5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🎬 ضد خش؛ فیلم کوتاه ۱۳۰ ثانیهای درباره حجاب
اگر در ۴۴ سال گذشته دست کم ۴۰۰ فیلم کوتاه این چنینی (تبیینی) درباره حجاب و فلسفه آن ساخته بودیم، اکنون شاهد گرفتار شدن تعدادی از بانوان در منجلاب خانمانسوز بیحجابی که بخش مهمی از آن برنامهریزی شده است، نبودیم.
🔺برای دیدن یادداشتهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/rasaee
eitaa.com/rasaee
هدایت شده از تبلیغات هفتهنامه ۹ دی
‼️ پست بعدی تبلیغاتی است.
درآمد حاصل از تبلیغات در صفحات مجازی ما صرف هزینههای هفتهنامه ۹دی میشود. شما هم با سفارش تبلیغات، ضمن معرفی فعالیت خود، میتوانید از نشریه مستقل و مردمی ۹دی حمایت کنید.
توجه: انتشار پست تبلیغاتی به معنای تأیید محتوای اين کانال از طرف ما نیست.
👇👇👇
هدایت شده از فرهاد جابر شیرازی
🔴دولت روحانی با بورس جیب مردم را خالی کرد ، دولت رئیسی با وعده ی خودرو !
💸در دولت روحانی با تبلیغات سنگین ، فریب مردم و هماهنگی گسترده بین وزارتخانه های دولت ، مردم را به سمت سرمایه گذاری در #بورس تحریک و ترغیب کردند تا بتوانند با این حربه نقدینگی را از چنگ مردم خارج و در نتیجه آمار تورم را نزولی کنند .
🤦♂اما چه بر سر مردم آمد ؟
💰همانطور که میدانید در بورس در ماه های اول دانه پاشی کردند تا بتوانند مردم را جذب کنند و هرکه هر چه داشت را به امید چند برابر شدن روانه بازار بورس کرد ! بعضی خودرو ، بعضی ملک و بعضی طلا و سکه خود را فروختند تا در بورس صاحب درصدی از سهام شوند ! اما بعد از دوماه یکباره به صورت هدفمند بورس سقوط کرد و مردم بیچاره نمیتوانستند اصل پولشان در بورس را هم برداشت کنند !
روز به روز شاهد فروریختن سرمایه هایشان بودند تا آنجا که تعدادی هم ورشکست و روانه زندان شدند !
🚘دولت رئیسی در حال تکرار همان کار دولت قبل است اما نه با بورس ! بلکه با خودرو !
هر ماه ، هرهفته مردم را با طرح های مختلف ترغیب به خرید خودرو میکنند. تفاوت قیمت بازار و کارخانه موجب شده است که باز مردم بیچاره به سمت بازار خودرو هجوم بیاورند! به حدی که هر شخصی حاضر شده است اخیرا بیش از یکماه مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان را به نفع وزارت صمت وکالت دهد و مسدود شود !
🦽اما کلاه گشادی که بر سر مردم رفت ۱۰۰ میلیون با دلار ۳۸۵۰۰ تومانی و پراید ۲۷۰ تومانی به حساب وکالتی واریز کردند ، امروز با اعلام قیمت جدید خودرو تعداد زیادی از خرید خودرو منصرف شده اند و درخواست انصراف داده اند !
اما ۱۰۰ میلیون خود را در چه حالی دریافت میکنند ؟
💸دلار ۴۹۵۰۰ تومانی ، پراید ۳۶۰ میلیون تومانی !
