فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ دیالوگ قابل تامل در سریال پایتخت
و پاسخ آرامبخش شهید مدافع حرم بابک نوری به دغدغه هموطنانی مانند نقی معمولی
🔺کانال حمید رسایی در ایتا🔻
Eitaa.com/rasaee
♻️ بازخوانی تاریخ
🔰 تکرار سه فتنه زمان علی(ع) در زمانه ما
۱ . فتنه رنگی جمل: سهم خواهی- حبس خانگی – انحراف توسط فرزند (ناکثین)
۲ . فتنه مذاکره: با شیطان بزرگ - فریب خوردن ابوموسی اشعری (قاسطين)
۳ . فتنه القای ناکارآمدی: القای عدم عدالت توسط مذهبی های احمق (مارقین یا خوارج)
🔹 در فتنه اول:
یاران نزدیک پیامبر (طلحه و زبیر) که بعد از شهادت پیامبر اکرم، در سایه رانت به ثروت زیادی رسیده بودند، وقتی دیدند نمی توانند در حکومت امام علی (ع) به پست و مقام برسند با همراه کردن خانواده پیامبر (یعنی عایشه) و به بهانه خونخواهی عثمان، علیه جانشین پیامبر شورش کردند. بسیاری از مسلمانان در این فتنه کشته شدند.
زبیر از اولین یاران پیامبر (ص) و علی (ع) بود که حب جاه و مقام او را منحرف کرد و هر بار می خواست برگردد، پسرش او را منصرف می کرد. زبیر به شکل بدی کشته شد. علی (ع) که از کشته شدن دوست قدیمی اش (یعنی زبیر) در حال انحراف ناراحت بود، وقتی چشمش به صورت بی جان زبیر افتاد، خطاب به جسد او فرمود: تو مدتی با پیامبر خدا مصاحب بودی و با او پیوند خویشاوندی داشتی (زبیر پسر عمه پیامبر بود) ولی شیطان بر عقل تو مسلط شد و کار تو به این جا انجامید.
این فتنه رنگی بود و به جمل (یعنی شتر سرخ مو که عائشه بر آن سوار بود) شهرت یافت- در آخر با اینکه عایشه موجب فتنه و قتل بسیاری از مسلمانان شده بود، حضرت علی (ع) عایشه را به حبس خانگی محکوم کرد تا در سایه بهره برداری از سابقه او، فتنه دیگری طراحی نشود و مردم بیشتری در این وسط کشته نشوند!
🔹 در فتنه دوم:
سپاه حضرت علی(ع) با سپاه شیطان بزرگ زمان (یعنی معاویه) در جنگ بود و چون معاویه در حال شکست بود، پیشنهاد مذاکره داد. برخی یاران ساده لوح و پشیمان حضرت علی (ع) فریب خوردند و پیشنهاد مذاکره را باور کردند. حضرت که از عاقبت کار مطلع و شیطان بزرگ را پایبند به عهدش نمی دانست، قبول نمی کرد و می فرمود به آنها اعتماد نکنید.
منافقین داخلی و درون خیمه علوی، با پیوند زدن معیشت و راحتی مردم به مذاکره با شیطان بزرگ معاویه، با فشار افکار عمومی، توافقی را به حضرت علی (ع) تحمیل کردند که خسران آن برای علی (ع) مشخص بود.
هر چند حضرت برای اینکه یاران جاهلش به عینه عهدشکنی معاویه را درک کنند، یکی از یاران زیرک و باهوشش (مالک اشتر) را برای مذاکره تعیین کرد اما منفعت طللان پشیمان از مبارزه با فضاسازی، مالک را تندرو و جنگ طلب معرفی و درخواست تعیین گزینه ای به عنوان مذاکره کننده داشتند که خود را مسلط به آداب مذاکره، باسواد و صلح طلب (ابوموسی اشعری) معرفی می کرد.
مذاکره ابو موسی اشعری ساده لوح و عمروعاص شیطان مدتی به طول انجامید تا اینکه ابوموسی فریب خورد و بر خلاف آداب مذاکره با شیطان، ابتدا شرایط طزف مقابل را اجرا کرد و انگشتر را از دستش بیرون آورد. معاویه و عمروعاص اما در مقابل نه تنها به تعهدات خود عمل نکردند که برخلاف آن رفتار کردند.
