⌛️رصد شنبه (12آبان، 24صفر، 3نوامبر):
1287؛ رحلت عالم مجاهد آیت الله"میرزا حسین حسینی" معروف به "میرزا خلیل"
1342؛ حوزه علمیه قم به مناسبت شهادت طیب حاج رضایی و برادرش، یك روز درس حوزه را تعطیل كرد
1352؛ رحلت عارف شهیر و فقیه جلیل علامه "میرزا ابوالحسن شعرانی"
1357؛ اعلام حمایت آمریكا از نخست وزیری "ازهاری"
1359؛ اسارت شهيد "تندگويان" وزير نفت دولت شهيد رجايي توسط مزدوران بعثي عراق
1365؛ بر اثر سقوط هواپیمای سی ۱۳۰ارتش، ۹۸ نفر از رزمندگان اسلام به شهادت رسیدند
385ق؛ رحلت "اسماعيل بن عُبّاد" وزير دانشمند آل بويه
656ق؛ پايان دوره حكومت پانصد ساله خلافت عباسی
1956م؛ در حمله وحشیانه صهيونيست ها به شهر "خان يونس" در نوار غزه، 275 نفر به شهادت رسیدند
1957م؛ اعزام يك سگ به عنوان اولين جاندار فضانورد توسط سفينه شوروي
@Rasad_tahlil
⭕️ مقایسه مولفه های سهولت کسب و کار با میانگین کل دنیا نشان می دهد که فضای کسب و کار در ایران از منظر مولفه های مربوط به سهولت فرایند ورشکستگی و پرداخت دیون، حمایت از سرمایه گذاران خرد، دریافت اعتبارات و شروع کسب و کار، وضعیت بدتری نسبت به کل دنیا دارد. در مقابل، مولفه های سهولت تجارت فرامرزی و اجرای قراردادها در ایران از موارد مشابه در دنیا، بهتر است./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ مدارس فرسوده کنار ساختمانهای دولتی شیک شایسته نیست/ گردش 40 هزار میلیارد تومانی مؤسسات کنکور
👤 سید محمد بطحائی، وزیر آموزش و پرورش:
🔹بیش از نیمی از کلاسهایی که در مهر ماه سال جاری به بهرهبرداری رسید یعنی 4 هزار از 8 هزار کلاس بهرهبرداری شده توسط خیران ساخته شد.
🔹مدرسه باید به خانه اولش برگردد یعنی مدرسه باید محل زندگی کردن و تمرین زندگی باشد، در سالهای گذشته این نقش مدرسه تغییر کرده است.
🔹امید دارم روزی بیاید به جای آن که به رتبههای برتر و ممتاز پذیرفته شده در کنکور افتخار شود به کسی که رتبه ممتاز در مهربانی کردن، دستگیری از افتادگان و اخلاقیات کسب کرده افتخار شود، آرزوی معلمان رسیدن به این نقطه است و آموزش و پرورش باید مسیرش را تصحیح کند.
🔹در این راه موانعی وجود دارد که باید به تدریج حذف شوند و این کار یک روز و یکسال نیست.
🔹به صراحت میگویم به عنوان یک عضو دولت بسیار جای تأسف است که در بازدیدهای خود در شهرستانهای مختلف میبینم فلان دستگاه دولتی دارای یک ساختمان بسیار مستحکم و شیک است و در کنار آن یک مدرسهای است که در حال خراب شدن بوده و ایرادات تجهیز فضا دارد؛ این یک نقیصه بزرگ برای کشوری است که همه آحاد کشور از مدیران تا تمام مردم معتقدند آینده کشور در این مدرسه ساخته میشود.
🔹همه باید ایمان بیاورند که تا مدرسه درست نشود تعارضات خانوادگی، اعتیاد و مشکلات اجتماعی در آینده کاهش پیدا نمیکند.
🔹برای کشوری که نیاز دانشآموزانش تمرین مهارتهای زندگی است، خیلی بد است که گردش مالی مؤسسات آن گاهی تا 15 هزار میلیارد تومان گزارش شود و این رقم به طور غیررسمی تا 40 هزار میلیارد تومان نیز برآورد شده است.