ارزش ۱۰۰ میلیون قبل از عید که در حساب وکالتی مسدود شد به شدت کاهش پیدا کرده 🤷♂
⭕️نکته دیگر : تقریبا ۱ میلیون نفر در طرح یکپارجه خودرو ۱۰۰ میلیون تومان به حساب وکالتی واریز کردند ، سود این حجم سنگین پول به کجا تعلق میگیرد ؟
آیا این برنامه دولت #سید_محرومان برای کنترل تورم و کم کردن نقدینگی در کشور بود ؟
گناه مردم این وسط چه بود ؟
گاهی به بهانه بورس
گاهی به بهانه خودرو
توضیح کوتاه در مورد عملکرد دولت ها در مهار تورم :
📌اگر مقدار پول بیشتر از کالا و خدمات موجود باشد، مردم همان میزان محصول را باید با پول بیشتری خریداری کرده و قیمتها در جامعه بالا میرود و برعکس. از طرفی پول زیاد تقاضای مردم برای خرید کالاها و خدمات مختلف را افزایش میدهد و اگر محصولات تولیدکنندگان داخلی به اندازه کافی نباشد راه برای ورود کالاهای خارجی ارزان قیمت باز شده و رفته رفته مردم کالاهای خارجی را جایگزین کالای داخلی میکنند که پیامد آن کاهش تولید داخلی و افزایش بیکاری است
بنابراین دولت ها معتقدند که حجم نقدینگی در جامعه باید کنترل شود.
توجه داشته باشید این فقط پول نقد نیست که میتواند تورمزا باشد. پولهایی که بهصورت شبه پول در حسابهای بانکی ذخیره میشود نیز میتواند سریعا به پول نقد تبدیل شود. اما چگونه؟ بانکها منابع مالی جمع شده را میتوانند به مردم وام دهند. به این ترتیب حجم پول بیشتر از مقدار اولیه شروع به افزایش میکند. مثلا وقتی ۱۰ میلیون تومان در بانک جمع میشود و بانک آن را در قالب وام به شخص دیگری میدهد اگر نرخ بهره وام ۲۰ درصد باشد او در پایان سال باید ۱۲ میلیون به بانک بازگرداند ( ربا)
📱کانال فرهاد جابرشیرازی
https://eitaa.com/joinchat/3403546689Cbce5d804ed
.
♻️ نیکلاس در سوئد، همسر ایرانیش غزال را با ضربات کارد کشت ولی صفحه توییترش درباره زنان ایران و #زن_زندگی_آزادی بود! یاد نجفی شهردار اسبق تهران، کشتن زنش در حمام با اسلحه، هشتکهایی که برای زن، زندگی، آزادی میزدند و دفاعی که رسانههای اصلاحطلب ازش میکردند، افتادم!
🔺برای دیدن یادداشتهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/rasaee
eitaa.com/rasaee
6.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
♻️ جناب نصیری! دست بردارید از این شیادی...
🔺برای دیدن یادداشتهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/rasaee
eitaa.com/rasaee
هدایت شده از محمدعلی رامین
‼️چند پرسش ساده از طرفداران «رفراندوم»:
❓دقیقاً کدام «مسائل» را میخواهید به همهپرسی بگذارید؟
❓آیا این «مسائل» موردنظر شما تخصصی هستند یا موضوعاتی عمومی؟ اگر مسائلی «تخصصی» هستند، آیا عموم مردم میتوانند در امور «تخصصی» نظر بدهند؟ و آیا نظر عوام، هرچه باشد، برای متخصصان پذیرفتنی است؟
❓هنگامیکه دولت در دست میرحسین موسوی و مجلس در اختیار هاشمی بود، چرا «کوپنی کردن ارزاق عمومی» یا حتی «آتشبس در جنگ تحمیلی» را به همهپرسی نگذاشتید؟
❓هنگامیکه اکبرهاشمی رفسنجانی سلطان بلامنازع مملکت بود، چرا استقراض دهها میلیارد دلار از دول بیگانه یا انجام ذلیلانه «گفتگوهای انتقادی با اروپا» که نوعی محاکمه جمهوری اسلامی بود یا «ترویج اشرافیت و تجملگرایی» و واگذاری رانتهای اقتصادی به باند کارگزاران را که عامل اصلی شکاف اجتماعی بعد از انقلاب شدند، به همه پرسی نگذاشتید؟
❓در دولت حسن روحانی، چرا شروع «گدایی از کدخدا» و انجام مذاکرات با آمریکا، با شعار «رفع تحریمها» و نیز پذیرش برجام را به همهپرسی نگذاشتید؟ چرا بعد از خروج مستکبرانه آمریکا از برجام و تشدید تحریمها علیه ایران، موضوع باقیماندن یا خارجشدن از برجام را به همهپرسی نگذاشتید؟ چرا واکسیناسیون را که حقیقتا «مسئلهی همهی مردم» بود، به همهپرسی نگذاشتید؟
❓چنانچه مسائل موردنظرتان، نیاز به مباحث کارشناسی توسط متخصصان امر را ندارند و فضاسازی سیاسیون طرفدار بیگانگان و تبلیغات رسانههایشان کافیست و مردم باید براساس همین جوسازیها برای سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند، نمونههای مشابه آن در کشورهای مستقل دیگر را بیان کنید!