این جماعت بعد از شکست مذاکراتی که ادعا می کردند با آن همه مشکلات را حل می کنند، به جای اینکه به راهکارهای تعیین شده ولی زمان خود تن بدهند و مسئولیت این مذاکره تحمیلی را بپذیرند، در رسانه های عمومی زمان خود و از پشت تریبون، مسئوایت مذاکرات را متوجه علی (ع) کردند و گفتند ما اشتباه کردیم، پس چرا علی قبول کرد پس علی هم اشتباه کرده!
🔹 اما فتنه سوم:
برخی از یاران حضرت علی(ع) که به مذهبی های بی بصیرت شناخته می شدند، به این نتیجه رسیده بودند که حکومت علوی ناکارآمد و ناعادلانه است. این جماعت که در نتیجه جنگ های متعدد و تخلف های برخی مدیران به این نتیجه رسیده بودند، از اینکه علی (ع) مطابق اشتیاق آنها عمل نمی کند، به حضرت اعتراض میکردند و با فشار و تعصب یک سوی نگری، قصد داشتند ایشان را وادار به توبه کنند.
این جماعت که خود را از حضرت علی (ع) عادل تر و دین شناس تر می دانستند، هر روز به بهانه ای با حق مطلق جلوه دادن خود، به نظام علوی اعتراض می کردند و آن را منحرف شده از اصول عدالت می دانستند.
نهروانی ها سه خصوصیت عجیب داشتند: همه را فاسد می دانستند و برای ولی مسلمین زمان خود، تعیین تکلیف می کردند، تنها خود را عدالت طلب و دین دار واقعی می دانستند و ابایی نداشتند تا جلوتر از امام حرکت کنند، و در آخر اینکه به راحتی به دیگران تعرض می کردند.
در تمام این فتنه ها رهبر زمان بهتر از دیگران و بیش از آنها به وجود مشکلات آگاهی داشت، اما جامعه اسلامی بویژه خواص، به جای همراهی با راهکارهای امام، یا عقب تر از او و یا جلوتر از امام، نسخه مطلوب خود را طلب و اجرا می کرد.
مراقب فتنه ها باشیم که فتنه شاید از رفیقان بوده باشد...
✍ یادداشت وارده با تغییرات و اضافات
🔺کانال حمید رسایی در پیام رسان ایتا🔻
Eitaa.com/rasaee
.
1_503386.mp3
5.68M
♻️ کاسب بزرگ تحریم را بشناسید
⁉️ چه کسی گرای تحریم سپاه و موشکهای ایران را به آمریکا داد؟
🔹این فایل صوتی را بادقت گوش کنید!
🔺کانال حمید رسایی در پیام رسان ایتا🔻
Eitaa.com/rasaee
♻️ واکنش های امشب مردم به سریال پایتخت زیاد بود. چند نمونه اش رو بخونید. بیشتر واکنش ها دز فضای مجازی به این دیالوگ داعشی ها بود:
(دوتا پیرمرد
ده-یازده تا زن
دوتا حوری
اینجا بهشته زودتر خودتونو برسونید...)
اما واکنش های مردمی:
▫️خیلی دردآوره برای مردی که چندتا داعشی وحشی به ناموسش بگن حوری و کتکش بزنن . امشب همه با دیدن پایتخت اینو احساس کردیم و واقعا اذیت کننده بود فقط و فقط باید گفت برای شادی روح همه ی مدافعان حرم و وطن صلوات
▫️اونجایی که داعشیا داشتن از ماشین پیاده میشدن..
نقی فقط یه جمله تکرار میکرد
میگفت :
"یا ابلفضل زن و بچه
یا ابلفضل زن و بچه.."
▫️اون ترس، غیرت و تعصبی رو که موقع اسارت سارا و نیکا و حوری خطاب کردنشون تو وجودمون اومد رو شهدا مدافع حرم زودتر حس کرده بودن!
▫️امشب پای فیلم پایتخت زمانی که ناموس ایرانی رو حوری صدا کرد بغضم ترکید.
▫️اون صحنه ای که برگشت به دخترای نقی گفت حوری و با لگد زد تو صورت هما داشتم از عصبانیت میلرزیدم!
دردناکتر اینه که این صحنه ها بارها در عراق و سوریه تکرار شده!