🔹این هزینه فشاری بیهوده بر خانواده وارد میکند تا فرزندانشان را به کلاس کنکور بفرستند و انواع کتابهای آمادگی کنکور را فراهم آورند، تبلیغات این مؤسسات شدت یافته انگار جنگ بالا گرفته است؛ اگر این هزینه به مسیر صحیح تعلیم و تربیت رود بسیاری از مشکلات کاهش مییابد./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ رئیسجمهور جدید آمریکا تتمهی آبروی لیبرال دموکراسی را برده/ کسانی که گرایش به #سازش دارند، نقشهی بیپایه میکشند
🔰 رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار دانشآموزان و دانشجویان در آستانه روز ملی مبارزه با استکبار جهانی:
🔻 ۴۰ سال است که چالش بین آمریکا و ایران ادامه دارد و انواع تحرکات از سوی دشمن اتفاق افتاده است؛ از #جنگ_نظامی و #اقتصادی تا #جنگ_رسانه_ای را آمریکا به راه انداخت.
👈 هدف آمریکا در تمام این کارها این بود که سیطرهای را که در دورهی طاغوت داشت، دوباره به دست بیاورد که نتوانست.
🔺 یک حقیقت مهمی در این بین وجود دارد و آن این که در این چالش ۴۰ساله، طرف مغلوب آمریکا و طرف پیروز جمهوری اسلامی است. دلیل مغلوب بودن آمریکا هم این است که حمله را او شروع کرده اما به مقاصد خود نرسیده است.
🔹 امروز وضع آمریکا را در یک نگاه وسیع که میبینیم این است که قدرت آمریکا رو به افول و رو به زوال است. آمریکای امروز از آمریکای چهل سال قبل بهمراتب ضعیفتر است.
🔹 بسیاری از سیاسیون معتبر آمریکا معتقدند که قدرت نرم آمریکا فرسوده شده است.
🔹 در زمان اوباما هم همینطور بود اما در زمان این آقا که واضح است؛ با هر تصمیمش در دنیا مخالفت میشود، نهفقط مردم حتی دولتها هم مخالفت میکنند.
🔹 حتی لیبرال دموکراسی هم دارد بیآبرو میشود.
🔹 این رئیسجمهور جدید آمریکا هم آمده و چوب حراج به همهی اینها زده و تتمهی آبروی آمریکا و لیبرال دموکراسی را برده است.
🔹 یکی از مظاهر شکست آمریکا این است که نتوانسته بر روحیهی #استقلال_طلبی #جوانان_ما اثر بگذارد.
🔹 جوانان ما در سراسر کشور احساسات استقلالطلبانه دارند؛ بعضی حتی خیلی پایبندی دینی ندارند اما نسبت به تسلط بیگانه حساس هستند.
🔹 این احساسات [استقلالطلبانه] بهتدریج در جوانان کشورهای دیگر بهخصوص کشورهای همسایهی ما نیز رسوخ کرده است.
🔹 آمریکا رو به افول است؛ این را همه بدانند. آن کسانی که گرایش به #سازش دارند، نقشهی بیپایه میکشند.
🔹 این [افول] مربوط به امروز و دیروز هم نیست و یک مسئلهی بلندمدت است. اینها محکوم هستند به اینکه ساقط شوند و افول کنند.
🔹 نقطهی مقابل #افول_آمریکا، جمهوری اسلامی است که از صفر شروع کرده و در طول این ۴۰ سال مرتباً پیش رفته است.
🔺 ما امروز شاهد یک حرکت جدی به سمت #استقلال_سیاسی و #استقلال_صنعتی در کشور هستیم.
@Rasad_tahlil
⭕️ نظریههای آخوندی به نابودی اقشار ضعیف منجر میشد/ امکان اجرای نظریات آقای آخوندی در ایران وجود ندارد
👤 اکبر ترکان؛ مشاور رئیس جمهور
🔹(درباره عملکرد عباس آخوندی در وزارت راه و شهرسازی) آقای آخوندی یک نظریه پرداز است که نظریات خوبی را مدون و اعلام کردند اما وزیر خوبی نبودند.
🔹آخوندی نظریه پرداز برجستهای است. نظرات آقای آخوندی در اقتصاد کلان بر مبنای اقتصاد آزاد و رقابت کامل است در حالی که جامعه ما شرایط رقابت کامل ندارد. اگر همه چیز را به بازار بسپاریم و فکر کنیم که دست نامرئی قیمت بازارها را میتواند متعادل کند این تفکر و اقدامات مبنی بر آن، موجب از دست رفتن اقشار ضعیف کشور میشود.