⁉️آیا نتیجه همهپرسی را شما خواهید پذیرفت؟ یا مثل انتخابات ۱۳۸۸ خودتان «کمیته صیانت از آراء» تشکیل میدهید و بعد هم نتیجه شمارش آراء مردم را نفی کرده و کشور را به آشوب کشانیده و از آمریکا درخواست میکنید تا مملکتما را تحریم کند؟ و بالاخره اگر مردم بازهم در دام تبلیغات شما قرار گرفتند و نظام را وادار به انجام «رفراندوم» کردند، آیا خودتان امانتداری حکومت جمهوری اسلامی را قبول دارید و بیگانگان را برای دخالت در امور داخلی ایران فراخوان نمیکنید و مردم را به «تحریم همهپرسی» و یا همفکرانتان را به «خروج از حاکمیت» ترغیب نخواهید کرد؟...
🔺صداقت با مردم و بیان همان چیزی که در ذهن و ضمیر خود دارید، به سود آخرت شما و دنیای مردم است...
✍️ادامه دارد...
صفحاتمجازی محمدعلی رامین:
eitaa.com/maramin ایتا
splus.ir/mohammadali_ramin سروش
7.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
♻️ بازخوانی یک پرونده برای شناخت بهتر جریانات امروز
🔰 حمید رسایی: حدود ۲۳ سال قبل، صحنههایی از یک کنفرانس به دستور علی لاریجانی (رییس وقت رسانه ملی) از شبکه یک سیما پخش شد و واقعیتهای زیادی از ماهیت جریانی که با شعار تجدیدنظرطلبی به دنبال اصلاحات بود را رو کرد. سال ۷۹ پخش نیم ساعت از #کنفرانس_برلین، سبب جبههگیری این جریان سیاسی علیه لاریجانی شد امروز اما با توجه به نیاز متقابل آنها به یگدیگر، شاهد همسویی امروز جریان اصلاحات و لاریجانی با هم هستیم...
🔸 یادداشت حمید رسایی با عنوان «از کنفرانس برلین، چه به خاطر دارید؟!» را اینجا بخوانید👇
https://eitaa.com/rasaee/8522
https://eitaa.com/rasaee/8523
.
🔸 از کنفرانس برلین، چه به خاطر دارید؟!
♻️ بازخوانی یک پرونده برای شناخت جریانات سیاسی امروز
🔹 قسمت اول
🔰 حمید رسایی: از جمله حوادثی که در افشای ماهیت و چهره واقعی تجدیدنظرطلبان و اصلاحطلبان آمریکایی، سهم بسزایی داشت، «کنفرانس برلین» در فروردین سال ۷۹ و نمایش صحنههایی از آن در سیمای جمهوری اسلامی ایران به مدیریت علی لاریجانی بود.
اکنون که در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ هستیم بازخوانی این پرونده، کمک میکند تا شناخت بهتری نسبت به جریانات سياسی روز بویژه انقلاب جنسی تحت پوشش شعار #زن_زندگی_آزادی داشته باشیم.
