد شهر امام رضاست خیلی دقیق نیست همه ایران کشور امام رضاست
🔹اگر چیزی حرام است برای دیگران هم حرام است
🔹مشهد با دیگر شهرها متفاوت نیست
🔹یک مملکت یک قانون
@Rasad_tahlil
⭕️ عملیاتِروانی
👤 حسین دهباشی؛ تاریخ پژوه و مستندساز
🔹حالا که گذشت، اما برایتان عجیب نیست که ملیونها هموطن روزها و شبها، لحظهها را شمردند تا قراردادی امضا بشود که اصلا نمیدانستند داده و ستانده آن چیست؟ یا شبانه و شادیکنان به خیابان ریخته و پذیرفتن آنرا جشن بگیرند، بیآنکه بدانند چرا. یا حالا و حتی از پسِ سالها حمایت متعصبانه ولو متن فارسی آن را نخوانده باشند؟
🔹انصافا آنچه در فقره برجام با افکار عمومی ایرانیان شد، قابلیت سهواحد تدریس دانشگاهی در حوزه عملیات روانی را دارد./ کانال حسین دهباشی
@Rasad_tahlil
⭕️ عجز اروپا مقابل ترامپ یاغی
🔹استفان والت، نظریهپرداز سرشناس آمریکایی و استاد دانشگاه هاروارد در تحلیلی که در مجله «فارن پالیسی» منتشر کرد، رهبران اروپا را عامل اصلی فروپاشی احتمالی برجام دانست.
🔹او، نه لابی اسرائیل و نه عربستان که «استراتژیهای نامناسب اروپا و عجز رهبرانش در مواجهه با آمریکا و ناتوانی آنها در تغییر نظر واشنگتن» را عامل اصلی برهم خوردن احتمالی برجام توصیف کرده است.
🔹در این تحلیل آمده: «رهبران اروپایی بهجای آنکه موضعی سرسختانه در برابر ترامپ اتخاذ کنند و به او هشدار دهند که اروپا بر سر تعهدات خود باقی خواهد ماند و با اعمال تحریمهای ثانویه ازسوی آمریکا مخالفت کنند، مسیر دلجویی از ترامپ را در پیش گرفتهاند.»
🔹به باور والت، نتیجه این «تملقگوییها» و استراتژیهای ناکارآمد اروپا «فاجعهبار» بوده است. والت همچنین معتقد است که «اگر ترامپ در اجرای توافق کنونی و عمل به تکالیف برجامیاش متعهدانه عمل میکرد، هیچچیز مانع از ترغیب ایران به پذیرش توافقی تازه در موضوعات جدید نمیشد»./ دنیای اقتصاد
@Rasad_tahlil
⭕️ چک سفید امضا به دولت در رای اعتماد به وزرا کار درستی نبود/ باید رای نمایندگان شفاف باشد
👤 پروانه سلحشوری؛ رئیس فراکسیون زنان مجلس
🔹(ارزیابی شما از عملکرد مجلس در دو سال گذشته چیست؟) ما خوب نبودیم؛ معتقدم که می شد خیلی بهتر از این باشیم ولی نبودیم. مسئله این است که چرا باید طرحهای تحقیق و تفحص به مجلس بیاید ولی ادامه پیدا نکند و نفهمیم این طرح ها به کجا میانجامد. اگر تحقیق و تفحصی هست که نظارت من مجلسی است و میخواهم آن را اعمال کنم باید گزارش آن را به مردم بدهم. آیا مجلس چنین کاری کرده است؟
🔹در رای اعتماد به وزرا هم میتوانستیم بهتر از این عمل کنیم. اینکه مجلس دهم یک چک سفید امضا در رای اعتماد به وزرا به دولت داد کار درستی نبود اما انجام دادیم و در این خصوص اصلاحطلبان، اصولگرایان و مستقلین تفاوتی با هم ندارند و همه چک سفید امضا به دولت دادیم. نتیجه آن این شد که استیضاحها و سوالات پشت سر هم مطرح میشود. چرا آن زمان که زمان انتخاب وزرا بود و دستمان بازتر بود کاری نکردیم. اگر آن موقع بر اساس معیارهای انتخابی عمل میکردیم نتیجه این نمیشد. مجلس باید معیار انتخابی برای وزیر داشته باشد و به عملکرد وزیر نظارت داشته باشد.