🔹شرایط در کشور ما بر مبنای رقابت کامل نیست و اجرای این دست از نظریات موجب میشود که مردم ضعیف و کم درآمد تحت فشار سنگینی قرار بگیرند و آسیب ببینند. نظریات ایشان به عنوان یک نظریهپرداز قابل احترام است اما اینکه آیا این نظریات در جامعه ما قابل پیاده سازی است یا خیر به نظر بنده امکان اجرای نظریات آقای آخوندی در ایران وجود ندارد.
🔹(درباره انتخاب «محمد اسلامی» برای وزارت راه و شهرسازی) محمد اسلامی مدیر کارآمدی است. اسلامی در دهه 60 همکار بنده در صنایع دفاعی و نظامی بود و چندین سال همکار بودیم و شناخت کاملی از ایشان دارم.
🔹(درباره انتقاداتی که به هواپیمای ایران 140 میشود که در دوره اسلامی در صنایع دفاع مورد استفاده قرار گرفت) نام این هواپیما انتونف140 است که اتفاقا هواپیمای بسیار خوبی از نظر بال و بدنه محسوب میشود و هنوز هم در کلاس خودش بهترین هواپیما است.
🔹ضعف این هواپیما در موتور آن است. از آنجایی که در ایران ارتفاع از سطح دریا زیاد است و درجه حرارت بالا است و در اصطلاح هوانوردی ایران جزو کشورهای hot and highاست باید موتور قوی تری داشته باشد که اخیرا هم موتور کانادایی انتخاب شده که در هواپیمای ایران 140 استفاده شود تا انشالله این هواپیما به زودی بتواند در مسیرهای هوایی کشورمان فعالیت داشته باشد./ ایلنا
@Rasad_tahlil
📊 #اینفوگرافیک | کدام رشتهها و استانها بیشترین نرخ بیکاری فارغالتحصیلان را دارند؟
▪️ استانهای کرمانشاه و چهارمحال و بختیاری بیشترین نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی را دارند. رشتههای حفاظت محیطزیست با 37٪، علوم کامپیوتر با 33٪ و علوم زیستی با 28٪ بیشترین بیکارهای دانشگاهی را دارا هستند. نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده دو برابر مردان فارغالتحصیل دانشگاهی است./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ جنگ اصلاحطلبان امکان بازتولید احمدینژاد را میدهد
👤 ناصر ایمانی؛ فعال سیاسی اصولگرا
🔹اگر مردم مجموعا از شرایط یک دولت ناراضی باشند معلوم نیست که چه فردی در انتخابات بعدی از صندوق آرا بیرون بیاید. ممکن است فردی کاندیدا شود که با یک حرکت هیجانی بتواند آرا مردم را جذب کند که به هیچ وجه به نفع کشور نیست بنابراین امکان بازتولید احمدی نژاد وجود دارد.
🔹در دولت دوم آقای خاتمی هم به دلیل برخی رفتارهای دولت و طرفدارانش کشور به نوعی به آشوب سیاست داخلی کشیده شد بنابراین مردم از شرایط احساس نارضایتی داشته و به دنبال کسی بودند که آرامش را به کشور و دولت بازگرداند، در این شرایط شخصی از صندوق بیرون آمد که هیچ کس حتی خودش هم تصور نمی کرد.
🔹برای حفظ انسجام باید همراهی بیشتری بین دولت و اصلاح طلبان وجود داشته باشد تا در انتخابات ریاست جمهوری آینده شاهد این اتفاق نباشیم.
🔹مشکل اصلی این است که اصلاح طلبان و طیف طرفدار دولت نمی خواهند مسئولیت انتخاب خود را در حمایت از دولت بر عهده گیرند. اگر اصلاح طلبان و طیف طرفدار دولت مسئولیت حمایت از دولت را برعهده گیرند موضوع تا اندازه زیادی حل می شود، این گروه ها برای فرافکنی و تطهیر خود نزد مردم به پرخاشگری سیاسی می پردازند که در نتیجه آن شاهد بهم ریختگی سیاسی در دولت و نوعی جنگ داخلی بین طیف های مختلف اصلاح طلب هستیم.