از آن روز ۲۳ سال میگذرد. برای همین در جلساتی که از طرف حوزه، دانشگاه یا محافل مردمی دعوت میشوم تا در باره مسائل روز یا تحلیل جریانات سیاسی صحبت کنم، وقتی از مخاطبان در باره میزان آشناییشان با اتفاقاتی که در گذشته رخ داده (از جمله کنفرانس برلین) میپرسم، واکنش مخاطبان گیجی، گنگی و بیاطلاعی است و میپرسند «کنفرانس برلین دیگه چیه؟»
در حالی که بازخوانی این کنفرانس و نقش چهرههای فعال در آن و حواشی پس از انعکاس آن در صدا و سیما، برای خیلیها عبرتآموز خواهد بود. خصوصا اگر مخاطب امروز بداند، اصلاحطلبان و علی لاریجانی که این روزها دستانشان در دست هم است و برای انتخابات نقشه میکشند، سال ۷۹ به دلیل پخش فیلم کنفرانس برلین از سیمای جمهوری اسلامی، تشنه خون هم بودند.
کنفرانس «ایران پس از انتخابات» (Iran After the Elections Conference) که بیشتر با عنوان «کنفرانس برلین» شناخته میشود، نام همایشی بود که از ۱۹ تا ۲۱ فروردین ۱۳۷۹ به مدت سه روز از سوی حزب سبز آلمان و به دعوت بنیاد هاینریش بل (داستان نویس آلمانی) در خانه فرهنگهای جهان در برلین برگزار شد.
در این کنفرانس، تعدادی از چهرههای پیادهنظام جریان اصلاحات و روشنفکران غربزده (که برخی از آنها در حال حاضر با خروج از ایران اسلامی، به نظام سلطه پناه بردهاند) از فعالان سیاسی تا نویسنده و نظریهپرداز کهنهکار و تازه از راه رسیده مانند: «عزتالله سحابی، اکبر گنجی، حسن یوسفی اشکوری، علیرضا علویتبار، حمیدرضا جلاییپور، علی افشاری، کاظم کردوانی، چنگیز پهلوان، فریبرز رئیسدانا، محمود دولتآبادی، مهرانگیز کار، شهلا شرکت، خدیجه مقدم، شهلا لاهیجی، جمیله کدیور، منیره روانیپور، محمدعلی سپانلو» حضور داشتند و سخنرانی کردند.
شرکت کنندگان و مخاطبان حاضر در این جلسه هم عمدتا از ایرانیان خارج از کشور بودند که به گروهکهای برانداز مثل منافقین و سلطنتطلبان وابستگی داشتند. سخنرانان جلسه به تناسب تغییر و تحول ایجاد شده پس از روی کار آمدن سیدمحمد خاتمی در ریاست جمهوری سال ۷۶ و پیروزی اصلاحطلبان در مجلس ششم، به دنبال این بودند که چهرهای متفاوت از گذشته خود نشان دهند، برای همین از هر تریبونی استفاده میکردند تا ضمن اعلام برائت از گذشتهشان، پنجه به صورت انقلاب اسلامی و آرمانهای آن بکشند. طبیعی بود که محتوای سخنان این افراد، هیچ نسبتی با انقلاب خمینی (ره) نداشته باشد. برای همین جلسه تبدیل شد به نشستی برای محاکمه انقلاب اسلامی!
اما فضاحت این نشست فقط در سخنان رد و بدل شده و شعارهایی که علیه جمهوری اسلامی سر دادند، خلاصه نشد. هنگام سخنرانی یوسفی اشکوری (روحانی تجدیدنظرطلبی که به نمایندگی از طیف حوزوی این جریان با لباس روحانیت در این کنفرانس حضور داشت و البته الان بدون لباس روحانیت، پناهندگی گرفته) زنی نیمهعریان از میان جمع به رقصیدن مشغول شد و مردی هم در وسط سالن و در برابر انظار عمومی، خودش را به صورت کامل، لخت و برهنه کرد.
#زن_زندگی_آزادی
🔸قسمت دوم را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/rasaee/8523
🔺برای دیدن یادداشتهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/rasaee
eitaa.com/rasaee
.