🔹(شما راهکاری برای اثرگذاری بیشتر مجلس در دو سال آینده دارید؟) شفافیت؛ شفافیت بهترین راهکار است. شاید اگر جلسات مجلس به صورت مستقیم از تلویزیون پخش میشد ما انقدر در مجلس اینور و آنور نمیدویدیم و مینشستیم و به مطالب مطرح شده در مجلس گوش میکردیم. یک موضوعی که در این راستا من و بسیاری از دوستان به فکر آن هستند و مجالس دنیا نیز از ان بهره بردهاند، شفافیت رای است. باید رای نمایندگان شفاف باشد./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ هزاران شکایت از تلگرام شده بود و ورود به این موضوع از وظایف ذاتی ما بود
👤 صادق آملی لاریجانی؛ رئیس قوه قضاییه
🔹اصلیترین تعهدی که آمریکا در این توافق داشته رفع تحریمها بوده است که نه تنها این کار را انجام نداده بلکه به عناوین دیگر تحریمهایی را علیه ایران اعمال کرده است؛ بنابراین خروج آمریکاییها از برجام در عالم واقع هیچ مشکلی برای جمهوری اسلامی ایجاد نخواهد کرد، زیرا تاکنون نیز منافعی از جانب آمریکا در چارچوب برجام متوجه ایران نشده بود که حال با خروج آنها این منافع به خطر بیافتد.
🔹در خصوص تلگرام و برخی پیام رسانهای دیگر هزاران شکایت از ناحیه افراد مختلف که حقوقشان از طریق این بستر مورد تعدی قرار گرفته بود مطرح شد و مشاهده کردیم که این پیام رسان تبدیل به بستری امن برای مجرمین شده است.
🔹از طریق دستگاههای مسئول با مسئولان تلگرام ارتباط برقرار شد و از آنان خواستند که در شناسایی و معرفی مجرمین کمک کنند، اما هیچ همکاری در این زمینه نداشتند.
🔹(با اشاره به شکایات متعدد بابت ارتکاب جرایم از طریق تلگرام) علاوه بر شکایاتی که اعلام شده است، مطمئناً تعداد بسیار زیادی از افراد نیز با این گمان که اساساً شکایت فایدهای ندارد، زیرا نمیتوان به مجرم دسترسی داشت از طرح شکایت منصرف شده اند.
🔹همگان شاهد بودند که چگونه از این طریق در دی ماه سال گذشته افراد به اقدام علیه امنیت کشور تحریک میشدند. در حمله داعش به مجلس نیز مراجع مختلف تایید کردند که از این بستر برای هماهنگی عملیات تروریستی استفاده شده بود. با وجود این موارد باید دنبال چه دلیل دیگری باشیم تا بتوانیم دستور مسدود سازی چنین بستری را صادر کنیم؟
🔹برخی معتقدند که امنیت ملی مربوط به شورای عالی امنیت ملی است و دستگاه قضایی حق ورود به این موضوع را ندارد. این سخن نیز نادرست است، زیرا هر دستگاهی کار خود را انجام میدهد و مکرر بیان شده است که وظایف شوراهای عالی از جمله شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی فضای مجازی و ... نافی وظایف قوه قضاییه نیست./ میزان
@Rasad_tahlil
⭕️ سناریوی کُمای برجام
👤 رضا سراج؛ کارشناس مسائل سیاسی
🔹آیا ترامپ در 22 اردیبهشت (12 می) وعده خود برای خروج از برجام را عملی میسازد؟
🔹در فضاسازی رسانهای و گمانهزنیهای دیپلماتیک، گفته میشود که ترامپ در 12 می به زیر میز بازی توافق هستهای زده و از برجام خارج میگردد. اما این احتمال نیز وجود دارد که ترامپ تا تیر ماه، برجام را به حالت کُما برده و آن را در لبه پرتگاه خروج نگاه دارد و در عین حال، تمدید تعلیق تحریمهای هستهای را منوط به اصلاح برجام و یا توافق جدید کند. از منظر ترامپ سناریوی کُمای برجام، از یک سو فشار و امتیازگیری طرفهای اروپایی را متوجه ایران میسازد و از سوی دیگر تداوم وضعیت بیتعادلی اقتصادی به همراه اثربخشی تحریمهای جدید، نارضایتی عمومی را به نقطه جوش میرساند تا تغییر محاسبات در ایران امکانپذیر گردد.
🔹با این شرایط به نظر میرسد کدخدا باوران با بیعملی در اقتصاد، در حال پُر کردن جدول آمریکا در نبرد محاسباتی هستند. شاید آنان حیات سیاسی خود را در این مسیر جستجو میکنند./ کانال ایتای رضا سراج
@Rasad_tahlil