🔹اگر طیف های مختلف اصلاح طلب مسئولیت حمایت از دولت را برعهده گیرند جنگ های داخلی گروه های طرفدار دولت فروکش کرده و فضا آرام می شود؛ در این شرایط دولت هم احساس تزلزلی در حمایت این گروه ها از خود نمی کند و حتی با قدرت به کار خود ادامه می دهد اما اصلاح طلبان نمی خواهند مسئولیت اقدامات خود را برعهده گیرند./ خبرآنلاین
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران:
🔹بارها در جریان مناظره با اصولگرایان در دانشگاهها گفته ام که شما یک مورد، و فقط هم یک مورد، نشان دهید که آمریکا ستیزی کدام نفع را برای منافع ملی ایران در پی داشته؟و من درمقابل یک دوجین مورد نشان میدهم که آمریکا ستیزی چگونه ظرف چهل سال گذشته تیشه بر ریشه منافع ملی مان زده.
@Rasad_tahlil
⭕️ قانون منع استفاده از قانون بازنشستگان به نفع تندروها شده است
👤 عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب در روزنامه اعتماد نوشت:
🔹اگر مشکل حضور بازنشستگان در مصادر مدیریت است، قطعا این قانون حداقل در این مرحله مشکل را حل میکند یا تخفیف میدهد. ولی اگر مشکل سوءمدیریت و فساد و ناکارآمدی آن است این قانون قطعا مشکل را حل نمیکند. زیرا عاملی که موجب انتخاب افراد ناکارآمد یا زمینهساز ناکارآمدی است با رفتن بازنشستگان حل نخواهد شد، حداکثر اینکه جوانان مشابه جایگزین آنان میشوند.
🔹مساله این است انگیزههایی که موجب شکلگیری این نوع مدیریتها بوده است، همچنان وجود دارد و این انگیزه خود را در انتخاب مدیران جوان متجلی خواهد کرد. با این حال من با این قانون موافقم و آن را یک گام (فقط یک گام) برای انجام برخی اقدامات میدانم اگر ارادهای برای برداشتن گامهای بعدی باشد که بعید میدانم شاهدش باشیم.
🔹مشکل اصلی این قانون در جای دیگر است. در زمان محدود دوماهه آن است. دوره 8 ساله احمدینژاد انقطاعی جدی را در ساختار مدیریتی کشور ایجاد کرد و این انقطاع چیزی نیست که در عرض دو ماه حل شود. بنابراین بهتر بود فرصت بیشتری مثلا یک سال یا 18 ماه قرار میدادند.
🔹البته به نظرم برخی از پستها را حتما باید مستثنا میکردند. متاسفانه برخی افراد توجهی به پستهایی که شامل این قانون میشدند نکردهاند. برای نمونه اعضای دیوان عالی کشور از جمله مکانهایی است که نباید شامل این قانون شود. قضات برجسته کشور معمولا بالای 30 سال سابقه دارند. به دلیل اینکه به دستگاه قضایی انتقاد داریم نباید مسائل و مصالح این دستگاه را نادیده گرفت. این قانون به نفع تندروها شده است. برخی پستها مثل استادان دانشگاه و قضات دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری به کلی با پستهای عادی مثل معاون فلان وزارتخانه تفاوت دارند.
🔹در مورد شهرداران کلانشهرها و حتی شهرهای کوچک نیز به نظرم چون مربوط به انتخاب نمایندگان مردم میشود باید تمایز قایل شد. برخی دنبال انتخابی کردن شهرداران هستند، چرا باید برای انتخاب مردم محدودیت قایل شد؟ مگر برای نمایندگان مجلس و شوراها و ریاستجمهوری چنین محدودیت خاصی قایل شدهاند؟ این قانون تبعیضآمیز است زیرا نمایندگان مجلس، انتخابشوندگان خود مثل وزرا را مستثنا کردهاند ولی انتخابشوندگان شورای شهر را مشمول نمودهاند! هرچند بسیاری از حقوقدانان معتقدند که این قانون شامل حال شهرداران به ویژه شهردار تهران که قانون خاص دارد، نمیشود.