🔸از کنفرانس برلین، چه به خاطر دارید؟!
♻️ بازخوانی یک پرونده برای شناخت جریانات سیاسی امروز
🔹 قسمت دوم
🔰 حمید رسایی: ... به دستور علی لاریجانی، رئیس وقت صدا و سیما، گزارشی ۳۰ دقیقهای از این کنفرانس در حالی که قسمتهای غیر اخلاقی آن شطرنجی شده بود، از شبکه یک سیما پخش شد. انعکاس به موقع آن، مردم و مسئولان را از این رسوایی بزرگ آگاه کرد و موجی از تحلیل و واکنشهای مختلف را در داخل کشور آفرید و بغض و کینه اصلاحطلبان آمریکایی نسبت به علی لاریجانی را در دل این جریان نشاند.
علی لاریجانی، رئیس وقت صدا و سیما درباره ماهیت شرکت کنندگان، چگونگی پخش این فیلم از رسانه ملی و در پاسخ به منتقدان گفت:
«نوارهای آن جلسات از دو کانال به دست ما رسید و معلوم شد که برخی از آقایان حتی در نزد اجانب، حرمت منافع ملی را حفظ نکردهاند لذا در معاونت سیاسی، برنامهای تدوین شد که حدود نیم ساعت بود و اجمالاً ماجرای زشت آن جلسه را روشن میکرد. این برنامه را با من در میان گذاشتند. من موافق بودم که پخش شود. پس از پخش آن، فشارها و سروصداها بلند شد اما تا حد زیادی اشتباهات سیاسی رخ داده را روشن کرد.»
علاوه بر لاریجانی، هاشمی رفسنجانی هم که آن سالها به شدت مورد تخریب احزاب اصلاحطلب و برانداز بود، در خطبههای نماز جمعه در پاسخ به بهانهجوییهای این جماعت گفت: «حالا این حرفها را میزنند که یک خانم برهنه دارد آنجا میرقصد، چرا این را آوردید و نشان دادید؟ این دیگر، از آن حرفهاست. شما هر شب در فیلمها از این خانمها میبینید و کسی هم غصه این چیزها را نمیخورد، لااقل شما نمیخورید. انصافا زور نیست که ما در یکجا بخواهیم همه چیز شفاف و اطلاعرسانی واضح باشد و در یکجا بخواهیم شفاف نباشد؟ ...در کنفرانس برلین میخواستند همه شؤون انقلاب را محاکمه کنند و برای این کار طراحیهای زیادی کرده بودند. افرادی را به نمایندگی از جناح ها و اقشار مختلف اعم از نویسنده، شاعر، حزبچی، روزنامهچی، حقوقدان و لیبرال را دعوت کرده بودند تا به قول خودشان همه شؤون انقلاب را محاکمه کنند.»
از برگزاری کنفرانس برلین حدود بیست و سه سال میگذرد. دانشجو و جوان بیست ساله امروز، حتی بسیاری از بزرگترهای فعال در عرصه سیاست، نمیدانند و به یاد ندارند، روزگاری همین علی لاریجانی که امروز نقطه اتکا و امید اصلاحطلبان و اصلاحطلبان سرمایه اجتماعی او شدهاند، دشمن شماره یک یکدیگر بودند!
لاریجانی با پخش کنفرانس برلین، ماهیت ضددینی اصلاحات آمریکایی را نشان داد و به همین دلیل تا سالها شعار مرگ بر لاریجانی و سیمای لاریجانی تعطیل باید گردد، از جمله مهمترین شعارها در تجمعات اصلاحطلبان بود.