▫️فقط تصویر پوتین داعشی و حوری خطاب کردن دختران نقی...
امشب شاید کمی فهمیدیم امنیت یعنی چه... بمیرم برای مظلومیت مدافعان حرم و خانواده هاشون
▫️پایتخت رو میدیدم و کلی اشک ریختم در حالیکه برادرم از سوریه برگشته و مثل یک شیر در تمام مدت پخش سریال به من میگفت: صالحه نترس من اینجام اینکه فیلمه اگه واقعا داعش بیاد گردنشو میشکونم
▫️امشب با دختر کوچکم شاهد سریال پایتخت بودم، ترس رو تو چشماش میدیدم... واقعا نداشتن امنیت حس بدی بود....
🔺کانال حمید رسایی در پیام رسان ایتا🔻
Eitaa.com/rasaee
.
♻️ پایتخت ۵ و نعمت شیرین #امنیت!
yon.ir/Sk3nG
🔹 هر اثری همواره با انتقاداتی مواجه میشود. مخصوصا اگر بخواهی قدری از مرزهای تعریف شده ی اجتماعی و قبح برخی نرم های شکل گرفته عبور کنی.
🔹 مجموعه پایتخت سریالی موفق در این چند سال است. که توانسته با ساخت ۵ فصل از آن همچنان مخاطب را به دنبال خود بکشاند. اگرچه فصل پنجم آن از ابتدا با انتقاداتی مواجه شد: در خصوص تبلیغ سفر به ترکیه، برخی شوخی های جنسی در ابتدای کار و در نهایت استفاده از بازیگر زن مرتبط با شبکه جم! و یا اینکه پایتخت ۵ برخلاف قبلی ها بدون یک داستان کششی و تنها بازیگر و دیالوگ محور است.
🔹 اما در اینجا باید یادآور شد برخی بیش از اندازه و با شتاب، کل این مجموعه را زیر سوال بردند. حقیر از همان ابتدا معتقد بودم برای تحلیل یک اثر باید تا پایان آن تامل کرد. که گویا این شکیبایی مثمر ثمر بود و در قسمت های پایانی مخاطب با فضایی از داستان و بازی هنرمندان مواجه میشد که خیلی وقت است جای خالی آن در صداوسیمای ج ا ا احساس میشود:
"نماز جماعت" خانواده نقی معمولی که تصویری کمیاب در تلویزیون جمهوری اسلامی است. و از آن مهمتر نماز جماعت شیعه و سنی، در کنار هم قرار گرفتن سنی و شیعه در فضای رعب آلود مبارزه با داعش بود.
🔹 در واقع نزدیک به ۷ سال است سوریه و جبهه مقاومت در مبارزه با داعش اند. در این مدت هیچ اثری در این ارتباط ساخته نشد تا امسال! به جز ساخته ابراهیم حاتمی کیا(به وقت شام)، امشب پایتخت تنها دقایقی از حقیقت وضعیت مردم سوریه تازه آن هم همراه با چاشنی طنز روایت کرد. سریالی که مخاطب سالها به دلیل اشتراک در طبقه اجتماعی، با آن همذات پنداری میکند، به خوبی توانست نعمت امنیت و چهره نفرت انگیز داعش را نشان دهد. امنیتی که در راس آن #مدافعان_حرم هستند. که اگر نبودند معلوم نبود چه تعداد زن و کودک ایرانی همچون هما، سارا و نیکای پایتخت به صورتشان لگد میخورد.
🔹 و نکته آخر؛ برخی که روایت رسانههای حکومتی! را از ماجرای سوریه و داعش قبول ندارند قطعا می توانند روایت محسن تنابنده را ببینند. تنابنده ای که حکومتی نیست! تا دیگر به #مدافعین_حرم نگویند #مدافعین_اسد! و عیار حضور مدافعان حرم در سوریه را با پول نسنجند!
#فائزه_اکبرشاهی @ravayat_fa
🔺به کانال حمید رسایی در پیام رسان ایتا بپیوندید🔻
Eitaa.com/rasaee
با توجه به مسدود شدن تلگرام، پیام رسان ایرانی ایتا را که شبیه به تلگرام است، نصب کنید و با کلیک روی لینک بالا وارد کانال حمید رسایی شوید:
www.eitaa.com
.