🔹به علاوه بنده الان 62 ساله هستم. حداکثر سابقه بیمه من 15 سال است اگر بعد هم سابقه بیمه داشته باشم، تا 15 سال دیگر میتوانم در این پستها باشم ولی دوستی که 55 سال سن دارد ولی بازنشسته است، نمیتواند؟! روشن است که منطق این قانون برای کارهای دولتی و استخدامی است و نه کارهایی که اصطلاحا «اورکادر» شناخته میشوند و استخدام در مورد آنها معنایی ندارد./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ درآمد صدا و سیما از برنامه های کنکوری، بیش از 500 میلیارد تومان است
🔹صدا و سیما شبکه آموزش را با شعار «عدالت آموزشی» راه انداخت؛ اما این عدالت حالا تبدیل به فرصتی برای موسسات کنکور و تبلیغات آنها شده تا درآمدزایی عجیب و غریبی را برای صدا و سیما رقم بزند.
🔹این آموزشها و مشاورهها شامل حدودا ۱۳ برنامه (۱۲ برنامه در سیما و یک برنامه رادیویی) است که هر روز یا بهجز جمعهها یا روزهای فرد پخش میشود و بهصورت میانگین ۲۵۲ برنامه در ماه مربوط به برنامههای آموزشی و تبلیغاتی کنکوری است. اگر میانگین زمان پخش این برنامهها را هم یک ساعت در نظر بگیریم، ۲۵۲ ساعت در صدا و سیما صرف تبلیغات مربوط به موسسات کنکوری میشود. البته این تعداد جدا از تبلیغهای مستقیم موسسات کنکوری است که مافیای اصلی را دارند.
🔹طبق تعرفههای مشخصشده صدا و سیما برای برنامههای تبلیغاتی کنکور، جمع کل ۱۳ برنامه در یکساعت، دو میلیارد و ۲۸۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و جمع کل ۱۳ برنامه در یکماه، ۵۷۶ میلیارد و ۹۷۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. این در حالی است که تکرار این برنامههای نیز شامل تعرفه میشود و هزینه جداگانهای برای آن محاسبه میشود.
🔹در واقع برنامههای آموزشی صدا و سیما برای کنکور و مشاورههای کنکوری ماهانه به بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان میرسد که این درآمد کلان، جدا از آگهیهای تبلیغاتی برای کنکور است./ خبرآنلاین
@Rasad_tahlil
⌛️رصد یکشنبه (13آبان، 25صفر، 4نوامبر):
1325؛ رحلت عالم بزرگوار و فقیه كبیر "سیدابوالحسن اصفهانی" مرجع اعلای شیعه
1328؛ اعدام انقلابی "عبدالحسین هژیر" وزیر رژیم پهلوی توسط "سیدحسین امامی" از اعضای فدائیان اسلام
1343؛ امامخمینی شبانه در خانه مسكونی خود در قم دستگیر و پس از انتقال به تهران، به تركیه تبعید شدند
1357؛ كشتار دانش آموزان در دانشگاه تهران توسط مزدوران رژیم پهلوی و "روز دانشآموز". متعاقب اين حادثه بازار تهران تعطيل شد
1358؛ تسخیر سفارتخانه و لانه جاسوسی آمریكا و "روز مبارزه با استكبار جهانی"
1995م؛ هلاكت "اسحاق رابین" نخستوزیر جنایتكار رژیم اشغالگر قدس
@Rasad_tahlil
⭕️ قاب طلایی امروز
✍️احسان محمدی، روزنامه نگار
🔹 این عکس از دانش آموزان مدرسه ای در یک نقطه محروم از کشور مورد توجه قرار گرفت.
🔹 دختران و پسرانی که روی زمین کنار هم نشسته اند و احتمالاً به لطف اینترنت معلم توانستند بازی را ببینند. کاش قرمزها می بردند تا این بچه ها شادمان شوند.
🔹 وزیر ارتباطات گفت برای آنها تلویزیون می خرد. فارغ از برخی نقدها که گفتند وزیر جوان از آب، کره گرفته، همین که بچه های این مدرسه صاحب تلویزیون می شوند_حتی اگر خیلی اجازه پیدا نکنند برنامه هایش را در مدرسه ببینند_ اتفاق خوبی است.
🔹 این شبکه های مجازی چه ها که نمی کنند. مهمترین تدبیر برخی اما هنوز فیلتر است!
@Rasad_tahlil