امروز علیرغم گذشت ۲۳ سال اما همچنان رسانههای اصلاحطلب، بلندگوی همان جریان ماندهاند. روزی به اسم آزادی و امروز به اسم #مهسا_امینی، در دو مقطع آنچه مشهود است، امید آنها به یارگیری یا به عبارت دقیقتر، امید آنها به رأیگیری از بدنه این جریان است. بلا و بیماریای که برخی از اصولگرایان هم به آن مبتلا شدهاند. برای همین در بزنگاهها ساکتند، دوپهلو سخن میگویند و یکی به نعل و یکی به میخ میزنند! پس بدون تعارف مراقب کسانی که جفت راهنما میزنند، باشید.
گزارش تفصیلی درباره کنفرانس برلین را اینجا بخوانید:
www.mashreghnews.ir/news/298702 /بررسی-تاریخی-کنفرانس-برلین-تصاویر-و-فی
🔸قسمت اول یادداشت را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/rasaee/8522
🔺برای دیدن یادداشتهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/rasaee
eitaa.com/rasaee
هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
🔻وقتی همهپرسی، نقطۀ پایان نمیسازد:
در نقد شنیدن «صدای مردم» از دریچۀ «همهپرسی»
🖊 مهدی جمشیدی
۱. رهبر انقلاب از «شنیدن حرف مردم» استقبال میکند اما میگوید این دغدغه، «سازوکار» دارد؛ این سازوکار، «انتخابات» است. «طبیعیترین» و «مطمئنترین» مسیر برای شناختن نظر مردم، انتخابات است. نظام جمهوری اسلامی نیز سرنوشت «بخش عمدۀ نهادها»ی خویش را به عرصۀ انتخابات «واگذار» کرده است و این مردم هستند که به صورت «مستقیم»، دو قوّۀ اصلی آن را تعیین میکنند. بنابراین، دعوت نظام به شنیدن نظر مردم، «تحصیل حاصل» است؛ چراکه «خودِ نظام» در طول دهههای گذشته، همواره بر اساس آخرین نظرها و خواستههای مستقیم مردم، بازتولید و بازتعریف شده است.
۲. دیگر اینکه هر نظام سیاسی، مجموعهای از «خطوط قرمز» دارد که در حکم «هویّت» او هستند و ذات و حقیقتش را تشکیل میدهند. این خطوط قرمز، «سلیقهای» و «شخصی» نیستند، بلکه در «قانون اساسی» به آنها تصریح شده است یا از مصداقهای اصول قانونی اساسی هستند. البتّه حتّی در خود قانون اساسی نیز همۀ اصول، همرتبه نیستند، بلکه بعضی از اصول، همواره «ثابت» هستند و به رأیگذاشتنشان به معنی زدودن ذاتیّات نظام و عبور خاموش از آن و استحالهاش هستند. اینچنین اصولی و لوازم و نتایجشان و یا مصادیق و نمونههای عینیشان، «یک بار برای همیشه» انتخاب میشوند و فقط در صورت «تغییر نظام سیاسی»، جابجا میشوند. بنابراین سازوکار دگرگونساختنشان، «انقلاب» است نه «همهپرسی».
۳. نکتۀ دیگر اینکه بسیاری از مسألهها را همۀ مردم نمیتوانند «تحلیل» کنند؛ چون یا «بسیار تخصصی» هستند و یا «لایههای پیچیده و متعدّد»ی دارند، چنانکه حتّی در میان صاحبنظران نیز دربارۀ آنها اختلافنظر وجود دارد. در اینجا، ارجاعدادن مسأله به همهپرسی، «اختلاف» را برطرف میکند امّا به طور ضروری، موجب «انتخاب گزینۀ بهتر» نمیشود؛ چون تودۀ مردم از جنبهها و اضلاع مسأله، اطّلاع ندارند و بر اساس دلخواه خویش یا دسترسیهای ارتباطیِ خویش تصمیم میگیرند. روشن است که باید مسأله را در مجرای «کار کارشناسی» و «اجماع نخبگانی» حل کرد و کوشید به هر اندازه که میتوان «اهل نظر» را به یکدیگر نزدیک کرد. از متن این «توافق خبرگی» در سطح بالا، «همراهی اجتماعی» نیز برخواهد خواست. پس اینکه تودۀ مردم، «امکان تحلیلِ» اینچنین مسألههایی را ندارند، سخن عجیب و تحقیرآمیزی نیست و خودِ مردم نیز بر همین اساس، به عرصۀ انتخابات پا میگذارند تا آنانی را که خبره و نخبه هستند و از عهدۀ حل مسألههای تخصصی برمیآیند را انتخاب کنند. برداشتن این واسطه و «تودهایسازی تصمیمگیری دربارۀ مسألههای تخصصی»، خدمت به منافع ملّی نیست.
۴. ما در «شرایط طبیعی» به سر نمیبریم که ذهنیّت جمعیمان، «آسوده» و «بینوسان» باشد و در آن «دستکاریهای بیرونی» نباشد. دشمن تلاش میکند با «تصرّف شناختی» و «بازی روایتی»، حقّ و باطل و صدق و کذب را جابجا نماید تا شاید مردم را در مقابل نظام قرار بدهد. در چنین وضعی، روشن است که بهطور ضروری، «سخن حقّ» غالب نمیشود و فضای اجتماعی، درگیر «مباحثۀ عقلانی» نمیگردد و «قوّت استدلالها»، ملاک داوری قرار نمیگیرد، بلکه برندۀ این بازی، نیروها و جریانهایی خواهند بود که بیش از دیگران، روایت میسازند و ذهن مردم را به تسخیر قدرت بازیگری خود درمیآورند. گذشته از این، شکاف تصنّعی از «حاکمیّت» به «جامعه» نیز انتقال مییابد و جامعه نیز در ورطۀ «تضاد» و «کشمکش» گرفتار میشود، درحالیکه غرض از همهپرسی، مشارکتدادن به مردم برای دور افتادن از منازعه بود. همهپرسی در اینچنین موقعیّتی، نهتنها گرهگشا نیست، بلکه هر نتیجهای را به یک «اختلاف تازه» تبدیل میکنند و بهتدریج، «شکافهای متقاطع» میآفریند و جامعه را از درون، پارهپاره میکند. از متن این همهپرسی، «زنجیرهای از همهپرسیها» بر خواهد خواست که پایانشان جز تضعیف اقتدار حاکمیّت و تولید تنش ریشهدار در عمق جامعه نیست.
۵. اگر آیتالله خامنهای، در برابر نظر مردم باشد و یا به نظر مردم، بها و اعتبار ندهد، تنها با «همهپرسی» مخالفت نمیکند، بلکه اساس «انتخابات» را برمیچیند یا دستکم آن را محدود و اقلّی میکند، نه اینکه اینقدر بر آن اصرار بورزد و در امتدادش، «نظریۀ مردمسالاری دینی» را مطرح کند. آنکه خوی دیکتاتوری دارد، هیچ «مجرا» و «بستر»ی برای اظهارنظر مردم باقی نمیگذارد و میکوشد به مردم تلقین کند که «حقّ گفتن» ندارند، درحالیکه رویکرد ایشان از آغاز تاکنون، «مردمیسازی دولت» و «مشارکت حداکثری» بوده است. ازاینرو، باید انصاف داد که نظر منفی ایشان در شرایط کنونی دربارۀ همهپرسی، نه به معنی تعارض با مردم است و نه به معنی ناچیزانگاشتن فهم مردم.
🖇 متن کامل در خبرگزاری فارس:
https://www.farsnews.ir/news/14020130000851/
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
.
♻️ پرتیراژترین هفتهنامه سیاسی اجتماعی کشور ♻️
🔻 ۱۲ سال انتشار مداوم هفتهنامهای صریح، انقلابی، مستقل و مردمی
۹ دی یکبار در دولت محمود احمدینژاد و چهار بار در دولت حسن روحانی توقیف و در تمام موارد در دادگاه تبرئه و مجددا منتشر شد.
🔻 اگر میخواهید به صورت هفتگی در جریان تحلیلها و یادداشتهای ۹ دی قرار بگیرید، اینجا را کلیک کنید
👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a